A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-04, 18:58   #3061
elsha
Rozeznanie

GG do elsha
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Pamiętajcie jutro o mnie.
Będę trzymać kciuki. Z polskiego zdajesz podstawową czy rozszerzoną?
Stary 2008-05-04, 18:59   #3062
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Aniu Najważniejsze, że to nic poważnego, bo gdyby było złamanie to dopiero amen w pacierzu. Mam nadzieję, że ręka szybko przestanie Cię boleć i szybciutko się zagoi! Pomimo tego urazu, ciesz się długim weekendem i odpoczywaj Trzymaj się cieplutko!
Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Sunprice współczuje. Fatalny wypadek. Dobrze jednak ,ze nic gorszego sie nie stalo. Takie stłuczenia okropnie bolą.Znam z autopsji.
Ciesz sie majówka!! miłego wypoczynku.
Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość

Dobrze, że nie złamana... Miłej majówki!
Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Sunprice - szybkiego powrotu do dobrej formy życzę!
Dziękuję dziewczyny!
Majówka udana i już prawie mogę zegiąć palce, chociaż opuchlizna nadal nie chce zejść.

Cytat:
Będę trzymała kciuki.

Miałam do nadrobienia tylko 2 strony, aż dziwne.

Co do lektur, ja również raczej wszystkie czytałam. Chociaż przez niektóre trudno było mi przebrnąć, to jednak je kończyłam.

A mieć 20tys. książek to

Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Czas edycji: 2008-05-04 o 19:25
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 19:20   #3063
OliFka1
Rozeznanie

Każdy wybył na majówkę!

Emememsik - kciukasy są oczywiście

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
ja dopiero odebrałam zamówienie z Dnia Książki, a wczoraj zalicytowałam "Smoczy Pazur" A. Baniewicza bo jak już wspominałam ja poluję głównie na fantastykę foto zapożyczone z All, kosztowała mnie 9,90.
"Norwegain wood" widzę!! Ja w Dzień Książki szukałam jej na empikowych półkach, ale nie było. A "Po zmierzchu" zbiera niepochlebne recenzje więc bałam się inwestować. Ale tą chętnie bym przeczytała! Napisz jakie wrażenia
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 19:27   #3064
Konto usunięte

Cytat:
"Norwegain wood" widzę!! Ja w Dzień Książki szukałam jej na empikowych półkach, ale nie było. A "Po zmierzchu" zbiera niepochlebne recenzje więc bałam się inwestować. Ale tą chętnie bym przeczytała! Napisz jakie wrażenia
A ja się właśnie zastanawiałam nad tymi dwoma książkami, wybrałam 'Po zmierzchu' i mam nadzieję, że się nie zawiodę. U mnie w ten dzień w empiku był 'Norwegian Wood', ale tylko w miękkiej okładce.
Stary 2008-05-04, 19:42   #3065
Alvesta
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7443467]A ja się właśnie zastanawiałam nad tymi dwoma książkami, wybrałam 'Po zmierzchu' i mam nadzieję, że się nie zawiodę. U mnie w ten dzień w empiku był 'Norwegian Wood', ale tylko w miękkiej okładce. [/quote]

ja wybierałam książki wieczorem, i jak już zauważyliśmy wówczas większość książek wcześniej niedostępnych można już było zamówić ale nie pamiętam czy była w twardej oprawie..
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 19:54   #3066
basilissa
Rozeznanie

Em, jutro przed dziewiątą zaczynam trzymać, by wszystko było jak należy.

Magrat16 - fajna klasyka. Też trzeba ją mieć w biblioteczce.

Alvesta, interesujące książki. Ja na razie gromadzę Murakamiego, potem przeczytam wszystko, co mam.
Stary 2008-05-04, 20:27   #3067
Konto usunięte

Cytat:
ja wybierałam książki wieczorem, i jak już zauważyliśmy wówczas większość książek wcześniej niedostępnych można już było zamówić ale nie pamiętam czy była w twardej oprawie..
ale ja nie zamawiałam tylko kupowałam w salonie.
Stary 2008-05-04, 20:32   #3068
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
A co jutro zdajesz?
Polski.

Cytat:
Napisane przez elsha Pokaż wiadomość
Z polskiego zdajesz podstawową czy rozszerzoną?
Podstawową, to jedyny przedmiot, który nie liczy mi się na studia, więc teoretycznie powinnam podchodzić do niego na luzie. Potem będzie gorzej - rozszerzona geografia i rozszerzony francuski. No, ale na razie przejmuję się jutrem.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7443112]Będę trzymała kciuki. [/quote]
Cytat:
Emememsik - kciukasy są oczywiście
Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Em, jutro przed dziewiątą zaczynam trzymać, by wszystko było jak należy.
Dziękuję.
Stary 2008-05-04, 21:06   #3069
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście em! Będę trzymać aż mi kostki zbieleją.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7443112]
Majówka udana i już prawie mogę zegiąć palce, chociaż opuchlizna nadal nie chce zejść. [/quote]

Ojojoj, a to się koleżanka załatwiła.

Ale dobrze, że chociaż jest coraz lepiej.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7443112]
A mieć 20tys. książek to [/quote]

Na pewno widok wspaniały , ale ja to bym tyle nie chciała.
Rocznie jestem w stanie czytać ok. 50 książek (jak mam dobry rok), więc zakładając że pożyję jeszcze 50 lat (aczkolwiek wątpię ) i do końca życia zachowam wzrok to wychodziłoby, że jeszcze dam radę 2500 książek machnąć ( poprawiając możliwości to max. 5000). Więc jakbym miała 20 tys. to by mnie strasznie dołowało, że większości to ja nigdy nie przeczytam...
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 21:53   #3070
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
of kors kciuki już przygotowane

ja dziś zrealizowałam swój klubowy obowiązek w śk i odebrałam zamówienie z dnia książki w empiku, także mam dwie nowe książko na półce
-"shantaram" i "śmiertelną intrygę" f.tallisa.

też zauważyłam, że na majówkę wszyscy chyba wyjechali, bo tu pustki były wielkie

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 22:09   #3071
Titania
Zakorzenienie

GG do Titania

Ja kupuje nałogowo słowniki ang/pl oraz ksiazki do nauki/nauczania jezyka ang. bo sama jestem anglistka. na studiach zarabialam i kupowalam nagminnie, słownikow i ksiazek roznego rodzaju przybywało z dnia na dzien. teraz przystopowalam bo prawie wszystkie juz mam haha ale jak wchodze do ksiegarni jezykowej to nie wychodze conajmniej przez godzine. poprostu nie moge sie oprzec tej angielskojezycznej literaturze. teraz przebywam w walii wiec wszystkie moje ksiazki zostaly w domu i bardzo mi ich brakuje. za to zakladam nowa kolekcje na miejscu i kupuje w lokalnych ksiegarniach te slowniki ktorych jeszcze nie mam
nie kupuje wiele literatury, raczej bazuje na ksiazkach z bibliotek, no chyba ze przeczytam jakas ksiazke i bardzo mi sie spodoba to potem poluje na nia, wyjatek robie jednak dla J. Cortazara bo uwielbiam jego opowiadania

moje ostatnie zakupione w necie ksiazki to literatura dotyczaca technik malowania na szkle i nawlekania koralikow, taaaaakie tam babskie hobby

pozdrawiam
Stary 2008-05-04, 22:32   #3072
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Seria liczy przynajmniej 65 książek. Wydaje mi sie, że było ich jeszcze więcej, ale nie jestem tego w 100% pewna. Pierwotnie miała składać sie z 40 tomów.
sprawdzałam na stronie Hachette kolekcja liczyła 66 tomów.( czy mi się wydaje, czy niedawno znowu była w kioskach). Na allegro widziałam kilka tytułów po 15 zł.
Na stronie wydawnictwa 2 tomy kosztują 20 zł. Ech, chyba jednak nie skompletuję

emememsik też będę trzymała kciuki co do płaczu, to bardzo dobrze rozładowuje przedmaturalny stres
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 22:35   #3073
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
sprawdzałam na stronie Hachette kolekcja liczyła 66 tomów.( czy mi się wydaje, czy niedawno znowu była w kioskach). Na allegro widziałam kilka tytułów po 15 zł.
Na stronie wydawnictwa 2 tomy kosztują 20 zł. Ech, chyba jednak nie skompletuję

emememsik też będę trzymała kciuki co do płaczu, to bardzo dobrze rozładowuje przedmaturalny stres
"Pani Bovary" Gustawa Flauberta oraz "Hrabina Cosel" Józefa Ignacego Kraszewskiego kosztowały w zestawie 19,90zł. Cena kolejnych tomów wynosiła niezmiennie, niezależnie od ich objętości 19,90 zł. Chciałabym skompletować do 40 tomu, ale to niestety mało realne zamierzenie. Przez stronę wydawnictwa chyba nie można zamawiać?

Em jestem pewna, że świetnie Ci pójdzie, a kciuki trzymam żebyś się nie denerwowała.

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2008-05-04 o 22:55
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 22:54   #3074
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
"Pani Bovary" Gustawa Flauberta oraz "Hrabina Cosel" Józefa Ignacego Kraszewskiego kosztowały w zestawie 19,90zł. Cena kolejnych tomów wynosiła niezmiennie, niezależnie od ich objętości 19,90 zł.
Ups, myślałam, że w 1 wydaniu są dwa tomy, a to tylko w pierwszym numerze

03.10.2015
Stary 2008-05-04, 22:57   #3075
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Ups, myślałam, że w 1 wydaniu są dwa tomy, a to tylko w pierwszym numerze
Niestety cała kolekcja kosztowałaby w kiosku 1300zł. Po cenach z allegro co zaskakujące wychodzi drożej (ze względu na koszty przesyłki).

Na szczęście te same tytuły u innych wydawców są czasem już za pół ceny.

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-04, 23:41   #3076
Anahstasia
Zakorzenienie

Dziewczyny, gratuluję nabytków! Widzę, że nawet w martwy sezon jakim jest długi weekend majowy bibliofilki nie śpią

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
aniu a kiedy się śk wybierasz? ja chyba jutro po "shantaram" wyskoczę, jakoś po południu
To ja dopiero koło 12 maja się wybieram (10tego powinny mi wpłynąć kochane pieniążki

Cytat:
i na koniec muszę się trochę pożalić chyba zaginęła mi przesyłka na poczcie, już dwa tygodnie czekam na książkę i jej nie ma. i to akurat na taką na którą apetytu mi narobiły dziewczyny na blogach powiedzcie mi jeśli list polecony był nadany w środę 16.04. to kiedy mijają ustawowe 14 dni po których można usługę reklamować?

Niestety pomóc w kwestiach technicznych nie umiem A składałaś już tę reklamację czy dopiero jutro zamierzasz? Ehh, paskudne są takie sytuacje

Cytat:
Mówicie że polecacie serię kryminałów "Kot, który..." ?? Bo ja mam możliwość pożyczenia do przeczytania, ale właśnie nie wiem czy warto, czy nie strata czasu...
Może zapoznam się poo prostu z pierwszą częścią i sama zobaczę czy godne uwagi.
To na pewno jest najlepsze rozwiązanie Ale jeśli masz ochotę poczytać recenzje każdej z trzech dotąd wydanych książek, to zapraszam do siebie na dziennik literacki, bo ja je czytam i recenzuję na bieżąco

Cytat:
Pamiętam jak kiedyś dzwoni znajoma rodziców i przerażona krzyczy "Macie Rogasia z Doliny Roztoki w domu? Marcin ma do przeczytania na poniedziałek, a swój egzemplarz wrzucił do sedesu!"

Ale solidaryzuję się z Marcinem, nie znosiłam tej książki

Cytat:
Co do ava to ja w swoim żywiole, czyli zwiedzam muzeum.
Trzeba mi coś smacznego obiecać żebym bez oporów opuściła muzealne sale.
To już wiem wszystko, dziękuję (Bardzo ładne zdjęcie

Cytat:
To ja może odwykowo pochwalę się moją nową kolekcją:
1. „Dama Kameliowa” Aleksander Dumas
2. „Duma i uprzedzenie” Jane Austen
3. „Pani Bovary” Gustaw Flaubert
4. „Hrabina Cosel” Józef Ignacy
5. „Rozważna i romantyczna” Jane Austen
6. „Wichrowe Wzgórza” Emily Bronte
7. „Czerwone i czarne” Stendhal
8. „Niebezpieczne związki” Choderlos de Laclos
9. „Kochanek Lady Chatterley” David Herbert Lawrence
10. “Królowa Margot” Aleksander Dumas
11. “Mansfield Park” Jane Austen
12. “Wrzos” Maria Rodziewiczówna
A wszystko wyniosło mnie 0 zł Po prostu odwożąc babcię do domu wspomniałam, że marzy mi się ściana książek i do tego dążę, a babcia zaproponowała, że skoro niektóre z tej kolekcji pożyczałam, to ona z chęcią mi je odda. Wszystkie są w twardej oprawie
Magrat, może się podzielisz babcią?
(Gratuluję skarbów!

Cytat:
Fingers crossed!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:10   #3077
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Rocznie jestem w stanie czytać ok. 50 książek (jak mam dobry rok), więc zakładając że pożyję jeszcze 50 lat (aczkolwiek wątpię ) i do końca życia zachowam wzrok to wychodziłoby, że jeszcze dam radę 2500 książek machnąć ( poprawiając możliwości to max. 5000). Więc jakbym miała 20 tys. to by mnie strasznie dołowało, że większości to ja nigdy nie przeczytam...
Protka ubrałaś moje myśli w słowa. Tak obszerną biblioteczkę chętnie bym obejrzała, podziwiałabym i szczerze pogratulowała właścicielowi. Natomiast sama nie ma takich zapędów uwzględniając moje możliwości czytelnicze. W przyszłości pewnie będę mieć coraz mniej czasu na lekturę, dojdą mi inne obowiązki, wiec sto książek rocznie to optymistyczne założenie (chyba, że zacznę wliczać do tego podsumowania bajki dla dzieci). Nie chcę by radość z czytania mieszała sie z wewnętrznym przymusem błyskawicznego kończenia jednej a zaczynania kolejnej książki. Jako osoba praktyczna byłabym też niezadowolona gdyby moje kilkunastotysięczne zbiory służyły tylko jako dekoracja. Dlatego w pełni wystarcza mi te kilkaset książek, które posiadam i po odbiorze zamówień z Merlina (oby kurier dziś wreszcie do mnie dotarł) przechodzę na ścisły odwyk, aż do dnia dziecka.

Cytat:
Napisane przez Titania Pokaż wiadomość
moje ostatnie zakupione w necie ksiazki to literatura dotyczaca technik malowania na szkle i nawlekania koralikow, taaaaakie tam babskie hobby

pozdrawiam

Titania podoba mi sie twoje hobby, gdybym miała szczyptę zdolności plastycznych pewnie zabrałabym sie właśnie za malowanie na szkle.

Cytat:
To już wiem wszystko, dziękuję (Bardzo ładne zdjęcie
Dziękuje.

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-05, 10:46   #3078
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Protka ubrałaś moje myśli w słowa. Tak obszerną biblioteczkę chętnie bym obejrzała, podziwiałabym i szczerze pogratulowała właścicielowi. Natomiast sama nie ma takich zapędów uwzględniając moje możliwości czytelnicze. W przyszłości pewnie będę mieć coraz mniej czasu na lekturę, dojdą mi inne obowiązki, wiec sto książek rocznie to optymistyczne założenie (chyba, że zacznę wliczać do tego podsumowania bajki dla dzieci). Nie chcę by radość z czytania mieszała sie z wewnętrznym przymusem błyskawicznego kończenia jednej a zaczynania kolejnej książki. Jako osoba praktyczna byłabym też niezadowolona gdyby moje kilkunastotysięczne zbiory służyły tylko jako dekoracja. Dlatego w pełni wystarcza mi te kilkaset książek, które posiadam i po odbiorze zamówień z Merlina (oby kurier dziś wreszcie do mnie dotarł) przechodzę na ścisły odwyk, aż do dnia dziecka.
to ja nie wiem czy się cieszyć czy nie że moja biblioteczka jest taka mała ale chyba cieszyć, bo tyle jeszcze wspaniałych książek przede mną. Tak się też teraz zastanawiam, ile książek liczy księgozbiór mojej mamy, aktualnie nie wyeksponowany z braku miejsca i schowany w wielkiej szafie
liczbę książek które absolutnie chciałabym przeczytać i mieć na półce szacuję na ok. 500, ale to po pierwsze plan minimum, a drugie to są plany dalekosiężne.
Stary 2008-05-05, 12:10   #3079
Anahstasia
Zakorzenienie

Za TVN24: Tematy esejów maturalnych: "Sen jako sposób przedstawienia postaci literackiej na podstawie "Lalki" Prusa" oraz "Młodzi i ich stosunek do pokolenia ojców w "Odzie do młodości" Mickiewicza".

Em, jak Ci poszło? I co wybrałaś?
Stary 2008-05-05, 14:20   #3080
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Protka ubrałaś moje myśli w słowa.

Cytat:
W przyszłości pewnie będę mieć coraz mniej czasu na lekturę, dojdą mi inne obowiązki, wiec sto książek rocznie to optymistyczne założenie (chyba, że zacznę wliczać do tego podsumowania bajki dla dzieci).
Otóż to, prowadzenie domu wymaga czasu, a i praca i pewnie kiedyś dzieci...
Więc taka ilość książek, by mnie przytłaczała i stresowała niepotrzebnie.
Bo mieć a nie móc przeczytać, to przesada (tortury jakieś straszne ).

Cytat:
Nie chcę by radość z czytania mieszała sie z wewnętrznym przymusem błyskawicznego kończenia jednej a zaczynania kolejnej książki. Jako osoba praktyczna byłabym też niezadowolona gdyby moje kilkunastotysięczne zbiory służyły tylko jako dekoracja. Dlatego w pełni wystarcza mi te kilkaset książek, które posiadam i po odbiorze zamówień z Merlina (oby kurier dziś wreszcie do mnie dotarł) przechodzę na ścisły odwyk, aż do dnia dziecka.
Święte słowa, amber

Kiedyś jak postanowiłam przyspieszyć tempo - czytając najszybciej jak mogę i tyle ile jestem w stanie w ciągu dnia przeznaczyć na to czasu, kończąc jedną książkę i zaraz sięgając po następną - muszę przyznać, że po drodze zgubiłam gdzieś przyjemność czytania ( no może nie całkiem, ale nie było już to dla mnie takie małe święto: zatapiania się w fotelu z ukochaną książką w ręce ). Więc teraz sięgam po książkę kiedy naprawdę czuję na to ochotę, i nie odmawiam sobie też innych przyjemności jak choćby obejrzenie dobrego filmu czy spotkania z przyjaciółmi.
Więc masz zupełną rację, że mając dom "na głowie", dzieci i pracę 100 książek rocznie jest mało realne (nawet teraz dla mnie, a nie mam jeszcze dzieci).

Także i mnie wystarczy to co mam i to na baaaardzo długo jak sądzę.

Będzie mi miło znowu Cię powitać na odwyku .
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 14:29   #3081
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety pomóc w kwestiach technicznych nie umiem A składałaś już tę reklamację czy dopiero jutro zamierzasz? Ehh, paskudne są takie sytuacje
niestety, ja jestem tylko biernym, niedoszłym odbiorcą. co jest dla mnie raczej wkurzające, bo na razie to moje pieniądze przepadły w postaci niedoręczonej książki i nic nie mogę zrobić dlatego żeby się czymś zająć staram się dowiedzieć jak najwięcej co robić w takiej sytuacji.

twory i potwory

Edytowane przez shachownica
Czas edycji: 2008-05-05 o 14:30 Powód: lit.
shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 16:18   #3082
emememsik

Cytat:
Ta osoba przeczytała to wszystko. No, ale to podobno ma ogromny związek z jej pracą i jest już w podeszłym wieku, więc możliwe.

Cytat:
Em, jak Ci poszło? I co wybrałaś?
Lalkę.
Dziękuję wam za trzymanie kciuków.. Ale nie mam nastroju teraz o tym rozmawiać, może następnym razem.
Stary 2008-05-05, 17:21   #3083
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
to ja nie wiem czy się cieszyć czy nie że moja biblioteczka jest taka mała ale chyba cieszyć, bo tyle jeszcze wspaniałych książek przede mną. Tak się też teraz zastanawiam, ile książek liczy księgozbiór mojej mamy, aktualnie nie wyeksponowany z braku miejsca i schowany w wielkiej szafie
liczbę książek które absolutnie chciałabym przeczytać i mieć na półce szacuję na ok. 500, ale to po pierwsze plan minimum, a drugie to są plany dalekosiężne.
nie liczy się ilość, a jakość. Lepiej mieć 500 tych ukochanych niż 20tys aby stały na półce
Cóż byłam dziś w sklepie dla architektów, a że po drodze tania książka, to nie wyszłam z pustymi rękami
"Cichym ścigałam go lotem" Joe Alex 3 zł
"Sprawa aksamitnych pazurków" Gardner 8 zł( czemu w innych jest taniej?)
"Gra na cudzym boisku" Aleksandra Marinina 4,5 zł
A tak mnie na kryminały naszło Jutro jeszcze odbiorę zamówione tydzień temu książki z allegro i na razie mi wystarczy.

Muszę się pochwalić, że początkowo do kasy biegłam z 6 książkami, ale się opanowałam i te których było najwięcej zostawiłam na półce, żeby kupić je następnym razem

03.10.2015
Stary 2008-05-05, 18:44   #3084
emememsik

Pobrałam z podaja "Smażone zielone pomidory" i troszkę, ciut ciut mi lepiej.
Stary 2008-05-05, 18:49   #3085
Mariah
Zakorzenienie

Emememsiku, jestem pewna, że kiedy przeczytasz tę książkę, to zrobi Ci się od razu cieplej na serduchu, bo to sympatyczne, miłe i takie właśnie ciepłe czytadło. Dla oderwania od maturalnych myśli
Stary 2008-05-05, 18:53   #3086
Ondine
Rozeznanie

Gratuluje wszystkim nabytków
Moja odesłana przesyłka - z winy poczty- znów do mnie wróciła, awizo jest ,wiec tym razem odbiore bez przeszkód.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 19:14   #3087
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje wszystkim nabytków
Moja odesłana przesyłka - z winy poczty- znów do mnie wróciła, awizo jest ,wiec tym razem odbiore bez przeszkód.
czyli sprawa się wyjaśniła??gratulacje

03.10.2015
Stary 2008-05-05, 20:28   #3088
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Pobrałam z podaja "Smażone zielone pomidory" i troszkę, ciut ciut mi lepiej.
Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Emememsiku, jestem pewna, że kiedy przeczytasz tę książkę, to zrobi Ci się od razu cieplej na serduchu, bo to sympatyczne, miłe i takie właśnie ciepłe czytadło. Dla oderwania od maturalnych myśli
właśnie miałam w rękach dziś tę książkę przy okazji układania na półkach. potwierdzam ze fajna ciepła książka, bardzo mi się podobała.
Stary 2008-05-05, 22:58   #3089
emememsik

Aa.. w ramach poprawy humoru zwolniono dla mnie dwie duże półki w jednym z regałów. Przeniosłam tam wszystkie moje najcenniejsze skarby i z przykrością muszę stwierdzić, że zajmują tylko 1,5 półki, z czego pół półki to książki dopiero do przeczytania..

Ale tak ładnie to wszystko teraz wygląda.. No, a prezentami pomaturalnymi na pewno dopełnię drugą półkę.
Stary 2008-05-06, 08:24   #3090
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
niestety, ja jestem tylko biernym, niedoszłym odbiorcą. co jest dla mnie raczej wkurzające, bo na razie to moje pieniądze przepadły w postaci niedoręczonej książki i nic nie mogę zrobić dlatego żeby się czymś zająć staram się dowiedzieć jak najwięcej co robić w takiej sytuacji.
Ehh, koszmarna sytuacja Trzymam zatem mocno kciuki, żeby przesyłka się odnalazła (a w najgorszym razie, reklamacja została szybko uznana). Mam nadzieję, że podobnie jak w przypadku Ondine i u Ciebie sprawa, choć odmienna, skończy się dla Ciebie pomyślnie

Cytat:
Czyli kamień z serca Gratuluję!

Cytat:
nie liczy się ilość, a jakość. Lepiej mieć 500 tych ukochanych niż 20tys aby stały na półce
Cóż byłam dziś w sklepie dla architektów, a że po drodze tania książka, to nie wyszłam z pustymi rękami
"Cichym ścigałam go lotem" Joe Alex 3 zł
"Sprawa aksamitnych pazurków" Gardner 8 zł( czemu w innych jest taniej?)
"Gra na cudzym boisku" Aleksandra Marinina 4,5 zł
A tak mnie na kryminały naszło Jutro jeszcze odbiorę zamówione tydzień temu książki z allegro i na razie mi wystarczy.

Muszę się pochwalić, że początkowo do kasy biegłam z 6 książkami, ale się opanowałam i te których było najwięcej zostawiłam na półce, żeby kupić je następnym razem
Gratuluję zakupów!
A przede wszystkim gratuluję silnej woli, żeby ograniczyć zakupy do trzech książek (A jakie to były tytuły, które trafią do Ciebie, ale troszkę później?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości