Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-07, 23:11   #4531
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Mnie też

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chociaż nie tyle na udach co na tyłku kiedyś jak się biegało to nie było takich problemów... A Teraz zastój, jedzenie przyrost wagi i proszę....

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 06:49   #4532
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Ja z innej beczki 😊 zaczynam poszukiwania mebli dla małego. Chcę kupić komplet komoda z przewijakiem (taka zeby bylo dużo miejsca na kosmetyki dla dziecka na komodzie koło przewijaka plus szuflady), szafa, łóżeczko z szufladą. Polecacie coś?
Wstępnie przeglądałam vox, Ikea, klupś, brw. Nie znalazłam nic ciekawego..

Ja mam wszystkie meble dla małego z Ikei z serii stuva. Tylko łóżeczko guliwer chyba i łóżeczka nie polecam z Ikei, bo nie ma szczebelków wyjmowanych.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 07:43   #4533
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Ja z innej beczki 😊 zaczynam poszukiwania mebli dla małego. Chcę kupić komplet komoda z przewijakiem (taka zeby bylo dużo miejsca na kosmetyki dla dziecka na komodzie koło przewijaka plus szuflady), szafa, łóżeczko z szufladą. Polecacie coś?
Wstępnie przeglądałam vox, Ikea, klupś, brw. Nie znalazłam nic ciekawego..

Będziemy brać komodę bez przewijaka tą co wklejałam link. Przewijak na łóżeczko. Łóżeczko być może Klupś 140/70 ze zdejmowanymi bokami. W planach mam także materiałowy organizer na łóżko. I do tego będzie jeszcze taka szafa słupek w rogu pokoju. Chyba z Ikei ale nie pamiętam nazwy. Więcej mebelków nie będzie bo nie ma miejsca

Stary 2017-07-08, 07:57   #4534
very niceee
Zadomowienie

Witam się w sobotni poranek Pisałyście o problemach z Hubim, mam nadzieję, że moje zamówienie dojdzie kompletne. Ogólnie w tym miesiącu zaszalałam, bo wydałam na małą 800 zł., teraz trzeba zacisnąć pasa.

Katka, u nas też nie ma miejsca na wiele mebli. W ogóle nie urządzamy dla małej pokoju. Będzie spała z nami w sypialni, bo drugi pokój chcę zostawić sobie na salon.
Ex Au pair De

Edytowane przez very niceee
Czas edycji: 2017-07-08 o 07:58
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 07:59   #4535
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja idę wg tej listy http://www.mamalekarz.pl/wp-content/...MamaLekarz.pdf przy czym sprawdzam sobie opinie na jakieś poszczególne rzeczy.
Zapisałam sobie, wygląda spoko

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
To są normy które pokazują cukrzyce ciążową. Norma na czczo do 90, a 1h po posilku 120(140).
Też nie kumam. To jak ja po 1h mam 170 to nie łapię się na cukrzycę, ale na Twoje normy też nie, więc co ze mną w takim wypadku?

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Co do wagi jestem -3/4kg od początkowej. A że od 3 dni meczy mnie żołądek który postanowił zamieszkać zaraz za mostkiem to wmuszam w siebie jedzenie a i tak ciągle mam uczucie ze mi stoi i np leżenie jest mega nieprzyjemne
Z tym jedzeniem chyba mamy podobnie.. już jakiś czas mogę zjeść bardzo mało, a jak jeszcze do jedzenia wypiję herbatę czy coś innego to mam uczucie, że pęknę, ciężko mi się oddycha, no dramat.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 08:17   #4536
Cherry_Muffin
nibyżona

U mnie już lepiej, wydaje mi się że to po wycieczce do Olsztyna, jednak dwa razy po 3h w pociągu w którym jest mało miejsca i dlatego tak a przynajmniej dziś póki co nie czuję tak wysoko. Ale i tak jem bardzo małe porcje.

