LIPCÓWKI część 5. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-26, 17:23   #4501
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Dzięki dziewczyny

Tak normalne pod warunkiem, że nie ma to wpływu na szyjkę.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 17:42   #4502
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
mniam, pycha!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki!

Położna zaliczona. Pobrała wszystkie wymazy, biocenozę, gbs itd.
O wadze nic nie mówiła. Także luzik. + 1 kg.

Podobno na Brochowie jest obłożenie na patologii. Jest dużo cc i generalnie robią na zimno. Zwłaszcza jeśli mam skierowanie z powodu astmy to nie powinni wywoływać skurczy. O ile same wcześniej się nie zaczną.

U gin wyszły znowu liczne bakterie w moczu. Przepisała mi Monural. Czyli to samo co mój gin. Pytałam, czy jak po nim znowu wyjdą bakterie w moczu to mam brać drugi raz. Odp, że nie. Więc stwierdziłam, że nie biorę. Poczekam tydzień do wizyty u mojego gin i wezmę to co on mi zaleci.
Dała mi skierowanie na posiew. Przynajmniej free. Kazała zrobić po antybiotyku, ale oddałam dziś bo chce mieć do niego aktualny wynik.
Chciała mi już wystawić skierowanie na cc. Ale na Brochów to za szybko.
Także pójdę do niej ostatni raz 16.06.
Nie zrobiła mi usg bo miałam opóźnienie 40 min... widziała moją minę, co o tym myślę. Zwłaszcza, że moja wizyta trwała 5 min i wpisała mi w kartę opis badania piersi, którego nie było...
Przeprosiła.
Fasolka miała ktg u położnej ok.
A moja szyjka długa 4,17cm. Twarda, w górze i zamknięta. Kazała brać nospę 1x3 w przypadku skurczy i magnez.
Jak w 38 tyg będę mieć takie skurcze to znaczy, że szybciej się zacznie poród. Na razie jest ok. Mam więcej leżeć...

W poczekalni przede mną była dziewczyna w 38t. Druga ciąża. Rodziła na Brochowie naturalnie i jest bardzo zadowolona. Teraz też tam będzie rodzić.
2 dni temu wyszła z oddziału patologii bo coś na ktg wyszło źle i tydzień leżała.
Mówiła, że zależy jak się trafi. Ale ona trafiła bardzo dobrze.
Także ja się nastawiam na warunki fatalne, obsługę ok i nie zamierzam z nimi dyskutować. Chyba, że wyjadą mi z tekstami poniżej poziomu to wtedy będzie źle
Szyjka kilometrowa!
Co do samej wizyty - dobrze że za tydzień idziesz do swojego gin, bo to była jakaś żenada.
No i odpoczywać morelle, a nie latać ciągle!

Cytat:
A i z okazji dnia matki kupiłam sobie sukienkę
Będzie na chrzciny + ta koronkowa bluzka z hm + moje ślubne szpilki casadei. Jeszcze tylko nie wiem jak ją zmierze
Wzięłam xs, żeby była luźniejsza. W xxs raczej może być ciasno z falda brzucha najwyżej będę zwężać.
Śliczna ale faktycznie wydaje się trochę krótka
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 17:47   #4503
morelle_
Zakorzenienie

Ja jestem 10 cm niższa od modelki
Stary 2017-05-26, 17:49   #4504
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

No to dobrze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 18:55   #4505
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
sama się ponaciskałam i na szczęście nie boli

fajny

Używany byłby z odbiorem osobistym? Jeśli tak, to ja bym umówiła się na oglądanie i na miejscu zdecydowała, czy mi odpowiada.

to u mnie też by wychodziło, że nie spojenie, a po prostu krocze boli

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

wspołczuję bakterii w moczu, ale na szczęście poza tym wszystko ok! szkoda, że ta wizyta taka na odczep i nie rozumiem jak mogła wpisać badanie nie robiąc go...

świetna! Ciekawe tylko jak z długością na żywo, bo jak będzie bardzo krótka to będzie na żakiet wyglądać
To moze po prostu wiecej odpoczynku

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 20:06   #4506
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

A ja mam takie pytanie może z czapy, ale co z suszarka do włosów do szpitala? Pewnie prysznic będzie ekspresowy ale będąc te 3dni bede chciała wysuszyć włosy i tego się pewnie nie robi na sali gdzie się leży z dzieckiem ale chyba będę się bała wyjsc na dłużej... Jak to sie robi organizacyjnie?
Ja w domu nie wyobrażam sobie życia bez, ale na poród nie zabieram. Wezmę na pewno suchy szampon, a jak zajdzie potrzeba jakoś dam radę bez. A organizacyjnie to albo sąsiadka z sali zerknie na dziecko, albo pod prysznic idzie się jak przyjdzie w odwiedziny TZ czy rodzice.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Mała , Pestycyda - współczuje Wam choróbska
Oby szybko przeszło 🏻

Ja miałam zatoki zawalone i gardło jakieś 2tyg temu. Do dziś budzę się z jedna dziurka zatkana

Dla mnie to niech każdy robi jak mu wygodnie. Grunt to nie wpaść w panikę i mieć jakaś wiedzę żeby potem ktoś kotu nie wcisną , ze trzeba coś bo coś.
Ja się bardziej obawiam nacisku na szczepienia niż na kp czy mm. Muszę się przygotować psychicznie na to porządnie.
Moja stara znajoma rodziła tam gdzie będę rodzic ja wiec zapytam ja jak ich podeszła o nie szczepienie w pierwszej dobie bo wiem , ze ona nie szczepi w ogóle swoich córek.

