|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
Dziewczyny wszystkie warzywa i owoce są czymś pryskanie. Zależy tylko czym. Na warzywach i owocach macie kody 4ro i więcej cyfrowe. U nas kody zaczynające się od cyfry 9... są to rzeczy organiczne, od cyfry 4...są to rzeczy, które były naworzone czyli były wspomagacze żeby rosły i żeby je robaki nie zeżarły , ale nie było użytych pestycydów ani jakiś trujących środków. Takie warzywa i owoce u mnie są najczęściej. Warzywa lub owoce zaczynające się od cyfry 8...są to naczęściej cytrusy sa to rzeczy, do których była użyta chemia, pestycydy etc. My jeździmy na farmy i zbieramy różne warzywa i owoce sezonowo . Robimy z tego przetwory jak się da. Truskawki, maliny, jagody, jabłka, pomidory , papryki, cukinie kapusta i inne. W zimie ja najczęściej kupuje warzywa i owoce mrożone takie , które były zebrane w lecie. Chociaż u nas są miejsca gdzie jest non stop słońce wiec warzywa mogą rosnąć zawsze. Co do tego co napisała ta laska to sorry , ale dla mnie blogi parentingowe to masakra jest. Zawsze są jakieś afery a to warzywa zle , a to kołysanie zle, a to zupa była za słona . Nie mam pojęcia o jakie soczki dla dzieci się rozchodzi z USA bo większość soków jest organic dla dzieci tak samo większość jedzenia typu słoiczki czy kaszki jest organic. Może chodzi o Gerber firmy Nestle, który akurat jest koncernem wielkim i produkuje jak większość masówek byleby wyprodukować. Akurat oni to już taka najniższa polka tu choć wiadomo matki kupują bo taniej jest. Nie osadzam nikogo bo nie każdego stać na lepsze. Myśle, ze jesteśmy wszystkie na tyle wykształcone, ze umiemy czytać składy i słusznie wybierzemy te pierwsze jedzenie dla naszych pociech Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Taedio- nie właśnie mi nie badali szyjki jeszcze ![]() Dziwnie bo co wizytę robią mi ktg. Chilli - Sen godny grupy lipcowek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3722 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Skoro tak sobie zaplanowałaś, to życzę żeby tak się stało, choć mnie to przeraża ![]() Cytat:
Uważaj na siebie z tym lataniem, miłego dzionka królowo disco ![]() Cytat:
Sam, jak czytam jak jest Ci ciężko to aż mi się smutno robi. Najpiękniejszy okres w życiu kobiety....taaaa...srutu tutu Cytat:
Nie wiem jak w szpitalu, ale rodzinny powinien normalnie wypisać. Cytat:
Byłam 15 min po obiedzie, to chyba nie cukier. Ja mam takie uczucia gorąca często, ale zazwyczaj nogi w górę, zimny okład i jest lepiej, a tam mroczki w oczach i zatkane uszy, jakaś kulminacja ![]() Cytat:
Wszystkie widzę pod koniec mamy te sny jakieś porypane. Jon super torba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3723 |
|
MerDer 4ever
|
Samantha to mega dziwne
na tym etapie.. Emmos a badałaś sie kiedys w tym kierunku? Mi się śniło ze brałam ślub z byłym i przez cały pierwszy taniec mówiłam mu, że byliśmy z moim Tz genialną parą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3724 |
|
Rozeznanie
|
Emmos uwierz mi ze juz nie raz mowilam. To nie dociera bo on wie lepiej zrobil by lepiej itp itd.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-06-17 o 10:05 |
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli któraś chce bardzo kp, a nie zna tego bloga, to warto - nawet nam położne polecały w sr.
|
|
|
|
|
#3726 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
12.06 byłam u mojej Pani ginekolog to tylko szyjka była skrócona bez rozwarcia a wczoraj już palec przepuszcza . Teraz byleby do 36+0 doczekać . Dzisiaj jest 34+0 to 2 tyg. Jeszcze będzie wcześniak ale jak będzie bez komplikacji to trzymaja u nas w szpitalu 2 dni ,a jak przed 36+0 to trzymaja do tpWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To samo miałam odpisać - hafija w Pl to duży autorytet jeśli chodzi o karmienie piersią, żywienie - do wszystkiego podaje linki artykułów i badań. Naprawdę robi dziewczyna mega robotę w tym temacie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3728 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli
Zależy jak urodzisz... jesli CC tonod razu w szpitalu weźcie L4 na 2tyg..dla TŻ-ta Jeśli naturalnie to ma dwa dni okolicznościowego urlopu' A L4 probowałabym załatwić w przychodni, lub tez przy wypisie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i jeszcze teściowie do nas przyjechali na weekend.A w ogóle chwalę się, że zostałam w nocy ciocią! Moja siostra cioteczna urodziła piękną córeczkę - 2 tyg. przed terminem Ja mam już taki wielki brzuchol, czuję że od porodu powstrzymuje mnie tylko to milion nie skończonych i nie kupionych rzeczy... Gratuluję Wam wszystkich wizyt i zakupów! Aggs piękny wózek! Morelle fajnie, że lekarz przesunął cc i patrzy na Twój organizm czy gotowy do porodu Minini czekam z niecierpliwością na zdjęcia! Samantha współczuję Ci tych wszystkich dolegliwości
|
|
|
|
|
#3731 |
|
Raczkowanie
|
Mała super ze w domu już jesteś. Kciuki żebyś spokojnie do trwała z porodem,
Taedio wózek prześliczny moje kolory. Z tzw zastanawialiśmy się też nad nim. Też się muszę pochwalić ze odebrałam wózek jupi. Darietta jeśli chodzi o zaciskanie nóg to jesteś ekspert. Nie dziwię się, ze nie chce Ci się już leżeć. Tyle tygodni. Zresztą już Ci niedużo zostalo, o małą już nie musisz się bać bo da radę. Więc i człowiek doczekać się nie może. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje zostania ciocią! Jejku, te porody coraz bardziej realne... Minini - na 100% w szpitalu powinni zapytać czy masz na jakies uczulenie i wtedy powiedz o penicylinie. W planie porodu czy w kwestionariuszu tez dobrze napisac. Devileek - odnośnie rosciagania - oczywiście cm mają znaczenie. Bardziej chodziło mi o to, ze ważne zeby robić cokolwiek, a wiadomo, ze im wiecej sie uda rozciągnąć tym większa szansa na zachowanie krocza w całości. Ja swojego dzisiejszego snu nie pamietam, ale wasze z lekka przerażajace. Vadi - twoje jak zwykle nie do pobicia. Ta melodia disco polo ze snu - moze byłby to większy hit niż oczy zielone... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3734 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też mam tyle rzeczy do kuchni do kupienia jeszcze... ale ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje ciociu! ![]() Widzę, że ostatnie tygodnie na wiele z nas zadziałały motywująco. Powodzenia!
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
Aggs super wózek . Widzę że moda w lipcowkach na szarości hehe
|
|
|
#3737 | |||||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
takie podobne do uszakow także polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jako podnózek mam pufę szydełkowa
|
|||||
|
|
|
#3738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Noo moja siostra miała oficjalny tp na tydzień przed Tobą gdzieś... Też nie mogę uwierzyć, że to już Cytat:
Hahaha kiedyś trzeba w końcu U mnie jeszcze kolor wózka nie wybrany Muszę w poniedziałek męża zaciągnąć do sklepu!
|
||
|
|
|
#3739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obowiązkowa lektura jeśli komuś zależy bardzo na kp. Patrzcie jaką mam żabcię na łóżku ![]() IMG_1497693932.619153.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3740 |
|
MerDer 4ever
|
Sill melduj sie nam czasem
![]() Gratulacje dla kuzynki Meja Dziekuje ![]() Chwal sie Waszym wózkiem ![]() Agg No nie mow Może przez neta zamów? ![]() Zapomniałam dodać, że oczywiście jeszcze świeczka wpadła! Anna Haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Nonie śliczna żabcia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3741 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
ale u nas dziś pada.. całą noc padało a teraz burza była. dobrze ze wczoraj udalo nam sie zrobic tą sesje przy ładnej pogodzie!
dzis mialam w planach jechac do rpdzicow na dzialke. noe ale na deszcz to nie ma sensu. moze jutro sie poprawi. moze dzis tą sypialnie wkoncu posprzątam i wózek poskładam? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
relaksowac sie wieczorami to bedziecie spac spokojnie!Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Słodziak z tej twojej żabki ![]() Siilmariien - sprzęt dla Łucji musi byc, także sie sprężajcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie tylko ja się wyłamałam z kolorem wózka. Trzeba było pisać jaki kolor dla lipcówek.
![]() Taki nasz znak rozpoznawczy. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3744 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuję dolegliwości ![]() Cytat:
bo stres u mnie pwoodujesz! Gratulacje dla mamy i dla cioci Czekamy na fotki! Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nonie slodziaczek 😄 A to bolid Tymcia 1497700333924.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3746 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm czemu mi tak się to.zdjęcie krzywo zrobiło. Ehh
|
|
|
#3747 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie dziś 15st i pada. Cytat:
W dodatku nie chcą za bardzo wystawiać tego l4. Chyba, że to jest drugie dziecko to wtedy tak. Czyli na opiekę nad nim. Wczoraj o tym rozmawiałam z lekarzem. Gin nie wystawi, może rodzinny ale też może marudzić. Cytat:
I przy sn lekarz pow, że w ogóle nawet rodzinny raczej nie da. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Xzora wczoraj miałam Cie pytać : jak się czujesz? Pytam bo jesteś moją terminową siostrą na 07.07
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko co do kupna wanienki bo na pewno jeszcze tego mi brakuje. Rozmaiwiałam dziś z koleżanką i powiedziała mi że ona brała od kogoś z olx. I mi też poradziła.
Ludzie wydają. Mąż był koło nas zobaczyć i nie mają a że cały weekend leje nie kazałam mu jeździć. Ale tak się zastanawiam czy wypada brać wanienkę od kogoś? |
|
|
|
#3749 |
|
MerDer 4ever
|
Meja superowy wózek
![]() L4 można tez na dziecko dostać. Nie raz słyszałam jak tatuś brał 2 tyg na żonę i 2 tyg na dziecko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jest zdrowe to nie dostanie.Więc na matkę tylko przy cc. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Jakby była taka jaką bym chciała to bym wzięła.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

tak samo większość jedzenia typu słoiczki czy kaszki jest organic. 

Tak sobie zaplanowałem i to jest moje chwilowe marzenie. 

tacy niedobrzy a pies dalej nas kocha
na tym etapie..

No i jeszcze teściowie do nas przyjechali na weekend.

to moja data książeczkowa ja też się modlę żeby już urodzić.
komodę, stolik to przewijania, przegródki do szuflad, kocyk, wieszaki, kubki, patelnie, garnek, firanki.. 
takie podobne do uszakow