|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Biały szum można odtworzyć z komórki. My szumisia oglądaliśmy, ale zdecydowaliśmy, że bez sensu. Chciałabym, żeby usypiało po prostu w ciszy
![]() Nasze będzie dresiarzem. Pajace,bluzy, body i dresowe pantalony Też kiedyś niańczyłam i wiem, że cała reszta tylko leży. Sukienki są fajne na lato u znacznie większych już dziewczynek.Też się zastanawiamy nad fotelikiem z bazą , ale to jeszcze tyle czasu
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie sobie po prostu stal w jednym miejscu i tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
O, nie słyszałam o tej firmie. Patrzyliśmy na recaro, maxi cosi i romer.
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozkręciłyście z tymi zakupami
![]() Ja to nawet nie wiem co to ten szumiś albo woombie - musiałam doczytać w internetach ![]() Myślę że przyjdzie na to jeszcze pora. Dla mnie na razie zdecydowanie za wcześnie
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam sporo do córeczce, ale jeśli chodzi o ubranka to sporo rzeczy sprzedawałam. Też już doskonale wiem co się sprawdza, a co absolunie nie. Miałam mnóstwo ubranek których nie założyła nawet raz... pierwszy rok życia dziecka to naprawdę przede wszystkim WYGODA. Żadnych jeansów, sukienek (jak będzie raczkować to niewygodnie jest, bo kolankami przydeptuje sukienkę lub spódniczkę), żadnych bluzeczek - tylko body. Nic się nie podciąga, plecki zawsze zakryte. Także body plus legginsy to moim zdaniem zestaw idealny. Skarpetki - zwróćcie uwagę żeby były nieuciskowe (h&m ma takie jedne), bo wszystkie te piękne skarpetusie będą uciskać pulchne nóźki maluszka
Żadnych bluz i kombinezonów z kapturami dla leżącego dziecka. I tak można pisać i pisać... ![]() Fotelik mamy BeSafe. Kierujcie się tym jak wypadają w testach... w ogóle w temacie fotelików polecam 8 gwiazdek (poszukajcie w google). Mi sen z oczu spędza gdzie tego malucha położyć. Mamy 3 pokojowe mieszkanie i póki co córka ma swój pokój, my mamy sypialnię i jest salon. Bardzo nie chcę oddawać sypialni
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co maluch będzie z nami w sypialni, a później zobaczymy. Może zdarzymy się wybudować i urządzić dom, chociaż jak na razie czarno to widzę
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie nie myślę o takich rzeczach ☺ dziś mam wizytę o 16:30 i strasznie się boje...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córka od pierwszego dnia spała u siebie i to się super sprawdziło. Mamy tam kamerkę nad jej łóżkiem więc i tak od razu ją widziałam. Tak czy siak na dobre nam to wyszło, zasypia sama bez problemu do dzisiaj. Żadnego płaczu, lamentu itd. Uwielbia swój pokój. Myślę albo o tym, że my się przeniesiemy do salonu albo od razu dzieci razem? Ale czy to młodsze nie będzie budziło starszej? Bardzo chciałabym żebyśmy mieli 4 pokoje ![]() Mamy identycznie w salonie - brak drzwi. No i tak trochę kiepsko na sypialnię... no i nie ma tak wygodnych łóżek rozkładanych jak łóżko z materacem.
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
Czaro_dziejka, a porami roku ci się ciuszki zgodzą?
pomarańczowy_ogród, ja mam w piątek, a boję się już od dwóch tygodni Kilka już tych wizyt miałam i za każdym razem jest stresik. Taka natura wizytowania w ciąży Będzie dobrze![]() A potem dentysta w poniedziałek Przed dentystą zawsze dostaję głupkowatego poczucia humoru z napięcia.
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bedzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kciuki !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też jest plan na łóżeczko w sypialni przynajmniej na pierwsze 2 latka...ale potem czeka nas albo pokój wspoldzielony ze starszym bratem (7lat roznicy) albo kupno nowego mieszkania.
Mamy co prawda 3 osobne pokoje ale pracujemy z domu i jeden pokój musi zostać biurem Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1637 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Serio kupowałan jak powalona na zapas, np latem juz jesienne i odwrotnie. Zresztą nie sądzę żebym teraz się tak całkiem powstrzymała z zakupami 😎😈😈 Cytat:
|
|||
|
|
|
#1638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz dalej sie upiera ze nie chce znac plci ale ja chyba nie wytrzymam i jak mi na prenatalnych powie ze cos widac to poprosze zeby mi powiedzieli po cichu jak maz wyjdzie z gabinetu ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy inne dziewczyny się ze mną zgodzą ale to właśnie bardzo dobrze
Jak moi Rodzice budowali się na działce i jakiś czas spaliśmy w jednym pokoju my na łóżku piętrowym a oni obok to puszczali sobie normalnie telewizor i kazali nam spać i my teraz z bratem mamy super sen
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
Jaaa... zazdro😊 ja do tej 16 to skisnę chyba... 😉
|
#1643 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze ze umowilam prenatalne na 9 rano
Powiem wam ze nawet sie nie stresuje ta dzisiejsza wizytą. Moze to przeczucie ze wszystko jest ok? Jak szlam na serduszkowa to bylam mega zestresowana a teraz podchodze do tego jak do zwyklej kontroli. I zapomnialam ze dzis maja mi robic jeszcze cytologie... pojde z torbami w tym miesiacu a jeszcze wyjazd za dwa tygodnie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Jej Wy tak ciągle o prenatalnych... a ja odliczam czas do piątku... jeszcze 3 dni! Chciałabym już być w trakcie badań! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stąd wiem o tych wynalazkach. Mój numer jeden na zakup teraz to poduszka ciążowa do spania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
|
|
#1647 | ||
|
Rozeznanie
|
Na nic nie narzekam, choc pewnie gdybym przymierzyla ja do samochodu to bysmy wybrali inna, fotele u nas sa tak pochylone, ze pozycja lezaca jest malo lezaca - przy jezdzie tylem, a tak planujemy wozic mala do 4 roku zycia. Przy jezdzie przodem byloby pewnie odwrotnie, nawet pozycja siedzaca byla by lekko lezaca
Poza tym jestesmy zadowoleni Zamawialismy z Polski, bo byla spora roznica w cenie, dlatego nie przymierzylismy... producent twierdzil, ze pasuje do naszego samochodu.Cytat:
Ale wyboru wozka to bym mezowi nie zostawila ![]() Cytat:
No dobrze, mnie budzi jak maz na palcach skrada sie do toalety, az tak zle z mala nie jest
|
||
|
|
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj ja tez halasowalam w domu i corka spi tak twardo ze nawet w sylwestra sie nie budzi :p
Juz jestem po wizycie, dzidzia ma prawie 2cm no i badania prenatalne bede miala u genetyka wiec tu sie nie umawialam. Nast wizyta 14.09 potem wstawie fotke
|
|
|
|
#1649 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleeeeee bobinek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

Też kiedyś niańczyłam i wiem, że cała reszta tylko leży. Sukienki są fajne na lato u znacznie większych już dziewczynek.

Ale tu akurat nie ma co oszczedzac.
bedzie sobie po prostu stal w jednym miejscu i tyle 
13.03.2008

Kilka już tych wizyt miałam i za każdym razem jest stresik. Taka natura wizytowania w ciąży

No dobrze, mnie budzi jak maz na palcach skrada sie do toalety, az tak zle z mala nie jest