|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zadomowienie
|
Witam się w sobotni poranek
![]() ![]() Katka, u nas też nie ma miejsca na wiele mebli. W ogóle nie urządzamy dla małej pokoju. Będzie spała z nami w sypialni, bo drugi pokój chcę zostawić sobie na salon.
14.06. 2010 ![]() 14.02.2015 ![]() 13.08.2016 ![]() Ex Au pair De Edytowane przez very niceee Czas edycji: 2017-07-08 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym jedzeniem chyba mamy podobnie.. już jakiś czas mogę zjeść bardzo mało, a jak jeszcze do jedzenia wypiję herbatę czy coś innego to mam uczucie, że pęknę, ciężko mi się oddycha, no dramat. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
nibyżona
|
U mnie już lepiej, wydaje mi się że to po wycieczce do Olsztyna, jednak dwa razy po 3h w pociągu w którym jest mało miejsca i dlatego tak
![]() Ja chce komode i osobno przewijak. Patrzyłam na takie razem ale ceny zdecydowanie za wysokie były ![]() ![]() Poduszka skończona i wkurzam się że muszę czekać na wkład ![]() ![]()
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ ![]() Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2017-07-08 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie ma co się przejmować na zapas, tylko dbać o siebie - pomóc skórze kremami, warto też ćwiczyć dla naszych biednych kręgosłupów i móc z czystym sumieniem powiedzieć sobie, że zrobiło się wszystko, żeby było dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do majtek, to rozmawiałam z kilkoma koleżankami- matkami i każda jedna mówiła, że się przydają te poporodowe, część nawet polecała wielorazowe, chociaż ja chyba kupię jednorazówki. Za to wkładki do biustonosza kupiłam wielorazowe, ale myślę, że jeszcze jakieś jednorazówki kupię. Cytat:
![]() Myślę, że warto porównywać różne listy, ale w tej podoba mi się to, że wszystko jest ładnie ogarnięte. Na youtubie z kolei jak oglądałam filmiki to miałam wrażenie, że dziewczyny dostają te rzeczy za darmo i wszelkie szumisie są niezbędne do wychowania dziecka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny 😘mam pytanie można sie jeszcze dołączyć czy jest już za poźno😀
#4540 | |
Raczkowanie
|
Z tym jedzeniem to ja mam akurat odwrotnie. Zjadłabym konia z kopytami 😋 nie wiem gdzie to się mieści. Potrafię zjeść 5 gofrów na raz, a na obiad tyle co tż i za chwilę znów jestem głodna. Ale staram się jeść to, co wartościowe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakie wkładki kupiłaś? Ja na początek biorę jednorazowe, później przerzucę się na wielorazowe. Tylko szukam jakiś innych, bo z tych co mam nie jestem zadowolona. Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam wielorazowe z Avent. Nie mam porównania z innymi, ani też nie czytałam żadnych opinii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Rozeznanie
|
wiollix pewnie,że możesz. Napisz nam coś o sobie,ile lat,czy to pierwsza ciąża,tp itp
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4544 |
nibyżona
|
Wiollix pewnie że można
![]() ![]() Ja myślę że lepiej mieć niż nie mieć np tych majtek czy podkładów, zwłaszcza przy pierwszym porodzie bo nie wiadomo co się sprawdzi u nas. Widać zresztą czytając dziewczyny mające już za sobą że u każdej trochę inaczej ![]() Ja póki co nie wiem czy do szpitala mam 160km czy 10km ![]()
#4545 |
Zadomowienie
|
Warto jeszcze się zorientować w szpitalu, w którym się rodzi o listę co trzeba zabrać ze sobą. U mnie zarówno w szpitalu gdzie rodzilam pierwszą córkę, i w szpitalu, w którym będę teraz rodzić jest wywieszona lista z rzeczami do szpitala. Bo co szpital to może być różnie. U mnie np w obu szpitalach nie trzeba mieć podkładów i podpasek, bo to zapewnia szpital, więc zawsze pare rzeczy mniej do spakowania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Witamy wiolix 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zrobiłam małe zamówienie ze Smyka- niedrapki, skarpetki, czapeczki i pieluszki muślinowe Babyono. Co ciekawe, mój szpital wymaga właśnie po trzy pary niedrapek, skarpetek, 3 sztuki czapeczek, rożek i kocyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://poscieldladzieci.pl/category...Fc2OGAodk_UM0Q Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jedynie mam jazde na punkcie dekorowania pokoju, ktory de facto nwet nie jest wyremontowany. Czyli zas od d... Strony zaczynam ![]() Cytat:
Cytat:
To bedzie jego 2 dziecko bo 1 ma z poprzedniego malzenstwa ale srednio cieszy mnie jego brak zaangarzowania wiec czasem mu czytam Wasze posty o tym, ze Wasi mężowie tacy zaangażowani... Mam nadzieje, ze to go pobudzi do dzialania. ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
Tak w skrócie to mam 25 lat jestem ze ślaska to moja druga ciąża nasz pierwszy synek w sierpniu kończy 2 latka a 12lipca bedziemy z mężem obchodzić 3 rocznice ślubu a jesteśmy razem od 2008 roku. Ciąża to dla nas kompletna niespodzianka do teraz nie wiem jak to sie stało 😀😂 termim porodu z OM 3 październik napisze historie calej ciąży ale uprzedzam bedzie to dłuższy post😀
Nie jestem pewna ale KATIE NOIR (mam nadzieje ze poprawnie napisalam) kojarze z panne młode 2014😀???
![]() |
#4550 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Wtajemniczenie
|
w moim szpitalu jedynie trzeba miec pieluszki i nawilżane chusteczki, smoczek opcjonalnie. Dzieciątko zawijaja w becik, zawsze daja pieluche tetrową na ulewanie. Ja tez jestem z tych mam które nie maja skrupułów prosic o pomoc, jest pani od laktacji, pielęgniarki. No i po cc nie jestem taka w pełni mobilna.
meliss podziwiam twoje chęci do szycia, ja chyba nie wysiedziałabym przy maszynie, no i oja strasznie sie tłucze. w sierpniu zamierzam się zabrac za wyprawkę,
#4552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj. Pisz nam wszystko jak masz ochotę. Majtki też wielorazowe polecam. Wygodne i szybko schną. Dzisiaj kupiliśmy łóżeczko. Zwykłe, do pomalowania za 100 zł. Będzie dla starszaka, bo wolę go jeszcze w łóżeczku ze szczebelkami. Likwidują sklep i wzięłam jeszcze smoczki avent za 6,50 szt. Na stronie internetowej szpitala powinna być lista z wyprawką. Edytowane przez Aneu8899 Czas edycji: 2017-07-08 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem to u mnie w szpitalu wszystko dają z tych higienicznych rzeczy. Nawet kremy do pupy dla dzieci, które później zabiera się do domu. Wstrzymuję się z zakupami, zobaczę co w szkole rodzenia powie położna.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Zadomowienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7531504 1]Sprawdzę później jakie ja mam.
U nas we wszystkich szpitalach NIC nie ma. Wszystko trzeba mieć swoje :/ Głupota... Na oddziałach jest tak gorąco, że nie wiem po co czapeczka. My założyliśmy dopiero na wyjście. Niedrapki mieliśmy, założyliśmy raz w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] moim zdaniem nie głupota. Mój syn urodził się z niską masą i nie trzymał w ogóle temperatury, także czapeczki się przydały. Z resztą temperatury na oddziale nie przewidzisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Rozeznanie
|
27.12 ostatnia miesiączka i czułam że okolo 6-10.01 mialam dni płodne przewaznie mam regularne cykle . Jeden jedyny raz kochalismy sie bez zabezpieczenia w dniu kiedy planowo mialam dostac okres. Potem byłam chora na grype i lekarz przepisal mi tabsy ktore moga szkodzic w ciazy i zdarzyło mi się wypić jakiegoś drinka albo piwko. A to że spóźnia mi się okres tłumaczyłam sobie że to przez chorobe aż wkońcu w lutym zrobiłam test wyszła słaba kreska odrazu beta pozytywna i po dwóch dniach ładny przyrost. Umówiłam sie do lekarza ale na usg nie widać ciąży tylko torbielna jajniku z niepękniętego pęcherzyka graffa dość dużych rozmiarów kwalifikującą się do operacji potem chodziłam co drugi dzień na usg bo beta rosła lekarz podejrzewał ciąże pozamaciczną bo było troche płynu w zatoce daglasa albo jakieś zaburzenia chormonalne przez torbiel aż wkońcu pojawił się pęcherzyk ciążowy i zarodek😍 chodz wiek ciąży był opóźniony od 2 do 3 tygodni.
#4556 |
Zadomowienie
|
wioliix
cześć ![]() Ja też jestem ze Śląska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Widze, ze nawet z tym jestem w czarnej dziurze... Dominikowa- to takie skrzywienie zawodowe-jestem projektantką. Choc nigdy nie szylam takich rzeczy dla dzieci. A zawsze lubialam takie rękodzielnicze zabawy. W planach mam jeszcze zrobić kocyk na drutach, ochraniacz do lozeczka w formie warkocza, girlandy i lapacze snow z koronek bo marzy mi sie pokoik boho...Ale mam serio slomiany zapał. Choć o dziwo na razie nie gaśnie. Chyba ogarnia mnie matczyna miłość i poświęcenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Rozeznanie
|
Lekarz był w szoku ale gadał że w medycynie go nic nie nie zdziwi i mówił że możliwe to jest ale zdarza sie bardzo rzadko ale na 100% mi nie powie jak to sie stało bo na monitoring cyklu nie chodziłam w środku cyklu były dni płodne i stąd ta torbiel a pod koniec cyklu jeszcze raz i owulacja i stad ciąża 😀 naszczęście torbiel się wchłoneła i nie ma po niej śladu😀 i nie potrzebna była operacja😀
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Ciąże przechodziłam tragicznie od 8 tygodnia do początku maja wymiotowałam nawet co pół h nic nie jadłam prawie nie wstawałam z łóżka nie raz leciała mi krew z gardła nie byłam w stanie połykać żadnych witamin ani kwasu fol . Moja mama przyjeżdżała zajmować sie naszym dzieckiem jak mąż pracował a po pracy on robił wszystko . Nie raz mówiłam do lekarza że umieram żeby dzwonił po karawan, nastepnej wizyty nie dożyje napewno albo że mam nadzieje że mnie ktoś dobije😀 Nawet ostatnio na badaniu glukozy po wypiciu zwymiotowałam po 5 min od wypicia jeszcze pełno ludzi w przychodni na mnie patrzało😀
#4559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też właściwie zaszłam w ciąże niespodziewanie bo w ten miesiąc kochaliśmy sie tylko 2 razy i to jakoś zaraz po miesiączce. Troche przez pierwsze 3 miesiące nie mogłam zrozumieć co się stało ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7531504 1]Sprawdzę później jakie ja mam. U nas we wszystkich szpitalach NIC nie ma. Wszystko trzeba mieć swoje :/ Głupota... Na oddziałach jest tak gorąco, że nie wiem po co czapeczka. My założyliśmy dopiero na wyjście. Niedrapki mieliśmy, założyliśmy raz w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wolę mieć te rzeczy niż trafić w dniu porodu na jakaś niemiłą pielęgniarkę i tłumaczyć mężowi co ma kupić, bo jest na liście, a koszt 2 czapek i 3 par niedrapek ze smyka to raptem 17 zł ![]() wiolix ale historia ![]() Ja ostatnio stwierdziłam, że jakby ciąża trwała dłużej niż te 9 miesięcy, to bym samobójstwo popełniła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.