Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-12, 14:02   #2911
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Hejka
No w końcu po badaniu. Wiec szyjka super 35 mm, nie widać rozwarcia. Plamienie nie wiadomo skąd, może po prostu sie skraca powoli.
Synek waży 2800, lekarz stwierdził, że duży i zapytał czy u mnie nie ma cukrzycy no.o powiedział, że zostało mi 12 dni aby był uznany za donoszonego, więc mam odpoczywać i mieć w sobie dużo spokoju. Dziś nie wychodzę :/
Mam nadzieję, że jutro

Spotkałam na IP koleżanke, ma termin.na 01.07 przyszła bo.miała krew w moczu i tylko do.kontroli, usiadła na fotel i przy badaniu odeszły jej wody tak, że rodzić będzie

Kurde stało się to.takie realne... choć nadal do mnie nie dociera...

Dzięki za kciuki, działają cuda!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czyli nie jest tak źle. Ale trzeba leżeć i nie szaleć

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:05   #2912
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mój pies w domu rodzinnym też zostaje po tyle godzin sam i nic się nie dzieje no ale teściowa nie pracuje i przyzwyczajona do tego, że pies jest z kimś prawie cały czas

Brawo Ty!
Ja też muszę wybrać się do rosska i kupić klapki. Nie wiem ciągle czy kupować szlafrok Wszystkie bierzecie?
Ja jestem na nie jezeli chodzi o szlafrok.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:09   #2913
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Argument że koszula może być pobrudzona krwia jest dobrym argumentem dla szlafroka

Chwalę się zakupami z Pepco
super ja nic nie znalazłam u mnie brak wyprzedaży
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja bardzo poce sie w nocy ostatnio. Przykryje sie i budze mokra jak mysz

ja tak samo, zastanawiam się nad spaniem nago, ale wiem że na tym etapie się nie da
Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Śliczna ta sówka!

Co tej kosmetyczce przeszkadza dziecko, przecież nie będzie się nim opiekować
My też będziemy prawie wszędzie zabierać malucha ze sobą mój brat zawsze swoją córę też zabiera, ale ona jest grzeczna jak aniołek, a teraz to już w ogóle jest w takim wieku że się sama sobą potrafi zająć.
Z drugiej strony mamy takich znajomych, którzy biorą syna wszędzie ze sobą, ale on jest moim zdaniem brzydko wychowany i rozpieszczony. Do mnie i do męża od początku po imieniu walił i rozmawia z nami jak z kolegami z klasy.. No ale ja komuś dziecka nie będę wychowywać.

Fajnie z dzieckiem na fitness chodzić!
Xzora Ty mnie zawsze rozśmieszasz tym swoim "łakomstwem" ale rozumiem Cię, bo ja sobie kupiłam lizaki do torby do porodu, a już ich nie ma (mąż mi trochę pomógł )
ja mam zamiar biegać z małą jak podrośnie, tż obiecał mi wózek biegowy. We wrześniu jest u mnie półmaraton i tata mnie namawia, ale to jeszcze będzie dla mnie za wcześnie ale w przyszłym roku - czemu nie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:10   #2914
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja chce parę ze względu na męża. Sama bym wolała 2 dziewczynki. No, ale fajnie by było jakby mąż miał tego wymarzonego syna.

Chciałabyś 2 dziewczynki, bo masz siostrę, ja parkę, bo mam brata

Cytat:

Piękny

Stary 2017-06-12, 14:10   #2915
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Argument że koszula może być pobrudzona krwia jest dobrym argumentem dla szlafroka

Chwalę się zakupami z Pepco
Fajne! Ile ta sowa kosztuje?

Cytat:
Ja swoje dziecko zamierzam wszędzie zabierać ze sobą. Tylko niech skończy rok. Każde wesele itd. Tylko kino odpada.

Ostatnio wkurzyla mnie kosmetyczka, do której chodzę na paznokcie. Bo był temat, że teraz będę z wózkiem tam przychodzić. Właścicielka, że pewnie ona będzie bawić. A kosmetyczka do mnie, że u mamy mogę ją przecież zostawić. Patrzyłam na nią i mówię, że moja mama pracuje. Po drugie to moje dziecko.
A ona do mnie, że będziemy się umawiać jak moja mama będzie miała wolne. Odp jej ze nie ma takiej możliwości, wiec skoro jej to będzie przeszkadzać to ja wrócę na swoje popołudniowe godz (na których jej zależy, żeby zostały wolne dla os które pracują 8-16). Wtedy mąż wróci z pracy i przyjdę bez dziecka. Nastała cisza.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Ładne

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Niby tak, ale ja mam kuzyna który wszędzie zabiera swojego syna i nam się to bardzo podoba. Tez tak chcemy. Nie musimy oboje pić.
To dziecko jest świetne. Zero problemów.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Ja juz się wyszalalam; ) inaczej bym się nie zdecydowała na dziecko.

Jakie chamskie teksty kosmetyczki, też bym się zdenerwowała.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Mnie denerwuje jak u nas w sklepach na drzwiach jest kartka nie wchodzić z wózkiem to co mam dziecko za drzwiami zostawić.

serio?! Gdzie? :/

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dziewczyny dla Was za kciuki jakoś nie mogę skupić się na niczym do czasu tej wizyty.

Tż właśnie dzwoni na policję w uk, bo jakiś psychol wypisuje na stronie Tża, że planuje zabić swoją żonę no i nie wiadomo czy to głupi żartowniś czy o co chodzi...

Jeśli chodzi o szlafrok to planuję kupić jakiś cienki, jakoś tak w samej koszuli łyso bym się czuła...

Moja mama w weekend rozmawiała z położną (ktora miała być moją, ale ją przenieśli także lipa) i ona ponoć 3 razy powtarzała, że na tym etapie jak się coś niepokojącego dzieje to żeby na ip przyjeżdżać, bo wiele dziewczyn lekceważy bóle a potem ma problemy, no nie wiem ale troche mnie wystraszyła tym tekstem.

Dobre wieści obyś jutro wyszła do domu. Kciuki za koleżankę ✊️

✊️✊️ za wizytę

Ja biorę i jedne i drugie

Haha dobrze kombinujesz ja tam chcę parkę

Zadzwoń powiedz jej, że gdybyś wiedziała, że pójdzie na ten koncert to byś do Edzia jeszcze raz wpadła to by sam tyle nie siedział, gdy ona się bawi

Moja kuzynka ma identycznie, ona w administracji przedszkola siedzi, a dziecko na dole. Żadnego skrzywienia u żadnej nie odnotowałam

O której wizytujesz?
Niezła akcja z tym świrem :/ daj znać jak to się potoczyło z policją.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:10   #2916
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Taedio ale mnie rozbawiła akcja z tym psem

za wizyty i dla Małej za usg
Ja tez dla siebie poprosze bo mam dzisiaj wizytę

Chilli dzisiaj się odzywała? Bo chyba przeoczylam

Co do szlafroka sama nie wiem na tych salach jest gorąco...

Jeżeli macie w mieście sklep Aldii to sa płyny do prania Bobinii na wyprzedaży za 4zl! 0.7l

Byłam w Pepco i kupiłam śmietnik z nóżka, pojemniki wysoki na waciki, mniejszy na patyczki, słoik zamykany na wodę do przemywania i sowę z pozytywka można ja przywiązać gdzieś
Pokaż te pojemniki szukam juz od dawna właśnie na waciki i patyczki

My też mamy wesele 23 września i chyba pójdziemy do kosciola i na obiad z 2 dzieci może być różnie

Stary 2017-06-12, 14:12   #2917
xzora
Zakorzenienie

Emmos - co za debil, dobrze, ze TZ to zgłasza

Taedio - to ja tak napisałam, ze wyszło, ze na teściową zwalam takie poglądy A ona taka grzeczna, nawet jesli by tak myślała, to nic by nie powiedziała.

Taedio - tez myśle, ze masz super sytuacje z dzieckiem. A co do dziwnej relacji to myśle, ze bardziej juz na etapie szkolnym jak mama jest nauczycielką coś takiego moze sie pojawić. Ale i to nie zawsze.

Ja wlasnie nie chce brać dwóch par klapek. Myśle, ze nie problem bedzie wytrzeć klapki jak wyjdę spod prysznica... pomyśle jeszcze

Pestycyda - odnosnie pyt 6 - u mnie położna mówiła, ze w tym wypadku o zgodę nie pytają. Nic mi nie przychodzi do głowy o co jeszcze pytac.

Faith - brawa za hemo!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:13   #2918
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Ja jestem na nie jezeli chodzi o szlafrok.

Czemu?

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość

ja tak samo, zastanawiam się nad spaniem nago, ale wiem że na tym etapie się nie da
Ja śpię nago

Cytat:

Piękny

Ja mam siostrę a też chciałabym parkę
Stary 2017-06-12, 14:13   #2919
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Piękny

U mnie tez sie ta teoria potwierdza - ja bym wiecej dzieci nie chciała i jestem jedynaczką

Stary 2017-06-12, 14:13   #2920
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Dziewczyny dla Was za kciuki jakoś nie mogę skupić się na niczym do czasu tej wizyty.

Tż właśnie dzwoni na policję w uk, bo jakiś psychol wypisuje na stronie Tża, że planuje zabić swoją żonę no i nie wiadomo czy to głupi żartowniś czy o co chodzi...

Jeśli chodzi o szlafrok to planuję kupić jakiś cienki, jakoś tak w samej koszuli łyso bym się czuła...

Moja mama w weekend rozmawiała z położną (ktora miała być moją, ale ją przenieśli także lipa) i ona ponoć 3 razy powtarzała, że na tym etapie jak się coś niepokojącego dzieje to żeby na ip przyjeżdżać, bo wiele dziewczyn lekceważy bóle a potem ma problemy, no nie wiem ale troche mnie wystraszyła tym tekstem.

Dobre wieści obyś jutro wyszła do domu. Kciuki za koleżankę ✊️

✊️✊️ za wizytę

Ja biorę i jedne i drugie

Haha dobrze kombinujesz ja tam chcę parkę

Zadzwoń powiedz jej, że gdybyś wiedziała, że pójdzie na ten koncert to byś do Edzia jeszcze raz wpadła to by sam tyle nie siedział, gdy ona się bawi

Moja kuzynka ma identycznie, ona w administracji przedszkola siedzi, a dziecko na dole. Żadnego skrzywienia u żadnej nie odnotowałam

Gdybym miała ten ból do teraz to na pewno bym spanikowała ale przeszło. Myslę że to żołądek i jakaś znów alergia mnie dopadła, gdyby się powtórzyło to podejdę do przychodni, do lekarza

Stary 2017-06-12, 14:16   #2921
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Hemoglobina poszła trochę do góry
17 mają było 9,3
12.06 jest 10,1

Super!!

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Ja czekam na wyniki GBS. Jestem ciekawa, chociaż myślę że będzie dodatni jak w pierwszej ciąży.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:16   #2922
etusiaaa
Wtajemniczenie

Poprostu juz widziałam zdjecia😊

Moja córka od małego jest zabierana wszędzie. Potrafi sie zachować w każdym miejscu nie boi się ludzi. Ale moja sąsiadka jest trzymana pod kloszem i takie dzikie dziecko bo przeważnie zostawiają ja w donu. Każdy ma swoje zdanie do wychowania. Teraz z małym tez będę wychodzić wszędzie

Stary 2017-06-12, 14:16   #2923
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Czemu?

Ja śpię nago

pewnie jak będę u tż to tak zrobię, jak na razie śpię tylko w majtach

Stary 2017-06-12, 14:16   #2924
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Taedio - to ja tak napisałam, ze wyszło, ze na teściową zwalam takie poglądy A ona taka grzeczna, nawet jesli by tak myślała, to nic by nie powiedziała.

Taedio - tez myśle, ze masz super sytuacje z dzieckiem. A co do dziwnej relacji to myśle, ze bardziej juz na etapie szkolnym jak mama jest nauczycielką coś takiego moze sie pojawić. Ale i to nie zawsze.

Ja wlasnie nie chce brać dwóch par klapek. Myśle, ze nie problem bedzie wytrzeć klapki jak wyjdę spod prysznica... pomyśle jeszcze

Fajnie mieć taką teściową
Też myślę, że w podstawówce czy wyżej mogłoby to być nieco bardziej problematyczne chociaż nie wiem czy aż tak mega
Ja ogólnie nie muszę brać dużo rzeczy do szpitala więc jak mi się zmieszczą osobne klapki to wezmę
Stary 2017-06-12, 14:21   #2925
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny! A jak z jakością materiału?

Cytat:

ja mam zamiar biegać z małą jak podrośnie, tż obiecał mi wózek biegowy. We wrześniu jest u mnie półmaraton i tata mnie namawia, ale to jeszcze będzie dla mnie za wcześnie ale w przyszłym roku - czemu nie
3mam kciuki za plany biegowe

Ja mam taki wozek, który powinien dać rade przy bieganiu. Producent niby pisze, ze nie nadaje sie do biegania, ale sporo recenzji widziałam, w których użytkowniczki mówiły, ze daje rade i ma taką linkę, którą można zaczepić na rękę. Do tego 3 duże koła. Kiedyś sporo biegałam.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Gdybym miała ten ból do teraz to na pewno bym spanikowała ale przeszło. Myslę że to żołądek i jakaś znów alergia mnie dopadła, gdyby się powtórzyło to podejdę do przychodni, do lekarza

Dobrze, ze przeszło.

Mnie coraz bardziej brzuch zaczyna bolec. Wczoraj tak delikatnie jak na okres, dzisiaj rano tez delikatnie, a teraz coraz mocniej. A moze to przez połączenie czereśni ze Snickersem...

Stary 2017-06-12, 14:27   #2926
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Faith gratki za hemoglobinę!
Cytat:
Śliczne
Cytat:

Też fajny plan!

Cytat:

Ja mam taki wozek, który powinien dać rade przy bieganiu. Producent niby pisze, ze nie nadaje sie do biegania, ale sporo recenzji widziałam, w których użytkowniczki mówiły, ze daje rade i ma taką linkę, którą można zaczepić na rękę. Do tego 3 duże koła. Kiedyś sporo biegałam.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Dobrze, ze przeszło.

Mnie coraz bardziej brzuch zaczyna bolec. Wczoraj tak delikatnie jak na okres, dzisiaj rano tez delikatnie, a teraz coraz mocniej. A moze to przez połączenie czereśni ze Snickersem...

Już zjadłaś snickersa?!
Mnie rano trochę bolał brzuch jak na okres ale niedługo, oby przeszło

Stary 2017-06-12, 14:30   #2927
Mała!
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Emmos
Co za historia... nawet jeśli to.głupi żart, to i tak powinni gościa sprawdzić....bo nie zbyt śmieszne :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:39   #2928
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

Dobrze, ze przeszło.

Ja musze kupić specjalny bo chce też biegać w różnych zawodach z małą to jest jedyny sport który kocham miłością niezmienna i nie mogę się doczekać kiedy będę znów mogła biegać. Zaraziłam moja siostrzenice i jak na razie jej kibicuje w lutym bieglam z brzuchem nawet ale tylko 2km tropem wilczym, potem już mi lekarz zabronił

Stary 2017-06-12, 14:41   #2929
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Aa sorki nie ogarnęłam

Rozumiem Twoje podejście
Chociaż swojego nie uważam za złe mimo wszystko

Myślę, że jak jej zalezy na tym to nic więcej już nie powie

Będzie dobrze

O matko! Mam nadzieję, że to głupi żart i się wyjaśni!

Hahaha ale by był foch kuszące, nie powiem

Oo fajnie, dzięki, ze to napisałaś
zgadzam się

Cytat:
Śliczna ta sówka!

Co tej kosmetyczce przeszkadza dziecko, przecież nie będzie się nim opiekować
My też będziemy prawie wszędzie zabierać malucha ze sobą mój brat zawsze swoją córę też zabiera, ale ona jest grzeczna jak aniołek, a teraz to już w ogóle jest w takim wieku że się sama sobą potrafi zająć.
Z drugiej strony mamy takich znajomych, którzy biorą syna wszędzie ze sobą, ale on jest moim zdaniem brzydko wychowany i rozpieszczony. Do mnie i do męża od początku po imieniu walił i rozmawia z nami jak z kolegami z klasy.. No ale ja komuś dziecka nie będę wychowywać.

Fajnie z dzieckiem na fitness chodzić!
Xzora Ty mnie zawsze rozśmieszasz tym swoim "łakomstwem" ale rozumiem Cię, bo ja sobie kupiłam lizaki do torby do porodu, a już ich nie ma (mąż mi trochę pomógł )
Nie lubię jak dziecko mówi do mnie na Ty. Masakra.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Obuwniczy na pewno i jeszcze w kilku widziałam tylko nie sieciowka w centrum handlowym tylko w takim zwykłym osiedlowym.
Szok!

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Hemoglobina poszła trochę do góry
17 mają było 9,3
12.06 jest 10,1

Brawo

Cytat:

Piękny

Myślę, że masz rację

Cytat:

W tym artykule co wrzucalam było info, że do roku po porodzie matka ma powiększone serce. Co za tym idzie lepsze wyniki osiąga w biegach; )

Cytat:
Czemu?

Ja śpię nago

Ja też śpię nago
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:43   #2930
Mała!
Zakorzenienie

Ja też kocham biegać, ale z wózkiem nie będę. Już mąż mo obiecał, ze mi.pomoże ogarnąć wszystko tak, żebym mogłam sobie.biegać. NIE mogę się już doczekać 🏃🏃🏃🏃

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:44   #2931
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Będe Wam pisać smaczki

Ostatnio się mnie zapytała co po roku, czy będę brała małego do pracy. Mówię, że jasne a ona "a myślałam, ze mi zostawisz" ... Przypominam, że pracuję w przedszkolu (mamy tam też klub dziecięcy od 1 rż) mojej mamy

Będzie dobrze, nie stresuj się

A to tez bym dziecko zabrała. Teściowa to teściowa
Cytat:
Powodzenia i oby lekarz stanął na wysokości zadania!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja biorę, najwyżej nie użyję. Ja kupiłam w Rossku japonki za 6.99 z myślą o chodzeniu pod prysznic po porodzie. Myślę czy brać kapcie, czy zostać tylko przy tych japonkach?

A bralas nospe?

super że ok i jeszcze wszystko pozamykane

Nie stresuj się, będzie dobrze!

Och jak ja Cię rozumiem!

XZORA kciuki za wizytę!!!

Cytat:

O nie wiedziałam, że w rossku są japonki Popatrzę u siebie
Ja biorę osobno pod prysznic i osobno do "chodzenia". Może dużo chodzić nie będę ale nie będę robić syfu w sali i wgl nie lubię w mokrych butach chodzić

Dzwoniłam do taty i powiedział mi, że wczoraj na ten koncert później dojechała do nich teściowa Zapytałam czy się skarżyła - tak Pomijając fakt, że skoro ona do nich przyjechała to znaczy, że pies został w domu uwaga - sam Nie mogę z tej kobiety podobno jeszcze się z teściem pokłóciła bo teść kazał jej się ogarnąć xD brzuch mnie ze śmiechu boli
My tez pilnujemy psa teściów ale siedzi sam jak trzeba albo z nasza sunia. Bez przesady teściowa nie pracuje to ma dla niego czas ale o dziwo nie ma żali żadnych ze siedzi bez nas

Cytat:
Ja sama nie wiem czy kupować szlafrok czy wziąć po prostu sweter, ale nie mam takiego długiego co by mi porządnie tyłek zakrył. A nie chodzi mi o to że ma mnie ogrzać tylko okryć jak wyjdę z sali, nie wiem jak będzie moja koszula wyglądać i chcę mieć coś czym będę mogła się okryć, bo ja wstydnisia jestem

Nie no dzwonię do Uwagi!

Super że wszystko ok kciuki za hemoglobinę!

Świetne wieści! Tylko teraz jak Cię wypuszczą to naprawdę się oszczędzaj Mała!

Kciuki za wizytę!

Przypomniałaś mi, że jeszcze muszę śmietnik kupić na pieluchy żeby nie latać z dzieckiem i z pieluchą po całym domu

Będzie dobrze, nie stresuj się

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Popatrz na to z innej strony: zawsze to opinia innego lekarza będzie dobrze!

Ja mam butelkę i smoczek Medela ale już mi kuzynka doniosła że jej mała nie potrafiła z niej pić. Za ciężko szło. Ona karmi piersią ale akurat musiała wyjść na komunię chrzestnej jak córka miała z 3 tygodnie wić próbowali z butla. W końcu kupili coś innego chyba Dr. Brown czy jakoś tak.

Ja bym brała osobno pod prysznic a osobno do chodzenia bo jak w tych mokrych klapakch potem łazić po oddziale? Jeszcze się zabić można:p

Myślę że koszula może się pobrudzić krwią. Niby tych koszul parę bierzemy ale można nie zauważyć że się ubrudziła... No nie wiem ja bezpieczniej się będę czuła w szlafroku.

Byłam na tej wizycie u ordynatora. akurat dziś przyjmował u nas w przychodni. Pierwszy raz byłam na NFZ. Nie zbadał mnie, nie zważył, ciśnienia nie sprawdził tylko pytał czy ok. Zwolnienie wypisał i dał skierowanie na usg. Wymazu on nie pobiera
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:48   #2932
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Super!!

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Ja czekam na wyniki GBS. Jestem ciekawa, chociaż myślę że będzie dodatni jak w pierwszej ciąży.
Mialas podany antybiotyk? Jak to wszystko przy porodzie wyglądało? Bo mi wyszedł dodatni i polozna nnie nastraszyla ze lepiej jakby mi wody same nie odeszly bo dziecko sie zarazi i spanikowalam

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:48   #2933
pestycyda
Zakorzenienie

Faith, graty za hemoglobinę.sama podskoczyła czy brałaś żelazo?

Xzora, jak mogą podać leki bez Twojej zgody? To się wydaje niezgodne z prawem:p

AnnaPaula, ale wizyta pffff...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 14:49   #2934
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
zgadzam się

Nie lubię jak dziecko mówi do mnie na Ty. Masakra.

Szok!

Brawo

Myślę, że masz rację

W tym artykule co wrzucalam było info, że do roku po porodzie matka ma powiększone serce. Co za tym idzie lepsze wyniki osiąga w biegach; )

Ja też śpię nago
Coś chyba przeoczyłam, w jakim?
Cytat:
Ja też kocham biegać, ale z wózkiem nie będę. Już mąż mo obiecał, ze mi.pomoże ogarnąć wszystko tak, żebym mogłam sobie.biegać. NIE mogę się już doczekać 🏃🏃🏃🏃

Mój też mi to obiecuje ale zobaczymy jak to będzie

Stary 2017-06-12, 14:53   #2935
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Już zjadłaś snickersa?!
Mnie rano trochę bolał brzuch jak na okres ale niedługo, oby przeszło
no pewnie, że zjadłam już ból się zmniejszył

Cytat:
Ja musze kupić specjalny bo chce też biegać w różnych zawodach z małą to jest jedyny sport który kocham miłością niezmienna i nie mogę się doczekać kiedy będę znów mogła biegać. Zaraziłam moja siostrzenice i jak na razie jej kibicuje w lutym bieglam z brzuchem nawet ale tylko 2km tropem wilczym, potem już mi lekarz zabronił
no to jak w zawodach, to trzeba dobry sprzęt mieć podziwiam za to bieganie z brzuchem

Cytat:

brawa za postawę męża!

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
[
Byłam na tej wizycie u ordynatora. akurat dziś przyjmował u nas w przychodni. Pierwszy raz byłam na NFZ. Nie zbadał mnie, nie zważył, ciśnienia nie sprawdził tylko pytał czy ok. Zwolnienie wypisał i dał skierowanie na usg. Wymazu on nie pobiera
No to dużo się dowiedziałaś z wizyty... No, ale przynajmniej nie płaciłaś i masz zwolnienie. A co z wymazem? Skierował Cię gdzieś czy do swojej gin się zapisujesz?
Stary 2017-06-12, 14:54   #2936
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
pewnie jak będę u tż to tak zrobię, jak na razie śpię tylko w majtach
Polecam Mężowi też się podoba

Cytat:

Na pierwszy rzut oka super Dam znać jak po praniu

Cytat:
Śliczne

Cytat:
zgadzam się

Ja też śpię nago

Piona
Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość

A to tez bym dziecko zabrała. Teściowa to teściowa

My tez pilnujemy psa teściów ale siedzi sam jak trzeba albo z nasza sunia. Bez przesady teściowa nie pracuje to ma dla niego czas ale o dziwo nie ma żali żadnych ze siedzi bez nas

Dokładnie

No właśnie o tą przesadę chodzi

Uu super wizyta
Dobrze, że chociaż masz skiero na usg. Kiedy następna normalna wizyta?

Jakiś pomysł na obiad?
Stary 2017-06-12, 14:56   #2937
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
no pewnie, że zjadłam już ból się zmniejszył

no to jak w zawodach, to trzeba dobry sprzęt mieć podziwiam za to bieganie z brzuchem

brawa za postawę męża!

No to dużo się dowiedziałaś z wizyty... No, ale przynajmniej nie płaciłaś i masz zwolnienie. A co z wymazem? Skierował Cię gdzieś czy do swojej gin się zapisujesz?
Byłam z siebie dumna bo przybieglam w pierwszej setce a w sumie odkąd zaszłam w ciąze to mało biegalam. Jeszcze dostałam puchar dla mamy w dwupaku

Stary 2017-06-12, 14:58   #2938
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Faith, graty za hemoglobinę.sama podskoczyła czy brałaś żelazo?

Xzora, jak mogą podać leki bez Twojej zgody? To się wydaje niezgodne z prawem:p

AnnaPaula, ale wizyta pffff...

Ja zrozumiałam to tak, że np dolargan, gaz wziewny możesz chcieć lub nie i o to pytają, bo czy podadzą czy nie nie wpływa to na poród. Oksytocyna to już wskazania medyczne i lekarz decyduje, a chyba coś się podpisuje jak cię przyjmują na porodówkę? Położna na pewno Ci to wyjaśni, my na SR aż tak nie wnikaliśmy.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Byłam z siebie dumna bo przybieglam w pierwszej setce a w sumie odkąd zaszłam w ciąze to mało biegalam. Jeszcze dostałam puchar dla mamy w dwupaku
Gratuluję!
Stary 2017-06-12, 15:00   #2939
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Czemu?

Ja śpię nago

Nie raz juz lezalam w szpitalu i nigdy nie bylo takiej potrzeby. Zapewne beda upaly. A i ja osobiscie nie lubie i nie mam.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 15:02   #2940
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Wow gratulacje!

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Nie raz juz lezalam w szpitalu i nigdy nie bylo takiej potrzeby. Zapewne beda upaly. A i ja osobiscie nie lubie i nie mam.

Rozumiem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości