Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-06, 11:22   #631
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA

Hej.
Vela ale mialas akcje. Wspolczuje. Wyibrazam sobie co moglas czuc i.myslec 😬oj Ty bidulko.....sypiemy sie na sam koniec 😕
Moze faktycznie jedz do tego szpitala. Bedziesz pod stala kontrola. Wiem, fajnie sie pisze ale jak juz wczoraj pisalam sama uciekalam jak moglam od szpitala a bylam i tak 4 razy i zawsze mi sie ryczec chcialo ze musze tam lezec a nie w domu.

Monia coz za porzadek 😃 w ogole fajne masz te przegródki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i ktg. Ja jutro jade jednak do bydgoszczy na ktg bo do pt nie bede czekac u nas w przychodni. No i mam nadzieje ze w szpitalu jeszcze mnie zbadaja. Kurde chcialabym dowiedziec sie czy wszystko ok, z wodami, ile maly wazy i w ogole ze wszzystko jest ok i nie musze sie martwic

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
To sobie kup 😆 co sobie zalujesz?

Zgłupiec można. Powiedziała mi położna żeby były czyste. Więc zdejmuje i skroce.. Na razie zrobię bezbarwne bo jeszcze sporo czasu.

Mój by sam z siebie też nie przeczytał. Na szczęście jest szkoła rodzenia. Jak miałam rozdział dla taty w książce to też przeczytał. I miałam fajne filmiki o noszeniu dzieci to mu podeslalam i mówił wczoraj ze obejrzał. I na kocie noszenie ćwiczy 😆😆😆 ubaw mam bo swojego kota naprawdę jak dziecko traktuje. Instynkt tacierzynski 😊

O Boże. Też bym się przerazila.

Można można. Jak ostatnio byłam trzy razy nadana to też plamilam tak delikatnie.

Jestem już po kwalifikacji 😆 wstępnie zakwalifikowana. Bardzo przyjemnie było, położna bardzo miła. Z doula nie ma problemu. Na tym etapie to tylko infekcja by mnie mogła wykluczyć. I lepiej nie przenosić bi wtedy będę musiała do nich na ktg jeździć...
Położna zaleciła już spacery i seks trzeba się będzie przełamać 😅😅

Paula super ze jestem zakwalifikowana 👍

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Wrocilam z ktg. Na badaniu mialam lekkie bole podbrzusza jednak nic takie sie nie zapisalo. Mala leniwa na badaniu byla, widocznie taka pora.
Polozna pomacala mi brzuch i mowi ze mala juz niziutko i brzuch tez. Te bole to chyba od przygotowywania sie do porodu. Takze chyba odpuszcze sobie ta dodatkowa wizyte u gina, jak TZ wstanie to z nim jeszcze porozmawiam. Mowila tez, ze brzuch mam juz nisko.
Maja moj tez jest na ktg malo aktywny. Tzn.gdyby nie krówki i woda to pewnie by spal a tak to musze go pobudzac. Wole tak niz klaskanie poloznych nad brzuchem i wolanie - krzyczenie mu po imieniu i jeszcze mocne rrzesienie brzuchem 😕
A wiesz ze moj maly juz od miesiaxa jest bardzo nisko. I brzuch tez mam juz co najmnjiej od mies.nisko. moja gin juz w maju byla pewna ze bede rodzic. Na sobote mam termin i juz nie kazala mi sie zapisywac na wizyte na 14 bo moiwla ze napewno do tego czasu urodze i innej opcji nie ma. Wiem ze do soboty jest jeszcze sporo czasu ale juz mi sie dluzy i obawiam sie ze go przenosze. A tak juz bym chciala go tulic 😍

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Ania myslisz ze kuzynka bedzie chciala jednak kase? Skoro mowila ze nie chce to juz nie powinna sie upominac.
Ja od szwagierki dostalam karuzele, ma mi przywiezc laktator i sterylizator i mowilam ze jej oddam potem.
A w ogole to moj maz jest chrzestnym jej synka (w pazdzierniku skonczy 2 latka) i na chrzest kupilismy mu krzeselko do karmienia. Mowila ze trzyma dla nas. Ale tak sie zastanawiam czy nie lepiej za to krzeselko juz wtedy jej tzn.malemu zaplacic bo to byl jego prezent. Chyba tak bylo by lepiej. W koncu to prezent na chrzest. Jak myslicie?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez milvunia83 Pokaż wiadomość
Hej, mam stresa...
Chyba wczorajsze badanie u gin coś rozkręciło..
Boli mnie w podbrzuszu inaczej, mocniej... Brzuszek ciągle się spina...
No i jakaś takaś dziwna jestem... nie wiem czy to stres czy co...
Apetytu nie mam... ręce mi drżą...

Gin wczoraj mówiła, że to kwestia następnych dni... rety, rety...

mmona24 - piękna komoda... i mnogo tych ubranek
Ooo to moze sie cos rozkreca 😊
Oj tez bede sie stresowac mimo wszystko. Ale zobacz.....mialabys juz maluszka przy sobie 😍a na kiedy masz termin bo nie widze Cie na 1 str

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Milvunia, może jest coś na rzeczy

Ja muszę jutro powtórzyć to badanie, bo dziwne, że tylko to mam podwyższone. Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec. Nie znam dnia ani godziny Szykuję się na naturalny poród. Dziś mnie tak przebadała, że mnie wszystko boli.
No to tez moze cos sie dziac chociaz ja z rowarciem juz chodze ponad mies. A szyjke tez zgladzona i w ogole jak to powiedziala moja gin" juz na porod jesyem przygotowana" od co najmniej tyg.
Kurcze coraz bardziej sie niecierpliwie 😊jak jakas pomylona 😣

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 11:23   #632
pannaanna_87
Zakorzenienie

Monila wlasnie mi dziś wyslala nr konta 😂 jest jakis firmowy..wart okolo 130...120 zl wiec zaplace bo w tesco chyba takie zwyklaki no ale..widzisz jak to jest. Na chrzciny juz dostalismy ta kolyske..chociaz tez jest uzywana..bo ona ja odkupila a nowe takie sa za 200 ..150 zl ale olewam to..
Jak to byl prezent na chrzest to ja bym powiedziała..ze ma sobie to np sprzedac a nie.. Takie to bezsensu troche.. A np wy powiedzcie ze wolicie kase.

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 11:23   #633
monika860902
Zakorzenienie

Jutro wjade do tesco obczaic te lezaczki. Jak beda po 25 zl to biore na bank 😊 i moze ta mata tez bedzie skoro byla na focie 😉

Stary 2017-06-06, 11:33   #634
paula.cw
Zakorzenienie

Jaki porządeczek. Kolejny raz zazdroszczę szuflad

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7443136 1]Mmona ale ty masz tych ubranek - ja nawet nie mam połowy z tego co ty masz. Też mam ogromną ochotę na piwo alkoholowe. Ale nie kupię, a te bezalkoholowe typu reds, karmi czy warka z dodatkami cytryny są paskudne i nigdy ich nie lubiłam. Będę musiała poczekać no chyba że jakaś firma wreszcie wyprodukuje zwykłe piwo bez cytryny i karmelu.[/QUOTE]

Jest Lech 0% ale mi nie smakuje. Bavarie różne też w sklepach z alkoholami dostępne bez problemu też 0% chociaż one ponoć nie są 0% tylko 0,5% Mi najbardziej smakuje Żywiec ale on jest 0,5% i raz na jakiś czas Warka Radler ale musi być mocno schłodzona. Tego Lecha Mohijto nie widziałam jeszcze w wersji bez alko. Mnie tam 0,5% nie przeszkadza, ale wiadomo każdy sam ocenia.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Aaaa no i jeszcze Lech free 0,5% Mnie tam do piwa nie ciągnie, ale wina bym się napiła. Ponoć w rossmanie są bezalkoholowe ? Rossmana mam daleko ale może po porodzie się skusze
Ja kupiłam sobie wino bezalk na święta... Kosztowało 50 zł za butelkę... Mąż kupił dwie bo go o dwie prosiłam a nie mówiłam nic o cenie Było czerwone i było paskudne... Na ciepło z przyprawami wypiłam ale to była mega wpadka :P Jest cała strona z winami bezalkocholowymi i można sprawdzić listę sklepów gdzie są dostępne. Niestety koło mnie w winiarni mieli tylko jedno i to paskudne :P

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Gratuluje kwalifikacji👍 i ze z doula sie dogadalas. Super😉 wszystko po Twojej mysli

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Tak, robilismy na zamowienie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Kurcze ja mam schize z tymi saczacymi wodami😒
Co chwile mam jakas mokra plame na bieliznie i musze sie przebrac. Na noc zastosowalam lactovaginal wiec moze od tego...
Jutro wizyta🙏

Weź... ja się śmieję, że mi się najbardziej pocą teraz stopy i cipka :P Mam nadzieję że wody to chlusną tak, że nie będzie wątpliwości.

Btw dzisiaj czytałam ciekawy artykuł dot. tego jak bezpiecznie dojechać do porodu. I było, że jak są skurcze delikatne to normalnie z przodu jechać a jak już w pół nas składa to na czworaka z tyłu. A jak już baaaardzo mocne skurcze to na czworaka i w podparciu na łokciach- trochę to spowalnia poród.

Cytat:
Hej, mam stresa...

Rety, rety. Stresik jest.

Do mnie nie do końca dociera... że to już niedługo- cały czas wydaje mi się że mam dużo czasu bo to JESZCZE 3 TYGODNIE ;p

Cytat:
Ja tez mam do 68😉 kilka sztuk mawet 74😁

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

No to czekamy na kolejnego maluszka😉

Ja mam ubranka dla dwulatka nawet :P I pewnie jeszcze większe...

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Hej.
Vela ale mialas akcje. Wspolczuje. Wyibrazam sobie co moglas czuc i.myslec 😬oj Ty bidulko.....sypiemy sie na sam koniec 😕
Moze faktycznie jedz do tego szpitala. Bedziesz pod stala kontrola. Wiem, fajnie sie pisze ale jak juz wczoraj pisalam sama uciekalam jak moglam od szpitala a bylam i tak 4 razy i zawsze mi sie ryczec chcialo ze musze tam lezec a nie w domu.

Monia coz za porzadek 😃 w ogole fajne masz te przegródki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i ktg. Ja jutro jade jednak do bydgoszczy na ktg bo do pt nie bede czekac u nas w przychodni. No i mam nadzieje ze w szpitalu jeszcze mnie zbadaja. Kurde chcialabym dowiedziec sie czy wszystko ok, z wodami, ile maly wazy i w ogole ze wszzystko jest ok i nie musze sie martwic

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Paula super ze jestem zakwalifikowana 👍

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Maja moj tez jest na ktg malo aktywny. Tzn.gdyby nie krówki i woda to pewnie by spal a tak to musze go pobudzac. Wole tak niz klaskanie poloznych nad brzuchem i wolanie - krzyczenie mu po imieniu i jeszcze mocne rrzesienie brzuchem 😕
A wiesz ze moj maly juz od miesiaxa jest bardzo nisko. I brzuch tez mam juz co najmnjiej od mies.nisko. moja gin juz w maju byla pewna ze bede rodzic. Na sobote mam termin i juz nie kazala mi sie zapisywac na wizyte na 14 bo moiwla ze napewno do tego czasu urodze i innej opcji nie ma. Wiem ze do soboty jest jeszcze sporo czasu ale juz mi sie dluzy i obawiam sie ze go przenosze. A tak juz bym chciala go tulic 😍

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Ania myslisz ze kuzynka bedzie chciala jednak kase? Skoro mowila ze nie chce to juz nie powinna sie upominac.
Ja od szwagierki dostalam karuzele, ma mi przywiezc laktator i sterylizator i mowilam ze jej oddam potem.
A w ogole to moj maz jest chrzestnym jej synka (w pazdzierniku skonczy 2 latka) i na chrzest kupilismy mu krzeselko do karmienia. Mowila ze trzyma dla nas. Ale tak sie zastanawiam czy nie lepiej za to krzeselko juz wtedy jej tzn.malemu zaplacic bo to byl jego prezent. Chyba tak bylo by lepiej. W koncu to prezent na chrzest. Jak myslicie?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Oj tez bede sie stresowac mimo wszystko. Ale zobacz.....mialabys juz maluszka przy sobie 😍a na kiedy masz termin bo nie widze Cie na 1 str

Jak tak dużo rzeczy Wam dali to jak bym coś zapłaciła- na pewno mają jakieś potrzeby aktualnie to akurat będą mieli.

Poważna wyprawa za mną. Zebrałam się z kotem do weterynarza, bo chciałabym to przed porodem załatwić. Fuka będzie miała kamień usuwany i musiałam się umówić. A że moje koty nie znoszą transporterów i sikają zawsze to im nie kupowałam tylko na szelkach je wożę. Momentami nie jest łatwo ją zanieść i w aucie ogarnąć ale dałyśmy radę. Jeszcze podjechałam po ziółka na balkon i będę dzisiaj sadzić. Na razie mało kupiłam bo bym się nie zabrała i przynajmniej zobaczę ile doniczek zapełnię a ile jeszcze pustych.

Swoją drogą zostawiłam Fukę na max 5 minut w aucie- słońca nie ma dzisiaj. Ale i tak się biedna zgrzała... Ja nie wiem jak można zostawić zwierzaka albo DZIECKO w aucie jak jest upał...

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 11:53   #635
moniamm
Rozeznanie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7443136 1]Mmona ale ty masz tych ubranek - ja nawet nie mam połowy z tego co ty masz. Też mam ogromną ochotę na piwo alkoholowe. Ale nie kupię, a te bezalkoholowe typu reds, karmi czy warka z dodatkami cytryny są paskudne i nigdy ich nie lubiłam. Będę musiała poczekać no chyba że jakaś firma wreszcie wyprodukuje zwykłe piwo bez cytryny i karmelu.[/QUOTE]
Nie widzialam reddsa bez alkoholu. Za to karmi jest nie tylko karmelowe ale i kawowe i zurawinowe. Jak nie lubie nic o smaku kawy to karmi kawowe jest pyszne. Ja ostatnio pilam regionalne piwo bezalkoholowe, kolezanka przywiozla i mialo typowy smak piwa. Mi nie smakowalo bo ja wlasnie wole takie siury slodkie jak redds wlasnie czy warka. A zwykle to tylko z sokiem. Jest pelno bezalkoholowych tylko trzeba poszukac. Jak u nas na wsi znajdzie to nie wierze ze w Lodzi nie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Gratuluje kwalifikacji👍 i ze z doula sie dogadalas. Super😉 wszystko po Twojej mysli

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Tak, robilismy na zamowienie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Kurcze ja mam schize z tymi saczacymi wodami😒
Co chwile mam jakas mokra plame na bieliznie i musze sie przebrac. Na noc zastosowalam lactovaginal wiec moze od tego...
Jutro wizyta🙏

Ja te mam wrazenie ze sie sacza. Ale gin mi mowil ze moze tak byc.. choc lekko mnie to niepokoi. Jej ale bym juz chciala urodzic

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 12:05   #636
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

U mnie w marketach jest pełno warki, redsów i przesłodkich karmi - jest bawaria - ale ona jest tylko w małych 0,3 butelkach. Ciężko kupić coś normalnego co nie byłoby słodkim piwem. Nie znoszę ja akurat słodkiego. Dla mnie piwo musi być gorzkie. Z kolei u moich rodziców - w żadnym sklepie nie ma bezalkoholowego i siostra musiała pić redsa z cytryną przywożonego z Łodzi - ale ona akurat takie mixy lubi.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-06-06 o 12:06
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 12:23   #637
milvunia83
Zadomowienie

Cytat:

Jestem ... tylko jako zbłąkana owieczka na dolnej liście
TP15.06
Ból w podbrzurzu zmniejszył się... no zobaczymy.
Leżę sobie... bo oby nie jutro... bo nie będzie miał mnie kto podwieźć i bym musiała taksą... :/

Czemu ja o tej bawarii nie wiedziałam wcześniej

W oczekiwaniu na dzidzię....

milvunia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 12:23   #638
pannaanna_87
Zakorzenienie

Bavaria ma 0.0 jest 100 procent bez alko..specjalnie wazona. Tak migotek i jest w 0.3 ale co szkodzi Ci kupic i wypróbować za 2.50

Stary 2017-06-06, 12:32   #639
jelonekhihi
Zakorzenienie

Wy tu znowu o piwach, a ja u siebie bavarii nie znalazłam

Hania ma infekcję wirusową. Biedna jest, ale taka dzielna. Mąż wziął na nią opiekę, więc będziemy do końca tygodnia razem w domu. Jakoś bezpieczniej się czuję
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 12:38   #640
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Nie widzialam reddsa bez alkoholu. Za to karmi jest nie tylko karmelowe ale i kawowe i zurawinowe. Jak nie lubie nic o smaku kawy to karmi kawowe jest pyszne. Ja ostatnio pilam regionalne piwo bezalkoholowe, kolezanka przywiozla i mialo typowy smak piwa. Mi nie smakowalo bo ja wlasnie wole takie siury slodkie jak redds wlasnie czy warka. A zwykle to tylko z sokiem. Jest pelno bezalkoholowych tylko trzeba poszukac. Jak u nas na wsi znajdzie to nie wierze ze w Lodzi nie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Ja te mam wrazenie ze sie sacza. Ale gin mi mowil ze moze tak byc.. choc lekko mnie to niepokoi. Jej ale bym juz chciala urodzic

No wlasnie nie chce panikowac bo raz ze jutro wizyta a dwa ze jak pojade do szpitala to mnie zatrzymaja na obserwacji😒
Wiec spokojnie czekam do jutra. Mala sie rusza jak zawsze wiec pewnie jest dobrze

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Jestem ... tylko jako zbłąkana owieczka na dolnej liście
TP15.06
Ból w podbrzurzu zmniejszył się... no zobaczymy.
Leżę sobie... bo oby nie jutro... bo nie będzie miał mnie kto podwieźć i bym musiała taksą... :/

Czemu ja o tej bawarii nie wiedziałam wcześniej
Trzeba bylo zostac z nami😁 to forum to kopalnia wiedzy😁

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Dzisiaj z mezem mamy 8 rocznice 😍 dostalam kwiatki, jestem w szoku ze pamietal😉

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 12:46   #641
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Bavaria ma 0.0 jest 100 procent bez alko..specjalnie wazona. Tak migotek i jest w 0.3 ale co szkodzi Ci kupic i wypróbować za 2.50

Zapomniałam dodać - u mnie na sztuki nie można kupić - są tylko 10 paki.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:

Hania ma infekcję wirusową. Biedna jest, ale taka dzielna. Mąż wziął na nią opiekę, więc będziemy do końca tygodnia razem w domu. Jakoś bezpieczniej się czuję
Współczuję bardzo. Bidulka. Ale a pewno wyjdziecie z tego zwycięsko.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 12:47   #642
pannaanna_87
Zakorzenienie

Dziwne..u mnie fakt sa pakowane w 6 paki ale mozna wziąć tez jedna szt. Spr dokladnie

Stary 2017-06-06, 12:50   #643
Konto usunięte

Cytat:
Dziwne..u mnie fakt sa pakowane w 6 paki ale mozna wziąć tez jedna szt. Spr dokladnie

My raz chcieliśmy wziąć 1 sztukę to nam powiedzieli że nie sprzedadzą. Ale to było sporo czasu temu - więc jak będę następnym razem to zobaczę - może coś się zmieniło.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Jestem zmęczona tym wierceniem i hałasem w domu - a to dopiero początek.
Stary 2017-06-06, 13:03   #644
maajjaa88
Zadomowienie

Mmona gratuluje i zycze wszystkiego dobrego :-* 8 lat to sporo.

Mi i TZ w styczniu minie 5 lat zwiazku, nie mam pojecia kiedy to zlecialo.

Myslicie ze powinnam zadzwonic do gina i powiedziec o tej sytuacji w nocy? Tzn mowi ze tak, a skoro Wy i polozna mowicie o wchodzeniu wkanal i to normalne to nie wiem czy jest sens zawracac mu glowe

A i zapomnialam dodac ze dalej mnie "czysci" po troche co jakis czas.

Migotek ale ze co masz 1 sklep? Nie wierze ze we wszystkich mozesz kupic tylko 10cio pak piwa

Dziewczyny na FB zadam Wam pytanie, nie chce tutaj wiec napisze tam zaraz.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 13:13   #645
pannaanna_87
Zakorzenienie

Maja ja mysle ze to normalne bole na koncowce a lek Ci nic nie poradzi..jak juz pisalam ja mam tyle roznych boli..ze musialabym codziennie do niego dzwonic..ale jasno mi powiedział..
Wody..skurcze ale z bolami..plamienie.. Wtedy ip
Lekkie bole..cmienie..bezbolesne skurcze..prady.. Normalna rzecz.. ale jak masz sie tym stresowac to napisz i jedz.

Stary 2017-06-06, 13:19   #646
maajjaa88
Zadomowienie

Cytat:
Maja ja mysle ze to normalne bole na koncowce a lek Ci nic nie poradzi..jak juz pisalam ja mam tyle roznych boli..ze musialabym codziennie do niego dzwonic..ale jasno mi powiedział..
Wody..skurcze ale z bolami..plamienie.. Wtedy ip
Lekkie bole..cmienie..bezbolesne skurcze..prady.. Normalna rzecz.. ale jak masz sie tym stresowac to napisz i jedz.

Nawet nie chodzi o wizyte a konsultacje przez telefon tez mysle ze to jednak normalne ale wiesz jak to jest. Odrazu czlowiek mysli i sie denerwuje.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 13:27   #647
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Vela ty czekasz na Coletto florino? Ten sam co my zamówiliśmy?
To się u was obijaja nasz był do odbioru w 3 tygodnie.
Tylko pytanie skąd jesteś.
Coletto ma siedzibę w Częstochowie, a my zamawialismy w Katowicach

Babka w Rossmanie opowiadała mi, że jej mama całą ciążę miała ochote na creme brule (jak to się pisze) w dniu, w którym zjadła urodziła

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie ten sam ☺ Miało być 4-5 tygodni, a tu 6 już idzie.
Zamawiałam w Tarnowie więc to nie jakaś gigantyczna odległość. No nic czekam bo co mam zrobić. Oby przyszedł na przyszły tydzień.
Cytat:
i myślisz że po porodzie bedzie lepiej ? zmartwię Cię... jak urodziz to juz sie bedziesz całe życie martwić
a to czy wystarczająco śpi i je, a czemu tak długo śpi, a czy taka kupa jak powinna, a czemu płacze, a może brzuszek boli, a jak jakaś choroba to już całkiem przekichane
Ja do psa potrafię w nocy wstać i sprawdzić czy oddycha albo jak je to patrzę na nią czy się przypadkiem nie zadławiła więc mogę zrozumieć o czym piszesz 😂
Ale to jest mimo wszystko inny strach chyba. Wtedy możesz dotknąć, zobaczyć, przytulić a tutaj nie wiesz czy jest dobrze bo nie widzisz tego tak namacalnie.

Stary 2017-06-06, 13:44   #648
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ale u mnie duszno..czekam na burze

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Arletka jak u Ciebie??

Stary 2017-06-06, 13:51   #649
Konto usunięte

Cytat:

Migotek ale ze co masz 1 sklep? Nie wierze ze we wszystkich mozesz kupic tylko 10cio pak piwa
Nie z alkoholami mam wokoło siebie mnóstwo sklepów - ale nie ma nigdzie tych bezalkoholowych - bo jak panie mówią się nie sprzedają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 14:01   #650
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Ty to masz ostatnio przygody, zawału dostać idzie
No 😆 Najpierw wody mi odeszły z wody basenowej a teraz to.
Jeszcze spaliśmy na nowej kanapie w salonie więc jak się już uspokoiłam to pomyślałam: kur.... jeszcze nowiutką kanapę upaprałam 😠
Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Witam sie przy śniadaniu... Dzis pozniej bo Córka nie poszła duo przedszkola. Cos Jej oczka ropieja więc obserwuje... No i tym sposobem pospalysmy...
Plam na dzis
- pranie kolorowe - skąd ja mam tylec rzeczy do prania ze codziennie piore?
- oplacic wszystkie rachunk. Ja sie tym zajmuje wiec jak pojde do szpitala to zeby nie bylo opóźnień,
- musze skoczyc na poczte , mam do odebrania jakas przesylke- juz sie pogubilam co to moze byc
- zakupy zapasy. Musze kupic wedline i mies zrobic dzisiaj szybki obiad a na jutro bede robic obiad jakis na dwa dni. Taki na jutro i na czwartek zeby Maz mial jak bede juz w szpitalu. Wczoraj Mu posegregowalam w szufladzie w zamrazarce jedzonko jakim maja sie ratować pod moja nieobecnosc. Chociaz spodziewam sie ze moja mama i tesciowa nie dadza Im zglodniec,
Tylko z Corka to ja nie wiem ile dam rade ogarnac. Bo ostatnio ma faze ze wszystko jest na nie.
Poki co sprzatam kuchnie...
U Nas goraco...

Ile Ty masz energii... W szoku jestem!
Czy Ty odpoczywasz w ogóle? 😉

Powiem Ci że ten radler Warka malinowy który piłam (alkoholowy 2%) smakował tak samo jak bezalkoholowy Lech Free Mohito, oba piwa to takie lemoniady trochę ale na taki upał, zimne z lodówki są super ☺

Cytat:
bezalkoholowe typu reds warka itd i tak mają alkohol, reds to chyba nawet powyżej 4% warka 2% więc ja bym se to darowała...
Typowo bezalkoholowe to Bavaria 0,0% są zwykłe i smakowe
Ponoć do kupienia w auchan albo Carrefour - nie wiem nie sprawdzałam raz piłam u koleżanki... wiadomo nie ma co się cudów spodziewać ale coś tam piwo przypomina

W pierwszej ciąży tż mi kupił jakieś dziwne piwo właśnie typowo 0,0 (nie bavaria) i było okropne bleh
Nie widziałam bezalkoholowego redsa, te co są to mają 4,5%. Warka natomiast ma 2% (radlery) ale jest też Warka bezalkoholowa, cytrynowa. Ma 0,0%.
Lech free ma natomiast 0,5%.
Mam to wszystko w małym paluszku, jak na żula przystało 😂
Cytat:
Wrocilam z ktg. Na badaniu mialam lekkie bole podbrzusza jednak nic takie sie nie zapisalo. Mala leniwa na badaniu byla, widocznie taka pora.
Polozna pomacala mi brzuch i mowi ze mala juz niziutko i brzuch tez. Te bole to chyba od przygotowywania sie do porodu. Takze chyba odpuszcze sobie ta dodatkowa wizyte u gina, jak TZ wstanie to z nim jeszcze porozmawiam. Mowila tez, ze brzuch mam juz nisko.
Też chyba bym odpuściła wizytę skoro na KTG nic niepokojącego nie wyszło. Mała ma w sumie jeszcze trochę czasu.

Mona - śliczna komoda 😍 Ile ciuszków 😀

Paula - no to do roboty 😀 Super że Cię zakwalifikowali!

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Aaaa no i jeszcze Lech free 0,5% Mnie tam do piwa nie ciągnie, ale wina bym się napiła. Ponoć w rossmanie są bezalkoholowe ? Rossmana mam daleko ale może po porodzie się skusze
Są ☺ Ale tak jak Ania napisała bardziej smakują jak wino musujące.

Cytat:
Vela i jaki byl teb radler..ja jak urodze..nakarmie to tez szklanke wypije 💪😂

Smakował po takim czasie jak kieliszek szampana Moet 😂😂😂
Cytat:
Hej, mam stresa...

Uuu... trzymać już kciuki? 😀
Cytat:
Milvunia, może jest coś na rzeczy

Ja muszę jutro powtórzyć to badanie, bo dziwne, że tylko to mam podwyższone. Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec. Nie znam dnia ani godziny Szykuję się na naturalny poród. Dziś mnie tak przebadała, że mnie wszystko boli.
Do soboty nie rodzimy, pamiętaj 😉

Stary 2017-06-06, 14:07   #651
Konto usunięte

Dokładnie, ja przynajmniej nie mogę do tej soboty. Właśnie panowie pozbyli się u mnie kibelka - będzie nowy... więc na siusiu schodzę 5 pięter w dół, w zasadzie 6 bo aż do samej piwnicy. W dzień jeszcze ujdzie, ale w nocy wstaję co godzina na toaletę. Mam nadzieję że nie urodzę zbyt szybko.
Stary 2017-06-06, 14:13   #652
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Zamawiałam w Tarnowie więc to nie jakaś gigantyczna odległość. No nic czekam bo co mam zrobić. Oby przyszedł na przyszły tydzień.

Ja do psa potrafię w nocy wstać i sprawdzić czy oddycha albo jak je to patrzę na nią czy się przypadkiem nie zadławiła więc mogę zrozumieć o czym piszesz 😂
Ale to jest mimo wszystko inny strach chyba. Wtedy możesz dotknąć, zobaczyć, przytulić a tutaj nie wiesz czy jest dobrze bo nie widzisz tego tak namacalnie.

To może przedzwoncie czy już go nie mają?
Bo to dziwne, że ja czekałam 3 tygodnie a wy już 6...
A zamawiałam po was

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7443990 1]Nie z alkoholami mam wokoło siebie mnóstwo sklepów - ale nie ma nigdzie tych bezalkoholowych - bo jak panie mówią się nie sprzedają.[/QUOTE]

Ja to pijam Warke radler cytrynowa 0,0. Z procentami bym się nie napila. A już Tęsknię za reedsem z trawą cytrynowa.

Poza tym bawarie też sobue kupie! A co!

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 14:16   #653
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Ania myslisz ze kuzynka bedzie chciala jednak kase? Skoro mowila ze nie chce to juz nie powinna sie upominac.
Ja bym w zamian za to krzesełko kupiła coś małemu. Bo skoro to był prezent dla niego to powinien coś dostać. Takie moje zdanie 😉

Cytat:
Jest Lech 0% ale mi nie smakuje. Bavarie różne też w sklepach z alkoholami dostępne bez problemu też 0% chociaż one ponoć nie są 0% tylko 0,5% Mi najbardziej smakuje Żywiec ale on jest 0,5% i raz na jakiś czas Warka Radler ale musi być mocno schłodzona. Tego Lecha Mohijto nie widziałam jeszcze w wersji bez alko. Mnie tam 0,5% nie przeszkadza, ale wiadomo każdy sam ocenia.
Mnie też 0,5% nie przeszkadza. Nawet ostatnio mi 2% nie przeszkodziło ale to była już desperacja i 5 lykow dosłownie.
Cytat:

Zdrówka dla Hani! 😘
Dobrze że mąż może być z Wami.

Cytat:
No wlasnie nie chce panikowac bo raz ze jutro wizyta a dwa ze jak pojade do szpitala to mnie zatrzymaja na obserwacji😒
Wiec spokojnie czekam do jutra. Mala sie rusza jak zawsze wiec pewnie jest dobrze

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Wszystkiego najlepszego! Duuuuużo miłości 😘

Stary 2017-06-06, 14:23   #654
paula.cw
Zakorzenienie

Zobaczymy co mąż powie na takie zalecenia położnej - czy się dostosuję czy nie 😊😅

Cytat:
No 😆 Najpierw wody mi odeszły z wody basenowej a teraz to.
Jeszcze spaliśmy na nowej kanapie w salonie więc jak się już uspokoiłam to pomyślałam: kur.... jeszcze nowiutką kanapę upaprałam 😠

Ile Ty masz energii... W szoku jestem!
Czy Ty odpoczywasz w ogóle? 😉

Powiem Ci że ten radler Warka malinowy który piłam (alkoholowy 2%) smakował tak samo jak bezalkoholowy Lech Free Mohito, oba piwa to takie lemoniady trochę ale na taki upał, zimne z lodówki są super ☺

Nie widziałam bezalkoholowego redsa, te co są to mają 4,5%. Warka natomiast ma 2% (radlery) ale jest też Warka bezalkoholowa, cytrynowa. Ma 0,0%.
Lech free ma natomiast 0,5%.
Mam to wszystko w małym paluszku, jak na żula przystało 😂

Też chyba bym odpuściła wizytę skoro na KTG nic niepokojącego nie wyszło. Mała ma w sumie jeszcze trochę czasu.

Mona - śliczna komoda 😍 Ile ciuszków 😀

Paula - no to do roboty 😀 Super że Cię zakwalifikowali!

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Są ☺ Ale tak jak Ania napisała bardziej smakują jak wino musujące.

Smakował po takim czasie jak kieliszek szampana Moet 😂😂😂

Uuu... trzymać już kciuki? 😀

Do soboty nie rodzimy, pamiętaj 😉

Kurde czasem zacytuję i nie wiem o co mi chodziło 😂
Cytat:

Na jakiejś grupie krąży zarzut ekranu z komunikacji z Bawaria gdzie przyznali że jest 0,5. W sumie jak się zaokragli to może być 0. Mi to nie robi różnicy ale wiem że dużo dziewczyn w to wierzy i nie pije

Cytat:

Gratulacje. 🌹🌹🌹

Cytat:

Haha rozmawiałaś mnie z tym psem. 😅😂😂

Posadzilam zioła na balkonie. Dobrze ze na raty wzięłam bo korzenie były tak zbite że jak porozdzielalam to już większość doniczek zasadzona. Mam już bazylie, tymianek i dwa rodzaje mięty. Chciałabym jeszcze rukole, kolendre i jakiś szczypiorek czy pietruszkę chociaż Zadko widuje więc zobaczymy. Ale już się milej robi na balkonie szkoda że mamy taki widok a raczej jego brak bo nawet nie chce mi się inwestować w jakieś meble na balkon.
Zmachalam się przy tym konkretnie. Dobrze ze mam robo jeta bo ja odkurzanie już by mi sił zabrakło 🐤🐇

Miały być uśmieszki a jest króliczek i kurczak 😂😂

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 14:27   #655
VelaLuca
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7443780 1]Zapomniałam dodać - u mnie na sztuki nie można kupić - są tylko 10 paki.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Współczuję bardzo. Bidulka. Ale a pewno wyjdziecie z tego zwycięsko.[/QUOTE]
Eeee niemożliwe.... U mnie też są niby 6-paki ale zawsze jest też podana cena za 1 butelkę. Możesz rozerwać i kupić na sztuki. I to nie tylko u mnie. Nad morzem też na sztuki kupowałam.
Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
To może przedzwoncie czy już go nie mają?
Bo to dziwne, że ja czekałam 3 tygodnie a wy już 6...
A zamawiałam po was

Ja to pijam Warke radler cytrynowa 0,0. Z procentami bym się nie napila. A już Tęsknię za reedsem z trawą cytrynowa.

Poza tym bawarie też sobue kupie! A co!

Wczoraj byłam osobiście w sklepie. Zapewniała że będzie najpóźniej w przyszłym tygodniu...

Stary 2017-06-06, 14:34   #656
Konto usunięte

Cytat:

Posadzilam zioła na balkonie. Dobrze ze na raty wzięłam bo korzenie były tak zbite że jak porozdzielalam to już większość doniczek zasadzona. Mam już bazylie, tymianek i dwa rodzaje mięty. Chciałabym jeszcze rukole, kolendre i jakiś szczypiorek czy pietruszkę chociaż Zadko widuje więc zobaczymy. Ale już się milej robi na balkonie szkoda że mamy taki widok a raczej jego brak bo nawet nie chce mi się inwestować w jakieś meble na balkon.
Zmachalam się przy tym konkretnie. Dobrze ze mam robo jeta bo ja odkurzanie już by mi sił zabrakło ����
Ja nie mam balkonu, bazylię, pietruszkę, oregano wsiałam w kwietniu, bo w marcu nie było słońca i wyrosła tylko bazylia. Żałuję że nie wsiałam teraz tego - bo by dużo ładniej wyrosło. Szczypiorek wyrośnie najszybciej z uciętej cebuli. Tak samo pietruszka.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:

Wczoraj byłam osobiście w sklepie. Zapewniała że będzie najpóźniej w przyszłym tygodniu...
Czy wpłacaliście jakąś zaliczkę na ten wózek? Jeśli nie ja bym zrezygnowała i poszła kupić tam gdzie będzie dostępny od ręki.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-06-06 o 14:32
Stary 2017-06-06, 14:38   #657
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Ale u mnie duszno..czekam na burze

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Arletka jak u Ciebie??

Dzięki za pamięć

Podczytuje po kryjomu ale wpadłam w szał i cały czas coś robię! Skrobne parę zdań pewnie niedługo 😉

Tymczasem spakowana w 80%, szafki ogarnięte na 100% 😁

Może niedługo uda się złożyć łóżeczko 😉

1496756204676.jpg1496756211892.jpg1496756217238.jpg1496756222953.jpg

PS. Kuchnia nadal nie skończona, a reszta mebli nawet nie tknieta teraz liczę juz tylko na cud!

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 14:54   #658
VelaLuca
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7444108 6]Ja nie mam balkonu, bazylię, pietruszkę, oregano wsiałam w kwietniu, bo w marcu nie było słońca i wyrosła tylko bazylia. Żałuję że nie wsiałam teraz tego - bo by dużo ładniej wyrosło. Szczypiorek wyrośnie najszybciej z uciętej cebuli. Tak samo pietruszka.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Czy wpłacaliście jakąś zaliczkę na ten wózek? Jeśli nie ja bym zrezygnowała i poszła kupić tam gdzie będzie dostępny od ręki.[/QUOTE]
100 zł wpłaciliśmy.
Niestety tego wózka nie ma nigdzie od ręki. Wszędzie się czeka. Na bobowozki 3 tygodnie, w Krakowie 8! Więc gdyby się wyrobili w tych 6 to i tak nie byłoby źle, ale już się denerwuje trochę.

Stary 2017-06-06, 14:59   #659
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monila wlasnie mi dziś wyslala nr konta 😂 jest jakis firmowy..wart okolo 130...120 zl wiec zaplace bo w tesco chyba takie zwyklaki no ale..widzisz jak to jest. Na chrzciny juz dostalismy ta kolyske..chociaz tez jest uzywana..bo ona ja odkupila a nowe takie sa za 200 ..150 zl ale olewam to..
Jak to byl prezent na chrzest to ja bym powiedziała..ze ma sobie to np sprzedac a nie.. Takie to bezsensu troche.. A np wy powiedzcie ze wolicie kase.

Ale chodzi o to ze moj maz kupil na chrzciny ten fotelik na chrzest a szwagierka nam go zostawila. Nue mowila ze jako prezent na chrzciny. Tylko po prostu. I sie sama zastanawiam czy dac kase za niego. Ale moze bez sensu 😉

Stary 2017-06-06, 15:02   #660
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość

PS. Kuchnia nadal nie skończona, a reszta mebli nawet nie tknieta teraz liczę juz tylko na cud!
Fajnie że została ci tylko kuchnia - my nie mamy łazienki - to chyba gorsze rozwiązanie. Może dzidzia przyjdzie na świat jak już skończą ten remont... oby.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości