|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
zabka5 ja też będę zdawać w Krakowie i też jeżdżę chevroletem aveo i na razie to nawet nie wiem jakich aut używają w mordzie
tylko aveo? o zmianie nie słyszałam, ale ja nie dam rady przyspieszyć kursu, tym bardziej, że w sumie dopiero zaczynam jak będę bliżej końca to będę się interesować i wtedy będę kombinować, żeby pojeździć autem egzaminacyjnym. Jak nie zapomnę, to zapytam dziś instruktora czy coś o tym wie.angelkaa było o tym parę stron wcześniej, dobrze trafiłaś na pewno nie jest to korzystne dla auta i może być nawet niebezpieczneDusia2704 doskonale Cię rozumiem. Z tego co mi wiadomo u nas w Krakowie terminy są dwumiesięczne i to mnie też wkurza-kolejne jazdy-kolejna kasa,kolejne egzaminy-kolejna kasa, nerwy i oczekiwanie...Co do stresu to też mnie zżera, nie wiem jak to będzie na egzaminie nie umiem za bardzo radzić sobie z nim,tak że nic nie doradzę w tej kwestii na pewno mogę powiedzieć tyle, że to, co ktoś sobie o Tobie pomyśli spokojnie możesz mieć w nosie-na pewno jesteś dobra, w końcu zdasz i będziesz lepszym kierowcą od niejednej osoby, która zdała za pierwszym razem
|
#1622 |
|
Konto usunięte
|
angelkaa post nr 1525 w tym wątku
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7642050]angelkaa post nr 1525 w tym wątku[/quote]
dziękuje
|
#1624 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To co ktoś sobie pomyśli to mam w nosie .Ważne jest to ze teraz już sama czuję że jestem w stanie dać sobie radę na ulicy bez pomocy instruktora (przed pierwszym terminem nie miałam takiego przekonania) .Tylko jeszcze trzeba to pokazać egzaminatorowi .Wiem że zdam ten egzamin - kiedyś , tylko kiedy .A na egzamin jednak czekasz krócej ode mnie, choć też zbyt długo ... |
|
|
|
|
#1625 |
|
Raczkowanie
|
Dusia, jak to kiedy? Zdasz go we wtorek!
Ja też wiem, że kiedyś zdam. Chciałabym jak najszybciej bo najgordze jest to czekanie i oczywście stres. Poza tym staram się żeby przynajmniej raz w tygodniu mieć 2 godzinki jazdy więc i tak koszty rosną a jeszcze opłaty za egzamin ![]() A mój instruktor ani mnie nie chwali, ani na mnie nie narzeka i nie wiem jak wyglądam na tle innych kursantów. To jest chyba najgorsze. |
|
|
|
#1626 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Obyś miała rację i oby to był ten najbliższy wtorek Ja teraz jeździłam od 5 maja, bo wcześniej mnie nie było w domu przez ponad 3 tygodnie i nie miałam możliwości, ale za to jeździłam częściej. Wcześniej to miałam przerwę praktycznie od tego 22 lutego (tylko 2h w marcu jak jeszcze myślałam że będę zdawać w kwietniu). Kosztów wolę nie podliczać , za to bezcenne jest przekonanie że dam sobie radę sama na drodze ![]() A miałam zdawać też 22 kwietnia, w tym samym dniu co Ty , ale nie doszło to do skutku .Yen, spytaj instruktora co myśli: mój ten z kursu (ten drugi) też nic nie gadał i też nie wiedziałam, przed I egzaminem tak przez przypadek wyszło że jest ok, a teraz po prostu spytałam Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2008-05-23 o 12:49 |
|
|
|
|
#1627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7642222] Wiem że zdam ten egzamin - kiedyś , tylko kiedy .[/quote] A ja wiem kiedy |
||
|
|
|
#1628 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Rozeznanie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7642423]Dzięki Yen7
Obyś miała rację i oby to był ten najbliższy wtorek Ja teraz jeździłam od 5 maja, bo wcześniej mnie nie było w domu przez ponad 3 tygodnie i nie miałam możliwości, ale za to jeździłam częściej. Wcześniej to miałam przerwę praktycznie od tego 22 lutego (tylko 2h w marcu jak jeszcze myślałam że będę zdawać w kwietniu). Kosztów wolę nie podliczać , za to bezcenne jest przekonanie że dam sobie radę sama na drodze ![]() A miałam zdawać też 22 kwietnia, w tym samym dniu co Ty , ale nie doszło to do skutku .Yen, spytaj instruktora co myśli: mój ten z kursu (ten drugi) też nic nie gadał i też nie wiedziałam, przed I egzaminem tak przez przypadek wyszło że jest ok, a teraz po prostu spytałam NO JAK TO KIEDY???? OCZYWIŚCIE, ŻE W NAJBLIŻSZY WTOREK! I nawet się nie wygłupiaj - jesteś świetnie przygotowana!!!! A co do kosztów to popatrz na to przez pryzmat relkamy: Persen przed egzaminem - 7,50 zł Woda mineralna do popicia tabletki - 1,50 zł Guma do zycia dla rozluźnienia szczęki - 1,80 zł - za wszystko zapłacisz kartą Master Card. Radość ze zdanego zegzaminu i zazdrość koleżanek - bezcenne!
|
|
#1630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A to po prostu jest REWELACJA ![]() W ogóle wszyscy tutaj jesteście SUPER Pozostaje mi to zdać, bo jak nie to przecież nie będę mogła tu wrócić . Takie wsparcie i wiara we mnie: to ja Wam tu zostawię ten mój stres, po co ma się tłoczyć ze mną i egzaminatorem w tej "L-ce"
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zeby kazdy zdajacy idac na egzamin mial to przed oczami a zwlaszcza to ostatnie zdanie
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7643418]Ha!! ja to chyba wrzuce do 1 postu
zeby kazdy zdajacy idac na egzamin mial to przed oczami a zwlaszcza to ostatnie zdanie [/quote]Możesz wrzucać. Masz moje błogosławieństwo.
|
|
#1633 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
ooo, maxymilian masz mojego idola na avatarze
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7643395]Dzięki A to po prostu jest REWELACJA ![]() W ogóle wszyscy tutaj jesteście SUPER Pozostaje mi to zdać, bo jak nie to przecież nie będę mogła tu wrócić . Takie wsparcie i wiara we mnie: to ja Wam tu zostawię ten mój stres, po co ma się tłoczyć ze mną i egzaminatorem w tej "L-ce" [/quote]Oczywiście, że masz wrócić- cokolwiek by się nie wydarzyło No dobra, niech będzie- oddaj mi swój stres we wtorek, a Ty idź na luzie |
|
|
|
|
#1636 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oddam stres, a jak Ty będziesz zdawać to ja wezmę Twój ![]() Zdaję o 9.00, to znaczy to będzie zależeć dokładniej od tego jakie będą nazwiska pozostałych osób - bo u nas to idzie alfabetycznie .W każdym razie rano |
|
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7644394]Dzięki
Oddam stres, a jak Ty będziesz zdawać to ja wezmę Twój ![]() Zdaję o 9.00, to znaczy to będzie zależeć dokładniej od tego jakie będą nazwiska pozostałych osób - bo u nas to idzie alfabetycznie .W każdym razie rano No to jesteśmy umówione |
|
|
|
#1638 |
|
Konto usunięte
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7644394]Dzięki
Oddam stres, a jak Ty będziesz zdawać to ja wezmę Twój ![]() Zdaję o 9.00, to znaczy to będzie zależeć dokładniej od tego jakie będą nazwiska pozostałych osób - bo u nas to idzie alfabetycznie .W każdym razie rano A Nam pozostaje od 9 rano kibicowac Ci co by Ci sie lepiej i razniej jezdzilo
|
|
|
|
#1639 |
|
Rozeznanie
|
Mam go też na pulpicie kompa (w pracy i w domu) oraz na pulpicie komórki.
Czesio rulezzz!
|
|
#1640 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"WAŻNE: Aby przystąpić do egzaminu na prawo jazdy, musisz posiadać dowód osobisty! Jeśli więc chcesz zdawać egzamin tuż po 18. urodzinach, wyrób sobie dowód tymczasowy – ważny przez pięć lat. Jeśli jeszcze nie posiadasz takiego dokumentu, powinieneś mieć ze sobą dokument potwierdzający złożenie wniosku o wydanie dowodu osobistego." kawalek art. z tej stronki http://www.motofakty.pl/artykul/jak_zdobyc_prawko.html Czyli jesli dobrze rozumuje to jesli dowodu jeszcze nie bedziesz miala mozesz zabrac dokument, ktory potwierdzi, ze sie "robi"
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
moja kolezanka miesiac temu zdawala z paszportem i ja tez mam taki zamiar.
jak to w koncuz tymi pieszymi jest? kiedy im ustepujemy bo sie pogubilam...
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
najlepiej za każdym razem jeśli czekają już przy przejściu i wiszą na krawężniku.
|
#1643 | |
|
Konto usunięte
|
umowa stoi
![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7644569]A Nam pozostaje od 9 rano kibicowac Ci co by Ci sie lepiej i razniej jezdzilo [/quote]baaardzo proszę i wierzę że to mi pomoże Cytat:
Jak jedziesz prosto, a piesi stoją grzecznie to ustępować nie musisz, jak chcesz to możesz , tylko że u mnie są takie ulice gdzie przejścia są bardzo blisko siebie i gdybym na każdym chciała ustępować to egzaminator by mnie chyba zastrzelił - bo za taką nadgorliwość obrywałam od instruktorów ![]() Musisz też bardzo uważać jak na jednym pasie samochody stoją w korku, a Ty jedziesz tym drugim - wtedy piesi przechodzący przez to przejście są bardzo słabo widoczni (bo początek przejścia zasłaniają Ci samochody) Dodatkowo zawsze ustępujesz osobie w widoczny sposób niepełnosprawnej ruchowo (laska, wózek, kule), nawet poza przejściem dla pieszych. W strefie zamieszkania ustępujesz wszystkim, bo tam to piesi mają pierwszeństwo Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2008-05-23 o 19:02 |
|
|
|
|
#1644 |
|
Rozeznanie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7646241]Musisz też bardzo uważać jak na jednym pasie samochody stoją w korku, a Ty jedziesz tym drugim - wtedy piesi przechodzący przez to przejście są bardzo słabo widoczni (bo początek przejścia zasłaniają Ci samochody)
gorzej jeśli trafi się upierdliwy pieszy który np wyjdzie na ulicę w momencie kiedy kierowca stwierdzi, że jednak go nie przepuści ![]() na egzaminie jednak radzę (z doświadczenia) przepuszczać pieszych, nawet tych którzy jeszcze stoją na chodniku i czekają. Za to egzaminu oblać nie można, a że instruktorzy się wkurzali, cóż, strasznie długo to przepuszczanie czasem trwa
|
#1645 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, ale jeśli pojedzie szybko 50 km/h cały sznur samochodów, to wtedy raczej nie będę stawać, bo egzaminator bedzie miał pretensje że tamuję ruch - a przejścia są nawet czasem co 20-30 m, więc bardzo blisko
|
|
|
|
|
#1646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Persen to chyba ja juz sobie kupię i przetestuję bo ostatnio mało mnie ten stres nie wykończył. Teraz też zaczynam myśleć o egzaminie i robi mi się słabo. Dusia masz rację chyba zapytam mojego instruktora wprost co on myśli o mojej jeździe. Będę miała z nim 2 godzinki w środę a potem chciałabym pojeździć jeszcze z innym ze 4 godz. |
|
|
|
|
#1647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.A tego innego instruktora już znasz, ktoś Ci polecił, czy będzie to zupełnie ktoś przypadkowy ? |
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7645076]"WAŻNE: Aby przystąpić do egzaminu na prawo jazdy, musisz posiadać dowód osobisty! Jeśli więc chcesz zdawać egzamin tuż po 18. urodzinach, wyrób sobie dowód tymczasowy – ważny przez pięć lat. Jeśli jeszcze nie posiadasz takiego dokumentu, powinieneś mieć ze sobą dokument potwierdzający złożenie wniosku o wydanie dowodu osobistego." kawalek art. z tej stronki
http://www.motofakty.pl/artykul/jak_zdobyc_prawko.html Czyli jesli dobrze rozumuje to jesli dowodu jeszcze nie bedziesz miala mozesz zabrac dokument, ktory potwierdzi, ze sie "robi" [/quote]No mam nadzieję, że to "przejdzie" w razie czego... Dzięki za infoMoże niepotrzebnie się denerwuję... Powiedzieli, że będzie na pewno po pięciu tygodniach... Pięć tygodni mija w ten wtorek (27.05), z tym że cholernie się boję, że się spóźnią...
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7646241]umowa stoi
![]() baaardzo proszę i wierzę że to mi pomoże Jeśli skręcasz w drogę poprzeczną to pieszym ustępujesz zawsze - nawet jest chyba w testach, a tak to jak już widzisz że są zdesperowani i chcą wejść bo są na samym krawężniku, Jak jedziesz prosto, a piesi stoją grzecznie to ustępować nie musisz, jak chcesz to możesz , tylko że u mnie są takie ulice gdzie przejścia są bardzo blisko siebie i gdybym na każdym chciała ustępować to egzaminator by mnie chyba zastrzelił - bo za taką nadgorliwość obrywałam od instruktorów ![]() Musisz też bardzo uważać jak na jednym pasie samochody stoją w korku, a Ty jedziesz tym drugim - wtedy piesi przechodzący przez to przejście są bardzo słabo widoczni (bo początek przejścia zasłaniają Ci samochody) Dodatkowo zawsze ustępujesz osobie w widoczny sposób niepełnosprawnej ruchowo (laska, wózek, kule), nawet poza przejściem dla pieszych. W strefie zamieszkania ustępujesz wszystkim, bo tam to piesi mają pierwszeństwo[/quote] dziekuje
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
maxymilian no było to błyskotliwe, nie zaprzeczę
![]() Dusia2704 słońce trzymamy za Ciebie-kciukowego nie musisz płacić-i tak będziemy trzymać a jak zdasz, to stawiasz nam tu winko na wizażu![]() no a teraz moja relacja z drugiej jazdy...śmigałam po mieście, ronda też "zaliczyłam"...i nawet sama łuk ładnie zrobiłam(zaraz potem spieprzyłam na maxa, wjechałam w dwa słupki, ale co tam )owszem pan mi ogólnie dużo pomagał, ale to dopiero druga jazda. Powiedział, że za dużo bym chciała umieć od razu, ale ponoć kobiety tak mają-perfekcjonistki ![]() a do tego jako jedyna zaliczyłam dziś teścik kontrolny, a ponoć miałam najtrudniejszy ![]() w poniedziałek kolejna jazda-pan już zauważył, że doczekać się nie mogę ![]() Boże będę jeździć
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

tylko aveo? o zmianie nie słyszałam, ale ja nie dam rady przyspieszyć kursu, tym bardziej, że w sumie dopiero zaczynam
jak będę bliżej końca to będę się interesować i wtedy będę kombinować, żeby pojeździć autem egzaminacyjnym. Jak nie zapomnę, to zapytam dziś instruktora czy coś o tym wie.
na pewno mogę powiedzieć tyle, że to, co ktoś sobie o Tobie pomyśli spokojnie możesz mieć w nosie-na pewno jesteś dobra, w końcu zdasz i będziesz lepszym kierowcą od niejednej osoby, która zdała za pierwszym razem

.
jest przekonanie że dam sobie radę sama na drodze 

.
a zwlaszcza to ostatnie zdanie

51-50-49-48-47-46-45-...

34-33-32-32-30..
27-25-23-21...