|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
![]() palić nie palę ( tzn nie papierosy, ale czasem to lubie coś spalić z ekipą ^^ ) ale napić to ja się lubię
|
|
|
|
|
#542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje zjedzenia obwarzanka Cytat:
![]() Cytat:
[quote=Baby14;7421951]zabijcie moj dzisiejszy jadłospis jest tragiczny a jaki niezdrowy... wczoraj tez taki był ale nie chcialam nic pisac. Myslałam ze dzis bedzie lepiej a tu taki klops Mam sie siebie dosc [/quote] Ojj Babuś... oby to było chwilowe... ![]() Ja mam 168, a czemu pytasz ? ![]() Cytat:
Baby nie rób głupstw !!!Ale się kobitki rozpisałyście...:rolleyes : Ja dziś byłam na mszy za mojego dziadka i dopiero niedawno wróciłam. Jutro mamy sąsiedzkiego grilla i mam zamiar się... upić [zabawić znaczy ] nawet kupiłam sobie 3 piwka i mam zamiar je wypic ! [może tez coś mocniejszego wpadnie ] Chce wkońcu zacząć żyć, a nie ! Chce się bawić i żyć pełnia życia, a nie myśleć o kaloriach itd. Od jednego razu się nie utyje ! A poza tym po roku zamknięcia, odosobnienia i podporządkowania się jedzeniu coś mi się od życia należy ! ...
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to przeczytałam to pomyślałam kurde ja tez tak chcę, Po prostu zacząć żyć ![]() rozmarzyłam się o zimnym piffku Na samą myśl o tych wszystkich imprezach które mnie ominęły i które już były łezka mi się w oku zakręciła, dlatego teraz chyba już więcej nie popełnię tego głupstwa
|
|
#544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? mam nadzieję, że zjadłaś więcej rozumiem to uczucie, ten głosik, który podpowiada, że fajnie, że było mało itp.Cytat:
świetnie, że zjadłaś gofra, serio. ile kcal mniej więcej dziś?Cytat:
![]() trzy kromki chleba orkiszowego z czymśtam princessa arachidowa fascynacja z masłem orzechowym zupa pomidorowa zabielana ryżyk, rybka w sosie śmietankowym, sałatka, dwa jabłka trzy wafelki mc flurry dwie kromki orkiszowego, pół bułki żytniej dwa jabłka, z 60-80 g orzeszków do tego podjadałam. w sumie jadłam jak normalna dziewczyna i? szczere mówiąc, było ok, dopóki tu nie weszłam. zjadłaś malutko, nawet nie ma tu 2000kcal, nie mówiąc o obiedzie, a ja jem codziennie dużo więcej. Mam teraz wyrzuty sumienia, szczerze mówiąc, nie podoba mi się to, że jem więcej niż niektóre dziewczyny na P. a jeszcze nadszedł długi weekend i jem więcej niż zwykle (więcej słodyczy itp.) i naprawdę, nie potrafię się z tego cieszyć - nie potrafię, bo wchodzę na KZ i zamiast czytać, jak Dziewczyny chcą wychodzić, czytam spowiedź z tego, co jadły choć było to prawie nic. właściwie to nie Twoja wina, kasik, ale nie wiem, czy za takie posty nie powinnam dawać ostrzeżeń. myślę, że powinnaś spojrzeć trochę dalej niż czubek własnego nosa i zwrócic uwagę na to, jak ktoś może poczuć się, gdy przeczyta Twój niezwykle grzeszny jadłospis. Pomyśl o tych, które chcą wyjść z ed lub o dziewczynach objadających się kompulsywnie. wiem, że umiesz obiektywnie ocenić czy to dużo czy nie. bo każda z nas w rzeczywistości to umie. Popatrz na Funky na przykład. Owszem, pisze, że walczyła ze sobą, by wypić kawę z mlekiem, ale równolegle dodaje, że zdaje sobie sprawę z tego, że to głupie, że robi krok w tył itp. no inie wypisuje bzdur typu: czy przez to będę ważyć więcej? nie możesz mi zarzuć, że cię nie rozumiem - bo to nieprawda, więc z czystym sumieniem piszę powyższe słowa, ale z mega wyrzutami sumienia wracam do oglądania tv - bo w końcu zjadłam te 80g orzeszków i "mogę przez to ważyć więcej". Marga, ważysz mniej ode mnie, a jesteś wyższa - musisz wyglądać strasznie chudo.
|
|
|
#545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje;p I wiesz co jak napisałaś mi pierwszego posta to myślałam że jesteś wredą po 25 roku dziewczyną ale według mnie jesteś bardzo miła i sympatyczna (nie no ja to potrafie określać ludzi )I miłego picia ! Pochwal się później ile wypiłaś że czas to nadrobić )
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
|
#547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iza ty nie masz mieć żadnych wyrzutów sumienia, dużo się ruszasz i spalasz duużo kcal )
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie kompuls jak byk
. Wtrzymałam 4dni bez tego żebym pochłonęła co mi w drogę weszło. No nic, trza walczyć dalej .A w domu mi już było wygarnięte, że miałam tę bezczelność sobie wstać o 6:30 by wziąć prysznic przed ginem i zjeść śniadanie, żeby jelita ruszyły, potem że nie mam gustu mamy i nie chcę ubrać jej sukni rozmiar 40 na ślub (a dziś sama widziała, że 38mí z tyłka leci ), potem, że w ogóle to ja do niczego jestem, że popełniam same błędy w życiu i jeszcze babcia znowu pokazała swoją demencję w całej krasie w cukierni aż na płacz brało i nic nie kupiłam w mieście a specjalnie sobie darowałam 2h czasu z nauki żeby coś na ten ślub kupić, butów nie mam, garnituru na sesję i lipa, lipa, lipa, cały dzień lipny, u gina sam ból, porażka . A nauka stoi - jak mnie to miasto, wstystkie kłótnie wkurzyły to zero materiało i dużo słodkości .To był stanowczo zły piątek . Zmykam kuć, może jakie cuda jeszcze porobię z materiałem
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiosenko co się dzieje u Cibie tez nie najlepiej??, ten post był przeładowany negatywnymi emocjami, Kochana czuję że coś jest nie tak Już samo porównywanie się z jedzeniem do innych to do Cibie nie podobne. Wiosenko musisz zdać sobie sprawę z tego że masz bardzo dużo aktywności i powinnaś jeść jak "normalna dziewczyna" nie cieszy cię to że tak jest , przeciez to świadczy o tym że zdrowiejesz a porównując się niestety robisz krok do tyłu.Ja jak czytam ile dziewczyny jedzą to mam wrażenie że tyle ile w ciągu dnia jedzą inni ja zjadam na jeden posiłek, ale z tego powodu nie złamuję się i nie dołuję bo uważam że każdy jest inny i czego innego potrzebuje, a z tym jedzeniem to tak jak z wagą czy wzrostem nie ważne do czego się porównujemy , najgorsze że to w ogóle robimy, przecież to do niczego nie prowadzi Błędne koło
|
|
#550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałaś mi coś napisać na pw Cytat:
już lepiej było jak miałam ed, czułam, że wszystko kontroluję, znałam umiar. teraz jem strasznie dużo i bardzo źle się z tym czuję -tj z tym jedzeniem na noc. i to, co napisała kasik sprawiło, że wszystkie problemy uderzyły mnie ze zdwojoną siłą. jeszcze wpakuję się w kompulsy i już w ogóle będzie ekstra ;( ;( poza tym kopmletnie nikt mnie nie rozumie, siostra się wkurza, kiedy płaczę, moja mama mówi,że zadzwonią w pon. do psychologa (nie zrobi tego, zapomni, dzwoni od miesiąca), a ja chciałam pogadać z nią, tak po prostu, to by pomogło ;(a ona powiedziała że przesadzam. i tyle. nie chce mi się żyć. edit: Funky, wiem.. ja w rzeczywistości jestem taka okropna, jak właśnie napisałam do Kaśki takiego wrednego posta, i nawet dla Ciebie byłam niemiła w innym wątku, bo mam taki zjechany charakter, na prawdę, tego nie widać przez internet.
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedizłam że coś jest nie tak, w twoich postach już nie było tego optymizmu co kiedyś, Izuś ale co cię tak zdołowało, ?? to że jesz na noc?? to normalne, pzreciez ja tez nieraz pzred komputerem wcinam jabłko, marchewke czy jakiś serek, pewnie gdyby nie moje uprzedzenia do tł to wcinałabym tu orzeszki jak TY. Kochana zrozum ty masz tak duż aktywności że to normalne że Twój organizm domaga się "normalnej " ilości jedzenia, pomyśl kto sobie rbi większą krzywdę ty jedząc normalnie czy dziewczyny które tak podjadając ??edit: Wiosenko jaka okropna Ty jestes wspaniałą osobą i nie raz mi pomogłaś a ten post na serkowym to przecież nic takiego, od razu pomyślałam że coś jest nie tak, bo normalnie wiem że tak bys nie napisała. Nie wiem jak mogę Ci pomóc , ale bardzo bym chciała, proszę tylko nie popełniaj tego błędu co ja i nie chowaj się ze Swoimi problemami tylko pisz....
|
|
#552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba każda z nas wie doskonale co to znaczy żyć w odosobnieniu, bez ludzi, we własnych chorym świecie. Ja 3 lata życia straciłam, ale staram się nadrabiać zaległości. Mam już tyle planów na wakacje
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jesteś okropna, właściwie to w dużej mierze dzięki tobie zaczęłam więcej jść i dziękuje ci za to bardzo
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
Wiosenna ja też jestem wredna.... dwa dni 0ostatnie to same awantury dzisiaj znowu aż schudłam pół kilo :| daje popalić wszystkim.... aż brat mnie dzisiaj pobił jezuuu ..... ale naszczęscie wyrzutów nie mam... zjadłam całą czekolade i normalnie na kolacje 3 kanapki.... atmosfera nieciekawa w domu bo ja sie kłóce z mamą ... rodzice się kłócą... brat wychodzi z domu.. kiepsko...
|
|
|
|
#555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Funky, nie ruszam się jakoś strasznie dużo. teraz mam lżejsze treningi, nie przemęczam się, często sobie siedzę w domku. cały czas jak jem prawie na P mówicie, że się ruszam itp. to takie głupie uspraiedliwienie w sumie. nie wiem, co się dzieje. najgorsze, że tak mówię a jutro i tak będę się obżerać. może jak przytyję milion kg, to wreszcie przystopuję.Cytat:
zjadłaś trzy kanapki na kolację, ja z dwa razy tyle... czemu brat wychodzi?? ile on wlasciwie ma lat?Cytat:
![]() a okropna jestem, nienawidzę siebie i swojego charakteru. a najgorsze, że Wam pisałam przy jadłospisach, że to za mało - może to normalna ilość, tylko dla mnie to za mało, bo potrafię asymilować taką ilość jedzenia może to nienormalne.
|
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iza nie mów tak Musisz być silna, nie patrz na mamę i siostrę, przecież wiesz, że nie możesz się z nikim porównywać. Ja będąc na P jadłam tyle co reszta rodziny i gdybym się tak miała porównywać do nich to kiepsko by ze mną było, więc Ty też tak nie rób. Co do tej Twojej sytuacji w mamą i siostrą to współczuję. Pamiętaj jednak o tym, że masz nas, ja Ci zawsze chętnie pomogę, zresztą jestem pewna, że nie tylko ja. Pomogłaś wielu dziewczynom i nie mów, że jesteś okropna. Za to widać przez internet, że jesteś wspaniałą osobą, która zawsze chętnie każdego wysłucha i każdemu chcę pomóc, chociaż sama ma problemy. Każdy może mieć zły dzień, wiadomo, że nie musisz być zawsze dla każdego miła - ja to rozumiem, różnie to z nami babami bywa Głowa do góry. Będzie dobrze - MUSI być
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak przeczytałam kiedyś Twój jadłospis to miałam wrażenia że jesz jak na R a Ty piszesz o P , wiele bym dała za ten Twój luz , na prawdę ,widzisz ja nadal żyję pod ciągłą kontrolą wszystko nawet ten mój niby luzacki stosunek do jedzenia jest podszyty kontrolą ![]() A to "nocne" podjadanie , cóż to jest garść orzechów czy parę jabłek ?? Wiosenko przecież to wcale nie jest dużo , zwłaszcza że w ciągu dnia nie szalejesz za bardzo z jedzeniem. ostatnio pisałaś że schudłaś i że przydałoby Ci się parę kg To ten wątek tak na Ciebie działa?? kiedyś potrafiłaś się od tego wszystkiego oddzielić, nie porównywałaś sie do innych?? Co się stało??
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, wiem - baby tak mają czasem
|
|
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)- 2 bułki z masłem serem i pomidorem, jabłko , sok(dużo), przekąska (80g orzeszków nic nack -najczęściej te) lody gdzieś takie jak mcflurry - płatki z jogurtem lub mlekiem 3,2% - jakieś żelki czy jogurt -spagetti (duużo naprawde dużo) - owoce, z 3 tosty z masłem i ogórkiem -bułka lub 1,5 z serem białym i pomidorem, ogórkiem itp. - orzeszki lub paluszki i nie powiesz mi że jesz więcej niż ja kiedyś ![]()
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie po kolacji wpadła garść cukru w kostkach, dwa batony czekoladowe, 150g szynki wieprzowej samej, 3rogaliki z masłem, 200g śledzi w majonezie, piernik 60gramowy w czekoladzie z konfiturą i gdyby nie fakt, że wyjadłam prawie wszystek pieczywo i na reszte by nie zostało to by chyba była kontynuacja... . Zjedzone w przeciągu niecałej godziny...
|
|
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, to nie przez ten wątek chyba. zwaliłam to na kasik30, jak przystało na taką wredniachę jak ja, ale to była tylko kropla, która przepełniła szalę, nic więcej. ed lubi powracać. najgorsze, że teraz nie wiem, co normalne, a co nie.
|
|
|
#562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że sądzisz, że jestem miła i sympatyczna Moim zdaniem równiez jesteś taka i co więcej jesteś naprawde mądrą Dziewczyną ![]() A co do niedzieli i wycieczki z rodzicami to jedź !! Napewno będzie super ![]() Aha ! w niedziele się pochwale ile wypiłam ![]() Btw. skąd podejrzenie, że mam 25 lat ?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiesz tego co było nie da się przywrócić, ale mamy władze nad tym co będzie więc trzeba wykorzystac to na maxa i nie przegapić już zadnej z chwil ! Bo życie jest zbyt kruche i krótkie... ![]() Oby udało Ci się zrealizowac plany ! Będe trzymała za to mocno kciuki !!!
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo... wiecie, ja nie tyję (na razie. chyba.) przez to, ale i tak mam wyrzuty. mam nawet wyrzuty za to, że nie ucniam kcal po tym, jak teraz jem. choć to sukces, że tego nie robię. Boże ale zwykle w tygodniu jem mniej, a jest weekend i jest na prawdę więcej, bo i więcej czasu. cóż. najwyżej mnie nie poznają w szkole ![]() Cytat:
|
|
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no wtedy sądziłam że masz nawet więcej ale teraz myśle że masz mniej
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo zdarzało mi się jeść dwa obiady (jeden w szkole 2 w domu )i co i nie tyłam. Jak ja mogłam sobie tak rozwalić metabolizm
|
|
#566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż nie wiem co Ci powiedzieć Ty WCALE nie zjadłaś dużo ![]() hehehe wizażowa-alko familia? Cytat:
|
||
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie Izuś , ja tez jadłam dwa razy więcej przed ED i jeżeli rozkręcę jak dawniej mój metabolizm to pewnie tez będę tyle wcinać, ale na razie nie będę ryzykować bo jak widzisz ja tyję na tym moim "U" , a ty na swoim chudniesz.
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt na przeszłość nie mamy już wpływu, ale możemy, a nawet musimy- walczyć o jak najlepszą przyszłość
|
|
#569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz nadal super metabolizm - jesz sobie te 2500 i bardzo mało przytyłaś do tej pory...Cytat:
dziękuję, moja Imienniczko ![]() wiesz co - ja sama nie wiem, czy mam ochotę jeść te orzeszki. jem je bardziej z przyzwyczajenia ;P tzn - inaczej. kupuję orzeszki. i skoro już je kupię tak mnie ciągnie do nich, że muszę zjeść. to normalne?? nie, na r nie przejdę na pewno - mam teraz zbyt mało silnej woli. z jednej strony fajnie, że wyszłam z ed w sensie, że jem normalnie, a z drugiej czasem chciałabym mieć tę silną wolę. może wykorzystałabym ją lepiej... Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, sięgnęłam dna właśnie sprawdzałam sobie wyniki z zawodów i wtedy (wczoraj) byłam taka szczęśliwa, bo zrobiłam super czas na 600m, wiem, że Wam to nic nie mówi, ale - 1,35,90 (tak mi się wydawało, bo oni czytają wyniki po biegu, tj. spiker czyta). i, jak mówiłam, sprawdzam te wyniki na stronie internetowej i patrzę - 1,35,99 i to żadna różnica, 9 SETNYCH SEKUNDY, a ja się... rozryczałam ![]() Boże Święty.
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Izaaaaaaaa, jesteś cool i żadne O,O9 sekundy nic na tym nie zmieni
. Ale szczerze...gdyby mi naprzykład naliczyli o 5cm mniej w skoku w dal niż myślałam to bym się też rozryczała, zawsze przeżywałam wszystkie wyniki niezależnie od jakichkolwiek innych okoliczności
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

więc i we mnie jest z tego sporo. Generalnie wakacje spędzam na przeróżnych festiwalach muzycznych od Woodstocku do Hunter Festu.
), fajek nie palę od stycznia (postanowienie noworoczne
). Imprezować lubię do białego rana, a moje motto życiowe brzmi- kto na koniec imprezy stoi na własnych nogach jest wygrany
Nie no żaruję... a może nie...

Baby nie rób głupstw !!!
rozmarzyłam się o zimnym piffku

postaram się jeszcze wpaść niedługo i coś napisać