|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤
Cytat:
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2
Ja zawsze mialam owulacje w 21dniu cyklu.zawsze zawsze.i z tz kochalismy sie w 12dc cyklu.u nas do 15dnia moglismy zawsze szalec wiec luz..na nastepny dzien pojechalam do szwagierki bo miala zimowy depresyjny nastroj. W ogole nie chciala sie ze mna spotkac.powiedziala ze nie ma czasu.musialam tz przekonac - jej ukochamy brat, ze o 20 na chwile wpadnie i ona sie zgodzila.tz pojechal do nas przejal dzieciaki a ja wsiadlam w auto do niej. Tz zadzwonil ze jest przed domem ze ma wyjsc mu otworzyc brame bo nie ma klucza.ona idzie a ja wychodze z auta hehe z 0.7 wodki lodem i przekaskami.nie miala wyjscia mnie przyjac. Zrobilam driny.a ona do mnie- jak chcesz stypy to mozemy sie napic i pojsc spac (mysle sobie- ja i stypy?chyba mnie z kims pomylila😀
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A bez majtek poporodowych nie wyobrażam sobie funkcjonować, ja ich używałam kilka dni, tylko te wielorazowe traktowałam jak jednorazowe, wyrzucałam od razu, nie miałam tam czasu prac. Także dla mnie te majtki to chyba najpotrzebniejsza rzecz po porodzie ![]() I jeszcze tantum rosa i butelki z dziobkiem. W moim szpitalu te wkładki poporodowe dostaje sie za darmo ile sie chce. Także dobrze dziewczyny piszą, trzeba sie zorientować, w którym jak jest. A co do "wymaganych rzeczy", to tez bez przesady ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2017-07-08 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych rzeczach higienicznych itd kurcze ja też jestem troche zagubiona. Co się biorę za listę to za chwilę to zostawiam z myślą że jeszcze tyle czasu ale macie rację - nie da się wszsytkiego przewidzieć oraz tego kiedy trafimy do szpitala.
Co do majtek poporodowych to widziałam je właśnie na promocji ostatnio i oczywiście nie wzięłam z myślą, że nie chcę tak po łebkach tylko przyjść z jakąś listą... Co z tego że mogę sobie te rzeczy po prostu skreślać. Aj coś się nie mogę za to wszystko zabrać - raz przeglądam ciuszki, raz kocyki a raz rzeczy apteczne i nie mogę się w tym wszystkim połapać. Jeśli któraś z Was dysponuje już jakąś swoją sztywną listą wszystkich rzeczy i nie ma nic przeciwko żeby się nią podzielić to ja osobiście będę bardzo wdzięczna. Właśnie natchnęłyście mnie żeby dobrze sprawdzić stronę szpitala... Dziecięco-porodowe kwestie dziś zeszły na drugi plan ale za to zrobiłam sernik oreo <3 :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Rozeznanie
|
Nie no ja myśle że czapeczka się przydaje w szpitalu po pierwszej kąpieli i zaraz po porodzie kiedy npworodek jest jeszcze niedogrzany, no i na wyjście. Będzie październik, nie wiadomo jaka będzie pogoda. Może być zarówno upał jak i 10 stopni
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na obiad zachciało mi się makaronu z orzechami, pesto, czosnkiem, pietruszka i parmezanem i jeszcze kukurydzę na wieczór kupiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Raczkowanie
|
Wioliix, ale miałaś przeżycia, współczuję. Ale teraz już wszystko dobrze?
Ja też nie spodziewałam się tej ciąży, chociaż się staraliśmy. W styczniu kochaliśmy się na długo przed planowaną owulacją, potem tż złapał zapalenie cewki moczowej i musieliśmy przerwać starania. W tym czasie trafiła mi się fajna oferta pracy w zawodzie i postanowiliśmy odpuścić do przyszłego roku. A tu niespodzianka 😉 musiałam zostać w starej pracy. Ale mam nadzieję, że jeszcze nic straconego. Meliss, ambitne plany 😃 jak stworzysz jakieś nowe cudo to pochwal się na wątku 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Maartikrk, mam swoją listę wyprawkową, ale w notesie, pisaną ręcznie. Jak będę miała chwilkę to siądę przy lapku i wrzucę. Tylko moja jest taka trochę na wyrost, jeszcze nie wiem czy wszystko z niej ostatecznie kupię, a na pewno część rzeczy już po porodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Wtajemniczenie
|
Witam nowa mamę, ale miałaś przejść!
Ja w sumie w tym cyklu co się udało to nie ogarniałam nic, nie dość że wydawało mi się, że mam cykl bezowulacyjny to ze względu na antybiotyk odpuściliśmy. Ale jednak się udało 😊 Dzisiaj łosoś na obiad, już mi ślinka cieknie 😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj zrobiłam knedliki z sosem paprykowym. A potem jeszcze zjadłam gofra i chipsy mężowi podjadłam i teraz mnie pali zgaga
![]() Byłam w Tesco przed chwilą, jest sporo przecenionych ubranej dziecięcych typu body,pajace. Nic nie brałam, bo już mam tego dużo. Poza tym od poniedziałku w Lidlu będzie spora promocja na Pampersy 2,3,4. |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7529763 1]Z ubrankami to loteria. Czy dziecko ulewa czy nie. Ja już pisałam, że mój albo ulewał albo przesikiwał i musiałam ciągle zmieniać ubranka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mój wszystko najpierw brudził smółką, a potem przesikiwal. Miałam dużo ubranek a i tak pralka chodziła codziennie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4574 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się wciąż wydaje że to początek a do końca jeszcze bardzo daleko. Choć rzeczywistość przeraża bo październik już się czai powoli ![]() Witaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Mega niespodzianka dobrze że wszystko dobrze się skończyło i fasola rośnie zdrowo Co będziesz miała chłopca czy dziewczynkę? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zadomowienie
|
Alla u nas nie pazdziernik a wrzesien! Tez mysle ze to jeszcze poczatek😀😀
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Very nice zazdro balonow 😀😀ja przed ciaza mialam ledwo A a teraz dobilam do B! Yeah!!😀😀takie pelne B to chetnie bym sobie na stale zrobila😍😍 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Rozeznanie
|
Oj ale duzo dzis piszecie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4577 |
Zakorzenienie
|
Ja siedzę, a właściwie to leżę, bo bolą mnie plecy i czytam o wózkach. Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem na co patrzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Rozeznanie
|
Mnie też strasznie plecy bolą po sprzątaniu
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Wtajemniczenie
|
Ja za to mam dzis wieczor ze zgaga
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam Wam pisać, że po godzinnym spacerze i ogarnianiu dzisiaj domowych obowiązków plecy mi siadają...widzę, że dziś prawie wszystkie na to narzekają. Ja tak od ok tygodnia mam dzień w dzień wieczorem. Dziś dodatkowo ciągnie mnie brzuch..takie uroki ;p
Co do sernika oreo - mąż mówi że dobre ale jak dla mnie w przepisie jest za dużo serka waniliowego i bardzo się ten smak waniliowy wybija. Następnym razem zastąpię część śmietankowym albo kupię więcej ciasteczek bo brakowało mi tego posmaku samych ciastek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zadomowienie
|
Lynn
Ja też miałam nie zajść w ciążę bez stymulacji hormonalnej, ale jak widać przyroda nie znosi próżni ;D W ogóle zrobiłyście mi smaka tym sernikiem oreo :P nie jadłam nigdy... może trzeba to zmienić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie też plecy bolą coraz bardziej.
![]() |
#4583 |
Wtajemniczenie
|
Mnie plecy już bolą codziennie... 😥😥😥
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Konto usunięte
|
Mnie ostatnio nogi bolą po 15-minutowym spacerze. Już mam dość :/ A rano obudziłam się z zawrotami głowy. Przeszło dopiero po dwóch godzinach.
U nas dzisiaj szybkie zakupy. Do jutra są niedaleko dni fantastyki, więc chyba pójdziemy z małym na spacer, niech popatrzy na poprzebieranych ludzi ![]() A mała mi tak w brzuchu szaleje, że szok. Aż się boję co będzie za miesiąc, dwa, trzy... :/ Mój syn z reguły odzywał się raz wieczorem i to była jego aktywność. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() Ale ze mnie dobra zona, zrobilam sniadanie i ide budzic meza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
nibyżona
|
Nunny i masz rację
![]() Haha ja jestem dobra żona i nie budzę Tzta bo wrócił późno ![]() A co do kręgosłupa u mnie to norma i bez ciąży, więc nie zwracam uwagi prawie. Za to mam zakwasy w dłoniach od drutów ![]() Aphrael to mój tak jak Twój synek miał - czuję bo praktycznie jedynie wieczorem ![]() ![]()
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ ![]() Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2017-07-09 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zasadzie tylko początek trochę się wlecze a potem już jest z górki ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
Ale ale...nie wspominałam 90 %będzie jednak Rafael W Armenii jest to używane imię...w Anglii znane ...w Polsce łatwo wypowiadane Tz za Erikiem jednak nie przepadal a i ja zaczęłam swirowac na nie bo w rodzinie męża, w zasadzie bardzo bliskiej, jest już imię które kończy się na "rik" dokładnie Jurik a u nas miałby być Erik..... hmmm Ja lubię się jednak odróżniać trochę ![]() ![]() Jurik to syn brata Tż-ta...caly czas jesteśmy w bliskim kontakcie. Jak dla mnie za mało zroznicowane te imiona...nie wiem jak ja tego nie zauważyłam od razu. Zostaje Rafael.... był to jeden z pierwszych typów razem z Erikiem... A Tz zdecydowanie za Rafaelem ..duzo skrótów można fajnych dla małego Rafaela Rafi, Rafo, Rafa, Rafcio, Rafik Edytowane przez alla83 Czas edycji: 2017-07-09 o 08:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zadomowienie
|
To dzisiaj chyba dzień dobroci dla mężów 😊 Mojemu też dzisiaj daje posac, bo siedzial do pozna i kończył projekt do pracy. A ja z młodą już po śniadaniu i zastanawiamy się co dzisiaj będziemy robić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Rozeznanie
|
Hej. Czy któraś zastanawiała się nad bujaczkiem 4moms mamaroo?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4590 |
Zadomowienie
|
Witam sie dziewczyny! 😊 czytam Was codziennie przeważnie przed snem i już nie wtrącam się w tematy bo zmieniają się taaaak szybko 😮😁 ale od konca tygodnia prawdopodobnie bede już na zwolnieniu to może łatwiej będzie Was nadrabiać 😊
Co do listy rzeczy których potrzebujemy to wszystkie które wrzucilyscie skopiowalam i jestem przerazona moim nieprzygotowaniem i niewiedzą 😁 Jesli chodzi o wozki to weźmiemy albo baby design lupo, bebetto holland lub tako. Ale tako wydają mi sie najdroższe więc też nie wiem czy się na niego zdecydujemy. Poza tym ciągle rozkladamy sie za używanym, a niestety ceny albo sa nieadekwatne do zużycia. Już sama nie wiem. Kręgosłup mnie boli codziennie. Wystarczy ze za dlugo siedze... No i moja waga poleciala w górę tak ze az zal patrzeć. Taka tłusta sie zrobilam 😞 Pogodnej niedzieli 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.