|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
Sama z niecierpliwością czekam na ten moment A co do pokoju dla dziecka my na razie nie będziemy remontować bo maluch i tak z nami w sypialni będzie
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Czaro-dziejka drogie to Woombie. Myślisz że działa ? Szumisia też kupię mimo że jego dźwięk mnie drażni
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciuszkow tez mam mnostwo z metkami ![]() A kupic musze karuzele wlasnie bo stara byla do bani, fotelik samochodowy, drugi bujaczek bo ten co mam jest taki sredni, no i kosmetyki. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Ale seriale lubie i mam swoje ulubione.
|
||
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że macie tyle rzeczy. Z kolejnym dzieciaczkiem jest zdecydowanie łatwiej
Ja nie mam kompletnie nic Mało tego - nawet nie wiem co jest potrzebne
|
|
|
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mecassie, pięknie powiedziałaś mężowi bo akurat wylatuje do USA
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Wtajemniczenie
|
Dolly trzymajmy się razem! Na którą masz?
Ja na razie nie myślę jeszcze o kupowaniu dla maluszka, najpierw musimy zrobić generalne porządki . Ale rozglądam się już, oglądam filmiki wyprawkowe na yt, czytam o fotelikach itp. żeby mieć rozeznanie i nie dać złapać w sidła tego baby-rynku i robić w miarę rozsądne zakupy
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała taki kosz na pieluchy co odsysa powietrze czy jakoś tak i nie śmierdzi wtedy - przynajmniej słyszałam że takie są a w końcu pieluchy to temat gdzieś na 2,5 roku - potem będzie lato i trzeba będzie puszczać w majtusiach
|
|
|
|
|
#1598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju ale pedzicie dzisiaj
Mecassie - ekstra reakcja męża. Ja wczoraj mojemu mowie, że 2 osoby z wizazu są juz po badaniach i jedna będzie mieć synka a druga coreczke. A on zrobił takie wielkie oczy i pyta "to my też w piątek będziemy już wiedzieć"? Strasznie się tym przejął ![]() Co do wyprawki - ja mam 1 body (jak zobaczyliśmy na teście 2 kreski to mąż po pracy wrócił z kwiatami i body w pandy - podobno nie mógł się powstrzymać) :p. A takto moja siostra mówiła, żebym nie kupowała ubranek. Ona ma 2 wielkie kartony ubrań do 1 roku życia. Ma 2letnia coreczke i miesięcznego synka wiec niby zakup ubranek i bujaczka mi odpada, ale sama też na pewno kupię mnóstwo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie i podobno należy wystrzegać się używanych, szczególnie odkupowanych od nieznajomych. Ostatnio czytałam też, że prawie 50% fotelików jest źle zapinanych i jeśli malutkie dziecko ginie w wypadku lub jest ranne to zazwyczaj to jest przyczyną. Ja już na 100% wiem, że zainwestuję w isofix.
|
|
#1602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Robicie cos specjalnego, poza spacerami? Basen chyba sobie odpuszcze, po ostatniej wizycie od razu zlapalam infekcje, nie chce ryzykowac.Cytat:
|
||||
|
|
|
#1605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam maxi cosi cabrio fix i do tego baza i taki zestaw ma najwięcej gwiazdek bezpieczeństwa we wszystkich crash testach, wiec polecam. Baza taka http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/fotel...e/easyfix.aspx ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- A fotelik taki: http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/fotel...c=Nomad%20Blue |
|
|
|
|
#1606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale już na drugi fotelik na pewno zmienimy autoCytat:
|
||
|
|
|
#1607 |
|
Zadomowienie
|
Cenowo to wychodzi sporo, bo ponad 1000zl, ale naprawdę warto.
|
|
|
|
#1608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kończymy remont trzeba się porozliczać, sporo kasy poszło na kuchnię. Nie mam pojęcia kiedy mnie wypuszczą. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety, np zestaw isofix maxi cosi + pierwszy fotelik to koszt ok. 1500 zł.
Ja mam plan taki, żeby nie dać wpędzić się w kupowanie gadżetów i dupereli (zobaczymy jak będzie... ) ale fotelik i wózek kupić porządne. Polecam na yt filmiki typu "hity i kity wyprawkowe". W jednym z nich było o sukienusiach dla dziewczynek - choć są śliczne i słodziutkie, koroneczki i kwiatuszki, to często są bardzo niepraktyczne (np. niewygodne guziki na pleckach). Tak samo wszelkie buciki dla niemowlaków, czy jeansy w rozmiarze 56 - idealny przykład czarodziejka, rozbawiło mnie to
|
|
#1611 | |||
|
Rozeznanie
|
Tez sie balam, ale nie bylo tak zle. W chuscie mozna nosic wczesniej i lepiej sie ciezar rozklada. Jak byla wieksza to przeszlam na manduce, bo szybciej sie zakladalo, ale jak mialam czas to nadal lubilam chuste, lepsza dla kregoslupa
![]() Cytat:
I jeszcze zadnych spodniczek ani sukienek dla raczkujacej dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do basenu to nie wolno korzystać z sauny ani jakuzzi. |
|
|
|
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
Zanim zacznę kupować, najpierw będę wywalać.
Jak zrobię porządki w ciuchach, to się zaraz szafy obluzują. Na książki się też zasadzam ![]() Jolinko, oj ta senność, to naprawdę nie z rozmemłania, to jak dopadnie, to położy najsilniejszego Od 14 tyg. ruszam na jogę. Nie wiem w co się na nią ubiorę, jak moje ciuchy sportowe okażą się za małe, ale może jak pójdę i będą dziewczyny w wyższej ciąży, to coś podpatrzę
|
|
|
|
#1614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może nieidealne rozwiązanie ale pomysłowo, szczególnie, że nie mają windy
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-08-22 o 13:09 |
|
|
|
|
#1615 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy fotelik kiddy z isofixem i super sprawa
tylko ze gdybym miala zdrowe dziecko niebwydalabym tyle bo nie mialabym kasy. Mozna dziecko polozyc i ma atesty ze dziala korzystnie na kregoslup
|
|
|
|
#1616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie ta baza wpadła mi wstępnie w oko. Jaka jest Twoja recenzja?
|
|
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale co do kupowania, to chcemy podstawy na pierwsze tygodnie, a ewentualne bajery to już na bieżąco, jak już się trochę zapoznamy z malcem 😉 Już oglądaliśmy trochę ciuszki i nawet chłopakowe bardziej mi się podobały😊 może to znak😁 Mam tylko nadzieję, że małemu nie zachce się szumisia bo mnie on megadrażni😒 Od wózka i fotelika jest mąż, ma za zadanie ogarnąć to technicznie, a ja zaakecptuję wizualnie. Niech się angażuje😉 16:15, byłam taka dobra i wzięłam na późniejszą godzinę, żeby tż zdążył z pracy (na szczęście ma blisko, mam nadzieję, że się nie spóźni, bo w tym jest specjalistą...). Gdyby nie to najchętniej poszłabym na 8:00 😁
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, Wy już myślicie o takich rzeczach?
![]() Ja wogóle jakoś nie mam takiego flow żeby myśleć o ciuszkach, wózkach, łóżeczkach itd. Wózek i łóżeczko pewnie kupią nam rodzice. Ubranka tak naprawdę mogę kupić w każdej chwili - mam mnóstwo "tanich" sklepów dla dzieci koło siebie (KIK, Pepco) i Smyk, 5-10-15, więc tak naprawdę w każdej chwili mogę wyskoczyć. A zresztą wiem jak wygląda u mnie otoczenie i pewnie będę zasypana ciuchami i zabawkami podczas odwiedzin Wyprawkę do szpitala będę robić na początku roku jak pójdę już na L4. Pewnie gdzieś za miesiąc powoli będziemy robić porządki w pokoju małego - u mnie w garderobie nic się już nie zmieści ![]() Raz w tygodniu chodzę do jednego lumpa, gdzie są ubrania na wagę. Może zajrzę na dziecięce przy okazji
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

Sama z niecierpliwością czekam na ten moment

białe, ecru, zielone. Nie mogłam się powstrzymać przed zakupami 😂
Mało tego - nawet nie wiem co jest potrzebne
bo akurat wylatuje do USA
. Ale rozglądam się już, oglądam filmiki wyprawkowe na yt, czytam o fotelikach itp. żeby mieć rozeznanie i nie dać złapać w sidła tego baby-rynku i robić w miarę rozsądne zakupy
13.03.2008

no mówię Wam- jak nowonarodzona się poczułam. A po basenie to w ogóle...nie da się opisać- takie uczucie totalnego odprężenia. Zapisałam swoje dziecko na basen 2x w tygodniu- będę z nim chodzić. On na naukę, ja na osobny tor- na pływanie.