Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 21:09   #1501
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Okresu nie mam mniej więcej od roku

właśnie dlatego musisz, MUSISZ pszytyć!

Kontakty z otoczeniem mam nie najgorsze, chociaż jestem raczej typem samotniczki( choroba strasznie odizolowuje od społeczeństwa), kontakty z rodzicami mam nie najgorsze a z pomocy psychologa korzystałam przez kilka lat bo moje ED ciągle ewoluuje ,( męczę się z tym od ponad 6 lat), co do psychologa to obecnie jestem na etapie poszukiwania nowego
może wkleisz jakiś przykładowy jadłospis Twój? ile już kcal jadasz dziennie?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:10   #1502
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
enex, proszę, nie pisz tak o sobie

mam pytanie - na pewno przytyłaś po napadach? ważyłaś się? czy ktoś Ci coś takiego powiedział? bo wiesz, po napadzie zawsze czujemy się grubsi, brzydsi itp. naprawdę

naprawdę dalej gorąco radzę Ci psychologa. proszę Cię słuchaj, na pewno znajdziesz trochę czasu, kochana, na pewno!

Jak narazie 2-3kilo w górę, centymetry też poszły ale nawet bez centymetra czuję, że spodni nie dopinam. Mam ciągłe wzdęcia - permanentnie wyglądam jak w ciąży, już nie mam siły próbować zapinać mięśnie brzucha. Koszulki mi się podciągają w górę na brzuchu, przytyły i ręce czyli zero letnich ubrań, po mam ramiona jak 80kilowa kobita...ehh...za dwa tygodnie egzamin - popijam guaranę energy drinkami i kawą zalaną colą...a i tak czuję się beznadziejnie...fatal error ostatnio moje życie...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:13   #1503
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Wiosenko dziękuję za wszystkie twoje rady, jesteś kochana Nie wiem co bym bez Was zrobiła

Dobranoc ja już lecę !

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:15   #1504
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Jak narazie 2-3kilo w górę, centymetry też poszły ale nawet bez centymetra czuję, że spodni nie dopinam. Mam ciągłe wzdęcia - permanentnie wyglądam jak w ciąży, już nie mam siły próbować zapinać mięśnie brzucha. Koszulki mi się podciągają w górę na brzuchu, przytyły i ręce czyli zero letnich ubrań, po mam ramiona jak 80kilowa kobita...ehh...za dwa tygodnie egzamin - popijam guaranę energy drinkami i kawą zalaną colą...a i tak czuję się beznadziejnie...fatal error ostatnio moje życie...
Kochana, wg mnie za dużo na siebie wzięłaś i to Cię wykańcza. co do wyglądu - nie wiem, jak jest w rzeczywistości, przepraszam, że to mówię, ale myślę, że wyglądasz tak, jak o sobie piszesz

a po egzaminie? będziesz mieć trochę czasu dla siebie?

enex, a tak poza tym, poza napadami jak jesz, w jaki sposób?

dobranoc, kochana śliczna Hypnotic i wcale nie zła

Stary 2008-05-14, 21:20   #1505
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, wg mnie za dużo na siebie wzięłaś i to Cię wykańcza. co do wyglądu - nie wiem, jak jest w rzeczywistości, przepraszam, że to mówię, ale myślę, że wyglądasz tak, jak o sobie piszesz

a po egzaminie? będziesz mieć trochę czasu dla siebie?

enex, a tak poza tym, poza napadami jak jesz, w jaki sposób?

dobranoc, kochana śliczna Hypnotic i wcale nie zła
Po egzaminie czeka mnie maraton 4tgodnie do dalszego egzaminu, czyli to samo a pote, 3tygodnie praktyk po 8h dziennie w szpitalu...
Jem...hm...w dzień całkiem jak przystoi ilościowo na utrzymanie, może ciut więcej, ale ogólnie ja szybko się głodna robię - śniadanie owsianka 500kcal, bo z dodatkami, zazwyczaj jak się dorwę do bufetu to jaka przegryzka 200kcalowa, potem obiad w przedziale 500-800kcal podług tego co akurat w stołówce szpitalnej a gotują wyśmienicie - w większości jakie mięcho, sałatka i do tego ryż albo ziemniaki, podwieczorek około 200-300kcal-kanapka i kolacja i druga czasami jak się uczę do 2,3 rana...- tak zazwyczaj to wygląda na akademiku, w domu po kolacji zaczyna się szał w nawet już popołudniu...zero instynktu samozachowawczego...
Stary 2008-05-14, 21:23   #1506
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Po egzaminie czeka mnie maraton 4tgodnie do dalszego egzaminu, czyli to samo a pote, 3tygodnie praktyk po 8h dziennie w szpitalu...
Jem...hm...w dzień całkiem jak przystoi ilościowo na utrzymanie, może ciut więcej, ale ogólnie ja szybko się głodna robię - śniadanie owsianka 500kcal, bo z dodatkami, zazwyczaj jak się dorwę do bufetu to jaka przegryzka 200kcalowa, potem obiad w przedziale 500-800kcal podług tego co akurat w stołówce szpitalnej a gotują wyśmienicie - w większości jakie mięcho, sałatka i do tego ryż albo ziemniaki, podwieczorek około 200-300kcal-kanapka i kolacja i druga czasami jak się uczę do 2,3 rana...- tak zazwyczaj to wygląda na akademiku, w domu po kolacji zaczyna się szał w nawet już popołudniu...zero instynktu samozachowawczego...
rozumiem, że napady zdarzają Ci się tylko, gdy jesteś w domu, tak? bo w akademiku jest normalnie? tym, że Ci się szybko chce jeść w ogóle się nie przejmuj, jedz to, na co masz ochotę, to jedyna ucieczka przed kompulsami

duzo się uczysz, prowadzisz intensywny tryb życia, masz duże zapotrzebowanie. ale to okropne, że tak siebie zaniedbujesz, nie robisz nic dla siebie nie wygospodarujesz nawet godziny tygodniowo na psychologa?? to na pewno by Ci pomogło, nawet kosztem nauki (to tylko godzina!)

Stary 2008-05-14, 21:26   #1507
enex
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, że napady zdarzają Ci się tylko, gdy jesteś w domu, tak? bo w akademiku jest normalnie? tym, że Ci się szybko chce jeść w ogóle się nie przejmuj, jedz to, na co masz ochotę, to jedyna ucieczka przed kompulsami

duzo się uczysz, prowadzisz intensywny tryb życia, masz duże zapotrzebowanie. ale to okropne, że tak siebie zaniedbujesz, nie robisz nic dla siebie nie wygospodarujesz nawet godziny tygodniowo na psychologa?? to na pewno by Ci pomogło, nawet kosztem nauki (to tylko godzina!)
I było by to kilka godzin dojazdów, bo u nas nie ma psychologa. Na akademiku tak się nie obżeram, bo mi wstyd tak robić przed ludźmi. Nie miałam napadów na obozach, nie miałam na wycieczkach zazwyczaj, zawsze potajemnie w domu, czekoladę jestem zdolna po kostkach powynosić w spodniach od dresu, maskować wyjedzony majonez, kostki cukru...jak jakieś ziwerzę - wszędzie na oko jem przykładowo a w jak tylko wracam do domu to total piekło

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-14, 21:36   #1508
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
może wkleisz jakiś przykładowy jadłospis Twój? ile już kcal jadasz dziennie?
Obecnie staram się jeść ok.1500 kcal gdyż mój metabolizm jest w opłakanym stanie i zapewne tyłabym w badzo szybkim tempie gdybym jadła więcej a moja psychika nie jest jeszcze na to gotowa
Mój dzisiejszy jadłospis:
Śniadanie: Twarożek domowy Piątnica 200g (podjadłam jeszcze mamie)/ warzywa/fit up/ 2 kromki chleba razowego ze śliwką, plaster poledwicy miodowej, rzodkiewka , kawa z mlekiem
II śniadanie: serek wiejski, jabłko, cynamon
Obiad : 5 pierogów z jagodami + jogurt waniliowy
Podwieczorek: serek homogenizowany czekoladowy, 2 wafle ryżowe z czekoladą, cappucino
Kolacja: Serek wiejski ze szczypiorem,pomidor, ogórek, fit up , kromka chleba razowego ze śliwką,
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:44   #1509
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
I było by to kilka godzin dojazdów, bo u nas nie ma psychologa. Na akademiku tak się nie obżeram, bo mi wstyd tak robić przed ludźmi. Nie miałam napadów na obozach, nie miałam na wycieczkach zazwyczaj, zawsze potajemnie w domu, czekoladę jestem zdolna po kostkach powynosić w spodniach od dresu, maskować wyjedzony majonez, kostki cukru...jak jakieś ziwerzę - wszędzie na oko jem przykładowo a w jak tylko wracam do domu to total piekło
a rodzice coś wiedzą? tzn wiedzą, że masz problemy z jedzeniem? mi się wydaje, że po prostu w domu odreagowujesz cały ten stres, napięcie itp.

Cytat:
Obecnie staram się jeść ok.1500 kcal gdyż mój metabolizm jest w opłakanym stanie i zapewne tyłabym w badzo szybkim tempie gdybym jadła więcej a moja psychika nie jest jeszcze na to gotowa
Mój dzisiejszy jadłospis:
Śniadanie: Twarożek domowy Piątnica 200g (podjadłam jeszcze mamie)/ warzywa/fit up/ 2 kromki chleba razowego ze śliwką, plaster poledwicy miodowej, rzodkiewka , kawa z mlekiem ok, polędwicy daj więcej
II śniadanie: serek wiejski, jabłko, cynamon tu jakieś musli może
Obiad : 5 pierogów z jagodami + jogurt waniliowy ok, jak na początek
Podwieczorek: serek homogenizowany czekoladowy, 2 wafle ryżowe z czekoladą, cappucino ok
Kolacja: Serek wiejski ze szczypiorem,pomidor, ogórek, fit up , kromka chleba razowego ze śliwką, tu mało
oceniłam tak oględnie. proponuję Ci do końca tego tyg. pozostać na 1500 kcal, a potem w pon. od razu skoczyć na 1800-2000, uwierz, że przytyjesz 1-2 kg potem waga stanie

Stary 2008-05-14, 21:52   #1510
enex
Zakorzenienie

Cytat:
a rodzice coś wiedzą? tzn wiedzą, że masz problemy z jedzeniem? mi się wydaje, że po prostu w domu odreagowujesz cały ten stres, napięcie itp.

oceniłam tak oględnie. proponuję Ci do końca tego tyg. pozostać na 1500 kcal, a potem w pon. od razu skoczyć na 1800-2000, uwierz, że przytyjesz 1-2 kg potem waga stanie

Mama myśli, że mam po prostu taki apetyt, ale ona niczego nie rozumie jako chorobę tylko wszystko podług niej to jest urojenie, nawet o demencji mojej babci mówi, że na to leki nie pomogą, że ona zawsze była po prostu kosmos kobieta i nieznośna i jak była nieznośna tak jest i teraz. a jak ostatnio wykrzyczałam na tatę, że mam dość obiadów gdzieś pomiędzy 12 a 16 jak mama przyjedzie i że z tego mam zaburzone odżywianie jak potem zapycham się byle czym i byle kiedy to na mnie prychnął, że niby co ja mam za zaburzenia co to za wymysły chorej głowy. Czyli na dom nie ma co liczyć - kompulsy znaczy się normalne rozeżarcie - zrozpieszczona jestem obecnością jedzenia.
Gdybym miała anoreksję to bym dostała może przez "pysk" i wmuszali by mi jedzenie nawet gdybym krwią miała zapłakać - nie istnieje coś takiego jak choroba psychiczna. Nie mogę gotować własnych obiadów, nie jeść jak jest coś co nie trawię , nigdy bym nie mogła być wegetarianką by w najlepszym by ze mnie matka szydziła, że nienormalna jestem itp..

Boėz...jaka ja jestem beznadziejna. I w dodatku w głowie pusto wiatr hula, wywalą mnie od egzaminu
Stary 2008-05-14, 22:00   #1511
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Mama myśli, że mam po prostu taki apetyt, ale ona niczego nie rozumie jako chorobę tylko wszystko podług niej to jest urojenie, nawet o demencji mojej babci mówi, że na to leki nie pomogą, że ona zawsze była po prostu kosmos kobieta i nieznośna i jak była nieznośna tak jest i teraz. a jak ostatnio wykrzyczałam na tatę, że mam dość obiadów gdzieś pomiędzy 12 a 16 jak mama przyjedzie i że z tego mam zaburzone odżywianie jak potem zapycham się byle czym i byle kiedy to na mnie prychnął, że niby co ja mam za zaburzenia co to za wymysły chorej głowy. Czyli na dom nie ma co liczyć - kompulsy znaczy się normalne rozeżarcie - zrozpieszczona jestem obecnością jedzenia.
Gdybym miała anoreksję to bym dostała może przez "pysk" i wmuszali by mi jedzenie nawet gdybym krwią miała zapłakać - nie istnieje coś takiego jak choroba psychiczna. Nie mogę gotować własnych obiadów, nie jeść jak jest coś co nie trawię , nigdy bym nie mogła być wegetarianką by w najlepszym by ze mnie matka szydziła, że nienormalna jestem itp..

Boėz...jaka ja jestem beznadziejna. I w dodatku w głowie pusto wiatr hula, wywalą mnie od egzaminu
przestań, nie jesteś beznadziejna!

a mimo to cieszysz sie, gdy wracasz do domu czy raczej nie ?

aha, przytyłaś 2-3 kg jak pisałaś, wiec na sto procent nie jest tak jak piszesz - że jesteś tłusta itp. - na pewno to Twoja psychika każe Ci tak o sobie myśleć, bo tak naprawdę tak małej ilości kg nie widać, serio

a masz choć godzinę dziennie, którą mogłabyś przeznaczyć tylko dla siebie? jakiś relaksacyjny spacer, coś a la joga, rozciąganie, itp. ? bo naprawdę bardzo się martwię o Ciebie...

idę spać dziś, pisz jak coś, Kochana !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-14, 22:03   #1512
Libra2
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuje za ocenę, codziennie staram się przełamywać do nowych produktów,apetyt też jakoś mi dopisuje , jak będzie ze zwiększeniem kcal tego nie jestem w stanie przewidzieć gdyż w Piątek czeka mnie wizyta u lekarza i niestety jeśli wyniki badania krwi będą złe to możliwe że ponownie czeka mnie hospitalizacja Ale nie dam się tak łatwo !!
Stary 2008-05-14, 22:06   #1513
enex
Zakorzenienie

Cytat:
przestań, nie jesteś beznadziejna!

a mimo to cieszysz sie, gdy wracasz do domu czy raczej nie ?

aha, przytyłaś 2-3 kg jak pisałaś, wiec na sto procent nie jest tak jak piszesz - że jesteś tłusta itp. - na pewno to Twoja psychika każe Ci tak o sobie myśleć, bo tak naprawdę tak małej ilości kg nie widać, serio

a masz choć godzinę dziennie, którą mogłabyś przeznaczyć tylko dla siebie? jakiś relaksacyjny spacer, coś a la joga, rozciąganie, itp. ? bo naprawdę bardzo się martwię o Ciebie...

idę spać dziś, pisz jak coś, Kochana !

Cieszę, bo na akademiku mieszkam z dalszymi dwoma dziewczynami w pokoju 3 na 4metry jakoś plus z dalszymi trzema na współkę ustęp i łazienka czyli zero prywatności, zero spokoju...tylko to jedzenie mnie w domu dobija. Jeść sam kabanos tłuszczem ociekający...wstecznie mi wstyd okropnie za to co ja jem, śmietnik totalny.

Czasu nie mam - mam rozplanowane uczenie tak, że jak rano siadam do roboty to do wieczora maks wolnego to 30minut do sklepu po zakupy i z powrotem i 20minutowe przerwy na sen albo kawkę i trocha forum.... Albo w ramach burżujstwa 2h snu po obiedzie...marnie się szykuję od półtora miesiąca na rower.

Dobranoc iza. I dziękuję
Stary 2008-05-15, 06:17   #1514
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

Enex nie jesteś beznadziejna! I wiesz szkoda mi że twoi rodzice nie chcą ci wierzyć że masz zaburzene...

Cytat:
Cieszę, bo na akademiku mieszkam z dalszymi dwoma dziewczynami w pokoju 3 na 4metry jakoś plus z dalszymi trzema na współkę ustęp i łazienka czyli zero prywatności, zero spokoju...tylko to jedzenie mnie w domu dobija. Jeść sam kabanos tłuszczem ociekający...wstecznie mi wstyd okropnie za to co ja jem, śmietnik totalny.

Czasu nie mam - mam rozplanowane uczenie tak, że jak rano siadam do roboty to do wieczora maks wolnego to 30minut do sklepu po zakupy i z powrotem i 20minutowe przerwy na sen albo kawkę i trocha forum.... Albo w ramach burżujstwa 2h snu po obiedzie...marnie się szykuję od półtora miesiąca na rower.

Dobranoc iza. I dziękuję
A nie da się tak tego planu jakoś tak przekształcić? Bo 30 minut wolnego i 2h snu to przecież malutko
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 06:58   #1515
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Funky chyba powiem o tym rodzicom. W życiu np. nie powiedziałam swojej psycholog, że schudłam i się boje, bo wiem, że miałabym odnotowane w raporcie, że schudłam itp. Kiedyś powiedziałam, że boje się jeść i nie wypuścili mnie przez to na przepustkę. Tobie oczywiście gratuluję tych 2000 kcal! Dzisiaj biegałaś, więc Ci się należało! Z ważeniem się wstrzymam. Nawet budzik sobie nastawiam później, żeby mieć wymówkę "nie mam czasu".
ciesze sie że to przemyślałaś i mam nadzieję że podejmiesz mądrą decyzje, nie bój się powiedzieć o tym rodzicom , oni na pewno zrozumieją jak wytłumaczysz im że nie możesz się otworzyć przed Swoją psycholog, że ta terapia nic Ci nie daje bo właśnie nie ma tego zaufania. Ja myślę że rodzice nie będą zawiedzeni ani źli, przecież chcą dla Ciebie jak najlepiej i abyś jak najszybciej wyzdrowiała.

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
heej
pamietacie mnie jeszcze? Oczywiście
na poczatku wiadomosc mega: dostalam okres!!! dzisiaj wlasnie. i na prawde bardzo sie ciesze. i dziwnie w sumie po takim czasie;pTo wspaniale teraz już chyba po części wiesz dlaczego ostatnio mialaś taki duży apetyt, hormony Kochana hormony
no a tak poza tym, to latwo jesli o jedzenie chodzi nie jest... skok na gleboka wode jak to mowia; platki na sniadanie 470 kcal lub pszenny chleb z nutella. jest mi ciezko jednym slowem mowiac, mozecie sobie wyobrazic.. jakies straszne kanapki, obiady w ogole umieram.Wiesz ZOsiu ja parę lat temu bylam tydzień we Francji i co dzień własnie bylo takie jedzenie, praktycznie same słodkosci, białe bagietki, dźemy itp. i najlepsze jest to że schudłam tak że mam aż sie przestraszyła że mi nic tam nie dawali do jedzenia Słoneczko nie bój się bo na pewno nie przytyjesz, a może uda Ci się przełamać opory i potem jak wrócisz do polski to już będzie ok
poza tym moja francuska jest strasznie niekontaktowa. tzn z nia czasami o jakis *******ach pogadam, ale calymi wieczorami siedze w domu bo ona nie chce wychodzic i tylko pozniej slucham jak wszyscy swietnie sie bawili... a ona to typ idealnej, grzecznej dziewczynki i okej, ale bez przesady. wczoraj czas spedzilam na graniu w karty:/ ło matko czasem to trafiaja sie tkakie niekontaktowe dziewczyny, szczerze Ci współczuję, ale nie daj sie jej , próbuj ja gdzieś wyciągnąć
jeszcze wczoraj prawie plakalam z tego powodu, moze przez ten okres. no i moze fizycznie jest juz lepiej, ale w psychice ED nadal siedzi, mam niesamowite wyrzuty sumienia po kazdej lyzce platkow; po kazdym gryzie kanapki. a z drugiej strony wiem ze musze, bo nie chce zeby ktokolwiek cos sobie pomyslal...wiec mam metlik w glowie, i az nie moge tych mysli wytrzymac.

no poczytam troche co tam u Was

Cytat:
Witam od dłuższego czasu przegladam ten wątek, jednak jakoś nie miałam odwagi wcześniej napisać. Z ED walczę od kilku lat przeszłam już chyba wszystkie mozliwe etapy, aktualnie mam nawrót Anoreksji z małymi epizodami kompulsywnymi!
Moja obecna waga to 36 kg/ 160 cm wzrostu, właśnie podjęłam decyzję ze chce z tym skończyć raz na zawsze mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
Oczywiście że tak

Cytat:
Dziękuje za ocenę, codziennie staram się przełamywać do nowych produktów,apetyt też jakoś mi dopisuje , jak będzie ze zwiększeniem kcal tego nie jestem w stanie przewidzieć gdyż w Piątek czeka mnie wizyta u lekarza i niestety jeśli wyniki badania krwi będą złe to możliwe że ponownie czeka mnie hospitalizacja Ale nie dam się tak łatwo !!
Uda Ci się na pewno, nie ma rzeczy nie możliwych, już tylu dziewczynom się udało to czemu TObie miałoby nie Będę trzymać kciuki za CIebie
Stary 2008-05-15, 06:59   #1516
Annie1441
Wtajemniczenie

U mnie coraz lepiej Byłam u ginekologa, dostałam Luteinę- biorę i czekam. Zrobiłam cytologię, badania krwi, moczu i wszystkiego. Przytyłam- nie wiem ile, bo się nie ważę, ale spodnie ciasne... no chyba, że to przez zatrzymaniem wody i zaparcia, bo w ogóle do toalety nie chodzę ;/ Miałam mieć wolne 4 dni, a tu się remont zrobił i nie ma zmiłuj. Ale za to mam miodzio pokój! Coraz mniej przejmuję się wszelkimi komentarzami, śmieję się sama z siebie, załatwiłam sobie pracę na sierpień i ogólnie... nie jest źle A kcal nie wiem ile jadam, bo nie liczę, ale są dni, że 2000 przebijam pewnie Chociaż, czy ja wiem...
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 07:01   #1517
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
U mnie coraz lepiej Byłam u ginekologa, dostałam Luteinę- biorę i czekam. Zrobiłam cytologię, badania krwi, moczu i wszystkiego. Przytyłam- nie wiem ile, bo się nie ważę, ale spodnie ciasne... no chyba, że to przez zatrzymaniem wody i zaparcia, bo w ogóle do toalety nie chodzę ;/ Miałam mieć wolne 4 dni, a tu się remont zrobił i nie ma zmiłuj. Ale za to mam miodzio pokój! Coraz mniej przejmuję się wszelkimi komentarzami, śmieję się sama z siebie, załatwiłam sobie pracę na sierpień i ogólnie... nie jest źle A kcal nie wiem ile jadam, bo nie liczę, ale są dni, że 2000 przebijam pewnie Chociaż, czy ja wiem...
Jak czytam takie posty to od razu lżej sie robi na serduchu
Stary 2008-05-15, 07:18   #1518
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

Oczywiście że tak

Uda Ci się na pewno, nie ma rzeczy nie możliwych, już tylu dziewczynom się udało to czemu TObie miałoby nie Będę trzymać kciuki za CIebie
Dziękuje bardzo za miłe przyjęcie i za kciuki mam nadzieje że z waszym lekkim wsparciem uda mi się przejść na P Funky87 muszę przyznać że jesteś moją inspiracją i jestem pełna podziwu jak świetnie dajesz sobie radę.
Muszę przyznać że po zjedzonym wczoraj nadprogramowym serku miałam ochotę dzisiaj uciąć kcal ale resztki zdrowego rozsądku wygrały , zjadłam zaplanowane śniadanie i mam nadzieje że do końca dnia też tak będzie.
Stary 2008-05-15, 07:24   #1519
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje bardzo za miłe przyjęcie i za kciuki mam nadzieje że z waszym lekkim wsparciem uda mi się przejść na P Funky87 muszę przyznać że jesteś moją inspiracją i jestem pełna podziwu jak świetnie dajesz sobie radę.
Muszę przyznać że po zjedzonym wczoraj nadprogramowym serku miałam ochotę dzisiaj uciąć kcal ale resztki zdrowego rozsądku wygrały , zjadłam zaplanowane śniadanie i mam nadzieje że do końca dnia też tak będzie.
ja inspiracją nie wiem czy tak świetnie daję sobie rade, raz jest gorzej a raz lepiej ale nie daje się i podoba mi się Twoje podejście bo od razu widać że chcesz wyzdrowieć i raz na zawsze uporać się z ED ,Będę trzymała mocno kciuki, postaraj sie o dzisiejszy dzien , pozwól Sobie na odrobinę luzu i będzie Ci łatwiej, kieruj się apetytem a nie kaloriami,
I tak w ogóle przydałoby Ci się prę dodatkowych kg, Mam nadzieje że niedługo pomyślisz o P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 08:11   #1520
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
ja inspiracją nie wiem czy tak świetnie daję sobie rade, raz jest gorzej a raz lepiej ale nie daje się i podoba mi się Twoje podejście bo od razu widać że chcesz wyzdrowieć i raz na zawsze uporać się z ED ,Będę trzymała mocno kciuki, postaraj sie o dzisiejszy dzien , pozwól Sobie na odrobinę luzu i będzie Ci łatwiej, kieruj się apetytem a nie kaloriami,
I tak w ogóle przydałoby Ci się prę dodatkowych kg, Mam nadzieje że niedługo pomyślisz o P
Z tego co obserwuje na tym wątku to bardzo dzielnie walczysz mam nadzieje że i mi tak dobrze będzie szło,jak narazie jestem nastawiona optymistycznie ale wiadomo jak to jest z ED nasze samopoczucie się zmienia jak w kalejdoskopie .
Od kilku dniu staram się kierować apetytem (choć mój portfel na tym ucierpiał) ale różnie to bywa ,co do P to mam jeszcze lekkie obawy ale myślę że już nie długo się zdecyduje trzeba w końcu zacząć wyglądać jak człowiek
Stary 2008-05-15, 09:18   #1521
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co obserwuje na tym wątku to bardzo dzielnie walczysz mam nadzieje że i mi tak dobrze będzie szło,jak narazie jestem nastawiona optymistycznie ale wiadomo jak to jest z ED nasze samopoczucie się zmienia jak w kalejdoskopie .
Od kilku dniu staram się kierować apetytem (choć mój portfel na tym ucierpiał) ale różnie to bywa ,co do P to mam jeszcze lekkie obawy ale myślę że już nie długo się zdecyduje trzeba w końcu zacząć wyglądać jak człowiek
Witaj Libra Widzę, że masz w sobie wolę walki i przekonanie o tym, że chcesz wyzdrowieć. To bardzo cieszy. Mam nadzieję, że droga do normalności nie będzie bardzo kręta i trzymam mocno kciuki

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 13:29   #1522
agness51
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny .
Nie zaglądałam do Was ani wczoraj,ani przedwczoraj wieczorem,dopiero dzisiaj,bo chciałam sobie pewne sprawy przemyśleć.
Trzymałam się redukcji,1400kcal,dużo białka,mniej węgli,a np. wczoraj miałam warzywka w każdym posiłku! no i może nie idealna redukcja,taka,że węgle tylko okołotreningowo czy coś,aczkolwiek trzymałam się tego co postanowiłam.
I w ogóle dostałam dzisiaj okres,to znaczy,że powoli w moim organizmie wszystko się normalizuje i mama odebrała wyniki badań krwi,miałam badany poziom TSH i podobno wyniki są bardzo dobre A jeszcze rok temu niecały miałam za wysoki ten TSH i nie miałam miesiączki,a teraz wszystko się już stabilizuje chyba
W ogóle mimo,że dostałam okres,to nie czuję się spuchnięta,a wręcz przeciwnie,widzę,że mam szczuplejsze uda,dzisiaj nawet dostałam 6 z w-fu z brzuszków co mnie bardzo ucieszyło,że robiłam je tak szybko i w ogóle,w moich nowych spodniach,w których na początku nie czułam się komfortowo czuję się jak najbardziej ok.
Dzisiaj nawet po obiedzie (zrobiłam sobie naleśniki razowe) wszamałam jednego pszennego i wiecie co? Nie mam wyrzutów sumienia,może ociupinkę,ale jeszcze niedawno od razu biegłabym to spalić,a dzisiaj? Miałam ochotę,posłuchałam organizmu i nie mam już ochoty na więcej,mimo iż był niesamowicie pyszny Najwyżej zjem odrobinkę mniejszy podwieczorek,aby wyrównać bilans,jednak cieszy mnie to,że po razy pierwszy nie mam tak ogromnych wyrzutów sumienia

Zaraz poczytam co tam u Was,bo jestem strasznie ciekawa,jak sobie radzicie .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 13:34   #1523
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny .
Nie zaglądałam do Was ani wczoraj,ani przedwczoraj wieczorem,dopiero dzisiaj,bo chciałam sobie pewne sprawy przemyśleć.
Trzymałam się redukcji,1400kcal,dużo białka,mniej węgli,a np. wczoraj miałam warzywka w każdym posiłku! no i może nie idealna redukcja,taka,że węgle tylko okołotreningowo czy coś,aczkolwiek trzymałam się tego co postanowiłam.
I w ogóle dostałam dzisiaj okres,to znaczy,że powoli w moim organizmie wszystko się normalizuje i mama odebrała wyniki badań krwi,miałam badany poziom TSH i podobno wyniki są bardzo dobre A jeszcze rok temu niecały miałam za wysoki ten TSH i nie miałam miesiączki,a teraz wszystko się już stabilizuje chyba
W ogóle mimo,że dostałam okres,to nie czuję się spuchnięta,a wręcz przeciwnie,widzę,że mam szczuplejsze uda,dzisiaj nawet dostałam 6 z w-fu z brzuszków co mnie bardzo ucieszyło,że robiłam je tak szybko i w ogóle,w moich nowych spodniach,w których na początku nie czułam się komfortowo czuję się jak najbardziej ok.
Dzisiaj nawet po obiedzie (zrobiłam sobie naleśniki razowe) wszamałam jednego pszennego i wiecie co? Nie mam wyrzutów sumienia,może ociupinkę,ale jeszcze niedawno od razu biegłabym to spalić,a dzisiaj? Miałam ochotę,posłuchałam organizmu i nie mam już ochoty na więcej,mimo iż był niesamowicie pyszny Najwyżej zjem odrobinkę mniejszy podwieczorek,aby wyrównać bilans,jednak cieszy mnie to,że po razy pierwszy nie mam tak ogromnych wyrzutów sumienia

Agniesiu , nawet nie wiesz jak się ucieszyłam gdy czytałam Twój post, kochana widzę tyle optymizmu w tym co piszesz, będę trzymała kciuki aby było jeszcze lepiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 13:35   #1524
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
heej
pamietacie mnie jeszcze?
na poczatku wiadomosc mega: dostalam okres!!! dzisiaj wlasnie. i na prawde bardzo sie ciesze. i dziwnie w sumie po takim czasie;p
no a tak poza tym, to latwo jesli o jedzenie chodzi nie jest... skok na gleboka wode jak to mowia; platki na sniadanie 470 kcal lub pszenny chleb z nutella. jest mi ciezko jednym slowem mowiac, mozecie sobie wyobrazic.. jakies straszne kanapki, obiady w ogole umieram.
poza tym moja francuska jest strasznie niekontaktowa. tzn z nia czasami o jakis *******ach pogadam, ale calymi wieczorami siedze w domu bo ona nie chce wychodzic i tylko pozniej slucham jak wszyscy swietnie sie bawili... a ona to typ idealnej, grzecznej dziewczynki i okej, ale bez przesady. wczoraj czas spedzilam na graniu w karty:/
jeszcze wczoraj prawie plakalam z tego powodu, moze przez ten okres. no i moze fizycznie jest juz lepiej, ale w psychice ED nadal siedzi, mam niesamowite wyrzuty sumienia po kazdej lyzce platkow; po kazdym gryzie kanapki. a z drugiej strony wiem ze musze, bo nie chce zeby ktokolwiek cos sobie pomyslal...wiec mam metlik w glowie, i az nie moge tych mysli wytrzymac.

no poczytam troche co tam u Was
Kochana,mam nadzieję,że sytuacja się poprawi,jesteś silną dziewczyną i wierzę,że przestaniesz mieć wyrzuty sumienia po kanapce,czy płatkach

A jak z TŻ-tem ?

Cytat:
Witam od dłuższego czasu przegladam ten wątek, jednak jakoś nie miałam odwagi wcześniej napisać. Z ED walczę od kilku lat przeszłam już chyba wszystkie mozliwe etapy, aktualnie mam nawrót Anoreksji z małymi epizodami kompulsywnymi!
Moja obecna waga to 36 kg/ 160 cm wzrostu, właśnie podjęłam decyzję ze chce z tym skończyć raz na zawsze mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
Witaj
Nam zawsze możesz się wyżalić,myślę,że pomożemy Ci wtedy doradzić co powinnaś zrobić itp
Życzę przytycia ładnego

Cytat:
Nawet nie wiecie jak bardzo wam czasami zazdroszczę, że potraficie opanować się z jedzeniem nawet choć tak przesadnie...u mnie znowu kompuls, po prostu kocham jeść, uwielbiam, nie umiem przestać...Wpadły kombinacje nie z tej ziemi...i spać mi się chce. Brzuch jak balon, znowu do niedzieli mi niedobrze będzie zapewnie, znowu opuchlizny, zaparcia, wzdęcia. od kilku lat nie było tygodnia żeby mój trawienny był bez zarzutu...mieć tak znowu płaski wytrenowany brzuch, ładne nogi...wylewam się ze wszystkich spodni, wszędzie wszystko ciasne, zarysowują się wałki pod bluzkami...
W poniedziałek się na serio popłakałam w pociągu na akademik, bo jak siedziałam obok lubego to mi się regularnie brzuch zaczął wylewać ze spodni, fałda jak kiedyś kiedy miałam 8kilo więcej, kiedy byłam kulką - małą grubą, zakompleksioną...boże ja nie chcę wracać do tych czasów kiedy co wieczór ryczałam przez lustrem, na widok własnego ciała.
W dodatku kiedy tak fatalnie się czuję...odciągam od lubego. Nie chcę by mnie dotykał, wspólne prysznice mnie wprawiają w szał, ograniczam ubranie do kilku T.shirtów i starych przedartych spodni. Niekobieca, szara gruba mysz.

Tak badzo bym chciała umieć nie jeść
Kochana,tak mi smutno jak to czytam jesteś taka mądra,tyle się uczysz,a tak ciężko jest Ci normalnie jeść.
Może wcale nie jest tak,że wszystko Ci się wylewa,jestem pewna,że tych 2-3kg nawet nie widac .

Cytat:
Super,że lepiej u Ciebie,strasznie się cieszę

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 13:40   #1525
Nikita-v
Zadomowienie

dziewczyny a ja chciałam się tylko przywitać i powiedzieć, ze jestem myślami z wami.. byle do przodu
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 13:43   #1526
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja chciałam się tylko przywitać i powiedzieć, ze jestem myślami z wami.. byle do przodu
WItaj Nikita jak u Ciebie z samopoczuciem, jedzeniem?? Martwię się o CIebie
Stary 2008-05-15, 14:07   #1527
Nikita-v
Zadomowienie

Edytowane przez Nikita-v
Czas edycji: 2008-05-30 o 09:03
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 14:18   #1528
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
o jedzeniu funky nie chce narazie rozmawiać,?Niestety chyba się domyślam że nie jest najlepiej, sądząc po Twojej reakcji jak przeszłaś na R nie chce nikogo martwic,Ale bardziej martwi nas brak wieści od Ciebie. a samopoczucie, hmm....staram sie za duzo nie myśleć, zaczęłam jeździc rowerem, wróciłam do czytania książek.. im wiecej zajęć tym mniej czasu na myślenie o tym wszystkim...
wiesz to dobrze że znalazłaś jakieś pasje które odciągają Cie od myślenia, staraj się jak najwięcej wypoczywać , najlepiej na świeżym powietrzu, nie wiem jak na Ciebie ale na mnie bardzo dobrze wpływa taki ruch, rowery, cokolwiek, wtedy nie myśli się o tym wszystkim co nas przytłacza. Powodzenia i trzymaj się dzielnie
Stary 2008-05-15, 14:22   #1529
kasik30
Raczkowanie

Witajcie laski
Witaj Libra
U mnie jak narazie w miare ok,obraziłam się na wagę i nie wchodziłam na nią juz od ponad tygodniaJem w miarę normalnie czyli tak jak u mnie jeden dzień maksimum jedzenia,opycham się do granic mojego brzucha,potem drugi dzień R na całego.Nie wiem ile ważę ale chyba przytyłam ,czuję to po spodniach:/ Pozdrawiam wszystkie laseczki,trzymajcie sięEnex -buziaczki,nie daj się!!
Stary 2008-05-15, 14:26   #1530
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Wspaniale masz takie optymistyczne posty

Cytat:
Wspaniale, ciesze się i widze że bardzo chcesz z tego wyjść I przechodź na P.

Cytat:
Mój też a raczej moich rodziców
Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny .

No nareszcie zjadłaś to na co miałaś ochote i wieelkie brawa dla ciebie
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości