Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-22, 13:39   #1621
parapet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Biały szum można odtworzyć z komórki. My szumisia oglądaliśmy, ale zdecydowaliśmy, że bez sensu. Chciałabym, żeby usypiało po prostu w ciszy

Nasze będzie dresiarzem. Pajace,bluzy, body i dresowe pantalony Też kiedyś niańczyłam i wiem, że cała reszta tylko leży. Sukienki są fajne na lato u znacznie większych już dziewczynek.
Też się zastanawiamy nad fotelikiem z bazą, ale to jeszcze tyle czasu
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:40   #1622
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Cenowo to wychodzi sporo, bo ponad 1000zl, ale naprawdę warto.
Nastepny fotelik to juz nawet 2 tys jesli mowa o axkidach, a te sa juz bardzo bezpieczne bo maja test plus Ale tu akurat nie ma co oszczedzac.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:47   #1623
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Moja koleżanka złożony wózek trzymała w zaparkowanym pod blokiem samochodzie Może nieidealne rozwiązanie ale pomysłowo, szczególnie, że nie mają windy
Na poczatku myslelismy o takim rozwiazaniu zeby trzymac w garazu ale troche klopot z dzieckiem. Co zrobic z nim zeby rozlozyc wozek? Jedna reka nie da rady. A dziecka samego tez nie zostawie zeby dymac na dol po furę bedzie sobie po prostu stal w jednym miejscu i tyle

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:47   #1624
parapet
Zadomowienie

O, nie słyszałam o tej firmie. Patrzyliśmy na recaro, maxi cosi i romer.
Stary 2017-08-22, 13:49   #1625
alleyezonme
Zakorzenienie

Ale się rozkręciłyście z tymi zakupami
Ja to nawet nie wiem co to ten szumiś albo woombie - musiałam doczytać w internetach
Myślę że przyjdzie na to jeszcze pora. Dla mnie na razie zdecydowanie za wcześnie

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:52   #1626
Nicole`_
Zakorzenienie

Ja też mam sporo do córeczce, ale jeśli chodzi o ubranka to sporo rzeczy sprzedawałam. Też już doskonale wiem co się sprawdza, a co absolunie nie. Miałam mnóstwo ubranek których nie założyła nawet raz... pierwszy rok życia dziecka to naprawdę przede wszystkim WYGODA. Żadnych jeansów, sukienek (jak będzie raczkować to niewygodnie jest, bo kolankami przydeptuje sukienkę lub spódniczkę), żadnych bluzeczek - tylko body. Nic się nie podciąga, plecki zawsze zakryte. Także body plus legginsy to moim zdaniem zestaw idealny. Skarpetki - zwróćcie uwagę żeby były nieuciskowe (h&m ma takie jedne), bo wszystkie te piękne skarpetusie będą uciskać pulchne nóźki maluszka Żadnych bluz i kombinezonów z kapturami dla leżącego dziecka. I tak można pisać i pisać...

Fotelik mamy BeSafe. Kierujcie się tym jak wypadają w testach... w ogóle w temacie fotelików polecam 8 gwiazdek (poszukajcie w google).

Mi sen z oczu spędza gdzie tego malucha położyć. Mamy 3 pokojowe mieszkanie i póki co córka ma swój pokój, my mamy sypialnię i jest salon. Bardzo nie chcę oddawać sypialni
Stary 2017-08-22, 13:56   #1627
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Mi sen z oczu spędza gdzie tego malucha położyć. Mamy 3 pokojowe mieszkanie i póki co córka ma swój pokój, my mamy sypialnię i jest salon. Bardzo nie chcę oddawać sypialni
Najpierw z wami a potem się córę czymś przekupi żeby się podzieliła pokojem

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:57   #1628
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
My też mamy takie mieszkanie, z tym że saln otwarty na przedpokój, w sensie że nie ma drzwi, cała ściana jest wybita.
Póki co maluch będzie z nami w sypialni, a później zobaczymy. Może zdarzymy się wybudować i urządzić dom, chociaż jak na razie czarno to widzę
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 13:58   #1629
pomaranczowyogrod
Raczkowanie

Ja narazie nie myślę o takich rzeczach ☺ dziś mam wizytę o 16:30 i strasznie się boje...

pomaranczowyogrod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 14:03   #1630
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Najpierw z wami a potem się córę czymś przekupi żeby się podzieliła pokojem
Właśnie z nami to nie za bardzo, mój mąż potwornie chrapie

Córka od pierwszego dnia spała u siebie i to się super sprawdziło. Mamy tam kamerkę nad jej łóżkiem więc i tak od razu ją widziałam. Tak czy siak na dobre nam to wyszło, zasypia sama bez problemu do dzisiaj. Żadnego płaczu, lamentu itd. Uwielbia swój pokój.

Myślę albo o tym, że my się przeniesiemy do salonu albo od razu dzieci razem? Ale czy to młodsze nie będzie budziło starszej? Bardzo chciałabym żebyśmy mieli 4 pokoje

Cytat:
My też mamy takie mieszkanie, z tym że saln otwarty na przedpokój, w sensie że nie ma drzwi, cała ściana jest wybita.
Póki co maluch będzie z nami w sypialni, a później zobaczymy. Może zdarzymy się wybudować i urządzić dom, chociaż jak na razie czarno to widzę
Mamy identycznie w salonie - brak drzwi. No i tak trochę kiepsko na sypialnię... no i nie ma tak wygodnych łóżek rozkładanych jak łóżko z materacem.
Stary 2017-08-22, 14:03   #1631
parapet
Zadomowienie

Czaro_dziejka, a porami roku ci się ciuszki zgodzą?

pomarańczowy_ogród, ja mam w piątek, a boję się już od dwóch tygodni Kilka już tych wizyt miałam i za każdym razem jest stresik. Taka natura wizytowania w ciąży Będzie dobrze

A potem dentysta w poniedziałek Przed dentystą zawsze dostaję głupkowatego poczucia humoru z napięcia.
Stary 2017-08-22, 14:04   #1632
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
My będziemy zmuszeni do zmiany mieszkania jak dziecko troszke podrosnie. Mamy sypialnię i pokoj dzienny ktory absolutnie nie jest przystosowany do spania w nim. Musielibysmy zmieniac kanapę a wydalismy na nia majątek. Na razie sie tym nie martwie, jak dziecko bedzie mialo moze rok to bedziemy myśleć. Do tego czasu bedzie spalo z nami w pokoju
Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
Ja narazie nie myślę o takich rzeczach ☺ dziś mam wizytę o 16:30 i strasznie się boje...

Trzymam kciuki ale ty tez trzymaj bo ja wizytuje o 19 bedzie dobrze

Stary 2017-08-22, 14:05   #1633
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:

Dla mnie granicą jest zakończenie pierwszego trymestru. Właśnie zaczęłam ostatni tydzień, więc gdzieś już się tematy pojawiają. Zresztą to sama przyjemność😊

Kciuki !!

Stary 2017-08-22, 14:07   #1634
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupowalam unisex białe, ecru, zielone. Nie mogłam się powstrzymać przed zakupami

Co do rzeczy dla dziecka to mam wszystko, wózki, łożeczeka, ubrań milion. Mam mnóstwo ciuchów po synku jeszcze z metkami, bo kupowałam jak walnieta, a potem nawet nie zdążyłam założyć

Jedynie co muszę kupić to karuzelę, misia szumisia i woombie. No i rzeczy kosmetyczne dla malca.

Pewnie i tak się nie oprę zakupom ciuchowym, ale teraz przynajmniej wiem co się przyda, a co jest totalnie zbędne. Np jeansy w rozmiarze 56
Ja przy synku kupowałam właśnie "nietypowe" kolory. Beże, zielenie różniaste, trochę czerwonego i pomarańczowe- takie w sumie trochę unisex. Chyba do 2 r.ż nie założyłam mu nic niebieskiego w myśl że nie będę kupować typowo chłopiecych ubranek...i teraz mam jakiś niedosyt obśmiewałam te mamuśki z dzidziami całymi na różowo...a teraz sama bym chciała już kupować w konkretnym kolorze- łeb wariuje przez te hormony

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 14:08   #1635
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
16:15, byłam taka dobra i wzięłam na późniejszą godzinę, żeby tż zdążył z pracy (na szczęście ma blisko, mam nadzieję, że się nie spóźni, bo w tym jest specjalistą...). Gdyby nie to najchętniej poszłabym na 8:00 😁
Ja na 8:20, też między innymi ze względu na pracę Tz ale przede wszystkim ze względu na to żeby nie czekać cały dzień

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Biały szum można odtworzyć z komórki. My szumisia oglądaliśmy, ale zdecydowaliśmy, że bez sensu. Chciałabym, żeby usypiało po prostu w ciszy

Nasze będzie dresiarzem. Pajace,bluzy, body i dresowe pantalony Też kiedyś niańczyłam i wiem, że cała reszta tylko leży. Sukienki są fajne na lato u znacznie większych już dziewczynek.
Zgadzam się w 100% z pierwszą i drugą częścią Twojej wypowiedzi Jeśli chodzi o bajery ułatwiające zasypianie to będę myśleć nad tym jak okaże się, że jest problem. A co do ciuszków to ja sama nie wyobrażam sobie odpoczynku czy drzemki w jeansach czy sukience więc nie zafunduję tego swojemu dziecku. Mój TZ zawsze mi mówi, że lubi mnie w dresiwie
Stary 2017-08-22, 14:10   #1636
la'Mbria
Zakorzenienie

U mnie też jest plan na łóżeczko w sypialni przynajmniej na pierwsze 2 latka...ale potem czeka nas albo pokój wspoldzielony ze starszym bratem (7lat roznicy) albo kupno nowego mieszkania.
Mamy co prawda 3 osobne pokoje ale pracujemy z domu i jeden pokój musi zostać biurem

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 14:12   #1637
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Córka od pierwszego dnia spała u siebie i to się super sprawdziło. Mamy tam kamerkę nad jej łóżkiem więc i tak od razu ją widziałam. Tak czy siak na dobre nam to wyszło, zasypia sama bez problemu do dzisiaj. Żadnego płaczu, lamentu itd. Uwielbia swój pokój.

Myślę albo o tym, że my się przeniesiemy do salonu albo od razu dzieci razem? Ale czy to młodsze nie będzie budziło starszej? Bardzo chciałabym żebyśmy mieli 4 pokoje

Mamy identycznie w salonie - brak drzwi. No i tak trochę kiepsko na sypialnię... no i nie ma tak wygodnych łóżek rozkładanych jak łóżko z materacem.
Właśnie ja myślę, ze na pewno będzie się starszy budził jakby byli razem. Chociażby karmienie, czy przewijanie w nocy ba pewno by go wybudzalo, wiec wspólny pokój odpada przy noworodku.

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Czaro_dziejka, a porami roku ci się ciuszki zgodzą?

pomarańczowy_ogród, ja mam w piątek, a boję się już od dwóch tygodni Kilka już tych wizyt miałam i za każdym razem jest stresik. Taka natura wizytowania w ciąży Będzie dobrze

A potem dentysta w poniedziałek Przed dentystą zawsze dostaję głupkowatego poczucia humoru z napięcia.
Zgodzą się bo mam ich tyle, że szok
Serio kupowałan jak powalona na zapas, np latem juz jesienne i odwrotnie.
Zresztą nie sądzę żebym teraz się tak całkiem powstrzymała z zakupami 😎😈😈
Cytat:

Kciuki! Daj znać po.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 14:14   #1638
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Ja przy synku kupowałam właśnie "nietypowe" kolory. Beże, zielenie różniaste, trochę czerwonego i pomarańczowe- takie w sumie trochę unisex. Chyba do 2 r.ż nie założyłam mu nic niebieskiego w myśl że nie będę kupować typowo chłopiecych ubranek...i teraz mam jakiś niedosyt obśmiewałam te mamuśki z dzidziami całymi na różowo...a teraz sama bym chciała już kupować w konkretnym kolorze- łeb wariuje przez te hormony

Ja tez bede kupować unisex. Zreszta fanka rozowego nie jestem a corke przeciez tez można ubrac w niebieski maz dalej sie upiera ze nie chce znac plci ale ja chyba nie wytrzymam i jak mi na prenatalnych powie ze cos widac to poprosze zeby mi powiedzieli po cichu jak maz wyjdzie z gabinetu
Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
U mnie też jest plan na łóżeczko w sypialni przynajmniej na pierwsze 2 latka...ale potem czeka nas albo pokój wspoldzielony ze starszym bratem (7lat roznicy) albo kupno nowego mieszkania.
Mamy co prawda 3 osobne pokoje ale pracujemy z domu i jeden pokój musi zostać biurem

Moj maz sie biura pozbywa z mieszkania. Nie ma wyjscia bo albo biurko albo łóżeczko. Jak bedzie musial cos zrobic do pracy w domu to usiadzie przy stole kuchennym (a ten mamy bardzo duzy jak na tak małe mieszkanie)

Stary 2017-08-22, 14:14   #1639
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy inne dziewczyny się ze mną zgodzą ale to właśnie bardzo dobrze Jak moi Rodzice budowali się na działce i jakiś czas spaliśmy w jednym pokoju my na łóżku piętrowym a oni obok to puszczali sobie normalnie telewizor i kazali nam spać i my teraz z bratem mamy super sen

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 14:19   #1640
alleyezonme
Zakorzenienie

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 14:22   #1641
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy inne dziewczyny się ze mną zgodzą ale to właśnie bardzo dobrze Jak moi Rodzice budowali się na działce i jakiś czas spaliśmy w jednym pokoju my na łóżku piętrowym a oni obok to puszczali sobie normalnie telewizor i kazali nam spać i my teraz z bratem mamy super sen
Znajomi nam mowil ze oni od samiutkiego poczatku przyzwyczajali dziecko do halasu. Tzn nie sciszaja tv jak spi, rozmawiaja normalnie, mikser chodzi, ekspres tez- i teraz dziecko potrafi spac jak jest głośno. Staraja sie tylko byc nieco ciszej jak zasypia. A jak juz spi to wracaja do normalności. Kolezanka mówiła ze jeszcze jak byla w ciazy to puszczala glosniej muzykę zeby dziecko sie nie balo glosnych dźwięków

Stary 2017-08-22, 14:38   #1642
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Ja na 8:20, też między innymi ze względu na pracę Tz ale przede wszystkim ze względu na to żeby nie czekać cały dzień
Jaaa... zazdro😊 ja do tej 16 to skisnę chyba... 😉
Stary 2017-08-22, 14:40   #1643
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaaa... zazdro😊 ja do tej 16 to skisnę chyba... 😉
Będę myślami z Tobą
Stary 2017-08-22, 14:50   #1644
asiula1306
Zakorzenienie

Jak to dobrze ze umowilam prenatalne na 9 rano

Powiem wam ze nawet sie nie stresuje ta dzisiejsza wizytą. Moze to przeczucie ze wszystko jest ok? Jak szlam na serduszkowa to bylam mega zestresowana a teraz podchodze do tego jak do zwyklej kontroli. I zapomnialam ze dzis maja mi robic jeszcze cytologie... pojde z torbami w tym miesiacu a jeszcze wyjazd za dwa tygodnie...

Stary 2017-08-22, 15:35   #1645
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Moja siostra tez nie strata się być ciszej przy dzieciach dzięki czemu mają twardy sen i byle hałas ich nie wybudzi. Są przyzwyczajone

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Jej Wy tak ciągle o prenatalnych... a ja odliczam czas do piątku... jeszcze 3 dni! Chciałabym już być w trakcie badań!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 15:47   #1646
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ale się rozkręciłyście z tymi zakupami
Ja to nawet nie wiem co to ten szumiś albo woombie - musiałam doczytać w internetach
Myślę że przyjdzie na to jeszcze pora. Dla mnie na razie zdecydowanie za wcześnie
Ja mam doświadczone koleżanki stąd wiem o tych wynalazkach. Mój numer jeden na zakup teraz to poduszka ciążowa do spania banan/rogal czy jak to się tam nazywa

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:

Trzymamy kciukasy będzie dobrze zobaczysz
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Jak to dobrze ze umowilam prenatalne na 9 rano

Powiem wam ze nawet sie nie stresuje ta dzisiejsza wizytą. Moze to przeczucie ze wszystko jest ok? Jak szlam na serduszkowa to bylam mega zestresowana a teraz podchodze do tego jak do zwyklej kontroli. I zapomnialam ze dzis maja mi robic jeszcze cytologie... pojde z torbami w tym miesiacu a jeszcze wyjazd za dwa tygodnie...

I tu też kciuki za wizytę czekamy na fotunie

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 15:48   #1647
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie ta baza wpadła mi wstępnie w oko. Jaka jest Twoja recenzja?
Na nic nie narzekam, choc pewnie gdybym przymierzyla ja do samochodu to bysmy wybrali inna, fotele u nas sa tak pochylone, ze pozycja lezaca jest malo lezaca - przy jezdzie tylem, a tak planujemy wozic mala do 4 roku zycia. Przy jezdzie przodem byloby pewnie odwrotnie, nawet pozycja siedzaca byla by lekko lezaca Poza tym jestesmy zadowoleni Zamawialismy z Polski, bo byla spora roznica w cenie, dlatego nie przymierzylismy... producent twierdzil, ze pasuje do naszego samochodu.

Cytat:
Mam dokładnie to samo. Mało tego, nasze maleństwo będzie pierwszym z najbliższego otoczenia, zero rozeznania u nas 😉
U mnie bylo to samo, pierwsze dziecko w rodzinie, zero rozeznania. Ale mialam wielka rozpiske w excelu z tym czego potrzebujemy, co juz mamy, ile wydalismy, ile planujemy wydac. W ten sposob czulam, ze mam wszystko pod kontrola Ale wyboru wozka to bym mezowi nie zostawila

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Moja siostra tez nie strata się być ciszej przy dzieciach dzięki czemu mają twardy sen i byle hałas ich nie wybudzi. Są przyzwyczajone

Tak o tym piszecie... Mysle, ze to niestety nie jest takie proste. My tez tak myslelismy, wiec nie staralismy sie byc cicho jak mala spala. I dlugo bylo super, moglam odkurzac, zmywac, rozmawiac, ogladac telewizje, nic jej nie budzilo. Az sie skonczylo. Obudzila sie raz, drugi, trzeci... zaczelo ja wszystko budzic, bez zadnej zmiany w naszym zachowaniu. Teraz tylko pierwsze 1,5h snu ma bardzo mocne, potem jest jak mamusia, latwo ja obudzic, czasem wystarczy, ze maz wchodzi po schodach i sie rozbudza No dobrze, mnie budzi jak maz na palcach skrada sie do toalety, az tak zle z mala nie jest
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 15:49   #1648
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Oj ja tez halasowalam w domu i corka spi tak twardo ze nawet w sylwestra sie nie budzi :p

Juz jestem po wizycie, dzidzia ma prawie 2cm wiec jestem spokojniejsza, tylko 1 dzien do tylu. Serduszko bije no i badania prenatalne bede miala u genetyka wiec tu sie nie umawialam. Nast wizyta 14.09 potem wstawie fotke
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 15:53   #1649
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

20170822_155058.jpg
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 15:54   #1650
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Oj ja tez halasowalam w domu i corka spi tak twardo ze nawet w sylwestra sie nie budzi

Juz jestem po wizycie, dzidzia ma prawie 2cm wiec jestem spokojniejsza, tylko 1 dzien do tylu. Serduszko bije no i badania prenatalne bede miala u genetyka wiec tu sie nie umawialam. Nast wizyta 14.09 potem wstawie fotke
No i pięknie :piona: lubimy takie wiadomości !

Aleeeeee bobinek
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości