Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-11, 17:52   #1351
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Wymienić nie ale z czasem się go pozbyć ,to na pewno jest możliwe, mnie się powoli udaje i Tobie także się uda. Uwierz w Siebie Słoneczko bo jesteś na bardzo dobrej drodze
Chodzisz dalej do psychologa??
Chodze ale narazie byłam raz i drugi mam dopiero 27(chyba) maja

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Krytia wymienić może i nie ale na pewno z czasem, jeśli będziesz bardzo się starać, wszystko powoli będzie wracać do normy. Gwarantuje Ci to. Jesteś na dobrej drodze, wystarczy teraz jak nie będziesz się zatrzymywać a zwłaszcza cofać, musisz tylko iść dalej, pokonywać kolejne przeszkody a na pewno niedługo ta choroba zostanie daleko za Tobą

ja mam całkiem dobry nastrój. Dzisiaj wieczorem o 23 wyjezdzam do Francji, będe tam dopiero o 18 w poniedziałek! Ale i tak już nie mogę się doczekać
Ja też chce do Francjii I tak ci zazdroszcze ale mam nadzieje że chociaż później nam opowiesz ja było

Przed chwilą stłukłam termometr i prawie się przez to nie pryczałam rany co mi jest?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 17:56   #1352
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
mmmmm zazdroszczę, i życzę udanego wyjazdu Obyś odpoczęła i zapomniała o ED

A u mnie nawet ok, tak jak pisałam byłam na tej imprezie myślałam ze nie dam rady wypić piwa, ale zaparłam się w Sobie i się udało (i to nie jedno a nawet 3 i parę kielonów w sumie to pewnie wszystko wytańczyłam, pierwszy raz miałam siłę się bawić i nie padłam z wyczerpania po 5 min, mój organizm chyba sie powoli regeneruje, byłam w stanie wytrzymać bez jedzenia jakieś 9h , pewnie przez to piwo nawet nie byłam głodna dziś to wszystko sobie odbijam , chodzę tylko i jem mam takie smaki ale ciesze się bo jest znacznie lepiej ,jedyne co mnie przytłacza to waga i fakt że przytyłam, z jednej strony ciesze się bo lepiej wyglądam , spodnie nie wiszą tylko ładnie mnie opinają , spod bluzki nie stercza kości i ręce już w miarę wyglądają , a z drugiej ciągle ta obawa że waga się nie zatrzyma i ciągle będę tak tyć, teraz myślę sobie że przecież w każdym momencie mogę przejść na lekkie R , jak uznam że już za dużo i dołączę dużo ćwiczeń , albo same ćwiczenia ehhhh już sama nie wiem
z reszta jak wrócę do Siebie na mieszkanie to porobię zdjęcia i zobaczycie jak aktualnie wyglądam i czy już widać tych parę kilo
To świetnie!! Na prawdę bardzo się ciesze, że już wracasz do siebie mogę ze spokojem jechać do tej Francji w takim razie
Ale za te 9 godzin niejedzenia to bacik powinien być ;> chociaż skoro nie byłaś głodna, a dzisiaj nadrabiasz to może być
I nie możesz się martwić tym że przytyłaś!! Na pocieszenie mogę poweidzieć, że ja też. Ważę kilogram więcej niż miałam przytyć. I co? Staram się tym nie martwić. Wiem, że to może przez napady, może zgubię to samoistnie. A nawet jeśli nie to przecież są w życiu ważniejsze rzeczy poza tym Kochana zaprzeczasz sama sobie. Piszesz, że wyglądasz lepiej, i jestem pewna że jest tak na prawdę! więc o co chodzi? ciesz się tymi kilogramami, wracasz przecież do dawnej siebie A waga się zatrzyma, gdy organizm stwierdzi że już mu wystarczy, sama o tym wiesz.
O żadnej R mi tu nie myśl nie ma takiej opcji! przecież nie możesz do tego wrócić, wiesz o tym! No i przecież i tak jesteś chudziutka!
A o zdjęcia proszę już tak na zapas, mój mail znasz a jakby co to na górze

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:01   #1353
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Ja też chce do Francjii I tak ci zazdroszcze ale mam nadzieje że chociaż później nam opowiesz ja było

Przed chwilą stłukłam termometr i prawie się przez to nie pryczałam rany co mi jest?
pewnie, że opowiem

oj skąd to znam.. ja też potrafię(potrafiłam:confu sed płakać z byle głupiego powodu, a w zasadzie to bez powodu. najczęściej przed okresem, ale w czasach ED wszystko potrafiło wyprowadzić mnie z równowagi.. to chyba też jeden ze skutków?

Stary 2008-05-11, 18:17   #1354
Annie1441
Wtajemniczenie

Fotki poszły Wcześniej musieli mnie siłą zaciągać do psychologa, a teraz chętnie sama bym poszła się pochwalić :P Chociaż wiem, że jeszcze dłuuuuuga droga przede mną. Bardzo długa... Ale ciągle ze sobą walczę. Zmieniłam podejście do życia, trochę
dojrzałam. Powoli przekonuję się do P. Ale to jeszcze troszkę. Pogadam z ginekologiem, zobaczę wyniki badań i dopiero zdecyduję. Teraz obijam się 3 dni, bo moja klasa jedzie na wycieczkę, mi się nie chciało. Więc pójdę na rowerek
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:43   #1355
chfast
Raczkowanie

GG do chfast

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Oglądnełam filimik. Smuny. Bardzo smutny. Ale podziwiam ta dziewczyne że jednak wygrała,że dostrzegła radośc w swoim zyciu.
Podziwiam bardzo Tamo. Bardzo mądre słowa tu piszesz i mam nadzieje że przełozysz je w praktyke

kurcze przyjechał moj tata. Na poczatku nie skomentował jak wygladam. Ucieszyłam sie. Powiedział ze jestem szczupła ,ale wspomniał jaka bylam kiedys. A miałam sliczna karnacje. Jak mulatka. Nawet w zimie. A teraz? Jestem biaała. Okropna.! Nie nawidze siebie za to... Wczoraj zauwazylam ze najobcislejsze spodnie ktore mialam juz sa za duze.Nie wiem jakim cudem ale znowu schudłam . Tak... Mimo tego iz raz na jakis czas zdarzaja sie napady- ja schudłam.Wazylam sie wczoraj wieczorem wiec pewnie rano i tak było mniej.Ale juz nie chciałam wchodzic na wage. Po prostu nie chciałam psuc sobie tym dnia. Dzis poraz 1 nie skupiam sie na jedzeniu. Nie licze kalorii nie obchodzi mnie skład i wogole. Zjadłam obiad z rodzina, loda, ciastko. W ilosciach jak normalny człowiek - nie napadowo.Chce zeby było tak zawsze. Nie chce skonczyc tak jak ta dziewczyna z filmiku.
Tak wiec kochane -odchodze. Trudno jest mi to zrobic ,ale wyłaczam sie z wizazu.Bede tesknic za Wami bardzo,bardzo. Najwyzej napisze do Was z Naszej Klasy Moze wroce,moze nie... uwierzcie mi ze musze odciac sie od ciiaglego patrzenia na to ile jedza inne dziewczyny , gdzie wypytuja o kalorie, białko,tłuszcze. Wizaz mi o tym tylko przypomina. Chcialam byc na plotkowym ,ale wiem ze jednoczesnie wchodziłabym tutaj.
Wiec ide walczyc o lepsze zycie. Mam nadzieje ze wroce tu kiedys i powiem ze mi sie udało.
Życze Wam wszystkim duuużo siły na pokonanie ED
Teraz jak juz wysle ten post to wyloguje sie i nie zajrze tu jak na razie.
Wiec jeszcze raz trzymajcie sie cieplutko

____Do usłyszenia_____
Ja dzisiaj tak samo i co? czuje się bardzo dobrze, zjadłam pewnie sporo kcal, ale dlaczego sie nie cieszyć? Jestem szczęśliwa, bo co? bo żyje jak normalny człowiek i chyba to jest mój cel, a nie tracenie kg. Wystarczy, ze nie mam napadów, bo złe humory są z powodu psychiki i wyrzutów. Dzisiaj moja kumpela do mnie powiedziala (bo jeździłysmy z miejsca na miejsce i coś szamałysmy) , ze życie bez jedzenia byłoby nudne hehe:P w sumie jako tako jest to pewna rozrywka

Cytat:
Nikita- odzyskać kontrole nad czym??
Nikita to dopiero pierwsze dni , nie możesz już się poddawać, daj Sobie czas , ale nie przekreślaj wszystkiego. Na początku R waga mogła pójść lekko w górę, ale to dlatego że masz tak spowolniony metabolizm, a tylko jedząc więcej jesteś w stanie to naprawić, zmniejszanie i wycofywanie się to nie wyjście, proszę Cię Nikita nie poddawaj się

Asilos ,Kochana wyobrażam sobie jak jest Ci ciężko, to trudne jak przychodzą chwile załamania, ale one właśnie pozwalają nam dostrzec jak było i może być pięknie, gorsze dni przychodzą i mijają , ale najważniejsze gdy się nie poddajemy. Cieszę się że zdecydowałaś sie na psychologa, zobaczysz jak wszystko się zmieni, Twoje spojrzenie na własną osobę, mam nadzieję że nauczysz sie dostrzegać Swoje zalety i w końcu zobaczysz jak wspaniałą i śliczną jesteś dziewczyną

Witaj Izuś Ciszę sie ze jest coraz lepiej
Słoneczko może jednak psychotropy nie będą konieczne, daj Sobie jeszcze czas, to ostateczność , a ja wierze że poradzisz sobie z tym. Nie daj Sobie wmówić że sama nie dasz rady, mnie tez na początku chcieli faszerować psychotropami i antydepresantami, ale powiedziałam że chce sprobować bez tego, jeden lekarz się nie zgodził to poszłam do drugiego i powiedział że to mój wybór i skoro czuję sie na silach to czemu nie , na leki zawsze przyjdzie czas.

Plameczko, wydaje mi sie że jednak nie powinnaś rezygnować z psychologa, ED to podstępna choroba i mimo że może nam sie wydawać że wszystko jest ok to czasem wystrczy impuls i wszystko wraca, nie czekaj aż będzie gorzej, teraz kiedy czujesz więcej sił będzie Ci łatwiej powiedzieć o wszystkim psycholog. Przemyśl to jeszcze i pogadaj z rodzicami.

Agness , przecież jedna czy dwie kanapki nie przekreśla wszystkiego, nie myśl tak o Sobie miałaś ochotę to zjadłaś jak każdy inny człowiek który zrobił by tak sama, wraca głodny to je , dlaczego Ty miałabyś tego nie zrobić .

Ja nie dałam rady oglądać tego filmu , bo widziałam tam Siebie , a ta piosenka to już całkowicie mnie rozwalił, gdyż wszystko mi przypomniała

btw: byłam dziewczynki wczoraj na imprezie, pierwszy raz od miesięcy, ciężko mi było, ludzie reagowali tak , sama nie wiem , każdy tylko ile Cię nie widizłaem , co porabiałaś przez ten czas itp. na początku czułam że nie dam rady , miałam ochotę uciekać, ale potem jakoś wszystko się rozkręciło, nawet wypiłam 3 piwa, nie obyło się bez wyrzutów, ale powiedizłam sobie koniec , chę żyć jak każdy normalny człowiek.
Na Zdrowie! ja wczoraj tyle samo na koncie, a dzisiaj kg mniej na wadze hehe:P

Dziewczyny!! Korzystajcie z zycia ! liczy się wasz uśmiech! a nie wygląd, który tak naprawde nie ma nic do zarzucenia. Jesteśmy piękni, bo każd jest inny! tak czasem siąde w mojej szkole i mysle, ze to niesamowite.. tyle ludzi i każdy inny! i zgodze sie co do porównywania.. popatrzcie na dziewcyzny w szkole i na miescie! sa normalnie, nie szukajmy ideałów poprawionych w photoshopie.

Sama się dziwię, ze coś takiego piszę:|, ale podoba mi się to
chfast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:50   #1356
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Chodze ale narazie byłam raz i drugi mam dopiero 27(chyba) maja
jejq długa przerwa, szkoda że te wizyty nie są częściej, chociaż na początku

Cytat:
To świetnie!! Na prawdę bardzo się ciesze, że już wracasz do siebie mogę ze spokojem jechać do tej Francji w takim razie Kochana Zosieńka
Ale za te 9 godzin niejedzenia to bacik powinien być ;> chociaż skoro nie byłaś głodna, a dzisiaj nadrabiasz to może być To bardziej z musu niż ochoty, nie byłam w stanie przełamać się do paluszków , chipsów i słodyczy a tylko to było na mieszkaniu, potem w klubie to już same %% więc naet głodna nie byłam i wytrwałam dzielnie do końca
I nie możesz się martwić tym że przytyłaś!! Na pocieszenie mogę poweidzieć, że ja też. Ważę kilogram więcej niż miałam przytyć. I co? Staram się tym nie martwić. Wiem, że to może przez napady, może zgubię to samoistnie. A nawet jeśli nie to przecież są w życiu ważniejsze rzeczy poza tym Kochana zaprzeczasz sama sobie. Piszesz, że wyglądasz lepiej, i jestem pewna że jest tak na prawdę! więc o co chodzi? o ten strach że na tych kg się nie skończy, owszem teraz jest ok ale jak będzie więcej nie wiem czy tak samo łatwo przyjdzie mi to zaakceptować ciesz się tymi kilogramami, wracasz przecież do dawnej siebie A waga się zatrzyma, gdy organizm stwierdzi że już mu wystarczy, sama o tym wiesz. Najgorsze jest to że ja nie chcę wrócić do dawnej wagi
O żadnej R mi tu nie myśl nie ma takiej opcji! przecież nie możesz do tego wrócić, wiesz o tym! No i przecież i tak jesteś chudziutka!
A o zdjęcia proszę już tak na zapas, mój mail znasz a jakby co to na górze
Wiem głupotę napisałam z tym R, kiedyś tez się zaczęło od lekkiej R i skończyło sie tak że do tej pory się z tego nie pozbierałam , ehhh już Sobie wybijam takie głupie pomysły
A zdjęcia porobię i porozsyłam, mam Twój adres na poczcie
Stary 2008-05-11, 18:56   #1357
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
jejq długa przerwa, szkoda że te wizyty nie są częściej, chociaż na początku
Wiem ale to nie ustalałam termin

A tak wogóle to ciekawi mnie jak poszło wiosence?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 19:15   #1358
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
A tak wogóle to ciekawi mnie jak poszło wiosence?
Ja też jestem baaaaaaaaardzo ciekawa

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:15   #1359
enex
Zakorzenienie

Next day do kitu...cuś się nie udaje odwyk od kompulsów, zamiast chudnąć tyję, jupiiiiiii, pracowałam pół roku na to co było jeszcze tak przed tygodniem, teraz żal na siebie patrzeć, jestem do kitu totalnie ostatnio, wszystki lipnie mi idzie
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:24   #1360
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Next day do kitu...cuś się nie udaje odwyk od kompulsów, zamiast chudnąć tyję, jupiiiiiii, pracowałam pół roku na to co było jeszcze tak przed tygodniem, teraz żal na siebie patrzeć, jestem do kitu totalnie ostatnio, wszystki lipnie mi idzie
enex
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 20:36   #1361
kasik30
Raczkowanie

A ja mam dziś parę grzeszków na koncie ale staram się nimi nie przejmować
Ogółem mam od wczoraj trochę zły dzień,niemiło się dowiadywać o sobie nie miłych i nieprawdziwych informacjiStaram się już o tym nie myśleć,tylko mi trochę nie wychodzi
Coś dzisiaj Agatka nam się nie odezwała,pewnie jest na jakiejś imprezce
Stary 2008-05-11, 20:37   #1362
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Wiem głupotę napisałam z tym R, kiedyś tez się zaczęło od lekkiej R i skończyło sie tak że do tej pory się z tego nie pozbierałam , ehhh już Sobie wybijam takie głupie pomysły
A zdjęcia porobię i porozsyłam, mam Twój adres na poczcie
Myślę, że nie musisz wrócić do dawnej wagi. Tylko do takiej która jest prawidłowa, takiej przy której organizm dobrze się czuje, przy prawidłowym BMI.

A ja chyba przesadziłam z jedzeniem na podróż
będąc w sklepie poświęciłam chyba pół godziny na wybieranie jakichś ciastek itd.. przecież wszyscy będą mieli słodycze, stwierdziłam że też muszę coś kupić ale strasznie trudno mi było wybrać cokolwiek. starałam przypomnieć sobie czasy przed ED i wrzuciłam kilka rzeczy do koszyka. aczkolwiek wydaję mi się że mam na prawdę dużo tego jedzenia i wiem, że to głupie ale... 1. inni pomyślą, że nic tylko jem. 2. będą mieli dużo mniej ode mnie.
chociaż pytałam się koleżanki ile wzięła kanapek, wziełam tyle samo, aczkolwiek nie wiem, trudno mi to ocenić, i boję się trochę tej podróży autobusem..

Annie, rany, chudzinka z Ciebie! może jednak wskakuj na to P bez zastanawiania się ;>

no ale ja już lecę, czeka mnie dłuuuuuga droga (około 20 godzin). nie wiem jak to wszystko co piszecie później nadrobię. i chyba umrę tam bez wieśniakówpozdr awiam i samych sukcesów życzę!

Stary 2008-05-11, 20:45   #1363
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Myślę, że nie musisz wrócić do dawnej wagi. Tylko do takiej która jest prawidłowa, takiej przy której organizm dobrze się czuje, przy prawidłowym BMI.

będąc w sklepie poświęciłam chyba pół godziny na wybieranie jakichś ciastek itd.. przecież wszyscy będą mieli słodycze, stwierdziłam że też muszę coś kupić ale strasznie trudno mi było wybrać cokolwiek. starałam przypomnieć sobie czasy przed ED i wrzuciłam kilka rzeczy do koszyka. aczkolwiek wydaję mi się że mam na prawdę dużo tego jedzenia i wiem, że to głupie ale... 1. inni pomyślą, że nic tylko jem. 2. będą mieli dużo mniej ode mnie.
chociaż pytałam się koleżanki ile wzięła kanapek, wziełam tyle samo, aczkolwiek nie wiem, trudno mi to ocenić, i boję się trochę tej podróży autobusem..

Annie, rany, chudzinka z Ciebie! może jednak wskakuj na to P bez zastanawiania się ;>

no ale ja już lecę, czeka mnie dłuuuuuga droga (około 20 godzin). nie wiem jak to wszystko co piszecie później nadrobię. i chyba umrę tam bez wieśniakówpozdr awiam i samych sukcesów życzę!
Nikt sobie nie pomyśli że tylko jesz bo każdy będzie coś na okrągłow wcinał i uwierz mi jak na 20 godzin to napewno nie wzięłaś więcej od innych zobaczysz.
Ja bym całą lodówke wzieła
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 20:45   #1364
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość

Też byłam chora, zaziębiłam się na szkolnym apelu i myślałam, że tam zamarznę, wiec poszłam do domu, na szczeście wychowawczyni nie zauważyła. koniecznie weź jakis mocny lek i do łóżeczka
No ja właśnie nie wiem gdzie ja się tak urządziłam.A Ty już się dobrze czujesz? Długo się kurowałaś ?

Cytat:
to kuruj się kuruj, nie może Cię ominąć szkolna wycieczka, one są najlepsze, potem tyle wspaniałych wspomnień
A tak w ogóle to Co u Ciebie słychać Martynko ??
Lepiej się już czuję, a co najważniejsze nie mam gorączki, opłacało się leżeć w domu cały dzień. Właśnie, właśnie tym bardziej, że to pierwsza nasza taka dłuższa wycieczka
U mnie bardzo dobrze, czuję, że z dnia na dzień ED staję mi się coraz bardziej obce- cieszy mnie to niezmiernie. Zaczęłam nieco inaczej podchodzić do wielu rzeczy, już nie patrzę na inne dziewczyny, robię dużo dla siebie, ruch odszedł na drugi plan, oczywiście poza tańcem No ale na moje zamiłowanie do tańca nic nie poradzę.
A jak u Ciebie ?

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 20:54   #1365
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja chciałam tylko napisać, że też odchodzę. Być może i kiedyś wrócę- nie wątpie w to. Jednak teraz chcę się z tego wszystkiego pozbierać i opuszczam Wizaż bo czuję, że bez niego będzie mi łatwiej. Oczywiście wiele z was bardzo mi pomogło, za co bardzo dziękuję, ale przestanę porównywać to co ja jem, z tym co inne dziewczyny jedzą i ogólnie..tylko nie zrozumcie mnie źle, Wizaż naprawdę mi pomógł.
Teraz zaczynam częściej wychodzić na dwór i spotykać się ze znajomymi i poświęcam im coraz więcej czasu, ostatnio nawet prawie cały swój wolny czas. Jest lepiej, ale wierzę, że będzie jeszcze lepiej i do tego dążę.
Dziś jadłam wszystko to, na co miałam ochotę, tyle, ile miałam ochoty i kiedy miałam ochotę. Nawet teraz przełamałam się i jem landrynki, chociaż już późno a po kolacji nawet doszło też jabłko i pomarańcza, bo nie najadłam się tymi trzema kromkami (co u mnie jest dziwne). Kcal gdyby podliczyć to wyszłoby z 4000, łoho, ale jestem zadowolona bo widzę, że robię postępy.

Co do filmiku który wstawiła Tamuś (?) [przepraszam, że nie pamiętam] to jest przerażający. Zdałam sobie sprawę, że kiedyś również byłam szczęśliwą dziewczyną, z marzeniami, rumieńcami na twarzy, a teraz jestem tylko wrakiem ..

Pozdrawiam was dziewczynki, walczcie bo i ja wierzę, że wam się uda z tego wszystkiego wyjść

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 21:16   #1366
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Coś dzisiaj Agatka nam się nie odezwała,pewnie jest na jakiejś imprezce
Że niby o mnie mowa

Cytat:
Baw się cudownie, wykorzystaj ten czas jak najlepiej

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 21:17   #1367
tamonita
Zakorzenienie

Annie mogę też Cie zobaczyć ? monisia46@o2.pl
Zooosiu udanego wyjazdu
Babuś... masz rację, masz ogromną rację, jeśli Wizaż w jaki kolwiek sposób działa na niekorzyść w Twoim jedzeniu tu nie wchodź tu narazie... Wiesz ja myślałam, że Ty jesz normalnie tymczasem piszesz, że bardzo schudłaś i wiszą na Tobie najmniejsze spodnie... Przeraziło mnie to Trzymam ogromne kciuki za to aby udalo Ci się wyjść na prostą
Funkuś, powiem Ci coś tak odnośnie Twojej obawy o tym, że będziesz tyla i tyła... Spójrz, miałaś ane, potrafilaś kontrolować się w 100 % aby nie przytyć, potrafiłaś ograniczać jedzenie, miałaś pełną kontrolę w stronę schudnięcia prawda ? I masz tą siłę, kontrolę nadal, ale teraz musisz użyć ją w tym pożytecznym kierunku, w kierunku utrzymania wagi, która Cię zadowoli. Sama pomyśl miałaś tyle siły aby tak na maxa kontrolować się wtedy to oznacza, że nadal potrafisz się tak kontrolować, więc NIE MA SZANS na to abys poprostu zaczęla tyc, jesteś na tyle silna i na tyle potrafisz zapanować nad wszystkim, że do tego nie dopuścisz prawda ?? Sama pomyśl, a także dojdziesz do takiego wniosku, przyjdzie moment to powiesz stop i będziesz wagę utrzymywała [moja mądra pani Psycholog mi wytłumaczyła to ] A wogóle to super, że byłas na imprezie i wypiłaś, szkoda tylko, że jednak się wyrzuty pojawiły... Ale napewno z czasem będzie ich mniej
Kasik a co się takiego przykrego stało ??
Ewelko gratuluje z calego serca postępów i życze aby było jeszcze lepiej wróć tu jeszcze do Nas, trzymam mocno kciuki za Ciebie A co do filmów, to tak, ja je wstawiłam
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 07:03   #1368
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Funkuś, powiem Ci coś tak odnośnie Twojej obawy o tym, że będziesz tyla i tyła... Spójrz, miałaś ane, potrafilaś kontrolować się w 100 % aby nie przytyć, potrafiłaś ograniczać jedzenie, miałaś pełną kontrolę w stronę schudnięcia prawda ? I masz tą siłę, kontrolę nadal, ale teraz musisz użyć ją w tym pożytecznym kierunku, w kierunku utrzymania wagi, która Cię zadowoli. Sama pomyśl miałaś tyle siły aby tak na maxa kontrolować się wtedy to oznacza, że nadal potrafisz się tak kontrolować, więc NIE MA SZANS na to abys poprostu zaczęla tyc, jesteś na tyle silna i na tyle potrafisz zapanować nad wszystkim, że do tego nie dopuścisz prawda ?? Sama pomyśl, a także dojdziesz do takiego wniosku, przyjdzie moment to powiesz stop i będziesz wagę utrzymywała [moja mądra pani Psycholog mi wytłumaczyła to ] A wogóle to super, że byłas na imprezie i wypiłaś, szkoda tylko, że jednak się wyrzuty pojawiły... Ale napewno z czasem będzie ich mniej
Kasik a co się takiego przykrego stało ??
Ewelko gratuluje z calego serca postępów i życze aby było jeszcze lepiej wróć tu jeszcze do Nas, trzymam mocno kciuki za Ciebie A co do filmów, to tak, ja je wstawiłam
Ehh jak tak mądrze napisałaś do funky że aż po cichutku zaczęłam wierzyć że ja też nie będę tyć i tyć.

A wkleiłaś więcej niż 1 filmik? bo widziałam tylko jeden.

Mam nadzieje że ten dzień będzie dla was radosny i pogodny, bo ja musze siedzieć w domu i trochę zaczyna mnie to denerwować
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-12, 07:14   #1369
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że nie musisz wrócić do dawnej wagi. Tylko do takiej która jest prawidłowa, takiej przy której organizm dobrze się czuje, przy prawidłowym BMI. ehh ja i przed Ed miałam ledwo bmi w normie, postaram się jakoś tym nie przejmować, wiem że organizm sam lepiej wie co dla niego najlepsze, a poza tym muszę coś tego tłuszczyku mieć żeby okres był naturalnie a nie po tabletkach .

chociaż pytałam się koleżanki ile wzięła kanapek, wziełam tyle samo, aczkolwiek nie wiem, trudno mi to ocenić, i boję się trochę tej podróży autobusem.. Zosiu gdzież przesadziłaś, ja bym tak samo nakupiła, przecież wszyscy będą mieć jedzenie a 20 godzin to na prawdę bardzo długo i trzeba coś jeść

A ja Tobie życzę wspaniałego wyjazdu, baw się dobrze Słoneczko I wracaj do nas wesoła i szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość

Lepiej się już czuję, a co najważniejsze nie mam gorączki, opłacało się leżeć w domu cały dzień. Właśnie, właśnie tym bardziej, że to pierwsza nasza taka dłuższa wycieczka
U mnie bardzo dobrze, czuję, że z dnia na dzień ED staję mi się coraz bardziej obce- cieszy mnie to niezmiernie. Zaczęłam nieco inaczej podchodzić do wielu rzeczy, już nie patrzę na inne dziewczyny, robię dużo dla siebie, ruch odszedł na drugi plan, oczywiście poza tańcem No ale na moje zamiłowanie do tańca nic nie poradzę.
To wspaniale, na prawdę strasznie mnie ucieszyły te słowa, nawet nie wiesz jak podnosi na duchu myśl że komuś się udaje zwyciężać te chorobę
A jak u Ciebie ?
A u mnie to różnie raz lepiej raz gorzej, niestety chyba już taki urok wychodzenia z ed, ale skoro później ma być już tylko lepiej, albo tak jak kiedyś to ja chcę przez to przejść i wytrwam Pisz Martynko czasem co u Ciebie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
A
Dziękuję Tamuś za te słowa Ty zawsze masz dla wszystkich dobre słowo, Kochana jesteś Ja sie postaram o tym nie myśleć, bo wiesz niby zdaję sobie z tego sprawę , ale nadal się boję -> wstrętne ED
Teraz niby nie jem jakoś dużo bo ok 1800kcal wychodzi (od paru dni liczę żeby wiedzieć orientacyjnie jak to z tymi kcal jest) i to jest niby poniżej mojego zapotrzebowania, więc nie wiem dlaczego na wadze przybywa, tzn nie wiem czy przybywa bo się nie wazę , ale czuję po spodniach. Może dochodzi też sprawa tabletek i zatrzymywania wody, ale to możliwe żeby woda zatrzymywała się np, tylko w nogach?? Ehhhh dziwne to wszystko , walczę o to by nie waga kierowała moim życiem , oby mi sie kiedyś udało
Stary 2008-05-12, 07:57   #1370
kasik30
Raczkowanie

Tamuś dowiedziałam się czegoś co nie było prawdą i boli Rzecz w tym że ja już jestem mężatką no i mam TeściówA oni dają mi czasem w kość
A tak poza tym to dzień dobryPiękny dzień sie robi ja do pracy na noc a za chwilę koło jedenastej najprawdopodobnie robię wypad na rolki
Miłego dnia
Stary 2008-05-12, 14:09   #1371
imposing
Rozeznanie

Cytat:
No i nie wolno ci tego zrobić ale ty na szczęście o tym wiesz.
Imposing a jak tam u ciebie? nie pamiętam czy już pisałaś
Kurcze a lać zaczęło, ale to bez różnicy i tak musze w domu siedzieć.
Nie, ostatnio nie . Ogólnie.. jest ŚWIETNIE.
a czemu musiałaś siedzieć w domu?

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chciałam tylko napisać, że też odchodzę. Być może i kiedyś wrócę- nie wątpie w to. Jednak teraz chcę się z tego wszystkiego pozbierać i opuszczam Wizaż bo czuję, że bez niego będzie mi łatwiej. Oczywiście wiele z was bardzo mi pomogło, za co bardzo dziękuję, ale przestanę porównywać to co ja jem, z tym co inne dziewczyny jedzą i ogólnie..tylko nie zrozumcie mnie źle, Wizaż naprawdę mi pomógł.
Teraz zaczynam częściej wychodzić na dwór i spotykać się ze znajomymi i poświęcam im coraz więcej czasu, ostatnio nawet prawie cały swój wolny czas. Jest lepiej, ale wierzę, że będzie jeszcze lepiej i do tego dążę.
Dziś jadłam wszystko to, na co miałam ochotę, tyle, ile miałam ochoty i kiedy miałam ochotę. Nawet teraz przełamałam się i jem landrynki, chociaż już późno a po kolacji nawet doszło też jabłko i pomarańcza, bo nie najadłam się tymi trzema kromkami (co u mnie jest dziwne). Kcal gdyby podliczyć to wyszłoby z 4000, łoho, ale jestem zadowolona bo widzę, że robię postępy.

Co do filmiku który wstawiła Tamuś (?) [przepraszam, że nie pamiętam] to jest przerażający. Zdałam sobie sprawę, że kiedyś również byłam szczęśliwą dziewczyną, z marzeniami, rumieńcami na twarzy, a teraz jestem tylko wrakiem ..

Pozdrawiam was dziewczynki, walczcie bo i ja wierzę, że wam się uda z tego wszystkiego wyjść
następna wspaniała osoba odchodzi z Wizażu.
Niewiele napisze, no bo skoro to ma Ci pomódz, tak ma być Ci lepiej to nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć powodzenia.
Mam nadzieje, że już nie długo wrócisz do nas, jako zdrowa uśmiechnięta osoba, nie przejumjąca się kcal.

Mi osobiście to pomaga. Tzn, staram się nie porównywać tego ile ja zjadłam, do tego ile inne ( w stylu: omg. ona zjadła mniej ode mnie ).
Raczej kiedy chcę zrobić coś głupiego, przypominają mi się słowa dziewczyn, że nie - nie wolno Ci. I staram się brać przykład z tych, którym idzie dobrze.

Poza tym u mnie dziś wspaniale. I z jedzeniem i z samopoczuciem. Grałyśmy dziś mecz koszykówki z innym gimnazjum - wygrałyśmy. ^^ Zdobyłyśmy 1 miejsce ze wszystkich szkół. Niby to nie jest ogromne osiągnięcie ale jestem z siebie taaaka dumna.
No i postanowiłam uczcić zwycięstwo , więc na podwierczorek kupie sobię ciasto ( piec nikomu sie nie będzie chciało ) . Może serniczka? (:
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 14:31   #1372
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość
Nie, ostatnio nie . Ogólnie.. jest ŚWIETNIE.
a czemu musiałaś siedzieć w domu?

Mi osobiście to pomaga. Tzn, staram się nie porównywać tego ile ja zjadłam, do tego ile inne ( w stylu: omg. ona zjadła mniej ode mnie ).
Raczej kiedy chcę zrobić coś głupiego, przypominają mi się słowa dziewczyn, że nie - nie wolno Ci. I staram się brać przykład z tych, którym idzie dobrze.

Poza tym u mnie dziś wspaniale. I z jedzeniem i z samopoczuciem. Grałyśmy dziś mecz koszykówki z innym gimnazjum - wygrałyśmy. ^^ Zdobyłyśmy 1 miejsce ze wszystkich szkół. Niby to nie jest ogromne osiągnięcie ale jestem z siebie taaaka dumna.
No i postanowiłam uczcić zwycięstwo , więc na podwierczorek kupie sobię ciasto ( piec nikomu sie nie będzie chciało ) . Może serniczka? (:
Nadal musze siedzieć w domu bo chora jestem

A wiesz że mnie też to pomaga, jak tu wchodze to dostaje takiego kopa żeby starać się jeszcze bardziej
Wspaniale. A to życze smacznego serniczka.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-12, 15:03   #1373
imposing
Rozeznanie

Krytia, ojej. zdrowiej.
dzięki wielkie.

Idę na zakupy. Narobie zapasów płatków , serków, jogurtów i ciasta.
Jak dobrze że są jeszcze takie dobre dni jak dzisiaj .
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 16:47   #1374
agness51
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny .

Wczoraj do Was nie zaglądałam. A to dlatego,że poczułam się tutaj troszkę obco. Nie wiem dlaczego. Być może straciłyście już do mnie cierpliwość itp,ale rozumiem,bo jestem uparta i ciągle wiem swoje .

Jednak postanowiłam i tak do Was zajrzeć i coś napisać.
Wczoraj było beznadziejnie,bo znów spaliłam 1000kcal na rowerku. Jeździłam bardzo szybko ponad 40km/h aby jak najszybciej spalić co zjadłam,bo jak wróciłam późno do domu byłam głodna strasznie i zjadłam jedną kanapkę,drugą,jabłko no i Wyszło 2000kcal. No i od razu myśl,że jak nie spalę,to przytyję i nie uda mi się schudnąć,bo chciałam być na R.

Dzisiaj też kolorowo nie jest. Idealnej redukcji nie ma,jednak cały w-f dzisiaj biegałyśmy,więc wróciłam głodna,zmęczona do domu,to potrzebowałam trochę węgli. No ale cóż,może mi się uda.

Teoretycznie powinnam przejść na U,wiecie? Bo ... jak dzisiaj tak sobie siedziałam na lekcjach,tak ładnie słoneczko świeciło to poczułam się ... szczęśliwa. Pomimo mojego ED tak właśnie się czułam. Być może to za sprawą mojego TŻ-ta? On tak bardzo mnie kocha,chyba jak nikt inny na tym świecie. Tak bardzo nie lubi jak jestem smutna,tak z troską wtedy patrzy,a jest taki wrażliwy,że nie chcę go zranić. Wiele razy myślałam,aby przestać z nim być,bo ja się nie nadaję,ciągle tylko myśę o tym,że jestem za gruba,choć on nigdy czegoś takiego nie powiedział,jednak słuchając opowieści o czyimś BMI,czy wadze lekko ponad 50 przy wzroście 170cm naprawdę można się zdołować . Ale wiem,że to byłoby egoistyczne podejście z mojej strony,bo przecież go kocham,to nie powód,aby z kimś się rozstać.

Sama nie wiem co mam robić. Ciągle widzę siebie za grubą,jednak ... czy jest sens marnować swoją młodość na zamartwianie się czy ważę 2 czy 3 kilo więcej niż ktoś inny ? ...

Imposing - Super że wygrałyście,udanych zakupów
Baby - Szkoda,że odchodzisz od nas,jednak wierzę,że tak będzie dla Ciebie lepiej.
Trzymam kciuki kochana
Funky - Super,że wypiłaś te piwa i w ogóle
Strasznie się cieszę

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 17:04   #1375
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny W weekend się nie odzywałam, bo byłam na mazurach Wszystko jednak sumiennie nadrobiłam.
Funkuś jestem z Ciebie dumna piwko i inne używki też dla ludzi ! Nie za często, ale wiadomo Trzymam kciuki za Ciebie i twój powrót do normalności!
Tamonita ten filmik jest bardzo smutny i również mi trochę przypominał mnie. Najgorzej jak zobaczyłam tą rurkę w nosie, przypomniało mi się jak mi robili to samo i jak bardzo to bolało

U mnie na tym wyjeździe było kiepsko. Pomijając fakt, że schudłam kilogram to w ogóle klapa. Codziennie kłóciłam się z rodzicami. Tata nawyzywał mnie od już nie powiem kogo, ale to nie do końca jego wina, bo w sumie ja go prowokowałam trochę. Mama płakała, ja płakałam. Masakra. Jadłam też bardzo kiepsko jak na mnie. No i efekty są. Schudłam. Dzisiaj ciąg dalszy, bo co prawda z rodzicami już w porządku, ale apetytu kompletnie brak i wmuszam w siebie cały czas. Oczywiście i tak wychodzi mało, bo ja nie lubie sie zmuszać do jedzenia, bo wtedy przychodzą wyrzuty sumienia. Zresztą jest gorąco, a zawsze gdy jest gorąco ja czuje się grubsza niż jestem w rzeczywistości, nie wiem czemu. Wiecie, sama nie wiem co mam robić. Słuchać swojego organizmu i nie jeść jak nie jestem głodna, czy się zmuszać?

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 17:16   #1376
agness51
Zakorzenienie

I jeszcze dziewczyny,mam pytanie.
Może wiecie,co może być przyczyną zaparć?

Hypnotic - współczuję tych kłótni ...
co do jedzenia ... może jedz po prostu troszkę mniejsze posiłki,skoro nie masz ochoty,ale nie rób za długich przerw,bo na zdrowie to nie wyjdzie .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 17:22   #1377
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
No ja właśnie nie wiem gdzie ja się tak urządziłam.A Ty już się dobrze czujesz? Długo się kurowałaś ?

A jak u Ciebie ?
Tak, u mnie już dobrze. Powygrzewałam się w domku przez weekend i jakoś przeszło.
A z zamiłowanie do tańca to tylko się cieszyć. To cudownie miec taka pasje podczas której ED schodzi gdzies na dalszy plan. A przecież własnie norlani ludzie całym sercem pochłonięci są właśnie taką pasja, więc rozwijaj swój talent, bo tylko wyjdzie Ci to na zdrówko
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 17:53   #1378
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
I jeszcze dziewczyny,mam pytanie.
Może wiecie,co może być przyczyną zaparć?
Brak błonnika, blablabla, ale o tym wiesz.
Powiem Ci tak Agnesia - ja będąc na diecie starałam się jeść otręby, płatki owsiane, miałam owoc w jednym lub dwóch posiłkach (lol) i dziwiłam się że mam z tym problem. A jadłam wtedy 1300.
Gdy przeszłam na solidne U wszystko przeszło samo Wydaje mi się więc, że przy pewnej kaloryczności jednak trudno osiągać wystarczająco zbilansowaną dietę również pod tym względem, mimo wszystko.

Choć oczywiście, przyczyna może być inna.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 18:22   #1379
Bbasiulka
Raczkowanie

Mam ten sam problem.. zaparcia...
ale kupiłam sobie fructolax .... takie kostki do żucia wieczorem po kolacji sie bierze i popija wodą.. i one nie przeczyszczają tylko regulują pracę jelit... kiedyś brałam to brałam 3 dni wieczorem i przez 1,5 miesiąca było codziennie regularne poranne posiadywanko... znów kuracja 3 dniowa ..
12 kostek kosztuje 19.99
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 18:40   #1380
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem.. zaparcia...
ale kupiłam sobie fructolax .... takie kostki do żucia wieczorem po kolacji sie bierze i popija wodą.. i one nie przeczyszczają tylko regulują pracę jelit... kiedyś brałam to brałam 3 dni wieczorem i przez 1,5 miesiąca było codziennie regularne poranne posiadywanko... znów kuracja 3 dniowa ..
12 kostek kosztuje 19.99
Ten fructolax jest dziwny, bo raz w ogóle na mnie nie działał, a raz mnie po nim przeczyszczało . Na zaparcia to polecam siemie lniane zagotować, ale takie nie zmielone. Z leków to dobry jest debridat, ale na receptę. Koniec OT

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości