|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Jesusmaria, slubne zdjecie z ginekologiem
|
|
|
|
#2582 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;76160421]Ale za PRL był świetny design, dużo duńskiego wzornictwa, itd. Dopiero potem się zepsuło.
Zapisz [/QUOTE]Moim zdaniem trudno o regułę. W moim mieście przy remoncie kamienicy z początku XX wieku zniszczono polichromie na klatce schodowej.Do zabytkowych budynków doczepiono architektoniczne koszmarki, ale z drugiej strony jest wspaniale zaprojektowane osiedle. Na początku lat 90 Polacy zachwycili się tandetą i plastikiem. Drewniane domy obowiązkowo były sidingowane. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Na pewno lada chwila wpadnie ktoś ze sztampowym hasłem: o gustach się nie dyskutuje
Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2017-08-09 o 12:20 |
|
|
|
|
#2583 | |
|
BAN stały
|
To jest prawdziwy nowotwór toczący polski krajobraz
![]() Cytat:
![]() [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;76160421]Ale za PRL był świetny design[/QUOTE] Szczególnie przedmioty użytkowe lat '60 i '70 Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2017-08-09 o 15:40 Powód: dach, nie sufit :P |
|
|
|
|
#2584 |
|
Inez
|
Jechałam dzisiaj kochanym jak zawsze busem prywaciarzem. Startujemy z parkingu, jakaś zagapiona kobieta macha przez okno, kierowca się zatrzymuje. Kobieta kupuje bilet, a facet zamiast go normalnie wydać to jedną ręką wciąż prowadzi. Kręci jakoś tak, że ja siedząc się przytrzymuje.To był mały parkingu, gdyby się zatrzymał nikomu by nie przeszkadzał. Wiecie jak szarpie w tych busach. Kobieta przytrzymuje się czego może, ledwo się utrzymuje. W końcu się przewrócił i dość mocno przywaliła w okolice drążka do zmiany biegów. Krzyknęła "ała", widać było że musiało ją to zaboleć. Ja przerażona pytam czy wszystko ok itd. A kierowca stwierdził, że trzeba było wcześniej kupić bilet, a nie pisać SMS. Jeszcze jakaś babka z tyłu się drze, że "w czasie jazdy się nie stoi".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2585 |
|
Konto usunięte
|
I tu już jest kwestia władz. O ile jestem w stanie pojąć niechęć do podporządkowania się kiedy ktoś stawia dom (naród wiele lat zniewolony toć i potrzeba swobody, jak głoszą słowa hitu disco polo) o tyle jeśli chodzi o budynki publiczne nadzór powinien być. Dopiero od niedawna pilnuje się, by w zabytkowych częściach miast logo sklepu czy knajpy nie kłóciło się z estetyką otoczenia. Na świecie to norma od zawsze. W starej dzielnicy Kioto jest sklep Hermesa, fantastycznie wkomponowany, nie ingerujący w harmonię krajobrazu. Wielu możnych tego świata kupuje posiadłości w modnej Toskanii i muszą się podporządkować czyli co posadzą lub postawią na tej ziemi, o remontach nie wspominając. W Ferrarze nawet odcień okiennic musi być ustalony.
Co do mieszkań to mam spore doświadczenie w poszukiwaniu takowych z zaznaczeniem, jakie elementy są warunkiem niezbędnym. Janusze wydzwaniają, piszą maile i jeszcze pytają dlaczego nie. Bo przecież jak nie zachwyca skoro zachwyca, no i "mieszkanie jest po remoncie". W mieszkaniu, które kupiłam na wynajem intrygują mnie takie 3 kostki luksferów w odległości ok.30 cm jeden od drugiego, na górze ściany między jednym a drugim pomieszczeniem. Nie żeby mi to przeszkadzało, ale wygląda, że musiało być pracochłonne.Wiem,że były modne luksfery, ale raczej ścianki, a nie takie 3 kostki. |
|
|
|
#2586 |
|
BAN stały
|
oj tak. byłam wręcz w szoku, jak ładne może być centrum zwykłego miasta, gdy sklepy i restauracje mają tylko zwykłe szyldy, a nie ogromne banery zasłaniające pół budynku i jakieś świecąco - migające strzałki jak z burdelu.
|
|
|
|
#2587 |
|
Konto usunięte
|
Masa ludzi tego nie docenia stąd nie dziwię się akcjom śmietnikowym. Chyba wczoraj wkleiłam artykuł o tym. To, że nie docenia, nie podoba im się to ich sprawa, ale wielu nie wierzy, że wyrzucane przedmioty po "cioci Władzi" są warte (w sensie materialnym) o wiele więcej niż te elektroniczne gadżety. I tracą "kasę".
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek o kredycie założony przez kobietę w ciąży i natychmiast komentarz, że jak można zrobić sobie kolejne (drugie) dziecko w takich warunkach.
Nigdy mnie nie przestanie zadziwiać gdy ludzie niepytani (bo nie tego dotyczył wątek) włażą z butami w życie innych, krytykując ich wybory życiowe. To już chyba nie jest nawet brak taktu, tylko zwyczajne chamstwo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2589 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie tak dawno temu (wczoraj zdaje sie?) kobieta w ciazy powiedziala, ze nie jest typem oszczedzajacym na czarna godzine, tylko raczej korzysta z zycia. Tez jej sie oberwalo. |
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie koszmarem na równi z reklamami jest wszechobecna pasteloza na blokowiskach
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ze to było kilka dni temu ale mówiłam ze jak znajdę to wrzuce:
https://m.facebook.com/story.php?sto...55531087883030 Sprawa sieciowek i rozmiarów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2592 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sądzę, że ci szyjący w Azji mogą się gubić w rozmiarówkach, a nie sądzę, by polscy potentaci się tym przejmowali. 42 we Włoszech to mały rozmiar. Może to włoskie rozmiary. |
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rozmiarów, to nawet nie co sieć to inne, ale co rzecz to inne
Taki h&m na przykład. Sukienkę z niego noszę rozmiar 36. Spodnie materiałów 38. Ostatnio w jeansy weszłam dopiero 42-44 i to tak na wydechu. Wiec jak widać da się spitolic nawet w zakresie jednej kolekcji.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2594 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiela się bzdury typu własny pokój, a tymczasem w ekskluzywnych szkołach z internatem właśnie mieszka się wspólnie z kimś i jest to element edukacyjny, uspołeczniający. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mogę uwierzyć w to chamstwo i wyzywanie szczupłęj dziewczyny od grubych...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2596 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ich przypadku chyba są większe problemy (wykorzystywanie taniej siły roboczej) niż nadwyrężenie czyjegoś ego, bo nie zmieścił się w dotychczasowy rozmiar. W Peru za mała była dla mnie koszulka L choć nosiłam S. Powinnam lamentować? |
|
|
|
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
w Tally Weijl bodaj
|
|
#2599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2600 |
|
Konto usunięte
|
Aha, nie czytałam. Dla mnie wiele rzeczy niepasujących mimo niby "dobrego rozmiaru" to rzecz normalna. Po prostu trzeba wrócić do krawcowych i wtedy wszystko będzie idealnie. W dobie globalizacji, różnych rozmiarówek na świecie "takie coś nie wiadomo, w jakim rozmiarze" w masowym sklepie to nic dziwnego. Niestety wielu ludzi za cenę z sieciówki chciałoby mieć buty jak od Kielmana czy sukienkę leżącą jak od Valentino.
|
|
|
|
#2601 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiaj Sinsay - jedne spodnie w rozmiarze xs luźne, inny model l akurat. Idzie zdziczec. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2602 |
|
Konto usunięte
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;76174911]Dzisiaj Sinsay - jedne spodnie w rozmiarze xs luźne, inny model l akurat. Idzie zdziczec.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] To jest masowa produkcja, pomyłki w metkowaniu muszą być na porządku dziennym. |
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
Nie, pomyłki w metkowaniu to nic oczywistego i do czego trzeba przywyknąć (szczególnie, że to raczej nie pomyłki a chaos z rozmiarami). Chyba że tak samo "na porządku dziennym" jest dla Ciebie kupowanie mleka ukrytego w kartonie soku pomidorowego czy mrożonych brokułów w opakowaniu z truskaweczką
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2604 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ewidentny "problem" człowieka z "lepszego" świata. |
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7617081 6]
Nie tak dawno temu (wczoraj zdaje sie?) kobieta w ciazy powiedziala, ze nie jest typem oszczedzajacym na czarna godzine, tylko raczej korzysta z zycia. Tez jej sie oberwalo.[/QUOTE] To o mnie hehe no bywa mnie akurat, nie obchodzi, czy ktoś ma na koncie 10 tys. 100 tys. czy debet, albo kredyt. Niestety czasami ludzie lubią zaglądać innym do portfela. Nie pamiętam czy tutaj pisałam jak koleżanka moje zakupy skomentowała "kto bogatemu zabroni", bo czasami sprawiam sobie przyjemności. Bywa ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#2607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7613164 6]Najbardziej januszowi sa ci, ktorzy bezmyslnie podazaja za moda. Od lat proponuja nam na wybiegach noewygodne ciuchy, buty z plastiku i rozne takie. Nigdy ich nie kupilam. Moda przemija szybko, podstawowe potrzeby ludzi sa dosyc stabilne.[/QUOTE] TaAK. Podobnie z wnętrzami. Urządzilam sobie lokum w moim odczuciu ponadczasowo. Zdarzyło mi się usłyszeć opinie, no że ok, ale jakby tak były białe meble i miętowe dodatki, to byłoby ładniej. Byłoby do kolejnej zmiany mody. Cytat:
I wyglądałam koszmarnie, bo do mojej sylwetki ten typ ubrań zupełnie nie pasuje. Cytat:
No i jak dziewczynka (przynajmniej moja) ma do wyboru legginsy: żółte, zielone, szare, granatowe, blekitne, blady róż, to oczywiście wybierze z fochem blady róż i pyta czy mogę jej kupić legginsy w takim kolorze i wskazuje na zarowiasto różowa spódnice. ierzalnie w sklepie, kolejka do kabin na kilka osób. Zniecierpliwiona Grażyna postanowiła przymierzyć ubrania... na korytarzu przy przymierzalniach Bo som lustra? No som! Można przymierzyć bez stania w kolejce Z innej strony lepiej tak już się wpychac [/QUOTE]Tez tak robię. Gdzie tu Grażynizm? Kolejkę w ten sposób przyspieszam. To moj stały patent na zakupy jak spodziewam się kolejek do przymierzalni czy w miejscach gdzie przymierzalni brak. Obcisły top i rozkoszowana spódnica. |
||
|
|
|
#2608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje 0,2 kg łososia ostatnio.
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O właśnie w takim Czyli np. zamiast piersi z kurczaka wezmę na obiad łososia. Przy jednej osobie to jest różnica w kosztach mniej więcej 7-8 zł. Wielkie burżujstwo ![]() Komu innemu raczej bym tak nie skomentowała, no chyba że sam by stwierdził coś w stylu "aaa dobra, biorę duża sałatkę zamiast małej". |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

Taki h&m na przykład. Sukienkę z niego noszę rozmiar 36. Spodnie materiałów 38. Ostatnio w jeansy weszłam dopiero 42-44 i to tak na wydechu. Wiec jak widać da się spitolic nawet w zakresie jednej kolekcji.
mnie akurat, nie obchodzi, czy ktoś ma na koncie 10 tys. 100 tys. czy debet, albo kredyt. Niestety czasami ludzie lubią zaglądać innym do portfela. Nie pamiętam czy tutaj pisałam jak koleżanka moje zakupy skomentowała "kto bogatemu zabroni", bo czasami sprawiam sobie przyjemności. Bywa 
Bo som lustra? No som! Można przymierzyć bez stania w kolejce