Perfumy Avon. Zapachy Avonu - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-11, 22:54   #721
majka versace
Zadomowienie

Dot.: Najładniejszy zapach Avonu

Swego czasu często kupowałam perfumy (i nie tylko) Avonu. Potem miałam przerwe a teraz znów kupuje produkty tej firmy. Z perfum zdecydowanie na pierwszym miejscu INCADESSENCE!!! Zaraz po nim: PUR BLANCA, PERCIVE, CELEBRE. Ostatnio kupiłam TODAY, zapach podobał mi się w katalogu ale teraz nie za bardzo go lubie. Tak samo było z FAR AWAY.... fajny w katalogu, w użyciu już nie.....

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 10:26   #722
Anusia : )( :
Zadomowienie

A ja nabyłam ostatnio na allegro nowość - PUR BLANCA BLUSH - limitowana, różowa edycja, w katalogu pojawi się za parę tygodni. Zapaszek cudowny, lekko kwiatowy, bardzo kobiecy, konkretny, wyczuwam troszkę mydlanej nuty, ciepły, otulający, przyciąga uwagę. Pokochałam je strasznie i szczerze polecam.
Również z Allegro mam zapaszek Timeless, bardzo ciepły, lekko gorzki, elegancki, ciężki, ciepły, drapieżny, a nawet lekko duszący przy pierwszym psiknięciu, ale jak zapach rozchodzi się po ciele, to staje się lekko pudrowy, ale nadal elegancki, niewiem nawet do czego go porównać, chyba trochę zbliżony do Precious Oriflamu ; )

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 23:10   #723
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia : )( : Pokaż wiadomość
A ja nabyłam ostatnio na allegro nowość - PUR BLANCA BLUSH - limitowana, różowa edycja ....
Właśnie czekam na dostawe w tym tygodniu powinna być. Jest u mnie w promocji. Dawno nie kupowałam nic z Avonu i myślałam że to "stary" zapach. A tu prosze, nowość w bardzo sympatycznej cenie. Zobaczymy czy mi się spodoba, zamówiłam w ciemno

Stary 2008-02-14, 10:58   #724
Anusia : )( :
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Właśnie czekam na dostawe w tym tygodniu powinna być. Jest u mnie w promocji. Dawno nie kupowałam nic z Avonu i myślałam że to "stary" zapach. A tu prosze, nowość w bardzo sympatycznej cenie. Zobaczymy czy mi się spodoba, zamówiłam w ciemno
Myślę, że będziesz zadowolona, są też wyjątkowo trwałe jak na avon ; )

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 13:36   #725
ciaszunia
Zakorzenienie

Exstraordinary- zdecydowanie
ciaszunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 16:24   #726
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia : )( : Pokaż wiadomość
Myślę, że będziesz zadowolona, są też wyjątkowo trwałe jak na avon ; )
Masz racje, zapach mi się podoba. Niby podobny do zwykłej wersji a jednak inny Zobaczymy co będzie dalej....

Stary 2008-02-16, 21:13   #727
perlista
Raczkowanie

Podam moja ulubiona trojke:
1) Little Black Dress
2) Treselle
3) Incadessence
perlista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 14:10   #728
Miviki666
Zadomowienie

Flower By Cynthia Rowley

Witam!Dzisiaj dostałam nowy katalog Avon.Ujarzałan na jednej stronie perfumy Flower By Cynthia Rowley.Powąchała pachnacą strone.Zapach mi się spodobał ponieważ lubie kwiatowe zapachy.Zastanawiam się nad kupnem tych perfum.Może któraś z wizażanek posiada te perfumy?cHciałabym wiedzieć jak jest z ich trawałością.Bo co z tego ,że kupie a po 15 min nie będzie ich już wcale czućZ góry dziękuje za odpowiedziPozdrawia m
Stary 2008-02-18, 14:17   #729
30aga03
Przyczajenie

GG do 30aga03
Dot.: Flower By Cynthia Rowley

ja mam próbke tych perfum i one sie bardzo długo trzymają
30aga03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 16:08   #730
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
Napisane przez Miviki666 Pokaż wiadomość
Witam!Dzisiaj dostałam nowy katalog Avon.Ujarzałan na jednej stronie perfumy Flower By Cynthia Rowley.Powąchała pachnacą strone.Zapach mi się spodobał ponieważ lubie kwiatowe zapachy.Zastanawiam się nad kupnem tych perfum.Może któraś z wizażanek posiada te perfumy?cHciałabym wiedzieć jak jest z ich trawałością.Bo co z tego ,że kupie a po 15 min nie będzie ich już wcale czućZ góry dziękuje za odpowiedziPozdrawia m

Uuuu jak dla mnie to one śmierdzą przeokropnie, zapach kojarzy mi się z cmentarzem i tym kadzidlano-kwiatowym specyficznym zapachem ....
Vibeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 20:26   #731
Aliniaczek
Raczkowanie

Dot.: najładniejszy zapach Avonu

Moim ulubionym zapaczem z AVONU jest oczywiście Pur Blanca! Nie jest aż tak drogim perfumem! A pachnie cudownie, jest w sam raz dla mnie!

rzeczywistości."

Dieter Hildebrandt
Aliniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 17:28   #732
klarcia
Raczkowanie

Celebre !
Stary 2008-02-22, 17:51   #733
olenkaa
Rozeznanie

GG do olenkaa

Cytat:
Napisane przez klarcia Pokaż wiadomość
Celebre !
popieram zdecydowanie Celebre ale ta różowa, chociaż zielona też niczego sobie.
olenkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 16:20   #734
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Dziewczyny,nie wiecie czasem, czy mozna teraz gdzieś dostać Blue Rush For Her? A najlepiej to w miniaturce, bo cała duża buteleczka mi nie potrzeba... Może ma ktoś do odsprzedania? Moze jest jjakiś sklep czy cuś..?:P
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 13:54   #735
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love

treselle!!!
ma w sobie cos takiego , ze nie moge zrezygnowac z tych perfum...
falling in love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-03, 16:43   #736
maddzia007
Zakorzenienie

Avonowskie perfumy

Hej!!!
Bardzo mi zależy na kupnie nowych perfum. Wpadł mi akurat katalog avonu i chciałabym zakupić tam jakiś fajny zapaszek. mam już dwóch kandydatów : White Summer i Passion Dance. który waszym zdaniem jest lepszy?
Dodam ze mam 16 lat więc który będzie mi bardziej pasował??
Z góry dzienx za odpowiedź
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 07:32   #737
julittaa22
Zadomowienie

Post Dot.: Avonowskie perfumy

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Hej!!!
Bardzo mi zależy na kupnie nowych perfum. Wpadł mi akurat katalog avonu i chciałabym zakupić tam jakiś fajny zapaszek. mam już dwóch kandydatów : White Summer i Passion Dance. który waszym zdaniem jest lepszy?
Dodam ze mam 16 lat więc który będzie mi bardziej pasował??
Z góry dzienx za odpowiedź

Passion dance jak dla mnie ślicznie pachna i naprawde długo sie utrzymuja Z tego co wiem to white summer wogóle nie trzyma sie na ciele i pachnie jak mydło troszke.Ja bym stawiała na passion dance
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 19:38   #738
myszucha
Przyczajenie

Wink Dot.: Najładniejszy zapach Avonu

Ja bardzo lubie today,ale nie mozna ich uzywac raczej codziennie tylko wydaje mi sie ze na jakies wyjsciaktos tez tak uwaza??
myszucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 19:46   #739
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez myszucha Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubie today,ale nie mozna ich uzywac raczej codziennie tylko wydaje mi sie ze na jakies wyjsciaktos tez tak uwaza??
Wydaje mi się, że każdych perfum można używać, kiedy tylko ma się na nie ochotę Te wszystkie podziały wydają mi się sztuczne. Kwestia dawki moim zdaniem

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-28, 19:40   #740
czarnabiedronka
Raczkowanie

Nienawidzę Rouge Christiana L. Ten zapach mnie załamuje. Przypomina nadęte mole w szafie przesiąknięte zgniłą różą. Zresztą jakieś 5 lat temu w Avonie były prawie identyczne perfumy tylko w kulistej małej buteleczce i chyba również nosiły taką nazwę. Nie lubię! Natomiast mogę polecić zdecydowanie In Bloom. Zapach jest magiczny ,jak dojrzałe soczyste słoneczko i mnóstwo kwiatów Przy tym nie jest mdły i towarzyszy przez cały dzień. Po dwóch dniach jego przyjemne nuty czuć jeszcze na ubraniuCudowny! Jeśli chodzi o TODAY jest także piękny,ale bardzo ostry. Szczypały mnie od niego oczy. Always to zapach dośc delikatny,ale także trwały Far Away kojarzy mi się z migdałowym ciastem i przyprawami korzennymi. Jest silny,ale bardzo przyzwoity. Perceive to zapach delikatny ,świeży ,kojarzy się z czystością. Polecam w każdym razie Interesujący jest też Tressele Silver ,lekko konwaliowy z domieszką silnych i słodkich nut. CZasami jednak bywa zbyt mdły i drażniący. Celebre nie lubię, za krótko się utrzymuje. Pur Blanca jest całkiem przyzwoita ,Dreamlife także, Little Black Dress-cudo, Extraordinary-jeden z lepszych zapachów jakie istnieją. Passion Dance jak dla mnie ściera się na pograniczu tandety,okropnie nie lubię. Dla miłośniczek rześkich zapachów dobra wydaje mi się Blue ,ma taki świeży aromat. Całkiem ,całkiemBe kissable nie polecam,mydlane strasznie. Lepsze już be sensual.
czarnabiedronka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-03, 21:39   #741
Titania
Zakorzenienie

GG do Titania

Crystal Aura, dla mnie najpiekniejszy! mam chyba ze 3 butelki! i na dodatek podobno go wyrzucaja juz z katalogu! trzeba zrobic zapas na zime. uwielbiam jeszcze ten zielony zapach Always i In Bloom oraz niesmiertelny Treselle (wersja beżowa). trzeba przyznac ze zapachy avonu sie poprawily ostatnio, co o tym myslicie?
Stary 2008-05-03, 21:46   #742
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Ja obecnie używam bardzo wiosennego, rześkiego, kwiatowego i kobiecego zapachu ''In Love'' bodajże w wersji różowej.
Bardzo przyjemny zapach, polecam Idealny na wiosnę
Stary 2008-05-03, 21:49   #743
Titania
Zakorzenienie

GG do Titania

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Ja obecnie używam bardzo wiosennego, rześkiego, kwiatowego i kobiecego zapachu ''In Love'' bodajże w wersji różowej.
Bardzo przyjemny zapach, polecam Idealny na wiosnę
a ktory to In Love? moze to ten nowy rozowy w okragłej butelce co to jest ich 3 w serii?
jesli to ten, to tez go lubie

REKLAMA
Stary 2008-05-03, 22:16   #744
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Różowy
Bardzo fajny jest a na początku zupełnie nie przypadł mi do gustu
Stary 2008-05-03, 22:22   #745
Titania
Zakorzenienie

GG do Titania
Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Różowy
Bardzo fajny jest a na początku zupełnie nie przypadł mi do gustu
ja tez go mam, kupilam od kumpeli, mnie sie od razu spodobał

Cytat:
Napisane przez czarnabiedronka Pokaż wiadomość
Nienawidzę Rouge Christiana L. Ten zapach mnie załamuje. Przypomina nadęte mole w szafie przesiąknięte zgniłą różą. Zresztą jakieś 5 lat temu w Avonie były prawie identyczne perfumy tylko w kulistej małej buteleczce i chyba również nosiły taką nazwę. Nie lubię! Natomiast mogę polecić zdecydowanie In Bloom. Zapach jest magiczny ,jak dojrzałe soczyste słoneczko i mnóstwo kwiatów Przy tym nie jest mdły i towarzyszy przez cały dzień. Po dwóch dniach jego przyjemne nuty czuć jeszcze na ubraniuCudowny! Jeśli chodzi o TODAY jest także piękny,ale bardzo ostry. Szczypały mnie od niego oczy. Always to zapach dośc delikatny,ale także trwały Far Away kojarzy mi się z migdałowym ciastem i przyprawami korzennymi. Jest silny,ale bardzo przyzwoity. Perceive to zapach delikatny ,świeży ,kojarzy się z czystością. Polecam w każdym razie Interesujący jest też Tressele Silver ,lekko konwaliowy z domieszką silnych i słodkich nut. CZasami jednak bywa zbyt mdły i drażniący. Celebre nie lubię, za krótko się utrzymuje. Pur Blanca jest całkiem przyzwoita ,Dreamlife także, Little Black Dress-cudo, Extraordinary-jeden z lepszych zapachów jakie istnieją. Passion Dance jak dla mnie ściera się na pograniczu tandety,okropnie nie lubię. Dla miłośniczek rześkich zapachów dobra wydaje mi się Blue ,ma taki świeży aromat. Całkiem ,całkiemBe kissable nie polecam,mydlane strasznie. Lepsze już be sensual.
A fuj! fuj! ja tez nie lubie tej wody Ch. Lacoix. Jak dla mnie to przerost formy nad trescia tylko nazwa wielka...ale butelka nawet mi sie podoba

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2008-09-25 o 14:24 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj"
Titania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 00:12   #746
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Ze wszystkich zapachów Avonu, które wylądowały na mnie, najbardziej podeszły mi chyba:
Petal by Cynthia Rowley - niby dla małych dziewczynek, owocowo-kwiatowo-kwaskowaty, ale czuję się w nim bardzo dobrze. Fajny na lato.
Tahitian Holiday - składa się głównie z kokosa i jaśminu, lubię go, bo kojarzy się mnie (i TŻ) z zapachem ciasta
Wish of Love - taki miły, kwiatowo-owocowy zapaszek na co dzień.
Całkiem fajne były jeszcze Treselle Seduction i Pur Blanca Blush, chociaż te ostatnie na mnie były nieco drażniące, po godzinie wychodzi z nich taka lekko dusząca nuta. Największą traumą za to były: Rouge, Passion Dance (oba koszmarne, tandetne śmierdziuchy) i True Glow Nightfall (zupełnie inny niż strona zapachowa, przypomina męską wodę po goleniu). Tyle z doświadczeń początkującej konsultantki
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 00:20   #747
maroonia
Rozeznanie

Extraordinary tylko i wylacznie...
maroonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2008-05-04, 09:33   #748
Titania
Zakorzenienie

GG do Titania
Cytat:
Napisane przez maroonia Pokaż wiadomość
Extraordinary tylko i wylacznie...
Extraordinary- tez go mam i lubie. Taki słodki, nieco świąteczno-zimowy zapach, jak dla mnie. Podobno juz go nie maja w ofercie. Czy nie wkurza was to jak wyrzucaja jakas popularna wode z katalogu (np Crystal Aura albo Extraordinary) a trzymaja inne stare, niemodne juz zapachy takie jak Far Away albo Incandescence? W oriflame jest podobny zapach do Extraordinary - nazywa sie Amethyst Fatale, sa niemal identyczne!

Cytat:
Napisane przez a-sea-of-honey Pokaż wiadomość
Ze wszystkich zapachów Avonu, które wylądowały na mnie, najbardziej podeszły mi chyba:
Petal by Cynthia Rowley - niby dla małych dziewczynek, owocowo-kwiatowo-kwaskowaty, ale czuję się w nim bardzo dobrze. Fajny na lato.
Tahitian Holiday - składa się głównie z kokosa i jaśminu, lubię go, bo kojarzy się mnie (i TŻ) z zapachem ciasta
Wish of Love - taki miły, kwiatowo-owocowy zapaszek na co dzień.
Całkiem fajne były jeszcze Treselle Seduction i Pur Blanca Blush, chociaż te ostatnie na mnie były nieco drażniące, po godzinie wychodzi z nich taka lekko dusząca nuta. Największą traumą za to były: Rouge, Passion Dance (oba koszmarne, tandetne śmierdziuchy) i True Glow Nightfall (zupełnie inny niż strona zapachowa, przypomina męską wodę po goleniu). Tyle z doświadczeń początkującej konsultantki
Tez lubie ten kwiatowy cynthii rowley i treselle Seduction! natomiast wszystkie z serii Glow sa dla mnie zbyt meskie. rownie dobrze mozna by je wlac do meskiej butelki i nikt by nie zauwazyl kiedys lubilam passion dance ale teraz mi juz przeszlo uwielbiam Treselle (ten bezowy) - to dla mnie niesmiertelny zapach, nigdy mi sie nie nudzi

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2008-09-25 o 14:26 Powód: post pod postem
Titania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 10:43   #749
pandulek
Zadomowienie

Kiedyś podobal mi się Wink, taki owocowy i optymistyczny, dostałam kiedyś również(nie pamietam dokladnie nazwy)chyba Treselle się nazywal i rowniez mi sie spodobal, moja mama czasem uzywa Little Black Dress...ladny, delikatny i kobiecy
pandulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 10:46   #750
bejbi19
BAN stały

GG do bejbi19

Ja najbardziej lubię Far Avon, Pental by Cynthia Rowley i Treselle Seduction

Passion dance juz mi sie znudzil
bejbi19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości