Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-13, 19:18   #361
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
No ładnie, ja dwa przytyłam 😊😀 jak Wy to robicie, że chudniecie??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mdli mnie od rana do nocy i jem z przymusu i rozsądku
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 19:22   #362
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:

Nie chce mi się jeść, jem mniej niż przed. Większość rzeczy ugryzę/spróbuję i oddaję partnerowi bo mi nie smakuje.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 19:43   #363
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Mdli mnie od rana do nocy i jem z przymusu i rozsądku
To hormony chyba zaburzają mój zdrowy rozsądek

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 19:47   #364
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Zapraszamy!! W nocy u nas lało jak z cebra! I przygotuj się na komary 😑

Koma a skąd jesteś? Z Trójmiasta?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 19:49   #365
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No ładnie, ja dwa przytyłam jak Wy to robicie, że chudniecie??

Ja też chudne. A nie wymiotuję. Dziwne...

Motylek super, że wszystko ok. Masz foteczke?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 19:52   #366
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Lada moment wyjdzie słońce nie wiem jak od Gdańska sprawy się mają, ale u nas (bliżej Kołobrzegu) - to będzie sloneczny dzień.

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Juana, dawaj też w wolnej chwili znać jak znosisz podróż. Jak samopoczucie i czy faktycznie doskwieraja nogi

Oczywiście później doczytalam już skąd jesteś zawsze za wcześnie zadaje pytanie

Dziewczyny nie wiem czy jutro będę miała czas jeszcze wejść na Wizaz ale proszę o kciuki za wizytę o 17:20

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej... wczoraj skończyłam o 22:30, dzisiaj znowu na 14. Teraz sobie odpoczywam i czekam aż Mężuś zrobi śniadanie )

Ilsa, proszę, dopisz mi wizytę 31.07

Nadalka do jakiego lekarza w G. idziesz na prenatalne? Będę w tym mieście w następnym tygodniu i nie wiem czy tam nie wybrać się na prenatalne

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 19:56   #367
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Oczywiście później doczytalam już skąd jesteś zawsze za wcześnie zadaje pytanie

Dziewczyny nie wiem czy jutro będę miała czas jeszcze wejść na Wizaz ale proszę o kciuki za wizytę o 17:20

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Nadalka do jakiego lekarza w G. idziesz na prenatalne? Będę w tym mieście w następnym tygodniu i nie wiem czy tam nie wybrać się na prenatalne

Do Trójmiasta ode mnie już jest ładny kawałek 😊 Pomorze środkowe 😊 a kciuki będziemy trzymały!! Pokaż później Malucha koniecznie

Stary 2017-08-13, 19:57   #368
parapet
Zadomowienie

Motylku, teraz to już relaksik i leżonko. Super, ze wszystko dobrze
pretty_giel, kciuki i miłego podglądania 😁

Mi trochę apetyt wraca. Waga stanęła Czasem wciąż trudno mi wymyślić sobie coś do zjedzenia, dalej nie wszystko pasuje🙂 Ale albo jest lepiej, albo trochę przywykłam.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 20:03   #369
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Motylek dobrze że z fasolka wszystko ok
My jesteśmy po grillu. Zaraz kąpiel małej i usypianie

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 20:05   #370
Koma1002
Zadomowienie

Wiecie co, mam dylemat. Zaplanowalam sobie na jutro pappe. Z mojego tp wyliczonego na pierwszej wizycie wychodzi, że nie będzie skończonego 10 tygodnia (9+5), ale z ostatniego usg ciąża ma 10+5 ... i jestem w kropce. Brać pod uwagę ostatnie usg?? Doradzcie mi bo ja zglupialam

Stary 2017-08-13, 20:06   #371
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, mam dylemat. Zaplanowalam sobie na jutro pappe. Z mojego tp wyliczonego na pierwszej wizycie wychodzi, że nie będzie skończonego 10 tygodnia (9+5), ale z ostatniego usg ciąża ma 10+5 ... i jestem w kropce. Brać pod uwagę ostatnie usg?? Doradzcie mi bo ja zglupialam

Weź średnia czyli 10 plus 3 czy tam dwa

Stary 2017-08-13, 20:27   #372
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Weź średnia czyli 10 plus 3 czy tam dwa

Dzięki 😚 ja miałam w oczach obłęd i panikę.

Stary 2017-08-13, 20:40   #373
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
No ładnie, ja dwa przytyłam jak Wy to robicie, że chudniecie??

Ja mam dietę i taki przykaz od lekarza, żeby nie przytyć w ciąży. Nawet delikatnie sugerował, żebym schudła na początku jeśli dam radę, oczywiście bez głodzenia się, po prostu 5 zdrowych posilkow i bez słodyczy (a zjadam max 3 posiłki o objętości ok 1/3 tego co wcześniej).
No i mnie kompletnie teraz nie ciągnie do słodyczy, a przed ciążą- musiałam codziennie coś słodkiego wrzucić na ząb.
Poza tym ja schudłam bo dużo chodziłam po górach. Nie wiem jak będzie teraz po urlopie. Na razie nadal spada po 0,2- 0,5 kg na tydzień więc niedużo, ale cały czas w dół. I bardzo mnie to cieszy

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 20:40   #374
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

A nie masz możliwości zmiany terminu?
Pytałam pani gdzie się rejestrowałam i powiedziała ze robi się między 11 a 14 tyg., ale najlepiej w 12 tyg. Bo najlepiej wszystko widać.
Jak masz możliwość to może zaczekaj jeszcze z tydzień.

Stary 2017-08-13, 20:41   #375
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Ja mam dietę i taki przykaz od lekarza, żeby nie przytyć w ciąży. Nawet delikatnie sugerował, żebym schudła na początku jeśli dam radę, oczywiście bez głodzenia się, po prostu 5 zdrowych posilkow i bez słodyczy (a zjadam max 3 posiłki o objętości ok 1/3 tego co wcześniej).
No i mnie kompletnie teraz nie ciągnie do słodyczy, a przed ciążą- musiałam codziennie coś słodkiego wrzucić na ząb.
Poza tym ja schudłam bo dużo chodziłam po górach. Nie wiem jak będzie teraz po urlopie. Na razie nadal spada po 0,2- 0,5 kg na tydzień więc niedużo, ale cały czas w dół. I bardzo mnie to cieszy

Dokładnie. Ja nie mogłam. wytrzymać bez czekoladki, ciasteczka. Teraz. Mogłyby nie istnieć. Jakoś w ogóle nie myślę o słodyczach.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
A nie masz możliwości zmiany terminu?
Pytałam pani gdzie się rejestrowałam i powiedziała ze robi się między 11 a 14 tyg., ale najlepiej w 12 tyg. Bo najlepiej wszystko widać.
Jak masz możliwość to może zaczekaj jeszcze z tydzień.

Ale Koma robi Pappa. Czyli test z krwi?

Stary 2017-08-13, 20:42   #376
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

A czemu tak masz? Jeśli juz pisałaś, to musiałam przeoczyć. A jeśli nie chcesz pisać, to oczywiście rozumiem
Stary 2017-08-13, 21:05   #377
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Asiula, w mojej apce piszą, że po 10 tyg objawy maleją. Ja od kilku dni już nie musze się zdrzemnąć. Sił jeszcze nie przybywa, bo męczę się szybko. Cyc mało boli, ale rozmiar trzyma. Mdłości minimalne. Jedynie wstręty smakowe i zapachowe się utrzymują.
U mnie zmalalo zmeczenie, czyli jak klade corke na drzemke w weekend to spie z nia tylko godzine, a nie dwie. A jak zasne przy usypianiu wieczorem to maz jest mnie w stanie dobudzic, zebym przynajmniej umyla zeby. Wczesniej probowal, ale sie nie dawalam Za to mdlosci sie nasilily i nie odpuszczaja...

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Co kilka miesięcy, nie jakoś super często Jest programistą i czasem sprzedaje produkt firmy (kod) albo jedzie na konsultacje

Co to za firma, co wysyla programistow w takie delegacje? Mnie co najwyzej na drugi koniec miasta, jak trzeba u klienta cos posprawdzac. A tak to trzymaja nas w biurze albo w domach, czyli jednak nie trafilam idealnie Do Stanow to tylko dwoch szefow ostatnio na konferencje polecialo

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
U mnie na razie wie tylko szef. Kolegom z biura powiem po prenatalnych

A na obiad dzis - znowu rybka

Tez chcialam czekac do prenatalnych z mowieniem wszystkim, ale po kolei dochodza kolejne osoby, ktore sie domyslaja. Mielismy w czwartek specjalna okazje z winem musujacym w czasie pracy. Wzielam kieliszek z nadzieja, ze nikt nie zauwazy, ze wcale nie pije, tylko zamkniete usta umoczylam, ustawilam sie za filarem jeszcze specjalnie. Ale oczywiscie kolejny kolega zaczal sie usmiechac porozumiewawczo i pozniej cicho skomentowal, ze stawia, ze to nie dlatego, ze bede samochod prowadzic...

Cytat:
Mój syn mówi " siostrze tam mięciutko w twoim sadle"...eh kocham go za to "sadło".
Babcia mu kiedyś powiedziała, że "to" - pokazała mu ściśniętą oponke na brzuchu to jest sadło (nie oponka albo tłuszczyk) i on od tamtej pory tak mówi.
Ale mówi też, że kocha moje sadło i jest najlepsze na świecie, więc według niego to chyba nie jest nic złego...

My planujemy corce powiedziec dopiero po prenatalnych, staramy sie uwazac co przy niej mowimy, bo duzo juz rozumie i wie, ze duzy brzuch moze znaczyc, ze w srodku rosnie dzidzia. Juz raz zapytala sie mnie, dlaczego mam taki duzy brzuch. Odpowiedzialam, ze troche za duzo ostatnio jadlam. A ona na to slodko "ale nie tak duzo jak tata, taty brzuch jest wiekszy" Biedny maz stal zaraz obok

Cytat:
Napisane przez polopiryna Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie do swojego grona. Dla pocieszenia powiem wam, że mój brzuch wygląda już na 4 miesiąc. W pierwszej ciąży taki miałam pod koniec własnie czwartego. Też juz spodnie ciążowe zakupiłam, no i wiadomo dresy i sukienki ratują sytuację :P co będzie do końca heh pewnie z 30kg przybędzie
Uff, fajnie uslyszec, ze ktos jeszcze ma juz taki brzuch Juz 3 tygodnie nie nosze zadnych swoich normalnych spodni, tylko ciazowe i sukienki...

Cytat:
Uff...dobrze, że wszystko ok.
Nie tańcuj na razie

Ja dziś miałam mega-Power i co? No musiałam wziąć się za sprzątanie!
Eh...glupia baba!
Na szczęście maz wziął ze mnie przykład i poszedł do piwnicy robić czystkę (nareszcie po 6 latach od wprowadzenia sie) ...ale przecież wiadomo, że nie można facetowi ciągle, co pół roku przypominać, żeby w końcu ogarnął piwnicę więc nic się nie odzywałam i czekałam, nazbierało się tyle rupieci, że już ostatnio nie był w stanie wejść do tej piwnicy. No ale teraz mamy już pięknie- oświetlenie założył, regały ustawił, haki na rowery zamontował, pajęczyny powymiatał...cud miód malina
Ja za to mieszkanie ogarniałam...teraz leżymy jak dwójka staruszków...tu mi strzyka, tam mnie boli.
Tylko syn chodzi jak burza gradowa bo większość dnia przesiedzial w domu...

Zeby mojemu mezowi zaczelo w koncu przeszkadzac, ze do naszego schowka nie da sie wejsc

Cytat:

Proste, wezmy taka pizze o ktorej marzylam w piatek. Przed ciaza jak szlismy w pracy na pizze to spokojnie zjadalam cala. W piatek umieralam z glodu jak szlismy na lunch, ale zjadlam tylko pol, wciskajac w siebie ostatnie kesy. Reszte przywiozlam mezowi. Czuje sie wiecznie glodna, ale jem o polowe mniejsze porcje, wszystko dluzej przezuwam. Teraz juz zaczelam tyc, bo wybieram kiepskie dania i te wszystkie krakersy, rodzynki, teraz jeszcze migdaly, ktore mnie ratuja odrobine przed mdlosciami, troche kalorii maja
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 21:27   #378
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dobrej nocy
za jutrzejsze wizyty

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 21:35   #379
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Dokładnie. Ja nie mogłam. wytrzymać bez czekoladki, ciasteczka. Teraz. Mogłyby nie istnieć. Jakoś w ogóle nie myślę o słodyczach.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Ale Koma robi Pappa. Czyli test z krwi?

Tak tak, pappa- test z krwi. Tylko te terminy różne mnie nurtowaly. Czy aby nie jest za wcześnie

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Tak tak, pappa- test z krwi. Tylko te terminy różne mnie nurtowaly. Czy aby nie jest za wcześnie

Ja niby jem mniej, ale częściej. Przez mdłości właśnie. Właściwie do słodyczy też mnie nie ciągnie, a jednak 2 kg na plusie. Teraz aż się boję patrzeć. Chyba za mało spaceruje 😕😔

Stary 2017-08-13, 21:50   #380
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
U mnie zmalalo zmeczenie, czyli jak klade corke na drzemke w weekend to spie z nia tylko godzine, a nie dwie. A jak zasne przy usypianiu wieczorem to maz jest mnie w stanie dobudzic, zebym przynajmniej umyla zeby. Wczesniej probowal, ale sie nie dawalam Za to mdlosci sie nasilily i nie odpuszczaja...

Co to za firma, co wysyla programistow w takie delegacje? Mnie co najwyzej na drugi koniec miasta, jak trzeba u klienta cos posprawdzac. A tak to trzymaja nas w biurze albo w domach, czyli jednak nie trafilam idealnie Do Stanow to tylko dwoch szefow ostatnio na konferencje polecialo

Tez chcialam czekac do prenatalnych z mowieniem wszystkim, ale po kolei dochodza kolejne osoby, ktore sie domyslaja. Mielismy w czwartek specjalna okazje z winem musujacym w czasie pracy. Wzielam kieliszek z nadzieja, ze nikt nie zauwazy, ze wcale nie pije, tylko zamkniete usta umoczylam, ustawilam sie za filarem jeszcze specjalnie. Ale oczywiscie kolejny kolega zaczal sie usmiechac porozumiewawczo i pozniej cicho skomentowal, ze stawia, ze to nie dlatego, ze bede samochod prowadzic...

My planujemy corce powiedziec dopiero po prenatalnych, staramy sie uwazac co przy niej mowimy, bo duzo juz rozumie i wie, ze duzy brzuch moze znaczyc, ze w srodku rosnie dzidzia. Juz raz zapytala sie mnie, dlaczego mam taki duzy brzuch. Odpowiedzialam, ze troche za duzo ostatnio jadlam. A ona na to slodko "ale nie tak duzo jak tata, taty brzuch jest wiekszy" Biedny maz stal zaraz obok

Uff, fajnie uslyszec, ze ktos jeszcze ma juz taki brzuch Juz 3 tygodnie nie nosze zadnych swoich normalnych spodni, tylko ciazowe i sukienki...

Zeby mojemu mezowi zaczelo w koncu przeszkadzac, ze do naszego schowka nie da sie wejsc

Proste, wezmy taka pizze o ktorej marzylam w piatek. Przed ciaza jak szlismy w pracy na pizze to spokojnie zjadalam cala. W piatek umieralam z glodu jak szlismy na lunch, ale zjadlam tylko pol, wciskajac w siebie ostatnie kesy. Reszte przywiozlam mezowi. Czuje sie wiecznie glodna, ale jem o polowe mniejsze porcje, wszystko dluzej przezuwam. Teraz juz zaczelam tyc, bo wybieram kiepskie dania i te wszystkie krakersy, rodzynki, teraz jeszcze migdaly, ktore mnie ratuja odrobine przed mdlosciami, troche kalorii maja
O jesteś programistka? Ja planuje przez zwolnienie ciazowe i macierzyński się w tym kierunku przebranżowić. Bliźniaki mi trochę pokrzyżowały szyki bo z nimi będzie więcej roboty, ale liczę że dam radę coś na naukę wysupłać.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 22:19   #381
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
O jesteś programistka? Ja planuje przez zwolnienie ciazowe i macierzyński się w tym kierunku przebranżowić. Bliźniaki mi trochę pokrzyżowały szyki bo z nimi będzie więcej roboty, ale liczę że dam radę coś na naukę wysupłać.

Moja dobra kolezanka jest w trakcie takiego przebranzowiania sie, bardzo jej kibicuje Co prawda to jak ona sie do tego zabrala chyba w czasie "urlopu" z blizniakami nie przejdzie, z jednym pewnie tez nie, bo zrobila taki intensywny kurs, kilka tygodni po 8h dziennie, plus zadania domowe. Ale jesli choc troche cie do tego ciagnie to bardzo polecam

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Czy tylko ja siedze i ogladam mistrzostwa w Londynie? Wczoraj pospalam godzinke po uspieniu corki i obudzilam sie na Bolta, dzis tez czekam na sztafety
Stary 2017-08-13, 22:25   #382
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Moja dobra kolezanka jest w trakcie takiego przebranzowiania sie, bardzo jej kibicuje Co prawda to jak ona sie do tego zabrala chyba w czasie "urlopu" z blizniakami nie przejdzie, z jednym pewnie tez nie, bo zrobila taki intensywny kurs, kilka tygodni po 8h dziennie, plus zadania domowe. Ale jesli choc troche cie do tego ciagnie to bardzo polecam

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Czy tylko ja siedze i ogladam mistrzostwa w Londynie? Wczoraj pospalam godzinke po uspieniu corki i obudzilam sie na Bolta, dzis tez czekam na sztafety
Ja z racji posiadania męża - fana wszystkich sportów tez właśnie wróciłam do pokoju i oglądamy. Ale zaraz chyba pójdę spać Dobrej nocy!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 22:31   #383
Pannkaka
Rozeznanie

Dobrej nocy! Teraz zdecydowanie czas spać, bo jutro pewnie znowu usłyszę o 6 rano "mama, już jest dzień?" ;-)

Stary 2017-08-13, 22:31   #384
asiula1306
Zakorzenienie

My bylismy ze znajomymi na kolacji w indyskiej knajpie i oczywiscie maz zamowil chlebki, zupę a drugie wzielismy na pol bo ja wiedzialam ze i tak swojej porcji nie zjem. Bylo pyszne ale zjadlam dwa kawalki mięsa i lyzke ryzu i mialam dosyc. Wzielam wczesniej dwie lyzki zupy i bylam pelna. I jem malenkie porcje ale częściej. Slodyczy w zasadzie nie jem, nie odmowie tylko ciasta. To kupuje regularnie po kosteczce i nawet jak obiad nie wchodzi to ciasto jak najbardziej Czekolady nie jem w ogole od poczatku ciąży a kiedys tabliczke wsuwalam na raz. Od czasu do czasu jakis batonik ale to z lakomstwa.

Chcialam powiedziec ze u mnie lepsze dni sa w weekendy. Nie wiem czy to troche mozg nie działa bo moze jak maz jest w domu to wiecej robimy razem, zagospodarowujemy czas wspolnie i nie mam czasu myslec o tym jak sie czuję. A jak siedze w tygodniu w domu to z automatu rozmyslam i moze sobie wmawiam chociaz dzisiaj spałam. Rano zle sie czulam, bylo mi duszno, jakos tak slabo. Wrocilam do domu, polozylam sie i lezalam do 17

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 23:00   #385
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dobrej nocy! Teraz zdecydowanie czas spać, bo jutro pewnie znowu usłyszę o 6 rano "mama, już jest dzień?" ;-)

U nas będzie podobnie. Tupot stopek rano koło 6 i głosik :" już jest dzień, już się nie śpi, wstawajcie, haloooooo " 😂😂😁😁
Stary 2017-08-13, 23:12   #386
Koma1002
Zadomowienie

Dobrej nocy 😉 do jutra!!

Stary 2017-08-14, 01:18   #387
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu tak masz? Jeśli juz pisałaś, to musiałam przeoczyć. A jeśli nie chcesz pisać, to oczywiście rozumiem
Chyba nie pisałam.
...Bo jestem grubas
Tzn. Przed operacją kręgosłupa dużo ważyłam, ale byłam tak zwanym "mięśniakiem" tj. miałam bardzo ładny poziom % tkanki mięśniowej i procentowy udział tkanki tłuszczowej w dolnej granicy normy...powiedzmy, że wyglądałam na wysportowaną, mocniej umięśnioną niż przeciętna kobieta. Taka crossfit girl

po operacji .. I paru miesiącach bez sportu- wyglądam jak grubas. Tj. Mięśni są tylko ciut słabsze, za to obroslam tkanką tłuszczową bo przyznaję- kompletnie zapuściłam po operacji dietę.
Jak poćwiczę- wygląda to jako- tako. Bez ćwiczeń siłowych, tak na codzień- wyglądam jak kobieta z nadwagą. SZczególnie brzuch mi sie nie podoba.
Porozmawiałam z lekarzem i dietetykiem, który mnie zna sporo lat i ten drugi powiedział, że się podejmie ułożenia diety pod moje potrzeby. Nie jest to stricte dieta odchudzająca. Deficyt kaloryczny robię głównie aktywnością fizyczną. Dietę mam na 2000kcal- to nie jest mało w ciąży, ale też biorąc pod uwagę mdłości- na razie jem raczej w granicach 1400- 1800kcal, a zapotrzebowanie miałam liczone na jakieś 2300 (przed ciążą bo wiadomo, ze teraz te 300kcal wiecej). Dietetyk się zgadza, że patrząc na mnie obecnie można mi na razie uciąć trochę kcal bez szkody dla dziecka. Oczywiście suplementacja musi być. No i na razie po prostu mdłości i uczucie wzdęcia, za małego żołądka nie pozwalają mi jeść więcej.

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Cytat:
U nas będzie podobnie. Tupot stopek rano koło 6 i głosik :" już jest dzień, już się nie śpi, wstawajcie, haloooooo "
Mój brat mnie budził codziennie do szkoły między 5 a 6 rano- oczywisice nawet w niedzielę i w wakacje tekstem "wśtawaj nie ma noci..no nie ma, nie ma NOOOCIIII" miałam ochotę zamordować!
Syn jak to syn swojej matki jest typową sową- od małego może siedzieć do nocy. Ale musi spać co najmniej do 9. Do przedszkola zawsze chodzi na fochu z niewyspania. W weekendy śpi nam czasem nawet do 11!

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 06:41   #388
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dwa dni wolnego tzn ja oczywiście na L4 ale spędzę je z Mężem a jutro o 14 idziemy na spacer rasy naszego psa nad jezioro A na obiad dzisiaj grzybowa, która za mną chodziła

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-14, 07:10   #389
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dwa dni wolnego tzn ja oczywiście na L4 ale spędzę je z Mężem a jutro o 14 idziemy na spacer rasy naszego psa nad jezioro A na obiad dzisiaj grzybowa, która za mną chodziła

A dotarł ten mąż do domu w końcu?

Stary 2017-08-14, 07:40   #390
Pannkaka
Rozeznanie

Ale zimno w nocy bylo, juz wieczorem jak wietrzylam mialam wrazenie, ze sie mocno ochlodzilo, ale nie spodziewalam sie rano zobaczyc na termometrze 6 stopni. Jak jechalam do stacji zalowalam, ze nie mialam rekawiczek

Cytat:
U nas będzie podobnie. Tupot stopek rano koło 6 i głosik :" już jest dzień, już się nie śpi, wstawajcie, haloooooo " 😂😂😁😁
Ha, ja swoja uczylam, ze nie zawsze jak jest jasno jest dzien, wiec przychodzi i pyta, czy to juz. Ustalilismy, ze dzien zaczyna sie o 6 i jak wstaje wczesniej to zabieram ja do lozka i kladziemy sie jeszcze. I to nawet dziala, inaczej czasem bysmy o 4 musieli wstawac

Cytat:
Syn jak to syn swojej matki jest typową sową- od małego może siedzieć do nocy. Ale musi spać co najmniej do 9. Do przedszkola zawsze chodzi na fochu z niewyspania. W weekendy śpi nam czasem nawet do 11!

Myslalam, ze takie dzieci to jak jednorozce, tylko w bajkach

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:

Taki spacer, ze idzie cala masa tych pieskow? Ojej, sama bym poszla Nigdy nie mialam psa i ze mnie to bardziej kociara, ale odkad spotkalam dwa takie corgi na spacerze za kolem podbiegunowym to je uwielbiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości