|
|
#3061 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Będę trzymać kciuki.
Z polskiego zdajesz podstawową czy rozszerzoną?
|
|
|
|
#3062 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Majówka udana i już prawie mogę zegiąć palce, chociaż opuchlizna nadal nie chce zejść. ![]() Będę trzymała kciuki. ![]() Miałam do nadrobienia tylko 2 strony, aż dziwne. ![]() Co do lektur, ja również raczej wszystkie czytałam. Chociaż przez niektóre trudno było mi przebrnąć, to jednak je kończyłam. A mieć 20tys. książek to
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2008-05-04 o 19:25 |
||
|
|
|
#3063 | |
|
Rozeznanie
|
Każdy wybył na majówkę!
![]() Emememsik - kciukasy są oczywiście ![]() Cytat:
|
|
|
#3064 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie w ten dzień w empiku był 'Norwegian Wood', ale tylko w miękkiej okładce.
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7443467]A ja się właśnie zastanawiałam nad tymi dwoma książkami, wybrałam 'Po zmierzchu' i mam nadzieję, że się nie zawiodę.
U mnie w ten dzień w empiku był 'Norwegian Wood', ale tylko w miękkiej okładce. [/quote]ja wybierałam książki wieczorem, i jak już zauważyliśmy wówczas większość książek wcześniej niedostępnych można już było zamówić |
|
|
|
#3066 |
|
Rozeznanie
|
Em, jutro przed dziewiątą zaczynam trzymać, by wszystko było jak należy
Magrat16 - fajna klasyka. Też trzeba ją mieć w biblioteczce. Alvesta, interesujące książki. Ja na razie gromadzę Murakamiego, potem przeczytam wszystko, co mam.
|
#3067 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3068 | |
|
po prostu Em :)
|
Polski.
Podstawową, to jedyny przedmiot, który nie liczy mi się na studia, więc teoretycznie powinnam podchodzić do niego na luzie. Potem będzie gorzej - rozszerzona geografia i rozszerzony francuski. No, ale na razie przejmuję się jutrem. ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7443112]Będę trzymała kciuki. [/quote]Cytat:
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście em!
![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7443112] Majówka udana i już prawie mogę zegiąć palce, chociaż opuchlizna nadal nie chce zejść. [/quote]Ojojoj, a to się koleżanka załatwiła. ![]() Ale dobrze, że chociaż jest coraz lepiej. [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7443112] A mieć 20tys. książek to [/quote]Na pewno widok wspaniały , ale ja to bym tyle nie chciała. Rocznie jestem w stanie czytać ok. 50 książek (jak mam dobry rok), więc zakładając że pożyję jeszcze 50 lat (aczkolwiek wątpię ) i do końca życia zachowam wzrok to wychodziłoby, że jeszcze dam radę 2500 książek machnąć ( poprawiając możliwości to max. 5000). Więc jakbym miała 20 tys. to by mnie strasznie dołowało, że większości to ja nigdy nie przeczytam... |
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
of kors
kciuki już przygotowane![]() ja dziś zrealizowałam swój klubowy obowiązek w śk i odebrałam zamówienie z dnia książki w empiku, także mam dwie nowe książko na półce -"shantaram" i "śmiertelną intrygę" f.tallisa. też zauważyłam, że na majówkę wszyscy chyba wyjechali, bo tu pustki były wielkie
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuje nałogowo słowniki ang/pl oraz ksiazki do nauki/nauczania jezyka ang. bo sama jestem anglistka. na studiach zarabialam i kupowalam nagminnie, słownikow i ksiazek roznego rodzaju przybywało z dnia na dzien. teraz przystopowalam bo prawie wszystkie juz mam haha
ale jak wchodze do ksiegarni jezykowej to nie wychodze conajmniej przez godzine. poprostu nie moge sie oprzec tej angielskojezycznej literaturze. teraz przebywam w walii wiec wszystkie moje ksiazki zostaly w domu i bardzo mi ich brakuje. za to zakladam nowa kolekcje na miejscu i kupuje w lokalnych ksiegarniach te slowniki ktorych jeszcze nie mam ![]() nie kupuje wiele literatury, raczej bazuje na ksiazkach z bibliotek, no chyba ze przeczytam jakas ksiazke i bardzo mi sie spodoba to potem poluje na nia, wyjatek robie jednak dla J. Cortazara bo uwielbiam jego opowiadania moje ostatnie zakupione w necie ksiazki to literatura dotyczaca technik malowania na szkle i nawlekania koralikow, taaaaakie tam babskie hobby ![]() pozdrawiam
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stronie wydawnictwa 2 tomy kosztują 20 zł. Ech, chyba jednak nie skompletuję ![]() emememsik też będę trzymała kciuki co do płaczu, to bardzo dobrze rozładowuje przedmaturalny stres
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez stronę wydawnictwa chyba nie można zamawiać? ![]() Em jestem pewna, że świetnie Ci pójdzie, a kciuki trzymam żebyś się nie denerwowała.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-05-04 o 22:55 |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście te same tytuły u innych wydawców są czasem już za pół ceny.
|
|
|
|
|
#3076 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję nabytków!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niestety pomóc w kwestiach technicznych nie umiem Cytat:
Ale jeśli masz ochotę poczytać recenzje każdej z trzech dotąd wydanych książek, to zapraszam do siebie na dziennik literacki, bo ja je czytam i recenzuję na bieżąco ![]() Cytat:
Ale solidaryzuję się z Marcinem, nie znosiłam tej książki ![]() Cytat:
(Bardzo ładne zdjęcie Cytat:
![]() (Gratuluję skarbów! ![]() Fingers crossed!
|
||||||
|
|
|
#3077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak obszerną biblioteczkę chętnie bym obejrzała, podziwiałabym i szczerze pogratulowała właścicielowi. Natomiast sama nie ma takich zapędów uwzględniając moje możliwości czytelnicze. W przyszłości pewnie będę mieć coraz mniej czasu na lekturę, dojdą mi inne obowiązki, wiec sto książek rocznie to optymistyczne założenie (chyba, że zacznę wliczać do tego podsumowania bajki dla dzieci). Nie chcę by radość z czytania mieszała sie z wewnętrznym przymusem błyskawicznego kończenia jednej a zaczynania kolejnej książki. Jako osoba praktyczna byłabym też niezadowolona gdyby moje kilkunastotysięczne zbiory służyły tylko jako dekoracja. Dlatego w pełni wystarcza mi te kilkaset książek, które posiadam i po odbiorze zamówień z Merlina (oby kurier dziś wreszcie do mnie dotarł) przechodzę na ścisły odwyk, aż do dnia dziecka. ![]() Cytat:
Titania podoba mi sie twoje hobby, gdybym miała szczyptę zdolności plastycznych pewnie zabrałabym sie właśnie za malowanie na szkle. ![]() Dziękuje. |
||
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba cieszyć, bo tyle jeszcze wspaniałych książek przede mną. Tak się też teraz zastanawiam, ile książek liczy księgozbiór mojej mamy, aktualnie nie wyeksponowany z braku miejsca i schowany w wielkiej szafie liczbę książek które absolutnie chciałabym przeczytać i mieć na półce szacuję na ok. 500, ale to po pierwsze plan minimum, a drugie to są plany dalekosiężne. |
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Za TVN24: Tematy esejów maturalnych: "Sen jako sposób przedstawienia postaci literackiej na podstawie "Lalki" Prusa" oraz "Młodzi i ich stosunek do pokolenia ojców w "Odzie do młodości" Mickiewicza".
Em, jak Ci poszło? I co wybrałaś?
|
|
|
|
#3080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż to, prowadzenie domu wymaga czasu, a i praca i pewnie kiedyś dzieci...Więc taka ilość książek, by mnie przytłaczała i stresowała niepotrzebnie. Bo mieć a nie móc przeczytać, to przesada (tortury jakieś straszne ).Cytat:
Kiedyś jak postanowiłam przyspieszyć tempo - czytając najszybciej jak mogę i tyle ile jestem w stanie w ciągu dnia przeznaczyć na to czasu, kończąc jedną książkę i zaraz sięgając po następną - muszę przyznać, że po drodze zgubiłam gdzieś przyjemność czytania ( no może nie całkiem, ale nie było już to dla mnie takie małe święto: zatapiania się w fotelu z ukochaną książką w ręce Więc masz zupełną rację, że mając dom "na głowie", dzieci i pracę 100 książek rocznie jest mało realne (nawet teraz dla mnie, a nie mam jeszcze dzieci). Także i mnie wystarczy to co mam i to na baaaardzo długo jak sądzę. ![]() Będzie mi miło znowu Cię powitać na odwyku |
||
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego żeby się czymś zająć staram się dowiedzieć jak najwięcej co robić w takiej sytuacji.
Edytowane przez shachownica Czas edycji: 2008-05-05 o 14:30 Powód: lit. |
|
|
|
|
#3082 | |
|
|
Cytat:
![]() Lalkę. Dziękuję wam za trzymanie kciuków.. Ale nie mam nastroju teraz o tym rozmawiać, może następnym razem.
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cóż byłam dziś w sklepie dla architektów, a że po drodze tania książka, to nie wyszłam z pustymi rękami ![]() "Cichym ścigałam go lotem" Joe Alex 3 zł "Sprawa aksamitnych pazurków" Gardner 8 zł( czemu w innych jest taniej?) "Gra na cudzym boisku" Aleksandra Marinina 4,5 zł A tak mnie na kryminały naszło Jutro jeszcze odbiorę zamówione tydzień temu książki z allegro i na razie mi wystarczy.Muszę się pochwalić, że początkowo do kasy biegłam z 6 książkami, ale się opanowałam i te których było najwięcej zostawiłam na półce, żeby kupić je następnym razem
|
|
|
|
#3084 |
|
|
Pobrałam z podaja "Smażone zielone pomidory" i troszkę, ciut ciut mi lepiej.
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Emememsiku, jestem pewna, że kiedy przeczytasz tę książkę, to zrobi Ci się od razu cieplej na serduchu, bo to sympatyczne, miłe i takie właśnie ciepłe czytadło. Dla oderwania od maturalnych myśli
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje wszystkim nabytków
Moja odesłana przesyłka - z winy poczty- znów do mnie wróciła, awizo jest ,wiec tym razem odbiore bez przeszkód. |
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
#3088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przy okazji układania na półkach. potwierdzam ze fajna ciepła książka, bardzo mi się podobała.
|
||
|
|
|
#3089 |
|
|
Aa.. w ramach poprawy humoru zwolniono dla mnie dwie duże półki w jednym z regałów.
Przeniosłam tam wszystkie moje najcenniejsze skarby i z przykrością muszę stwierdzić, że zajmują tylko 1,5 półki, z czego pół półki to książki dopiero do przeczytania..Ale tak ładnie to wszystko teraz wygląda..
|
|
#3090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam zatem mocno kciuki, żeby przesyłka się odnalazła (a w najgorszym razie, reklamacja została szybko uznana). Mam nadzieję, że podobnie jak w przypadku Ondine i u Ciebie sprawa, choć odmienna, skończy się dla Ciebie pomyślnie Cytat:
Gratuluję! ![]() Cytat:
A przede wszystkim gratuluję silnej woli, żeby ograniczyć zakupy do trzech książek (A jakie to były tytuły, które trafią do Ciebie, ale troszkę później?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

Najważniejsze, że to nic poważnego, bo gdyby było złamanie to dopiero amen w pacierzu. Mam nadzieję, że ręka szybko przestanie Cię boleć i szybciutko się zagoi! Pomimo tego urazu, ciesz się długim weekendem i odpoczywaj
Trzymaj się cieplutko! 

to wychodziłoby, że jeszcze dam radę 2500 książek machnąć
( poprawiając możliwości to max. 5000). Więc jakbym miała 20 tys. to by mnie strasznie dołowało, że większości to ja nigdy nie przeczytam...
kciuki już przygotowane

dlatego żeby się czymś zająć staram się dowiedzieć jak najwięcej co robić w takiej sytuacji.