|
|
#4111 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
musialabys jechac z nami na wycieczke po europie - przed ślubem zrobilismy ponad 5000km autem w 2tygodnie. to dopiero czas spedzony w drodze! Cytat:
Cytat:
a ja sprzatam i odpoczywam na kanapie na zmiane. dysze jak po maratonie. a tylko popakowane prozniowo dzieciece rzeczy wyciagam i przeglądam..
|
|
|
#4112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz leżę i nie mam weny na nic. A muszę obiad ogarnąć dla mojego męża na jutro jak będę w szpitalu żeby mi z głodu nie padł Pracus może babcia się zlituje i posmazy mi kotleciki 😊Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego u teściowej nie byliśmy od 4 lat.
|
|
#4114 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za jutrzejsza wizyte! Cytat:
Ja do 17.07 nie mam zamiaru sie rozpakowac wiec oddaje miejsce przodujacym 😀 Cytat:
Co do zawieszki z imionami dzieci super! Ja sobie napewno kupię jak sie dzidzia urodzi zawieszke z imieniem i data urodzenia 😍 Cytat:
Cytat:
U mnie chyba tez jest jeden pediatra...albo dwóch. Nie wiem jestem nowa na wsi 😉 jutro jak pojde do laba to sie zorientuje jak tam jest i czy polozna jest bo chyba tez trzeba zglosic w szpitalu nie? 😒 Mam wrazenie ze jestem mega nieogarnieta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4115 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do tych bóli w pachwinach to są bardzo nieprzyjemnie ale przynajmniej wiadomo ,że coś się dzieje ![]() Cytat:
ale wiadomo wolałabym tżta.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jakbyśmy mieli inny samochód to też byśmy więcej jeździli a tak tż jest uparty jak baran i nie chcę zmienić może w przyszłym roku mi kupi jakieś małe coś w lepszym stanie to będziemy jeździć...ja choruje na Kampera mega mnie to jara ale drogie skurczybyki może kiedyś
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4117 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Tż docina półki więc mam chwilę odpoczynku
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
CHILLI mój mąż też by chciał kampera. Dla mnie też się podoba taka opcja, najlepiej taki nowoczesny i ogromny, na jaki oczywiście nas nie stać :P
Chociaż opcje all inclusive na wyjazd też lubię
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kotom tez nie wierze do końca. U teścia kot wydrapal oko psu Tosa inu a to bydlak przwciez.. pies bez oka i kiepską orientacje ma, jakby w pore nie zareagowal teść to psa by nie bylo w ogole, bo wdalo sie jakies zakazenie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś czuje się fatalnie wszystko mnie boli mala naciska na szyjkę i się wierci do tego ten upał. Umieram.
Dziś wizyta u lekarza czekam na tate aż mnie zgarnie mam nadzieje że nadal wszystko oki trzymajcie kciuki. |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
CHILLI mój mąż też by bardzo chciał kampera
Mi w sumie taka opcja też się podoba. Najlepiej opcja nowoczesnego i dużego kampera Ale na taki nas nie stać. Chociaż all inclusive na wyjazd też mi pasuje
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię hb. Nigdy nie korzystam all in. Z reguły właśnie coś zwiedzamy na miejscu, więc i tak nas nie ma na obiedzie
![]() Smutno, że nie pojedziemy nigdzie w tym roku.
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pomimo kilkunastu lat spędzonych w schroniskach i na szkoleniu psów mam ograniczone zaufanie tak do psa, kota, jak i do dziecka, bo do 2-3 roku życia to ten sam poziom rozwoju intelektualnego względem nieprzewidywalności. Ale zdecydowanie wolę na co dzień towarzystwo psa dla dziecka pod moją czy męża kontrolą niż zostawienie 3-miesięcznego dziecko z pradziadkami i dziadkami uważającymi, że małemu trzeba "dać się wypłakać", przepijać go wodą z glukozą, żeby lepiej spał, i rozszerzać dietę w tym wieku o marchwianki i mięsko, bo zdrowe. Czuję, że będę miała z nimi przejścia, bo jednak o ile jestem w stanie przewidzieć nieprzewidywalność psa czy kota, to w przypadku dorosłych i teoretycznie rozumnych ludzi przewidywanie niewiele daje ![]() Braku zaufania do konkretnych ras nie skomentuje, zachowanie psa to w 90% kwestia właściciela. Najczęściej gryzą kundelki, yorki i owczarki niemieckie, więc ten tego... Tyle ze statystyk "strasznych" terrierów typu bull. Rottki to obecnie jedne z najbardziej zrównoważonych molosów. Mówię cały czas o psach rasowych, nie tych za 300 zł od pani Gieni. Ale oczywiście, zostawienie psa z dzieckiem samego to głupota, zresztą tak samo jak wypuszczanie kilkulatka na spacer z psem samego albo pozwalanie dziecku na zabieranie psu żarcia z miski/zabawek i gryzaków z pyska czy ciągniecie za ogon. Mówię o psach, bo z psami mam najwięcej do czynienia, łącznie z prowadzeniem warsztatów edukacyjnych dla dzieci - dzieci są świetne w kontaktach z psami, o ile się nimi pokieruje (takie już 4-5-letnie), a dorośli strasznie posysają
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Na mojej wsi też jest chyba tylko jeden pediatra. Ja zapisałam się do przychodni w mieście odległym o 8km i lekarka do której chodzę też jest pediatrą i jest beznadziejna. Dlatego wolę z Klaudią już jeździć do Lublina te 19km. Chociaż podobno w tym pobliskim mieście są bardzo dobrzy pediatrzy, tyle że już prywatnie i do jednej lekarki dużo ludzi z Lublina właśnie przyjeżdża.
Co do Kampera - ja bym nie chciała
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Ja mam jutro
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest teraz taka sytuacja, że koty chodzą po podwórku na którym jest pies. Pies jest przyjaźnie nastawiony, czasem nie zwraca na koty uwagi, a czasem je pogoni albo zaczepia do zabawy. Koty chciałyby tylko spokoju, nie są agresywne, ale jak do nich skacze to syczą i wyciągają łapy z pazurami. Kurcze, jest ryzyko zadrapania, ale nie chcę z tego powodu odbierać kotom wychodzenia (tak się awanturują, że chcą na dwór, że sobie tego nie wyobrażam). Jak tylko widzę taką sytuację to wołam psa, mówimy do niej nie rusz (zna tą komendę), zachęcamy do zabawy z nami albo zabawką (na szczęście jej ukochany talerzyk jest atrakcyjniejszy niż koty). |
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLINUSIA od razu kciuki za jutro!
A wizytuję ktoś ze mną w środę? ![]() Ach ja jutro idę do fryzjera, bardzo się cieszę Mam nadzieję że nie zacznę w nocy rodzić :P
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jest temat rzeka, niestety.---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4130 |
|
*sportaddict*
|
Dzięki za kciuki dziewczyny, czekam na KTG już drugie dzisiaj bo były jakieś problemy ze sprzętem i siedzę tu ponad 2h A jeszcze jakaś lekarka bezczelnie wepchnela swoją pacjentke przede mnie na KTG chociaż jej położna mówiła, ze czekam
dobrze, ze tego nie widziałam, bo bym zrobiła sajgon Za to z ciekawostek: gin ogląda moją szyjke i mkwi: no, zamknięta ale skrócona, jeszcze z tydzień pani pewnie w tej ciąży pochodzi. Ciekawe co powie mój ordynator w piątek... |
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za ktg!
|
|
|
|
|
#4133 |
|
*sportaddict*
|
No zobaczymy w piątek czy jej fantazja nie poniosła, ciekawa jestem co mój ordynator powie i co wyjdzie na usg, ale nie ukrywam, mialam ochotę kiwac się w kącie z lekką paniką
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz się okaże, że pierwsze urodzą te których nikt nie obstawia
|
#4135 |
|
*sportaddict*
|
Ja się nie wyrywam przed szereg
|
|
|
|
#4136 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja weszlam do pepco dzis rano i same letnie body i jakies koszulki ale znalazlam jeden dresik za 15 zl na 74 ostatni 1497874638484.jpg A obiad błyskawiczny ale tak pyszny dawno nie robilam a uwielbiam makarom ze szpinakiem i serem plesniowym i bruschetty z pomidorami opchalam sie i leze i kwicze😉1497874749794.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4137 | |||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
![]() Mi ostatnio jeden odpadł i zdjęłam wszystkie Cytat:
![]() Cytat:
W pepco bez szalu te przeceny ![]() Ja dziś po usg. Mała w 37t1d ma 2940g wszystko jest ok
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-06-19 o 14:24 |
|||
|
|
|
#4138 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mówiła mi nic na ten temat jak byłam się u niej zgłosićCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki za wizytę |
||||
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli świetny ten dres!
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- W szpitalu trzeba zgłosić adres przychodni dziecka: pediatrę i położną.
|
#4140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Apropo żył na brzuchu to u mnie widać najbardziej przy pępku wygląda jakbym miała ogromnego siniaka tam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Jechałem wtedy pociągiem, ale to i tak mała różnica dla mnie.

został mi miesiąc do terminu z om. Ibardzo liczę na jakiś termin cc. Tak jak większość z was mam dość, wyć mi się chcę , wszystko boli,młodą tak ostatnio napiera na bożenę że mam wrażenie że zaraz urodze.Zgaga, niemoc a już najbardziej wkurzona mnie nocne spacery do wc, wstaje bez jaj jakieś 10-12 razy , nie zdążę przekręcić się na drugi bok i znów muszę wstawac

zrobilam mam nadzieje ostatnie zamowienien na gemini juz chyba wszystko niezbędne do wyprawki noworodka mam.

dobrze, ze tego nie widziałam, bo bym zrobiła sajgon
kciuki za ktg!