Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-16, 21:07   #3661
taedio
MerDer 4ever

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Minini
O matko! Ja na szczęście nie słyszę takich dźwięków
Pisz do Morelle w sprawie klubu

Dzięki za odpowiedzi dot przechowywania spacerówki

Ikeła to zło.....IMG_1497640065.589581.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-06-16, 21:17   #3662
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

U mnie był na stronie szpitala
U mnie oczywiście zero info na temat tego co zabrać, musiała położna ze sr zadzwonic do szpitala, bo jak ją spytałam to też nie wiedziała co dają w szpitalu
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Minini

Ikeła to zło.....Załącznik 7112606

Szalona!

Stary 2017-06-16, 21:20   #3663
vadi
*sportaddict*

Minini pokaz zdjecia z ukrycia!

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Taedio co kupiłaś? My jutro jedziemy
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 21:38   #3664
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
brawo za 9miesiac
mnie raz tak kopnął w żebra że az slyszalam jak mu cos chrupnęło w tej stópce! bo raczej ja nic nie czulam zeby to moich żeber byl dźwiek!

a fotkami z sesjj pochwale sie za 2-3tyg. jesli mnie przyjmiesz do klubu

pakuj torbe bo nie znasz dnia nai godziny
mnie sie nic nie cofa.. chyba że sie obeżre jak świnka

sesje foto jesli ci nie zalezy to zdążysz jeszcze przy kolejnej ciąży zrobić! ja już wiecej dzieci nie planuje

pochwale sie, ale troche czekania jeszcze na gotowe fotki!

ooo i jest! fajna fura!

w folii stoi w sypialni. jak ogarne sprzatanie po remoncie chcialabym ją zmiescic gdzies na górnej półce w szafie w przedpokoju.
nasza piwnica zawilgocona... nie nadaje sie do przechowywania rzeczy.

na fotki juz sie nie moge doczekać! mam 3 foty zrobione ukradkiem telefonem przez męza. ale to z daleka i miny mam jakbym stała tam za kare

mieszkacie na parterze czy na pietrze?
to z powodu psa masz drzwi ciagle otwarte?

przydatne info od polożnej. mowila czy musisz zmywac te masci z sutkow przed karmieniem?

chcesz juz urodzic ze tak szalejesz z tym sprzataniem?
a kot co? specjalista od instalacji? oby nie mial racji!
My na pietrze, dziadek na parterze. Generalnie z powodu psa bo tak to jeczy pod drzwiami zeby ja wpuscic a za chwile chce wyjsc. A jak widze ze ktos w odwiedziny przyjezdza to zamykamy drzwi

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 21:38   #3665
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Mała już z górki, uważaj na siebie

Samantha A jak jest u Was ze zdrowym jedzeniem? Aż takie różnice w cenie?

Muszę się pochwalić, że wyprawka zamknięta czekam tylko na paczkę z hubiworld, podgrzewacz i sterylizator, a tak to wszystko jest, sama jestem w szoku

Za to ostatnio prawie codziennie chce mi się ryczec, nie nadaje się do żadnych spacerów, bo się strasznie szybko męczę i ciągle chce mi się siku, a od siedzenia w domu, nawet produktywnego, dostaję już ostrego pierhdolca nawet do kina nie mogę iść, bo mały się strasznie stresuje jak jest głośno :/ także zupełnie nie wiem, co ze sobą robić

Gratuluje zamknięcia wyprawki!
Tez mam takie uczucie od kilku dni ze nie wiem co ze sobą zrobic, do niczego sie nie nadaje. Wychodzić mi sie nie chce, bo albo mnie kregoslup bedzie bolał, albo mi bedzie duszno.
A chyba jednak trzeba sie zmusić. Dzisiaj z TZ mieliśmy aktywny dzien - wyjechaliśmy o 14.00, a wróciliśmy przed 21.00 i kurcze jakoś dałam rade. Zaliczyliśmy tez warsztaty z pierwszej pomocy dla noworodków.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
A czemu wypuszczasz powietrze ? Nie lepiej to działa na rozciąganie jeśli wyjdzie cały ?

Na początku sie balam, bo położna mówiła zeby nie ćwiczyć parcia. Teraz bede próbować, bo juz 37tydz, ale on sie tak przysysa ze muszę go rozluźnić zeby wyjąc.

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Mowi ze moj tz nic nie umie (po tesciu, pisalam kiedys ze czlowiek po wypadku i najchetniej spedza caly dzien w fotelu przy tv), ze lepiej jakiegos murarza zatrudnic zeby porobil na podworku itp itd. Dosc ze tz przychodzi po ciezkiej 10godz pracy do domu to sciane wymurowal po godzinach siedzial do 22 i robil.a teraz trzeba otynkowac i ten juz twoerdzi ze on tego nie zrobi. A nawet jeszcze nie zaczal bo nie ma kiedy. To ten chce obcych ludzi wpuscic a tu auto stoi tu jakies narzedzia. A wiem ze on pilnowac nie bedzie caly dzien. Do mnie sie czepia ze to zle tamto zle. Ogolnie wszystko jest zle bo on by lepiej zrobil.
A najbardziej wkurza mnie to ze do mnie sie dowali do tz sie dowali do tescia i tesciowej ale do szwagra i jego zony juz nie. Mieszkali z nim okolo 7 lat nigdy na kawe nie zeszli a zawsze tacy dobrzy byli na kazda okazje 1tys im rzuci.. A teraz jak my mieszkamy to nam wchodzi do mieszkania do 7 rano bo on smalec chce i nawet nie zapuka.

I tak zrobie. Szkoda zebym sie jeszcze bardziej denerwowala..

Uwaga uwaga. Donosze ze w pepco ruszyly wyprzedaze!!! Znalazlam jedne polspiochy na 56
Tak bylam zla ze przepuscilam 70zl
Załącznik 7111761

Ech, najlepiej słowa dziadka wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać. Super zakupy!

Cytat:
wybacz
No właśnie nie chce mi sie ani sorbeta ani nic jestem zła bo wyprałam pieluchy, miało byc słońce a tu mi deszcz zaczął padać

Narazie tylko gondola bo spacerówka została w aucie cieszę sie, że wzięliśmy bebetto bo okazało sie, że gondola składa sie na płasko! do naszego małego auta jak znalazł Załącznik 7111766

Brawo za wozek, super sie prezentuje!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Też mi wchodzi

Super że już w domku, zdrówka dla męża!

Śliczny! Podobają mi się Wasze wózki w szarościach

Vadi za wyprawkę
Aggs jak odbierzesz wózek to się pochwal

Dzisiaj odebrałam torbę do wózka
Załącznik 7111776Załącznik 7111781

Śliczna! Teraz jeszcze bardziej sie nie mogę swojej doczekać!

Idę nadrabiać dalej

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 21:42   #3666
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Morelka szukaj pozytywów tego lipca, skorzystasz więcej z zary, zakładki rób

Hehe w sumie racja. Ja zakładek nigdy nie robie na bieżąco coś mi zawsze wpadnie w oko. Teraz mam 3 rzeczy w koszyku. Czekam

Cytat:
morele - zapytam jeszcze raz bo moze ci umknelo - na jakies.podstawie masz stwierdzona alergie na penicyline? jakies badania robilas? masz jakis dokument na to? ja tez mam, ale tylko tak stwierdzona po obserwacji lekarza rodzinnego po reakcjach na antyb. ktore kiedys dostawalam. od prawie 20lat nie bralam zadnych. a boje sie ze przy porodzie zajdzie potrzeba podania a tu zonk..

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

mmm swoje pomidorki! mialam 3lata temu, byly pyszne! niestety juz nie posadze - teściowi nie podobalo sie że te ktore opadły leżały kilka dni zanim je pozbieralam i psuly mu wizerunek ogrodu...
dzieki za rady odnosnie podsypania. ale nie skorzystam po kilku aferach zrezygnowalam z angażowania sie w ogródek teściow
Przepraszam nie zauważyłam!
Mam jak Ty stwierdzoną jako dziecko przez pediatrę. Nie mam żadnego papieru na to. Gin wpisał mi w kartę ciąży.
Do tej pory każdy lekarz respektowal to bez zaświadczenia. Najgorzej było z helico bacter. Nie wyleczyli mi tego do końca i powraca. Bo właśnie głównie działa na to penicylina.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 21:44   #3667
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Tez mam takie uczucie od kilku dni ze nie wiem co ze sobą zrobic, do niczego sie nie nadaje. Wychodzić mi sie nie chce, bo albo mnie kregoslup bedzie bolał, albo mi bedzie duszno.
A chyba jednak trzeba sie zmusić. Dzisiaj z TZ mieliśmy aktywny dzien - wyjechaliśmy o 14.00, a wróciliśmy przed 21.00 i kurcze jakoś dałam rade. Zaliczyliśmy tez warsztaty z pierwszej pomocy dla noworodków.

Na początku sie balam, bo położna mówiła zeby nie ćwiczyć parcia. Teraz bede próbować, bo juz 37tydz, ale on sie tak przysysa ze muszę go rozluźnić zeby wyjąc.

Ech, najlepiej słowa dziadka wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać. Super zakupy!

Idę nadrabiać dalej

Staram sie jak moge ale jak slysze po raz setny to samo (a zawsze mowie ze juz to slyszalam i wiecej nie chce) to po prostu bialej goraczki dostaje.

Stary 2017-06-16, 21:45   #3668
morelle_
Zakorzenienie

Vadi i xzora też tak mam
Dziś się poryczalam (?!) Bo mąż jutro chciał iść na piwo do sąsiada. .. poczułam się opuszczona i zła, że nie myśli o mnie.
Cudowne hormony!

Sam macie w sierpniu całkowite zaćmienie slonca!
Stary 2017-06-16, 21:47   #3669
minini
Zadomowienie

Cytat:
Minini

bede pisac jak dostane foty!

pochwal sie co tam nakupowalaś!! widze tylko jakies organizery do szafy wystają z torby

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
My na pietrze, dziadek na parterze. Generalnie z powodu psa bo tak to jeczy pod drzwiami zeby ja wpuscic a za chwile chce wyjsc. A jak widze ze ktos w odwiedziny przyjezdza to zamykamy drzwi

a zimą? tez wam ten psiak tak krąży?
ja bym wolała sluchac jęczenia psa niż dziadka

vadi niech bedzie!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 21:50   #3670
Samantha7
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałabym już urodzić . Mimo ze mnie to przeraża to mam już dość.
Wstałam zjadłam bułkę i super zdrowy gorący kubek i wypiłam kubek herbaty z liści malin i leżę dalej i jem migdały. Tz zrobił pranie całe 5pralek
A ja zwłoki
Miałam przez sen jakieś skurcze , ale byłam tak słaba ze nie miałam siły reagować.
Za to śniło mi się, ze byłam na porodówce z horroru i ze sale były brudne w odchodach i krwi a na jednym fotelu leżała dziewczyna która się trzęsła a z krocza jej leciała krew i się obudziłam na szczęście.
Kto da więcej?!

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Myszowata zrób taki otwór w drzwiach dla piesa i naucz go żeby wychodził przez ten otworek. Drzwi bym zamykała bo by mnie szlak trafił jakby mi ktoś nagle do chaty wparował

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 21:56   #3671
xzora
Zakorzenienie

Morelle , super, ze na wizytach wszystko dobrze. No i chyba tez fajnie, ze trochę poczekacie z rozwiązaniem. A z tą wagą to pewnie kwestia sprzętu i Pestka wazy ok 2900

Chilli - u mnie taki organizer na ramę z przegródkami był w zestawie z wózkiem.

A i ja tez mam gondole składaną na płasko

Faith - czyli juz masz rozwarcie? Dobrze, ze masz zgodę na wesele

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 21:58   #3672
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Ja też mam wszystko swoje. Tż się zajmuje ogrodem. Za niedługo i ja będę musiała swoje jajka też mam. A od jego kuzynki twaróg i śmietanę. Pycha

Kradne patent

Na początku byłam sceptycznie nastawiona bo to patent właśnie od teściowej ale faktycznie działa, mam wyłożone ogórki pomidory truskawki i ogródek tak ładnie wyglada
Włóknina tez dobra ale roboty więcej

Cytat:
Minini

Tez bym pojechała... ale daleko, męża nie wyciągnę, sama z córka nie pojadę jak żyć?!

U mnie synek dziś leniwy, wpycha mi się tylko mocno w zebra i żołądek - za to czkawkę ma już chyba piąty raz

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:04   #3673
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle , super, ze na wizytach wszystko dobrze. No i chyba tez fajnie, ze trochę poczekacie z rozwiązaniem. A z tą wagą to pewnie kwestia sprzętu i Pestka wazy ok 2900

Chilli - u mnie taki organizer na ramę z przegródkami był w zestawie z wózkiem.

A i ja tez mam gondole składaną na płasko

Faith - czyli juz masz rozwarcie? Dobrze, ze masz zgodę na wesele

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

U mnie dziś cały dzień ataki astmy. Niech już przestanie padać! Będę musiała spać na siedząco... masakra ;/
Stary 2017-06-16, 22:06   #3674
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Vadi i xzora też tak mam
Dziś się poryczalam (?!) Bo mąż jutro chciał iść na piwo do sąsiada. .. poczułam się opuszczona i zła, że nie myśli o mnie.
Cudowne hormony!

Ja się wczoraj poryczalam bo mąż zjadł chipsy które sobie kupiłam bo miałam smaka na nie i mnie nie poczęstował żebyście widziały jego minę
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:06   #3675
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
brawo za 9miesiac
mnie raz tak kopnął w żebra że az slyszalam jak mu cos chrupnęło w tej stópce! bo raczej ja nic nie czulam zeby to moich żeber byl dźwiek!

a fotkami z sesjj pochwale sie za 2-3tyg. jesli mnie przyjmiesz do klubu

pakuj torbe bo nie znasz dnia nai godziny
mnie sie nic nie cofa.. chyba że sie obeżre jak świnka

sesje foto jesli ci nie zalezy to zdążysz jeszcze przy kolejnej ciąży zrobić! ja już wiecej dzieci nie planuje

pochwale sie, ale troche czekania jeszcze na gotowe fotki!

ooo i jest! fajna fura!

w folii stoi w sypialni. jak ogarne sprzatanie po remoncie chcialabym ją zmiescic gdzies na górnej półce w szafie w przedpokoju.
nasza piwnica zawilgocona... nie nadaje sie do przechowywania rzeczy.

na fotki juz sie nie moge doczekać! mam 3 foty zrobione ukradkiem telefonem przez męza. ale to z daleka i miny mam jakbym stała tam za kare

mieszkacie na parterze czy na pietrze?
to z powodu psa masz drzwi ciagle otwarte?

przydatne info od polożnej. mowila czy musisz zmywac te masci z sutkow przed karmieniem?

chcesz juz urodzic ze tak szalejesz z tym sprzataniem?
a kot co? specjalista od instalacji? oby nie mial racji!
No ba dowiemy się czy wszystko ok jak sąsiedzi nie przyjdą że skarga że ich zalaliśmy...
Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Właśnie się nażarłam jak świnka sesja fajniejsza jak jest drugie dziecko wiem spakuje się
Fakt, że sesje brzuszkowe mi się nie podobają ale takie rodzinne już tak.
Cytat:
Vadi i xzora też tak mam
Cudowne hormony!

Ah te hormony. Co poradzisz...

Samantha, jak Cię czytam to już tak bardzo bym chciała żebyś urodziła i się nie męczyła. Jeszcze troszkę

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:06   #3676
minini
Zadomowienie

Cytat:
Na początku byłam sceptycznie nastawiona bo to patent właśnie od teściowej ale faktycznie działa, mam wyłożone ogórki pomidory truskawki i ogródek tak ładnie wyglada
Włóknina tez dobra ale roboty więcej

Tez bym pojechała... ale daleko, męża nie wyciągnę, sama z córka nie pojadę jak żyć?!

U mnie synek dziś leniwy, wpycha mi się tylko mocno w zebra i żołądek - za to czkawkę ma już chyba piąty raz

haha wszelkie pomysły tesciowych z góry skazane na niechęć

a do ikei jedź nawet sama czy z córką
ja ostatnio bylam i specjalnie ciągnelam szwagierke ze soba zeby mi pomogla szafke spakowac do auta a okazalo sie obsługa ieki sama zaproponowala zapakowanie mebli do auta - wogole b. pomocni byli na kazdym etapie obslugi jak widzieli brzuszek! takze polecam! przynajmniej katowicką ikełe

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wstałam zjadłam bułkę i super zdrowy gorący kubek i wypiłam kubek herbaty z liści malin i leżę dalej i jem migdały. Tz zrobił pranie całe 5pralek
A ja zwłoki
Miałam przez sen jakieś skurcze , ale byłam tak słaba ze nie miałam siły reagować.
Za to śniło mi się, ze byłam na porodówce z horroru i ze sale były brudne w odchodach i krwi a na jednym fotelu leżała dziewczyna która się trzęsła a z krocza jej leciała krew i się obudziłam na szczęście.
Kto da więcej?!

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Myszowata zrób taki otwór w drzwiach dla piesa i naucz go żeby wychodził przez ten otworek. Drzwi bym zamykała bo by mnie szlak trafił jakby mi ktoś nagle do chaty wparował

matko Ty to masz koszmary! idź rodzić jak najprędzej bo sie biedna wykonczysz tym wszystkim

Cytat:
Hehe w sumie racja. Ja zakładek nigdy nie robie na bieżąco coś mi zawsze wpadnie w oko. Teraz mam 3 rzeczy w koszyku. Czekam

Przepraszam nie zauważyłam!
Mam jak Ty stwierdzoną jako dziecko przez pediatrę. Nie mam żadnego papieru na to. Gin wpisał mi w kartę ciąży.
Do tej pory każdy lekarz respektowal to bez zaświadczenia. Najgorzej było z helico bacter. Nie wyleczyli mi tego do końca i powraca. Bo właśnie głównie działa na to penicylina.
dzieki za.odpowiedz no wlasnie gin nie chciala tak w ciemno nic wpisywac w karte ciąży o tych antybiotykach.. chyba sama to dopisze poprostu w planie porodu i tyle?
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:19   #3677
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Samantha ale Cię męczy już masakra ,życzę Ci żebyś urodziła szybko!!Mój maluch dziś bardzo spokojny ale czkawki czuje ,że ma ja brzuch twardy cały dzień ,lewa strona tak boli ,że się położyć nie mogę na niej bo jakby mnie coś w środku rozrywało ,sikam namiętnie i z mega dużym parciem jak przy zapaleniu pęcherza prawie no i mega zmęczona jestem mimo ,że noc przespana...mam tak czerwone oczy i piekące ,że zmierzyłam sobie temperaturę bo myślałam ,że może gorączkę mam no ale nic... idę zaraz spać ciekawe jak się noc zapowiada.Tż jutro na 12h do pracy i mam stresa.

Co do humorków to też u mnie ciężkie fazy współczuje tżtowi hehe ale chipsy Ani mnie rozwaliły bo ja bym chyba tżta udusiła

Morelle wcale się nie dziwię ,że tak zareagowałaś to już 9 msc jesteśmy zmęczone mamy coraz więcej dolegliwości a Ci by sobie na piwko latali jak gdyby nigdy nic...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:28   #3678
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się wczoraj poryczalam bo mąż zjadł chipsy które sobie kupiłam bo miałam smaka na nie i mnie nie poczęstował żebyście widziały jego minę
Haha dobre

Cytat:

ja ostatnio bylam i specjalnie ciągnelam szwagierke ze soba zeby mi pomogla szafke spakowac do auta a okazalo sie obsługa ieki sama zaproponowala zapakowanie mebli do auta - wogole b. pomocni byli na kazdym etapie obslugi jak widzieli brzuszek! takze polecam! przynajmniej katowicką ikełe

matko Ty to masz koszmary! idź rodzić jak najprędzej bo sie biedna wykonczysz tym wszystkim

dzieki za.odpowiedz no wlasnie gin nie chciala tak w ciemno nic wpisywac w karte ciąży o tych antybiotykach.. chyba sama to dopisze poprostu w planie porodu i tyle?
Ja bym tam sobie sama wpisała w kartę ciąży Ale w kwestionariuszu też mam. Kazał mi też o tym pow na izbie przyjęć, żeby od razu zaznaczyli w karcie pobytu.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Samantha ale Cię męczy już masakra ,życzę Ci żebyś urodziła szybko!!Mój maluch dziś bardzo spokojny ale czkawki czuje ,że ma ja brzuch twardy cały dzień ,lewa strona tak boli ,że się położyć nie mogę na niej bo jakby mnie coś w środku rozrywało ,sikam namiętnie i z mega dużym parciem jak przy zapaleniu pęcherza prawie no i mega zmęczona jestem mimo ,że noc przespana...mam tak czerwone oczy i piekące ,że zmierzyłam sobie temperaturę bo myślałam ,że może gorączkę mam no ale nic... idę zaraz spać ciekawe jak się noc zapowiada.Tż jutro na 12h do pracy i mam stresa.

Co do humorków to też u mnie ciężkie fazy współczuje tżtowi hehe ale chipsy Ani mnie rozwaliły bo ja bym chyba tżta udusiła

Morelle wcale się nie dziwię ,że tak zareagowałaś to już 9 msc jesteśmy zmęczone mamy coraz więcej dolegliwości a Ci by sobie na piwko latali jak gdyby nigdy nic...
Oj oj Chilli trzymam kciuki za jutro!

Widzę, że już mamy dość. Ty, Sam i ja. Wybitnie chciałabym być już po.

Mój tż dziś stwierdził, że mam ogromny brzuch hehehhe chciałam sobie kupić jedną dłuższą bluzkę, ale po przymierzeniu 2 w hm miałam już dość.
Stary 2017-06-16, 22:34   #3679
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

aaa 24 .06 jest księżyc w nowiu podobno może podziałać na rodzące.Bo nów ogólnie działa oczyszczająco na organizm.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:39   #3680
morelle_
Zakorzenienie

To ja już mogę rodzić. 23.o6 mam kosmetyczkę. Ściągam kolor i będę robić french.
Stary 2017-06-16, 22:45   #3681
Mała!
Zakorzenienie

Ja też mam.dość... wiem, że mam czas, ale funkcjonować.juz ciężko... nawet.szansy nie ma, żebym z takim samopoczuciem poszła na spacer.czy zakupy... musze wytrwać tydzień i potem już luzik.

Trochę boję się najbliższych.dni, bo odstawiłam.leki po wyjściu ze szpitala :boisie:

Chilli
Ja Ci wróżę rychły poród i chyba odejście wód wiec nie łaź daleko od domu...

Moj.ma juz chyba 4 czkawkę dziś

Morelle
Tak.naprawdę u Ciebie też może.być to już... więc może faktycznie będzie to lipiec, ake również może być to czerwiec

Ja jestem ciekawa jak będzie u mnie...?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:46   #3682
nonie_
Zadomowienie

Cytat:

Tez bym się popłakała

Cytat:

Fajnie ze byli pomocni z tym ze ja już mam tez nakaz oszczędzania się, a do ikei w krk przez korki to mam praktycznie dwie h drogi dodając ogarnięcie córy i niesienie zakupów to chyba za dużo. Z mężem było by mi dużo łatwiej i na spokojnie ale mój mąż reaguje na ikeę jak 99% mężczyzn - jak nie musisz koniecznie to po co? Popatrzeć? Pospacerować? A nie możesz przez internet zamówić?

Dziś dużo pisałyście o torbach, moja tez jeszcze nie spakowana miałam dziś wykonać ten ambitny plan ale się nie udało

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:47   #3683
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:

Idę nadrabiać dalej

Ja się rozluznialam i sam wychodzi nie parlam go choć to uczucie przy końcu średnio przyjemne ale do wytrzymania . Ja 37 skończę za tydzień. Dopiero .

A powiedz mi serio centymetry nie mają znaczenia ? Tylko chodzi o rozciąganie ? Zawsze to się ma widok postępy

Stary 2017-06-16, 22:47   #3684
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
morele - zapytam jeszcze raz bo moze ci umknelo - na jakies.podstawie masz stwierdzona alergie na penicyline? jakies badania robilas? masz jakis dokument na to? ja tez mam, ale tylko tak stwierdzona po obserwacji lekarza rodzinnego po reakcjach na antyb. ktore kiedys dostawalam. od prawie 20lat nie bralam zadnych. a boje sie ze przy porodzie zajdzie potrzeba podania a tu zonk..

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

mmm swoje pomidorki! mialam 3lata temu, byly pyszne! niestety juz nie posadze - teściowi nie podobalo sie że te ktore opadły leżały kilka dni zanim je pozbieralam i psuly mu wizerunek ogrodu...
dzieki za rady odnosnie podsypania. ale nie skorzystam po kilku aferach zrezygnowalam z angażowania sie w ogródek teściow
Ja mam alergie na ampicyline i też nie mam żadnego zaświadczenia poprostu mowie to jak pytają. W karte ciąży sobie wpiszę i w planie porodu.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:47   #3685
morelle_
Zakorzenienie

No tak - jest nas 4

Nie pogniewałabym się jakby chciała przyjść ciut wcześniej. No i lepiej dla niej, że nie byłoby na zimno.

Ty uważaj tam na siebie Mała. Staraj się odpoczywać i nie szalej.
Stary 2017-06-16, 22:47   #3686
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość

Mało brakowało a bym udusiła foch poszedł. Stację benzynową mamy blisko domu z marketem i restauracją 24h i mu groziłam ze zaraz będzie musiał jechac dziś przywiózł 2 paczki plus nutellę która tez wzięłam bo ostatnio miałam chęć ale zjadł
Stary 2017-06-16, 22:50   #3687
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
bede pisac jak dostane foty!

pochwal sie co tam nakupowalaś!! widze tylko jakies organizery do szafy wystają z torby

a zimą? tez wam ten psiak tak krąży?
ja bym wolała sluchac jęczenia psa niż dziadka

vadi niech bedzie!
Psiak ciagle krazy. Calymi dniami.
Na cale szczescie jak glosno powiedzialam ze nie zycze sobie takiego wchodzenia to zdarzy sie moze raz na miesiac. Tak to nie wchodzi bo schody strome (a my wredni specjalnie poreczy nie montujemy zeby nie przychodzil)

Stary 2017-06-16, 22:51   #3688
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Tez bym się popłakała

Fajnie ze byli pomocni z tym ze ja już mam tez nakaz oszczędzania się, a do ikei w krk przez korki to mam praktycznie dwie h drogi dodając ogarnięcie córy i niesienie zakupów to chyba za dużo. Z mężem było by mi dużo łatwiej i na spokojnie ale mój mąż reaguje na ikeę jak 99% mężczyzn - jak nie musisz koniecznie to po co? Popatrzeć? Pospacerować? A nie możesz przez internet zamówić?

Dziś dużo pisałyście o torbach, moja tez jeszcze nie spakowana miałam dziś wykonać ten ambitny plan ale się nie udało

To nie jestem sama

Ja jak mam jechac 15 km to takie figury robię w aucie ze masakra już kiepsko z prowadzeniem u mnie. Dalej mam zakaz jeżdżenia samej od TZ
Stary 2017-06-16, 22:52   #3689
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
A ja zwłoki
Kto da więcej?!

Ja chcialam cos takiego ale tz nie bardzo 😕

Stary 2017-06-16, 22:55   #3690
darietta
Zakorzenienie

Ja od środy mam dietę truskawkową. I małej też smakuje bo jak zjem to szaleje aż mi brzuch rozrywa. Jak tak dalej bedzie to cesarke sama sobie zrobi. Juz wiem co jeść jak jest leniwa.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości