|
|
#301 |
|
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mój tez lubi spać na brzuszku
większość dnia tak spędza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Asia super! 4h zazdro ![]() Mój juz bardzo ładnie i wysoko podnosi główkę. Az sie martwię czy to nie wnm bo ma 3 tyg :/ a juz od dłuższego czasu potrafi ja podnosić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny troche nie na temat.
Chodzi o zakupy w h&m przez internet. Jak wyglada sprawa ze zwrotami i zwrotem pieniędzy bo ja nie mam szans na zakupy z małą. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#303 |
|
MerDer 4ever
|
Darietta moja położna mówiła, że na brzuszku dziecko ma najlepsza i prawidłowa pozycje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, bardzo ładny przyrost wagi, gratuluje! Moja unosi głowę jak jest na brzuchu.
Darietta - bardzo prawdopodobne to co piszesz odnośnie pozycji w której Wiki czuje sie bezpiecznie. Co do H&M - zwracają, tylko długo trzeba czekać, często 3-4tyg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Asia
Zazdroszczę spania Jasia i czekam az Hugo będzie tak spał. Taedio Hugo też tak głowę unosi wczoraj trzymał ponad minutę ... pytałam położna mowiła, że.nie widzi nieprawidłowości na razie. Hugo pospał aż 30 min :/ i krzyk za cyckiem. Bosz... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukałam informacji na ten temat ale nie znalazłam nic |
|
|
|
|
#307 |
|
MerDer 4ever
|
Mała uspokoiłaś mnie trochę, dzięki
Mój teraz fajnie śpi czekam az sie obudzi zeby ściągnąć mu bodziaka. Niby na krotki rękaw a i tak gorąco. Darietta w wózku tez tak wożę :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
A ja modra matka polka patrze na termomert fajnie chlodno to mysle idziemy do pediatry po skierowanie na usg bioderek i odrazu sie zapiszemy.
No to biore mala schodzimy do wozka a tu juz taki skwar (roznica 20minut) no ale jak juz nas zarejestrowalam do lekarza to poszlysmy. I wracalysmy po 12 w ta najgorsza pogodne. Upal niemilosierny. A co lepsze mala spala sobie smacznie. A co mnie najbardziej zaskoczylo mala wazy juz 4,5kg 😮 a mamy miesiac i 4 dni. A gorsze wiadomosci ze usg dopiero 15 wrzesnia. Coz trzeba czekac.. A moja jak na brzuchu lezy to nie podnosi glowy. Ale ja bardzo zadko ja tak klade i moze nie wie o co chodzi.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam rehabilitanta - nie ma ograniczenia czasowego co do układania dziecka zdrowego na brzuchu, jeśli ono to lubi
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Mój uwielbia spać na brzuszku. Najbardziej niekomfortowa jest pozycja na plecach. Od razu mu się załącza odruch moro. A co do dźwigania głowy to mój już ją na parę sekund podnosi ale on potrafił przekręcić głowę na bok w tej pozycji od urodzenia wiec nie sugerowałabym się. A mamy 3 tygodnie jutro.
Darietta, mi terapeuta metody Bobath mówił że można kłaść do bólu. Mój nawet w nocy tak śpi. Tylko lepiejzeby Wiki potrafiła już głowę w tej pozycji przełożyć. Boku na bok to wtedy w nocy będzie bezpiecznie. Byliśmy w mojej firmie, u księgowego i na końcu w zusie. Wojciech już stracił w zusie cierpliwość i syrena się włączyła. Oczywiście się okazało że mój zakład pracy źle mi druk do zusu wypełnił:/ a ja mam tam 25km;/ na szczęście koleżanka mi odbierze poprawiony i przywiezie bo będzie nas odwiedzać. Oby już było ok... Tak mi było szkoda młodego w tym foteliku 2h cały się upocil a jak się rozpłakał to łzy jak grochy mu leciały a ja do domu prawie na sygnale jechalam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Bojciu biedny jak ja.nie lubię jak Hugo tak płacze po za domem gdy za bardzo wziąść go.nie mogę Darietta Hugo.na spacerze zawsze na brzuszku trwa to.ok 2h. W domu czasami w leżaczku tak zaśnie. Hugo sie wyspał rano chyba... poprawił potem krótką drzemką i koniec spania... Spacer odpada bo co 20 min mamy ulewę... duchota i deszcz i tak siedzimy i sie cyckujemy co chwilkę bo tak mu najlepiej. Nie zrobiłam zakupow na.obiad, ale mama przyniosła mi.gorące pierożki prosto z pierogarni i leżą sobie juz na dnie mojego brzuszka ![]() Ja upiekłam babeczki, a dawno nie było pulpowych babeczek ![]() A kp dziś co 30 min dosłownie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#312 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda współczuje jazdy w tym ukropie
Mój tez potrafi główkę przekładać i w nocy tez go kładę na brzuszku. Tak jak u Ciebie na plecach od razu sie wybudza przez odruch moro. Mi tata kupił fasolkę szparagowa także odbiorę kartofle, usmażę jajo i obiad jest. Do tego kupił śliwki i przekonuje mnie do ciasta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie mam przecież fasolkę
to.już na jutro Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tmjak do tej pory raz spał na brzuchu. Trochę boję się tak kłaść jak wiem, że nie mogę co chwila zerknąć czy wszystko gra. Co prawda głowę z boku na bok przekłada i właśnie też już podnosi na dłuższą chwilę, ale trochę się boję.
U nas po prawie godzinnej zabawie na macie padł po 11 i nadal śpi. Była lekka pobudka, ale chwilę go przytuliłam do siebie i śpi
|
|
|
|
#315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wywiesiliśmy z Nikosiem pranie na dworze i siedzimy teraz sobie, nawet nie jest tak źle bo wiatr przyjemny wieje.
Cytat:
muszę jeszcze ziemniaki obrać.Mój sam w nocy na brzuch się kładzie, on też od urodzenia umie sobie w tej pozycji główkę przełożyć z boku na bok. I na razie na tyle podnosi ![]() Pestycyda biedny Wojtek się umęczył w tym upale! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda ajjj
Ale Was przegonili na darmo U nas tak jak wczoraj była 1 kupa, a 2 po czopku, tak dzisiaj jest jedna za drugą, już straciłam rachubę, bo część mąż przewijał Zapomniałam napisać po wizycie u pediatry, że w naszym luxmedzie jest możliwość 5w1 i na tę się chyba zdecydujemy + płatne pneumokoki... Ale jeszcze musimy to przemyśleć i obgadać z mężem. Łucja też potrafi czasem obrócić głowę z boku na bok, jak leży na brzuchu to podnosi ją trochę, a jak ją męczą bączki to pełza jak szalona - wierzga nóżkami i przez to się przemieszcza... Oczywiście stresuję się czy nie ma napięcia mięśniowego, bo np. w czasie przewijania prostuje i tak sztywno trzyma nóżki że ciężko mi je zgiąć, mocno też zaciska rączki w piąstki. Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-08-11 o 13:39 |
|
|
|
#317 |
|
MerDer 4ever
|
Jon piona
![]() Sill mój tez pełza do przodu. Z reszta na boki tez sie kręci. Owsiki w tyłku ma czasami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle boję się ją układać na brzuszku jakoś nie czuje tej pozycji. Boje się ze coś jej połamie. |
|
|
|
|
#319 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pisałyście o spaniu na brzuszku, moja malutka nie lubi, tak mi się wydaje, ale zauważyłam, że przy problemach brzuszkowych uspokaja się leżac w ten sposób. Główkę też unosi i przekłada na druga stronę. Nocka ok, tzn. pobudki co 2-3 h czyli standard. Kupa wielkości jej główki o 4 rano też mnie bardzo ucieszyła ![]() Cytat:
W sałatkach zielenina, kapusty jeszcze nie miałam, tż miał do obiadu. Owoce są często, dziś na drugie śniadanie była sałatka owocowa właśnie (borówki, winogrono, melon, jabłko, słonecznik i coś tam jeszcze), warzywa do obiadu też i na kolacje sałatki głównie warzywne właśnie. Na śniadanie dziś pieczywo z twarogiem truskawkami i chia. Cytat:
Dokładnie, zakupy, benzyna, prąd na ugotowanie tego wszystkiego, czas. Cytat:
U mnie jest prężenie, kurczenie nóżek, płacz,twardy brzuszek. Cytat:
Kciuki za kupkę ✊️ Właśnie ta różnorodność jest fajna, ja na codzień nigdy tylu różnych produktów nie spożywałam jak gotowałam sama. Cytat:
Współczuję. Biedna Pestka i Wy też. A jak to jest z tym wybudzaniem do karmienia, już tego nie robisz? Cytat:
Haha miałam ostatnio podobnie ![]() Cytat:
Jaką masz matę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam u fryzjera pociąć włosy i też czuje sie o wiele lepiej. Golilam nogi i ogolnie ogarnęłam się. Czuje że żyje
![]() Dzis byliśmy w poradni neonatologicznej i wszystko ok. Pani nie widziała nic niepokojącego. Moja Alicja waży już 3780g w 5 tż. Gdzie waga urodzeniowa to 2750g ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#321 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas afera z chrztem! tesciowa pytala kilka razy kiedy i kto bedzie chrzestnymi. odpowiadalismy ze na razie sie nad tym nie zastanawialismy i ze jest jeszcze czas. no i wczoraj dopadła męża na ogrodku i zaczeła mu płakać że jest strasznie zawiedziona że nie chcemy chrzcić! że mamy sie zastanowić co robimy bo mieszkamy u nich w domu a oni są katolikami itp... masakra Cytat:
a teraz w dzien karmimy sie równo co godzine od rana.. Cytat:
Cytat:
![]() nasz podnosi glowe az sie czasem boje czy tak powinien juz sam trzymac? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos takie zwykłe piankowe puzzle. Na matę edukacyjną za mały, ale mamy już fisher price przyjaciele z lasu tropikalnego.
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siil mój za to przy nocnym przwijaniu podkurcza nóżki tak że nie mogę mu zapiąć pieluchy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusia, brawa za wagę
no i gratuluję że udało się ogarnąć swoją osobę. Zawsze lepiej to się człowiek czuje![]() Ja staram się codziennie chociaZ krem bb i tusz do rzęs użyć żeby lepiej się ze sobą poczuć. Rzadko tylko włosy myje jak na siebie bo potrafiłam codziennie a teraz udaje się raz na 3 dni:p Minini, hahaha ale Twoja teściowa ma fantazje. Aż strach się bać jakbyście faktycznie nie chcieli chrzcić co teraz coraz częściej się zdarza. Żyć by nie dała ![]() Dziewczyny nie bójcie się tego układania na brzuchu. Nawet jak dzieci nie lubią to trzeba je trochę przymusić to jest bardzo ważne w rozwoju dla takich maluchów!Właśnie uspilam mojego... 3h się darł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#327 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ty to masz z tą teściową... Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasza waga to 4300 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#329 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Mój w ogóle bardzo mało leży na brzuszku.
Raz, że wtedy zawsze głowa w górze, dwa, że jakoś boję się go tak kłaść ![]() Jak Wasze maluchy tak śpią to mają nogi na żabkę? Cytat:
Cytat:
Już myślalam, że trafiłam na jakieś wadliwe opakowanie Kiedyś dałam mamie maskę do twarzy z Yves Rocher - opakowanie było puste, nawet nieubrudzone produktem Cytat:
Ja chciałam się wstrzymać z 3-4 tygodnie. Teraz mały wkłada sobie łapki do buzi, wydaje mi się, że już lepszy smok. Cytat:
Cytat:
Mój jeszcze nie płacze łzami. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#330 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka jeśli nie bedzie potrzeby to po co
jak wkłada łapki do buzi tzn że głodny Widze, że dzisiaj co druga ma taki sam obiad Wypralam chustę trzeba ja prasować przed wiązaniem? Jak z łamaniem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

większość dnia tak spędza

jak ja.nie lubię jak Hugo tak płacze po za domem gdy za bardzo wziąść go.nie mogę
i leżą sobie juz na dnie mojego brzuszka
muszę jeszcze ziemniaki obrać.
Ale Was przegonili na darmo

tylko wlasnie je na spiocha i tak.się nie naje za bardzo, tak myślę więc budzi sie częściej.
co prawda równocześnie walił do pampersa ale csss