|
|
#2671 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
A dla mnie "robta co chceta", powinno być cc na życzenie, ale oczywiście płatne jak za prywatna operacje. U mojego męża w pracy jeszcze kilka lat temu robili takie porody, kosztowały 6 tysięcy i czemu nie, jak ktoś chce to wolna wola, każdy ma chyba swój rozum.
Ja np po trzecim dziecku będę robiła cycki, to tez ingerencja w organizm, operacja, poważna jak każda. Zapłacę. I jeśli kobieta jest w stanie zabulic te 6 tysi to czemu nie mantego zrobić? ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Na pocieszenie powiem, ze nie w 100% przypadków i tego się trzymam
|
|
|
|
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się z każdym słowem. Tez nie potrafię pojąć jak decydując się na dziecko kobieta nie przewiduje że po drodze jest poród i ma paniczny strach przed nim który przyprawia o gęsia skórkę i pragnienie cc---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
U nas w lipcówkach 1:1 Jeden starszak hnb i młodszy to przy nim anioł. A drugie dwójka hnb
|
||
|
|
|
#2673 | |
|
luckygirl
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
![]() Ponieważ mam prawie 30 lat i to ostatni czas kiedy moge zająć w ciaze, bo czym bede starsza tym bedzie ciężej i coraz bardziej niebezpiecznie... I oczywiście przewiduje, ze po drodze jest poród. Musiałbym byc naprawdę głupia, zeby tego nie przewidzieć, ale nie każda jest taka odważna jak Wy. Każda jest inna, wiec niestety. Nie spodziewałam sie tylko takiej fali hejtu... Poza tym jak wczesniej wspominałam, mam także astmę, która z tego co wyczytałam jest wskazaniem do cc - a ja jak mam leki to zaczynam sie dusić... Edytowane przez Petit_Papillon Czas edycji: 2017-08-17 o 08:26 |
|
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ale dziewczyny pocieszacie... Nornalnie juz mi sie macierzynstwa odechciewa. Generalnie to chcialabym dodac, ze istnieje jeszcze presja spoleczenstwa i rodziny. Wszyscy ci wmawiaja, ze musisz miec dzieci i taka slabsza osoba w koncu sie zlamie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2675 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Właśnie. Są tez i takie przypadki. Ale przecież każda kobieta to urodzona matka
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
Ja w swojej wypowiedzi nie chciałam nikogo hejtować, straszyć! Tak jak napisałam, mnie.nikt nie ostrzegał,że jest aż tak ciężko. I sobie myślałam przecież on kiedyś śpi to ja wtedy ogarnę siebie, dom itd. Wolałambym wtedy usłyszeć parę nieprzyjemnych historii, które dałyby mi do myślenia.
Dziewczyny ja teraz nastawiam się,że będzie jescze gorzej, bo mój młody był raczej bezproblemowy i sobie myślę, że takiego szczęścia nie mam,a i tak parę razy płakałam. Więc tu rada bierzcie pod uwagę najgorsze wersje, później zdecydowanie jest lepiej mile się zaskoczyć Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
Każda z nas jest inna... Każda ma inne nastawienie do porodu, do macierzyństwa i w ogóle inne pobudki do zajścia w ciążę. Tak jak porody są przeróżne, tak i noworodki. Podam Wam przykład mojej kuzynki. Zaszła w planowaną i chcianą ciążę. Przez cały okres panikowała przed porodem. Mimo bardzo niskiego progu bólu i wielkiej paniki (nawet na szczepienia później z dzieckiem chodził mąż, bo ona mdleje na widok igły), urodziła naturalnie. Trafiło jej się "złote dziecko". Żadnych kolek, płaczy. Dziecko jadło, spało i trzeba było mu pieluchę zmieniać. Ale niestety jak wspomina poród, ma taką traumę, że mówi na dzień dzisiejszy, że nie chce więcej dzieci (może jej się zmieni, może nie). Tak więc nie ma reguły i to że kobieta boi się porodu, nie znaczy że ma rezygnować z macierzyństwa. Bo domyślam się, że chęć posiadania rodziny jest większa niż paniczny strach przed porodem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2678 | |
|
luckygirl
|
Ja absolutnie nie zakładam, ze bedzie cudownie i błogo. Nastawiam sie na to, ze bedzie ciężko, ale mam nadzieje, ze jakos to oboje wytrzymamy, dotrzemy sie
tzn ja bede rozumiała o co Maleństwu chodzi i po pewnym czasie juz bedzie lepiej. Ale jak bedzie to czas pokaże. Nasłuchałam sie tyle różnych historii od moich koleżanek, ze jestem juz chyba nastawiona na każda opcje albo i nie A o porodach nasłuchałam sie tylko najgorszego, także i one mnie w jakis sposób nastraszyły. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
W punkt! |
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się już nie wypowiadam.na temat.porodu ☺ ja miałam lekki i każdej z nas takiego życzę. Po takim porodzie chce się więcej i więcej dzieci
![]() ![]() ja w godzine po porodzie już myślałam że mogę znów rodzić. Jednak decyzję o drugim dziecku przekladalam z różnych prywatnych powodów przez 2 lata. Myślę niech każda przeżywa to wszystko na swój sposób a my w tej grupie nie krytykujmy.sie. Może uda się jakoś trzymać razem i wspierać żeby było łatwiej i żeby było przyjemniej. Jest masa tematów gdzie każda będzie miała inne zdanie...grunt to się nie obrażać i nie urazac będzie dobrze babeczki!!!Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2680 |
|
luckygirl
|
Właśnie o to chodzi - każda przeżywa to na swój sposób. Ma swoje obawy, swoje leki. Jedna boi sie porodu, druga boi sie co bedzie po porodzie, trzecia i tego i tego. I tak jak mówisz zVenus bedzie jeszcze miliard tematów, gdzie zdania będą podzielone.
Ja nie poczułam sie ani urażona, ani obrażona. Po prostu wyraziłam swój punkt widzenia i tyle
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Jaki hejt.
dziewczyny, jak każde odmienne zdanie będziecie nazywać hejtem to nasz grupa nie dotrwa do porodu, trochę luzu proponuje ile kobiet tyle zdań i musicie się nauczyć dyskutować bo naprawdę nim nastanie luty to się wszystkie pozabijają
|
|
|
|
#2682 |
|
luckygirl
|
Ja to odebrałam jako hejt - wybacz. Teksty w stylu - jak sie boisz porodu, masz lek to po co zachodzisz były dla mnie mega złośliwe.
Nie znamy sie wzajemnie i takie ocenianie kogos po paru postach było mało fajne. Nie bede sie juz tak angażowała w dyskusje, ktore niepotrzebnie bede mnie denerwowały a nerw mi poli co starczy i nie chciałabym, zeby moje dziecko urodziło sie znerwicowane
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Luz luz i jeszcze raz luz. Będzie fajnie Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to dla Ciebie hejt to naprawdę współczuje
|
|
|
|
|
#2685 |
|
luckygirl
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Wiesz co nikt mnie nigdy nie hejtowal, ale tak dla mnie to hejt. Poczułam sie troche urażona, bo moze zaraz ktoś ki zacznie zaglądać w macice i jak nie chce rodzic naturalnie to moze nie jestem godna matka. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- I jak to nazwiesz w takim razie? Bo sorry, ale poczułam sie tak, ze ten tekst był skierowany konkretnie do mnie, bo nie przypominam sobie, zeby któraś inna dziewczyna napisała o gęsiej skórce. |
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2687 |
|
luckygirl
|
Wiesz jak dla mnie to juz nie była dyskusja, a naskakiwanie, stad moje skierowanie tego jako hejt - naprawdę nie chce mi sie Tobie tego tłumaczyć, bo Ty swoje, a ja swoje. Twoje pociski miałabym głęboko w poważaniu, bo gdybym sie tym bardzo przejęła to pewnie juz nie zajrzałaby więcej do tego wątku, a jak widać zaglądam i nawet prowadzę z Tobą dyskusje. Twoje podsmiechiwanie tez na mnie nie działa, śmiej sie do woli, jeżeli poprawi Ci to nastrój.
A czy ja kiedyś powiedziała, ze to Twój problem? Nie przypominam sobie... Ty masz gdzies moje odczucia, podobnie jak ja Twoje - także racja, skończmy te dyskusje 🤣 |
|
|
|
#2688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Że o płaskich brzuchach w miesiąc po porodzie nie wspomnę
|
||||
|
|
|
#2689 |
|
luckygirl
|
Figa moze masz racje. Nie wiem - nie zagłębiłam sie w powody powstawania depresji poporodowych. Nie czytałam na ten temat. Napisałam tak jak myslalam, ale skoro mówisz, ze to kwestia działania hormonów to moze i tak to jest.
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pociesza mnie to, że teraz A. może spać na zawołanie.Wczoraj mu powiedziałam, że bobas jak się urodzi to będzie pił mleko z piersi i że on też tak pił to odp. "bleee chyba sobie żartujesz, ja miałem butelke" A jeszcze odnośnie porodów. Ja myślę, że każda z nas jakoś sie boi. Jedne już wiemy co i jak a inne będą po raz pierwszy rodzić. Ja się nastawiłam na najgorsze bóle, bo przecież w tv tak mówią, że to horror itp i jakbym tak czekała to bym urodziła w kiblu. Ale w sumie dzieki temu się miło zaskoczyłam. Dziewczyny, każda jakoś musi urodzić i nie obrażajmy się za inny punkt widzenia, bo do lutego zostanie nas garstka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2691 |
|
luckygirl
|
Nikt sie nie obraza
jak to sie mowi - jak weszło to musi tez i wyjść, a jak wyjdzie to sie okaże.Zmieniając temat - czy któraś z Was jest z Warszawy albo okolic, ale np ma lekarza w Warszawie? |
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny potrzebuje porady
Chcialam sobie kupic ksiazke "W oczekiwaniu na dziecko" i zastanawiam sie czy to stare wydanie jest ok. Niby najnowsze jest z 2010 a nigdzie nie moge znalezc z ktorego roku jest to pierwsze. A roznice w cenie sa ogromne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam tą wersje i nie polecam, strasznie nieaktualna wiedza, wyrzuciłam. IMG_1502964149.720105.jpg |
|
|
|
|
#2694 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Ja mam ta stara - dostałam z pracy, ale kupiłam sobie nowa i ta jest lepsza. Po tym jak kupiłam dostałam tez od przyjaciółki druga, także w tej chwili mam dwie - jedna nowka sztuka bedzie moze na prezent na zaś
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2696 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nikogo nie zauważyłam odmawiania sobie wyjść, czy wakacji, mam nadzieje że i u nas tak będzie.Cytat:
![]() Cytat:
Może też wyjdę na nieprzygotowaną psychicznie do macierzyństwa i takie tam, ale póki co obawiam się o mój stan fizyczny do tej pory byłam aktywna, regularnie ćwiczyłam, miałam swoją wymarzoną figurę. Boję się, że te lata pracy przepadną, pojawią mi się rozstępy i mega obwisły brzuch. Nie chcę tu nikogo urazić. Może to głupi powód ale nic nie poradzę. Już teraz mówię do męża "patrz, urósł mi brzuch", i jego odpowiedź "przecież w ciąży jesteś" Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z takich dobrych książek o ciąży polecam KSIĘGĘ CIĄŻY SEARSÓW. Ma spójna i aktualna wiedzę na temat ciąży. Jest tez druga cześć już o dziecku. A z humorem jest fajna CIĘŻARÓWKA PRZEZ 9 MIESIĘCY. Czytałam starsze wydanie ale nie przypominam sobie żeby pisali jakieś farmazony ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Ale ogółem polecam nowe wydania książek. W ciągu ostatnich lat bardzo się zmieniło postrzeganie dziecka. Odeszło się od musztry i zostawiania do wypłakania i farmazonów typu: niech popłacze to mu się płuca rozszerza 🤦☠♀️. Teraz się pielęgnuje rodzicielstwo w bliskości
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowalam sie i zamowilam nowe w promocji. Przekonalo mnie to ze czesc o dziecku jest z tego roku wiec bardziej aktualnie nie bedzie
Generalnie to chyba juz mi sie wlaczyl tryb wicia gniazda, bo znalazlam u mnie w miescie uzywane moje wymarzone lozeczko i nie moge przestac myslec o kupnie Nie wiem jak to sie skonczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja łóżeczko to nie ale mam namiętna potrzebę kupienia czegoś dzieciowego Noo ale czekam na potwierdzenie płci. Wtedy wyjazd robią wszystkie ubranka z kartonów i będę segregować co zostawić a co sprzedać...
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z takich gadżetów dziecięcych będę myśleć nad wózkiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

zgadzam się z każdym słowem. Tez nie potrafię pojąć jak decydując się na dziecko kobieta nie przewiduje że po drodze jest poród i ma paniczny strach przed nim który przyprawia o gęsia skórkę i pragnienie cc

będzie dobrze babeczki!!!
dziewczyny, jak każde odmienne zdanie będziecie nazywać hejtem to nasz grupa nie dotrwa do porodu, trochę luzu proponuje 

do tej pory byłam aktywna, regularnie ćwiczyłam, miałam swoją wymarzoną figurę. Boję się, że te lata pracy przepadną, pojawią mi się rozstępy i mega obwisły brzuch. Nie chcę tu nikogo urazić. Może to głupi powód ale nic nie poradzę. Już teraz mówię do męża "patrz, urósł mi brzuch", i jego odpowiedź "przecież w ciąży jesteś"