|
|
#2941 |
|
luckygirl
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Ka teściowej nie mam, nie żyje... ale mieszkamy z teściem, który niby nam nie przeszkadza, ale ma pewne problemy... w nic nam sie nie wtrąca, ani nic z tych rzeczy, ale jego olewczy stosunek tez mnie drażni. Ja nie kryje sie z niczym jak cos mi nie pasuje. Mówię o tym na głos, moze czasami nie powinnam, ale taka jestem.
Dzięki Bogu mamy dwa pokoje, a on jeden. Nasze są koło siebie, wiec nie musze go zabardzo oglądać. Jakbym miała teściowa i by mu sie wtrącała to pewnie bysmy więcej nie rozmawiały niż rozmawiały. Nienawidzę jak ktoś mi cos nakazuje albo sypie złotymi radami, ktore tak naprawdę złote nie są. |
|
|
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Ja na szczęście na brak prywatności nie narzekam, choć mieszkamy w domu z teściami to mamy swoje piętro no i są spoko, ale wiadomo nic nie jest lepsze od własnego domu /mieszkania, bo jak się mieszka z kimś jeszxze to zawsze będą spiecia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2943 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
bo kupiłam chustę a moje dziecko było anty i po dwóch próbach sprzedałam. Jakby mi mama albo teściowa powiedziały ze chusty są nie halo to dzieciak musiałby polubić Ja nie mogę się wypowiedzieć na TE TEMATY bo jestem śledzona na wizażu i co napisze zaraz trafia do teściów Cytat:
|
|||
|
|
|
#2944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Starszą miałam w wielorazowkach i mimo alergii odparzyla się może 2 razy, a kremu pod pieluchy nigdy nie używałam. Młodsza w pampersach i jednak o odparzenia łatwiej, no i za noworodka non stop kremowana. Orzechy piorace to dla mnie porażka, chusty - starsza była chustowo wozkowa, młodsza antychustowa i antywozkowa ![]() Także ogólnie to chyba wszystko się może wywrocic po urodzeniu dziecka. Ja kiedyś myślałam, że córa będzie spać w łóżeczku, teraz nawet nie kupuje ![]() Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niby mam teściów Ok,ale też lubią się wtrącać. Nim się córka urodziła to pół rodziny ZBUNTOWALI BO POWIEDZIELIŚMY ŻE U CÓRKI W POKOJU NIE BĘDZIE KANAPY NA KTÓREJ TEŚCIOWA WDZIE SPAŁA!!(mamy osobny pokój gościnny) i były dluuuugo o to dymy i fochy. Sama się do nas chciała wyprosić na 2 tygodnie po porodzie żeby nam pomóc🤦☠♀️. Na szczęście szybko w miarę ich ustawiliśmy o teraz tylko czasami są Krzywe akcje.Cytat:
Dalej Cię śledzi? 🤦☠♀️ ludzie są piiiiii er ... nieci, życia swojego nie maja?
|
||
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu ktos Cię śledzi? Serio?
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2948 |
|
Przyczajenie
|
O Matko! Żeby teście / albo rodzina śledzili na fb , wizażu czy gdziekolwiek ... popaprańcy! Myślałaś nad zmiana kont? Żeby się uwolnić od nich?
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielne, Sonek mnie gilgocze od środka od rana ❤️coś mnie kłuje w pisi od paru dni, chyba jutro zadzwonię do gina i się wbije żeby się upewnić że to nie szyjka
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wróciłam z wyjazdu wczoraj, trochę odespalam
Ale wam fajnie że już czujecie ruchy, u mnie jutro 16+0 , a we wtorek wizyta ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
#2951 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewna osoba zawsze mnie znajdzie i ma folderek ze screenami |
|||
|
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
|
|
|
|
#2953 |
|
luckygirl
|
Magda dokładnie o tym samym pomyślałam.
|
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
szuuu toz to patologia jakas!!!
![]() Mnie od kilku dni boli podbrzusze. W sumie to nie bardzo ale dyskomfort jest. Troche zaczynam sie martwic ale wmawiam sobie ze to dziec sie rusza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałyście o relacjach z treściami. Ja mam bardzo dobre, mieszkamy 30km od nich, zazwyczaj w niedzielę jeździmy na obiady. Oczywiście teściowa czasami sugeruje swoje poglądy, ale na szczęście mąż stoi za mną i szybko urywa temat. Gorzej jest z moja mamą, widujemy się raz w miesiącu (ja, mąż nie chce tak często jeździć) i raczej jest to na siłę. Dziś też mąż wrócił do domu (250 km), a ja zostałam z pieskiem u mamy. Szczerze, to nie wiem jak wytrzymam tu tydzień
![]() szuuu współczuję... ludzie nie mają swojego życia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w pochmurne niedzielne popołudnie ☺
Ja też czasem mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakby ból a nie ból. Niestety kojarzy mi się to ze spinajaca się macica...tak miałam w1ciazy od ok 20tc. A już od 30tc miałam skróconą szyjke dość mocno także już teraz zazywam 6tabl mg. Choć ostatnio myślę sobie ze może to rozciagajaca się macica daje takie uczucie...no nie wiem.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam takie uczucie bolu ale nie bólu, takie dziwne niby nic ale niepokoi. Wydaje mi sie ze to rosnaca macica bo teraz zaczyna sie szybki wzrost dzidzi i brzucha. I chyba czuje jakies fikolki w brzuchu ale bardzo niejednoznaczne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() troche za wczesnie.W 1 ciazy dopiero po 20tc sie to zaczelo a i tak od 30tc juz musialam bardzo uwazac. Choc dzieki temu urodzilam szybciej.podobno...no ale nie chcialabym miesiac wczesniej rodzic ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2959 |
|
luckygirl
|
Mnie tez dzisiaj złapały skurcze. Troszkę sie przestraszyłam. Na wtorkowej wizycie u lekarza powiem co i jak.
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- W ogole boli mnie gardło i dzisiaj w aptece kupiłam sobie prenalen gardło. Na opakowaniu jest napisane, ze to ślą kobiet w ciąży, wiec raczej można, ale ja jak zwykle mam schizy
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwiększyła mi mg do 6 tabl dziennie... W 1 ciazy na koniec jadlam chyba 7szt...a teraz pewnie do 10dobije ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2961 |
|
luckygirl
|
Ja właśnie wczesniej jak mnie bolą brzuch - ale troche inaczej - to mówiłam i powiedział mi to samo, ze to macica sie rozciaga. I tez zalecił magnez. Różnie go brałam, ale chyba musze zacząć byc systematyczna. Tak jak z kwasem foliowym.
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mowi ze roznie sie czuje to rozciaganie macicy...niektórzy mają lekkie bóle w podbrzuszu a są kobiety co mają normalne regularne bóle jak na okres...a czasem to takie właśnie jakby skurcze wiec ciezko powiedziec co to. Ale jak jej powiedzialam to mi kazala siadac na fotel i zrobila ginekol. badanie tylko szyjke sprawdzala czy wysoko i czy zamknięta.
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2963 |
|
luckygirl
|
Mnie wtedy tez zbadał i powiedział, ze wszystko ok. Tylko dla mnie to jest takie dziwne.
|
|
|
|
#2964 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro lekarz mówi że wszytko ok to po co panikujecie?
spokojnie, widocznie to nic złegoWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2965 |
|
luckygirl
|
Tylko wtedy to było w 8tc i miałam mega ostre bóle + bol kręgosłupa, aż w końcu byłam na izbie.
A teraz tez mnie boli. Zakuwa mnie tak konkretnie. Nawet bardziej niż na bóle miesiączkowe, a miałam bardzo bolesne miesiączki ![]() A panikuje, bo dla mnie to niwa sytuacja - nigdy nie byłam w ciąży, wiec sie boje o wszystko
|
|
|
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2967 |
|
luckygirl
|
Niby tak, ale ja odkad jestem w ciąży to zrobiłam sie troche panikara.
|
|
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny skoro wszystkie to mamy to chyba na serio macica. Tylu osobom raczej szyjka by sie nie skracala
Bylam dzisiaj w ikei zobaczyc co tam maja dla dzieci. Mysle zeby kupic komode pod kolor do lozeczka i tu zaczely sie schody. Myslicie, ze dam rade przewijac dziecko na komodzie 50 cm glebokosci? Wygodniej i bezpieczniej bedzie na lozeczku? Gdybym przewijala na komodzie to wziela bym nizsza a jezeli to bez sensu to wyzsza zeby sie zmiescilo wiecej rzeczy malucha. Moze mi cos doradzicie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2969 |
|
luckygirl
|
Ja nie myslalam w ogole o szyjce
po prostu to taki duży bol i mój Mąż tez panikuje - a ja panikuje z nim
|
|
|
|
#2970 |
|
Raczkowanie
|
Ja widziałam na woodies takie przewijaki które się nakłada na łóżeczko, a potem chyba zdejmuje (?) i też nie wiem czy takie wąskie są w ogóle praktyczne i wygodne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

bo kupiłam chustę a moje dziecko było anty i po dwóch próbach sprzedałam. Jakby mi mama albo teściowa powiedziały ze chusty są nie halo to dzieciak musiałby polubić 
Mam tak samo !!! Chociaz zaczynam nabierac dystansu do EKOwychowania... Przepraszam jesli kogos uraze ale ... Pampersy wielorazowe, pranie w stylu eko - kasztany? , chusta zamiast wozka, brak chemi tylko maczka, podmywanie wylacznie w zlewie ... itd itd Absolutnie nie dla mnie ...
ludzie są piiiiii er ... nieci, życia swojego nie maja?

05.07.2008
Pewna osoba zawsze mnie znajdzie 

Albo jakąś manię prześladowczą 

także już teraz zazywam 6tabl mg. Choć ostatnio myślę sobie ze może to rozciagajaca się macica daje takie uczucie...no nie wiem.