![]() |
#631 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Hej.
Vela ale mialas akcje. Wspolczuje. Wyibrazam sobie co moglas czuc i.myslec 😬oj Ty bidulko.....sypiemy sie na sam koniec 😕 Moze faktycznie jedz do tego szpitala. Bedziesz pod stala kontrola. Wiem, fajnie sie pisze ale jak juz wczoraj pisalam sama uciekalam jak moglam od szpitala a bylam i tak 4 razy i zawsze mi sie ryczec chcialo ze musze tam lezec a nie w domu. Monia coz za porzadek 😃 w ogole fajne masz te przegródki. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i ktg. Ja jutro jade jednak do bydgoszczy na ktg bo do pt nie bede czekac u nas w przychodni. No i mam nadzieje ze w szpitalu jeszcze mnie zbadaja. Kurde chcialabym dowiedziec sie czy wszystko ok, z wodami, ile maly wazy i w ogole ze wszzystko jest ok i nie musze sie martwic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
A wiesz ze moj maly juz od miesiaxa jest bardzo nisko. I brzuch tez mam juz co najmnjiej od mies.nisko. moja gin juz w maju byla pewna ze bede rodzic. Na sobote mam termin i juz nie kazala mi sie zapisywac na wizyte na 14 bo moiwla ze napewno do tego czasu urodze i innej opcji nie ma. Wiem ze do soboty jest jeszcze sporo czasu ale juz mi sie dluzy i obawiam sie ze go przenosze. A tak juz bym chciala go tulic 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Ania myslisz ze kuzynka bedzie chciala jednak kase? Skoro mowila ze nie chce to juz nie powinna sie upominac. Ja od szwagierki dostalam karuzele, ma mi przywiezc laktator i sterylizator i mowilam ze jej oddam potem. A w ogole to moj maz jest chrzestnym jej synka (w pazdzierniku skonczy 2 latka) i na chrzest kupilismy mu krzeselko do karmienia. Mowila ze trzyma dla nas. Ale tak sie zastanawiam czy nie lepiej za to krzeselko juz wtedy jej tzn.malemu zaplacic bo to byl jego prezent. Chyba tak bylo by lepiej. W koncu to prezent na chrzest. Jak myslicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Oj tez bede sie stresowac mimo wszystko. Ale zobacz.....mialabys juz maluszka przy sobie 😍a na kiedy masz termin bo nie widze Cie na 1 str Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Kurcze coraz bardziej sie niecierpliwie 😊jak jakas pomylona 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Monila wlasnie mi dziś wyslala nr konta 😂 jest jakis firmowy..wart okolo 130...120 zl wiec zaplace bo w tesco chyba takie zwyklaki no ale..widzisz jak to jest. Na chrzciny juz dostalismy ta kolyske..chociaz tez jest uzywana..bo ona ja odkupila a nowe takie sa za 200 ..150 zl ale olewam to..
![]() Jak to byl prezent na chrzest to ja bym powiedziała..ze ma sobie to np sprzedac a nie.. Takie to bezsensu troche.. A np wy powiedzcie ze wolicie kase. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Jutro wjade do tesco obczaic te lezaczki. Jak beda po 25 zl to biore na bank 😊 i moze ta mata tez bedzie skoro byla na focie 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#634 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7443136 1]Mmona ale ty masz tych ubranek - ja nawet nie mam połowy z tego co ty masz. Też mam ogromną ochotę na piwo alkoholowe. Ale nie kupię, a te bezalkoholowe typu reds, karmi czy warka z dodatkami cytryny są paskudne i nigdy ich nie lubiłam. Będę musiała poczekać no chyba że jakaś firma wreszcie wyprodukuje zwykłe piwo bez cytryny i karmelu.[/QUOTE] Jest Lech 0% ale mi nie smakuje. Bavarie różne też w sklepach z alkoholami dostępne bez problemu też 0% chociaż one ponoć nie są 0% tylko 0,5% Mi najbardziej smakuje Żywiec ale on jest 0,5% i raz na jakiś czas Warka Radler ale musi być mocno schłodzona. Tego Lecha Mohijto nie widziałam jeszcze w wersji bez alko. Mnie tam 0,5% nie przeszkadza, ale wiadomo każdy sam ocenia. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Btw dzisiaj czytałam ciekawy artykuł dot. tego jak bezpiecznie dojechać do porodu. I było, że jak są skurcze delikatne to normalnie z przodu jechać a jak już w pół nas składa to na czworaka z tyłu. A jak już baaaardzo mocne skurcze to na czworaka i w podparciu na łokciach- trochę to spowalnia poród. Cytat:
![]() Do mnie nie do końca dociera... że to już niedługo- cały czas wydaje mi się że mam dużo czasu bo to JESZCZE 3 TYGODNIE ;p Cytat:
Cytat:
Poważna wyprawa za mną. Zebrałam się z kotem do weterynarza, bo chciałabym to przed porodem załatwić. Fuka będzie miała kamień usuwany i musiałam się umówić. A że moje koty nie znoszą transporterów i sikają zawsze to im nie kupowałam tylko na szelkach je wożę. Momentami nie jest łatwo ją zanieść i w aucie ogarnąć ale dałyśmy radę. Jeszcze podjechałam po ziółka na balkon i będę dzisiaj sadzić. Na razie mało kupiłam bo bym się nie zabrała i przynajmniej zobaczę ile doniczek zapełnię a ile jeszcze pustych. Swoją drogą zostawiłam Fukę na max 5 minut w aucie- słońca nie ma dzisiaj. Ale i tak się biedna zgrzała... Ja nie wiem jak można zostawić zwierzaka albo DZIECKO w aucie jak jest upał...
![]() |
![]() |
#635 | |
Rozeznanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7443136 1]Mmona ale ty masz tych ubranek - ja nawet nie mam połowy z tego co ty masz. Też mam ogromną ochotę na piwo alkoholowe. Ale nie kupię, a te bezalkoholowe typu reds, karmi czy warka z dodatkami cytryny są paskudne i nigdy ich nie lubiłam. Będę musiała poczekać no chyba że jakaś firma wreszcie wyprodukuje zwykłe piwo bez cytryny i karmelu.[/QUOTE]
Nie widzialam reddsa bez alkoholu. Za to karmi jest nie tylko karmelowe ale i kawowe i zurawinowe. Jak nie lubie nic o smaku kawy to karmi kawowe jest pyszne. Ja ostatnio pilam regionalne piwo bezalkoholowe, kolezanka przywiozla i mialo typowy smak piwa. Mi nie smakowalo bo ja wlasnie wole takie siury slodkie jak redds wlasnie czy warka. A zwykle to tylko z sokiem. Jest pelno bezalkoholowych tylko trzeba poszukac. Jak u nas na wsi znajdzie to nie wierze ze w Lodzi nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Konto usunięte
|
U mnie w marketach jest pełno warki, redsów i przesłodkich karmi - jest bawaria - ale ona jest tylko w małych 0,3 butelkach. Ciężko kupić coś normalnego co nie byłoby słodkim piwem. Nie znoszę ja akurat słodkiego. Dla mnie piwo musi być gorzkie. Z kolei u moich rodziców - w żadnym sklepie nie ma bezalkoholowego i siostra musiała pić redsa z cytryną przywożonego z Łodzi - ale ona akurat takie mixy lubi.
Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-06 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem ... tylko jako zbłąkana owieczka na dolnej liście ![]() TP15.06 Ból w podbrzurzu zmniejszył się... no zobaczymy. Leżę sobie... bo oby nie jutro... bo nie będzie miał mnie kto podwieźć i bym musiała taksą... :/ Czemu ja o tej bawarii nie wiedziałam wcześniej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Bavaria ma 0.0 jest 100 procent bez alko..specjalnie wazona. Tak migotek i jest w 0.3 ale co szkodzi Ci kupic i wypróbować za 2.50
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
Wy tu znowu o piwach, a ja u siebie bavarii nie znalazłam
![]() Hania ma infekcję wirusową. Biedna jest, ale taka dzielna. Mąż wziął na nią opiekę, więc będziemy do końca tygodnia razem w domu. Jakoś bezpieczniej się czuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec spokojnie czekam do jutra. Mala sie rusza jak zawsze wiec pewnie jest dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Dzisiaj z mezem mamy 8 rocznice 😍 dostalam kwiatki, jestem w szoku ze pamietal😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Współczuję bardzo. Bidulka. Ale a pewno wyjdziecie z tego zwycięsko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Dziwne..u mnie fakt sa pakowane w 6 paki ale mozna wziąć tez jedna szt. Spr dokladnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Jestem zmęczona tym wierceniem i hałasem w domu - a to dopiero początek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Zadomowienie
|
Mmona gratuluje i zycze wszystkiego dobrego :-* 8 lat to sporo.
Mi i TZ w styczniu minie 5 lat zwiazku, nie mam pojecia kiedy to zlecialo. Myslicie ze powinnam zadzwonic do gina i powiedziec o tej sytuacji w nocy? Tzn mowi ze tak, a skoro Wy i polozna mowicie o wchodzeniu wkanal i to normalne to nie wiem czy jest sens zawracac mu glowe ![]() A i zapomnialam dodac ze dalej mnie "czysci" po troche co jakis czas. Migotek ale ze co masz 1 sklep? Nie wierze ze we wszystkich mozesz kupic tylko 10cio pak piwa ![]() Dziewczyny na FB zadam Wam pytanie, nie chce tutaj wiec napisze tam zaraz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Maja ja mysle ze to normalne bole na koncowce a lek Ci nic nie poradzi..jak juz pisalam ja mam tyle roznych boli..ze musialabym codziennie do niego dzwonic..ale jasno mi powiedział..
Wody..skurcze ale z bolami..plamienie.. Wtedy ip Lekkie bole..cmienie..bezbolesne skurcze..prady.. Normalna rzecz.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamawiałam w Tarnowie więc to nie jakaś gigantyczna odległość. No nic czekam bo co mam zrobić. Oby przyszedł na przyszły tydzień. Cytat:
Ale to jest mimo wszystko inny strach chyba. Wtedy możesz dotknąć, zobaczyć, przytulić a tutaj nie wiesz czy jest dobrze bo nie widzisz tego tak namacalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
Ale u mnie duszno..czekam na burze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Arletka jak u Ciebie?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 | |||||||
Wtajemniczenie
|
No 😆 Najpierw wody mi odeszły z wody basenowej a teraz to.
Jeszcze spaliśmy na nowej kanapie w salonie więc jak się już uspokoiłam to pomyślałam: kur.... jeszcze nowiutką kanapę upaprałam 😠 Cytat:
Czy Ty odpoczywasz w ogóle? 😉 [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7443136 1]Mmona ale ty masz tych ubranek - ja nawet nie mam połowy z tego co ty masz. Też mam ogromną ochotę na piwo alkoholowe. Ale nie kupię, a te bezalkoholowe typu reds, karmi czy warka z dodatkami cytryny są paskudne i nigdy ich nie lubiłam. Będę musiała poczekać no chyba że jakaś firma wreszcie wyprodukuje zwykłe piwo bez cytryny i karmelu.[/QUOTE] Powiem Ci że ten radler Warka malinowy który piłam (alkoholowy 2%) smakował tak samo jak bezalkoholowy Lech Free Mohito, oba piwa to takie lemoniady trochę ale na taki upał, zimne z lodówki są super ☺ Cytat:
Lech free ma natomiast 0,5%. Mam to wszystko w małym paluszku, jak na żula przystało 😂 Cytat:
Mona - śliczna komoda 😍 Ile ciuszków 😀 Paula - no to do roboty 😀 Super że Cię zakwalifikowali! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Konto usunięte
|
Dokładnie, ja przynajmniej nie mogę do tej soboty. Właśnie panowie pozbyli się u mnie kibelka - będzie nowy... więc na siusiu schodzę 5 pięter w dół, w zasadzie 6 bo aż do samej piwnicy. W dzień jeszcze ujdzie, ale w nocy wstaję co godzina na toaletę. Mam nadzieję że nie urodzę zbyt szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to dziwne, że ja czekałam 3 tygodnie a wy już 6... A zamawiałam po was [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7443990 1]Nie z alkoholami mam wokoło siebie mnóstwo sklepów - ale nie ma nigdzie tych bezalkoholowych - bo jak panie mówią się nie sprzedają.[/QUOTE] Ja to pijam Warke radler cytrynowa 0,0. Z procentami bym się nie napila. A już Tęsknię za reedsem z trawą cytrynowa. Poza tym bawarie też sobue kupie! A co! Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#653 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze że mąż może być z Wami. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | ||||
Zakorzenienie
|
Zobaczymy co mąż powie na takie zalecenia położnej - czy się dostosuję czy nie 😊😅
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Posadzilam zioła na balkonie. Dobrze ze na raty wzięłam bo korzenie były tak zbite że jak porozdzielalam to już większość doniczek zasadzona. Mam już bazylie, tymianek i dwa rodzaje mięty. Chciałabym jeszcze rukole, kolendre i jakiś szczypiorek czy pietruszkę chociaż Zadko widuje więc zobaczymy. Ale już się milej robi na balkonie ![]() Zmachalam się przy tym konkretnie. Dobrze ze mam robo jeta bo ja odkurzanie już by mi sił zabrakło 🐤🐇 Miały być uśmieszki a jest króliczek i kurczak 😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#655 | |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7443780 1]Zapomniałam dodać - u mnie na sztuki nie można kupić - są tylko 10 paki.
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Współczuję bardzo. Bidulka. Ale a pewno wyjdziecie z tego zwycięsko.[/QUOTE] Eeee niemożliwe.... U mnie też są niby 6-paki ale zawsze jest też podana cena za 1 butelkę. Możesz rozerwać i kupić na sztuki. I to nie tylko u mnie. Nad morzem też na sztuki kupowałam. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Czy wpłacaliście jakąś zaliczkę na ten wózek? Jeśli nie ja bym zrezygnowała i poszła kupić tam gdzie będzie dostępny od ręki. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-06 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podczytuje po kryjomu ![]() Tymczasem spakowana w 80%, szafki ogarnięte na 100% 😁 Może niedługo uda się złożyć łóżeczko 😉 1496756204676.jpg1496756211892.jpg1496756217238.jpg1496756222953.jpg PS. Kuchnia nadal nie skończona, a reszta mebli nawet nie tknieta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7444108 6]Ja nie mam balkonu, bazylię, pietruszkę, oregano wsiałam w kwietniu, bo w marcu nie było słońca i wyrosła tylko bazylia. Żałuję że nie wsiałam teraz tego - bo by dużo ładniej wyrosło. Szczypiorek wyrośnie najszybciej z uciętej cebuli. Tak samo pietruszka.
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Czy wpłacaliście jakąś zaliczkę na ten wózek? Jeśli nie ja bym zrezygnowała i poszła kupić tam gdzie będzie dostępny od ręki.[/QUOTE] 100 zł wpłaciliśmy. Niestety tego wózka nie ma nigdzie od ręki. Wszędzie się czeka. Na bobowozki 3 tygodnie, w Krakowie 8! Więc gdyby się wyrobili w tych 6 to i tak nie byłoby źle, ale już się denerwuje trochę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#660 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.