PM 2018 cz. 6 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-06, 09:52   #3181
MissCath
Zakorzenienie

Dot.: PM 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o takim przystrojeniu samochodu do ślubu? Serca z kwiatami + tablice rejestracyjne + kokardy na klamki.
Czy jednak sztuczne kwiaty?
Na ostatnim ślubie, na jakim byłam, właśnie widziałam podobne ozdoby i bardzo mi się podobały
Stary 2017-07-06, 10:09   #3182
Holigula
Rozeznanie

Hej wam. Dziewczyny a kiedy najlepiej sukienkę kupić? W sensie jeśli chodzi o promocję? Teraz już się zaczynają i do kiedy mniej więcej trwają? A my już jutro w Bieszczady jedziemy. Nie.moge się doczekać!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Holigula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 10:11   #3183
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Holigula Pokaż wiadomość
Hej wam. Dziewczyny a kiedy najlepiej sukienkę kupić? W sensie jeśli chodzi o promocję? Teraz już się zaczynają i do kiedy mniej więcej trwają? A my już jutro w Bieszczady jedziemy. Nie.moge się doczekać!

Mi w salonie sukien powiedzieli, żebym przyjechała końcówka sierpnia/wrzesień, bo wtedy wchodzą nowe kolekcje. Jeśli ślub masz w czerwcu, to mogą Ci powiedzieć, że zdecydowanie za wcześnie przyjechałaś.
Stary 2017-07-06, 10:18   #3184
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Mi w salonie sukien powiedzieli, żebym przyjechała końcówka sierpnia/wrzesień, bo wtedy wchodzą nowe kolekcje. Jeśli ślub masz w czerwcu, to mogą Ci powiedzieć, że zdecydowanie za wcześnie przyjechałaś.
Ja ostatnio weszłam do Madonny i powiedzieli mi że czas najwyższy się rozglądać bo u nich oczekiwanie na sprowadzenie i poprawki sukni to 8-9 miesięcy Ale bez paniki, planuję iść na pierwsze rozeznanie w tym miesiącu a tak poważnie to w okolicach września

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 10:30   #3185
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
I po co Ci durni prezydenci przyjeżdżają do Warszawy i paralizuja całe miasto? Nie mogą sobie na jakaś wies jechać gdzie nie będę aż tak ludzie utrudniać zycia? Trzymajcie kciuki żebym w ogóle dziś do pracy dotarła...
no mnie się jakoś udało nawet krótko, ale co 5 metrów policjant...
Pola_1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 10:53   #3186
KinderCountry
Zakorzenienie

My rozważaliśmy mieszkanie pod Warszawą ze względu na pracę Tż, ale na szczęście się wyklarowało, że możemy zostać na naszej wsi, bo codziennie musiałabym się przedzierać przez tą dżunglę

Nie chce mi się pracować, jestem chora, a szef zabuczały
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 11:04   #3187
MissCath
Zakorzenienie

A ja mam nerwówkę w pracy. Wczoraj koleżanka oznajmiła, że jest w ciąży i widzę spore zamieszanie z tego tytułu. Może nie widzę złości u szefowej, ale raczej takie zmartwienie. Chciałabym pójść na to stanowisko, ale sama niczego proponować nie będę, jeśli w ogóle nic na ten temat mi nie powiedzą.
Stary 2017-07-06, 12:22   #3188
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam nerwówkę w pracy. Wczoraj koleżanka oznajmiła, że jest w ciąży i widzę spore zamieszanie z tego tytułu. Może nie widzę złości u szefowej, ale raczej takie zmartwienie. Chciałabym pójść na to stanowisko, ale sama niczego proponować nie będę, jeśli w ogóle nic na ten temat mi nie powiedzą.
Będzie jeszcze pracować czy idzie od razu na zwolnienie?
A jak Ty zastąpisz ją, to kto pójdzie za Ciebie? Muszą kogoś nowego zatrudnić?
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 12:38   #3189
Holigula
Rozeznanie

Cytat:
Mi dziś.to samo powiedzieli. Ale nie wiem czy nie celowo bo wejdzie nowa kolacja więc i ceny będą wyższe. Dlatego was pytam kiedy mniej więcej są przeceny.

Holigula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 12:42   #3190
adie94
Zadomowienie

Dla mnie śmieszne tablice, dekorację auta i kolorowe buty u pm pod kolor serwetki jest na tym samym poziomie co satynowe rękawiczki, diadem i filmik z nocy poślubnej

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Zamawia ktoś biały dywan z aliexpress?

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 12:44   #3191
mia00
Zakorzenienie

Niby mówią, że za wcześnie. Ale przecież niektóre dziewczyny z wątku mają już kupione suknie. Wg mnie to zależy od podejścia w salonie. Ja np. idę w środę, może dopadnę jakąś suknię z salonu z wyprzedaży, ale czy przez 10 miesięcy nie zgrubnę? Wahań wagi nie mam zbytnio. Tak czy siak się cieszę, bo znajoma tam pracuje i mi doradzi i wgl zobaczę jak to wszystko wygląda.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 12:45   #3192
piankowa
Wtajemniczenie

Nie, głównie dlatego, że nie stroje kościoła i nie będzie miał tego kto ogarnąć.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 13:07   #3193
girlandzia
:)

Z tymi wyprzedażami to chyba zależy od salonów, z tego co obserwuję to jedne mają na wakacjach a inne październik/listopad.
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 13:12   #3194
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Zaczynam weekend Właśnie siedzę w pociągu i zaraz ruszam do domu. A jutro jedziemy z tz do znajomych na weekend w cudowne strony 😍Juz czuje jak będzie pięknie 😁Pogoda się super zapowiada, wszystko dobrze się układa 😁

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 14:05   #3195
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Będzie jeszcze pracować czy idzie od razu na zwolnienie?
A jak Ty zastąpisz ją, to kto pójdzie za Ciebie? Muszą kogoś nowego zatrudnić?
Dzisiaj poszła na urlop na żądanie i chce dostac zwolnienie - mówi, że już nie wytrzymuje, przedstawiciel handlowy to nie praca dla ciężarnej.
Łatwiej będzie kogoś wdrożyć w moje stanowisko, a ja wiem prawie wszystko na temat jej pracy, wiem, gdzie jeździ, co zamawiają klienci, znam towar. Tak czy siak jej zwolnienie wiąże się z zatrudnieniem kogoś innego. Tak to miała umowę do września, a tak muszą jej przedłużyć do dnia porodu.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Mi dziś.to samo powiedzieli. Ale nie wiem czy nie celowo bo wejdzie nowa kolacja więc i ceny będą wyższe. Dlatego was pytam kiedy mniej więcej są przeceny.

Ja nie wiem, czy coś takiego jak "wyprzedaże" funkcjonuje w przypadku salonu sukien. Chyba, że mają komis albo szyją wg własnego projektu PM (ja tak właśnie chcę).

Kinder, jeszcze przypomniało mi się, że ja w taki sposób dostałam właśnie pracę - wskakujac na stanowisko dziewczyny, która poszła na przedstawiciela handlowego.

Stary 2017-07-06, 14:21   #3196
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Uroki życia w stolicy
Szczerze chętnie bym oddała niektóre rzeczy z takich urokow. Ale Warszawa to moje miasto, nie umiem mieszkać gdzie indziej.

Z pracy dziś wracam ponad 1.5h bo zamknęli ulice i nie miałam jak się wydostac, stacje rowerów też zamknięte (co dla mnie bez sensu) i dralowalam kawał drogi żeby rower dorwać... Kilka stacji pustych albo sprzed nosa ostatni facet mi zabrał. Ale już w metrze na szczęście. Do domu i na siłownię

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
Ja ostatnio weszłam do Madonny i powiedzieli mi że czas najwyższy się rozglądać bo u nich oczekiwanie na sprowadzenie i poprawki sukni to 8-9 miesięcy Ale bez paniki, planuję iść na pierwsze rozeznanie w tym miesiącu a tak poważnie to w okolicach września
Hehe też byłam na wstępnym rozeznania i kupiłam suknie

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Niby mówią, że za wcześnie. Ale przecież niektóre dziewczyny z wątku mają już kupione suknie. Wg mnie to zależy od podejścia w salonie. Ja np. idę w środę, może dopadnę jakąś suknię z salonu z wyprzedaży, ale czy przez 10 miesięcy nie zgrubnę? Wahań wagi nie mam zbytnio. Tak czy siak się cieszę, bo znajoma tam pracuje i mi doradzi i wgl zobaczę jak to wszystko wygląda.
Ja dlatego się zdecydowałam bo suknia szyta będzie za rok A nie teraz

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Dzisiaj poszła na urlop na żądanie i chce dostac zwolnienie - mówi, że już nie wytrzymuje, przedstawiciel handlowy to nie praca dla ciężarnej.
Łatwiej będzie kogoś wdrożyć w moje stanowisko, a ja wiem prawie wszystko na temat jej pracy, wiem, gdzie jeździ, co zamawiają klienci, znam towar. Tak czy siak jej zwolnienie wiąże się z zatrudnieniem kogoś innego. Tak to miała umowę do września, a tak muszą jej przedłużyć do dnia porodu.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Ja nie wiem, czy coś takiego jak "wyprzedaże" funkcjonuje w przypadku salonu sukien. Chyba, że mają komis albo szyją wg własnego projektu PM (ja tak właśnie chcę).

Kinder, jeszcze przypomniało mi się, że ja w taki sposób dostałam właśnie pracę - wskakujac na stanowisko dziewczyny, która poszła na przedstawiciela handlowego.

Tak sprzedają suknie te do mierzenia ale w korzystnych cenach. Takie suknie powystawowe

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 14:28   #3197
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Hej

Siostra dziś rano urodziła
Gratuluję Ciociu!

Cytat:
My rozważaliśmy mieszkanie pod Warszawą ze względu na pracę Tż, ale na szczęście się wyklarowało, że możemy zostać na naszej wsi, bo codziennie musiałabym się przedzierać przez tą dżunglę

Nie chce mi się pracować, jestem chora, a szef zabuczały
:-(

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 16:02   #3198
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
Ja teraz właśnie stoję przed dylematem czy mieszkanie czy dom. Przez wiele lat myślałam, że tylko dom, ale teraz zastanawiam się czy nie lepiej poczekać z domem i na poczatek mieszkanie.
Wiem, że mieszkanie na wsi doceniłam dopiero gdy miałam około 17 lat, ale jako dziecko bardzo źle to wspominam.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Ja całe życie życie bloku teraz w domku. Cudnie mieć swój kawałek Ale mimo wszystko tęsknię za miastem. Chciałabym aby miejsce gdzie mieszkamy było w moim mieście rodzinnym Ale w spokojnej okolicy domkówco prawda w 20 minut max dojadę do domu rodzinnego Ale nie mam swojego auta i ciężko mi czasem.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Też nie powinnam być chrzestną, byłam 2 razy

Nie wiem, czy czytałaś co napisałam, ale właśnie o tym, że ani u mnie, ani u tej znajomej nie ma kto "nadrobić" tej robocizny- 40%, a nawet i więcej czasem, czyli za każdą rzecz musieli oni jak i my musielibyśmy zapłacić. Dlatego cena wykończenia i budowy automatycznie byłaby sporo wyższa.
A co do cen, to mnie nie stać na "najtańsze". Nikt mnie nie przekona, że najtańsze cokolwiek, jest długoletnie. Czy to najtańsze meble, kanapa, buty, słuchawka prysznicowa, ubrania- to wszystko trzeba wielokrotnie kupować kolejne, a co za tym idzie finalnie dajesz za to więcej niż zamierzałaś. Dlatego my zawsze uderzamy w średnią półkę cenową. Nie stać mnie na najdroższe, żeby poczuć się lepiej z odpowiednią marką, a też nie stać mnie na tanie, żeby to wymienić za jakiś czas- zazwyczaj krótszy niż bym chciała.

A "szary styropian" - o czym mowa?