No ja właśnie też szczepieniami najbardziej się martwię. A u Was też naciskają na nie?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 20:15   #4507
pestycyda
Zakorzenienie

Myszowata, poszalalaś

Samantha, powariowalas chyba z tą robota! A synek może ma taki etap że jest na NIE.

Mała, super kiecka i za taką kasę to szok! Wyglądasz jak gwiazda

Koleżanka ma spacerówkę Joie i jest bardzo zadowolona

Etusia, brawa za wózek. I słodko że strony brata. Też bym wyła:p

Obskoczyłam dziś babcie i teściowa. Nażarłam się ciasta. Kupiłam kolejny sorbet z Lidla. Truskawkowy tym razem. Ale dziwna pogoda bo padnięta dziś jestem.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 20:16   #4508
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
To żółte to sosna pyli! Szybka jesteś, ja dopiero zaczynam sprzątanie

Słyszałam że się nie daje mleka, ale myślałam że odrobina mu nie zaszkodzi wziął tylko parę łyczków
A właśnie zapomniałam Wam zaktualizować - wczoraj po 21:00 przyszła kotka bardzo podobna do tego malucha, jak mnie zobaczyła to się wystraszyła i później oba kotki zniknęły. Więc myślę że to była jego mama, bo z obcą by nie poszedł chyba?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

No właśnie ja też słyszałam, że dorosłym nie wolno dawac, a maluchom można, dlatego dostał. No przeżył cały dzień pod drzwiami z dużą energią

Jak cudownie ze mama go znalazla

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Sorki za pytanie - boli Was krocze?

Nie. Chociaż jak to napiszę to pewnie zacznie

jestem mamą
Stary 2017-05-26, 20:31   #4509
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja w domu nie wyobrażam sobie życia bez, ale na poród nie zabieram. Wezmę na pewno suchy szampon, a jak zajdzie potrzeba jakoś dam radę bez. A organizacyjnie to albo sąsiadka z sali zerknie na dziecko, albo pod prysznic idzie się jak przyjdzie w odwiedziny TZ czy rodzice.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

No ja właśnie też szczepieniami najbardziej się martwię. A u Was też naciskają na nie?
U nas położna radziła zabrać małą suszarkę i używać jej... do osuszania krocza Przy SN, żeby nie podrażniać np. szwów. I już od kilku dziewczyn dzieciatych słyszałam ten patent
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 20:42   #4510
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
U nas położna radziła zabrać małą suszarkę i używać jej... do osuszania krocza Przy SN, żeby nie podrażniać np. szwów. I już od kilku dziewczyn dzieciatych słyszałam ten patent
Nam też
Oczywiście chłodny nawiew
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 21:03   #4511
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Niezłe łowy.

Siilmariien dobrze podpowiedziała

Pytanie do dziewczyn ktore zamówiły majtki siateczkowe. Mierzyła je moze któraś? Koleżanka u której poród skończył sie CC mówiła, ze te co kupiła sie nie sprawdziły bo uciskały jej szew i musiała kombinować w szpitalu. Chciałabym tego uniknąć, wiec jak macie jakies bardzo wysokie to napiszcie firmę i jak rozmiarowo wychodzą.

Nie było mnie zaledwie kilka godzin i miałam kilka stron do nadrobienia ale udało mi się.

Co do majtek ja kupiłam te rozmiar L

https://patiimaks.pl/produkt/11301-w...3-babyono.html

Normalnie nosze S/M ale wziełam luźniejsze i super trzeba pamiętać że tam jeszcze duży podkład trzeba zamontować.

Morelle szybka ta wizyta była.

Co do spiworka do wozka wziełabym bawełniany bardziej praktyczny tak mi sie wydaje.

I ogólnie laski super zakupy za równo ciuszkow jaki wózka.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Nam też
Oczywiście chłodny nawiew
To nie slyszałam o tej metodzie. Tylko ja mam dużą tą suszarkę więc nie wiem czy mi wejdzie do torby bo oczywiscie jeszcze nie jestem spakowana. Na razie mam kilka rzeczy tak w siatkę wrzucone to co kupiłam jeszcze nie mam koszuli do karmienia. Moja mama podskoczy mi kupić.

A co do włosów ja też miałam problem z przetluszczaniem i mylam co dwa dni. Czasami nawet codziennie bym musiała ale walczyłam z tym. A teraz że leżę powiedziałam dość i myje raz w tygodniu i troszkę wytrzymują. Ale ja teraz mogę sobie pozwolić. Zobaczymy jak to bedzie po porodzie.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 21:07   #4512
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Nie było mnie zaledwie kilka godzin i miałam kilka stron do nadrobienia ale udało mi się.

