|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
Trzymaj się tam dzielnie ![]() Ale... Na zmęczoną nic a nic nie wyglądasz, prześliczne zdjęcie |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak mi plany wyjdą. Jak jeszcze udałoby mi się zakupić Potworny regiment gdzieś w księgarni to wogóle byłabym przeszczęśliwa. Ale to chyba jeszcze za wcześnie![]() dziękuję za komplement
|
|
|
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
|
Alvesta zgadzam się z Aną - śliczny av
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Alvesta masz swietne okulary, bardzo ladny ksztalt!
|
|
|
|
#3425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, tylko że dorobek twórczy tych Pań jest niewielki. Wczoraj oglądałam " Zakochaną Jane" coż, film mnie trochę rozczarwał. Twórcy poszli na łatwiznę. Ehhh.....Cytat:
to zdecydowanie za dużo Zyczę wszystkim miłego dnia
|
|
|
#3426 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Magrat!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Basilisso! Cytat:
![]() Cytat:
Śliczne zdjęcie!
|
||||
|
|
|
#3427 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Emmę juz tez czytam, nie jest najgorzej, chyba bardziej męczyłam "Dume i Uprzedzenie", gdyz cały czas przed oczyma miałam Keirę. ![]() Cytat:
A Lodge'a rzeczywiście podpatrzyłam u Ger. A na pierwszy ogień pewnie pójdzie 'Pustkowie' Oates, książka jest przesłodka (na ile to możliwe)! A wiesz co nawet podobał się. Ja bardzo lubię oglądać takie babskie filmidła, jak mam na czym oczy zawiesić. Zwracam uwagę na stroje, fryzury, makijaże, no i fabułę. W KMJA podobały mi się kreacje nauczycielki no i perspektywa tych spotkań klubowych, szkoda, że my nie możemy tak na żywo się organizować. ![]() Cytat:
, beznadziejne jest to czekanie teraz tyle czasu na wyniki.Bardzo!
|
|||
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Za dużo czasu nie miałam, bo wczoraj przesadzałam moją mini kolekcję kaktusów i mnie podziurawiły lekko cholery Co do hitu... mam wrażenie, że trochę za bardzo jest podobny do Kodu... no, ale to moje zdanie.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#3429 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że teraz nie jestem sama. Obiecałam sobie małe zakupy książkowe w lipcu jak zrzucę 5 kg i przeczytam 8 książek (w planie m.in. Pratchett ) - zobaczymy... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla brata! ![]() Cytat:
Śliczne zdjęcie i bardzo ładna, promienna buzia. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
zdradzę że jestem mały burżuj i kupiłam dwie różne pary oprawek, coby mi do wszystkiego pasowały. Noszę na zmianę ![]() Cytat:
się nie dam ! dzisiaj, jak sobie obiecałam, wyszłam po 8 godzinach (no, z malutkim haczykiem ) aż się kumple z pokoju zdziwili że już sobie idę ![]() dziewczęta, dziękuję ślicznie za komplementy ![]() Cytat:
)![]() eksperymentalnie zadebiutowałam na podaju (puściłam jakieś nietrafione książki fantastyczne, o dziwo znalazł się amator). Jest więc szansa że mimo kiepskiej formy finansowej przylecą do mnie jakieś książki jak będę wystawiała coś sensownego dam Wam znać |
||
|
|
|
#3431 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, że prócz adaptacji 'RiR' z Kate Winslet i fragmentów serialu 'DiU' z Colinem Firthem jako Darcym, żadnej ekranizacji prozy Austen nie oglądałam ![]() Cytat:
(Ale zostawiłam razem z 'Paulą' Allende, chociaż serce mi krwawiło ![]() Cytat:
Całe szczęście, że mamy chociaż takie wirtualne kluby Cztery tygodnie to sporo czasu na dyskusję, ale przy natłoku codziennych obowiązków i niemal 500stronicowych powieściach, dla niektórych czytelniczek to zdecydowanie za krótko. Dostałam wiele PW od dziewcząt, które przepraszały, że musiały się wykruszyć ze składu. Całkowicie je rozumiem, bo sama teraz w okresie przed sesją ledwo znajduję chwilę dla siebie Ale 'Emmę' już prawie kończę, jutro powinnam ją doczytać w przerwie między zajęciami ![]() Cytat:
Przekaż proszę życzenia połamania pióra! ![]() Organizacja tych matur jest fatalna, równiez nie rozumiem tego, dlaczego wyniki dopiero 30 czerwca ![]() ![]() Cytat:
Jeśli jest podobny do 'Kodu...' to dla mnie nawet dobrze. Dawno nie czytałam tego typu książki i z chęcią sięgnę po coś absolutnie sensacyjnego ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować ten ambitny plan Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to od około 23 czerwca powinnam być wolna, a wtedy się zacznie nadrabianie zaległości... Wiem tylko, że w czerwcu zrobię sobie mini-dyspensę i dokupię wreszcie 'Pogodę dla bogaczy' Shaw i tomik poezji Gałczyńskiego. Drogo te trzy książki wychodzą, więc sobie je przesuwałam i przesuwałam w czasie, ale chcę uzupełnić kolekcję Shaw, a i mieć w swoich zbiorach ukochaną Zieloną Gęś ![]() Dziękuję, przekażę
|
||||||||
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
O, to super
(Nie mieli? No popatrz, a w Merlinie już sprzedają W ogóle, uwaga uwaga - w Merlinie 25% taniej na książki wszystkich wydawnictw z okazji Międzynarodowych Targów Książki. Promocja obejmuje zamówienia złożone i potwierdzone od 15 maja do 19 maja do godziny 24.00. (Niech mnie ktoś teraz przytuli, bo przestaję sobie radzić z odwykiem, a to dopiero pierwszy dzień...
|
|
|
|
#3434 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale nordic spodobał mi się, chciałabym wybrać się jeszcze, tylko czasu nie ma za bardzo ![]() Przytyłam tej zimy 6kg i nie mieszczę się w letnie ciuchy ![]() też się zawsze p o to boję, bo jak idę na wieczorną godzinę, zazwyczaj wychodzę ostatnia (uroki posiadania długich włosów )Ale zamknięta nocą na cmentarzu, zapewne wyzionęłabym ducha! ach, ta wyobraźnia ![]() Cytat:
|
|
|
#3435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomyślną sesję warto będzie uczcić kupieniem wymarzonych książek. Cytat:
![]() Mnie też skręca, ale zawzięłam się. Moje półki już trzeszczą i do wakacji nic nie dorzucam. ![]() Cytat:
No to faktycznie, chyba nie dla Ciebie roślinki. ![]() Dobrze, że mi przypomniałaś, muszę iść podlać moje, bo wczoraj mi wyleciało.
|
|||
|
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Alvesta, ale Ty śliczna jesteś ...
![]() Cytat:
Dobrze, że katechetka nie zaczęła czytać, bo tam miejscami takie sceny były, że nie mogłam się nadziwić, że nie zostały one w wiktoriańskiej Anglii ocenzurowane Pamietam, że czytając rozdział 27. tak się podniecałam, że rozerwałam książkę na pół Przecież tu prawie przez cały czas mamy do czynienia ze zderzeniem nieokiełznanej namiętności (Mr. Rochester) z chłodnym opanowaniem (Jane). ^^Cytat:
A dlaczego to koleżanka zamiast się uczyć zajmuje się nie tym, co trzeba?!
|
|
#3437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie pomyślna, bo już mam pomysł na prezent dla siebie - nowe powieści Gimenez-Bartlett i Pratchetta ![]() Cytat:
![]() Już mi troszkę lepiej Ehh, to jest koszmarne jak łatwo można wytresować człowieka, żeby poprawnie reagował na hasło promocja ![]() Cytat:
Esej 3 z 6: Wojna amerykańsko-hiszpańska z 1898 roku jako przejaw amerykańskiego nacjonalizmu i mocarstwowości w polityce zagranicznej Właśnie zaczęłam go pisać i mam nadzieję, że przed północą się z nim uporam, bo temat już bardziej dla mnie przyjazny, a i stron niewiele, bo 5-6 ![]() |
||||
|
|
|
#3438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze zazdroszcze. Ja ostatnio mój esej : Bilingualism - advantages and disadvantages produkowałam prawie tydzień. Co prawda to bylo 15 stron, ale gdzie mi do Ciebie!!! Owocnej pracy życzę więcJeszcze miesiąc i fruuuunieeemy do domku i powoli przygotowuję sobie koszyki w ksiegarniach internetowych coby ukochane książeczki zamówić a tym samym zrobić zapas lektur po polsku na kolejne parę mięsięcy ![]() I w związku z tym że limit bagażu ograniczony to i wybór musi byc niezwykle przemyślany, tak więc narazie w merlinowskim koszyku: "Co widziały wrony" oraz "Żona podróżnika w czasie" - wpływ obecnych tu oto Wiżanek. Poszukuję też klasyki: Mistrza i Małgorzaty, Pani Bovary oraz Zbrodni i Kary, ale wszędzie te okropne wydania "lekturowe"...
|
|
|
#3439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olifka, fajny kawał ![]() PS. właśnie zobaczyłam, że aukcja którą obserwowałam zakończyła się i jeździec miedziany poszedł za 10 zł do innej osoby
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
||
|
|
|
#3440 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczyny.... normalnie oszaleję!
będę składać zaraz ostatnie moje zamówienie przed wyjazdem na czytajtanio i mam do dyspozycji prawie 100zł .... a co tam raz się żyje)
|
#3441 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak czy inaczej gratuluję.Cytat:
Ja też nic nie kupię, za bardzo ostatnio szalałam.![]() Wpadam przy was w kompleksy. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wreszcie jakiś ciekawy temat. I co, bierzesz Bronte?
|
|
#3443 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariah jeśli byłaby Bronte to z chęcią.. niestety nie ma
![]() Ale i tak zaszalałam
|
#3444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odbiję sobie innym razemCytat:
chyba nie mam ręki do kwiatów ![]() elsha, Mariah , dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
to świetnie, życzę udanych łowów dostałam punkty na podaju. I tak siedzę teraz jak ten osioł co mu w żłoby dano... nie mogę się zdecydować jakaś dziwna jestem chyba. Co sobie upatrzę to się rozmyślam. Może znacie coś godnego polecenia, albo co czytałyście a jest na podaju? wiem, wymagania mam jeszcze
|
||||
|
|
|
#3445 |
|
Rozeznanie
|
Zachęcona promocją chciałabym coś na Merlinie zamówić (nie wiem jeszcze co, ale to szczegół :P)
Ale powiedzcie mi jedno... bo może mam zwidy... Nie kupowałam jeszcze nigdy książek w Merlinie. Wczoraj wieczorem założyłam sobie konto i porozglądałam się trochę, kilka książęk dodałam do koszyka. Dzisiaj rano wchodzę na stronkę, i faktycznie - niektóre książki są widocznie tańsze, ale niektóre - takie mam wrażenie - jakby nie zmieniły ceny???
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://merlin.pl/browse/promotion/1/targi_promocje.html Ana dzięki za newsa zamówiłam dwie książki Murakamiego "Po zmierzchu" i tą najnowszą. |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale chyba będzie "Norwegian Wood" zakupione
|
|
|
#3448 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie merlina
pewnie się orientujecie. czy przy odbiorze osobistym, mogę zapłącić przy odbiorze czy musze wczesniej wpłacic na konto ? i czy ta promocja obowiązuje równiez przy osobistym ?też chciałam zamówić Murakamiego tylko jeszcze nie wiem co
|
|
|
|
#3449 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pamiętasz może tytuły Aniu? Ja zarezerwowałam sobie ostatnio 'Zabiorę Cię tam'.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba się zapłaczę, no nie mogę nic zamówić, nie mogę! A jest akurat kilka książek w promocji, które tak pragnę mieć. Bedzie zdjęcie później, czy już teraz coś zdradzisz?
|
||||
|
|
|
#3450 |
|
Rozeznanie
|
Zamówiłam wkońcu obie Murakamiego, jedną Schmitta.
Ogólnie spędziłam cały ranek dumając nad książkami, przenosząc z koszyka do przechowalni i na odwrót, i tak w kółko Zrezygnowałam z "Podziemnego kręgu" i "Domu w Riverton", głównie dlatego, ze nie znalazłam Waszych opinii na ich temat, i nie było komu zawierzyć
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

wizaż mam włączony w tle i tak czasem luknę do Was. Dziś 11 h w pracy, wczoraj 9,5. Oczy mi robią wysiadkę i nie chcę ich męczyć dodatkowo czytaniem.

Szkoda, tylko że dorobek twórczy tych Pań jest niewielki.
to zdecydowanie za dużo
wow dziewczyny, ale zaszalałyście
Widzę Wyznania Konstancji..., American Fuji, La Mure... O, i Lodge (czyżby z rekomendacji Ger?
Z niecierpliwością czekam na recenzje (ale to jak już się książki wyleżą i oswoją z Twoimi półkami
W KMJA podobały mi się kreacje nauczycielki no i perspektywa tych spotkań klubowych, szkoda, że my nie możemy tak na żywo się organizować. 

Gratulacje dla brata! 
)
jakaś dziwna jestem chyba. Co sobie upatrzę to się rozmyślam. Może znacie coś godnego polecenia, albo co czytałyście a jest na podaju? wiem, wymagania mam jeszcze