|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
. Więc nie bój się i życze ci miłego spotkania.Cytat:
Cytat:
zooosiu napewno nie wyglądasz grubo i musisz w to uwierzyć Na zdjęciach kiedyś byłam roześmiana, szczęśliwa i nawet byłam szczupła a teraz... ale dążę do tego żeby znowu taka być.(no może troszeczke chudsza? )
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Nie miałam niedowagi. Moje BMI wynosiło 18,5 czy jakoś tak.
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
ale to i tak najniższa granica.. ja miałam 18.8
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
No może i najniższa granica, ale np. okres straciłam przy 40kg
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny.
Widzę, że film wzbudził w Was jako takie emocje. To chyba dobrze. Wiecie na mnie zrobił on ogromne wrażenie, a dlaczego ? Bo patrząc na tą dziewczynę widziałam siebie i moje "etapy" przemian w chorobie. Same powiedzcie czy ta Dziewczyna na początku była jakaś gruba ?! Nie, byla normalna, wyglądała zdrowo, jak przeciętna nastolatka, a jak wyglądała na końcu ? Jak kupa kości powłóczonych skórą. Jej dziwnie wielkie oczy, zapadnięte policzki... - przerażające, do tego doprowadziło ją odchudzanie... Wiecie, oglądajac ten film widziałam siebie. Jesli chcecie mniej więcej zobrazować sobie moją osobę podczas any, to powiem Wam, że wyglądałam w sumie tak samo, tzn. na końcu "odchudzania", w najbardziej tragicznym momencie, miałam taką właśnie twarz, duze oczy, wystające kości policzkowe, nienaturalny wygląd, a dlaczego tak wyglądałam ? Bo nie potrafilam powiedzieć "stop !", wtedy kiedy wyglądałam naprawde ok. Byłam szczupła, a widziałam wszędzie swój tłuszcz, którego nie było... Wy piszecie tu, że jesteście gruba, ale ja widziałam Wasze zdjęcia i wcale takie nie jesteście... Przez ten film chciałam Wam uświadomić, że przez to wkręcanie sobie, jakie to jesteście grube (mimo, że nie jesteście) w efekcie możecie wyglądać tak jak Ona. I co ? Chciała być piękna. Ja też chciałam być piękna, a zbrzydłam masakrycznie i zrobiłam z siebie karykature własnego ja... Żałuje, że w pore nie obudziłam się z tego letagru, ale Wy jeszcze możecie, dlatego nie pchajcie się w szpony anoreksji, bo ona nie chce łatwo puścić i często doprowadza do takiego stanu w jakim była ta Dziewczyna...
|
|
#1327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamietaj o tym, pozdrawiam
|
|
#1328 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I TAK - przypatrzcie się uważnie dziewczynom naookoło Was. Żadna nie jest idealna. Mało tego - czasem piękne wydają nam się te z defektami, a nie te obiektywnie rzecz biorąc obdarzone ładniejszą figurą. Dlaczego? Bo są uśmiechnięte i zadowolone z siebie. To jest podstawa. I nie wierzcie, że schudnięcie do takiego a takiego rozmiaru uczyni Was zadowolonymi z siebie. Mimo, że wydaje się to logiczne to wcale tak nie jest. Trzeba zacząć zmieniać "głowę", a nie ciało Pozdrawiam
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tamo, Jabłuszko, to strasznie smutne, że Was to spotkało.. Inaczej ogląda się film, czyta sie o czymś, a inaczej jeśli wiesz, że dotyka to osoby które.. bądź co bądź w pewnym stopniu znasz? inaczej, masz świadomość że są na prawdę. ja teraz cieszę się i ogromnie dziękuje moim rodzicom, że nie pozwolili mi się doprowadzić do tego stanu. czasami jestem zła na siebie, że nie potrafiłam się ukrywać. ale w rzeczywistości wiem, że jeśli nikt by mi nie pomógł, doprowadziłabym się do tego stanu...
|
|
#1330 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak u Ciebie, bo już sama nie wiem? Cytat:
kurcze, to straszne że tak.. marnujemy sobie życie tym całym jedzeniem. Gdybym powiedziała sobie dość kiedy dobiłam do pierwszego celu , ale nie.. ciągle myślałam że waże za dużo
|
|||
|
|
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chce wreszcie przestać porównywać się z innymi i zacząć myśleć o tym jak ja się czuje w swoim ciele a nie jak inni je oceniają ![]()
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie tego filmu- wczorej poświęciłam pół nocy na oglądanie kolejnych takich historii i muszę Wam powiedzieć, że jestem wściekła! Wściekła na media. Weźmy choćby Joanne Liszowską. Media skupiają się tylko i wyłącznie na jej figurze. Wszędzie piszą, że albo przytyła albo jest gruba. Pokazują jej zdjęcia gdzie niekorzystnie wyszła (przecież każdy człowiek czasem tak wygląda). Ale one jest przecież śliczna! Ma piękne, kobiece kształty. Podziwiam to, że będąc pod takim naciskiem, wieczną obserwacją nie popadła w chorobę. Choć wyobrażam sobię jakie to musi być dla niej okropne. Na pewno w środku bardzo to przeżywa- bo kto by tego nie robił?! Takich przykładów można mnożyć setki. Niestety w jedną i drugą stronę.
Victoria Beckham stała się symbolem stylu i seksu. Ale gdzie w niej seks?? Kobieta jest chora, wygląda strasznie, a media ją lansują!! Media mają ogomną siłę i niestety nie wykorzystują jej w odpowiedni sposób. Wprawdzie jest mała poprawa, ale i tak siła przebicia tych negatywnych wzorców jest potężna!!
|
#1333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikita to dopiero pierwsze dni , nie możesz już się poddawać, daj Sobie czas , ale nie przekreślaj wszystkiego. Na początku R waga mogła pójść lekko w górę, ale to dlatego że masz tak spowolniony metabolizm, a tylko jedząc więcej jesteś w stanie to naprawić, zmniejszanie i wycofywanie się to nie wyjście, proszę Cię Nikita nie poddawaj się ![]() Cytat:
Asilos ,Kochana wyobrażam sobie jak jest Ci ciężko, to trudne jak przychodzą chwile załamania, ale one właśnie pozwalają nam dostrzec jak było i może być pięknie, gorsze dni przychodzą i mijają , ale najważniejsze gdy się nie poddajemy. Cieszę się że zdecydowałaś sie na psychologa, zobaczysz jak wszystko się zmieni, Twoje spojrzenie na własną osobę, mam nadzieję że nauczysz sie dostrzegać Swoje zalety i w końcu zobaczysz jak wspaniałą i śliczną jesteś dziewczyną ![]() Cytat:
![]() Słoneczko może jednak psychotropy nie będą konieczne, daj Sobie jeszcze czas, to ostateczność , a ja wierze że poradzisz sobie z tym. Nie daj Sobie wmówić że sama nie dasz rady, mnie tez na początku chcieli faszerować psychotropami i antydepresantami, ale powiedziałam że chce sprobować bez tego, jeden lekarz się nie zgodził to poszłam do drugiego i powiedział że to mój wybór i skoro czuję sie na silach to czemu nie , na leki zawsze przyjdzie czas. Plameczko, wydaje mi sie że jednak nie powinnaś rezygnować z psychologa, ED to podstępna choroba i mimo że może nam sie wydawać że wszystko jest ok to czasem wystrczy impuls i wszystko wraca, nie czekaj aż będzie gorzej, teraz kiedy czujesz więcej sił będzie Ci łatwiej powiedzieć o wszystkim psycholog. Przemyśl to jeszcze i pogadaj z rodzicami. Agness , przecież jedna czy dwie kanapki nie przekreśla wszystkiego, nie myśl tak o Sobie miałaś ochotę to zjadłaś jak każdy inny człowiek który zrobił by tak sama, wraca głodny to je , dlaczego Ty miałabyś tego nie zrobić .Cytat:
Ja nie dałam rady oglądać tego filmu , bo widziałam tam Siebie , a ta piosenka to już całkowicie mnie rozwalił, gdyż wszystko mi przypomniała ![]() ![]() btw: byłam dziewczynki wczoraj na imprezie, pierwszy raz od miesięcy, ciężko mi było, ludzie reagowali tak , sama nie wiem , każdy tylko ile Cię nie widizłaem , co porabiałaś przez ten czas itp. na początku czułam że nie dam rady , miałam ochotę uciekać, ale potem jakoś wszystko się rozkręciło, nawet wypiłam 3 piwa, nie obyło się bez wyrzutów, ale powiedizłam sobie koniec , chę żyć jak każdy normalny człowiek.
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawno mnie nie było na tym wątku, zaraz poczytam co tam u Was.
Oglądnęłam ten film, straszny, myślę, że dobrze, że został tu wklejony takowy link. U mnie dość kiepsko, mam gorączkę, kaszel, okropny katar. Do jutra muszę być zdrowa bo jadę na wycieczkę klasową na kilka dni.
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wyszalałaś się za wszystkie czasy co? ![]() ![]() A co do pogrubionego to ja też
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyszalałam i poczułam jak za starych dobrych czasów, nie obyło sie bez ed-kowych zachowań, ale walczyłam z nimi dzielnie a o 3 w nocy nawet zjadłam serek homo bez wyrzutów
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
No i tak ma być
![]() Może ja też za niedługo nie będę liczyć kcal i nie mieć wyrzutów że zjadłam coś późną porą(oby, oby )
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądnełam filimik. Smuny. Bardzo smutny. Ale podziwiam ta dziewczyne że jednak wygrała,że dostrzegła radośc w swoim zyciu.
Podziwiam bardzo Tamo. Bardzo mądre słowa tu piszesz i mam nadzieje że przełozysz je w praktyke ![]() kurcze przyjechał moj tata. Na poczatku nie skomentował jak wygladam. Ucieszyłam sie. Powiedział ze jestem szczupła ,ale wspomniał jaka bylam kiedys. A miałam sliczna karnacje. Jak mulatka. Nawet w zimie. A teraz? Jestem biaała. Okropna.! Nie nawidze siebie za to... Wczoraj zauwazylam ze najobcislejsze spodnie ktore mialam juz sa za duze.Nie wiem jakim cudem ale znowu schudłam . Tak... Mimo tego iz raz na jakis czas zdarzaja sie napady- ja schudłam.Wazylam sie wczoraj wieczorem wiec pewnie rano i tak było mniej.Ale juz nie chciałam wchodzic na wage. Po prostu nie chciałam psuc sobie tym dnia. Dzis poraz 1 nie skupiam sie na jedzeniu. Nie licze kalorii nie obchodzi mnie skład i wogole. Zjadłam obiad z rodzina, loda, ciastko. W ilosciach jak normalny człowiek - nie napadowo.Chce zeby było tak zawsze. Nie chce skonczyc tak jak ta dziewczyna z filmiku.Tak wiec kochane -odchodze. Trudno jest mi to zrobic ,ale wyłaczam sie z wizazu.Bede tesknic za Wami bardzo,bardzo. Najwyzej napisze do Was z Naszej Klasy Moze wroce,moze nie... uwierzcie mi ze musze odciac sie od ciiaglego patrzenia na to ile jedza inne dziewczyny , gdzie wypytuja o kalorie, białko,tłuszcze. Wizaz mi o tym tylko przypomina. Chcialam byc na plotkowym ,ale wiem ze jednoczesnie wchodziłabym tutaj.Wiec ide walczyc o lepsze zycie. Mam nadzieje ze wroce tu kiedys i powiem ze mi sie udało. Życze Wam wszystkim duuużo siły na pokonanie ED ![]() Teraz jak juz wysle ten post to wyloguje sie i nie zajrze tu jak na razie. Wiec jeszcze raz trzymajcie sie cieplutko ![]() ____Do usłyszenia_____
|
|
|
|
#1339 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednocześnie strasznie mi przykro, że odchodzisz, bo polubiłam Cie strasznie i zawsze wnosiłaś jakiś taki optymizm do tego wątku. Ale skoro uważasz że bez Wizażu będzie Ci lepiej, nie będe przekonywać. Mam tylko nadzieje że wrócisz do nas, jako całkiem zdrowa, szczęśliwa nastolatka. 3 maj się. Cytat:
Wiem , żę Ci się uda. ;** Ty też uwierz, nie musisz się warzyć. ![]() Oj, a mnie to rodzice stawiają na wage żeby jak to mówią " mieć mnie pod kontrolą" . Pomijając szczegół że przez tą ich kontrolę mam zamiar zrobić im na złość i zejść kilka kg. Ale nie , nie zrobie tego.
|
||
|
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Baby14 szkoda że odchodzisz ale jeżeli to ma ci pomóc to nie wchodź tu. Życze ci szczęśliwego, normalnego życia.
![]() Cytat:
Imposing a jak tam u ciebie? nie pamiętam czy już pisałaś ![]() Kurcze a lać zaczęło, ale to bez różnicy i tak musze w domu siedzieć.
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Annie1441 ty jesteś chudziutka.Chyba nawet za chuda. Ale niech inne wizażanki też się wypowiedzą
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
Annie, mogę też prosić zdjęcia?
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-04-25 o 12:16 |
|
|
|
#1343 | ||||
|
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
. Pisałam, że jestem sama, bo gdy tak nie mówie o tym co czuję swoim znajomym, to tak jakby oddalam sie od nich, nie mam ochoty z nimi przebywaći przez samą siebie zostaję sama. One nie widza jak mi pomóc, mysla,że może jestem takak z natury,albo jestem na cos chora, są miłe i to wszystko. Cytat:
Cytat:
i inne puszności, jesz zgdonie z zapotrzebowaniem masz super nastrój. Robisz ogromne postępyCytat:
. koniecznie weź jakis mocny lek i do łóżeczka |
||||
|
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stanęłam sobie przed lustrem w mojej bardzo przeze mnie lubianej bluzce i wyglądałm w niej tak mizernie i chudo, rączki jak patyczki a obojczyki . Niby to wszystko widze w lustrze a jednak ciągle się przejmuje.
|
|
#1345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kuruj się kuruj, nie może Cię ominąć szkolna wycieczka, one są najlepsze, potem tyle wspaniałych wspomnień![]() A tak w ogóle to Co u Ciebie słychać Martynko ?? Cytat:
1200 kcal to jadłam w dobrym momencie wychodzenia ed , wcześniej to nawet nie piszę ile było a teraz owszem jem tyle ile potrzebuję, tzn nie ograniczam , jak jestem głodna to wcinam, coraz więcej barier pokonanych choć jeszcze wiele przede mną ale myślę że się uda. Zdaję Sobie sprawę że przytyłam ale postanowiłam się nie ważyć, teraz dopada mnie jedynie ogromy lęk i obawa że będę tyć i tyc, nie umiem sobie czasem z tym poradzić.![]() Cytat:
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak mi do tego tęskno.(a może wiesz?) Czy nie da się wymienić jakoś tego chorego spojrzenia/myślenia?
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymienić nie ale z czasem się go pozbyć ,to na pewno jest możliwe, mnie się powoli udaje i Tobie także się uda. Uwierz w Siebie Słoneczko bo jesteś na bardzo dobrej drodze ![]() Chodzisz dalej do psychologa??
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Krytia wymienić może i nie ale na pewno z czasem, jeśli będziesz bardzo się starać, wszystko powoli będzie wracać do normy. Gwarantuje Ci to. Jesteś na dobrej drodze, wystarczy teraz jak nie będziesz się zatrzymywać a zwłaszcza cofać, musisz tylko iść dalej, pokonywać kolejne przeszkody a na pewno niedługo ta choroba zostanie daleko za Tobą
a co u Ciebie Funky? ja mam całkiem dobry nastrój. Dzisiaj wieczorem o 23 wyjezdzam do Francji, będe tam dopiero o 18 w poniedziałek! Ale i tak już nie mogę się doczekać
|
#1349 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś jest już lepiej, ale "zakwasy" po wczorajszym smutku pozostały.Szczerze powiem, że nie mogę się doczekać jutrzejszej rozmowy z mama. Oczywiście smutno mi, że będę musiała ją zmartwić, ale wiem, że to zrozumie. Zresztą ona dobrze wie, że jeszcze nie jest ze mną wszystko ok, że moja depresja powraca- tylko nie wie, że mam tak zniekształcony obraz siebie. Tak sobię myślę, że leczę się z depresji już tyle lat i nie pomyśłałam, że w tym tkwi problem. Może nie samo sedno, ale duża częśc problemu jest właśnie w moim postrzeganiu siebie. Mam w sobię wiarę, że psycholog pomoże mi odnaleźć drogę, pomoże zrozumieć, zaakceptować... Cieszę się Funky, że byłaś na imprezie, naprawdę bardzo się cieszę Cytat:
Cytat:
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie nawet ok , tak jak pisałam byłam na tej imprezie myślałam ze nie dam rady wypić piwa, ale zaparłam się w Sobie i się udało (i to nie jedno a nawet 3 i parę kielonów w sumie to pewnie wszystko wytańczyłam, pierwszy raz miałam siłę się bawić i nie padłam z wyczerpania po 5 min, mój organizm chyba sie powoli regeneruje, byłam w stanie wytrzymać bez jedzenia jakieś 9h , pewnie przez to piwo nawet nie byłam głodna dziś to wszystko sobie odbijam , chodzę tylko i jem mam takie smaki ale ciesze się bo jest znacznie lepiej ,jedyne co mnie przytłacza to waga i fakt że przytyłam, z jednej strony ciesze się bo lepiej wyglądam , spodnie nie wiszą tylko ładnie mnie opinają , spod bluzki nie stercza kości i ręce już w miarę wyglądają , a z drugiej ciągle ta obawa że waga się nie zatrzyma i ciągle będę tak tyć, teraz myślę sobie że przecież w każdym momencie mogę przejść na lekkie R , jak uznam że już za dużo i dołączę dużo ćwiczeń , albo same ćwiczenia ehhhh już sama nie wiem ![]() z reszta jak wrócę do Siebie na mieszkanie to porobię zdjęcia i zobaczycie jak aktualnie wyglądam i czy już widać tych parę kilo
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

)dla mnie to wogóle abstrakcja tylko 3 posiłki, bo zawsze wiecej jem, ale po prostu miałam zaciśnięte gardło
Kcal wszyło ok 1800 na dzien, wiec nie mało. Ale tak sie wczoraj dobrze czułam, ze aż mi sie nie chce odchudzać, a jak załóżmy dzisiaj cos zjem i brzuch bd troche wiekszy to zaś będzie, ze tylko tłuszcz. Brzuch mam, aż wklęśnięty a waga mi nagle spadła o kg:| (
)

i na wage dzisiaj nie weszłam

. Niby to wszystko widze w lustrze a jednak ciągle się przejmuje.