![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
ja też wiem gdzie jest kierownica
![]() ![]() Koletynko podobno nie można pasteryzować w tych kupnych słoiczkach, ale czemu to nie wiem, może ktoś kto wie napisze. idę wstawić obiad i troszkę się wypindrzyć bo po kursie idziemy na imprezę rodzinną ![]()
#4412 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Chciałam podziekować za pozytywne fluidy i intensywne myślenie bo wczoraj dostałam @ ![]() Tak myślałam, że jak Wam pojęczę to na 100% będzie dobrze ![]() Tylko plecy mnie tak bolą, że nie wiem co ze sobą zrobić ![]() Tak tylko szybko luknęłam Hania słodziutka, tak fajnie sobie usnęła ![]() ![]() Basiu zeszczuplałaś ![]() ![]() ![]()
#4413 |
Zadomowienie
|
A mi się dziś tak jakoś nic nie chce.
Nawet się zorganizować nie potrafię. Też mam dziś imprę rodzinną, wczoraj zresztą też miałam. Misia powodzenia na kursie.
#4414 |
Zakorzenienie
|
mnie też się nic nie chce-to chyba ta pogoda
![]() ni w d* ni w oko ![]() no,ale musiałam się sprężyć do roboty i jestem z siebie dumna-tak świetnie się zorganizowałam i wszędzie byłam na czas ZU przeżyła teściowa też ![]() Zu teraz dochodzi do siebie,bo troszkę dużo wrażeń chyba ale już widzę bryka na macie,więc nie jest źle Misia-ksiukasy zaciśnięte ![]() ja też keidyś tylko tyle wiedziałam ![]() zobaczysz,że szybko załapiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Rozeznanie
|
Koletynko ale masz fajnego rozkicanego malucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
ja dziś od rana tylko podczytuję
![]() jakoś nie mam weny żeby pisać ale coś naskrobię w nocy Gosia dała mi troszkę popalić usnęła o 19-tej, myslałam, że się jeszcze obudzi ok 20-21 ej najpozniej i pojdzie spac dopiero o 22-ej ale się nie obudziła więc i my poszliśmy spać przed 22-gą ![]() no i zrobiła mi pobudke o 23-ej, 1-ej, 4-ej i 6-tej ![]() 2 razy brałam ją do łóżka i nawet przysnęła ale ja sie męczyłam śpiąc wykręcona jak paragraf ![]() pogoda też nie nastraja optymistycznie ![]() zazdroszczę bubbelkowi tych egzotycznych klimatów ![]() Oskarek świetnie fika na tym skoczku ![]() ja to strachosrajek jestem, niby te skoczki są od 6 m-ca ale czy to niezabardzo obciąża bioderka i kręgosłup? tak jak chodziki? i jeszcze się wypowiem odnosnie karmienia też nie przepadam za widokiem mam karmiacych w miejscach publicznych duże brzdące ![]() Gosi nie uspokajam piersią, słuzy tylko do jedzenia i może czasem do przytulania ale rzadko, często zjada ile potrzebuje, odrywa się i coś innego chce robić. U nas piers będzie tylko podawana jako dodatek do diety, którą teraz rozszerzamy ![]() no wlasnie dlaczego nie można pasteryzować w słoiczkach po kupnych daniach? |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
Yoolia-nocki nie zazdroszczę-pomyśl,że ja mam tak ciągle
![]() może nie trzymają już tak te kapselki? ![]() nie wiem,ale też czytałam że nie można a co już Gosia je? moja dzisiaj znowu marfefka z kaszką a przed snem chcę jej dać kaszkę na dobry sen bobovity-ciekawe czy zje ![]() bo,że będzie dłużej spała to się nie łudzę ![]() no i chyba będę ją rozbierać do naga przed jedzeniem dzisiaj zachciało jej się kaszleć i pluć ![]() na szczęście ace sobie poradził,ale zapowiada się wesoło edit-marfefkowa Zu 1-jem marfefkę 2-właściwie to ta łyżeczka jest smaczniejsza |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
ale tu dziś pustki
![]()
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogóle takie upaprane dzieciaczki ślicznie wygladaja ![]() Gosia dzis jadła krem jarzynowy z cieleciną a potem gruszki Williamsa ![]() krem niebardzo smakował, mamusia musiała dojesć ![]() ![]() z obiadków to chyba najbardziej posmakowała zupka jarzynowa, krem z dyni i jarzynowa z królikiem TŻ zabronił mi kupowania dań z królikiem, bo mamy takie zwierzątko w domu ja o tym nie pomyslałam ![]() jak można jeść Maciusia ![]() Dzis też planuje kaszkę "Smaczny Sen" a potem jeszcze cyc może to pomoże ![]() juz raz próbowałysmy tej kaszki, Gosia nie chciała jesć, ja po niej dojadłam ale wcale długo nie spałam ![]() Ann ja mam tak juz od 1,5 m-ca chyba, pobudki w nocy 2-3 razy, jak jest tylko raz to naprawde wielkie święto :rooleyes: a Gosia dzis szaleje w łózeczku przekręca się na brzuszek i wędruje dookoła własnej osi - to nic że w poprzek jest rochę ciasno bo jest za długa ale to chyba jej sie podoba i podgladanie przez szczebelki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Rozeznanie
|
Zmartwiłyście mnie z tymisłoiczkami, na szczęście tylko 3 miałam. Ale przynajmniej sprawdze, czy faktycznie jedzonko w nich sie popsuje. Specjalnie przetrzymam je aż wyjemy wszystkie inne.
Yoolia nie wiedziałam, że skoczek jest od 6 miesiąca ![]() Dziś wprowadziłam Oskarowi kurczaka. Nie zjadl zbyt wiele, ale chyba smakowało. Cały dzień do cycka ciągnął dziś, nawet zrobił mi piekną fioletową malinkę na piersi. Bardzo ładnie się prezentuje na dekolcie, nie powiem. Coś mi nie idzie to odstawianie ![]() Poza tym to standardowo padam na pysk, a zaraz przychodzi brat TZ bo mu samemu w domu sie nudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez myslalam ze wykorzystam te słoiczki bo sa takie w sam raz ale jak nie mozna to nie bede ryzykowac ![]() ja patrzyłam tylko na skoczka fisherprice, moze inne sa od wczesniejszych miesiecy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Raczkowanie
|
A jaka to roznica jak pasteryzuje sie w sloiczkach np. po koncetracie czy w sloiczkach po daniach z hippa czy gerbera? chodzi o nakretke i tworzywo z jakiego jest zrobiona?
#4423 |
Raczkowanie
|
A jaka to roznica jak pasteryzuje sie w sloiczkach np. po koncetracie czy w sloiczkach po daniach z hippa czy gerbera? chodzi o nakretke i tworzywo z jakiego jest zrobiona?No bo co innego moze roznic te sloiki?!
#4424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napaliłam się na takiego - ale wyczytałam opinie lekarzy, zę źle działa na stawy, biodra i kręgosłup - i sama już nie wiemm ![]() Cytat:
Pochwal się karuzelą ![]() Co do słoiczków - te kupne mają takie inne nakrętki (na 4 bodaj, a zwykły słoik na 6) i przez to nie da się ich szczelnie zamknąć ![]() Aha - odnośnie obiadków, to wyczaiłam ostatnio "sposoba" na mięso ![]() Tzn jak ostatnio gotowałam, to zostało mi zblenderowanego indyka. Nie chciałam już dokłądać do słoiczków, bo to za dużo by było - i porobiłam małe porcje, ugniotłam w dłoniach w kuleczki i zamroziłam ![]() ![]() Ja miałam dziś pracowity dzień - z rana zostawiłam chłopaków i pojechałam na zakupy ![]() Późneij spacer z Hubertem. Potem wieeelkie sprzątanie, odkurzanie, mycie okien, łazienek i całej reszty. Moich kłaków na dywanach tyle, że perukę możnaby zrobić - dobrze, że akurat oglądałam ten odcinek perfekcyjnej pani domu w którym pokazywała, jak zbierać włosy - bo odkurzaczem to dwa dni bym ciągnęła. Tż skończył robić pomieszczenie gospodarcze, więc przenieśliśmy tam graty, a ja mogłam doczyścić dół z kurzu - w końcu ![]() Potem przerzuciłam się na ogród - i porobiłam trochę w chaszczach ![]() Wyszykowałam Huberta i poszliśmy do kościoła - o dziwo moje dziecko pogapiło się na księdza i usnęło (tak po prostu zamknął oczka i zasnął, bez darcia się i kręcenia ![]() ![]() ![]() mam jeszcze chałdę prasowania, ale coś nie chce mi się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
No nareszcie ruch w interesie
![]() Koletynko ja jak patrzyłam w necie to też widziałam, że od 4 m-ca nawet się zdziwiłam i napewno takiego 4 miesięcznego malucha bym w niego nie wsadziła ale 6 miesięczne już napewno. Yoolia ja też padam na pysk ![]() ![]() Ann Zu nawet umorusana uroczo wygląda ![]() Primciu a co to za sposób na zbieranie włosów??? Bo ja mam full sierści ciągle to może i mi sie przyda ![]() Na kursie byłam tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna ![]() ![]() ![]() ![]() wkleję jutro zdjęcia Uszka z karuzelą bo dziś już nie mam siły zgrywać a mąż woła mnie do siebie ![]()
#4426 |
Zakorzenienie
|
no Misia,jak mąż woła to nie ma zmiłuj
![]() a na kursie to na początku pewnie teoria ![]() Prima-no to faktycznie pracowity dzień miałaś ja też miałam plany,ale usnęłam na balkonie ![]() niestety nocki wychodzą... nie powiem,że mi raźniej jak wiem,że nie tylko ja wstaję w nocy kilka razy ![]() Zu kaszki trochę zjadła,ale bez entuzjazmu spróbowałam sama i ...fuj ![]() ale słodkie jakieś a ile już Wasze dzieci jedzą? bo ZU to tak z 50g ![]() i zazwyczaj zapija cycem no właśnie Yoolia-dopajasz czymś? czy dzieci cycowe muszą pić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
ann - wydaje mi się, że jeśli są dokarmiane, to tak
![]() Odnośnie pytania "ile zjedzą?" to czego zjedzą? Kaszki czy ogólnie? Hubert na początku miał tak, że obiadu czy deseru (bo kaszkę robię rzadką i daję w butli, więc Hubert traktuje ją jak mleko) to parę łyżeczke - a potem zapijał mlekiem. Później po pół słoiczka, a teraz cały (no, chyba że mu coś nie podpasuje; zazwyczaj niektóre deserki) Teraz zjada cały słoiczek 120g, a moich zupek to nawet więcej (jak mam pomrożone w słoiczkach po kupnych obiadkach, to od niedawna rozdziiawia paszczę, ze chce jeszcze); robię tak 3/4 słoiczka po przecierze i jest w sam raz. A właśnie - czy wy czymś dosładzacie? Cukier to chyba nie, ale glukoza czy fruktoza? Hubert krzywi się na jabłko, zazwyczaj mieszam z innym owocem, ale i tak zachowuje się, jakby było kwaśne dla niego...?(no, chyba że dostanie do ciumkania kawałek w rękę - wtedy to pasuje ![]() U nas ostatnio hitem są chrupki kukurydziane ![]() Kiedyś więcej się nimi bawił i jak dostawał (co parę dni) to zdążył zapomnieć, co to i co się z tym robi - musiałam za każdym razem od nowa pokazywać, że można miziać po dziąsłach ![]() Teraz ładnie wcina i ma coraz mniejszy problem z koordynacją ręka - paszcza ![]() Kupiłam Huggiesy (promocja w biedronce) i wiecie,co? Hubert z rana był przesikany na maxa ![]() Jednak nie ma to jak Dada |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
no to Hubcio już ładnie wymiata z talerza
![]() no,ale nie od razu Rzym zbudowano ![]() cieszę się,że Zu w ogóle chce jeść Zu też się w Huggisach przesikiwała ![]() ale może źle zapinałam-miałam tylko kilka sztuk podobała mi się ta taśma z tyłu rozciągliwa brakuje mi tego w pampkach,ale i tak jestem zadowolona teraz używamy sleep&play i jestem pod wrażeniem-chyba przy nich zostaniemy obawiałam się kolejnego zapachu,uczulenia czy coś w tym stylu,ale nic z tych rzeczy są bardziej miękkie,ciut ciensze i ładnie pachną ![]() ale dzisiaj pierwszy dzień to jeszcze się nie podniecam dobrej nocki mamuśki |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chcialam tylko zajrzec do Was, nie mam ochoty na pisanie.. ale przypomnialo mi sie, ze tu ostatnio linczuja za samo zagladanie, wiec odmeldowuje sie i mowie oficjalnie dobranoc ![]() (wiem, zlosliwa, wiec dopowiedzcie sobie moj humor)
#4430 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() reszte kaszki zjadłam ja, smaczna była, bananowa ![]() obiadku też zje z pół słoiczka, deserki tez dziele na pół :ehem narazie nie dopajam, po posiłku podaję pierś własnie nie wiem jak to z dziećmi cycowymi, czy musza pić, czy pierś im nie wystarczy? ale biorąc pod uwagę fakt, że cyc ma byc tylko dodatkiem do diety to chyba tak Cytat:
![]() a chrupki kukurydziane nie są z glutenem, bo cos mi się obiło o uszy, chyba, że są glutenowe i bezglutenowe ![]() Cytat:
Cytat:
Nic nam narazie nie wyciekło, kiedys mialysmy przymałe 2-jki to różnie bywało ![]() A dada to jest hicior ![]() i jeszcze sleep&play Pampersa nam podpasowały ![]() podczas pisania posta musiałam przerwać i podkarmic jeszcze Gosię no i usnęła ![]() żywioł jeden ![]() to i ja zmykam Dobranoc ![]() Edit Jeszcze Wam doniosę, że od poniedziałku 2-06 w Biedronce będą kocyki po 14,99 75x100cm, nawet fajnie na zdjęciu wygladają, na stronie nie ma niestety jeszcze tej oferty, małż mi dzis przyniósł ze sklepu gazetke. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do "sposobu na włosy" to nie wiadomo jakie toto nie jest - po prostu gumową rękawicę zwilżamy i przejeżdżamy po dywanie - zbiera wszystkie kłąki w jeden wielki kłak ![]() ![]() Najadłam się dziś czereśni, takich nie do końca jeswzcze dojrzałych - mam nadzieję, że nie odchoruję tego ![]() Nie wiecie, czy ma padać w nocy? Czekam na koniec prania i nie wiem, czy wieszać ba dworze czy w łązience? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Rozeznanie
|
Prim Ty jesteś nie do zdarcia
![]() ![]() Wiecie co, z tym dopajaniem to ja tez nie wiem co robić. Po jedzeniu sloiczków czy kaszki to on nie chce już pić nic sztucznego, a cyca też nie bardzo. W sumie to on odmawia picia miedzy posiłkami czy po, czasem pociągnie troche z piersi ale to sporadycznie. Soczków też nie bardzo chce. Dziś zrobiłam herbatke hippa to chyba pół mililitra wypił ![]() Szperrr ![]() No i chciałam powiedzieć, że Zuzanna uroczo się marchewką umaziała ![]() Oglądałam Eurowizję, bardzo zaskoczyła mnie nasza reprezentantka. W ogóle nie wiem kto to jest? W każdym razie wygladała, jakby ją ktos na solarium zatrzasnął i nie wypuszczał przez tydzień ![]() Edit: Własnie na poczekalni znalazłam wątek mamus listopadowo-grudniowych. Eh, aż się łezka w oku zakręciła. Te czasy żarcia bobu i mycia okien... |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
szperrr niestety Jaśko od paru dni też jest jakiś marudny. Może to znowu ten przeskok
![]() ![]() Basiu faktycznie duża zmiana ![]() Jaś zjada cały słoiczek(tj.125g) ale już mu za mało...Od jutra chyba troszkę zwiększymy ilość. Za mlekiem już tak nie przepada. Zagęszczam je zawsze kaszką i musiałam sama dziurkę zrobić w smoczku bo niestety nawet te najszybciej przepływowe smoki są za małe. Yoolia Gosia też już duża dziewczynka jest ![]() Ok kończę, bo już późno. Dobrej nocy!
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Prima-ja nie dosładzam
![]() ![]() Yoolia-kukurydza nie ma glutenu w sobie.chrupki natomiast mogą być solone albo nie ![]() Koletynko-nasza reprezentantka do hamerykanka polskiego pochodzenia ![]() co do picia to ja uważam,że jak dziecko nie chce tzn,że nie jest spragnione Zu też ma długie zęby na picie-raczej traktuje butelkę jak zabawkę Kuseczko-dawaj Jaśka pełzaka. Szperrku-mam nadzieję,że dzisiaj lepiej- ![]() a ZU dzisiaj kończy 6m-cy strasznie mi to zleciało miłego dzionka! |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla Zuzki
![]() A ja mialam dziś...milusi poczatek dnia ![]() Hubert po przebudzeniu ląduje u nas w łóżku i lubi wtedy po nas pełzać - wzdłuż i w poprzek ![]() No i pełza po mnie, buźka na wysokości mojej twarzy i ... same zgsadnijcie, co |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sto lat dla ZU!!!! ![]() ![]() ![]() no i tak jak myślałam po kaszce Gosia spała do 3-ej - pobudka i cyc, potem o 6-tej tu cyc i juz nie chciała spać, wzięłam ją do łózka i znowu zwinieta jka paragraf przekimałam do 8-mej, ale co to za sapanie jak mnei wszystko dziś boli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziekuje, juz mi lepiej ![]() ![]() ![]() Zdjecia mi poprawily humor - w koncu ktos nam z Hania zrobil foty, na ktorej nie widac mego poczwornego podbrodka i obfitej calej reszty ![]() ![]() Zu, sto lat!! ![]() Kuseczko, czekamy na filmik ![]() Nie wiedzialam, ze chrupki kukurydziane sa bezglutenowe! To poszukamy.. A jutro jest nasz dzien, mamuski ![]() Ps. Wczoraj bylismy na kolejnych urodzinach przedszkolaka - byly tam dwa szkraby rowno o 3 miesiace starsze od Hani, ruchliwe to to ![]() ![]() ![]() Zaraz mamy jechac do Londynu.. nie chce mi sie ![]()
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() no właśnie-same święta ![]() wczoraj imieniny Zu,dzisiaj półrocznica ![]() ![]() co do kaszki Yoolia-to Gosia super pospała ![]() ![]() Szperrrku może to PMS? ![]() poka zdjęcia poka!!! i chyba masz troszkę zaburzony obraz siebie ![]() ![]() ja mam w sumie bardzo mało zdjęć z Zu ![]() ![]() na przyjęciu ujrzałaś naszą przyszłość ![]() co do smoczków,zarazków itp.to jeszcze mnie paraliżują takie sytuacje,ale robię postępy ![]() ale nadal nie lubię jak łapią Zu za ręce i nie daj boże całują ![]() naprawdę powinnam się leczyć... Prima-super początek dnia!!! my już sobie z Zu też dajemy buzi,ona co prawda nie do końca czai o co chodzi,ale bierze moją twarz w swoje łapki i przybliza do swoich ust-jeszcze nie cmoka ![]() ![]() no i "noski eskimoski" nawet mojej mamie "noski" ostatnio robiła i babcia się rozpływała ![]() wszystko co jest kukurydziane,ryżowe albo gryczane jest bezglutenowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Ann, nie moge miec zaburzonego obrazu - waze 80kg i mam wiele podbrodkow, tylko nie chwale sie nimi na zdjeciach
![]() ![]() A to o buziaka Primie chodzilo?! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Calowania po rekach tez nie lubie.. a oni sie chyba zmowili, bo wlasnie lapki zawsze ida na pierwszy ogien ![]()
#4440 |
Zakorzenienie
|
Prima no fajniusi miałas poranek
![]() Szperr ja to juz się boje jak Gosia będzie brykac po podłodze, mamy w domu królika, ktory czasem gubi małe kuleczki, ktore wygladaja jak czekoladowe groszki albo chocapic ![]() ![]() Dziś jedziemy na zakupy, bo jakoś sie wszystko pokończyło i jutro nie bedzie z czego sniadania zrobić ![]() ![]() Szperr ślicznie wygladacie ![]() Edit jak zwykle zapomniałam po co tu przyszłam ![]() na NK jest klasa wizażanek ![]() http://nasza-klasa.pl/profile/13384362 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.