|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Tak średnio niby mam apetyt ale jednak go nie ma i znów mam tak że rano i po południu chyba podświadomie jem mniej żeby pźniej wieczorem jak zjem więcej to nie przebić tych głupich 2400
. A teraz mam pytanie wiem że nie do tego wątku ale trudno. Od jakiegoś czasu, znaczy od kąd jem większe kolcje to w nocy boli mnie brzuch, może powinnam starać się jeść więcej w dzień a mniej na noc?![]() Cytat:
nie wiem może się wstydze że mnie wyśmieją jak coś powiem? A tu nie boje się pisać bo nawet jakby ktoś miał mnie wyśmiać to nie będzie to nażywo i przyludziach.Wiesz ja nie umiem okazywać emocji przy ludziach ani wobec siebie. Nawet jak wszyscy się śmieją to tylko lekko się uśmiecham , na filmach gdy inni płaczą to siedze niewzruszona. A gdy mi się zbiera na płacz to czuje się taka słaba, bezużyteczna. A ty napewno nie jesteś zła już ci to pisałam |
|
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia koleżanki takie są nie sluchaj zawsze co mowia, bo czasem ludzie podswiadomie sa zlosliwi. Nie celowo
![]() Wiosenko, masz rację często się ograniczam, a gdy już daje sobie przyzwolenie na szaleństwa to akurat wychodzi, że nie mam apetytu. Tak wiem marne wymówki... ![]() Przed ED jadłam różnie, ale kilka przykładowych mogę dać z tego co sobie przypomniałam Śn: Jogurt naturalny + gold flakesy (raczej sporo płatków) II Śn: brak Obiad: Tu zazwyczaj jakieś spaghetti lub kotlety smażone lub na parze + ziemniaki,kasza,ryż, warzywa, albo duuuży talerz sałatki z piersią z kurczaka, sosem vinegrette i grzankami. Podwieczorek: jakiś serek homo lub jogurt, albo belriso/batonik etc. Kolacja: jakieś dwie, trzy kanapki lub serek waniliowy Czasem bywało też tak: Śniadanie: brak II śniadanie: brak Obiad: Taki jak zwykle Podwieczorek: serek waniliowy lub jakiś inny jogurt, albo batonik. Kolacja: jakieś kanapki, serek lub ryba (co tam było :O) A czasem też tak: Śniadanie: 2 kinder bueno, jogurt pitny ![]() II śniadanie: jakaś kanapka lub jogurt Obiad: jak zwykle Podwieczorek: coś słodkiego typu ciastko, lody albo jogurt Kolacja: bulka + kefir lub cos takiego Albo na wyjeździe z dziadkiem :Śniadanie: 2 naleśniki smażone z serem białym i polewą czekoladową, kanapka z twarożkiem II śniadanie: Jogurt + pół opakowania biszkoptów. III śniadanie: Pół tabliczki czekolady Obiadokolacja: Zupa jakaś plus spaghetti, albo jakaś ryba na parze lub smażona w międzyczasie jakiś kefir lub gerberki. No i piłam dużo słodzonych soków (oprócz coli i gazowanych) Dobranoc również Wam życzę i jutro mam zamiar jeść dużo jeśli tylko dopisze mi apetyt. Możliwe, że nie jestem głodna bo skończyły się moje leki na refluks i mam zgagę. Zobaczy się |
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Wiosenko wiesz, ja kiedyś też byłam bardzo dobra w sporcie. Jeździłam na zawody, reprezentowałam szkołę, miałam bardzo dobre wyniki. Ale po czasie zżarł mnie ambicja i wycofałam się. Byłam bardzo młoda i chciałam robić wszystko najlepiej. Kiedy nie wychodziło załamywałam się. Czułam, że wszytkich zawodzę, że zawodzę samą siebie.
Teraz bardzo tego żałuję ale już za późno by cofnąć czas.Więc Słońce ciesz się z tego co masz, z tego jak wygląda Twoje życie. Niejedna z nas zazdrości Ci kondycji, sprawności, możliwości realizowania się. Wykorzystaj to, nie spinaj się tak, ciesz się- a będziesz szczęśliwa. Wierzę, że jutro będzie lepszy dzień edit: Zapomniałam wczoraj napisać, że rozmawiałam z mamą o psychologu Dziś ma zadzwonić do jednej specjalistki. Może niedługo będę widziała kiedy mam wizytę ![]() Z trudem przeszło mi przez gardło- zaburzenia odżywiana, ale jakoś poszło. Później już z górki. Wiadomo mama jak to mama- zmartwiła się na początku, ale uspokoiłam ją i wszystko jest ok Kilka godzin później rozmawiałam z siostrą i miałam wrażenie, że mama jej o wszystkim powiedziała. Oczywiście to dobrze, bo nie mamy tajemnic. Była taka miła dla mnie Mówiła, że jak przyjadę to będziemy musiały powtórzyć nasz wakacyjny rytułał, mianowicie- wieczorne wypady na miasto rowerami (mieszkamy 7 km. za miastem) i posiadówa na ławce z piwkiem do białego rana Zaproponowała, że może popytać u siebie w pracy czy by mnie nie przyjęli na jakieś stanowisko, że byśmy razem wynajęły mieszkanie- byłoby łatwiej. Jak z nią rozmawiałam jadłam akurat podwieczorek- sałatkę, to powiedziała żebym się nastawiła na wielką ucztę jak wrócę, bo szykują dla mnie na powitanie ognisko i dzień azjatycki W Lidlu jest jakaś promocja na produkty kuchni azjatyckiej i dziewczyny zrobiły niezłe zaopatrzenie ![]() Jakoś tak miło mi się zrobiło Jeszcze tylko 21 dni Życzę Wam dziewczyny udanego i słonecznego dnia
Rozmawiając ze mną wcale nie musisz być świrem... Ale miałbyś dużo łatwiej! K.V. odzyskuję serce do życia Edytowane przez Asilos Magdalena Czas edycji: 2008-05-13 o 10:54 Powód: dopisek |
|
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moze jak w koncu przyjedziesz do Polski do uda nam sie dziewczyny jakos spotkac bo ja juz wstepnie nawet rozmawialam z mama W ogole Agatko na ile ty przyjezdzasz?
|
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ognisko na pewno będzie wystrzałowe .
|
|
|
|
|
#1417 |
|
♥
|
Agness : dla osiąnięcia celu treningu siłowego (jaki by nie był) ważne są prawidłowe posiłki okołotreningowe i reszta jadłospisu także. . Trening bez prawidłowych posiłków okołotreningowych jest miłym spędzaniem czasu, ale z punktu widzenia skuteczności nie ma sensu.
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu - raczej nie zjadłam źle,bo po treningu siłowym dodałam do kolacji węgle
A tak w ogóle to u mnie dzisiaj nawet dobrze,stwierdziłam,że schudły mi uda naprawdę,jak patrzyłam na nogi to wydawały mi się szczuplejsze redukcja zgodnie z planem,i warzywka i białeczko i NNKT,niby wszystko super,więc i ja się lepiej czuję od razu,i coś czuję,że niedługo przejdę na U. Zaczynam dostrzegać,że jestem jeszcze taka młoda,powinnam korzystać z życia na całego,a nie przed zaśnięciem myśleć co zjem na śniadanie,a w szkole kombinować,aby zjeść jak najbardziej wartościowy obiad chciałabym oduczyć się ciągłego patrzenia na skład i kalorie Asilos - Super,że porozmawiałaś z mamą,powodzenia Krytio - skoro boli Cię brzuch,to może faktycznie jedz więcej za dnia,albo wieczorem jedz bardziej lekkostrawne potrawy .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia jeśli nie masz siły jeść tak dużo to możesz sobie kupować np. nutridrinki, oczywiście nie codziennie. Jednak na śniadanie owsianka z nutridrinkiem to już jakieś 400-450 kcal bez wpychania na siłę paru kromek chleba i w ogóle. To samo z kolacją. Wtedy się tak nie będziesz zapychać
Oczywiście zrobisz jak wolisz. Wiosenko wiesz bycie ambitnym jest dobre...do czasu. Mnie taka nadmierna ambicja zawsze gubi, aczkolwiek uważam to za swoją zaletę. To zależy jakby na to patrzeć. Musisz dostrzegać swoje sukcesy, a nie tylko porażki, to też motywuje. |
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jedynie nadzieję, że w Polsce będziesz miala stały internet ?? Aaaa tak wogole to kurde jak ten czas leci Niedawno było 30 dnia, a tu już 21 Agnesia dobrze, że wkoncu zaczęłaś dostrzegać to wszystko, oby tak dalej Hypnotic... Twój avatarek jest taki... przygnębiający
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Tamuś - no wiem właśnie
jak znowu będę miała jakiś przeogromny kryzys,to możecie na mnie krzyczeć nawet,aby przeszło A jak u Ciebie ?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
!
|
||
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
O,dobra
aż sobie nawet pomyślałam,że już teraz bym mogła przejść na utrzymanie,jednak wolę jeszcze trochę przeczekać,przekonać się do samej siebie i w pełni zaakceptować![]() A odnośnie avatarka,faktycznie chudzinka z tej modelki ![]()
|
|
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko, a czemu wyjechałaś z Polski?? Tak się cieszę, gdy czytam tak optymistyczne posty napisane przez Ciebie, bo pamiętam, w jakim nastroju itp. byłaś, gdy napisałaś po raz pierwszy! co do psychologa - super decyzja, Słoneczko ![]() Cytat:
ale z drugiej strony nie sugeruj się tym za bardzo, bo wtedy tak naprawdę byłaś jeszcze dzieckiem, a teraz masz większe zapotrzebowanie, bo dojrzewasz
|
|
|
#1425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
albo więcej ale wtedy zaczynam myśleć żeby nie przesadzić i nie przekroczyć 2400kcal , a raz są takie dni że mogłabym na samym jogurcie cały dzień ciągnąć ale wtedy staram się jeść więcej niż ten jogurt. W gruncie rzeczy to ja bardzo lubie jeść tylko takie mam wachania głodowe i psychiczne. ![]() A teraz jeszcze nie miałam apetytu bo byłam chora ale już mi przechodzi(i nie wiem czy mam się cieszyć czy smucić że ten apetyt mi wraca ![]() )Izuś psycholog ci nie zaszkodzi a pomóc może |
||
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś jak jadłaś? wg mnie powinnaś jeść duuużo, nie pić nutridrinków, skoro jesteś w stanie przyjąć większą ilość pożywienia serio. to przyjemne i smaczne,a wyrzuty sumienia z czasem przestaną się pojawiać, poważnie
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dzisiaj to możesz zobaczyć na NCJ ![]() Wszystko byłoby dobrze tylko rano jak wkrajałam banana do owsianki to myślałam cągle :"zjesz tego banana i będziesz wyglądać jak beczka albo ciężarówka", ale zjadłam go, później było dobrze. Nawet do obiadu użyłam łyżeczka oliwy z oliwek po raz pierwszy od ... od października. A wcześniej upiekłam ciastka i bułeczki cynamonowe i nawet spędziłam troche czasu z tatą i zjadłam przy nim 2 śniadanie . Ale boje się co to będzie jutro bo ide do szkoły i wracam o 15 i nie weim jak to będzie?
|
|
|
|
|
#1428 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ależ to będzie szalona impreza ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że u Ciebie taki nastrój pozostanie już zawsze, życzę Ci tego z całego serca ) i zaciągnę Cię razem z sobą do psychologa ![]() Cytat:
Ja też strasznie się cieszę, nie umiem znaleźć słów żeby to dobrze opisać Jeszcze tylko 3 tygodnie!! Równo za 3 tygodnie o tej porze- brat będzie mnie odwoził na lotnisko do Glasgow Tak będę miała stały dostęp do internetu ![]() A co u Ciebie Tamuś? Cytat:
Dlaczego wyjechałam z Polski? Miałam jechać do faceta, (ale nie do tego, o którym pisałam wcześniej) mieliśmy spróbować. To była dość skomplikowana sytuacja, bo ja byłam zapatrzona w tamtego, on też swoje przeszedł, ale dobrze nam było razem i postanowiliśmy dać sobię szansę. On mieszkał w Glasgow, mnie nic nie trzymało w PL. Kupiłam bilet i miałam do niego lecieć. 2 tygodnie przed wylotem przypomniał sobie, że- " jego przeznaczeniem jest kochać swoją byłą żonę" i tak zostałam- załamana z biletem w ręku. Mój brat zaproponował żebym przyleciała do niego, choć na chwilę, odpocząć. Więc poleciałam. Dzień po moim przylocie szef brata zaproponował mi pracę i tak jestem tutaj. Ale już niedługo. Szkocja była/jeszcze jest dla mnie poczekalnią. Po powrocie zamierzam wziąć się za siebie porządnie. Zacząć żyć na 100%. Mam nadzieję, że ze wsparciem bliskich i własną determinacją- uda mi się. Izuś myślę, że powinnaś pójść do psychologa. Na pewno Ci nie zaszkodzi, a przecież może pomóc
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nawet wyjdzie więcej niż 2400?a takie wątpliwości przy ed to norma. ale to, że się przełamujesz - wielki sukces! Cytat:
biedulka ale to już prawie za Tobą a mimo wszystko nie będziesz troszkę za Glasgow tęsknić??
|
|
|
#1430 |
|
♥
|
a przed treningiem węgle tez były ?
|
|
|
|
#1431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sprawy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co u mnie ? No cóz Dziewczynki, Monii wychodzi na prostą Jestem szczęśliwa, mam ochotę wychodzić z domu, stroić się, żyć ! Jestem pełna optymizmu i chęci do spełniania marzen, a mam ich tak wiele ... Żyje ! Czuje, że żyje ! Nawrotów jak narazie nie mam, moja Pani Psycholog jest pełna optymizmu, a nawet podziwia mnie za to, że w sumie sama dałam sobie rade z tym wszystkim i tak ladnie przytyłam... Wkońcu czuję się (oczywiście po częsci) atrakcyjna i nie chowam się już w domu, potrafie jeść gdy mam na to ochote, a przy tym utrzymuje wage... Cóż... Ogólnie jakoś leci
|
|
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mieszkam w Glasgow. Mieszkamy w małym miasteczku- Dumfries, a nawet za miasteczkiem (miejscowość nazywa się- Holywood serio
|
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Angess mam nadzieje ze jak najszybciej przejdziesz na U. I twoje posty juz zawsze beda takie optymistyczne. A przede wszystkim zaakceptujesz siebie taka jaka jestes. A jak znow bedziesz miec jakies glupie mysli to...
|
|
|
#1434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą on wiecznie w pracy, a jak nie w pracy to zajmuje się swoim hobby i tak mu mijają dni. On też planuje powrót do Polski, bo już siedzi tu kilka lat, ale to najwcześniej za rok.Tak strasznie się cieszę, że u Ciebie tak cudownie!!!!! Aż się serducho raduje Cytat:
|
|
#1435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strój się, żyj, bądź pełna radości! Taka powinna być każda dziewczyna(sama też taka chciałabym być). Jesteś atrakcyjnaCytat:
|
||
|
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asilos-
zrobiłaś najważniejszy krok teraz będzie już tylko lepiej i lepiej![]() Cytat:
Cytat:
![]() I oby tak dalej
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwusiu, a Ty? opowiadaj!
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma o czym Wiosenko, nie jest idealnie ale nic na to nie poradzę, właśnie dowiedzialm sie ze mamy wynieść sie z mieszkania do końca miesiąca a sesja na karku i nawet nie ma kiedy szukać nowego lokum, lipaaaaaaaaaaaa z jedzeniem szkoda gadać, takie wyrzuty , liczenie kaloriii wszystko pod kontrolą jak kiedyś , zero luzu , jutro się zważę i pewnie okaże sie z 5 kg do przodu ehhhh jakoś to miasto tak na mnie działa![]() A ty Kochana ,jak u Ciebie z samopoczuciem?
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu zwykle jesz więcej i bardziej na luzie?dlaczego masz się wynieść z mieszkania? można tak nagle kazać się wynieść? ![]() u mnie lepiej niż wczoraj, pod względem jedzenia - o niebo lepiej
|
|
|
#1440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak ładnie było, nie liczyłaś kalorii ale będzie dobrze i znów ich nie będziesz liczyć
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

?
. A teraz mam pytanie wiem że nie do tego wątku ale trudno. Od jakiegoś czasu, znaczy od kąd jem większe kolcje to w nocy boli mnie brzuch, może powinnam starać się jeść więcej w dzień a mniej na noc?
mam łzy w oczach normalnie, aż mnie dziwi to, jakie Wy jesteście dobre, że mnie słuchacie i w ogóle. moi znajmi zawsze mówią o sobie, ja się w sumie nie odzywam, więc to, że tu piszę i się otwieram już samo w sobie jest przełamaniem się
kocham Was 

W ogole Agatko na ile ty przyjezdzasz?

naprawdę,jak patrzyłam na nogi to wydawały mi się szczuplejsze

!
Ja też strasznie się cieszę, nie umiem znaleźć słów żeby to dobrze opisać