Dla mnie sytuacja z mieszkaniem jest klarowna. Ktoś chce mi je sprzedać za 170 tys i ja mu tyle daję i wiem, że tyle mnie wyniosło. Przy budowie wychodzi zawsze tysiąc rzeczy "nie tak". Ja domu nie budowałam, ale nikt ze znajomych mi osób nie założył np. 400tys na działkę+budowę+wykończeni e i tyle faktycznie go wyszło. Z tego co opowiadali znajomi, te kwoty przy wykończeniu upływają jak szalone.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

To też jest u mnie argument na nie dla domu. Trzeba dbać o otoczenie domu, kosić trawę, przydałyby się jakieś kwiatki, jakiś ogródek warzywny. Z góry wiem, ze Tż tego nie będzie robił- chyba że zaprzestałby głupiego nawyku spania Wszystko to by spadło na mnie, a ja się nie czuję na siłach, żeby zapierdzielać przy garach, przy dzieciach, w ogrodzie, przy mopie i jeszcze pracować.

Dom to marzenie tżta i trochę moje z dzieciństwa, ale znam realia jak to wygląda i szczerze mówiąc, wolę umyć 60m2 w mieszkaniu i mieć czas pójść z dzieckiem na rolki niż patrzeć, czy mi pomidory nie zarosły. Pewnie jestem leniwa, ale mam to na uwadze
My mamy mały ogródek i nic nie mamy póki co i też nic specjalnego nie planujemy. Mój ogródek ma być ładny bez większego dbania jedynie sprzątanie.. Ale będziemy zarabia więcej to zatrudnimy jakąś Panią bo po prostu nie mamy czasu cały dzień spędzić na sprzątaniu.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Tylko kwestia jest taka, że jak kupujesz mieszkanie np. od developera to wychodzi milion dziwnych rzeczy - krzywe ściany, to źle to tamto.
A uwierzcie mi, ze na wielu rzeczach da się zaoszczędzić, ostatnio szwagier robił sam szafę do przedpokoju i do sypialni, najlepsze prowadnice i inne takie i wyszło całkiem taniej.
Tylko jest kwestia taka, że właśnie nie każdy to potrafi.

Mieszkając na wsi faktycznie, trzeba trawę wykosić, odśnieżyć w zimie. Z ogrzewaniem jest wyjście, bo teraz są piece gazowe i aby się włącza i wyłącza.
Mój tz właśnie bardzo dużo sam zrobił. Szafe przesuwna też mamy dużą. Ogólnie kręcą go takie rzeczy ostatnio.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Też jestem z tych osób, które wolą kupić coś droższego i mieć na lata
Mój tz taki jest więc nie mam nic do gadania w tym temacie zbyt

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Wcinam bób Jak ja lubię ten czas kiedy jest młody bób który uwielbiam

Dawno nie miałam takiego wolnego, odpoczynkowego popołudnia jak dzis

Zmieniając temat - co myślicie o solarium? Korzystacie?
Nie jadłam nigdy tego. Jak to smakuje.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Nie korzystam z solarium. Ale przed ślubem słońca do opalania w maju nie będzie i nie wiem

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Dziewczyny co myślicie o takim przystrojeniu samochodu do ślubu? Serca z kwiatami + tablice rejestracyjne + kokardy na klamki.
Czy jednak sztuczne kwiaty?
Ładnie

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Jest cudna. Chce ją mieć!! Dziewczyny dziś brakło dosłownie sekundy by mnie już tu nie było... Dosłownie:-( jakiś debil przejechał rozpędzony na czerwonym świetle gdzie ja skrecalam i miałam bezkolizyjne. Do teraz nie wiem jakim cudem ja zdażylam zareagować i zatrzymałam samochód. A tamten przejechał i dopiero jakieś 50 metrów dalej się zatrzymał ale nie wysiadł by przeprosić... Masakra... Jak nie wiele potrzeba:-(

Ty uważasz ktoś nie i Tobie się coś stanie....

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
A są w madonnie te nasze? Bo czytałam że są ale nie wiem czy tu w Katowicach. Nie pisz nazwy

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 16:04   #3199
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Ja całe życie życie bloku teraz w domku. Cudnie mieć swój kawałek Ale mimo wszystko tęsknię za miastem. Chciałabym aby miejsce gdzie mieszkamy było w moim mieście rodzinnym Ale w spokojnej okolicy domkówco prawda w 20 minut max dojadę do domu rodzinnego Ale nie mam swojego auta i ciężko mi czasem.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

My mamy mały ogródek i nic nie mamy póki co i też nic specjalnego nie planujemy. Mój ogródek ma być ładny bez większego dbania jedynie sprzątanie.. Ale będziemy zarabia więcej to zatrudnimy jakąś Panią bo po prostu nie mamy czasu cały dzień spędzić na sprzątaniu.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Mój tz właśnie bardzo dużo sam zrobił. Szafe przesuwna też mamy dużą. Ogólnie kręcą go takie rzeczy ostatnio.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Mój tz taki jest więc nie mam nic do gadania w tym temacie zbyt

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Nie jadłam nigdy tego. Jak to smakuje.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Nie korzystam z solarium. Ale przed ślubem słońca do opalania w maju nie będzie i nie wiem

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Ładnie

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Ty uważasz ktoś nie i Tobie się coś stanie....

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

A są w madonnie te nasze? Bo czytałam że są ale nie wiem czy tu w Katowicach. Nie pisz nazwy

Haha nie wiem o ktorych naszych mowisz, ale w Madonnie w Kato sa różne cudenka

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

PM 2018

Stary 2017-07-06, 16:08   #3200
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Haha nie wiem o ktorych naszych mowisz, ale w Madonnie w Kato sa różne cudenka

Haha ta co poziomkowa na fb wrzuca używane bo czai aby kupić i mieli wprowadzić tą firmę do madonnybo inaczej do Krakowa muszę jechać

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Moja przyjaciółka będzie 2 x w Polsce we wrześniu Ale akurat gdy mi wychodzą popołudniowe zmiany :/ coś pokombinuje Ale bardzo się cieszę. Zrobimy wtedy rundke po salonach.

Ja dziś wolne. Musiałam na chwilę poleżeć bo się objadlam ^^ i zaraz wpada jedna wizazanka do mnie z innego wątku

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 17:06   #3201
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Haha ta co poziomkowa na fb wrzuca używane bo czai aby kupić i mieli wprowadzić tą firmę do madonnybo inaczej do Krakowa muszę jechać

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Moja przyjaciółka będzie 2 x w Polsce we wrześniu Ale akurat gdy mi wychodzą popołudniowe zmiany :/ coś pokombinuje Ale bardzo się cieszę. Zrobimy wtedy rundke po salonach.

Ja dziś wolne. Musiałam na chwilę poleżeć bo się objadlam ^^ i zaraz wpada jedna wizazanka do mnie z innego wątku

Chyba nie ma ich w Madonnie ale zapytam jak bede

PM 2018

Stary 2017-07-06, 19:18   #3202
0gabi0
Rozeznanie

Ja w solarium nigdy nie byłam i raczej nie skorzystam. Dosyć szybko opalam się na słońcu i to mi wystarczy.

Jeśli chodzi o dom lub mieszkanie, to ja w sumie nie wiem. Jak mieszkanie, to na pewno czynszowe i jest na pewno tańsze w urządzeniu i utrzymaniu. Ale znowu dom z ogródkiem, nawet niewielkim, to jest duży komfort.

Ja nie polecam Madonny (tej w Krakowie). Słaba obsługa, drogo (suknia, która mi się spodobała jest w innym salonie prawie 2,5tys. tańsza), pozawalają przymierzyć tylko kilka sukien, bo po 20min. okazuje się, że czeka kolejna osoba do mierzenia. Ma też sporo podobnych - złych opinii .
0gabi0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 19:19   #3203
madz88
Zakorzenienie

Eh a ja dalej bez pralki... Mam już tego dosc. W ogóle mam bardzo zły dzień. Ten cały Tramp mnie zdenerwował, same problemy przez niego... Na siłowni nie byłam mimo że na nią wyszłam... rocznica poznania z moim TŻ nam się słabo udała i nie jestem w humorze przez to wszystko

Stary 2017-07-06, 19:58   #3204
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Eh a ja dalej bez pralki... Mam już tego dosc. W ogóle mam bardzo zły dzień. Ten cały Tramp mnie zdenerwował, same problemy przez niego... Na siłowni nie byłam mimo że na nią wyszłam... rocznica poznania z moim TŻ nam się słabo udała i nie jestem w humorze przez to wszystko

Oby jutro było lepiej.

Po rozmowie z koleżanką, która ma już właśnie zwolnienie z tytułu ciąży, to mam wrażenie, że ona panikuje, uważa, że firma zaraz upadnie itd. I mam dziwne wrażenie, że przez tę panikę ona zaszła w ciążę (są dziewczyny, które tak robią, czemu się w sumie nie dziwię czasami). Trudno mi z nią polemizować, że umowę po wrześniu na bank by jej przedłużyli, to, że dali jej na innych warunkach, wynikało z tego, że ona na zastępstwie była, a w międzyczasie dziewczyna, którą zastępowała, sama się zwolniła.
Stary 2017-07-06, 20:03   #3205
madz88
Zakorzenienie

Cytat:

Oby jutro było lepiej.

Po rozmowie z koleżanką, która ma już właśnie zwolnienie z tytułu ciąży, to mam wrażenie, że ona panikuje, uważa, że firma zaraz upadnie itd. I mam dziwne wrażenie, że przez tę panikę ona zaszła w ciążę (są dziewczyny, które tak robią, czemu się w sumie nie dziwię czasami). Trudno mi z nią polemizować, że umowę po wrześniu na bank by jej przedłużyli, to, że dali jej na innych warunkach, wynikało z tego, że ona na zastępstwie była, a w międzyczasie dziewczyna, którą zastępowała, sama się zwolniła.
Dzięki.

Ja już wychodzę z założenia że nic nie jest pewne, ja mialam nową miałem umowę już w ręku po czym jednak stwierdzili że jej nie przedłuża. Dość dziwna historia ale publicznie jej nie będę opowiadać

Stary 2017-07-06, 20:05   #3206
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki.

Ja już wychodzę z założenia że nic nie jest pewne, ja mialam nową miałem umowę już w ręku po czym jednak stwierdzili że jej nie przedłuża. Dość dziwna historia ale publicznie jej nie będę opowiadać
Rozumiem. Ale też wychodzę z takiego założenia, że nic nie jest pewne na 100%. Duże firmy potrafią upaść z dnia na dzień, a małe pozornie ledwo zipią, ale dają radę. Pomijam już fakt, że niektórzy przedstawiciele handlowi z innych firm wygadują takie plotki, jakoby mielibyśmy się zamykać.
Stary 2017-07-06, 21:20   #3207
girlandzia

Przyszedł mi dzisiaj wianek z ali. Zamówiłam, żeby zobaczyć czy mi coś takiego pasuje i w sumie chyba wyglądam spoko

Stary 2017-07-06, 21:39   #3208
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszedł mi dzisiaj wianek z ali. Zamówiłam, żeby zobaczyć czy mi coś takiego pasuje i w sumie chyba wyglądam spoko

A jakie kwiatki?
Stary 2017-07-06, 21:50   #3209
girlandzia

Cytat:
A jakie kwiatki?
Róże i dwa inne których nazw nie znam Muszę się zorientować w cenach wianków ze świeżych kwiatów.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Dzisiaj sie dowiedziałam, że na naszej sali wszystkie terminy od kwietnia do listopada są zajęte. Dobrze, że zarezerwowaliśmy termin z tak dużym wyprzedeniem

Stary 2017-07-06, 22:08   #3210
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Róże i dwa inne których nazw nie znam Muszę się zorientować w cenach wianków ze świeżych kwiatów.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Dzisiaj sie dowiedziałam, że na naszej sali wszystkie terminy od kwietnia do listopada są zajęte. Dobrze, że zarezerwowaliśmy termin z tak dużym wyprzedeniem

No i super Szkoda czasami w sumie, że trzeba wiele rzeczy organizować tak mocno naprzód. A sama wiem, że w ciągu roku może się zmienić naprawdę wiele rzeczy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości