|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Mam to samo, po tygodniu brania hormonów dostałam tak potężnych objawów PMSowych jak jeszcze nigdy w życiu. ;p Ale zostały tylko trzy dni i powinien być okres, może przestanę się czuć jakbym ważyła tonę. ![]() Trzymaj się i pamiętaj, że to wszystko w imię wyższego dobra. ![]() U mnie dziś wieczorem grill, który mnie trochę przeraża, ale trzeba się przełamać.
|
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja za Wami nie nadążam.
Jeden dzień mnie nie ma to potem musze 10 stron nadrabiać.
|
|
|
|
#633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci tych 25 minut tramwajem Zaraz chyba wskakuję na orbitreka.
|
|
#634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Głupio mi teraz.Cytat:
Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
imposing heheh mam to samo
potem tylko " " jak one zdołały tyle napisać?! ![]() ajj ale mnie nosi na jakiś napad noo a nawet 11 nie ma, ale powiedziałam sobie,że dziś dam radę, że w końcu muszę wziąć się w garść i zatrzymać to bo im dłużej będę to ciągnęła tym będzie trudniej wyjść z tego 'ciągu' póki nie jest za późno muszę działać, jestem przygotowana na to że będzie ciężko, trudno sama tego chciałam, nie mogę już utyć, po prostu nie mogę, stanęłam przed chwilą przed lustrem i co? mam cellulit wszędzie, nawet w dolnej części pleców, całe uda, ramiona, brzuch wszystko... wyglądam jak jakiś prosiak, co ja z sobą zrobiłam?! koniec z tym! Muszę i chcę to skończyć, muszę tylko znaleźć tą siłę, która pozwoliła mi już wyjść z 2 ciągów. Wiem, że ona tam jest tylko póki co choroba nie pozwalała jej się 'wybić' ale teraz koniec. Za 3 miesiące obóz w Bułgarii... przecież jeśli nie schudnę i nie ujędrnię skóry to ja tam psychicznie nie wyrobię Już teraz jak idę gdzieś z koleżankami z poczuciem , że jestem najgrubsza czuję się okropnie... I nie mówicie , że na pewno nie jestem gruba bo jestem, i to strasznie, mam cellulit gorszy niż 40 letnia kobieta a mam 16 lat Boże Ja się wstydzę zdjąć bluzę, żeby być w t-shirt'cie bo mam cellulit na ramionach które same w sobie są grube... Nienawidzę mojego ciała, wstydzę się go, ja boję się każdego rana założyć spodnie, żeby nie okazało się że nie wchodzę już w ostatnią parę, w którą jeszcze o dziwo się mieszczę.
|
|
|
|
#636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozatym ty bardzo mało piłaś, więc teraz się nawadniasz. Ja mialam odwrotną sytuację, jak się odchudzałam piłam jak smok 5-6 l wody dziennie i potem jak to ze mnie zleciało, to chociaż przytyłam trochę to nie było różnicy na wadze. A ty pewnie nawodniłaś organizm. Będziesz miała bardziej sprężystą skórę, nie takiego flaka. Pozatym najpierw ci się mięśnie odbudują...Funky - Ojej, współczuję! Ja nigdy nie miałam okresu, ale moja mama ma PMS i zawsze mi się robi przykro jak patrzę jak się męczy. Tamonita - Mój tata jest sternikiem i pływa z ludźmi. Ogólnie jest tak, że moja mama sprzedaje bilety na łódkę, a mój tata ich wozi po morzu Zazdroszczę Ci pogody! Heh, wiecie dzisiaj się obudziłam i chciałam zjeść na śniadanie wieśniaka z płatkami, a tu patrzę do lodówki i wszystkie wieśniaki zamarźnięte na kamień . Położyłam jednego na kaloryfer, ale to by wieki trwało zanim by się rozpuścił, więc musiałam do sklepu lecieć .I ja też lubię spacerować po Krakowie, najbardziej Krakowski Kazimierz. Tam jest cudownie i uwielbiam bajgle z Krakowa |
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - straasznie,ale to strasznie mi przykro,że tak źle się u Ciebie dzieje. Nie będę próbowała Cię przekonywać,że może jednak nie masz cellulitu itp,bo to i tak nic nie da. Sama widzisz zmiany w swoim ciele.
Ja jednak będę trzymała mocno kciuki,aby udało Ci się z tego wyjść,bo pamiętam jak doradzałaś na NCJ,jak świetnie sobie radziłaś,dlatego wierzę,że Ci się uda
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będe trzymała kciuki, żeby wszystko było u Ciebie ok. Chociaż nie wątpie, że tak będzie. ![]() Wiesz, jak mi się przykro zrobiło, czytając to? |
|
|
|
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
Agess - ja też wierzę. Muszę wierzyć. Pamiętam jak po długim czasie nieobecności na wizażu, zaczęłam znów się udzielać, wklejałam moje wtedy tragiczne jadłospisy, które nie miały nawet 1000 kcal, pamiętam jak wszystkie pomagałyście mi się powoli przełamywać, pamiętam jak z tego wychodziłam z Waszą pomocą, jak razem z Baby dodawałyśmy kolejne kcal. pamiętam piękny miesiąc wychodzenia z diety, bez napadów, kiedy w końcu dobiłam do 2000 kcal i byłam szczęśliwa...
Imposing ehh pewnie masz rację, zawsze jest tak, że to co nam się w sobie nie podoba wzrasta w naszych oczach do wielkiego problemu ale czuję się bardzo niekomfortowo, boję się z ktoś kiedyś coś mi powie na temat mojego wyglądu, już i tak jak idę ulicą mam wrażenie że wszyscy się gapią i myślą "Jezu jaka ona gruba.. "
|
|
|
|
#640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) |
|
|
|
|
#641 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. To fakt mało piłam i może to też troche woda. NA serio myślisz że najpierw mięśnie się rozbuduja?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie ja również twierdze że jesteś świetna, wspaniała i ładna. A wiesz co ja mam na udach i biodrach : rozstępy! i jak ja się pokaże na plaży Tamonita, aż musiałam wejść na nk i zbaczyć twoje zdjęcia i daje ci tak 16-17 dobrze?
Życie jest niepewne, zaczynaj od deseru. Erneste Ulmer Niebo mnie nie chce, a piekło obawia się, że nim zawładnę. Liz Taylor Życie jest do kitu i tyle. Edytowane przez Krytia Czas edycji: 2008-05-03 o 11:02 Powód: roztrzepanie :] |
||||
|
|
|
#642 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zjadłam później około 21 warzywa na patelnię. nie miałam wyrzutów sumienia bo przeciez nie jadlam nic caly dzien. a dzisiaj w tej chwili tez jestem na czczo :| trochę sie martwie, że padnie mi metabolizm ktory staram się naprawiać ![]() Cytat:
jak mi się przykro zrobiło jak czytałam Twoje posty... ED lubi powracać, ale Ty jesteś taka silna, musisz sobie poradzić. Pisałaś, że chcesz mieć kontrolę nad jedzeniem. Ale przecież sama wiesz, że to właśnie nas gubi. Ta kontrola przeradza się w obsesję, i właśnie gdy wychodzimy z ED, gdy zdrowiejemy, staramy się ją stracić. Bo nie można być perfekcjonistą w każdej dziedzinie. Nie tyjesz prawda? Masz świetny metabolizm, i nie jedna dziewczyna zazdrości Ci, że mozesz jesc, i czerpac przyjemność z tego jedzenia, bez żądnych wyrzutów sumienia i obawy że przytyjesz! A prawde powiedziawszy, nawet jeśli 1 kg miałby Ci wpaść to nikt go nie zauważy! Przecież jesteś taka szczuplutka. Kochanie, mam nadzieje, że to chwilowy kryzys i wróci dawna Iza Trzymam kciuki![]() Cytat:
na prawdę, jesteś dzielna, widać że chcesz walczyć z tą chorobą i pięknie Ci idzie Na pewno masz dobry metabolizm, tak jak Iza pisała. Jeszcze będziesz musiała się baardzo starać, żeby przytyć zobaczysz A kiedy masz spotkanie z psychologiem? Cytat:
mi mimo moich 15 lat rodzice nie pozwalaja zazdroszczę.. aczkolwiek byłam na off festivalu. ![]() Cytat:
może można zmienić tabletki? jeśli nie, to musisz to wytrzymać, zdrowie najważniejsze Cytat:
Ty tak malutko ważysz, że musisz szybko przytyć, wtedy i okres szybciej wróci i wszystko. Więc ani mi się waż cokolwiek ucinać![]() Cytat:
![]() ja też miałam (chciałam napisać 'mam') kota i psa.. i bardz osię lubiły, bawiły się razem i w ogóle ale pieska musieliśmy uśpić![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zaraz na rolki
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia a daleko masz do Krakowa ?
Zoosia chory był czy już po prostu miał swoje lata ? Ja też bardzo przeżyłam śmierć mojego psa ![]() Miałam tylko pojeździć na orbitreku, a przy okazji jeszcze zrobiłam trening siłowy i rozciągałam się. Umie któraś z Was dziewczyny szpagat turecki ?
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
miłego
![]() Cytat:
szpagat? oszalałas ja dopiero od niedawna umiem dotknąć rękoma ziemi
|
|
#647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo dobra odpowiedź ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do zwierzaków to ja mam 4 koty i 2 psy i bardzo się lubią. No może czasem któraś psina dostanie pazurkiem po nosku, ale kocurki czasem muszą podkreślić swoją obecność i indywidualność ![]() Krytia chciałam Co napisać, że z wieeeelką przyjemnością czytam to co piszesz ![]()
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#649 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie wiem czy do końca rozumiem i poprawnie wykonuję wykroki, bo nie sprawiają mi one jakichkolwiek problemów i zanim się zmęczę robię ich naprawdę sporo. Jeśli chodzi o rozciąganie to robię ćwiczenia z książki Stretching- sprawność i zdrowie Mariana Listkowskiego. Polecam ją bo ćwiczenia są naprawdę fajnie opisane, do każdego ćwiczenia dołączone jest zdjęcie. Ogólnie są fajnie podzielone. Lubię ćwiczenia przy ścianie i moim zdaniem dały mi najlepsze efekty. Mianowicie : należy położyć z nogami opartymi o ścianę, rozchylić je maksymalnie, rozluźnić się, oddychać swobodnie i pozwalać nogom opadać pod własnym ciężarem - ćwiczenie to można robić także bez ściany. Inne przy ścianie to : przysuwasz się jak najbliżej ściany, a następnie jakaś inna osoba kładzie stopy na Twojej kości ogonowej i na jednym z wyższych kręgów i naciska Cię zdecydowanym ruchem, którego nie pogłębia. Pewnie znasz te ćwiczenia Tak poza tym, to do którego się rozciągasz i ile Ci brakuje?
|
|
#651 | |
|
♥
|
Cytat:
a coraz mniej . jutro zmierze czyms odległosc ![]() edit: co do wykroków. to jak zrobisz wykrok to zatrzymaj sie na chwilke tzn ile wykonujesz ? |
|
|
|
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
Smak6malin, chyba u każdego jedna noga jest gorzej rozciągnięta. Przynajmniej tak było u dziewczyn z mojego zespołu akrobatycznego, do którego należałam parę lat temu.
Widać to przy robieniu szpagatów nie tureckich, lecz tych normalnych. Ja np. umiem zrobić na prawą nogę, a nad lewą bardzo długo pracowałam, to się w końcu udało, ale teraz po latach znów umiem tylko na prawą. A tureckiego też już nie umiem. Kurcze, muszę poćwiczyć.
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() najwyżej rodzice umrą ze strachu ![]() Monochrome ja też mam dziś grilla.. damy rade ! Imposing bo my szybkie Dziewczynki jesteśmy Hypnotic Eyes, ale masz fajnie... Ty mi pogody zazdrościsz, a ja Ci morza... ( : Iza : ) nie wiem co Ci powiedzieć... Może to nie najlepsze pocieszenie, ale ja też mam cellulit i jeszcze kupe rozstępów... Krytuś a 2 miesiące koncze 18 ![]()
|
|
|
#654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze jedno pytanko po ilu dniach jak zaczęłaś brać te tabletki czułaś się fatalnie?? Bo ja wzięłam dopiero 4 i już mam wrażenie że przytyłam z 10kg, okropne uczucie, kiedyś nawet przed okresem tak źle się nie czułam i mam wrażenie że nogi takie ciężkie , głowa pęka w ogóle masakra. Ty też się tak fatalnie czujesz??Cytat:
![]() Ja tez tak mam , co tu zaglądnę to już jestem do tyłu o jakąś 1h czytania, normalnie TORPEDY z was![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zoosiu- Zmykaj na zakupy po coś do jedzenia, nie możesz tam siedzieć i głodować, nie pozwolimy Ci na to ![]() Iza- Nie myśl tak o Sobie, Kochana nie wygląd świadczy o człowieku tylko jego wnętrze, a Ty jesteś wspaniałą osobą, Uwierz w to i nie wmawiaj sobie że źle wyglądasz bo tak nie jest![]() Tamuś, Agness - a jak wam mija dzień?? ![]() I gdzie się podziało nasze Wiosenne słoneczko??
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pozwoliłam sobie powysyłać zaproszenia do Was na naszej klasie
zdjęć jeszcze nie mam, jak wrócę do domu to coś wstawię.ale z Was laski edit: mój profil http://nasza-klasa.pl/profile/13311508
|
#656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja biorę Duphaston, pierwszy to mój cykl z nim, wcześniej miałam Luteinę, po której z kolei strasznie bolała mnie głowa, ale jakoś wytrzymałam, bo tylko 5 dni. Zresztą nie zadziałała. A to już czuję, że działa - niestety. Ale najważniejsze żeby wrócić do normalności. Żeby w przyszłości móc mieć dzieciaczki, chociaż póki co brak kandydata na męża na horyzoncie, ale może za horyzontem ktoś się czai. ![]() Do grilla podejdę także normalnie, jak kiedyś, wszak to pyszna sprawa. Tamonita, Tobie życzę też smacznego i dobrej zabawy!
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie ciągnęło do lodówki teraz :O ale zjadłam sobie dwie małe kanapki i jogurt i jako tako poczułam się pełna więc może ten dzisiejszy dzień nie będzie taki stracony
![]() a spacer... chyba już miałam do kościoła i z powrotem
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kandydata aby zawitał na horyzoncie ( hehe u mnie póki co tez nic tam nie świta na horyzoncie ) ![]() Zoosiu- dziekuję za zaproszenie
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam zaproszenia
i od agness chyba też nie
|
|
|
|
#660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, bo dokładnie nie liczyłam, mówię tak ogólnie, odnosząc się do reszty ćwiczeń. ![]() Cytat:
Nie zawsze, ale często. Kiedyś ćwiczyłam mniej
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

, cała opuchnięta z wielkim , obolałym brzuchem - to chyba efekt tych tabletek, zaczynają działać bo wszystko dosłownie wszystko w środku mnie boli

bo mieszkam 25 min tramwajem od Rynku 
" jak one zdołały tyle napisać?! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, i to strasznie, mam cellulit gorszy niż 40 letnia kobieta a mam 16 lat Boże
ehh pewnie masz rację, zawsze jest tak, że to co nam się w sobie nie podoba wzrasta w naszych oczach do wielkiego problemu 

bo boje się że będę tyć,tyć,tyć ... A spotkanie mam w czwartek lub w piątek
Bardzo dobra odpowiedź