Co do majtek ja kupiłam te rozmiar L

https://patiimaks.pl/produkt/11301-w...3-babyono.html

Normalnie nosze S/M ale wziełam luźniejsze i super trzeba pamiętać że tam jeszcze duży podkład trzeba zamontować.
Ja chyba też wezmę rozm. L, nie wiem tylko ile tych majtek brać
Stary 2017-05-26, 21:15   #4513
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poszłam spać o 2:30 w nocy a o 7:30 już miałam oczy jak 5zl. Bolą mi biodra jak cholera i nie ma spania dla mnie już
Starszak mnie wczoraj tak zdenerwował , ze masakra bo nie chciał klocków sprzątać i musiałam być brutalna w wytłumaczeniu , ze skoro nie chce sprzątać tzn., ze ich nie szanuje i nie potrzebuje to ja tym bardziej i poszłam po kosz na śmieci i wszystkie lego zaczęłam do kosza wrzucać.
Od razu zaczął sprzątać. Oczywiście i on płakał i ja . Przez to wszystko nie dałam rady go wykapać już i miał dzień dziecka
Któregoś dnia mnie psychiatryk zabierze od tego jego upartości i wiecznego "nie nie nie"
Ostatnio się go pytam z czym chce naleśniki z dżemem, z jogurtem czy chce może bez niczego.
A on mi odp.nie chce z niczym. Wiec mu mowie Ok czyli z czym chcesz? A on mi odp.nie chce z czym chcesz
Poprostu on jak się zafiksuje to odp., nie chce nic , a potem płacze ze nie dostał z jogurtem

Jak ja Cię rozumiem! Czasem nie wiem jak robić by moje dziecko mnie sluchalo. Frustrujące to jest.

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Mi ktoś przywiezie suszarkę i prostownice do szpitala. Mam krótkie włosy i myje prawie codziennie. Zresztą po pierwszym porodzie nie miałam siły iść sama pod prysznic akurat przyjechała mama i poszła ze mną. Teraz też tak zrobię ze albo tz albo mama chociaż zobaczę jak się będę czuć. Dziecko na ten czas oddałam pielegniarkom.

Leżę i zdycham brzuch mi dziś bardzo twardnieje. Zrobiłam zakupu odebralam wozek i byłam u rodziców 😊 popłakałam się składając mamie życzenia a na dodatek brat kupił dla mojej corci róże i czekoladki żeby mi dala na dzień mamy. Ryczałam jak bobr😢 oj te hormony😊

Możecie dopisać na pierwszej stronie mój wozek ROCER .
A teraz to już się chwale zdjeciem😊 spacerówki jeszcze nie założyłam. Decyzja padała na ten model ponieważ ma dużo miejsca pomiędzy raczka a gondola a tam będzie dopięte dostawka dla corci 😊 i musi sir ona tam zmieścić
Załącznik 7083006

Fajnie wygląda ten wózek

Cytat:
Dzięki za kciuki!

Podobno na Brochowie jest obłożenie na patologii. Jest dużo cc i generalnie robią na zimno. Zwłaszcza jeśli mam skierowanie z powodu astmy to nie powinni wywoływać skurczy. O ile same wcześniej się nie zaczną.

U gin wyszły znowu liczne bakterie w moczu. Przepisała mi Monural. Czyli to samo co mój gin. Pytałam, czy jak po nim znowu wyjdą bakterie w moczu to mam brać drugi raz. Odp, że nie. Więc stwierdziłam, że nie biorę. Poczekam tydzień do wizyty u mojego gin i wezmę to co on mi zaleci.
Dała mi skierowanie na posiew. Przynajmniej free. Kazała zrobić po antybiotyku, ale oddałam dziś bo chce mieć do niego aktualny wynik.
Nie zrobiła mi usg bo miałam opóźnienie 40 min... widziała moją minę, co o tym myślę. Zwłaszcza, że moja wizyta trwała 5 min i wpisała mi w kartę opis badania piersi, którego nie było...
Przeprosiła.
A moja szyjka długa 4,17cm. Twarda, w górze i zamknięta. Kazała brać nospę 1x3 w przypadku skurczy i magnez.
Jak w 38 tyg będę mieć takie skurcze to znaczy, że szybciej się zacznie poród. Na razie jest ok. Mam więcej leżeć...

W poczekalni przede mną była dziewczyna w 38t. Druga ciąża. Rodziła na Brochowie naturalnie i jest bardzo zadowolona. Teraz też tam będzie rodzić.
2 dni temu wyszła z oddziału patologii bo coś na ktg wyszło źle i tydzień leżała.
Także ja się nastawiam na warunki fatalne, obsługę ok i nie zamierzam z nimi dyskutować. Chyba, że wyjadą mi z tekstami poniżej poziomu to wtedy będzie źle

Szkoda że wizyta taka na odwal :/ jaka długa szyjka!

Cytat:
A i z okazji dnia matki kupiłam sobie sukienkę
Będzie na chrzciny + ta koronkowa bluzka z hm + moje ślubne szpilki casadei. Jeszcze tylko nie wiem jak ją zmierze
Wzięłam xs, żeby była luźniejsza. W xxs raczej może być ciasno z falda brzucha najwyżej będę zwężać.
Wygląda extra!

jestem mamą
Stary 2017-05-26, 21:17   #4514
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Ja mam 2 pary i resztę wezmę bawełniane bo też można u mnie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 21:27   #4515
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Sorki za pytanie - boli Was krocze?

boli coraz częściej
Cytat:
Chilli
A jak robiłaś rzęsy? Na leżąco?
I wzajemnie wszystkiego naj

Taedio
Dobrze że Cinlepiej po cieście.

Ja oczywiście nie wytrzymałam długo pod kocem i przed 12 poszłam do miasta odwiedzić siostrę w pracy... pojadłam owoców...zrobiłam spooory spacer i kupiłam sukienkę i.bluzę Tymonowi wiec super!
I jeszcze obiadek pyszny wciagnełam.to teraz już tylko relax...
Taedio ja biore każde jako skurcz. Ale ja czuje ze to skurcz.

Myszowata
Ale zaszalałaś, fajne ciuszki

Carolles

Chilli
To.jakas taka nowa, tania sieciowka jak szachownica... tkmx cos takiego w koncu zapłaciłam za nia 11,50 bo dtuga rzecz 50% była wiec jak za darmo! A już ja uwielbiam

Dziękuję dziewczyny
Myślę, że będzie dobra na komunię, zresztą to tylko.Kościół i.obiad z rodziną...

Karolinuuusia
Boli przy chodzeniu, a najbardziej przy rozciaganiu... i wstawaniu z różnych pozycji.

na leżąco ale moja kumpelka szybka jest 1:1 w 2,5h przy niezamykającej się jadaczce hehe
aa ta szachownica jest spoko ,chorowałam na kurtkę dżinsową z naszywkami u nich tylko mam nie po drodze ale jak urodzę to się wybiorę może.
Cytat:
mniammm

Cytat:
ja mam L 2 paczki czyli 4 szt. ale nie mierzyłam ich i już mi się nie chcę bo spakowane ,ja mam biodra szerokie to powinny być git.

Morelle gratuluje wizyty chociaż trochę babkę poniosło hehe
Carolles super wózek!

ja leżę teraz bo od 8 poza domem dziś najpierw rzęsy potem do mamy później do teściowej i znowu do mamy na kawkę.Tż dziś mega kochany a miałam ostatnio tak Go dosyć ,że byłam wściekła ,że ma urlop a dziś mam wyrzuty sumienia teściowa mi pokazała zdjęcia kilkudniowego tżta no i już wiem ,skąd ten murzynek hihi cały tż z usg usta duże oczy wielkie... śliczny był chciałabym tylko żeby miał ciemne oczy jak ja wiem ,że to nieważne ale jakby tak miało być to byłoby fajnie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

dziewczynki brązowowłose farbujące się w domu: macie jakąś sprawdzoną farbę bez amoniaku lub z w kolorze brązu ale takiego chłodniejszego żeby nie było czerwonych pigmentów?
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 21:28   #4516
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Myszowata, poszalalaś

Samantha, powariowalas chyba z tą robota! A synek może ma taki etap że jest na NIE.

Mała, super kiecka i za taką kasę to szok! Wyglądasz jak gwiazda

Koleżanka ma spacerówkę Joie i jest bardzo zadowolona

Etusia, brawa za wózek. I słodko że strony brata. Też bym wyła:p

Obskoczyłam dziś babcie i teściowa. Nażarłam się ciasta. Kupiłam kolejny sorbet z Lidla. Truskawkowy tym razem. Ale dziwna pogoda bo padnięta dziś jestem.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 21:33   #4517
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
hihi dzieks
Ja.też dziś padnieta....ale nie dziwota bo przeziebienie, a ciacho dobre bym zjadła.
Taedio zrobiła mi smaka na marchewkowe...

Vadi i Steves
Pierwsze słyszę

Chilli
Ja chyba bym nie wyleżała 2,5 h zresztą chyba.nawet nie powinnyśmy ale co tam pomyśle...

Dostałam dziś bukiet róż od syna, ciekawi mnie czy i kiedy będzie miał moment, że faktycznie bedzie czuł potrzebę pokazania.mi zevren dzień jest ważny na razie duzo wiecej.uczuć pokazuje mi nie od święta

Darietta
One tez zyskają trochę na tym, że nie myjesz.tak często.

Samantha
Moj też ostatnio jest na.nie! Najbardziej.mnie wkurza jak mnie naśladuje i np. Mowi do mnie jak.mi tego.teraz nie dasz/ nie pozwolisz/ czy zabierzesz... to dostaniesz karę, albo to sie zdenerwuje czy coś w stylu:
Ja na niego "krzycze" ,daje reprymende a on do.mnie
I.nie chce tego wiecej słyszeć! rece mi czasem.opadają serio...

Morelle
sukienka Hit! Wizyta mniej Hit, ale wazne że szyjka ok i cos tam.sie dowiedziałaś

A moje majty.bawełniane, które kupiłam do szpitala sa juz małe

Dziś po tym.lataniu więcej skurczy ale ogólnie nie jest źle...

Mąż juz poszedł spać jak brałam prysznic....i nie dał mi buzi na dobranoc... u jestem zła :/ nie lubię tak.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-26 o 21:35
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 21:35   #4518
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jak ja Cię rozumiem! Czasem nie wiem jak robić by moje dziecko mnie sluchalo. Frustrujące to jest.

Fajnie wygląda ten wózek

Szkoda że wizyta taka na odwal :/ jaka długa szyjka!

Wygląda extra!

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
boli coraz częściej

na leżąco ale moja kumpelka szybka jest 1:1 w 2,5h przy niezamykającej się jadaczce hehe
aa ta szachownica jest spoko ,chorowałam na kurtkę dżinsową z naszywkami u nich tylko mam nie po drodze ale jak urodzę to się wybiorę może.
mniammm

ja mam L 2 paczki czyli 4 szt. ale nie mierzyłam ich i już mi się nie chcę bo spakowane ,ja mam biodra szerokie to powinny być git.

Morelle gratuluje wizyty chociaż trochę babkę poniosło hehe
Carolles super wózek!

ja leżę teraz bo od 8 poza domem dziś najpierw rzęsy potem do mamy później do teściowej i znowu do mamy na kawkę.Tż dziś mega kochany a miałam ostatnio tak Go dosyć ,że byłam wściekła ,że ma urlop a dziś mam wyrzuty sumienia teściowa mi pokazała zdjęcia kilkudniowego tżta no i już wiem ,skąd ten murzynek hihi cały tż z usg usta duże oczy wielkie... śliczny był chciałabym tylko żeby miał ciemne oczy jak ja wiem ,że to nieważne ale jakby tak miało być to byłoby fajnie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

dziewczynki brązowowłose farbujące się w domu: macie jakąś sprawdzoną farbę bez amoniaku lub z w kolorze brązu ale takiego chłodniejszego żeby nie było czerwonych pigmentów?
Casting L'Oréal

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Pestycyda
hihi dzieks
Ja.też dziś padnieta....ale nie dziwota bo przeziebienie, a ciacho dobre bym zjadła.
Taedio zrobiła mi smaka na marchewkowe...

Vadi i Steves
Pierwsze słyszę

Dostałam dziś bukiet róż od syna, ciekawi mnie czy i kiedy będzie miał moment, że faktycznie bedzie czuł potrzebę pokazania.mi zevren dzień jest ważny na razie duzo wiecej.uczuć pokazuje mi nie od święta

Darietta

Samantha
Moj też ostatnio jest na.nie! Najbardziej.mnie wkurza jak mnie naśladuje i np. Mowi do mnie jak.mi tego.teraz nie dasz/ nie pozwolisz/ czy zabierzesz... to dostaniesz karę, albo to sie zdenerwuje czy coś w stylu:
Ja na niego "krzycze" ,daje reprymende a on do.mnie
I.nie chce tego wiecej słyszeć! rece mi czasem.opadają serio...

Morelle
sukienka Hit! Wizyta mniej Hit, ale wazne że szyjka ok i cos tam.sie dowiedziałaś

A moje majty.bawełniane, które kupiłam do szpitala sa juz małe

Dziś po tym.lataniu więcej skurczy ale ogólnie nie jest źle...

Mąż juz poszedł spać jak brałam prysznic....i nie dał mi buzi na dobranoc... u jestem zła :/ nie lubię tak.

Stary 2017-05-26, 21:39   #4519
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam jedno opakowanie tam są dwie sztuki i są wielorazowe więc zawsze mogę przeprać. Wywiozłam je do siebie do domu jak na weekend zeszły zjezdzałam to bym zrobiła fotkę jak wyglądają. Ale tak jak kiedyś pisałysmy kabaretki na tyłek bo wiem że jednorazowe są jeszcze ale nie siateczka.
Stary 2017-05-26, 21:39   #4520
Jon_Snow
Wtajemniczenie

To ja jeszcze dokupię 1 op rozmiaru L, bo mam 1 L i 1 XL, ale wydaje mi się że to XL będzie za wielkie, bo L już jest luźne w brzuchu (a przecież mam duży )
Ale mi się dzisiaj spać chce a Tż pojechał w trasę i nie wróci na noc, a bez niego nie umiem zasnąć
Stary 2017-05-26, 21:44   #4521
pestycyda
Zakorzenienie

SteveS, też słyszałam o tym podsuszaniu krocza tylko że moja turystyczna suszarka wału takim gorącym powietrzem że nie wiem jak to się sprawdzi. Suszarka której używam na co dzień raczej za duża..

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 21:50   #4522
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Darietta

Jestem ciekawa jak będą się zachowywać po porodzie bo boję się wypadania i musze pomysleć jaki szampon używać żeby raz w tygodniu im starczyło jak będę już na chodzie.

W ogóle chciałam je trochę podciąć przed porodem ale nie dam rady a to na pewno też by je wzmocniło. I też farba by im się przydała bo taka zaniedbana się czuję ale cóż siła wyższa.

Morelle szyjka długa. Ja nie wiem byście chociaż 0,1 mm oddały potrzebującej lipcóweczce a nie piszecie tylko jak długie są.
Stary 2017-05-26, 21:51   #4523
minini
Zadomowienie

Cytat:
Emmos - szalona kobieto
Ja tez jakiś czas temu zdjęłam firanki i umylam okna i siatki w nich. Nogow w d*pie nie miałam potem , ale dałam radę

Dokładnie 🏻🏻

Moja teściowa do dziś daje swoim dorosłym kotom bo "ale one lubią"
A potem się dziwi, ze ma obrzygane gdzieś

No tak w sumie :/
Jak syn Ci się urodzi to wtedy oni będą biedni skoro tak ściany przebijają. Będzie taka zemsta niechcący
Co do psów to dla mnie to jest nieakceptowalne. Taki pies może zrobić krzywdę dziecku , a właściciele to idioci skoro tego nie rozumieją . Bo to potem pies będzie uśpiony ze wzgl na agresje, a nie wlasciciel za zaniedbanie

Tule
Ja się tak czuje prawie cała ciąże . Nie ma chyba dnia kiedy nie rycze bo coś

Tak boli mnie bo bokach jakby kości

Super łupy

Pięknie

Siilmariien - dzięki za ta tabelkę.
Co do oleju sojowego to ja bym nie wariowała bo naprawdę żeby zaburzyć soja gospodarkę horm.to trzeba tego tonę zjeść i to jest takie trochę straszenie / mit

Minini- No to Ci powiem , ze ja mam 5tke rodzeństwa i dużo kuzynostwa
I jako dzieci spoko fajnie było na świętach u babci czy jakiś chrzcinach.
Ja jednak zawsze byłam typem samotnika. Wychowałam się w dużym domu z ogrodem w lesie nad jeziorem wiec miałam gdzie uciec od nadmiaru ludu. Moi rodzice nigdy nie organizowali spędów rodzinnych w jakiś wielkich ilościach. Na wakacje przyjeżdżał kuzyn z kuzynka czasami spod Wawy .
Jak miałam 19lat wyjechałam z mojego miasteczka i każdy mi mówił, ze mam zachowania jedynaczki
Mój Tz nie ma dużej rodziny , ma dwóch braci i prawie nikogo tu , a u nich w domu wiecznie ktoś był ktoś nocował , odwiedzał i do tego było 7kotow które łaziły robiły co chciały, pełno nawalonych gratów wszędzie , a w kuchni taki syf ze nie było jak sobie kanapki zrobić
Także to chyba nie od wielkości zależy a od mentalności i upodobań ludzi
Ja Ciebie rozumiem bo tez jestem taka "dziwna".
Jak byliśmy z Tz w Pl to mój Tz latał od rodziny do rodziny po znajomych jak ciotka paciotka, a ja dostawałam na głowę od tego latania i się witania z każdym i tych herbatek
U mnie pojechaliśmy do jednej babci się przywitać , do drugiej babci na wieś na noc i kazałam mamie ze jak chcą mnie ciotki zobaczyć to niech przyjadą do babci bo ja latać po nich nie mam jak
Był grill jeden dzień zobaczyli to hamerykanskie zjawisko , obadali i pojechali , a ja miałam spokój hehe.

witaj siostro samotniczko dziwaczko

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Mi ktoś przywiezie suszarkę i prostownice do szpitala. Mam krótkie włosy i myje prawie codziennie. Zresztą po pierwszym porodzie nie miałam siły iść sama pod prysznic akurat przyjechała mama i poszła ze mną. Teraz też tak zrobię ze albo tz albo mama chociaż zobaczę jak się będę czuć. Dziecko na ten czas oddałam pielegniarkom.

Leżę i zdycham brzuch mi dziś bardzo twardnieje. Zrobiłam zakupu odebralam wozek i byłam u rodziców 😊 popłakałam się składając mamie życzenia a na dodatek brat kupił dla mojej corci róże i czekoladki żeby mi dala na dzień mamy. Ryczałam jak bobr😢 oj te hormony😊

Możecie dopisać na pierwszej stronie mój wozek ROCER .
A teraz to już się chwale zdjeciem😊 spacerówki jeszcze nie założyłam. Decyzja padała na ten model ponieważ ma dużo miejsca pomiędzy raczka a gondola a tam będzie dopięte dostawka dla corci 😊 i musi sir ona tam zmieścić
Załącznik 7083006

ja tez dzis poryczalam sie na zyczeniach dla mamy jej też łza poszła

Cytat:
Dzięki za kciuki!

Przeprosiła.

skoro skurcze nie skracaja szyjki to nie ma sie co martwic
naprawde ekspresowa wizyta..

Cytat:
Współczuje bakteri :/
Trochę słabo z tym badaniem , ale dobrze ze przeprosiła .

Fajna

Xzora- gin mi mówił , ze to miednica poprostu .

Kurna mi tak biodro boli jakby szarpie reumatyczne , ze chyba walne se
Przyszedł mój żel z magnezem i będę testować .

co to za żel z magnezem? na co to? na skurcze?

Cytat:
Dzięki dziewczyny

moja lekarka i polozna mowia tak samo.

a ja dzis bylam w szpitalu u mojej poloznej. 1,5 h przegadalysmy! zrobila ktg, wszystko ok. opowiadala jak tam oddział, ze nie ma nic nowego jak chodzi o sprzety na porodowce od mojego ostatniego porodu. opowiadala o rodzajach z znieczulenia. jest opcja zzo, ale ona mowi że jak pamieta moj pierwszy poród to nie bedzie ono u mnie konieczne, ze bylam wytrzymala i wystarczylo to w kroplowce, dodatkowo mowi ze mają gaz. mowi ze u mnie to wystarczy zebym nie pakowala sie w zzo. ze ogolnie to ona to poleca zzo, ale dla mnie bedzie zbędne.
cholera musialam byc serio znieczulona że ona to pamieta że dawalam rade. tzn nie wspominam porodu jako mega bólu, ale zeby az tak jak ona mowi to nie wiem, przyjemnosc to tez nie byla..

pytalam o odroczenie szczepien. mowila że można poprosic żeby nie szczepilinzaraz po porodzie tylko np 3 dnia. to mi wystarczy. podczas porodu nie bede sie martwila tym zeby mi dziecka nie zaszczepili w pierwszych chwilach a 3dnia to juz bede miala sama sile odmowic. podobno mocno naciskają zeby przed wyjsciem koniecznie zaszczepic.

chcialam tez dokumenty czy moze mi dac wczesniej to przyjade juz z wypelnionymi, ale mowi ze to.sa jakies komplety z ksiazeczkami zdrowia, i ze nie moze.
pamietam ze podczas przyjecia do szpitala dostalam calkowitego zaćmienia mózgu, nawet peselu nie pamietalam, nie wiedzialam jakie nazwisko wpisać itd. myslalam ze sobie to na spokojnie w domu wypisze. no ale nie da sie to trudno.

rodzinka dzis u ciotki obok siedzi. mielismy tam iść, ale fachowcy konczą robic podlogowke. mam wymówke, nie idziemy. cisza w domu. mmm
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 21:51   #4524
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Morelle tylko ,który kolor bo tam większość mega czerwone te brązy farbowałam przez wiele lat nimi a teraz potrzebuje odrost zrobić ale żeby był chłodny?
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 21:58   #4525
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Morelle śliczna ta sukienka !
I super że wszystko w porządku u Ciebie zazdroszcze że Ci tak mało zostało

Ja dziś w lumpeksie upolowalam spiworek na 56-68 za 9 zł

Stary 2017-05-26, 21:59   #4526
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa jak będą się zachowywać po porodzie bo boję się wypadania i musze pomysleć jaki szampon używać żeby raz w tygodniu im starczyło jak będę już na chodzie.

W ogóle chciałam je trochę podciąć przed porodem ale nie dam rady a to na pewno też by je wzmocniło. I też farba by im się przydała bo taka zaniedbana się czuję ale cóż siła wyższa.

Morelle szyjka długa. Ja nie wiem byście chociaż 0,1 mm oddały potrzebującej lipcóweczce a nie piszecie tylko jak długie są.
Ja się move podzielić

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
witaj siostro samotniczko dziwaczko

ja tez dzis poryczalam sie na zyczeniach dla mamy jej też łza poszła

skoro skurcze nie skracaja szyjki to nie ma sie co martwic
naprawde ekspresowa wizyta..

co to za żel z magnezem? na co to? na skurcze?

moja lekarka i polozna mowia tak samo.

a ja dzis bylam w szpitalu u mojej poloznej. 1,5 h przegadalysmy! zrobila ktg, wszystko ok. opowiadala jak tam oddział, ze nie ma nic nowego jak chodzi o sprzety na porodowce od mojego ostatniego porodu. opowiadala o rodzajach z znieczulenia. jest opcja zzo, ale ona mowi że jak pamieta moj pierwszy poród to nie bedzie ono u mnie konieczne, ze bylam wytrzymala i wystarczylo to w kroplowce, dodatkowo mowi ze mają gaz. mowi ze u mnie to wystarczy zebym nie pakowala sie w zzo. ze ogolnie to ona to poleca zzo, ale dla mnie bedzie zbędne.
cholera musialam byc serio znieczulona że ona to pamieta że dawalam rade. tzn nie wspominam porodu jako mega bólu, ale zeby az tak jak ona mowi to nie wiem, przyjemnosc to tez nie byla..

pytalam o odroczenie szczepien. mowila że można poprosic żeby nie szczepilinzaraz po porodzie tylko np 3 dnia. to mi wystarczy. podczas porodu nie bede sie martwila tym zeby mi dziecka nie zaszczepili w pierwszych chwilach a 3dnia to juz bede miala sama sile odmowic. podobno mocno naciskają zeby przed wyjsciem koniecznie zaszczepic.

chcialam tez dokumenty czy moze mi dac wczesniej to przyjade juz z wypelnionymi, ale mowi ze to.sa jakies komplety z ksiazeczkami zdrowia, i ze nie moze.
pamietam ze podczas przyjecia do szpitala dostalam calkowitego zaćmienia mózgu, nawet peselu nie pamietalam, nie wiedzialam jakie nazwisko wpisać itd. myslalam ze sobie to na spokojnie w domu wypisze. no ale nie da sie to trudno.

rodzinka dzis u ciotki obok siedzi. mielismy tam iść, ale fachowcy konczą robic podlogowke. mam wymówke, nie idziemy. cisza w domu. mmm
Błogosławiona cisza

Cytat:
Morelle tylko ,który kolor bo tam większość mega czerwone te brązy farbowałam przez wiele lat nimi a teraz potrzebuje odrost zrobić ale żeby był chłodny?
Poziom 4. Kolor z 0 lub 1. Wszystkie inne to ciepłe odcienie.

http://choccolate.pinger.pl/m/10458109

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Morelle śliczna ta sukienka !
I super że wszystko w porządku u Ciebie zazdroszcze że Ci tak mało zostało

Ja dziś w lumpeksie upolowalam spiworek na 56-68 za 9 zł

Świetny łup!

Ja dziś jestem zombie. Po 2 kawach ciśnienie mam 100/60.
Stary 2017-05-27, 07:36   #4527
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Ja planuje 4szt.
Cytat:
Ja miałam z Castinga mroźny kasztan - zimny odcień średniego brązu.

.Darietta - dzieci za info o majtkach. Co do szamponu, na polecam z Ziaji szampon oliwkowy i odżywkę oliwkową. Odkąd nim myje włosy wytrzymują 3-4dni. Myje co 3 dzien rano, bo jakoś tak mi dziwnie, wcześniej myłam codziennie/co 2 dzien i w ogóle nie planowałam zmiany nawyku. No, ale jak tam popatrzyłam, ze sa świeże bez sebum to uznałam, ze bez sensu myć tak często.

Co zaglądam na grupę lipcowek na FB to widzę porody. Dzisiaj muszę koniecznie skompletować koszyk na Gemini i zostanie mi do dokupienia kwestia laktatora, butelek. Torbę do szpitala upralam i zrobiłam listę rzeczy. Teadio, Morelle - ściągam od was

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 07:59   #4528
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ładny weekend to i cisza na forum
Ja nie mogłam spać od 4:30, o 5 przyjechał mąż i jeszcze trochę pospałam, pojechałam po bułeczki i czekam aż wstanie
Cytat:
Ja planuje 4szt.

Ja miałam z Castinga mroźny kasztan - zimny odcień średniego brązu.

.Darietta - dzieci za info o majtkach. Co do szamponu, na polecam z Ziaji szampon oliwkowy i odżywkę oliwkową. Odkąd nim myje włosy wytrzymują 3-4dni. Myje co 3 dzien rano, bo jakoś tak mi dziwnie, wcześniej myłam codziennie/co 2 dzien i w ogóle nie planowałam zmiany nawyku. No, ale jak tam popatrzyłam, ze sa świeże bez sebum to uznałam, ze bez sensu myć tak często.

Co zaglądam na grupę lipcowek na FB to widzę porody. Dzisiaj muszę koniecznie skompletować koszyk na Gemini i zostanie mi do dokupienia kwestia laktatora, butelek. Torbę do szpitala upralam i zrobiłam listę rzeczy. Teadio, Morelle - ściągam od was

Planujesz kupic laktator przed porodem?

Mi z wyprawki została apteka, ale mam już koszyk na gemini tylko trzeba dopracować i kliknąć, zwlekam z tym bo nie wiem jak z terminami przydatności produktów niektórych, oprócz tego właśnie laktator elektryczny, podgrzewacz i sterylizator do butelek i materacyk, ale materacyk kupię u nas w sklepie dziecięcym jak już postawimy łóżeczko. A potem usiądę i pomyślę o czym zapomniałam

Stary 2017-05-27, 08:19   #4529
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
SteveS, też słyszałam o tym podsuszaniu krocza tylko że moja turystyczna suszarka wału takim gorącym powietrzem że nie wiem jak to się sprawdzi. Suszarka której używam na co dzień raczej za duża..

Też mam sporą, ale ustaliłam z mężem, że mi przywiezie po prostu już po porodzie, a potem zabierze przed wypisem. Ona ma właśnie chłodny strumień, idealnie
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 08:38   #4530
Mała!
Zakorzenienie

Witajcie u mnie dzis 33t.0d.
Zaczynamy jutro 34 t. Jeszcze 3 tyg i zacznie się czekanie, wiec tez muszę zacząć pakować torbę. Jakoś ciut za wcześnie mo sie wydaje i się zabrać nie mogę.

A suszarke też mam dużą, chociaż chyba mam gdzieś turystyczną...
Nie mam jeszcze nakładek na muszlę.

Minini
Też mam nadzieję, że u mnie nie będzie cyrków z tym odroczeniem szczepień.
Jesteś juz przekonana że w szpitalu nie szczepisz? Będziesz chciała zaszczepić pozniej? Czy w ogóle?

Dziś przyjeżdża mój tato, przyleciał na komunie a potem.nie wiem co będę robić... mam.smaka.na słodkie
Posiedziałabym sobie ze sloikiem nutelli czy czymś takim...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości