|
|
#3871 | |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
W Pl, z tego, co czytałam, dość niedawno wprowadzono to rutynowo. Z jednej strony super, wiadomo, z zakrzepicą nie ma żartów, a z drugiej wydaje mi się to wyjątkowo okropne
|
|
|
|
|
#3872 |
|
królikoholiczka
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowa
|
|
#3873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam na koncercie do 12 i jadłam naleśniki a potem karkówkę. Nie wiem gdzie ja to mieszczę potem będę płakać jak będzie się trzeba odchudzać wszyscy się ponapijali piwem. Mówiłam TZ ze wrócę zeby się napił ale on nie chce bo kto mnie zawiezie do porodu. U mnie już 37t0d kiedy to zleciało
|
||
|
|
|
#3874 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3875 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że nie zdąży wrócić z pracy.Cytat:
Coś wynająć? Cytat:
Ogólnie jednak cieszę się, że jest na drugim końcu Polski. Odległość idealna. Jak przyjedzie to musi min, na tydzień i zawsze jest jakiś problem. Przynajmniej nie może wpaść na kawę. Moja mama ma 7 km do mnie i była u mnie na kawie raz, od grudnia. Nie ma jak przez pracę. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-06-18 o 10:20 |
|||||
|
|
|
#3876 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może sprzedać dom, kupić jej kawalerkę i sobie coś? Mój mąż też ma przepisane mieszkanie na siebie w rodzinnym mieście - co dla mnie jest chore bo ma 2 przyrodniego rodzeństwa - matka w ogóle nie myśli, że to nie fer. Oczywiście on nie zamierza tego tak zostawić. Będziemy musieli sami się męczyć z podziałem po sprzedaniu. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- My wynajmowaliśmy 2 lata pokój w moim rodzinnym mieście. Nie opłacało się, ale w domu miałam wspólny pokój z siostrą, więc nie miałam wyjścia jak chcieliśmy razem mieszkać. Nie żałuję ![]() Po zakupie mieszkania mieszkaliśmy u mojej mamy 3 mc z siostrą w 1 pokoju. Nie było żadnych kłótni, ale za mało miejsca. No i jednak mieszkanie samemu jest całkiem inne. Jak się przenieśliśmy tutaj mąż chciał wynająć, któryś z pokoi. Nie zgodziłam się. Wolałam mieć święty spokój i puste pokoje.
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Mala ja czasem też tak mam, że chciałabym żeby to jeszcze trwało bo boję sie tego co będzie później, a z drugiej strony chciałabym już być po, zobaczyć synka, wiedzieć ze jest dobrze
wcześniej miałam podejscie do porodu, że eee tam kliknascie godzin to nie wiecznosc, a teraz coraz częściej w nocy mam oczy jak 5zł i myślę sobie ja prdl Ty i maz juz mieliście doświadczenie w opiece nad noworodkiem a co ja mam powiedzieć ostatnio Pan Tata sobie o nas przypomniał po 2 miesiącach ciszy i dzwonił z dobrymi intencjami :co jest: Mam pytanie do dziewczyn z niedoczynnością, do końca ciąży raz sobie jeszcze zbadam Tsh ale co zrobić po ciąży? W ciąży miałam zwiększona dawke dwukrotnie. Pozbiej było ok i Nie jeździłam do endo. Nie mam tu lekarza a do Wro przez jakis czas po porodzie nie bardzo mi pasuje jechać co Wam zalecają endo? Zastanawiałam sie czy po porodzie nie zejsc do dawki mniejszej o 25 (przed ciążą miałam dawkę 50, później 75, później 100) i po kilku tyg zrobić wyniki i skonsultować. Co z tym robicie? |
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak też zrobie koleżanka mi wstępnie zarezerwowała wanienkę bo jakaś dziewczyna ma na wydanie tylko ktoś musi podjechać i odebrać ma stelaż. zobaczymy jaki stan porządnie ją wyszoruje a później tą miskę kupie. Jak wanienka nie będzie się nadawać to chociaż stelaż wykorzystam i nie będe musiała latać na ławę do salonu. jednak pierwsza myśl najlepsza mama też mi doradzała z tą miską. |
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Endo kazał mi po porodzie brać przez tydzień 25mg. Czyli zejść z tej dawki. 3-4 tyg po porodzie mam zrobić diagram dot. hormonów tsh itd. Czyli jak już przestanę brać leki. Z wynikami do endo i wtedy decyzja czy dalej leki czy po ciąży już nie trzeba. Musi być tylko 3-4 tyg bez leków, żeby powtórzyć badania.
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samantha super te zabawki i kombinezon ja mam tygryska od brata mały miał kilka razy na sobie a bez sensu kupować drugi coś takiego http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...ek-162193.html |
|
|
|
|
#3882 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już to przeżyłam z dziadkami. Współczuję. Nie dałabym rady opiekować się własną mamą nawet. Załatwiłabym opiekunkę. Może to egoistyczne, ale mam dość po 10 latach z dziadkami.
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle ja odstawić na pewno nie mogę bo sobie krzywdę zrobię, niedoczynność miałam stwierdzona na jakiś rok przed ciążą i tsh było wysokie tylko po ciąży tarczyca może już nie potrzebować tak wysokiej dawki ale chyba zmniejsze jak Ty o 25 i zrobie badania
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
To ja miałam tylko w ciąży. Dobrze by było, żebyś się zapisała do endo.
|
#3886 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie to jest Vadi
|
#3888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Carolles, Emilia współczuję Wam przejść z teściową
Cytat:
Jak miałaś problemy z tarczycą przed ciążą to radziłabym Ci jednak zorganizować wizytę u endo po ciąży, oczywiście na spokojnie, w miarę możliwości czasowych i fizycznych. Jeśli teraz nie bierzesz euthyroxu to może zmierz po ciąży poziom tsh zanim zaczniesz brać lek, może początkowo wyniki będą ok i nie będzie potrzeby żebyś w ogóle brała? |
|
|
|
|
#3889 |
|
królikoholiczka
|
Wiadomo że musimy to obgadać ale pewnie zostanie z nami
|
|
#3890 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawa jestem jak będzie u mnie bo i mamie i siostrze odchodziły wody mama 2 tyg przed terminem rodziła a siora 2 dni po. Cytat:
|
|
#3891 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle na pewno muszę sie zapisać tylko nie wiem kiedy nie pytałam go o to co robić po porodzie, a ustaliliśmy ze jak na tej dawce będzie wynik ok to nie muszę przyjeżdżać
![]() Siil ja cały czas biorę leki i w ciąży miałam zwiekszone |
|
|
|
#3893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ciuchów kupować nie będę bo bez sensu... Ale może torebkę właśnie... Myślicie że jak naciągnę męża w zamian za to, że dam mu drugie dziecko to będzie ok? 😀A w ogóle... Jest u was coś takiego jak prezent dla mamy z okazji narodzin dziecka? Ja dostałam za pierwszym razem zegarek od męża i biżuterię od teściów. Od męża przyjmę zawsze bez gadania ale od jego rodziców to tak trochę głupio...
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie ma czegoś takiego. Z reguły kwiaty tatuś dziecka przynosi. Ale fajnie coś dostać ekstra od męża. Od innych to u mnie przynosi się 1kg cukru dla słodkiego życia dziecka i mamy.
|
|
#3895 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
Współczuję relacji z teściowa.
Moje relacje tez z początku były kiepskie w piątek minęło 5 lat jak mieszkamy razem i powiem tak ze dotarliśmy się nawzajem z tesciowa😊 owszem spory są ale nie takie straszne 😉 Ja dziś miałam tragiczna noc myślałam że zobaczę kosmos tak mnie bolał kręgosłup 😕 jeszcze 3 tygodnie to tp😆 oby tylko nie dluzej😕 U mnie nie ma prezentów z okazji narodzin dziecka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie są prezenty dla dziecka
Dla mamy tak jak pisałam
|
#3898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biżuterię koleżanki dostawały od teściów to nie słyszałam
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
Teściowa byla o dziwo na chwilę i faktycznie miala sprawę do tż. A pojechała tak wcześnie bo tż jej powiedział ze ja na popoludnie plany mam. Prawda jest taka ze nie mam ale chciał mi chyba pokazac ze jego mamusia wcale nie jest taka zła. MySweet mój brat kupił żonie złoty pierścionek jak urodziła mu pierwszego syna 😊 ale nie każdy w mojej rodzinie uważa to za jakąś tradycje. Mój brat ma gest po prostu 😀 ja sie zdziwię mocno jak tż o jakiś kwiatach pomysli! Bo on w szoku w ogóle nie myśli już nie mówiąc o jakimś prezencie z tej okazji dla żony 😋 O cukierkach dla dziecka słyszałam tylko na chrzest ze sie dziecko obsypuje cukierkami zeby miało słodkie życie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3900 |
|
Raczkowanie
|
Agg_S według TP to Ty rodzisz po mnie, nie strasz że Ty już 😵
Po cc są zastrzyki masakra. Jak ja nie lubię igieł. Sweet super wozek, śliczne kolory. Poprostu no właśnie zamierzam się dowiedzieć o gin jak to wygląda. Zresztą planuje w tym miesiącu iść do Endo tylko czekam na wyniki tsh i ft4 i dowiedzieć się jak to wygląda. Jak będę coś wiedzieć to dam znac. Wolała bym żeby organizm nie szalał dodatkowo od tarczycy. U nas mąż kupuje jakąś biżuterię najczęściej. Od tesciowych to nie słyszałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

Dopytaj się gina. Może one są tylko dla osób z problemami krzepnięcia krwi.

wtedy byłam badana i ponoć taki mój urok, a teraz w ciąży to wszystko wróciło.
współczuję, szczególnie, że w ciąży takie nerwy są całkowicie niepotrzebne. Moja babcia też nam daje do wiwatu, tydzień temu wchodzę do niej, a ona zamiast jeść patrzy na mój brzuch z łyżką w górze, więc rzuciłam bez namysłu babciu ty jedz, a nie się na mnie patrzysz. Babcia w płacz i tekst, że w ogóle z nią nie rozmawiam tylko ciągle powtarzam, że ma na mnie nie patrzeć, wczoraj i dziś, żebym jej oczy zalepiła skoro nie może patrzeć,a ona się tak modli o szczęśliwe rozwiązanie....
no zamarłam dosłownie, bo nic takiego jej wcześniej nie powiedziałam a wtedy też w formie półżartu
czekam na króliki 

dziś jest ok, to przychodzi znienacka i mija po kilku lub kilkunastu minutach. Nie jest fajne, bo gdyby stało się w miejscu publicznym to nie byłoby łatwo poleżeć z nogami w górze , no ale każda z nas musi się jak widać w ciąży z czymś zmagać.
potem będę płakać jak będzie się trzeba odchudzać
moja nie lubi jeździć w gości, a my rzadko jedziemy do nich więc nie mam co narzekać 
mam nadzieję że to się nie stanie.

Ty i maz juz mieliście doświadczenie w opiece nad noworodkiem a co ja mam powiedzieć
ostatnio Pan Tata sobie o nas przypomniał po 2 miesiącach ciszy i dzwonił z dobrymi intencjami :co jest: