|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Cytat:
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
ja otępiała nie byłam, kolega też nie. zreszta mozesz kupic pudełko i wziac dzien wczesniej na probe i sprawdzic jak na Ciebie dziala
|
|
|
|
#1353 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja troche nie na temat i w ogole glupie pytanie mam; nie znalazlam watku na ten temat (pewnie dlatego, ze to powinno byc oczywiste)... A wiec, ile srednio trwa wyrobienie prawa jazdy??? Czy trzeba chodzic na jakies teoretyczne kursy, czy wystarczy zdac teorie i chodzic na jazde??? I w ile czasu mozna sie "wyrobic"??? Da rade w 2-3 tygodnie??
Z gory bardzo, bardzo, ale to bardzo dziekuje za pomoc!!!!! |
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale starałam się jak mogłam, zwracałam uwagę na każdy szczegół, wszystkie znaki widziałam.. aż sama siebie nie poznałam :P bo przeważnie jeździłam tak jak mi się chciało :P a na egzaminie - przepisowo - chyba jedyny raz w życiu :P też myślałam o jakiś ziółkach ale w końcu jednak zrezygnowałam ![]() ale jeśli mają Tobie pomóc, to radzę tak jak kosmiteczka - persen
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to trwało prawie rok ![]() - najpierw musisz chodzic na zajecia z teorii (sa takie ekspresowe, w jeden weekend czy jakos tak) - zaliczasz 30h jazd - zdajesz egzamin teoretyczny (czekasz srednio miesac-dwa) - jesli sie uda, zapisujesz sie na praktyczny (tez różnie, do dwóch miesiecy) (jest też opcja egzaminu łączonego teoria z praktyka.) - jesli zaliczysz egz praktyczny czekasz ok 2 tygodnie na wyrobienie dokumentu... |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam pytanko, z jaką częstotliwością miałyście jazdy? Bo nie wiem czy mam rzadko, czy to jednak normalne
|
|
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
czasem raz , czasem dwa razy w tygodniu, po dwie godiznki
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- około 1 miesiąc teoria - około 2 miesiące jazdy - około 3 tygodnie czekania na egzamin z teorii - około 2 miesiące czekania na egzamin praktyczny (podejście 1) - około 2 miesiące czekania na egzamin praktyczny (podejście 2) cały kurs zaczęłam robić 20 czerwca 2007 a egzamin zdałam 29 stycznia br ![]() ja miałam w ciągu tygodnia 3,4,5 jazd, a raz jeden tydzień był bez jazd, bo zapomniałam sie umówić;-)
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak zaczęłam20 grudnia tak 4 kwietnia odebralam prawo jazdy(zdalam za 2. )
|
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie w szkole były kursy 16 dniowe, 5 tygodniowe, chociaż nie wiem jak to wygląda w praktyce.
Pytałam o częstotliwość jazd, bo dzisiaj miałam pierwszą, kolejną mam w poniedziałek (jezdze po 2h), i srednio jazdy sa 2x w tygodniu, ale widzę, ze to tak standardowo. miałam dzisiaj tę pierwszą jazdę i chyba nie było tak źle, jezdze za szyko i za późno hamuje, to najczestsze błędy. Nie myślalam, ze będę tak od razu śmigać po centrum a czy ten persen nie wpływa na koncentrację? Mam na myśli przeciwskazania dotyczące prowadzania pojazdów. |
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
niby w ulotce jest napisane ze nie powinno sie po tym prowadzic ale aptekarz powiedzial mi ze mozna, i ja prowadzilam
|
|
|
|
#1363 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
jakby persen rzeczywiście wpływał to by był na receptę.
A ulotki pisza dla prawników a nie dla pacjentów (tj. jakby nie zastrzegli , że MOŻE powodować zaburzenia koncentracji to by sie posypały oskarżenia w ich stronę, że ktoś spowodował kraksę przez persen, byłoby niezłe odszkodowanie. Mimo, że byłoby to kłamstwo) |
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba muszę spróbować tego persenu. Wezmę któregoś dnia i sprawdzę, jak reaguję, czy nie jestem ogłupiała itd
![]() Dziewczyny, co myślicie na temat zdawania egzaminu w okularach przeciwsłonecznych? Moje oczy są bardzo wrażliwe na słońce, a maj (prawie czerwiec ) to stanowczo słoneczny miesiąc... Kiedy jeżdżę na kursie w okularach, to instruktor cały czas pyta "A było spojrzenie w lusterko?", bo po prostu nie widzi moich oczu. Zastanawiam się, czy to nie mogłaby być podstawa dla egzaminatora do oblania mnie... Nic nie jest powiedziane w przepisach na temat okularów, czyli można uznać, że co nie jest zabronione, jest dozwolone? Instruktor nie był pewien co mi na to odpowiedzieć, sam nie był pewien, ale powiedział, żebym założyła okulary i najwyżej jak egzaminator każe mi zdjąć to zdejmę. Bo chyba lepiej jeździć w okularach, niż zasłaniać sobie oczy? Miała któraś z was taką sytuację?W sobotę jest dzień otwarty w moim WORDzie, będzie można "pozdawać" na próbę teoretyczny i pojeździć po placu... Z tym że potrzebny jest dowód (znów mnie to prześladuje ), ale może mojemu instruktorowi uda się mnie jakoś przemycić Szkoda byłoby przepuścić taką okazję, chociaż jestem świadoma, że będę musiała przesiedzieć tam cały dzień...Robiłam sobie wczoraj testy. Nie bawiłam się w to chyba ze dwa miesiące... I miałam 3-4 błędy (uuuupsss...)
|
#1367 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7558763]Zazdroszczę, też bym chętnie skorzystała, ale u nas na coś takiego nie wpadli
[/quote]U nas niestety też nie jest to możliwe a szkoda ![]() Aga79 gratulacje! |
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7558763]Zazdroszczę, też bym chętnie skorzystała, ale u nas na coś takiego nie wpadli
[/quote]Dziewczyny, może w waszych WORDach też będą dni otwarte? Skoro zorganizowali w jednym, to może w innych też zorganizują... A trzeba się dowiadywać, mieć oczy i uszy szeroko otwarte, bo łatwo przegapić wiadomość o tym
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli będziesz na tym dniu otwartym to spytaj ich wtedy, tak chyba będzie najlepiej. Moim zdaniem nie powinni robić przeszkód, bo takie okulary mogą raczej pomóc niż przeszkodzić - słońce Cię nie oślepi. Mój kurs trwał od początku listopada do początku lutego (teoria + praktyka), z tym, że miałam jakieś 3 tyg. przerwy w jazdach w środku. Wynik raczej niezły, tym bardziej, że prawko robiłam w Toruniu, a to nie takie małe miasto. Zdałam za 2 podejściem 29 kwietnia - więc całość zajęła 6 miesięcy.
|
|
#1371 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja teraz w WORDzie jestem 2x w tygodniu (jak sobie czekam na jazdy), stronę WORDu kontroluję może tak raz w miesiącu, a może częściej, jeżdżę w sumie już z trzecim instruktorem - i od początku mojej przygody z prawkiem nie dotarła do mnie z żadnego źródła informacja że coś takiego sie kiedyś odbywało a tym bardziej że ma sie odbyć ![]() Teoria to nie problem - w szkole mogłam ćwiczyć do upojenia na komputerze z klawiaturą identyczną jak na egzaminie ... Ale placyk - te łuki niejednej osobie sprawiają kłopot, bo są blisko siebie (nie wiem czy choć 0,5 m jest odległości między nimi), tyczki są tych samych kolorów, na dodatek tak to jest ustawione, że te tyczki stoją jakby parami, a nie że najpierw się widzi tyczkę zewnętrzną z łuku środkowego a potem dopiero tyczkę wewnętrzną z łuku zewnętrznego ...
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Trochę mnie nie było na wizażu, bo mąż wyjechał (i zabrał internet
), a w pracy mam ostatnio nadmiar zajęć. Ale mam właśnie chwilę wolną więc przyszłam się wyżalić...Jutro mam egzamin i strasznie sie stresuję . Mąż mówi, że to dlatego, że nie zdażyło mi się jeszcze nie zdać jakiegoś egzaminu (nawet stwierdził- że studia mnie nie przygotowały, bo zawsze wszystko zdawałam ). No i co ja poradzę... . No stresuję się no . Będziecie trzymać kciuki |
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, powodzenia |
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę na pewno
![]() A co do argumentu męża, to może coś w tym jest, bo ja mam podobnie . Co prawda nie dostałam się raz na studia (bo nie chciałam się dostać, więc nie uważam tego za życiową porażkę, co więcej, ten rok był najlepszym w życiu), a na studiach miałam jedną poprawkę (która też wynikała raczej z sytuacji poza "studiowej"), ale też ciężko mi z tym, że nie zdałam. I nie pociesza mnie to, że inni zdają po 5 razy, a ja mam dopiero pierwszą porażkę, dobija mnie, że JA nie zdałam. To się chyba nazywa chora ambicja .A co do mojego egzam, wykupiłam wczoraj jazdy. Pani mnie chciała zapisać do kolesia, który mnie "dobił", ale powiedziałam, że nie chcę, więc będę jeździć z kimś nowym. I oby teraz już sie udało. A poza tym, ma całą masę rzeczy do zrobienia, bo na studiach i w pracy mam gorący okres. Nie mam na nic czasu
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, że ja już 5 razy zdawałam ![]() Więc chyba jestem rekordzistką |
|
|
|
|
#1378 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rowniez w klubie
jeszcze nigdy nic nie oblalam,zadnego egzaminu itp.niewiem jak zareaguje jak pierwszy raz cos zawale
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
wow, też bym tak chciała nic nie zawalać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Powiedz babci, żeby trzymała kciuki

Miała któraś z was taką sytuację?
), ale może mojemu instruktorowi uda się mnie jakoś przemycić

), a w pracy mam ostatnio nadmiar zajęć. Ale mam właśnie chwilę wolną więc przyszłam się wyżalić...
. No stresuję się no
, powodzenia
65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55