Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-03, 09:38   #631
monochrome
Rozeznanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
btw: Fatalnie się dziś czuję , cała opuchnięta z wielkim , obolałym brzuchem - to chyba efekt tych tabletek, zaczynają działać bo wszystko dosłownie wszystko w środku mnie boli i przez to mój stan psychiczny sie pogarsza, błędne koło na prawdę
I jeszcze ta pogoda, zaczyna padać, zimno i nici z mojej wycieczki rowerowej, zero ruchu dziś , mam nadzieję ze nie odbije się to na moim jedzeniu
Ojej. Mam to samo, po tygodniu brania hormonów dostałam tak potężnych objawów PMSowych jak jeszcze nigdy w życiu. ;p Ale zostały tylko trzy dni i powinien być okres, może przestanę się czuć jakbym ważyła tonę.
Trzymaj się i pamiętaj, że to wszystko w imię wyższego dobra.

U mnie dziś wieczorem grill, który mnie trochę przeraża, ale trzeba się przełamać.
Stary 2008-05-03, 09:39   #632
imposing
Rozeznanie

Dziewczyny ja za Wami nie nadążam.
Jeden dzień mnie nie ma to potem musze 10 stron nadrabiać.
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 09:47   #633
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
wiem z tym,że na taki typowy spacer po Krakowie musiałabym podjechać tramwajem bo mieszkam 25 min tramwajem od Rynku
Ja na taki typowy spacer po Krakowie musiałabym podjechać...
Zazdroszczę Ci tych 25 minut tramwajem

Zaraz chyba wskakuję na orbitreka.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 09:48   #634
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Ago - mogłaś wyrazić swe zdanie w inny sposób, bo mi takie akcje zdarzają się sporadycznie, a Tobie jednak częściej i aż tak nie reaguję, wyrażam swe zdanie, no, ale wiesz - spokojniej.
Przepraszam. Nie chciałam Cię urazić . Głupio mi teraz.

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
U mnie dziś wieczorem grill, który mnie trochę przeraża, ale trzeba się przełamać.
Życzę przełamania

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość
No taki ruch już jest w tym wątku

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 09:50   #635
(:Iza:)
Wtajemniczenie

imposing heheh mam to samo potem tylko "" jak one zdołały tyle napisać?!

ajj ale mnie nosi na jakiś napad noo a nawet 11 nie ma, ale powiedziałam sobie,że dziś dam radę, że w końcu muszę wziąć się w garść i zatrzymać to bo im dłużej będę to ciągnęła tym będzie trudniej wyjść z tego 'ciągu' póki nie jest za późno muszę działać, jestem przygotowana na to że będzie ciężko, trudno sama tego chciałam, nie mogę już utyć, po prostu nie mogę, stanęłam przed chwilą przed lustrem i co? mam cellulit wszędzie, nawet w dolnej części pleców, całe uda, ramiona, brzuch wszystko... wyglądam jak jakiś prosiak, co ja z sobą zrobiłam?! koniec z tym! Muszę i chcę to skończyć, muszę tylko znaleźć tą siłę, która pozwoliła mi już wyjść z 2 ciągów. Wiem, że ona tam jest tylko póki co choroba nie pozwalała jej się 'wybić' ale teraz koniec. Za 3 miesiące obóz w Bułgarii... przecież jeśli nie schudnę i nie ujędrnię skóry to ja tam psychicznie nie wyrobię Już teraz jak idę gdzieś z koleżankami z poczuciem , że jestem najgrubsza czuję się okropnie... I nie mówicie , że na pewno nie jestem gruba bo jestem, i to strasznie, mam cellulit gorszy niż 40 letnia kobieta a mam 16 lat Boże Ja się wstydzę zdjąć bluzę, żeby być w t-shirt'cie bo mam cellulit na ramionach które same w sobie są grube... Nienawidzę mojego ciała, wstydzę się go, ja boję się każdego rana założyć spodnie, żeby nie okazało się że nie wchodzę już w ostatnią parę, w którą jeszcze o dziwo się mieszczę.
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 09:52   #636
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
wiem z tym,że na taki typowy spacer po Krakowie musiałabym podjechać tramwajem bo mieszkam 25 min tramwajem od Rynku
Krytia - Ten kilogram na tydzień to nie dużo. Tak akurat Pozatym ty bardzo mało piłaś, więc teraz się nawadniasz. Ja mialam odwrotną sytuację, jak się odchudzałam piłam jak smok 5-6 l wody dziennie i potem jak to ze mnie zleciało, to chociaż przytyłam trochę to nie było różnicy na wadze. A ty pewnie nawodniłaś organizm. Będziesz miała bardziej sprężystą skórę, nie takiego flaka. Pozatym najpierw ci się mięśnie odbudują...
Funky - Ojej, współczuję! Ja nigdy nie miałam okresu, ale moja mama ma PMS i zawsze mi się robi przykro jak patrzę jak się męczy.
Tamonita - Mój tata jest sternikiem i pływa z ludźmi. Ogólnie jest tak, że moja mama sprzedaje bilety na łódkę, a mój tata ich wozi po morzu Zazdroszczę Ci pogody!

Heh, wiecie dzisiaj się obudziłam i chciałam zjeść na śniadanie wieśniaka z płatkami, a tu patrzę do lodówki i wszystkie wieśniaki zamarźnięte na kamień . Położyłam jednego na kaloryfer, ale to by wieki trwało zanim by się rozpuścił, więc musiałam do sklepu lecieć .
I ja też lubię spacerować po Krakowie, najbardziej Krakowski Kazimierz. Tam jest cudownie i uwielbiam bajgle z Krakowa

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 09:53   #637
agness51
Zakorzenienie

Iza - straasznie,ale to strasznie mi przykro,że tak źle się u Ciebie dzieje. Nie będę próbowała Cię przekonywać,że może jednak nie masz cellulitu itp,bo to i tak nic nie da. Sama widzisz zmiany w swoim ciele.
Ja jednak będę trzymała mocno kciuki,aby udało Ci się z tego wyjść,bo pamiętam jak doradzałaś na NCJ,jak świetnie sobie radziłaś,dlatego wierzę,że Ci się uda

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 09:59   #638
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
imposing heheh mam to samo potem tylko "" jak one zdołały tyle napisać?!
przecież dopiero nie dawno skończyła się 1. część ( której koniec i tak przegapiłam. xD )

ajj ale mnie nosi na jakiś napad noo a nawet 11 nie ma, ale powiedziałam sobie,że dziś dam radę, że w końcu muszę wziąć się w garść dasz radę i zatrzymać to bo im dłużej będę to ciągnęła tym będzie trudniej wyjść z tego 'ciągu' póki nie jest za późno muszę działać, jestem przygotowana na to że będzie ciężko, trudno sama tego chciałam, no pewnie, powiedziałaś sobie: od dziś będe robić tak.. ? NIE! więc nie chciałaś tego. nie mogę już utyć, po prostu nie mogę, stanęłam przed chwilą przed lustrem i co? mam cellulit wszędzie, nawet w dolnej części pleców, całe uda, ramiona, brzuch wszystko... wyglądam jak jakiś prosiak, co ja z sobą zrobiłam?! wcale nie wyglądasz jak prosiaczek! koniec z tym! Muszę i chcę to skończyć, muszę tylko znaleźć tą siłę, która pozwoliła mi już wyjść z 2 ciągów. Wiem, że ona tam jest tylko póki co choroba nie pozwalała jej się 'wybić' ale teraz koniec. Za 3 miesiące obóz w Bułgarii... przecież jeśli nie schudnę i nie ujędrnię skóry to ja tam psychicznie nie wyrobię Już teraz jak idę gdzieś z koleżankami z poczuciem , że jestem najgrubsza czuję się okropnie... I nie mówicie , że na pewno nie jestem gruba bo jestem będe się kłócić , i to strasznie, mam cellulit gorszy niż 40 letnia kobieta a mam 16 lat Boże Ja się wstydzę zdjąć bluzę, żeby być w t-shirt'cie bo mam cellulit na ramionach które same w sobie są grube... Nienawidzę mojego ciała, wstydzę się go, ja boję się każdego rana założyć spodnie, żeby nie okazało się że nie wchodzę już w ostatnią parę, w którą jeszcze o dziwo się mieszczę.
Jeju, kochana. Nie możesz tak myśleć o sobie. Jesteś świetna, wspaniała i ładna. Musisz zacząć siebie akceptować. NIE WOLNO CI tak myśleć, bo doprowadzisz się do obłędu.
Będe trzymała kciuki, żeby wszystko było u Ciebie ok. Chociaż nie wątpie, że tak będzie.
Wiesz, jak mi się przykro zrobiło, czytając to?
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 09:59   #639
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Agess - ja też wierzę. Muszę wierzyć. Pamiętam jak po długim czasie nieobecności na wizażu, zaczęłam znów się udzielać, wklejałam moje wtedy tragiczne jadłospisy, które nie miały nawet 1000 kcal, pamiętam jak wszystkie pomagałyście mi się powoli przełamywać, pamiętam jak z tego wychodziłam z Waszą pomocą, jak razem z Baby dodawałyśmy kolejne kcal. pamiętam piękny miesiąc wychodzenia z diety, bez napadów, kiedy w końcu dobiłam do 2000 kcal i byłam szczęśliwa...

Imposing ehh pewnie masz rację, zawsze jest tak, że to co nam się w sobie nie podoba wzrasta w naszych oczach do wielkiego problemu ale czuję się bardzo niekomfortowo, boję się z ktoś kiedyś coś mi powie na temat mojego wyglądu, już i tak jak idę ulicą mam wrażenie że wszyscy się gapią i myślą "Jezu jaka ona gruba.. "
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 10:18   #640
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
już i tak jak idę ulicą mam wrażenie że wszyscy się gapią i myślą "Jezu jaka ona gruba.. "
Mam takie małe pytanie. Widziałaś pryszcza na czole ? (mam nadzieje, że skojarzysz o co mi chodzi )

Photoblog
Stary 2008-05-03, 11:01   #641
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Krytia - Ten kilogram na tydzień to nie dużo. Tak akurat Pozatym ty bardzo mało piłaś, więc teraz się nawadniasz. Ja mialam odwrotną sytuację, jak się odchudzałam piłam jak smok 5-6 l wody dziennie i potem jak to ze mnie zleciało, to chociaż przytyłam trochę to nie było różnicy na wadze. A ty pewnie nawodniłaś organizm. Będziesz miała bardziej sprężystą skórę, nie takiego flaka. Pozatym najpierw ci się mięśnie odbudują...
Funky - Ojej, współczuję! Ja nigdy nie miałam okresu, ale moja mama ma PMS i zawsze mi się robi przykro jak patrzę jak się męczy.
Tamonita - Mój tata jest sternikiem i pływa z ludźmi. Ogólnie jest tak, że moja mama sprzedaje bilety na łódkę, a mój tata ich wozi po morzu Zazdroszczę Ci pogody!

Heh, wiecie dzisiaj się obudziłam i chciałam zjeść na śniadanie wieśniaka z płatkami, a tu patrzę do lodówki i wszystkie wieśniaki zamarźnięte na kamień . Położyłam jednego na kaloryfer, ale to by wieki trwało zanim by się rozpuścił, więc musiałam do sklepu lecieć .
I ja też lubię spacerować po Krakowie, najbardziej Krakowski Kazimierz. Tam jest cudownie i uwielbiam bajgle z Krakowa
To trzeba było jeść lody wieśniakowe. To fakt mało piłam i może to też troche woda. NA serio myślisz że najpierw mięśnie się rozbuduja?

Cytat:
Ojej. Mam to samo, po tygodniu brania hormonów dostałam tak potężnych objawów PMSowych jak jeszcze nigdy w życiu. ;p Ale zostały tylko trzy dni i powinien być okres, może przestanę się czuć jakbym ważyła tonę.

To smacznego grilla i przełamm się, ja jutro pojade na wycieczke i będę się dobrze bawić, a co!

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Ja na taki typowy spacer po Krakowie musiałabym podjechać...
Zazdroszczę Ci tych 25 minut tramwajem

Zaraz chyba wskakuję na orbitreka.
Ja też zazdroszcze, szkoda że nie mieszkam w Krakowie

Cytat:
Jeju, kochana. Nie możesz tak myśleć o sobie. Jesteś świetna, wspaniała i ładna. Musisz zacząć siebie akceptować. NIE WOLNO CI tak myśleć, bo doprowadzisz się do obłędu.
Będe trzymała kciuki, żeby wszystko było u Ciebie ok. Chociaż nie wątpie, że tak będzie.
Wiesz, jak mi się przykro zrobiło, czytając to?

No właśnie ja również twierdze że jesteś świetna, wspaniała i ładna.
A wiesz co ja mam na udach i biodrach : rozstępy! i jak ja się pokaże na plaży

Tamonita, aż musiałam wejść na nk i zbaczyć twoje zdjęcia i daje ci tak 16-17 dobrze?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.

Edytowane przez Krytia
Czas edycji: 2008-05-03 o 11:02 Powód: roztrzepanie :]
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 11:03   #642
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
a jak się dogadujecie z chłopakiem teraz? pisałaś to wcześniej, jak było potem? mam nadzieję, że zjadłaś więcej rozumiem to uczucie, ten głosik, który podpowiada, że fajnie, że było mało itp.
eh, średnio się dogadujemy. wg niego pewnie wszystko jest okej ale jak dla mnie nie. jutro wyjeżdzam, a on przykładowo dzisiaj zapisał się na 3godzinną jazdę (na prawo jazdy), i siedzę sama w domu.

zjadłam później około 21 warzywa na patelnię. nie miałam wyrzutów sumienia bo przeciez nie jadlam nic caly dzien. a dzisiaj w tej chwili tez jestem na czczo :| trochę sie martwie, że padnie mi metabolizm ktory staram się naprawiać

Cytat:
bo... wiecie, ja nie tyję (na razie. chyba.) przez to, ale i tak mam wyrzuty. mam nawet wyrzuty za to, że nie ucniam kcal po tym, jak teraz jem. choć to sukces, że tego nie robię. Boże
Kochana Wiosenko jak mi się przykro zrobiło jak czytałam Twoje posty... ED lubi powracać, ale Ty jesteś taka silna, musisz sobie poradzić. Pisałaś, że chcesz mieć kontrolę nad jedzeniem. Ale przecież sama wiesz, że to właśnie nas gubi. Ta kontrola przeradza się w obsesję, i właśnie gdy wychodzimy z ED, gdy zdrowiejemy, staramy się ją stracić. Bo nie można być perfekcjonistą w każdej dziedzinie.
Nie tyjesz prawda? Masz świetny metabolizm, i nie jedna dziewczyna zazdrości Ci, że mozesz jesc, i czerpac przyjemność z tego jedzenia, bez żądnych wyrzutów sumienia i obawy że przytyjesz! A prawde powiedziawszy, nawet jeśli 1 kg miałby Ci wpaść to nikt go nie zauważy! Przecież jesteś taka szczuplutka.
Kochanie, mam nadzieje, że to chwilowy kryzys i wróci dawna Iza Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
z 4,5 może 4 miesiące by się uzbierało ale przez jakieś 3 tygodnie dodawałam po 100 tygodniowo a później spadek o 200 aż w końcu podskoczyłam z 1300 do 1600 w jeden dzien a póżniej 2000 i to 2250 i teraz 2500. I ciągle nie wydaje mi się że mam super metabolizm chociaż może A teraz to po każdym posiłku jest mi strasznie gorąco i mniej odczuwam zimno
Jej tak się cieszę na prawdę, jesteś dzielna, widać że chcesz walczyć z tą chorobą i pięknie Ci idzie Na pewno masz dobry metabolizm, tak jak Iza pisała. Jeszcze będziesz musiała się baardzo starać, żeby przytyć zobaczysz
A kiedy masz spotkanie z psychologiem?

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Ja też lubię rocka A na punku się wychowałam
Ja swój pierwszy festiwal- Woodstock zaliczyłam jak miałam 15 lat i później już co roku tam byłam, aż do tej pory i mam nadzieję, że będę tam w każde wakacje- to cudowny festiwal Zresztą wszystkie są cudne, ale Woodstock ma w sobię tę magie, której innym brakuje.
woodstock mi mimo moich 15 lat rodzice nie pozwalaja zazdroszczę.. aczkolwiek byłam na off festivalu.

Cytat:
btw: Fatalnie się dziś czuję, cała opuchnięta z wielkim , obolałym brzuchem - to chyba efekt tych tabletek, zaczynają działać bo wszystko dosłownie wszystko w środku mnie boli i przez to mój stan psychiczny sie pogarsza, błędne koło na prawdę
I jeszcze ta pogoda, zaczyna padać, zimno i nici z mojej wycieczki rowerowej, zero ruchu dziś , mam nadzieję ze nie odbije się to na moim jedzeniu
może można zmienić tabletki? jeśli nie, to musisz to wytrzymać, zdrowie najważniejsze zrób sobie relaksująca kąpiel, poczytaj. oby się to na jedzeniu nie odbiło bo my się tu pogniewamy

Cytat:
Spróbuje ale te głupie myśli dają mi spokoju. Ale trudno musze ich nie słuchać, chociaż mi się ciągle wydaje że ten kg tydzień to dużo ale pewnie się myle i tak w lustrze różnicy nie widać. A mogę cię zapytać jak przebiegało twoje P?
Oj Kochana, zapewniam Cię, że nic a nic nie widać w lustrze Ty tak malutko ważysz, że musisz szybko przytyć, wtedy i okres szybciej wróci i wszystko. Więc ani mi się waż cokolwiek ucinać

Cytat:
Spoko, nie ma problemu W takim razie Sylwuniu
Odnośnie Pani/Pana skojarzyła mi się moja sytuacja z przedszkola, jak to z wielkim oburzeniem zapytałam się przedszkolanki, czemu ja mam jej mówić Pani, a ona mi mówi po imieniu.

Ja właśnie jestem w trakcie śniadanie To też widzę ciekawie masz :P Kot z psem się lubią ?

ja też miałam (chciałam napisać 'mam') kota i psa.. i bardz osię lubiły, bawiły się razem i w ogóle ale pieska musieliśmy uśpić

Cytat:
No właśnie czemu faceci tego nie mają?

Dziękuje za podziw. Dobra ide na spacer jeszcze tu wpadne bo nie wiem czemu ale wpadam tu w porach posiłku i dzięki temu jem wtedy więcej.
to wpadaj jak najczęścięj

Cytat:
no mi z godzinę przeczytanie wszystkiego zajeło

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 11:15   #643
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
eh, średnio się dogadujemy. wg niego pewnie wszystko jest okej ale jak dla mnie nie. jutro wyjeżdzam, a on przykładowo dzisiaj zapisał się na 3godzinną jazdę (na prawo jazdy), i siedzę sama w domu.

zjadłam później około 21 warzywa na patelnię. nie miałam wyrzutów sumienia bo przeciez nie jadlam nic caly dzien. a dzisiaj w tej chwili tez jestem na czczo :| trochę sie martwie, że padnie mi metabolizm ktory staram się naprawiać to zjedz coś teraz nie ma tam nic?

Kochana Wiosenko jak mi się przykro zrobiło jak czytałam Twoje posty... ED lubi powracać, ale Ty jesteś taka silna, musisz sobie poradzić. Pisałaś, że chcesz mieć kontrolę nad jedzeniem. Ale przecież sama wiesz, że to właśnie nas gubi. Ta kontrola przeradza się w obsesję, i właśnie gdy wychodzimy z ED, gdy zdrowiejemy, staramy się ją stracić. Bo nie można być perfekcjonistą w każdej dziedzinie.
Nie tyjesz prawda? Masz świetny metabolizm, i nie jedna dziewczyna zazdrości Ci, że mozesz jesc, i czerpac przyjemność z tego jedzenia, bez żądnych wyrzutów sumienia i obawy że przytyjesz! A prawde powiedziawszy, nawet jeśli 1 kg miałby Ci wpaść to nikt go nie zauważy! Przecież jesteś taka szczuplutka.
Kochanie, mam nadzieje, że to chwilowy kryzys i wróci dawna Iza Trzymam kciuki

Jej tak się cieszę na prawdę, jesteś dzielna, widać że chcesz walczyć z tą chorobą i pięknie Ci idzie Na pewno masz dobry metabolizm, tak jak Iza pisała. Jeszcze będziesz musiała się baardzo starać, żeby przytyć zobaczysz
A kiedy masz spotkanie z psychologiem?
Chcę walczyć tylko nieraz nachodzą mnie myśli żeby to wszystko rzucić i jeść 1000kcal jak kiedyś. bo boje się że będę tyć,tyć,tyć ... A spotkanie mam w czwartek lub w piątek

woodstock mi mimo moich 15 lat rodzice nie pozwalaja zazdroszczę.. aczkolwiek byłam na off festivalu. Mnie też by nie pozwolili mimo moich 14

może można zmienić tabletki? jeśli nie, to musisz to wytrzymać, zdrowie najważniejsze zrób sobie relaksująca kąpiel, poczytaj. oby się to na jedzeniu nie odbiło bo my się tu pogniewamy
Właśnie rozgrzewająca kąpiel powinna pomóc

Oj Kochana, zapewniam Cię, że nic a nic nie widać w lustrze Ty tak malutko ważysz, że musisz szybko przytyć, wtedy i okres szybciej wróci i wszystko. Więc ani mi się waż cokolwiek ucinać Postaram się

ja też miałam (chciałam napisać 'mam') kota i psa.. i bardz osię lubiły, bawiły się razem i w ogóle ale pieska musieliśmy uśpić biedny

to wpadaj jak najczęścięj wpadam wpadam tylko zastanawiam się czy nie za często ale jak mi to pomaga to mogę

no mi z godzinę przeczytanie wszystkiego zajeło to spędziłaś miło godzinke

A zaraz na rolki
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 11:17   #644
smak6malin
Wtajemniczenie

Krytia a daleko masz do Krakowa ?

Zoosia chory był czy już po prostu miał swoje lata ? Ja też bardzo przeżyłam śmierć mojego psa

Miałam tylko pojeździć na orbitreku, a przy okazji jeszcze zrobiłam trening siłowy i rozciągałam się. Umie któraś z Was dziewczyny szpagat turecki ?

Stary 2008-05-03, 11:21   #645
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam tylko pojeździć na orbitreku, a przy okazji jeszcze zrobiłam trening siłowy i rozciągałam się. Umie któraś z Was dziewczyny szpagat turecki ?
W związku z tym masz mi tu walnąć porządne II śniadanko i obiadek. Zrozumiano ?!

Photoblog
Stary 2008-05-03, 11:23   #646
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
A zaraz na rolki
miłego

Cytat:

Zoosia chory był czy już po prostu miał swoje lata ? Ja też bardzo przeżyłam śmierć mojego psa

wiesz, i jedno i drugie. miała już 13 lat, a pozatym niedawno zachorowała i bardzo się męczyła..

szpagat? oszalałas ja dopiero od niedawna umiem dotknąć rękoma ziemi

Stary 2008-05-03, 11:27   #647
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Ja również lubie roka ale nie byłam na żadnym koncercie
Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Kochana, cała jedna puszka będzie za Ciebie
Ojj też lubie rocka...
Ale Ci tego Woodstocku zazdroszcze !!!
Brawa dla tej Pani Bardzo dobra odpowiedź
Cytat:
woodstock mi mimo moich 15 lat rodzice nie pozwalaja zazdroszczę.. aczkolwiek byłam na off festivalu.

ja też miałam (chciałam napisać 'mam') kota i psa.. i bardz osię lubiły, bawiły się razem i w ogóle ale pieska musieliśmy uśpić
To co kompletujemy ekipę i jedziemy na Woodstock

Co do zwierzaków to ja mam 4 koty i 2 psy i bardzo się lubią. No może czasem któraś psina dostanie pazurkiem po nosku, ale kocurki czasem muszą podkreślić swoją obecność i indywidualność

Krytia chciałam Co napisać, że z wieeeelką przyjemnością czytam to co piszesz Masz bardzo mądre podejście i z całych sił trzymam za Ciebie kciuki

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 11:29   #648
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
miłego

wiesz, i jedno i drugie. miała już 13 lat, a pozatym niedawno zachorowała i bardzo się męczyła..

szpagat? oszalałas ja dopiero od niedawna umiem dotknąć rękoma ziemi
Rozumiem. No szpagat, spzagat. Już praktycznie robię ten turecki, ale to jeszcze nie to, chciałabym umieć dłużej w nim wytrzymać. I teraz jestem w kropce. Bo widzę perfidnie, że z prawą nogą jest o wiele gorzej niż z lewą - chociaż obydwie rozciągam tak samo i tyle samo. I nie wiem czy teraz bardziej się skupić na tej gorzej rozciągniętej czy to niezbyt dobry pomysł ?

Stary 2008-05-03, 11:30   #649
anniaa

Cytat:
Krytia a daleko masz do Krakowa ?

przepraszam ze tak sie wtrącam. mogłabys polecic jakies cwiczenia rozciągajace do szpagatu. co prawda rozciagam sie ale jestem ciekawa innych cwiczen

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 11:40   #650
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
przepraszam ze tak sie wtrącam. mogłabys polecic jakies cwiczenia rozciągajace do szpagatu. co prawda rozciagam sie ale jestem ciekawa innych cwiczen
Nie ma problemu. W ogóle teraz już nie pamiętam czy Ci dziękowałam za ten trening siłowy czy nie, w każdym bądź razie dziękuje . Nie wiem czy do końca rozumiem i poprawnie wykonuję wykroki, bo nie sprawiają mi one jakichkolwiek problemów i zanim się zmęczę robię ich naprawdę sporo.
Jeśli chodzi o rozciąganie to robię ćwiczenia z książki Stretching- sprawność i zdrowie Mariana Listkowskiego. Polecam ją bo ćwiczenia są naprawdę fajnie opisane, do każdego ćwiczenia dołączone jest zdjęcie. Ogólnie są fajnie podzielone.
Lubię ćwiczenia przy ścianie i moim zdaniem dały mi najlepsze efekty. Mianowicie : należy położyć z nogami opartymi o ścianę, rozchylić je maksymalnie, rozluźnić się, oddychać swobodnie i pozwalać nogom opadać pod własnym ciężarem - ćwiczenie to można robić także bez ściany. Inne przy ścianie to : przysuwasz się jak najbliżej ściany, a następnie jakaś inna osoba kładzie stopy na Twojej kości ogonowej i na jednym z wyższych kręgów i naciska Cię zdecydowanym ruchem, którego nie pogłębia.
Pewnie znasz te ćwiczenia
Tak poza tym, to do którego się rozciągasz i ile Ci brakuje?

Stary 2008-05-03, 11:49   #651
anniaa

Cytat:
Nie ma problemu. W ogóle teraz już nie pamiętam czy Ci dziękowałam za ten trening siłowy czy nie, w każdym bądź razie dziękuje . Nie wiem czy do końca rozumiem i poprawnie wykonuję wykroki, bo nie sprawiają mi one jakichkolwiek problemów i zanim się zmęczę robię ich naprawdę sporo.
Jeśli chodzi o rozciąganie to robię ćwiczenia z książki Stretching- sprawność i zdrowie Mariana Listkowskiego. Polecam ją bo ćwiczenia są naprawdę fajnie opisane, do każdego ćwiczenia dołączone jest zdjęcie. Ogólnie są fajnie podzielone.
Lubię ćwiczenia przy ścianie i moim zdaniem dały mi najlepsze efekty. Mianowicie : należy położyć z nogami opartymi o ścianę, rozchylić je maksymalnie, rozluźnić się, oddychać swobodnie i pozwalać nogom opadać pod własnym ciężarem - ćwiczenie to można robić także bez ściany. Inne przy ścianie to : przysuwasz się jak najbliżej ściany, a następnie jakaś inna osoba kładzie stopy na Twojej kości ogonowej i na jednym z wyższych kręgów i naciska Cię zdecydowanym ruchem, którego nie pogłębia.
Pewnie znasz te ćwiczenia
Tak poza tym, to do którego się rozciągasz i ile Ci brakuje?
a te cwiczenia znam do zwykłego nie wiem jak to sie nazywa
o ten :http://c10.wrzuta.pl/wm1461/908fce99...20szpagacie%20
a coraz mniej . jutro zmierze czyms odległosc

edit: co do wykroków. to jak zrobisz wykrok to zatrzymaj sie na chwilke tzn ile wykonujesz ?

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 11:51   #652
monochrome
Rozeznanie

Smak6malin, chyba u każdego jedna noga jest gorzej rozciągnięta. Przynajmniej tak było u dziewczyn z mojego zespołu akrobatycznego, do którego należałam parę lat temu. Widać to przy robieniu szpagatów nie tureckich, lecz tych normalnych. Ja np. umiem zrobić na prawą nogę, a nad lewą bardzo długo pracowałam, to się w końcu udało, ale teraz po latach znów umiem tylko na prawą. A tureckiego też już nie umiem. Kurcze, muszę poćwiczyć.
Stary 2008-05-03, 11:56   #653
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się i pracuje nad tymi poprawnymi odpowiedziami...

To co kompletujemy ekipę i jedziemy na Woodstock
jestem zaaaa najwyżej rodzice umrą ze strachu

Monochrome ja też mam dziś grilla.. damy rade !
Imposing bo my szybkie Dziewczynki jesteśmy
Hypnotic Eyes, ale masz fajnie... Ty mi pogody zazdrościsz, a ja Ci morza...
( : Iza : ) nie wiem co Ci powiedzieć... Może to nie najlepsze pocieszenie, ale ja też mam cellulit i jeszcze kupe rozstępów...
Krytuś a 2 miesiące koncze 18
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 12:12   #654
funky87
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie dziś wieczorem grill, który mnie trochę przeraża, ale trzeba się przełamać. Koniecznie , musisz się przełamać, grill to sama przyjemność , nie zawracaj sobie główki kcal i takimi bzdetami i baw się wspaniale bo drugi taki grill może się nie powtórzyć
A długo już bierzesz hormony?? To są antykoncepty, bo ja dostałam jakieś takie dla kobiet w okresie przekwitania i jeszcze jedno pytanko po ilu dniach jak zaczęłaś brać te tabletki czułaś się fatalnie?? Bo ja wzięłam dopiero 4 i już mam wrażenie że przytyłam z 10kg, okropne uczucie, kiedyś nawet przed okresem tak źle się nie czułam i mam wrażenie że nogi takie ciężkie , głowa pęka w ogóle masakra. Ty też się tak fatalnie czujesz??

Cytat:
Ja tez tak mam , co tu zaglądnę to już jestem do tyłu o jakąś 1h czytania, normalnie TORPEDY z was

Cytat:
Martynko Ty zawsze tyle ćwiczysz??

Cytat:

To co kompletujemy ekipę i jedziemy na Woodstock : ehem:

Co do zwierzaków to ja mam 4 koty i 2 psy i bardzo się lubią. No może czasem któraś psina dostanie pazurkiem po nosku, ale kocurki czasem muszą podkreślić swoją obecność i indywidualność

Krytia chciałam Co napisać, że z wieeeelką przyjemnością czytam to co piszesz Masz bardzo mądre podejście i z całych sił trzymam za Ciebie kciuki
Dokładnie, ja tez tak uważam i trzymam za Ciebie kciuki

Zoosiu-
Zmykaj na zakupy po coś do jedzenia, nie możesz tam siedzieć i głodować, nie pozwolimy Ci na to

Iza
- Nie myśl tak o Sobie, Kochana nie wygląd świadczy o człowieku tylko jego wnętrze, a Ty jesteś wspaniałą osobą, Uwierz w to i nie wmawiaj sobie że źle wyglądasz bo tak nie jest

Tamuś, Agness - a jak wam mija dzień??

I gdzie się podziało nasze Wiosenne słoneczko??
Stary 2008-05-03, 12:24   #655
zooosia
Zadomowienie

Dziewczyny pozwoliłam sobie powysyłać zaproszenia do Was na naszej klasie zdjęć jeszcze nie mam, jak wrócę do domu to coś wstawię.
ale z Was laski
edit: mój profil http://nasza-klasa.pl/profile/13311508

Stary 2008-05-03, 12:30   #656
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
A długo już bierzesz hormony?? To są antykoncepty, bo ja dostałam jakieś takie dla kobiet w okresie przekwitania i jeszcze jedno pytanko po ilu dniach jak zaczęłaś brać te tabletki czułaś się fatalnie?? Bo ja wzięłam dopiero 4 i już mam wrażenie że przytyłam z 10kg, okropne uczucie, kiedyś nawet przed okresem tak źle się nie czułam i mam wrażenie że nogi takie ciężkie , głowa pęka w ogóle masakra. Ty też się tak fatalnie czujesz??
Łączę się z Tobą w bólu, czuję się baaardzo podobnie. Na początku było w miarę OK, ale również po chyba 4-5 dniach zaczęło się. Masakra, kiedyś to w ogóle nie miewałam PMSów, a teraz.
Ja biorę Duphaston, pierwszy to mój cykl z nim, wcześniej miałam Luteinę, po której z kolei strasznie bolała mnie głowa, ale jakoś wytrzymałam, bo tylko 5 dni. Zresztą nie zadziałała.
A to już czuję, że działa - niestety. Ale najważniejsze żeby wrócić do normalności. Żeby w przyszłości móc mieć dzieciaczki, chociaż póki co brak kandydata na męża na horyzoncie, ale może za horyzontem ktoś się czai.

Do grilla podejdę także normalnie, jak kiedyś, wszak to pyszna sprawa. Tamonita, Tobie życzę też smacznego i dobrej zabawy!
Stary 2008-05-03, 12:39   #657
asiek14
Zakorzenienie

ale mnie ciągnęło do lodówki teraz :O ale zjadłam sobie dwie małe kanapki i jogurt i jako tako poczułam się pełna więc może ten dzisiejszy dzień nie będzie taki stracony

a spacer... chyba już miałam do kościoła i z powrotem

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 12:41   #658
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Łączę się z Tobą w bólu, czuję się baaardzo podobnie. Na początku było w miarę OK, ale również po chyba 4-5 dniach zaczęło się. Masakra, kiedyś to w ogóle nie miewałam PMSów, a teraz.
Ja biorę Duphaston, pierwszy to mój cykl z nim, wcześniej miałam Luteinę, po której z kolei strasznie bolała mnie głowa, ale jakoś wytrzymałam, bo tylko 5 dni. Zresztą nie zadziałała.
A to już czuję, że działa - niestety. Ale najważniejsze żeby wrócić do normalności. Żeby w przyszłości móc mieć dzieciaczki, chociaż póki co brak kandydata na męża na horyzoncie, ale może za horyzontem ktoś się czai.

Do grilla podejdę także normalnie, jak kiedyś, wszak to pyszna sprawa. Tamonita, Tobie życzę też smacznego i dobrej zabawy!
Dziękuję za odpowiedź, ja duphaston brałam bardzo dawno temu , po operacji i tez na wywołanie okresu, ale z tego co pamiętam czułam się po nim ok i na pewno nie tak jak teraz. Ale damy radę, Razem raźniej, i życzę Ci abyś dostała w końcu okres I kandydata aby zawitał na horyzoncie ( hehe u mnie póki co tez nic tam nie świta na horyzoncie )

Zoosiu- dziekuję za zaproszenie
Stary 2008-05-03, 12:43   #659
asiek14
Zakorzenienie

a ja nie mam zaproszenia i od agness chyba też nie

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 12:53   #660
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
a te cwiczenia znam do zwykłego nie wiem jak to sie nazywa
o ten :http://c10.wrzuta.pl/wm1461/908fce99...20szpagacie%20
a coraz mniej . jutro zmierze czyms odległosc

edit: co do wykroków. to jak zrobisz wykrok to zatrzymaj sie na chwilke tzn ile wykonujesz ?
A.. o ten, powodzenia w takim razie życzę Nie wiem, bo dokładnie nie liczyłam, mówię tak ogólnie, odnosząc się do reszty ćwiczeń.

Cytat:
Smak6malin, chyba u każdego jedna noga jest gorzej rozciągnięta. Przynajmniej tak było u dziewczyn z mojego zespołu akrobatycznego, do którego należałam parę lat temu. Widać to przy robieniu szpagatów nie tureckich, lecz tych normalnych. Ja np. umiem zrobić na prawą nogę, a nad lewą bardzo długo pracowałam, to się w końcu udało, ale teraz po latach znów umiem tylko na prawą. A tureckiego też już nie umiem. Kurcze, muszę poćwiczyć.
No ja wiem, że jedną jest zawsze gorsza. Ale u mnie jest to znaczna różnica, boczne umiem na obydwie nogi, męczę teraz ten turecki, ale ta prawa noga mi posłuszeństwa odmawia.

Cytat:

Martynko Ty zawsze tyle ćwiczysz??
Nie zawsze, ale często. Kiedyś ćwiczyłam mniej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości