|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
moj link juz nieaktywny, ale tu jest ten sam: http://s.aliexpress.com/JnqaQ73i mieciutki, 95%bawelna 5% elastan. ma identyczny materiał jak elastyczne chusty do noszenia! Ty tak z tym sprzataniem nie szalej przed pełnią bo nie wytrzymasz do 17tego! Cytat:
|
|
|
#3872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
oby się za długo już nie przeciągało żebyście mogli jak najszybciej iść na swoje
|
||
|
|
|
#3873 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3874 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale im dobrzeeeeeeeCytat:
O, dzięki, tez zamówię! ![]() Dzisiaj już leżę! obiecuje!Cytat:
Prognozuje sierpień wiec tragedii nie ma, na spokojnie z młodym w wózku już sobie tam wszystko poukładam ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
taaa.... rozdajesz te witaminki a potem nie wiesz o co chodzi
jak sie pokloce o ten sen z mężem to zobaczysz o co chodzi
|
|
#3876 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Aggs no wystarczy juz sprzatania. w sierpniu na spokojnie sie przeprowadzicie.
u nas stres że z łazienką nie zdążymy. wczoraj mowie męzowi ze juz nie umiem sie w wannie obrócić z tym brzuchem a nowa bedzie jeszcze mniejsza. a on na to : ale zanim w nowej sie bedziesz kąpać to zdążysz urodzic wiec nie bedzie problemu ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ejjj dobry pomysł!
|
|
#3878 |
|
MerDer 4ever
|
Minini No tak! Teraz jeszcze zrobiliśmy porządek w zamrażalce bo Tz przyniósł lody
![]() Jon może ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie masz sie o co martwić z tą wanną a czemu teraz kupiliście mniejszą?Ja nie lubię swojej wanny - kupowana na szybko i wlasnie za wąska. No i dlatego razem z TZ korzystamy z prysznica. Moze chociaż Klaudii podpasuje. Fajny otulacz i śliniaki. Aggs - no niestety z remontami tak jest, ze nie zawsze sie zdąży. Wiem coś o tym - miałam u mamy mieszkać max miesiąc, a mieszkałam 4 miesiące. Dobrze ze mnie z domu nie wygoniła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to zawsze mówię do TŻ : szczerość w związku przede wszystkim! ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#3881 |
|
*sportaddict*
|
Dziewczyny, czy macie jakiś dobry pomysł na nastawienie sobie krzyża, jeśli odpadają u mnie wszelkie pozycje z leżeniem na plecach? Chodzę jak babcia od wczoraj
|
|
|
|
#3882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ano dokładnie, plany planami a rzeczywistość rzeczywistością ![]() Mnie tez mama nie goni ale ja już dobrze wiem, jej tak dobrze po prostu, wraca z pracy i obiad podany śmieje się ze jak nas nie będzie to zapisze się gdzieś z tata na obiady Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#3883 |
|
*sportaddict*
|
Ja u rodziców też miałam mieszkać 2 tygodnie, a siedziałam 2 miesiące
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Była u mnie położna
Powiedziała że może być rzeczywiście początek porodu ale też nie koniecznie i organizm daje znać że to już nie długo Trochę mi lepiej nie czuję większych dolegliwości bólowych... Czekam za koleżanka ma przyjechać z synkiem 7 miesięcznym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- W ogóle miałam dziś sen że tz kupil 3 rodzaje mleka modyfikowanego w razie w i byłam mega zła.i kazałam mu je zwrócić idzie mi na głowę już Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joga jak chcesz to mogę ci napisac co najbardziej na mnie działa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
innych metod nie znam ![]() Ruszyłam się w końcu! Umyłam kwiaty z kurzu, a mam dużo kwiatów! Teraz czekam aż wyschną
|
|||
|
|
|
#3887 |
|
MerDer 4ever
|
Jon to ja juz dzisiaj tylko leżę i pachnę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3888 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Samantha straszne muszą być petardy dla synka ![]() Darietta kciuki, żebyś się czegoś konkretnego tam dowiedziała. Minini też miałam w ciąży podobny sen Cytat:
Jak ta teściowa może Cię na tyle zostawić?
|
|
|
|
|
#3890 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wanna niby taki sam wymiar, ale o 2-3 cm mniejsza wewnątrz wiec da sie odczuć.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
haha pogoniła męża z mlekiem ![]() Cytat:
wystraszyl sie chybaja sie nadal kłade w wannie, potem wołam męża zeby mi pomogł wyjść
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi - zacznij od tego filmiku - rozluźni plecy - mi tutaj najbardziej pomaga ćwiczenie z 1min40s - teraz codziennie je robię
https://www.youtube.com/watch?v=8R2H...eNo5GcY_&t=18s potem zrób prenatal jogę - tutaj jest wkomponowana jakby taka prosta modyfikacja powitania słońca, dla mnie to rolowanie pleców z 3min jest super dla ich rozciągnięcia https://www.youtube.com/watch?v=BaSP...cPxHifLzqAacIj jak już sztywność trochę puści możesz zrobić klasyczne powitanie słońca (w tym filmiku najpierw jest trochę rozgrzewki): https://www.youtube.com/watch?v=MPI5...o5GcY_&index=9 ostatnie, ale bardzo ważne - dobre rozciągniecie bioder - tutaj już nie rób całego filmu, a jedynie ćwiczenie z 12min18sek - tylko bez wchodzenia w szpagat Aktualnie moja joga to właśnie różne elementy z tych czterech filmów i przy sztywności pleców super się sprawdzają. |
|
|
|
#3892 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka narzekać nie bede :p
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3893 |
|
Rozeznanie
|
a mi się chyba włączył ten syndrom wicia gniazda
dom cały wysprzatany, planuję poprawić jeszcze w weekend, piore wszystko co się da żeby nic nie zostało jak pójdę do szpitala, przed chwilą smażyłam mielone i odłożyłam kilka do zamrażarki żeby było na później, wcześniej rosół gotowałam i też zamrozilam dwie porcje . I ciągle myślę co by tu jeszcze zrobić żeby jak najmniej było do zrobienia po powrocie ze szpitala
|
|
|
|
#3894 |
|
*sportaddict*
|
Minini, Xzora
|
|
|
|
#3895 | ||||
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3896 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My po remoncie mamy tak duża wannę że aż mi niewygodnie. Wcześniej mieliśmy skrajnie mała to teraz polecieliśmy z rozmachem i jest 160 cm. Problem w tym że ja mam 160 i się mogę tam utopić:p chyba będę w niej rodzić;D Cytat:
no i masaż niech robi TŻ! Ciepłe okłady na krzyż też powinny pomóc![]() Cytat:
Nie odpisała mi żadna z tą opryszczką jeszcze świruje bo młody nieruchliwy... W sumie u niego to norma bo aktywny się robi wieczorem ale mógłby sprzedać kopa. Żrem słodkie i nic:/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Devileek powodzenia w razie czego!!!
Morelle co do zamykania oczka, to zależy jaki to jest rodzaj naczyniaczka, bo czasami są takie wypukłe. Ale u Anastazji pewnie płaski czyli tylko czerwona plamka, nie narośl - wtedy nie powinno być żadnych problemów z oczkiem. Może po pobycie w brzuchu lub po porodzie Pestka ma np. troszkę opuchnietą buzię czy oczko i przez to masz takie wrażenie? Dokarmianie mm się nie przejmuj, mało komu udaje się tego uniknąć. Personel w pl niestety często nie jest bardzo pomocny w kwestii kp. Jak tylko będziesz chciała karmić samą piersią to zawsze będziesz mogła w domu na spokojnie to osiągnąć - w razie problemów na pewno we wroclawiu znajdziesz certfikowana doradczynie laktacyjna. Ale świetnie sobie radzisz, Pestka ssie, więc myślę że dacie radę same Cytat:
Wizja wyrzucenia je motywuje
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia, ale brałaś doustnie heviran czy maść? Ja zakleiłam plasterkiem póki co
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie dobija ta niemożność wstania z wanny ![]() Ale widziałaś go tam czy strzelasz? bo ja w Rossmannie go nigdy nie widziałam a w wielu Rossmannach byłam ![]() Vadi a jak tam Twoje cierpnące dłonie? Ja już prawie nie czuję środkowego palca. Wczoraj się przecięłam właśnie na tym palcu i w ogóle tego nie czułam zauważyłam że mam cały zakrwawiony i patrzę a tam ciachnięcie :/
|
||
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Vadi, Minini ale macie porabane sny 😁
Emmos chętnie poczekam z Tobą😛 Aggs fajne te śliniaki 😊 Baby brawa dla synka! Sam Ty jak urodzisz to nam chyba wszystkim ulży 😉 Taedio ja też mialam zapał do sprzątania dopóki nie włączyłam tv i poleglam 😁 Jon hahahaha ja sie ostatnio położyłam w wannie bo chciałam kregoslup zrelaksowac a zapomnialam ze tż w domu nie ma Pestycyda u mnie nie bylo opryszczkki wiec nie pomogę 😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

przed pełnia leżymy a w przyszłym tygodniu budzimy macice 

blat do kuchni ma być w przyszłym tygodniu aaa No i schody na piętro może tez w przyszłym (oby)... i musiałam ogarnąć nasz kąt u rodziców - porobić miejsca w szafach, zrobić miejsce na łóżeczko i takie tam
oby się za długo już nie przeciągało żebyście mogli jak najszybciej iść na swoje 
ale im dobrzeeeeeee
obiecuje!

Wizja wyrzucenia je motywuje
zauważyłam że mam cały zakrwawiony i patrzę a tam ciachnięcie :/