Panny Młode 2008 cz.II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-15, 19:39   #2611
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
bedziemy czekac na relacje
Powiem wszystko jak na spowiedzi
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to, że ja posiadam jedynie Konto Studenckie z Lwem w ING, a co miesiąc mam 350 zł "dochodu", ze stypendium naukowego Dopiero teraz sobie aktywuję dostęp internetowy, a co dopiero jakieś Paypale i e-karty

Ja planuję raczej użyć i pudru (sypkiego, jeszcze nie wiem, jakiego), i fixatora. Chyba nie będzie tego za dużo? Agabil też tak robiła w ostatnim stepie. Moja twarz dobrze reaguje na kilka warstw, czyli krem (wiadomo), basa pod makijaż, podkład, puder sypki.
Spokojnie na Allegro się znajdą rzeczy z Truskawy. Dziewczyny z wątku truskawkowego już to zauważyły
Ja też nie planowałam omijać pudru sypkiego-dlatego kupiłam ten matujący, a na to dopiero fixator. Tylko dziś jednka makijażystka mnie ostrzegła żeby nie napsikac za dużo i ze zbyt małej odległości, bo podobno jest wrażenie lakieru do włosów na twarzy
Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
czy da sie to kupic gdzies w Warszawie w normalnym sklepie czy tylko przez internet?
Voila
http://www.kryolancitywarszawa.com.pl/
Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
Wow dzisiaj dzwonili ze sklepu i podobno już jest smoking TŻ-a.

Co do kosmetyków to też będę się sama malowała, a mój TŻ podczas pobytu w Niemczech zakupił mi trochę specyfików Art Deco (są tam prawie o połowę tańsze niż u nas zresztą większość kosmetyków jest tam tańsza), i tak:

- mam bazę pod makijaż Art Deco - działa rewelacyjnie - mam rozszerzone pory i baza jak taka silikonowa szpachla wnika w te drobne dziurki i tworzy jednolitą piękna skórę

- baza pod cienie Art Deco - rewelacja po dwunastu godzinach szaleństw na weselu u znajomych cienie wyglądały tak jakby dopiero zostały nałożone

- korektor rozświetlajacy Art Deco - rewelacyjnie rozświetla miejca pod oczami i przy motylkach nosa

- cienie poczwórne Revlon - niesamowicie trwałe nawet bez bazy

- fluid Revlon Colorstay - chyba nie muszę opiniować

- mascara czarna Max Factor Masterpiece Max

- puder sypki Max Factor Creme Puff

- na świecące miejsca fixator w pudrze Art Deco

- i na koniec fixator w sprayu Kryolana (własnie muszę go zakupić i wytestować na weselu znajomych)

Nie wiem jeszcze jaka pomadkę użyję, może macie jakieś trwałe faworytki?

I na koniec zakupię taką skrobaczkę do szyb, dłutko i młoteczek żeby rano po weselu tą tapetę odkuć i zeskrobać z twarzy
Baza pod cienie faktycznie super z Art Deco, ale mnie ich fixator nie zachwycił-po 2 godzinach się błyszczałam mimo, że nie mam wcale przetłuszczającej cery..
A szpachelka na zakończenie imprezy może faktycznie się przydać
Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
agunia przypomnij co to za maski. zaczyna mnie ogarniać panika
Też sie chętnie dowiem
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 20:12   #2612
jeszczepanna
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Noramalnie nie mogę za wami nadążyć, tyle postów.
Asiuk widziełam te etole i bolerka na róznych stronachm, większość z nich jest okropna, ja sobie wymarzyłam taki mały zakończony na półokrągło by było jeszcze widac sukienke, ale nie wiem nawet czy bedzie mi w tym dobrze :? dziś zamówiliśmy surdut dla TŻ. wygląda w nim super, choć jestem pewna że już igdy więcej go nie założy.
Rany piszecie o tym bazach itd... ja o tym nie mam zupełnie pojecie, muszę sie zapytać mojej makijażystki czy coś takiego ma. Pozdrawiam wizażanki
jeszczepanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 20:14   #2613
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Spokojnie na Allegro się znajdą rzeczy z Truskawy. Dziewczyny z wątku truskawkowego już to zauważyły
Ja też nie planowałam omijać pudru sypkiego-dlatego kupiłam ten matujący, a na to dopiero fixator. Tylko dziś jednka makijażystka mnie ostrzegła żeby nie napsikac za dużo i ze zbyt małej odległości, bo podobno jest wrażenie lakieru do włosów na twarzy
Z tym fixatorem to fakt, trzeba nauczyć się go używać
Jaki masz ten puder? Anti Shine? Podobno też jest niezły ten transparentny. Ja właśnie też nie mam cery przetłuszczającej się. Mam tendencję do przesuszania czasem i nie chciałabym, żeby mi buzię zmatowiło aż za bardzo

Ja też chcę wiedzieć, co to za sklep internetowy!

Edit:
Jeszczepanna, musisz po prostu przymierzyć. Mi ciężko coś dobrać, bo nie dość, że jestem wybredna i prawie nic mi się nie podoba, to w dodatku mało co pasuje do mojej sukienki

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 20:25   #2614
jeszczepanna
Raczkowanie

Asiuk ja tez jestem wybredna a pokazesz mi swoja sukienke?
Stary 2008-05-15, 20:32   #2615
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jeszczepanna Pokaż wiadomość
Asiuk ja tez jestem wybredna a pokazesz mi swoja sukienke?
Już ją gdzieś wklejałam, ale mogę wkleić jeszcze raz W rzeczywistości nie jest tak "rozłożysta" i ma koronkę od góry gorsetu, spływającą asymetrycznie do dołu, co słabo widać
Myślę, że do tej sukni pasuje tylko i wyłącznie półprzezroczysty szal albo bolerko z takiego samego materiału jak dół sukni. Czemu wybrałam październik??

Ps.: Czy po zmianie stanu cywilnego zminisz nick?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mariees_de_paris_gina.jpg (35,5 KB, 41 załadowań)

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-05-15, 20:34   #2616
malutka_24
Wtajemniczenie

Paulina860130 Witam

Jak słyszę o Waszych kosmetykach do ślubu to aż bo ja się za bardzo na tym nie znam Dlatego też w dniu ślubu oddaję się w ręce profesjonalistki

My dzisiaj byliśmy na kolejnych naukach, akurat była pani z poradni i powiem Wam, że tak nawiedzonej kobiety dawno nie widziałam Kobieta dobrze po 50-tce, normalnie jak z epoki kamienia łupanego . Myśleliśmy z TZ'em, że wyjdziemy tam z siebie Zapisaliśmy się już do niej na 25 maja na indywidualne spotkanie

Kochane Kobietki życzę nam i naszym najbliższym dużo zdrowia, bo ten rok jakiś pechowy jest
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 20:42   #2617
jeszczepanna
Raczkowanie

Asiuk ładna sukienka, taka delikatna i chyba rzeczywiście do niej pasue tylko szal. Tak uważam.
Czy zmienie nick? No chyba powiannam z "jeszczepanna" na "juzniepanna" co ty na to?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 21:22   #2618
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
My dzisiaj byliśmy na kolejnych naukach, akurat była pani z poradni i powiem Wam, że tak nawiedzonej kobiety dawno nie widziałam Kobieta dobrze po 50-tce, normalnie jak z epoki kamienia łupanego . Myśleliśmy z TZ'em, że wyjdziemy tam z siebie Zapisaliśmy się już do niej na 25 maja na indywidualne spotkanie
Też mieliśmy z nawiedzoną kobietą zajęcia I staramy się, żeby nie trafić na nią na spotkaniach indywidualnych

Cytat:
Napisane przez jeszczepanna Pokaż wiadomość
Asiuk ładna sukienka, taka delikatna i chyba rzeczywiście do niej pasue tylko szal. Tak uważam.
Czy zmienie nick? No chyba powiannam z "jeszczepanna" na "juzniepanna" co ty na to?
Dziękuję
No właśnie, szal na pewno będzie pasował, tylko mam wątpliwości, jak już pisałam wyżej, czy będzie pasował jeszcze welon Wiem, że mamie się w welonie podobam, zresztą sobie też, o dziwo (choć na początku zarzekałam się, że żadnego welonu nie będzie )
Pomysł ze zmianą nicku fajny Tylko nie wiem, czy możliwy do zrealizowania

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-05-15, 21:23   #2619
mika85
Raczkowanie

oj dziewczyny ja zamiast pisac prace licencjacka to od 19 siedze i nadrabiam zaleglosci. dzisiaj odebralam sukienke sluna wisia u mamy w sypialni Tż tam nie zagląda do slubu jeszcze 3 miesiace. Jutro idziemy rano do USC a w poniedzialek do ksiedza
Pozdrowionka nie piszcie tak duzo bo ja musze w poniedzialek wyslac prace do promotora a dopiero jestem w polowie. wogole nie mam natchnienia
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 22:04   #2620
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym fixatorem to fakt, trzeba nauczyć się go używać
Jaki masz ten puder? Anti Shine? Podobno też jest niezły ten transparentny. Ja właśnie też nie mam cery przetłuszczającej się. Mam tendencję do przesuszania czasem i nie chciałabym, żeby mi buzię zmatowiło aż za bardzo
zamówiłam na spółkę z koleżanką ten:
http://www.allegro.pl/item359646759_...at_poznan.html
Jutro jadę go odebrać, jeśli będzie mi pasował to następnym razem wezmę cały sama w sobotę się nim pomaziam to wieczorem napiszę jak się sprawuje. Muszę go posprawdzać razem z tym fixatorem w tym tygodniu żeby za tydzien nie było zonka na ślubnym makiajażu
Cytat:
Już ją gdzieś wklejałam, ale mogę wkleić jeszcze raz W rzeczywistości nie jest tak "rozłożysta" i ma koronkę od góry gorsetu, spływającą asymetrycznie do dołu, co słabo widać
Myślę, że do tej sukni pasuje tylko i wyłącznie półprzezroczysty szal albo bolerko z takiego samego materiału jak dół sukni. Czemu wybrałam październik??
Ja też byłam o krok od zamówienia kiecki w Mariees de Paris, była taka na jedno ramię, też z koronką. Miałam cięzki dylemat, ale w końcu zdecydowałam się na San Patrica.
Moja przyjaciółka miała wesele 13.10.2007. Było zimno, ja szczękałam zębami w kościele w bolerku (wszyscy goście siedzieli w płaszczach, ale ja jako świadek nie bardzo bym wyglądała w płaszczu..) a jej było gorąco od emocji-choć na codzień wcale taka gorąca nie jest. Miala szal, ale wcale go nie założyła. Nie martw się, na pewno nie będziesz marzła
Cytat:
No właśnie, szal na pewno będzie pasował, tylko mam wątpliwości, jak już pisałam wyżej, czy będzie pasował jeszcze welon Wiem, że mamie się w welonie podobam, zresztą sobie też, o dziwo (choć na początku zarzekałam się, że żadnego welonu nie będzie )
Pomysł ze zmianą nicku fajny Tylko nie wiem, czy możliwy do zrealizowania
Welon jak najbardziej moim zdaniem!
A nicków niestety nie można zmieniać, trzeba by zakładać nowe konto. Sama się zorientowałam jak chciałam poprawić literówkę w moim nicku-brak możliwości
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 22:14   #2621
agunia82
Zakorzenienie

Ja mam sukienkę z zakrytymi plecami i wiem że w takich przypadkach welon jest często odradzany. Ale ja i tak welon będę miała i tak, bo po prostu chcę Kwestia odpowiedniego dobrania i na pewno będzie w porządku, w końcu jakby nie było to będziemy miały na sobie strój ślubny, a welon też jest jego częścią, więc musi pasować i tyle A co!

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 22:29   #2622
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
zamówiłam na spółkę z koleżanką ten:
http://www.allegro.pl/item359646759_...at_poznan.html
Jutro jadę go odebrać, jeśli będzie mi pasował to następnym razem wezmę cały sama w sobotę się nim pomaziam to wieczorem napiszę jak się sprawuje. Muszę go posprawdzać razem z tym fixatorem w tym tygodniu żeby za tydzien nie było zonka na ślubnym makiajażu
Podobno ten puder jest świetny Ma dużo pozytywnych opinii na KWC. Ja na razie dysponuję sypkim Goshem. Jest niezły, ale może skuszę się na coś lepszego

Cytat:
Ja też byłam o krok od zamówienia kiecki w Mariees de Paris, była taka na jedno ramię, też z koronką. Miałam cięzki dylemat, ale w końcu zdecydowałam się na San Patrica.
Moja przyjaciółka miała wesele 13.10.2007. Było zimno, ja szczękałam zębami w kościele w bolerku (wszyscy goście siedzieli w płaszczach, ale ja jako świadek nie bardzo bym wyglądała w płaszczu..) a jej było gorąco od emocji-choć na codzień wcale taka gorąca nie jest. Miala szal, ale wcale go nie założyła. Nie martw się, na pewno nie będziesz marzła
Suknie z Mariees mają to "coś" San Patrick i inne z salonu Madonny są rewelacyjne
Mam nadzieję, że emocje mnie rozgrzeją

Cytat:
Welon jak najbardziej moim zdaniem!
Tylko pytanie, czy welon + szal nie będzie źle wyglądać Bolerko z przezroczystego materiału musiałoby być doskonale odszyte, żeby nie wyszło kiczowato.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja mam sukienkę z zakrytymi plecami i wiem że w takich przypadkach welon jest często odradzany. Ale ja i tak welon będę miała i tak, bo po prostu chcę Kwestia odpowiedniego dobrania i na pewno będzie w porządku, w końcu jakby nie było to będziemy miały na sobie strój ślubny, a welon też jest jego częścią, więc musi pasować i tyle A co!
No ba! W końcu kiedy można założyć welon, jak nie w dzień swojego ślubu?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-05-16, 00:07   #2623
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina860130 Pokaż wiadomość
witam wszystkie panny młode
mój najważniejszy dzień w życiu będzie 23.08.2008
Ja też .

kina2807 pamietam o obietnicy

Dziewczyny, kiedy ja nadrobię Wasze posty tyle mam do czytania a czasu brak na spokojne wizażowie , wpadam teraz tylko techniczne sprawy popilnować, ogarnąć forum wirtualną miotłą, poodpisywać na PW itp i muszę uciekać do swoich spraw.
Dodam tylko na szybkiego, że teściowa mnie delikatnie wnerwia , jeśli chodzi o sprawy związane ze ślubem, właścicielka lokalu podejrzanie dała nam tylko 3 dni, aby jutro wpłacić jej połowę pieniędzy mimo, ze umawialiśmy się po ślubie, nie mogę dostać okresu a brzuch mnie nadął jakbym słonia w nim miała, wczoraj się lekko z partnerem poprztykałam.......m.a.s. a.k.r.a.!

Stęskniłam się za Wami
Stary 2008-05-16, 08:08   #2624
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
A czy Clinique ma czarne linery w kremie? Na KWC jest napisane tylko, że jest kolor brązowo-czarny (czy coś podobnego) albo grafitowy
Ups, może nie doczytałam... może i nie mają czarnego

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Kilka słów co u mnie
O kosmetycznych podbojach juz wiecie. Dodam jeszcze, ze dziś zakupiłam ziemie egipską, to coś jak specyficzny puder i jestem zaskoczona, bardzo ładnie twarz wygląda, tak świezo i promieniście (co ostatnio mi się nie zdarzało).
Co to jest ta ziemia egipska? gdzie się to kupuje i za ile?

Cytat:
Tuszu w wersji Max nie testowałam, ale Masterpiece... jest świetny
MAX jak dla mnie porażka, sam Masterpiece jak najbardziej, ale w wersji MAX odpada. Obkleja mi rzęsy, szczoteczka jest jakaś dziwna i jego konsystencja mi nie odpowiada (jakoś tak dziwnie się ciągnie), więcej go nie kupię.

Cytat:

Dziękuję
Masz śliczną sukienkę (chyba już gdzieś to pisałam) i rzeczywiście szal chyba byłby do niej najlepszy ale w duecie z welonem to chyba będzie za dużo. Podzielam twoje wątpliwości Sukienka sama w sobie jest zwiewna i myślę, że sam szal by wystarczył. Musisz koniecznie mieć welon?
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 08:19   #2625
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja też .

Dziewczyny, kiedy ja nadrobię Wasze posty tyle mam do czytania a czasu brak na spokojne wizażowie , wpadam teraz tylko techniczne sprawy popilnować, ogarnąć forum wirtualną miotłą, poodpisywać na PW itp i muszę uciekać do swoich spraw.
Dodam tylko na szybkiego, że teściowa mnie delikatnie wnerwia , jeśli chodzi o sprawy związane ze ślubem, właścicielka lokalu podejrzanie dała nam tylko 3 dni, aby jutro wpłacić jej połowę pieniędzy mimo, ze umawialiśmy się po ślubie, nie mogę dostać okresu a brzuch mnie nadął jakbym słonia w nim miała, wczoraj się lekko z partnerem poprztykałam.......m.a.s. a.k.r.a.!

Stęskniłam się za Wami
nie martw sie tesciowa...tak to juz z nimi jest,....one maja w genach zeby nas denerwowac...
wiesz ta wlascicielka troche nie ladnei postapila.ja mam cateringowa firme i facet powiedzial ze 50%placimy 2 tyg przed slubem a reszte po.
a Filip ma juz jedynke wstawiona?bo mnie czeka podobna operacja
my tez martus za Toba tesknimy
asiuk ja sobie nawet sprawy nie zdaje ile mnie czeka kklopotow ze slubnym makijazem...na sama mysldopiero w tym tygodniu chodzilam cala uczulona na buzi a sama nie wiem czemu.....zawsze przed snem musze smarowac buzie mascia hydrocortisonem...piecze jak diabli ale co zrobie...rano wstaje i sucha jest skora....wogole mam sucha skore na nosie policzkach...a kolezanki mi mowia zebymnic nie kupowala z kosmetykow bo jak sie maluje u kosmetyczki to one maja wszytsko....musze sie dopytac chyba co?
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 08:23   #2626
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

Stęskniłam się za Wami

My też za Tobą tęsknimy

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Co to jest ta ziemia egipska? gdzie się to kupuje i za ile?
Ziemia egipska to taki specyficzny brązer w kamieniu. Popularny jest ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2158
Podobno niezły jest też jego tańszy odpowiednik: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19727

Cytat:
MAX jak dla mnie porażka, sam Masterpiece jak najbardziej, ale w wersji MAX odpada. Obkleja mi rzęsy, szczoteczka jest jakaś dziwna i jego konsystencja mi nie odpowiada (jakoś tak dziwnie się ciągnie), więcej go nie kupię.
Ten tusz jest podobno świetny: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3670

Nie próbowałam go, więc ciężko mi ocenić, ale zachwycały się nim nawet dziewczyny stasujące na co dzień tusze marek selektywnych

Cytat:
Masz śliczną sukienkę (chyba już gdzieś to pisałam) i rzeczywiście szal chyba byłby do niej najlepszy ale w duecie z welonem to chyba będzie za dużo. Podzielam twoje wątpliwości Sukienka sama w sobie jest zwiewna i myślę, że sam szal by wystarczył. Musisz koniecznie mieć welon?
Dziękuję
Wiesz, nie muszę mieć koniecznie welonu. Przyznam jednak, że się nieco rozmarzyłam w salonie, jak miałam go na głowie

Toverku, będzie na pewno ciężko Makijażystki mają swoje kosmetyki, ale jeśli masz aż takie problemy ze skórą, warto zerknąć na te apteczne wynalazki. Takich wizażystka na pewno nie ma.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-05-16, 08:26   #2627
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuję raczej użyć i pudru (sypkiego, jeszcze nie wiem, jakiego), i fixatora. Chyba nie będzie tego za dużo? Agabil też tak robiła w ostatnim stepie. Moja twarz dobrze reaguje na kilka warstw, czyli krem (wiadomo), basa pod makijaż, podkład, puder sypki.
ja bede miala takie same warstwy, tez uwazam, ze to nie za duzo, bo na codzien uzywam kremu, bazy matujacej, podkladu (akurat teraz wersje bez podkladu mam na twarzy) i pudru sypkiego
Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Śmierc
na nią nie mamy wpływu i czasem nasi bliscy odchodzą. 4 lata temu zmarła moja mama, 2 lata temu mój tata. To dla mnie trudny czas stawać przed ołtarzem, bez nich (fizycznie), choc wiem, ze będą.
Boimy się śmierci bo nie ammy na nią wpływu, jedyne co zataje to meić nadzieję....
bardzo mi przykro, ale tak jak pisalas, rodzice na pewno beda z Toba w tym dniu
Cytat:

Stęskniłam się za Wami
dzieki

my za Toba tez juz tesknimy Kochana

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 08:26   #2628
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
ta poradnia spedzala mi sen z powiek, a przelecialo zarabiscie gladko! musisz robic wykres? prze miesiac czy dluzej? ale syfsko

Ja studniowke juz mialam Dzis rowne 3 miesiace
W opisie na gg mam: the final countdown --> 92 i bede jak jakas chora wariatka codziennie zmienaic liczbe, a co ja sie ciesze, ze ten dzien nadchodzi!!!
musze te wykresy... ale swoich nie robie sciaglam jakies z neta i kobitka na min mi tlumaczy co i jak
ja tez odliczam na gg... znajomi sie smieja ze sa ciagle na biezaco i jak ich odwiedzamy to mowia nam ile dni zostalo

Cytat:

Stęskniłam się za Wami
dasz rade... tesciowa sie nie przejmuj a zaplata za sale troche faktycznie dziwna

dziwczyny pamietajcie ze kosmetyki to nie wszystko... sprobujcie same sie najpierw umalowac przed slubem zeby potem nie plakac... ja jesli chodzi o makijaz mam dosyc duze wymagania (pewnie dlatego ze skonczylam taka szkole) i sama nie podejme sie malowania siebie na slub... raz ze nie mam odpowiednich kosmetykow dwa ze wole zeby to zrobil ktos kto patrzy na mnie innym okiem niz ja sama na siebie... to nie jest taka prosta sprawa jak sie wydaje
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 08:26   #2629
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:

Stęskniłam się za Wami
m.a.r.t.a. zauważyłam, że coraz mniej Ciebie na wizazu mam nadzieję, że szybko do nas "wrócisz" sprawa z tą zapłatą jest bardzo zastanawiająca, po co jej pieniądze tak wcześnie...

toverek, współczuje problemów skórnych, ja na szczęście nie mam żadnych problemów, no może oprócz rozszerzonych naczynek

dziś znów egzamin i jeszcze na dodatek zaczęły się nasze juwenalia, a my mamy zjazd zamiast "dżamprezować" to... ach, szkoda gadać...

EDIT:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3670
ja używam tego tuszu od lat, jakiś tam rewelacyjny nie jest w porównaniu do lepszych, jednak za taką cenę to chyba jest naprawdę bardzo dobry często jest w promocji, ja ostatnio kupiłam za niecałe 13 zł...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-16, 08:36   #2630
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

dla wszystkich dziewuch ktore sie pogubily z moimi butkami slubnymi wklejami fotki tych w ktorych wystapie w tym dniuchyba....:n oniewiem:sama...moze 4 para jeszcze bedzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraczki 027.jpg (82,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obraczki 029.jpg (87,5 KB, 31 załadowań)
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 08:39   #2631
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
dla wszystkich dziewuch ktore sie pogubily z moimi butkami slubnymi wklejami fotki tych w ktorych wystapie w tym dniuchyba....:n oniewiem:sama...moze 4 para jeszcze bedzie
Toverku ladne, delikatne, eleganckie buciki

Mąż i żona...
Stary 2008-05-16, 08:49   #2632
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

agunia82 poleciła mi sklep http://ekospa.pl/
I tam takie różne różności I chyba się skuszę

toverek widzę że jesteś marzeniem każdego właściciela sklepu z obuwiem Może załóż nowy wątek :"buciki ślubne toverek83"
ładne są-podobnie jak dwie poprzednie pary
Czekamy na następne

Ps. ja tez jestem fanka obuwia ale głownie w barwach czerwonych-mam o tyle gorzej że mama mojego TZ ma sklep obuwniczy i czasem naprawdę ciężko się oprzeć. A szafek na buty brakuje

Edytowane przez izazusia
Czas edycji: 2008-05-16 o 08:57 Powód: dopisek:)
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 08:54   #2633
asiuk
Zakorzenienie

Agata R, nikt nie twierdzi, że makijaż ślubny to łatwa sprawa Ja sama jestem sceptycznie nastawiona, chociaż maluję się codziennie. I też mam wysokie wymagania. Biorę pod uwagę to, że jeszcze mogę zmienić zdanie i pozwolić się pomalować, tylko problem jest w tym, że sesję mam w inny dzień. Mam po raz kolejny iść do wizażystki? Przecież na sesji tym bardziej potrzebny jest trwały, mocniejszy makijaż

Toverek, ładne butki

Ewunia

Staś

bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-16, 09:42   #2634
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
ładne ja dla odmiany nie pamietyam tych pozostalych

Cytat:
Agata R, nikt nie twierdzi, że makijaż ślubny to łatwa sprawa Ja sama jestem sceptycznie nastawiona, chociaż maluję się codziennie. I też mam wysokie wymagania. Biorę pod uwagę to, że jeszcze mogę zmienić zdanie i pozwolić się pomalować, tylko problem jest w tym, że sesję mam w inny dzień. Mam po raz kolejny iść do wizażystki? Przecież na sesji tym bardziej potrzebny jest trwały, mocniejszy makijaż
na sesje w inny dzien pomalowalabym sie juz sama bo wtedy na kompie mozna usunac wszelkie niedociagniecia i niedoskonalosci
Ja przynajmniej tak zrobie jakby sesje trzeba bylo zrobic w inny dzien
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 09:42   #2635
lulucelo
Raczkowanie

Hej dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Moze ktorejs to nie sprawi problemu.
Zaraz wytlumacze otoz, we Francji obowiazkowy w papierach jest tzw PROJEKT ZYCIA albo inaczej mowiac DEKLARACJA INTENCJI no i oczywiscie musimy taki napisac.

To nie jest najgorsze bo w koncu troche zainspirowani dokumentami co nam rozdali a troche tym co sami chcielismy napisac napisalismy nasza wersje po francusku. Zeby jednak bylo zabawniej ksiadz zyczy sobie zebym ten tekst przetlumaczyla na polski.
W sumie to i tak obojetne bo on nie przeczyta po polsku ale papiery wyladuja w koncu w Polsce i dlatego chce zebym przetlumaczyla.
Staralam sie jak moglam i skonczylam ( no nie nie bede was prosic o przetlumaczenie ) tylko ze wlasnie.

1 Ja mam dysleksje i niewidze moich bledow a wstyd dac cos z bledami
2 Nie mam polskich liter !!!!

Jezeli ktoras z was byla by mila i wrzucila do Worda polskiego zeby poprawil bylo by super. Mam to oddac jutro z samego rana bo do niego idziemy wiec dzisiaj musze sie tym zajac
oto tekst : ( ps moze jest nielogiczny i zle brzmi to najwyzej czekam na sugestie bo ja go tlumaczylam z francuskiego wiec czasem tak dziwnie)

„Dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno, odtąd jedno chociaż nadal dwoje” Jan Pawel II

Postanowilismy wziasc slub. Nasza decyzja jest wolna i bez przymusu , to jest nasz wybor po tym jak zrozumielismy ze jestesmy stworzeni dla siebie.
Mamy takie samo spojrzenie na swiat i chcemy zalozyc rodzine by wychowac nasze przyszle dzieci w ten sam sposob.
Jestesmy jak dwie czesci tej samej osoby : nierozlaczni.

Teraz czujemy sie gotowi by przyzec przed Bogiem milosc wierna i nieskonczona.

Dla nas wiernosc oznacza zaufanie, wspoldzialanie, jednosc i rownowage. Kochac i byc wiernym to kochac drugiego takim jakim jest takim jakim bedzie.

Byc lojalnym wobec niego, pomagac w trudnych momentach, dzielic z nim radosc i nigdy nie odwrocic od niego naszego spojrzenia. Bedziemy razem by dzielic radosci i smutki spotkane na tej dlugie drodze jaka jest zycie.

Z czasem poznamy sie jeszcze lepiej, i razem kazdego dnia ktory Bog nam da bedziemy budowali nasza milosc.

Nasza milosc bedzie solidna
Bedziemy jak dwie nogi jednej milosci, podazac w tym samym kierunku, razem na naszej drodze zycia. Bedziemy nierozlaczni by nasza milosc mogla stala solidnie, razem pokonamy przeszkody ktore sie przed nami pojawia.

Nasza milosc bedzie stala .
Bedziemy jak mozg naszej milosci, podejmiemy razem decyzje ktore nas dotycza, tak zeby nigdy nie stracila rownowagi.

Nasza milosc bedzie hojna
Bedziemy jak ramiona jednej milosci : gotowi przyjac tych co kochamy juz teraz i tych ktorych bedzieli kochali w przyszlosci .

Razem bedziemy nosic nasze dzieci i uchronimy je od upadku. Wytlumaczmy im co to jest tolerancja, pokoj, sprawiedliwosc. Nauczymy je zyc, dzielic sie, kochac i pokonywac przeszkody i troski.
Wychowamy je w milosci i szacunku do Boga, pokazemy jak milowac innych i jak nie tracic wiary w trudnych chwilach.

Bog bedzie pasterzem naszej milosci i naszej rodziny, podazamy tym szlakiem pelni zaufania i bez strachu, bowiem nawet jesli zgubimy kierunek na naszej drodze zycia, to On bedzie przy nas by nam wskazac te wlasciwa, tak jak Ojciec swoim dzieciom tak jak my naszym.

Z gory dziekuje no najwyzej jak nikt nie bedzie w stanie to bede wklejala plskie znaki po literce
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 09:49   #2636
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Moze ktorejs to nie sprawi problemu.
Zaraz wytlumacze otoz, we Francji obowiazkowy w papierach jest tzw PROJEKT ZYCIA albo inaczej mowiac DEKLARACJA INTENCJI no i oczywiscie musimy taki napisac.

To nie jest najgorsze bo w koncu troche zainspirowani dokumentami co nam rozdali a troche tym co sami chcielismy napisac napisalismy nasza wersje po francusku. Zeby jednak bylo zabawniej ksiadz zyczy sobie zebym ten tekst przetlumaczyla na polski.
W sumie to i tak obojetne bo on nie przeczyta po polsku ale papiery wyladuja w koncu w Polsce i dlatego chce zebym przetlumaczyla.
Staralam sie jak moglam i skonczylam ( no nie nie bede was prosic o przetlumaczenie ) tylko ze wlasnie.

1 Ja mam dysleksje i niewidze moich bledow a wstyd dac cos z bledami
2 Nie mam polskich liter !!!!

Jezeli ktoras z was byla by mila i wrzucila do Worda polskiego zeby poprawil bylo by super. Mam to oddac jutro z samego rana bo do niego idziemy wiec dzisiaj musze sie tym zajac
oto tekst : ( ps moze jest nielogiczny i zle brzmi to najwyzej czekam na sugestie bo ja go tlumaczylam z francuskiego wiec czasem tak dziwnie)

„Dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno, odtąd jedno chociaż nadal dwoje” Jan Pawel II

Postanowilismy wziasc slub. Nasza decyzja jest wolna i bez przymusu , to jest nasz wybor po tym jak zrozumielismy ze jestesmy stworzeni dla siebie.
Mamy takie samo spojrzenie na swiat i chcemy zalozyc rodzine by wychowac nasze przyszle dzieci w ten sam sposob.
Jestesmy jak dwie czesci tej samej osoby : nierozlaczni.

Teraz czujemy sie gotowi by przyzec przed Bogiem milosc wierna i nieskonczona.

Dla nas wiernosc oznacza zaufanie, wspoldzialanie, jednosc i rownowage. Kochac i byc wiernym to kochac drugiego takim jakim jest takim jakim bedzie.

Byc lojalnym wobec niego, pomagac w trudnych momentach, dzielic z nim radosc i nigdy nie odwrocic od niego naszego spojrzenia. Bedziemy razem by dzielic radosci i smutki spotkane na tej dlugie drodze jaka jest zycie.

Z czasem poznamy sie jeszcze lepiej, i razem kazdego dnia ktory Bog nam da bedziemy budowali nasza milosc.

Nasza milosc bedzie solidna
Bedziemy jak dwie nogi jednej milosci, podazac w tym samym kierunku, razem na naszej drodze zycia. Bedziemy nierozlaczni by nasza milosc mogla stala solidnie, razem pokonamy przeszkody ktore sie przed nami pojawia.

Nasza milosc bedzie stala .
Bedziemy jak mozg naszej milosci, podejmiemy razem decyzje ktore nas dotycza, tak zeby nigdy nie stracila rownowagi.

Nasza milosc bedzie hojna
Bedziemy jak ramiona jednej milosci : gotowi przyjac tych co kochamy juz teraz i tych ktorych bedzieli kochali w przyszlosci .

Razem bedziemy nosic nasze dzieci i uchronimy je od upadku. Wytlumaczmy im co to jest tolerancja, pokoj, sprawiedliwosc. Nauczymy je zyc, dzielic sie, kochac i pokonywac przeszkody i troski.
Wychowamy je w milosci i szacunku do Boga, pokazemy jak milowac innych i jak nie tracic wiary w trudnych chwilach.

Bog bedzie pasterzem naszej milosci i naszej rodziny, podazamy tym szlakiem pelni zaufania i bez strachu, bowiem nawet jesli zgubimy kierunek na naszej drodze zycia, to On bedzie przy nas by nam wskazac te wlasciwa, tak jak Ojciec swoim dzieciom tak jak my naszym.

Z gory dziekuje no najwyzej jak nikt nie bedzie w stanie to bede wklejala plskie znaki po literce
zaraz wklejam i poprawiam

Mąż i żona...
Stary 2008-05-16, 10:02   #2637
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Bedziemy nierozlaczni by nasza milosc mogla stala solidnie, razem pokonamy przeszkody ktore sie przed nami pojawia.
Lulu nie zrozumialam o co chodzi tu gdzie podkreslilam, jak to ma brzmieć?

Mąż i żona...
Stary 2008-05-16, 10:03   #2638
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dziewczyny, ale piękną pogodę ma dzisiaj Mbu83 na swój ślub - słońce, niebieskie niebo, prawie brak wiatru. Aż jej zazdroszczę, bo ja miałam pochmurne niebo i deszczyk...
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 10:05   #2639
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale piękną pogodę ma dzisiaj Mbu83 na swój ślub - słońce, niebieskie niebo, prawie brak wiatru. Aż jej zazdroszczę, bo ja miałam pochmurne niebo i deszczyk...
no rzeczywiscie i niech tak juz zostanie

Mąż i żona...
Stary 2008-05-16, 10:12   #2640
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
no rzeczywiscie i niech tak juz zostanie
A Ty skąd to wiesz? Bo ja to widzę przez okno - a Mbu83 ma ślub w tym mieście, w którym mieszkam
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości