|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
karolinuusia - oby się nie przydało:
Karta przebiegu ciąży z grupą krwi Dowód osobisty NIP pracodawcy Ostatnie wyniki badań i USG (paciorkowce GBS, morfologia, mocz, wr, antygen HBS, HCV, USG) Plan porodu Kwestionariusz Komórka Ładowarka Woda niegazowana Cukierki Gumka do włosów Pomadka do ust Mały balsam/olejek Lusterko Stanik Majtki Papier toaletowy Koszula do porodu Klapki Ciepłe i cienkie skarpetki 3 koszule nocne Szlafrok Kosmetyki (żel pod prysznic, balsam do ciała, szampon, odżywka, płyn do higieny intymnej, pasta do zębów, szczoteczka do zębów, dezodorant, maszynka do golenia, make-up, płyn miceralny, płatki kosmetyczne, waciki do uszu) Ręczniki Szczotka do włosów, gumki Biustonosze do karmienia Majtki siateczkowe Wkładki laktacyjne Podkłady porodowe Podkłady na łóżko Podkładki na wc Maść na brodawki Chusteczki nawilżane Walfe ryżowe, batony paleo, daktyle, figi, orzechy Pieluchy tetrowe (5szt do kangurowania) Pieluchy jednorazowe 10szt Ręcznik Czapeczka Pajac, rampers Niedrapki Kocyk/duża pielucha Sztućce, kubek Nakładka ochronna na sutki Szczoteczka do włosów dla dziecka Woreczki na śmieci Duże waciki kosmetyczne Ostenisept Gaziki Bepanthen Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-05-29 o 10:08 |
|
|
|
#4802 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
https://withi.wordpress.com/2016/09/...a-do-szpitala/ |
|
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze: Podklady, majtki jednorazowe, woda, podpaski. Dla dziecka pieluchy i ubranka na wyjście.
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-05-29 o 10:10 |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
A tu jeszcze moja lista ze szpitala
CO ZABRAĆ DO SZPITALA ? W ramach przypomnienia: Dokumenty do porodu są bardzo ważne podczas pakowania się do szpitala. Torba do szpitala powinna być spakowana jakiś czas (kilka tygodni) przed wyznaczonym terminem porodu ![]() Kobieta w ciąży do torby do porodu powinna przede wszystkim zapakować: - dowód osobisty - kartę przebiegu ciąży - oznaczenie grupy krwi i Rh - wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku Streptoccocus agalactiae(GBS) - wszystkie wyniki badań usg wykonane w obecnej ciąży - wynik badania na obecność HIV - HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej, lub zaświadczenie o szczepieniu WZW B - inne istotne wyniki badań i/lub konsultacji np.: konsultacja okulistyczna, kardiologiczna, ortopedyczna itd. - leki (jeśli je zażywamy) Na czas porodu i pobytu w szpitalu: - ubranie dla mamy (1 lub 2 koszule, lub dłuższe T-shirty, szlafrok, ew. rozpinany sweter lub bluza, ciepłe skarpetki, kapcie i klapki pod prysznic)) - przybory toaletowe,ręcznik,kosmety ki - koszula z rozcięciem, wygodna do karmienia - kilka par majtek (najlepiej siatkowe, jednorazowe) - staniki do karmienia i wkładki laktacyjne Dla dziecka na pobyt może się przydać kilka pieluch jednorazowych(są one też dostępne w szpitalu),chusteczki jednorazowe ,kilka ubranek. Resztę rzeczy uszykować w torbie na powrót do domu: - ubranie dla mamy (pamiętaj, że Twój brzuch nie od razu stanie się płaski), - odpowiednie do pogody ubranko dla dziecka - krem ochronny, - fotelik samochodowy dla noworodka Przyda się też - telefon komórkowy-aby poinformować najbliższą rodzinę o nowym potomku , ładowarka - oraz aparat fotograficzny -dla chętnych ![]() Szpital im.świętej Rodziny w Poznaniu. |
|
|
|
#4806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolina myślę, że nie przyspieszą tego. Zwłaszcza, że masz jeszcze czas i masz mieć CC.
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A karolinusia masz to zaswiadczenie do cc ze sobą. Mowilas im. |
|
|
|
|
#4810 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() karolinusia zapytaj swojego lekarza co o tym myśli. Może powie żebyś pakowała manatki i jechała do swojego szpitala? |
|
|
|
|
#4811 | |||||
|
Zakorzenienie
|
taedio - współczuję bólu pleców w nocy. Ja zrezygnowałam ze spania z kojcem i jest lepiej - niestety kiedy jestem non stop na boku to plecy dokuczają, a tak śpię trochę na plecach i jest lepiej.
Samantha7 - super sukienki Cytat:
Cytat:
Miałam identyczną noc, a skurcz łydki postawił mnie na równe nogi w sekundę! Jednak magnez będę brała wieczorem - ustawiłam sobie przypomnienie i zwiększę dawkę magnezu i wapna. Porozciągaj dobrze łydki. [QUOT ja dzis jade na trzecie prenatalne. jednak moja gin. stwierdzila że dobrze by bylo sprawdzic jeszcze dokladnie serce maluszka. jade na 13stą do katowic. sama. mąż w cholere roboty ma. juz nie chcialam go namawiać. ostatnio bardzo dobrze sie czuje wiec dam rade sama.[/QUOTE] 3mam kciuki za usg! Cytat:
Cytat:
A te wszystkie myśli i wątpliwości są zrozumiałe. Też mam coś takiego, a jeszcze jak TŻ mi wizję macierzyństwa przedstawia to mam ochotę się wycofać. Najlepiej chyba żebym siedziała w domu z dzieckiem aż rok skończy, a potem tylko praca i dom. Cytat:
Siilmariien - pocieszające te wrażenia twojej siostry z porodówek. Ja bym się chyba do twojej torby nie spakowała. Moja ma wymiary 57x30x28cm i pewnie z trudem się upcham. Ale już większej nie chcę - przygotuję zapasowe rzeczy w drugiej i TŻ mi przywiezie. |
|||||
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
IMG_1496046365.536616.jpg
Plusem torby są kieszenie. Wezmę jeszcze dużą i pojemną torebkę do tego.IMG_1496046532.484982.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4813 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ja bez poduchy chyba bym całkiem poległa Raz spałam bez i potem bolały mnie biodra (zdecydowanie wolę mieć coś między nogami). Też śpię na plecach ale niestety mnie to gubi bo bolą mnie jeszcze bardziej po wstaniu. Już przed ciążą miałam dość mocne tyłozgięcie kręgosłupa a ciąża wiadomo wygina do przodu jeszcze bardziej ![]() Mi się coś kojarzy, ze dostałam jakieś ciemno brązowe na ślub, muszę poszukać
|
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taką i tez te kieszenie z boku są super.
|
#4815 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja torbę biorę taka:
IMG_1496047018.929142.jpg Dobrze ze napisalyscie o ręcznikach, muszę się przekopać przez nasze i zobaczyć czy znajdzie się jakiś taki ciemny matko, jeszcze klapek chyba nie mam ![]() Koszyk na gemini pełny, kliknę w połowie czerwca ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale widzisz, każdy kręgosłup inny - u mnie kojec chyba nieco innego położenie wymusza niż sama poduszka
|
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ też nie będzie przy porodzie - jedynie na początku w pierwszej fazie i chyba nam obojgu pasuje taka opcja A te wszystkie myśli i wątpliwości są zrozumiałe. Też mam coś takiego, a jeszcze jak TŻ mi wizję macierzyństwa przedstawia to mam ochotę się wycofać. Najlepiej chyba żebym siedziała w domu z dzieckiem aż rok skończy, a potem tylko praca i dom. ja wezmę kilka sztuk bawełnianych jednorazowych, do tego mam jakiś stary granatowy i kolorowy, które wyrzucę. Siilmariien - pocieszające te wrażenia twojej siostry z porodówek. Ja bym się chyba do twojej torby nie spakowała. Moja ma wymiary 57x30x28cm i pewnie z trudem się upcham. Ale już większej nie chcę - przygotuję zapasowe rzeczy w drugiej i TŻ mi przywiezie.[/QUOTE] Kopertowego body na pewno nie mam chyba że coś jeszcze uda mi się dokupić. |
|
|
|
|
#4818 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ja jednak trochę zmieniam koszyk na gemini Tzn kliknę dzisiaj ale trochę rzeczy jeszcze dodałam ![]() Cytat:
![]() Jaki nebulizator? |
||
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Gemini to nieźle na nas zarabia
|
#4820 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za badanie Cytat:
co prawda była jakieś 2 tyg przed terminem ale nic jej się od tych ćwiczeń nie pogorszyło, więc to nie musi oznaczać że będziesz za chwilę rodzić ![]() Cytat:
właśnie zaraz po skurczu zaczęłam rozciągać i masować łydki i o dziwo przestaje mnie boleć! A powiedz jaką dawkę tego magnezu bierzesz dziennie? Cytat:
![]() Mój kolega do mnie dzisiaj wrócił ![]() Przebierałam pościele i słyszę za oknem miauczenie, to jednak musi być kotek od sąsiadów. Swoją drogą ciekawe, że do domu nie potrafił wrócić sam a do mnie znalazł drogę drugi raz
|
|||||
|
|
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja koszyk kliknęłam wczoraj i dzisiaj uświadomiłam sobie, że mogłam jeszcze magnez zamówić. A i zamówiłam sobie naturalny antuperspirant z kryształu ałunu - niby opinie w necie ma, że działa. Zobaczymy. Nom. Ja na początku nie planowałam zamówienia na gemini, ale jak szukałam po allegro i zaglądałam też to jednej taniej apteki internetowej z mojego miasta - ale tam nie wszystko było, źle się wyszukiwało, a na gemini bardzo sprawnie idzie kompletowanie koszyka Cytat:
Kolega włóczykij Może znowu nie umieć wrócić - moje koty mają problem przy ogrodzeniach. Póki co siatka, którą zainstalowałam działa i poza podwórko jeszcze się nie wydostały.---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Dziewczyny - czy ręczne rozwieranie szyjki i masaż szyjki to to samo? W planie porodu chcę napisać: Nie wyrażam zgody na masaż szyjki macicy, ręczne rozwieranie szyjki ani na wyciskanie dziecka z brzucha („chwyt Kristellera”). Tylko nie wiem czy nie piszę 2x tego samego? |
||
|
|
|
#4822 | ||
|
MerDer 4ever
|
Oj tak
chociaż i tak nieźle oszczędzamy dzięki nim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam pojęcia czy to to samo
|
||
|
|
|
#4823 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinuuusia kciuki ogromne!
![]() Dawaj znać co i jak! |
|
|
|
#4824 |
|
Rozeznanie
|
Czesc,
300 postow do nadrobienia... No nic ide czytac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam lżejszy tydzień, ale znowu mam skurcze... i w ogóle kiepsko jakoś się czuję- pewnie przez gardło. A co do porodu to ja obstawiam u siebie najwcześniej 30.06.-02.07.
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-29 o 11:55 |
|
|
|
|
#4826 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora ta torba jest bardzo pojemna, spokojnie się w nią zamieściłam poprzednim razem, a teraz zamierzam podejść do tematu bardziej minimalistycznie, bo wiem że ostatnio część rzeczy wzięłam niepotrzebnie
![]() No ale jeśli chodzi o wygodę to w takiej sportowego typu łatwiej chyba właśnie poukładać sobie wszystko jak w walizce i później większy porządek jest Jon to chyba będziecie mieli stałe odwiedziny Maluch coś lubi mamie uciekać Samantha dzięki Super te sukienki!---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Nie mam pojęcia niestety
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Siilmariien - myślałaś moze o porodzie w wodzie? Ja sie nad nim zastanawiam i sie zdecydować nie mogę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4828 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zdziwiłam się, że na Krasnickiej są porody do wody i korzystają z tego. Na Staszica była wanna, ale Agata mówiła że nikt z niej nie korzysta (w sensie położne).
Wiesz, wolę się nie nastawiać na żadną opcję... Jak będzie taka możliwość i położna zaproponuje, to myślę że skorzystam (o ile będzie to wyglądało na wygodne ), ale stawiam bardziej na spontaniczne podporządkowanie się sytuacji i położnej, nie chcę planować...
|
|
|
|
#4829 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Karolinusia nie szalej tam! Ale co by się nie działo, wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wykaz co za zabrać do swojego szpitala
wygląda że też nie trzeba żadnych podkładów itp. Oddział widać że od remontowany i na prawdę jest ładnie IMG_1496053388.498682.jpgIMG_1496053395.859071.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

możesz mi zaufać, czuje dokładnie to samo przy dwa razy większym brzuchu 

), ale stawiam bardziej na spontaniczne podporządkowanie się sytuacji i położnej, nie chcę planować...