Ja chce komode i osobno przewijak. Patrzyłam na takie razem ale ceny zdecydowanie za wysokie były a organizer na przybory do przewijania itp chce kupić z Munchkin koleżanka mi polecala i wydaje mi się bardzo fajny

Poduszka skończona i wkurzam się że muszę czekać na wkład ale przynajmniej się zmotywowalam i dziś siadam do drutów
16.10.2017r. T ♥

Edytowane przez Cherry_Muffin
Czas edycji: 2017-07-08 o 08:21
Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 08:22   #4537
miomo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwia880 Pokaż wiadomość
A jak tam dziewczyny u Was z kilogramami? Ciągle widzę temat cukru na tapecie i jakoś sama myśl nachodzi, co z tą wagą Ja startowałam z 63kg przy 168, teraz 27tc i już mam 75kg. Zaczynam się martwić czy z tym nadmiarem sobie poradzę, bo normę na całą ciążę osiągnęłam własnie teraz a przede mną jeszcze 3 miesiące, boję się o rozstępy i jak to pozniej bedzie wygladało...wszedzie wiszące fałdy?? ehhh...
Ja byłam w pierwszej ciąży tym niechlubnym przypadkiem 30kg na plusie. Rozstępów - o dziwo - w ciąży nie miałam w ogóle, ale przez 2 miesiące po porodzie 20 kg spadło samo i wtedy rozstępy miałam nawet na kolanach. Teraz chciałam być mądrzejsza i pilnuję się bardzo, ale na to, że biust z 75E do 80H mi już skoczył nie mam żadnego wpływu... Jestem ok. 8 kg na plusie (mam wrażenie, że połowa to ten nieszczęsny bufet ), chodzę na pilates i pilnuję jedzenia, ale zwiewną kruszynką w ciąży nigdy nie będę.
Nie ma co się przejmować na zapas, tylko dbać o siebie - pomóc skórze kremami, warto też ćwiczyć dla naszych biednych kręgosłupów i móc z czystym sumieniem powiedzieć sobie, że zrobiło się wszystko, żeby było dobrze
miomo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 08:37   #4538
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Ja śpię obecnie w koszulce na ramiączkach która nie zasłania mi już całego brzucha i majtkach, ewentualnie koszulka biało-czerwona POLSKA z euro 2016

Hahaha, ciekawe jak my będziemy jechać, bo do szpitala w którym chcę rodzić mam 50 km., a boję się że mój mąż będzie w takim szoku że sama będę musiała prowadzić Dokładnie, wszystko się może zdarzyć a szpitala już tak czy siak nie unikniemy w naszym stanie Ja jeszcze jakieś pantofle muszę kupić i ręczniki rzeczywiście spakować, niech sobie to leży. Chciałam nową torbę kupować, ale mi tż do głowy popukał

Może być i tak że nie użyję, ale lepiej mieć w razie czego, może się potem w domu przyda, jakiś taki zwykły chcę kupić, niedrogi. Co do tych majtek, to ja nie wiem jak to jest ale słyszałam że są wygodniejsze, bo nie uciskają.

Macie rację, dużo rzeczy to są zbędne wydatki, dlatego np. ja nic prawie nie mam jeszcze bo nie chcę kasy wydawać niepotrzebnie.
My mamy 10 km do szpitala i jest tak prosta droga, że aż mnie dziwi, co mój mąż gada
Co do majtek, to rozmawiałam z kilkoma koleżankami- matkami i każda jedna mówiła, że się przydają te poporodowe, część nawet polecała wielorazowe, chociaż ja chyba kupię jednorazówki. Za to wkładki do biustonosza kupiłam wielorazowe, ale myślę, że jeszcze jakieś jednorazówki kupię.

Cytat:
Napisane przez Sylwia880 Pokaż wiadomość
A jak tam dziewczyny u Was z kilogramami? Ciągle widzę temat cukru na tapecie i jakoś sama myśl nachodzi, co z tą wagą Ja startowałam z 63kg przy 168, teraz 27tc i już mam 75kg. Zaczynam się martwić czy z tym nadmiarem sobie poradzę, bo normę na całą ciążę osiągnęłam własnie teraz a przede mną jeszcze 3 miesiące, boję się o rozstępy i jak to pozniej bedzie wygladało...wszedzie wiszące fałdy?? ehhh...
Ja zaczynałam z wagą 56 kg przy 170 cm, a teraz ważę 68 kg. Niestety oprócz brzucha i biustu urósł mi tyłek i uda
Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Zapisałam sobie, wygląda spoko

Myślę, że warto porównywać różne listy, ale w tej podoba mi się to, że wszystko jest ładnie ogarnięte. Na youtubie z kolei jak oglądałam filmiki to miałam wrażenie, że dziewczyny dostają te rzeczy za darmo i wszelkie szumisie są niezbędne do wychowania dziecka
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 08:37   #4539
wioliix
Rozeznanie

Witam Was dziewczyny 😘mam pytanie można sie jeszcze dołączyć czy jest już za poźno😀
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 08:40   #4540
anulka_l7
Raczkowanie

Z tym jedzeniem to ja mam akurat odwrotnie. Zjadłabym konia z kopytami 😋 nie wiem gdzie to się mieści. Potrafię zjeść 5 gofrów na raz, a na obiad tyle co tż i za chwilę znów jestem głodna. Ale staram się jeść to, co wartościowe.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
U mnie bardzo często przed spaniem od urządza sobie potańcówkę albo boks 😉
Alla, właśnie miałam pisać co u Ciebie, bo coś ostatnio ucichłaś. Wszystko ok?

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 08:44   #4541
Konto usunięte

Cytat:
My mamy 10 km do szpitala i jest tak prosta droga, że aż mnie dziwi, co mój mąż gada
Co do majtek, to rozmawiałam z kilkoma koleżankami- matkami i każda jedna mówiła, że się przydają te poporodowe, część nawet polecała wielorazowe, chociaż ja chyba kupię jednorazówki. Za to wkładki do biustonosza kupiłam wielorazowe, ale myślę, że jeszcze jakieś jednorazówki kupię.

Ja zaczynałam z wagą 56 kg przy 170 cm, a teraz ważę 68 kg. Niestety oprócz brzucha i biustu urósł mi tyłek i uda

Myślę, że warto porównywać różne listy, ale w tej podoba mi się to, że wszystko jest ładnie ogarnięte. Na youtubie z kolei jak oglądałam filmiki to miałam wrażenie, że dziewczyny dostają te rzeczy za darmo i wszelkie szumisie są niezbędne do wychowania dziecka
Majtki lepiej wielorazowe. Jednorazowe są raczej sztuczne. Ja miałam 4 pary jednorazowych. Szybka przepierka i ekspresowo schły.

Jakie wkładki kupiłaś? Ja na początek biorę jednorazowe, później przerzucę się na wielorazowe. Tylko szukam jakiś innych, bo z tych co mam nie jestem zadowolona.
Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny 😘mam pytanie można sie jeszcze dołączyć czy jest już za poźno😀
Witamy! Napisz coś o sobie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 08:45   #4542
Lynn
Zakorzenienie

Ja kupiłam wielorazowe z Avent. Nie mam porównania z innymi, ani też nie czytałam żadnych opinii
Stary 2017-07-08, 08:48   #4543
holly123456
Rozeznanie

wiollix pewnie,że możesz. Napisz nam coś o sobie,ile lat,czy to pierwsza ciąża,tp itp

Stary 2017-07-08, 08:55   #4544
Cherry_Muffin
nibyżona

Wiollix pewnie że można

Ja myślę że lepiej mieć niż nie mieć np tych majtek czy podkładów, zwłaszcza przy pierwszym porodzie bo nie wiadomo co się sprawdzi u nas. Widać zresztą czytając dziewczyny mające już za sobą że u każdej trochę inaczej

Ja póki co nie wiem czy do szpitala mam 160km czy 10km
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 09:05   #4545
joasiala
Zadomowienie

Warto jeszcze się zorientować w szpitalu, w którym się rodzi o listę co trzeba zabrać ze sobą. U mnie zarówno w szpitalu gdzie rodzilam pierwszą córkę, i w szpitalu, w którym będę teraz rodzić jest wywieszona lista z rzeczami do szpitala. Bo co szpital to może być różnie. U mnie np w obu szpitalach nie trzeba mieć podkładów i podpasek, bo to zapewnia szpital, więc zawsze pare rzeczy mniej do spakowania.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Witamy wiolix 😉

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 09:12   #4546
Lynn
Zakorzenienie

Właśnie zrobiłam małe zamówienie ze Smyka- niedrapki, skarpetki, czapeczki i pieluszki muślinowe Babyono. Co ciekawe, mój szpital wymaga właśnie po trzy pary niedrapek, skarpetek, 3 sztuki czapeczek, rożek i kocyk.
Stary 2017-07-08, 09:31   #4547
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Właśnie zrobiłam małe zamówienie ze Smyka- niedrapki, skarpetki, czapeczki i pieluszki muślinowe Babyono. Co ciekawe, mój szpital wymaga właśnie po trzy pary niedrapek, skarpetek, 3 sztuki czapeczek, rożek i kocyk.
Odnośnie rożka, tu mają chyba dobre ceny, ładne wzory.

https://poscieldladzieci.pl/category...Fc2OGAodk_UM0Q

Stary 2017-07-08, 09:57   #4548
melliss
Raczkowanie

Cytat:

Ja chce szyc sama. Nie wyjdzie pewnie taniej ale jakos mam ostatnio mam przypływ checi na diy... Jesli moj słomiany zapal nie zniknie to moze zie uda. A jak nie to zapisuje namiary bo jeden mi sie wyjątkowo spodobal. Bedzie do listy awaryjnej last minute:p
Cytat:
Dziewczyny, jak Was czytam to jestem przerażona. Chyba w weekend siądę i zrobię jakąś listę co muszę kupić... bo nie mam nic oprócz ciuszków, które dostałam. To że nie mam nic to jedno, ale nie mam tego nawet w żaden sposób ułożone w głowie, nie wiem jakie marki są fajne, które nie, co się przyda, a co jest bez sensu. No porażka, zaraz zacznę 28 tydzień. Muszę się wziąć w garść
Ja tez nie wiem od czego zaczac. Robilam przymiarki juz kilka razy i rezygnowalam bo czułam sie zagubiona:p
Jedynie mam jazde na punkcie dekorowania pokoju, ktory de facto nwet nie jest wyremontowany. Czyli zas od d... Strony zaczynam
Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Spooko, mi wczoraj siostra meza dzwoni ze sa majtki poporodowe w rossmanie na przecenie zebym kupila a ja : coooo?? Nawet jeszcze o takich bajerach nie mysle. Ale maz krzyczy na mnie zebym sie ogarnela bo w sumie w kazdej chwili moge wyladowac w szpitalu tfu tfu odpukac, a nawet szlafroka i porzadnej pizamy nie mam. Damy rade
No moja sis tez mi ciągle mowi o jakis rossmankwskich promocjach. Podobno oplaca się być w tym ich fanclubie. Ale te pieluszki z babydream (rossmanowska marka) wcale nie sa jakies extra podobno. Jak myślicie?
Cytat:
Zrób, zrób, nie tylko mi się przyda

Nunny, właśnie dziś z mężem o tym gadałam, że jakbym trafila do szpitala to chyba musiałabym jakieś babciowe piżamy na szybko od mamy brać (ona głównie takie ma) bo ja to nic nie mam, śpię albo nago albo w jakiś koszulkach z odkrytym tylkiem
Moj mąż to ma tak lajtowe podejscis ze witki opadaja... Wczoraj zapytal mnie za ile miesiecy bede w połowie ciazy... To nic, ze polowa byla 5 tyg. Temu. I jak lu powiedzialam, ze ile on mysli, ze ciąża trwa tp powiedzial ze jakoes 55 tyg... Na co ja, ze rok ma chyba 54 a ja nie słoń...
To bedzie jego 2 dziecko bo 1 ma z poprzedniego malzenstwa ale srednio cieszy mnie jego brak zaangarzowania wiec czasem mu czytam Wasze posty o tym, ze Wasi mężowie tacy zaangażowani... Mam nadzieje, ze to go pobudzi do dzialania.
Cytat:
Dziendobry

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 10:11   #4549
wioliix
Rozeznanie

Tak w skrócie to mam 25 lat jestem ze ślaska to moja druga ciąża nasz pierwszy synek w sierpniu kończy 2 latka a 12lipca bedziemy z mężem obchodzić 3 rocznice ślubu a jesteśmy razem od 2008 roku. Ciąża to dla nas kompletna niespodzianka do teraz nie wiem jak to sie stało 😀😂 termim porodu z OM 3 październik napisze historie calej ciąży ale uprzedzam bedzie to dłuższy post😀

Nie jestem pewna ale KATIE NOIR (mam nadzieje ze poprawnie napisalam) kojarze z panne młode 2014😀???
Stary 2017-07-08, 10:24   #4550
Konto usunięte

Cytat:
Ja kupiłam wielorazowe z Avent. Nie mam porównania z innymi, ani też nie czytałam żadnych opinii
Sprawdzę później jakie ja mam.
Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Warto jeszcze się zorientować w szpitalu, w którym się rodzi o listę co trzeba zabrać ze sobą. U mnie zarówno w szpitalu gdzie rodzilam pierwszą córkę, i w szpitalu, w którym będę teraz rodzić jest wywieszona lista z rzeczami do szpitala. Bo co szpital to może być różnie. U mnie np w obu szpitalach nie trzeba mieć podkładów i podpasek, bo to zapewnia szpital, więc zawsze pare rzeczy mniej do spakowania.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Witamy wiolix 😉

U nas we wszystkich szpitalach NIC nie ma. Wszystko trzeba mieć swoje :/
Cytat:
Głupota... Na oddziałach jest tak gorąco, że nie wiem po co czapeczka. My założyliśmy dopiero na wyjście. Niedrapki mieliśmy, założyliśmy raz w domu Póki nosił pajace to skarpetek ani razu.

Stary 2017-07-08, 10:33   #4551
dominikowa
Wtajemniczenie

w moim szpitalu jedynie trzeba miec pieluszki i nawilżane chusteczki, smoczek opcjonalnie. Dzieciątko zawijaja w becik, zawsze daja pieluche tetrową na ulewanie. Ja tez jestem z tych mam które nie maja skrupułów prosic o pomoc, jest pani od laktacji, pielęgniarki. No i po cc nie jestem taka w pełni mobilna.

meliss podziwiam twoje chęci do szycia, ja chyba nie wysiedziałabym przy maszynie, no i oja strasznie sie tłucze.

w sierpniu zamierzam się zabrac za wyprawkę,

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 11:36   #4552
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Tak w skrócie to mam 25 lat jestem ze ślaska to moja druga ciąża nasz pierwszy synek w sierpniu kończy 2 latka a 12lipca bedziemy z mężem obchodzić 3 rocznice ślubu a jesteśmy razem od 2008 roku. Ciąża to dla nas kompletna niespodzianka do teraz nie wiem jak to sie stało ���� termim porodu z OM 3 październik napisze historie calej ciąży ale uprzedzam bedzie to dłuższy post��

Nie jestem pewna ale KATIE NOIR (mam nadzieje ze poprawnie napisalam) kojarze z panne młode 2014��???

Witaj. Pisz nam wszystko jak masz ochotę.

Majtki też wielorazowe polecam. Wygodne i szybko schną.

Dzisiaj kupiliśmy łóżeczko. Zwykłe, do pomalowania za 100 zł. Będzie dla starszaka, bo wolę go jeszcze w łóżeczku ze szczebelkami. Likwidują sklep i wzięłam jeszcze smoczki avent za 6,50 szt.

Na stronie internetowej szpitala powinna być lista z wyprawką.

Edytowane przez Aneu8899
Czas edycji: 2017-07-08 o 12:13
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 12:23   #4553
anulka_l7
Raczkowanie

Z tego co wiem to u mnie w szpitalu wszystko dają z tych higienicznych rzeczy. Nawet kremy do pupy dla dzieci, które później zabiera się do domu. Wstrzymuję się z zakupami, zobaczę co w szkole rodzenia powie położna.

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 12:28   #4554
goslawka
Zadomowienie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7531504 1]Sprawdzę później jakie ja mam.

Głupota... Na oddziałach jest tak gorąco, że nie wiem po co czapeczka. My założyliśmy dopiero na wyjście. Niedrapki mieliśmy, założyliśmy raz w domu Póki nosił pajace to skarpetek ani razu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

moim zdaniem nie głupota. Mój syn urodził się z niską masą i nie trzymał w ogóle temperatury, także czapeczki się przydały. Z resztą temperatury na oddziale nie przewidzisz.
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 12:29   #4555
wioliix
Rozeznanie

27.12 ostatnia miesiączka i czułam że okolo 6-10.01 mialam dni płodne przewaznie mam regularne cykle . Jeden jedyny raz kochalismy sie bez zabezpieczenia w dniu kiedy planowo mialam dostac okres. Potem byłam chora na grype i lekarz przepisal mi tabsy ktore moga szkodzic w ciazy i zdarzyło mi się wypić jakiegoś drinka albo piwko. A to że spóźnia mi się okres tłumaczyłam sobie że to przez chorobe aż wkońcu w lutym zrobiłam test wyszła słaba kreska odrazu beta pozytywna i po dwóch dniach ładny przyrost. Umówiłam sie do lekarza ale na usg nie widać ciąży tylko torbielna jajniku z niepękniętego pęcherzyka graffa dość dużych rozmiarów kwalifikującą się do operacji potem chodziłam co drugi dzień na usg bo beta rosła lekarz podejrzewał ciąże pozamaciczną bo było troche płynu w zatoce daglasa albo jakieś zaburzenia chormonalne przez torbiel aż wkońcu pojawił się pęcherzyk ciążowy i zarodek😍 chodz wiek ciąży był opóźniony od 2 do 3 tygodni.
Stary 2017-07-08, 12:31   #4556
goslawka
Zadomowienie

wioliix
cześć
Ja też jestem ze Śląska , z której części jesteś?
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 12:32   #4557
melliss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
w moim szpitalu jedynie trzeba miec pieluszki i nawilżane chusteczki, smoczek opcjonalnie. Dzieciątko zawijaja w becik, zawsze daja pieluche tetrową na ulewanie. Ja tez jestem z tych mam które nie maja skrupułów prosic o pomoc, jest pani od laktacji, pielęgniarki. No i po cc nie jestem taka w pełni mobilna.

meliss podziwiam twoje chęci do szycia, ja chyba nie wysiedziałabym przy maszynie, no i oja strasznie sie tłucze.

w sierpniu zamierzam się zabrac za wyprawkę,
Dziewczyny czy Wy wszystkie wiecie już gdzie rodzic? Myslalam, ze ze szpitalem wstrzymam sie do 7go miesiaca a nawet chwile pozniej...
Widze, ze nawet z tym jestem w czarnej dziurze...

Dominikowa- to takie skrzywienie zawodowe-jestem projektantką. Choc nigdy nie szylam takich rzeczy dla dzieci.
A zawsze lubialam takie rękodzielnicze zabawy.
W planach mam jeszcze zrobić kocyk na drutach, ochraniacz do lozeczka w formie warkocza, girlandy i lapacze snow z koronek bo marzy mi sie pokoik boho...Ale mam serio slomiany zapał. Choć o dziwo na razie nie gaśnie. Chyba ogarnia mnie matczyna miłość i poświęcenie))))

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 12:51   #4558
wioliix
Rozeznanie

Lekarz był w szoku ale gadał że w medycynie go nic nie nie zdziwi i mówił że możliwe to jest ale zdarza sie bardzo rzadko ale na 100% mi nie powie jak to sie stało bo na monitoring cyklu nie chodziłam w środku cyklu były dni płodne i stąd ta torbiel a pod koniec cyklu jeszcze raz i owulacja i stad ciąża 😀 naszczęście torbiel się wchłoneła i nie ma po niej śladu😀 i nie potrzebna była operacja😀

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Ciąże przechodziłam tragicznie od 8 tygodnia do początku maja wymiotowałam nawet co pół h nic nie jadłam prawie nie wstawałam z łóżka nie raz leciała mi krew z gardła nie byłam w stanie połykać żadnych witamin ani kwasu fol . Moja mama przyjeżdżała zajmować sie naszym dzieckiem jak mąż pracował a po pracy on robił wszystko . Nie raz mówiłam do lekarza że umieram żeby dzwonił po karawan, nastepnej wizyty nie dożyje napewno albo że mam nadzieje że mnie ktoś dobije😀

Nawet ostatnio na badaniu glukozy po wypiciu zwymiotowałam po 5 min od wypicia jeszcze pełno ludzi w przychodni na mnie patrzało😀
Stary 2017-07-08, 13:30   #4559
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Cytat:
Lekarz był w szoku ale gadał że w medycynie go nic nie nie zdziwi i mówił że możliwe to jest ale zdarza sie bardzo rzadko ale na 100% mi nie powie jak to sie stało bo na monitoring cyklu nie chodziłam w środku cyklu były dni płodne i stąd ta torbiel a pod koniec cyklu jeszcze raz i owulacja i stad ciąża 😀 naszczęście torbiel się wchłoneła i nie ma po niej śladu😀 i nie potrzebna była operacja😀

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Ciąże przechodziłam tragicznie od 8 tygodnia do początku maja wymiotowałam nawet co pół h nic nie jadłam prawie nie wstawałam z łóżka nie raz leciała mi krew z gardła nie byłam w stanie połykać żadnych witamin ani kwasu fol . Moja mama przyjeżdżała zajmować sie naszym dzieckiem jak mąż pracował a po pracy on robił wszystko . Nie raz mówiłam do lekarza że umieram żeby dzwonił po karawan, nastepnej wizyty nie dożyje napewno albo że mam nadzieje że mnie ktoś dobije😀

Nawet ostatnio na badaniu glukozy po wypiciu zwymiotowałam po 5 min od wypicia jeszcze pełno ludzi w przychodni na mnie patrzało😀
Niezłe miałaś przejścia... a teraz już jest ok? w sensie przestałaś wymiotować? Siostra mojej koleżanki wymiotowała jak kot do samego porodu włącznie.
Ja też właściwie zaszłam w ciąże niespodziewanie bo w ten miesiąc kochaliśmy sie tylko 2 razy i to jakoś zaraz po miesiączce.
Troche przez pierwsze 3 miesiące nie mogłam zrozumieć co się stało i że na pewno jestem w takiej prawdziwej ciąży.

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 13:41   #4560
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Ładne Ale ja już mam rożek z motherhood
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7531504 1]Sprawdzę później jakie ja mam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Wolę mieć te rzeczy niż trafić w dniu porodu na jakaś niemiłą pielęgniarkę i tłumaczyć mężowi co ma kupić, bo jest na liście, a koszt 2 czapek i 3 par niedrapek ze smyka to raptem 17 zł

wiolix ale historia chociaż u mnie było trochę podobnie, bo w połowie stycznia poszłam na prywatną wizytę do polecanego lekarza, żeby sprawdzić stan mięśniaków i on wtedy coś tam nowego wykrył i stwierdził, że w ciążę nie zajdę póki nie zoperują mi tego. 2 tyg później były 2 kreski na teście.

Ja ostatnio stwierdziłam, że jakby ciąża trwała dłużej niż te 9 miesięcy, to bym samobójstwo popełniła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości