Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-11, 09:53   #1321
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość
Obejrzałam ten film i .. rany. Jak mi żal tej dziewczyny. Wyglądała naprawde.. strasznie. I te oczy takie wielkie i nieszczęśliwe. ;O

A u mnie.. dziwnie. Jem normalnie, nawet troszkę więcej a waga leci w dół. Może dlatego że ruszam się więcej bo i ładna pogoda?
Nie wspominałam, bo nie było czasu. Na piątek jestem zapisana na pierwszą wizytę u psychologa. Nie wiem jeszcze w jaki sposób wyrzuce z siebie, z czym przyszłam. Martwie się, że spanikuje i nic nie powiem.
Ja też myślałam że nie powiem ani słowa,że a tu co jak powiedziełam to mi tak jakoś lżej było. Więc nie bój się i życze ci miłego spotkania.

Cytat:
Napisane przez chfast Pokaż wiadomość
Całkowicie Cię rozumiem! Mam tak samo a nawet wczoraj. Z rana lekko smutna byłam i juz po sniadaniu jakieś wyrzuty sumienia, ale pojechałam na zakupy i jakos potem nie mogłam nic przełknąć, w czasie dnia zjadłam 2 śniadania i obiad,a potem poszłam na 3 piwa, (cudownie poprawiło mi to humor)dla mnie to wogóle abstrakcja tylko 3 posiłki, bo zawsze wiecej jem, ale po prostu miałam zaciśnięte gardło Kcal wszyło ok 1800 na dzien, wiec nie mało. Ale tak sie wczoraj dobrze czułam, ze aż mi sie nie chce odchudzać, a jak załóżmy dzisiaj cos zjem i brzuch bd troche wiekszy to zaś będzie, ze tylko tłuszcz. Brzuch mam, aż wklęśnięty a waga mi nagle spadła o kg:| () (ale od razu mówie, ze ja się odchudzam -teoretycznie, bo w praktyce to cięzko idzie)

Cudowne rozwiąznie... wyjśc gdzieś do ludzi
No to najlepszy sposób wyjść gdzieś z ludźmi tak jak piszesz.

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
W piątek 37km na rowerku, wczoraj 50km, dzisiaj mi się nie chce :P Ale rodzice się śmieją żem cienias i wymiękam, więc tak nie może być! Wczoraj widziałam się z kuzynką (po urodzeniu syna, zawsze bardzo chuda), ona do mnie:
-Ale Ty schudłaś! (widziała mnie w wakacje)
-Nieeee od wakacji, tylko 2-3 kg. (taka prawda)
-E tam, przecież Ty jesteś połową siebie! Ile Ty ważysz?
-55...
- A ile wzrostu?
-180...
- O rany! Ja mam 175cm i jak tyle ważyłam, to byłam przeraźliwie chuda!
- Ale... Ale... Ty jesteś ode mnie chudsza!

Na co rodzina:
- Chyba żartujesz, Ty wyglądasz jak połowa Renaty!
- No co Wy gadacie, przecież ona jest STRASZNIE chuda. Masakrycznie wygląda (ale ona z natury).
- No właśnie...

Bez kitu. Tata porobił mi fotki i ja się sobie wcale chuda na nich nie wydaję... normalna, nie gruba. Ale żeby chuda? Nieeee.
Tak jak napisała Bbasiulka prześlij to ocenimy : krytia@wp.pl

zooosiu napewno nie wyglądasz grubo i musisz w to uwierzyć Wiele dziewczyn z ed chyba nie wie dlaczego zaczęło się odchudzać.
Na zdjęciach kiedyś byłam roześmiana, szczęśliwa i nawet byłam szczupła a teraz... ale dążę do tego żeby znowu taka być.(no może troszeczke chudsza?)
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 09:56   #1322
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
zooosiu napewno nie wyglądasz grubo i musisz w to uwierzyć Wiele dziewczyn z ed chyba nie wie dlaczego zaczęło się odchudzać.
Na zdjęciach kiedyś byłam roześmiana, szczęśliwa i nawet byłam szczupła a teraz... ale dążę do tego żeby znowu taka być.(no może troszeczke chudsza?)
chudsza? przecież na zdjęciach na naszej klasie wyglądasz bardzo szczupło! założe się że już wtedy miałaś tzw niedowagę wg BMI czy nie?

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:00   #1323
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Nie miałam niedowagi. Moje BMI wynosiło 18,5 czy jakoś tak.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 10:07   #1324
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Nie miałam niedowagi. Moje BMI wynosiło 18,5 czy jakoś tak.
ale to i tak najniższa granica.. ja miałam 18.8

Stary 2008-05-11, 10:11   #1325
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
ale to i tak najniższa granica.. ja miałam 18.8
No może i najniższa granica, ale np. okres straciłam przy 40kg
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 10:21   #1326
tamonita
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny.
Widzę, że film wzbudził w Was jako takie emocje. To chyba dobrze.
Wiecie na mnie zrobił on ogromne wrażenie, a dlaczego ? Bo patrząc na tą dziewczynę widziałam siebie i moje "etapy" przemian w chorobie. Same powiedzcie czy ta Dziewczyna na początku była jakaś gruba ?! Nie, byla normalna, wyglądała zdrowo, jak przeciętna nastolatka, a jak wyglądała na końcu ? Jak kupa kości powłóczonych skórą. Jej dziwnie wielkie oczy, zapadnięte policzki... - przerażające, do tego doprowadziło ją odchudzanie... Wiecie, oglądajac ten film widziałam siebie. Jesli chcecie mniej więcej zobrazować sobie moją osobę podczas any, to powiem Wam, że wyglądałam w sumie tak samo, tzn. na końcu "odchudzania", w najbardziej tragicznym momencie, miałam taką właśnie twarz, duze oczy, wystające kości policzkowe, nienaturalny wygląd, a dlaczego tak wyglądałam ? Bo nie potrafilam powiedzieć "stop !", wtedy kiedy wyglądałam naprawde ok. Byłam szczupła, a widziałam wszędzie swój tłuszcz, którego nie było... Wy piszecie tu, że jesteście gruba, ale ja widziałam Wasze zdjęcia i wcale takie nie jesteście... Przez ten film chciałam Wam uświadomić, że przez to wkręcanie sobie, jakie to jesteście grube (mimo, że nie jesteście) w efekcie możecie wyglądać tak jak Ona. I co ? Chciała być piękna. Ja też chciałam być piękna, a zbrzydłam masakrycznie i zrobiłam z siebie karykature własnego ja... Żałuje, że w pore nie obudziłam się z tego letagru, ale Wy jeszcze możecie, dlatego nie pchajcie się w szpony anoreksji, bo ona nie chce łatwo puścić i często doprowadza do takiego stanu w jakim była ta Dziewczyna...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:31   #1327
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Wiecie na mnie zrobił on ogromne wrażenie, a dlaczego ? Bo patrząc na tą dziewczynę widziałam siebie i moje "etapy" przemian w chorobie. Same powiedzcie czy ta Dziewczyna na początku była jakaś gruba ?! Nie, byla normalna, wyglądała zdrowo, jak przeciętna nastolatka, a jak wyglądała na końcu ? Jak kupa kości powłóczonych skórą. Jej dziwnie wielkie oczy, zapadnięte policzki... - przerażające, do tego doprowadziło ją odchudzanie... Wiecie, oglądajac ten film widziałam siebie. Jesli chcecie mniej więcej zobrazować sobie moją osobę podczas any, to powiem Wam, że wyglądałam w sumie tak samo, tzn. na końcu "odchudzania", w najbardziej tragicznym momencie, miałam taką właśnie twarz, duze oczy, wystające kości policzkowe, nienaturalny wygląd, a dlaczego tak wyglądałam ? Bo nie potrafilam powiedzieć "stop !", wtedy kiedy wyglądałam naprawde ok. Byłam szczupła, a widziałam wszędzie swój tłuszcz, którego nie było... Wy piszecie tu, że jesteście gruba, ale ja widziałam Wasze zdjęcia i wcale takie nie jesteście... Przez ten film chciałam Wam uświadomić, że przez to wkręcanie sobie, jakie to jesteście grube (mimo, że nie jesteście) w efekcie możecie wyglądać tak jak Ona. I co ? Chciała być piękna. Ja też chciałam być piękna, a zbrzydłam masakrycznie i zrobiłam z siebie karykature własnego ja... Żałuje, że w pore nie obudziłam się z tego letagru, ale Wy jeszcze możecie, dlatego nie pchajcie się w szpony anoreksji, bo ona nie chce łatwo puścić i często doprowadza do takiego stanu w jakim była ta Dziewczyna...
Wszystko, o czym piszesz jest prawda. Moim zdaniem za bardzo skupiamy sie na jednym miescu-brzuchu, udach itd. zamiast oceniac siebie jako calosci. I wtedy wydaje nam sie, ze jestesmy grube, a tak naprawde wcale tak nie jest. Na przykladzie mnie-obsesja brzucha, moze brzuszek troche wystaje, ale ogolnie wygladam szczuplo, nawet z takim brzuszkiem. Trzeba skupic sie na calosci i nabrac dystansu, ktorego nam brakuje. Jest tez druga strona-mamy zaburzony wyglad osoby normalnej. Za duzo modelek sie naogladalysmy. Trzeba pamietac, ze ponad 90% dziewczyn nie wyglada jak modelki. Zauwazylam to u mnie w szkole. Radze Wam, poogladajcie dziewczyny w szkole, na ulicy, poobserwujcie je. Kazda ma jakies wady, praktycznie KAŻDA! I przewaznie sa szczesliwe. A pogrubiona czesc Twojej wypowiedzi nie jest procesem nieodwracalnym. Zawsze mozna wrocic do poprzedniego stanu, nawet w 101% Pamietaj o tym, pozdrawiam

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:40   #1328
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny.
Ech... mogłabym się podpisać pod kazdym Twoim słowem - też widziałam siebie. Jeszcze teraz jak patrzę na swoje fotki z tamtego okresu to żal mi siebie. Wyglądałam tak tragicznie, a wydawało mi się, że dopiero "pomału zaczynam mieć normalną, szczupłą w miarę, figurę"... Teraz nie dziwię się, czemu wszyscy się na mnie tak dziwnie patrzyli, a mało kto zagadywał - pewnie większość osób przerażała moja koścista twarz i wieeelkie smutne oczy.
Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Wszystko, o czym piszesz jest prawda. Moim zdaniem za bardzo skupiamy sie na jednym miescu-brzuchu, udach itd. zamiast oceniac siebie jako calosci. I wtedy wydaje nam sie, ze jestesmy grube, a tak naprawde wcale tak nie jest. Na przykladzie mnie-obsesja brzucha, moze brzuszek troche wystaje, ale ogolnie wygladam szczuplo, nawet z takim brzuszkiem. Trzeba skupic sie na calosci i nabrac dystansu, ktorego nam brakuje. Jest tez druga strona-mamy zaburzony wyglad osoby normalnej. Za duzo modelek sie naogladalysmy. Trzeba pamietac, ze ponad 90% dziewczyn nie wyglada jak modelki. Zauwazylam to u mnie w szkole. Radze Wam, poogladajcie dziewczyny w szkole, na ulicy, poobserwujcie je. Kazda ma jakies wady, praktycznie KAŻDA! I przewaznie sa szczesliwe. A pogrubiona czesc Twojej wypowiedzi nie jest procesem nieodwracalnym. Zawsze mozna wrocic do poprzedniego stanu, nawet w 101% Pamietaj o tym, pozdrawiam
Masz rację - myślę, że wiele dziewczyn gubi właśnie skupianie się na jednym miejscu. Moją obsesją były z kolei nogi. Patrzyłam w lustro = patrzyłam na nogi i tyłek. I wciąż wydawały mi się za grube mimo, że wisiał na mnie najmniejszy rozmiar spodni. A nie widziałam przy tym okropnej twarzy, rąk jak patyki, kościstego dekoltu i kompletnie zapadniętego brzucha...

I TAK - przypatrzcie się uważnie dziewczynom naookoło Was. Żadna nie jest idealna. Mało tego - czasem piękne wydają nam się te z defektami, a nie te obiektywnie rzecz biorąc obdarzone ładniejszą figurą. Dlaczego? Bo są uśmiechnięte i zadowolone z siebie. To jest podstawa. I nie wierzcie, że schudnięcie do takiego a takiego rozmiaru uczyni Was zadowolonymi z siebie. Mimo, że wydaje się to logiczne to wcale tak nie jest. Trzeba zacząć zmieniać "głowę", a nie ciało

Pozdrawiam

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:46   #1329
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
I TAK - przypatrzcie się uważnie dziewczynom naookoło Was. Żadna nie jest idealna. Mało tego - czasem piękne wydają nam się te z defektami, a nie te obiektywnie rzecz biorąc obdarzone ładniejszą figurą. Dlaczego? Bo są uśmiechnięte i zadowolone z siebie. To jest podstawa. I nie wierzcie, że schudnięcie do takiego a takiego rozmiaru uczyni Was zadowolonymi z siebie. Mimo, że wydaje się to logiczne to wcale tak nie jest. Trzeba zacząć zmieniać "głowę", a nie ciało

Pozdrawiam
dokładnie..

Tamo, Jabłuszko, to strasznie smutne, że Was to spotkało.. Inaczej ogląda się film, czyta sie o czymś, a inaczej jeśli wiesz, że dotyka to osoby które.. bądź co bądź w pewnym stopniu znasz? inaczej, masz świadomość że są na prawdę.
ja teraz cieszę się i ogromnie dziękuje moim rodzicom, że nie pozwolili mi się doprowadzić do tego stanu. czasami jestem zła na siebie, że nie potrafiłam się ukrywać. ale w rzeczywistości wiem, że jeśli nikt by mi nie pomógł, doprowadziłabym się do tego stanu...

Stary 2008-05-11, 11:05   #1330
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Imposing - mam nadzieję,że będąc u psychologa wyrzucisz z siebie wszystko i wizyty Ci pomogą .
ja też. tak bym chciała módz z kimś o tym wszystkim pogadać

Cytat:
Ja też myślałam że nie powiem ani słowa,że a tu co jak powiedziełam to mi tak jakoś lżej było. Więc nie bój się i życze ci miłego spotkania.
dzięki. ;*
A jak u Ciebie, bo już sama nie wiem?

Cytat:
Cześć Dziewczyny.
podpisuje się pod każdym tym słowem.
kurcze, to straszne że tak.. marnujemy sobie życie tym całym jedzeniem. Gdybym powiedziała sobie dość kiedy dobiłam do pierwszego celu , ale nie.. ciągle myślałam że waże za dużo
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:13   #1331
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
ja też. tak bym chciała módz z kimś o tym wszystkim pogadać

dzięki. ;*
A jak u Ciebie, bo już sama nie wiem? U mnie lepiej i na wage dzisiaj nie weszłam i nie zamierzam aż do piątku.

podpisuje się pod każdym tym słowem.
kurcze, to straszne że tak.. marnujemy sobie życie tym całym jedzeniem. Gdybym powiedziała sobie dość kiedy dobiłam do pierwszego celu , ale nie.. ciągle myślałam że waże za dużo
Eh. Jak fajnie gdybym ja nie wchodziła codziennie na wage to moje życie inaczej by teraz wyglądało. Albo gdybym nie porównywała się do innych dziewczyn
Ale chce wreszcie przestać porównywać się z innymi i zacząć myśleć o tym jak ja się czuje w swoim ciele a nie jak inni je oceniają
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 11:34   #1332
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Odnośnie tego filmu- wczorej poświęciłam pół nocy na oglądanie kolejnych takich historii i muszę Wam powiedzieć, że jestem wściekła! Wściekła na media. Weźmy choćby Joanne Liszowską. Media skupiają się tylko i wyłącznie na jej figurze. Wszędzie piszą, że albo przytyła albo jest gruba. Pokazują jej zdjęcia gdzie niekorzystnie wyszła (przecież każdy człowiek czasem tak wygląda). Ale one jest przecież śliczna! Ma piękne, kobiece kształty. Podziwiam to, że będąc pod takim naciskiem, wieczną obserwacją nie popadła w chorobę. Choć wyobrażam sobię jakie to musi być dla niej okropne. Na pewno w środku bardzo to przeżywa- bo kto by tego nie robił?! Takich przykładów można mnożyć setki. Niestety w jedną i drugą stronę.
Victoria Beckham stała się symbolem stylu i seksu. Ale gdzie w niej seks?? Kobieta jest chora, wygląda strasznie, a media ją lansują!!
Media mają ogomną siłę i niestety nie wykorzystują jej w odpowiedni sposób. Wprawdzie jest mała poprawa, ale i tak siła przebicia tych negatywnych wzorców jest potężna!!

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:35   #1333
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
a u mnie juz + 4 kg, przeprasam dziewczyny ale musze odzyskać nad tym kontrole, wróce jak mi się to uda , trzymajcie się <przytul>
Nikita- odzyskać kontrole nad czym??
Nikita to dopiero pierwsze dni , nie możesz już się poddawać, daj Sobie czas , ale nie przekreślaj wszystkiego. Na początku R waga mogła pójść lekko w górę, ale to dlatego że masz tak spowolniony metabolizm, a tylko jedząc więcej jesteś w stanie to naprawić, zmniejszanie i wycofywanie się to nie wyjście, proszę Cię Nikita nie poddawaj się

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
No i wywołałam wilka z lasu!!! Napisałam, że już nie tak bardzo przejmuję się wyglądem, a niedługo potem spojrzałam w lustro i nie mogłam znieść swego widoku! Boże jak ja siebie nienawidzę. Nienawidzę ed!! Czuję się okropnie, podle. Tak jabky ktoś ostatecznie pozbawił mnie sensu życia..! Tyle we mnie niewykrzyczanego gniewu, bólu, żalu...
Asilos ,Kochana wyobrażam sobie jak jest Ci ciężko, to trudne jak przychodzą chwile załamania, ale one właśnie pozwalają nam dostrzec jak było i może być pięknie, gorsze dni przychodzą i mijają , ale najważniejsze gdy się nie poddajemy. Cieszę się że zdecydowałaś sie na psychologa, zobaczysz jak wszystko się zmieni, Twoje spojrzenie na własną osobę, mam nadzieję że nauczysz sie dostrzegać Swoje zalety i w końcu zobaczysz jak wspaniałą i śliczną jesteś dziewczyną

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
Dziś tylko mały napadzik, nic wielkiego w porównaniu do innych, czuję, że jest coraz lepiej choć są dni, gdy łzy same ciekną mi po policzkach i jest mi starasznie smutno, ale jest tak jakby lepiej... Być może będę musiała brać psychotropy, ale powoli oswajam się z tą myślą, już się tak tego nie boję. Byłam wczoraj u pani psycholog, było miło, powiedziała mi kilka fajnych rzeczy, powiedziała żebym nie myślała, że się nie staram bo walczę bardzo dzielnie itp.
Witaj Izuś Ciszę sie ze jest coraz lepiej
Słoneczko może jednak psychotropy nie będą konieczne, daj Sobie jeszcze czas, to ostateczność , a ja wierze że poradzisz sobie z tym. Nie daj Sobie wmówić że sama nie dasz rady, mnie tez na początku chcieli faszerować psychotropami i antydepresantami, ale powiedziałam że chce sprobować bez tego, jeden lekarz się nie zgodził to poszłam do drugiego i powiedział że to mój wybór i skoro czuję sie na silach to czemu nie , na leki zawsze przyjdzie czas.

Plameczko, wydaje mi sie że jednak nie powinnaś rezygnować z psychologa, ED to podstępna choroba i mimo że może nam sie wydawać że wszystko jest ok to czasem wystrczy impuls i wszystko wraca, nie czekaj aż będzie gorzej, teraz kiedy czujesz więcej sił będzie Ci łatwiej powiedzieć o wszystkim psycholog. Przemyśl to jeszcze i pogadaj z rodzicami.

Agness , przecież jedna czy dwie kanapki nie przekreśla wszystkiego, nie myśl tak o Sobie miałaś ochotę to zjadłaś jak każdy inny człowiek który zrobił by tak sama, wraca głodny to je , dlaczego Ty miałabyś tego nie zrobić .

Cytat:
Cześć Dziewczyny.
Ja nie dałam rady oglądać tego filmu , bo widziałam tam Siebie , a ta piosenka to już całkowicie mnie rozwalił, gdyż wszystko mi przypomniała

btw: byłam dziewczynki wczoraj na imprezie, pierwszy raz od miesięcy, ciężko mi było, ludzie reagowali tak , sama nie wiem , każdy tylko ile Cię nie widizłaem , co porabiałaś przez ten czas itp. na początku czułam że nie dam rady , miałam ochotę uciekać, ale potem jakoś wszystko się rozkręciło, nawet wypiłam 3 piwa, nie obyło się bez wyrzutów, ale powiedizłam sobie koniec , chę żyć jak każdy normalny człowiek.
Stary 2008-05-11, 11:41   #1334
smak6malin
Wtajemniczenie

Dawno mnie nie było na tym wątku, zaraz poczytam co tam u Was.
Oglądnęłam ten film, straszny, myślę, że dobrze, że został tu wklejony takowy link.

U mnie dość kiepsko, mam gorączkę, kaszel, okropny katar. Do jutra muszę być zdrowa bo jadę na wycieczkę klasową na kilka dni.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:42   #1335
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

btw: byłam dziewczynki wczoraj na imprezie, pierwszy raz od miesięcy, ciężko mi było, ludzie reagowali tak , sama nie wiem , każdy tylko ile Cię nie widizłaem , co porabiałaś przez ten czas itp. na początku czułam że nie dam rady , miałam ochotę uciekać, ale potem jakoś wszystko się rozkręciło, nawet wypiłam 3 piwa, nie obyło się bez wyrzutów, ale powiedizłam sobie koniec , chę żyć jak każdy normalny człowiek.
No i brawo za piwka.
A wyszalałaś się za wszystkie czasy co?
A co do pogrubionego to ja też
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 11:44   #1336
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
No i brawo za piwka.
A wyszalałaś się za wszystkie czasy co?
A co do pogrubionego to ja też
Wyszalałam i poczułam jak za starych dobrych czasów, nie obyło sie bez ed-kowych zachowań, ale walczyłam z nimi dzielnie a o 3 w nocy nawet zjadłam serek homo bez wyrzutów
Stary 2008-05-11, 11:53   #1337
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

No i tak ma być
Może ja też za niedługo nie będę liczyć kcal i nie mieć wyrzutów że zjadłam coś późną porą(oby, oby)
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 13:42   #1338
Baby14
Zakorzenienie

Oglądnełam filimik. Smuny. Bardzo smutny. Ale podziwiam ta dziewczyne że jednak wygrała,że dostrzegła radośc w swoim zyciu.
Podziwiam bardzo Tamo. Bardzo mądre słowa tu piszesz i mam nadzieje że przełozysz je w praktyke

kurcze przyjechał moj tata. Na poczatku nie skomentował jak wygladam. Ucieszyłam sie. Powiedział ze jestem szczupła ,ale wspomniał jaka bylam kiedys. A miałam sliczna karnacje. Jak mulatka. Nawet w zimie. A teraz? Jestem biaała. Okropna.! Nie nawidze siebie za to... Wczoraj zauwazylam ze najobcislejsze spodnie ktore mialam juz sa za duze.Nie wiem jakim cudem ale znowu schudłam . Tak... Mimo tego iz raz na jakis czas zdarzaja sie napady- ja schudłam.Wazylam sie wczoraj wieczorem wiec pewnie rano i tak było mniej.Ale juz nie chciałam wchodzic na wage. Po prostu nie chciałam psuc sobie tym dnia. Dzis poraz 1 nie skupiam sie na jedzeniu. Nie licze kalorii nie obchodzi mnie skład i wogole. Zjadłam obiad z rodzina, loda, ciastko. W ilosciach jak normalny człowiek - nie napadowo.Chce zeby było tak zawsze. Nie chce skonczyc tak jak ta dziewczyna z filmiku.
Tak wiec kochane -odchodze. Trudno jest mi to zrobic ,ale wyłaczam sie z wizazu.Bede tesknic za Wami bardzo,bardzo. Najwyzej napisze do Was z Naszej Klasy Moze wroce,moze nie... uwierzcie mi ze musze odciac sie od ciiaglego patrzenia na to ile jedza inne dziewczyny , gdzie wypytuja o kalorie, białko,tłuszcze. Wizaz mi o tym tylko przypomina. Chcialam byc na plotkowym ,ale wiem ze jednoczesnie wchodziłabym tutaj.
Wiec ide walczyc o lepsze zycie. Mam nadzieje ze wroce tu kiedys i powiem ze mi sie udało.
Życze Wam wszystkim duuużo siły na pokonanie ED
Teraz jak juz wysle ten post to wyloguje sie i nie zajrze tu jak na razie.
Wiec jeszcze raz trzymajcie sie cieplutko

____Do usłyszenia_____
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 14:58   #1339
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Oglądnełam filimik. Smuny. Bardzo smutny. Ale podziwiam ta dziewczyne że jednak wygrała,że dostrzegła radośc w swoim zyciu.
Podziwiam bardzo Tamo. Bardzo mądre słowa tu piszesz i mam nadzieje że przełozysz je w praktyke

kurcze przyjechał moj tata. Na poczatku nie skomentował jak wygladam. Ucieszyłam sie. Powiedział ze jestem szczupła ,ale wspomniał jaka bylam kiedys. A miałam sliczna karnacje. Jak mulatka. Nawet w zimie. A teraz? Jestem biaała. Okropna.! Nie nawidze siebie za to... Wczoraj zauwazylam ze najobcislejsze spodnie ktore mialam juz sa za duze.Nie wiem jakim cudem ale znowu schudłam . Tak... Mimo tego iz raz na jakis czas zdarzaja sie napady- ja schudłam.Wazylam sie wczoraj wieczorem wiec pewnie rano i tak było mniej.Ale juz nie chciałam wchodzic na wage. Po prostu nie chciałam psuc sobie tym dnia. Dzis poraz 1 nie skupiam sie na jedzeniu. Nie licze kalorii nie obchodzi mnie skład i wogole. Zjadłam obiad z rodzina, loda, ciastko. W ilosciach jak normalny człowiek - nie napadowo.Chce zeby było tak zawsze. Nie chce skonczyc tak jak ta dziewczyna z filmiku.
Tak wiec kochane -odchodze. Trudno jest mi to zrobic ,ale wyłaczam sie z wizazu.Bede tesknic za Wami bardzo,bardzo. Najwyzej napisze do Was z Naszej Klasy Moze wroce,moze nie... uwierzcie mi ze musze odciac sie od ciiaglego patrzenia na to ile jedza inne dziewczyny , gdzie wypytuja o kalorie, białko,tłuszcze. Wizaz mi o tym tylko przypomina. Chcialam byc na plotkowym ,ale wiem ze jednoczesnie wchodziłabym tutaj.
Wiec ide walczyc o lepsze zycie. Mam nadzieje ze wroce tu kiedys i powiem ze mi sie udało.
Życze Wam wszystkim duuużo siły na pokonanie ED
Teraz jak juz wysle ten post to wyloguje sie i nie zajrze tu jak na razie.
Wiec jeszcze raz trzymajcie sie cieplutko

____Do usłyszenia_____
Kochana, jestem pewna że uda Ci się.
Jednocześnie strasznie mi przykro, że odchodzisz, bo polubiłam Cie strasznie i zawsze wnosiłaś jakiś taki optymizm do tego wątku. Ale skoro uważasz że bez Wizażu będzie Ci lepiej, nie będe przekonywać.
Mam tylko nadzieje że wrócisz do nas, jako całkiem zdrowa, szczęśliwa nastolatka.
3 maj się.

Cytat:
Eh. Jak fajnie gdybym ja nie wchodziła codziennie na wage to moje życie inaczej by teraz wyglądało. Albo gdybym nie porównywała się do innych dziewczyn
Ale chce wreszcie przestać porównywać się z innymi i zacząć myśleć o tym jak ja się czuje w swoim ciele a nie jak inni je oceniają
Porównywanie siebie do innych jest największą na świecie głupotą. Bo przecież każdy jest inny...
Wiem , żę Ci się uda. ;** Ty też uwierz, nie musisz się warzyć.

Oj, a mnie to rodzice stawiają na wage żeby jak to mówią " mieć mnie pod kontrolą" . Pomijając szczegół że przez tą ich kontrolę mam zamiar zrobić im na złość i zejść kilka kg. Ale nie , nie zrobie tego.
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:10   #1340
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Baby14 szkoda że odchodzisz ale jeżeli to ma ci pomóc to nie wchodź tu. Życze ci szczęśliwego, normalnego życia.

Cytat:

Porównywanie siebie do innych jest największą na świecie głupotą. Bo przecież każdy jest inny...
Wiem , żę Ci się uda. ;** Ty też uwierz, nie musisz się warzyć.

Oj, a mnie to rodzice stawiają na wage żeby jak to mówią " mieć mnie pod kontrolą" . Pomijając szczegół że przez tą ich kontrolę mam zamiar zrobić im na złość i zejść kilka kg. Ale nie , nie zrobie tego.
No i nie wolno ci tego zrobić ale ty na szczęście o tym wiesz.
Imposing a jak tam u ciebie? nie pamiętam czy już pisałaś
Kurcze a lać zaczęło, ale to bez różnicy i tak musze w domu siedzieć.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 15:18   #1341
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Annie1441 ty jesteś chudziutka.Chyba nawet za chuda. Ale niech inne wizażanki też się wypowiedzą
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 15:28   #1342
zooosia
Zadomowienie

Annie, mogę też prosić zdjęcia?

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2011-04-25 o 12:16
Stary 2008-05-11, 15:42   #1343
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez sie boje przytyć ale jest parę ważnych dla mnie rzeczy/powodów/osób dla których musze to zrobić. Wczoraj np. spanikowałam jak zobaczyłam te 1,5kg więcej ale pomyślałam dla kogo i dla czego to robie i troche sie opanowałam.
Czemu zostalas sama, a rodzice, przyjaciele?(sory jezeli to przykry temat).Toffiee nie poddawaj sie, pokonasz to
Dziękuję Kochana. Już troche sie uspokoiłam wypłakałam i jest już chyba ok. Stanęłam przed lustrem i widze słodziutkie powyginane nóżki, na prawdę paru kg i tak nie byłoby zbytnio widać. Pisałam, że jestem sama, bo gdy tak nie mówie o tym co czuję swoim znajomym, to tak jakby oddalam sie od nich, nie mam ochoty z nimi przebywaći przez samą siebie zostaję sama. One nie widza jak mi pomóc, mysla,że może jestem takak z natury,albo jestem na cos chora, są miłe i to wszystko.

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Odnośnie tego filmu- wczorej poświęciłam pół nocy na oglądanie kolejnych takich historii i muszę Wam powiedzieć, że jestem wściekła! Wściekła na media. Weźmy choćby Joanne Liszowską. Media skupiają się tylko i wyłącznie na jej figurze. Wszędzie piszą, że albo przytyła albo jest gruba. Pokazują jej zdjęcia gdzie niekorzystnie wyszła (przecież każdy człowiek czasem tak wygląda). Ale one jest przecież śliczna! Ma piękne, kobiece kształty. Podziwiam to, że będąc pod takim naciskiem, wieczną obserwacją nie popadła w chorobę. Choć wyobrażam sobię jakie to musi być dla niej okropne. Na pewno w środku bardzo to przeżywa- bo kto by tego nie robił?! Takich przykładów można mnożyć setki. Niestety w jedną i drugą stronę.
Victoria Beckham stała się symbolem stylu i seksu. Ale gdzie w niej seks?? Kobieta jest chora, wygląda strasznie, a media ją lansują!!
Media mają ogomną siłę i niestety nie wykorzystują jej w odpowiedni sposób. Wprawdzie jest mała poprawa, ale i tak siła przebicia tych negatywnych wzorców jest potężna!!
Na pewno masz rację. Gdy czyta się po raz 100 o grubych nogach Liszowkiej, to w pewnym momencie myślać o niej myslę- eh to ta z grubymi nogami, bez względu na to czy byłaby to prawda czy też nie. Wogóle powninno sie tak skupiać na wyglądzie. Naprawdę wygląd to tak jak okładka od ksiązki, tylko kilka pierwszych sekund jest fajnie, ale gdy zawartość jest beznadziejna, wygląd przestaje miec jakąkolwiek wartośc.

Cytat:
Nikita- odzyskać kontrole nad czym??

Mi tez jest cięzko gdy ktoś pyta co tam u mnie. Bo cięzko jest uśmiechać się, gdy wraca ten obraz samotnych wieczorów nad talerzykiem warzyw. To trudne, ale myślę, że właśnie teraz dostrzeżesz tę radośc z bycia "normalnym". Popatrz, jeszcze niedawno byłaś na 1200 kcal, to przecież poważna redukcja, a teraz juz wcinasz Serniczki i inne puszności, jesz zgdonie z zapotrzebowaniem masz super nastrój. Robisz ogromne postępy

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Oglądnęłam ten film, straszny, myślę, że dobrze, że został tu wklejony takowy link.

U mnie dość kiepsko, mam gorączkę, kaszel, okropny katar. Do jutra muszę być zdrowa bo jadę na wycieczkę klasową na kilka dni.

Też byłam chora, zaziębiłam się na szkolnym apelu i myślałam, że tam zamarznę, wiec poszłam do domu, na szczeście wychowawczyni nie zauważyła. koniecznie weź jakis mocny lek i do łóżeczka
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 16:03   #1344
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość

Dziękuję Kochana. Już troche sie uspokoiłam wypłakałam i jest już chyba ok. Stanęłam przed lustrem i widze słodziutkie powyginane nóżki, na prawdę paru kg i tak nie byłoby zbytnio widać. Pisałam, że jestem sama, bo gdy tak nie mówie o tym co czuję swoim znajomym, to tak jakby oddalam sie od nich, nie mam ochoty z nimi przebywaći przez samą siebie zostaję sama. One nie widza jak mi pomóc, mysla,że może jestem takak z natury,albo jestem na cos chora, są miłe i to wszystko.
No i mam nadzieje że będzie jeszcze lepiej niż ok czyli wspaniale.
Swoim znajomym też nie mówie co czuje, jestem przy nich cicha, spokojna.
Zostaje również sama i sama nie wiem czy lepiej być samą czy z tymi 'przyjaciółkami' które raz są normalne i fajne a raz wredne i chamskie

Na pewno masz rację. Gdy czyta się po raz 100 o grubych nogach Liszowkiej, to w pewnym momencie myślać o niej myslę- eh to ta z grubymi nogami, bez względu na to czy byłaby to prawda czy też nie. Wogóle powninno sie tak skupiać na wyglądzie. Naprawdę wygląd to tak jak okładka od ksiązki, tylko kilka pierwszych sekund jest fajnie, ale gdy zawartość jest beznadziejna, wygląd przestaje miec jakąkolwiek wartośc.
No właśnie(kurcze teraz niby jestem taką mądra a wcześciej?)

Stanęłam sobie przed lustrem w mojej bardzo przeze mnie lubianej bluzce i wyglądałm w niej tak mizernie i chudo, rączki jak patyczki a obojczyki. Niby to wszystko widze w lustrze a jednak ciągle się przejmuje.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 16:32   #1345
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość

to kuruj się kuruj, nie może Cię ominąć szkolna wycieczka, one są najlepsze, potem tyle wspaniałych wspomnień
A tak w ogóle to Co u Ciebie słychać Martynko ??

Cytat:

Mi tez jest cięzko gdy ktoś pyta co tam u mnie. Bo cięzko jest uśmiechać się, gdy wraca ten obraz samotnych wieczorów nad talerzykiem warzyw. To trudne, ale myślę, że właśnie teraz dostrzeżesz tę radośc z bycia "normalnym". Popatrz, jeszcze niedawno byłaś na 1200 kcal, to przecież poważna redukcja, a teraz juz wcinasz Serniczki i inne puszności, jesz zgdonie z zapotrzebowaniem masz super nastrój. Robisz ogromne postępy
1200 kcal to jadłam w dobrym momencie wychodzenia ed , wcześniej to nawet nie piszę ile było a teraz owszem jem tyle ile potrzebuję, tzn nie ograniczam , jak jestem głodna to wcinam, coraz więcej barier pokonanych choć jeszcze wiele przede mną ale myślę że się uda. Zdaję Sobie sprawę że przytyłam ale postanowiłam się nie ważyć, teraz dopada mnie jedynie ogromy lęk i obawa że będę tyć i tyc, nie umiem sobie czasem z tym poradzić.

Cytat:
Stanęłam sobie przed lustrem w mojej bardzo przeze mnie lubianej bluzce i wyglądałm w niej tak mizernie i chudo, rączki jak patyczki a obojczyki. Niby to wszystko widze w lustrze a jednak ciągle się przejmuje.
Wiem Krytia jak Ci ciężko, bo niby widzisz to wszystko, te kości wystające i chude ciało a jednak coś w środku nie pozwala tego zmienić, nie chce by było jak kiedyś, ale pomyśl jak było dobrze, pomyśl o czasie kiedy byłaś wesołą, szczęśliwą dziewczyna która nie zwracała uwagi na swój wygląd i wcinała wszystko co lubiła, czy nie tęskno Ci do tego, wiesz jak warto sie postarać aby do tego wrócić
Stary 2008-05-11, 17:22   #1346
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
1200 kcal to jadłam w dobrym momencie wychodzenia ed , wcześniej to nawet nie piszę ile było a teraz owszem jem tyle ile potrzebuję, tzn nie ograniczam , jak jestem głodna to wcinam, coraz więcej barier pokonanych choć jeszcze wiele przede mną ale myślę że się uda. Zdaję Sobie sprawę że przytyłam ale postanowiłam się nie ważyć, teraz dopada mnie jedynie ogromy lęk i obawa że będę tyć i tyc, nie umiem sobie czasem z tym poradzić.
Mam to samo, ale jestem pewna że ty nie będziesz tyć i tyć... tylko zatrzymasz się albo już stoisz na bardzo dobre dla ciebie wadze

Wiem Krytia jak Ci ciężko, bo niby widzisz to wszystko, te kości wystające i chude ciało a jednak coś w środku nie pozwala tego zmienić, nie chce by było jak kiedyś, ale pomyśl jak było dobrze, pomyśl o czasie kiedy byłaś wesołą, szczęśliwą dziewczyna która nie zwracała uwagi na swój wygląd i wcinała wszystko co lubiła, czy nie tęskno Ci do tego, wiesz jak warto sie postarać aby do tego wrócić
Hmm, wcinała to co lubiła jak to pięknie brzmi.
Nawet nie wiesz jak mi do tego tęskno.(a może wiesz?) Czy nie da się wymienić jakoś tego chorego spojrzenia/myślenia?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 17:26   #1347
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, wcinała to co lubiła jak to pięknie brzmi.
Nawet nie wiesz jak mi do tego tęskno.(a może wiesz?) Czy nie da się wymienić jakoś tego chorego spojrzenia/myślenia?
Wymienić nie ale z czasem się go pozbyć ,to na pewno jest możliwe, mnie się powoli udaje i Tobie także się uda. Uwierz w Siebie Słoneczko bo jesteś na bardzo dobrej drodze
Chodzisz dalej do psychologa??
Stary 2008-05-11, 17:31   #1348
zooosia
Zadomowienie

Krytia wymienić może i nie ale na pewno z czasem, jeśli będziesz bardzo się starać, wszystko powoli będzie wracać do normy. Gwarantuje Ci to. Jesteś na dobrej drodze, wystarczy teraz jak nie będziesz się zatrzymywać a zwłaszcza cofać, musisz tylko iść dalej, pokonywać kolejne przeszkody a na pewno niedługo ta choroba zostanie daleko za Tobą

a co u Ciebie Funky?

ja mam całkiem dobry nastrój. Dzisiaj wieczorem o 23 wyjezdzam do Francji, będe tam dopiero o 18 w poniedziałek! Ale i tak już nie mogę się doczekać

Stary 2008-05-11, 17:35   #1349
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Asilos ,Kochana wyobrażam sobie jak jest Ci ciężko, to trudne jak przychodzą chwile załamania, ale one właśnie pozwalają nam dostrzec jak było i może być pięknie, gorsze dni przychodzą i mijają , ale najważniejsze gdy się nie poddajemy. Cieszę się że zdecydowałaś sie na psychologa, zobaczysz jak wszystko się zmieni, Twoje spojrzenie na własną osobę, mam nadzieję że nauczysz sie dostrzegać Swoje zalety i w końcu zobaczysz jak wspaniałą i śliczną jesteś dziewczyną

Dziękuję Ci za dobre słowa I wiem, że mnie rozumiesz. Wczorajszy dzień był naprawdę paskudy, bardzo sie męczyłam Dziś jest już lepiej, ale "zakwasy" po wczorajszym smutku pozostały.

Szczerze powiem, że nie mogę się doczekać jutrzejszej rozmowy z mama. Oczywiście smutno mi, że będę musiała ją zmartwić, ale wiem, że to zrozumie. Zresztą ona dobrze wie, że jeszcze nie jest ze mną wszystko ok, że moja depresja powraca- tylko nie wie, że mam tak zniekształcony obraz siebie.
Tak sobię myślę, że leczę się z depresji już tyle lat i nie pomyśłałam, że w tym tkwi problem. Może nie samo sedno, ale duża częśc problemu jest właśnie w moim postrzeganiu siebie. Mam w sobię wiarę, że psycholog pomoże mi odnaleźć drogę, pomoże zrozumieć, zaakceptować...

Cieszę się Funky, że byłaś na imprezie, naprawdę bardzo się cieszę Pamiętam swoją pierwszą imprezę po czasie izolacji. Czułam się trochę wyobcowana. Przez ten czas kiedy żyłam poza życie, inni szli naprzód. Nie było to łatwe do zaakceptowania.

Cytat:
To prawda, nie powinno się skupiać na wyglądzie. Niestety media są jakie są. Wnętrze właściwie przestało wiele znaczyć. Świat idzie naprzód, ale w złą stronę. Widać to na ulicach miast. W zachowaniach młodych ludzi. Nie mówię, że wszystkich, ale niestety- w zdecydowanej większości

Cytat:
Krycia, widzisz sama jak okropna i niepojęta jest ta choroba

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 17:43   #1350
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
a co u Ciebie Funky?
ja mam całkiem dobry nastrój. Dzisiaj wieczorem o 23 wyjezdzam do Francji, będe tam dopiero o 18 w poniedziałek! Ale i tak już nie mogę się doczekać
mmmmm zazdroszczę, i życzę udanego wyjazdu Obyś odpoczęła i zapomniała o ED

A u mnie nawet ok, tak jak pisałam byłam na tej imprezie myślałam ze nie dam rady wypić piwa, ale zaparłam się w Sobie i się udało (i to nie jedno a nawet 3 i parę kielonów w sumie to pewnie wszystko wytańczyłam, pierwszy raz miałam siłę się bawić i nie padłam z wyczerpania po 5 min, mój organizm chyba sie powoli regeneruje, byłam w stanie wytrzymać bez jedzenia jakieś 9h , pewnie przez to piwo nawet nie byłam głodna dziś to wszystko sobie odbijam , chodzę tylko i jem mam takie smaki ale ciesze się bo jest znacznie lepiej ,jedyne co mnie przytłacza to waga i fakt że przytyłam, z jednej strony ciesze się bo lepiej wyglądam , spodnie nie wiszą tylko ładnie mnie opinają , spod bluzki nie stercza kości i ręce już w miarę wyglądają , a z drugiej ciągle ta obawa że waga się nie zatrzyma i ciągle będę tak tyć, teraz myślę sobie że przecież w każdym momencie mogę przejść na lekkie R , jak uznam że już za dużo i dołączę dużo ćwiczeń , albo same ćwiczenia ehhhh już sama nie wiem
z reszta jak wrócę do Siebie na mieszkanie to porobię zdjęcia i zobaczycie jak aktualnie wyglądam i czy już widać tych parę kilo

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości