|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
...tylko spokój i nutella nas uratują ![]() Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ruch od rana! Mam sporo rzeczy do odniesienia się
Cytat:
Jeszcze dwa słowa odnośnie piersi - mnie nigdy nie bolały jakoś bardzo mocno, ale czy dotyku czułam. Nasilało się wieczorem. Jak się obudziłam o tej 4.00 to na szybko przeczytałam w necie, że w okolicach 11-12 tygodnia te bóle mogą odpuszczać. Nie denerwuję się już ![]() Mecassie ja też się wzruszyłam czytając Twoją relację z poinformowania męża ![]() Teraz jak odsypiałam poranek miałam taki piękny sen... Ze przyszedł kurierem mój wymarzony wózek
|
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarodziejka - mogly to byc ruchy synka
Torrence - piersi raz bola raz nie wiec ja bym sie nie martwila a jaki to jest ten wymarzony wozek??
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pierwszym dużo chodziłam w chuście, na zakupy, spacery...teraz mam za bardzo zniszczony kręgosłup na długie chustowanie ale chce i tak nosić przynajmniej na początku gdy didek będzie potrzebował tego otulenia ciasnego i będzie w miarę lekki (mam nadzieję ze że nie urodze 6kilowego sloniątka) Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1565 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do czkawki dziecka w brzuchu to mija corka miala ja regularnie 3x dziennie. Szczerze to byla masakra dla mnie, a im byla wieksza tym bylo gorzej :/ potem po porodzie tez czesto czkala:p
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na siłę wlazłam na orbitreka- bo wiem, że muszę...nie ma ze sie nie chce i...jak ręką odjął! Zeszły mdłości, energia mi wróciła. Do tego stopnia że poćwiczylam pół godziny, drugie pół zrobiłam rozciąganie i ćwiczenia na kręgosłup...i poszłam się spakować na basen no mówię Wam- jak nowonarodzona się poczułam. A po basenie to w ogóle...nie da się opisać- takie uczucie totalnego odprężenia. Zapisałam swoje dziecko na basen 2x w tygodniu- będę z nim chodzić. On na naukę, ja na osobny tor- na pływanie. Polecam jeśli wam wolno ćwiczyć zamiast wszelkich leków (zostawcie sobie na jakieś gorsze sytuacje) basen. Nawet samo leżenie w wodzie uspokaja. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też! W piątek po ponad miesiącu będę u mojej prowadzącej prywatnie i o tyyyyylu rzeczach będziemy gadały, tyle wyników badań do omówienia że pominięcie jakieś kwestii będzie jest więcej niż pewne!!
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostałam wyniki badań genetycznych i tych przeciwciał antyfosfolipidowych. I wyniki wszystkie ujemne :brawo: czyli chyba będzie można odstawić zastrzyki ?
dziewczyny które biorą zastrzyki to na co miałyście je przepisane ? Bo ja właśnie z racji tego podejrzenia krzepnięcia krwi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha Ilsa zrobiłaś mi dzień!
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Btw. wczoraj ja uspokajałam Ciebie, dziś Ty mnie Wózkowe marzenie wypatrzone już dawno to Teutonia Be You. Niestety jest z górnej półki cenowej... Już w tej chwili odkładam sobie po troszku ale nie nastawiam się Za wózkiem będę się na poważnie rozglądać na przełomie roku bo wtedy będą wchodziły nowe modele a te tegoroczne pójdą na wyprzedaże więc może upoluję jakaś dobrą cenę
|
|
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jak rozmawiamy o dziecku to ja mówię "ona" a mąż mówi "syn" Ja mówię "Ale jaki syn jak to córka?" A mąż "czyja córka, no chyba nie moja?" I tak potrafimy się pół godziny drażnić. Ostatnio nasz synek interweniował- "weź już tato skończ. Siostra będzie, zabawek swoich nie oddam" I zamknął mężowi usta Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1574 | ||
|
Zakorzenienie
|
że co?
![]() jejku, ta niewiedza w pierwszej ciąży jest cudowna ![]() Cytat:
![]() ten serial jest tak nieprzewidywalny, że każdy powinien sam go obejrzeć aby się zaskoczyć ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Także też zdecydowanie polecam!
|
|
|
#1575 |
|
Wtajemniczenie
|
Torrence - racja
dzis jakas spokojniejsza jestem bo wyczytalam ze lekarze tygodnie licza skonczone wiec jesli jestem w 8t6d to wg nich to 8tc. Wiec rozmiar by sie zgadzal. No ale cierpliwie czekam na 14.20 co do wozka to ja potrzebuje tylko gondole no i potem jakis blizniaczy jak bede sama z dziecmi. La'mbria- synek udany
|
|
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To prawda, serial jest nieprzewidywalny i za to go uwielbiam ![]() Ale na początku nie mogłam się wciągnąć - robiłam chyba z 5 podejść do pierwszego odcinka ale w końcu przepadłam
|
||
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja problemu z wozkiem nie mam bo juz mam
podobnie lozeczko
|
|
|
|
#1578 | ||
|
Rozeznanie
|
Jeju, probuje nadrabiac w pracy po wczorajszym malo produktywnym dniu, a wy tak pedzicie
Cytat:
![]() No i sie poplakalam po przeczytaniu o tej ramce... Przestancie, nie moge tak w pracy plakac ![]() Cytat:
Teraz pewnie szybciej sie zorientuje.Ide czytac dalej... Albo pracowac, powinnam pracowac
|
||
|
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Asiula, wczoraj się zorientowałam, że chyba od 2 dni nie boli mnie brzuch. I siup, dziś połaziłam i jak na zamówienie
![]() Gry o tron w tym sezonie nie poznaję, akcja toczy się błyskawicznie. ![]() Mecassie, ja biorę acard na to podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego. Ładnie sobie radzi. Póki co nic z leków nie odstawiałam, ale dopiero we wrześniu będę u swojego lekarza, on decyduje o prowadzeniu ciąży, więc kto wie, co wymyśli. Byłam dziś na badaniach. Jak mnie to złości. Dopiero o 10 coś zjadłam, a teraz rano kompletnie nie jestem wytrzymała. Ręce mi się trzęsą i wściekłość mnie ogarnia. Nie lubię też tego ganiania z siuśkami. Nie dość, że trzymam, żeby jak najpóźniej nasikać, żeby były świeże, to jeszcze robią takie te pojemniki, że nigdy nie wiem, czy się nie rozchlapią po drodze. Jeszcze dziś zapomniałam portfela i wracałam się do domu. Generalnie kiepski poranek
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Przełożyłam wizytę na za tydzień czyli 29.08 uff, wcześniej nie było terminów
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Rozeznanie
|
A ja się nie mogę doczekać tych wszystkich zakupów😊 chociaż w pokoju dzidziusia jak było składowisko rzeczy wszelakich, tak dalej jest. Istny armagedon, przejść się nie da😁 tż obiecał, że we wrześniu będzie pomalowany... zobaczymy 😉 w polowie msc mają nam szafę montować, więc pewnie to będzie moment przełomowy😊 Teraz najważniejsze czwartkowe badanie... ale musi być dobrze!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
My ten dziecięcy pokój zrobimy chyba dopiero jak maluch będzie gotowy do wyprowadzki z sypialni.
Niestety, odgruzowanie go odbędzie się kosztem naszej sypialni. Jakie to mieszkanie by nie było, to i tak zawsze jest za małe Mi się tula marzy, jakoś nie czuję, że podołam temu motaniu chust. Alley, ładny termin
|
|
|
|
#1584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd piniondz ? Cytat:
co jak kupię różowe a okaże się że jednak synek ? Białe i szare ewentualnie się nadadzą. Ale to i tak najwcześniej po tych testach pappa kupie cokolwiekWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupowalam unisex
białe, ecru, zielone. Nie mogłam się powstrzymać przed zakupami 😂Co do rzeczy dla dziecka to mam wszystko, wózki, łożeczeka, ubrań milion. Mam mnóstwo ciuchów po synku jeszcze z metkami, bo kupowałam jak walnieta, a potem nawet nie zdążyłam założyć ![]() Jedynie co muszę kupić to karuzelę, misia szumisia i woombie. No i rzeczy kosmetyczne dla malca. Pewnie i tak się nie oprę zakupom ciuchowym, ale teraz przynajmniej wiem co się przyda, a co jest totalnie zbędne. Np jeansy w rozmiarze 56
|
|
|
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
Meccasie - mi sie wydaje ze te badania przeziernosci sa najbardziej wiarygodne a mialas wszystko ok to sie nie zamartwiaj
![]() Nasz pokoj wymaga odgruzowania po przeprowadzce. Ale to kwestia rozlokowania gratow po domu. Poki co checi kompletnie brak :p |
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam gry o tron i dziwi mnie, że aż tyle osób tutaj jest w temacie.
Dzisiaj nadal leżę bez żadnych badań zostaję ostatnia w pokoju. Szkoda, bo byłam z fajną kobitką. Mam nadzieję, że mi dzisiaj nikogo nie dadzą, jedno łóżko jest wolne, drugie się zwolni i będę sama. Zobaczymy na jak długo.___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to kiedy wychodzisz z tego szpitala? Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2017-08-22 o 11:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

...tylko spokój i nutella nas uratują
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

a jaki to jest ten wymarzony wozek??
no mówię Wam- jak nowonarodzona się poczułam. A po basenie to w ogóle...nie da się opisać- takie uczucie totalnego odprężenia. Zapisałam swoje dziecko na basen 2x w tygodniu- będę z nim chodzić. On na naukę, ja na osobny tor- na pływanie. 

dziewczyny które biorą zastrzyki to na co miałyście je przepisane ? Bo ja właśnie z racji tego podejrzenia krzepnięcia krwi.
ale w ogóle się nie zorientowal że zdjecia są w różowej a nie niebieskiej ramce 

tż obiecał, że we wrześniu będzie pomalowany... zobaczymy