|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
strasznie mi Was szkoda, nie rozumiem dlaczego nikt nie może Wam pomóc..Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż mi głupio narzekać na mojego czorta jak czytam co przechodzi Morele z Pestką.
Mój wrzeszczy pół dnia, ja padam na twarz i też mam ochotę wyć, ale podejrzewam "po prostu" kolkę, czyli standard u wielu dzieci, a tutaj taka biedna Pesteczka, nie wiadomo co jej jest i jak jej pomóc. może faktycznie jakiś specjalista gastrolog dziecięcy, jakiś szpital (choć wiem że to nic przyjemnego) - no kurczę przecież to nie jest normalne. ![]() Szperając w necie najczęściej można wyczytać, że to mogą być objawy właśnie refluksu jak sama napisałaś, ewentualnie niewydolność zwieracza przełyku Kiedy macie teraz jakaś wizytę u lekarza?
|
#1773 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas tez bywają dni bez spania albo z rozpier. trybem dnia ale przyjmuje to co sie dzieje ze spokojem i dostosowuje dzien do sytuacji z mlodym, poki jest taki mały Cytat:
a jak pisze Anusia to i z toalety korzystać Cytat:
Cytat:
a moje warsztaty chustowe odwołali. za mało chętnych bylo moge sie umowic na indywidualne spotkanie... ehh.. ale co raz lepiej idzie mi wiązanie mlodego wiec poki co sie nie martwie
|
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
Morella po tym co piszesz ide o zaklad ze jakbys wskoczyła do lozka Ty golas Pestka golas i 2 dni byscie w lozku spedzily bez mm ,to by Ci sie laktacja rozbujala. Przeciez kobiety robia relaktacje nawet i po 3-4 miesiacach
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że nie długo jej przejdzie albo ktoś wam w końcu pomoże ... ![]() Cytat:
Popracuj nad wiązaniem żeby dzidziuś miał pozycję takiej fasolki i nóżki podwinięte, kolanka do brzuszka Cytat:
Ja też specjalnego nawału nie miałam . Na 5-6 dzień po porodzie miałam twarde i trochę bolały bardziej ale sciaglam 20 ml i było ok. Później się nie powtórzyło Wkładki mam bo jak mały pije to. Drugiej mi leci . Bardzo się cieszę że nie mamy jakiś większych problemów z małym . Mam nadzieję że tak zostanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spotkałyście się z jakimś dobrym blogiem gdzie ktoś reaktywował laktację po jakimś czasie?Nie chodzi mi tylko o teorie a fakty z życia kogoś komu się udało.
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Masz fb? Jest grupa kwartalnik laktacyjny. Jest tam mnóstwo osób z różnymi historiami. Zapytaj, jest dużo pomocnych osób i się pewnie podzielą historia
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona ssie paluchy to jej daje cycka bo nie wiem czy głodna czy poprostu nerwus. W wozku nie woze bo ryczy ona jest nieodkładalna. A calymi dniami z nią chodze spiewam tańczę. Smoczka nie chce bo juz próbowałam |
|
|
|
|
#1781 | ||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też była już żółta wydzielina, a teraz wróciło krwawienie
Dziewczyny jak u Was się sprawują gule po szczepieniu na gruźlicę? Pamiętam że położna Lili mówiła że jak gula pęknie żeby jej nie ruszać i nie moczyć. U nas nic się z nią nie działo, a teraz pojawiła się biała kropka na środku - taka która może właśnie pęknąć. Po 4 tygodniach. U Was też tak późno zaczęło się coś dziać? Dzięki, obczaję sobie Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1782 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Devileek genialny avatar tak a propo A podpinam się pod kałmagedony! Mój dzieć walnal dziś taką kupą ze chwała teściowej za podklady szpitalne bo pralabyn całą kanape 😂 i to wtedy jak jej pampera zdjelan bo juz się kupa wylewala a ona dopiero co zaczela robić. Jedna jest ostatnio w dzien ale jaka 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere
Zdrowia dla Was i.udanych chrzcin.Morelle Moze faktycznie to.kp w większości, było by u was pomocne... a.mleko na 200% masz z tego co piszesz. Byłam w biurze, dostałam kwiaty od szefa i dziewczyn i reczniczek czy kocyc z ksoturkiem dla Hugo. Bardzo miło. W ogóle bym sobie popracowała... taka odskocznia by mi się przydała.Potem byliśmy na obiedzie, ale danie dnia średnio mi smakowało no i teraz się karmimy mógłby pospać do 19:30 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-25 o 17:30 |
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam takie podejście . W ogóle się. Ie zloszcze jak placze czy marudzi pomimo że jest najedzony itp. Też się potrafi budzić co godzinę, dwie różnie. Tłumacze sobie że to tylko dziecko i trzeba przetrwać ten czas też mam tylko go jednego więc na pewno jest łatwiej . No i to jest ten czas na największe przytulanie bo później wszystko bardziej interesuje Wczoraj też mu się coś chyba złego przysnilo no obudził się z krzykiem nagłym ... Wczoraj sobie tak myślałam że niesamowicie się cieszę że go mamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1785 |
|
*sportaddict*
|
Morelle chyba Ci się trafił jakiś słabyb doradca, piersi to fabryka, a nie magazyn, mleko się tworzy na bieżąco, więc nie wiem, co to za opinia, że nie masz mleka, a potem Cię zalewa, brzmi absurdalnie
![]() Siil u nas robi się czerwona gulka z białym środkiem w miejscu szczepionki. |
|
|
|
#1786 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi spr wydaje, że moja tez ma od kilku dni. Płacze i się rzuca, ale narazie udaje się opanować. Cytat:
Cytat:
![]() Ja też tak mam, że jak daje 1 to z 2 leci. Cytat:
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ona to stwierdziła ? Ja czytałam że pokarm jest jeszcze 2 lata po. Nie wiem ile w tym prawdy ale tak jak pisze Asia piersi to nie magazyn tam produkcja jest cały czas jak malutka tylko ssie ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle jak ona oceniła te kanały mleczne? Moim.zdaniem jak chcesz karmić i jesteś gotowa o to powalczyć to idź do.innej cdl.
U nas w miejscu szczepionki jest czerwone i biała kropka po środku. W poniedziałek będzie 6 tygodni od porodu. |
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Idź do dobrej cdl i z nią porozmawiaj. Karmienie jest w głowie!
|
|
|
|
#1791 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam jeszcze te herbaty na laktacje Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
ja w ogóle jestem w szoku, że ona cały czas chce ssać z piersi pomimo butli. Tylko po jakimś czasie się oczywiście denerwuje---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- W ogóle rozróżniam w końcu płacz mojego dziecka. Gdy jej coś nie pasuje Gdy nie wie co się dzieje Gdy jest głodna i gdy ma mokro Ma 4 różne
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Ja bym zmniejszyła mm Może wam się uda, warto spróbować. Zabije męża i syna.... nosz... szlak mbie trafi od godziny go.usypiam a ci padaja do sypialni z odbitymi w gipsie stopami Tymona zeby porównać... Tymon sie drze skacze po łóżku i dupa ze.spania... szkoda tylko mojego czasu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle ale odstawianie mm warto mieć właśnie pod kontrolą cdl.
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Wiem, że myslicie, że głupia ciągle z tą cdl i cdl. Ale dobra osoba jest w stanie pomóc, tylko trzeba taką znaleźć i zaufać. |
|
|
|
#1794 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nie złoszczę ale po prostu czasami boli mnie okrutnie ze mimo stawania na rzęsach - tulenia, masowania, bujania, noszenia itp itd - on dalej płacze. I nie wiem czy robię wtedy coś zle, czy coś go boli czy taki z niego typ. I dlatego czasem chce mi się wyć bo chciałabym dla niego wszystko co najlepsze...
U nas dzisiaj miesiąc i biały bąbelek na ramionku pękł. Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#1796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czytam, śpiewam, skacze, glaskam i nie denerwuje się na nią w ogóle. Tylko płakać mi się chce jak wymiotuje.
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie się zdenerwowałam na.męża i Tymona. Rozwalilo to cały rytm wieczoru. Dostali opiernicz, ale dalej.mi.nie przeszło pokrzyczałabym jeszcze i zrobiła vanti... chyba musze się rozładować po prostu bo ewidentnie spieta jestem i mnie nosi...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam pokazać wam sukienke do karmienia i odsyłam wygladam jak we worku. Ciuszki dla Wiki chyba też odesle bo 62 jest wielkie a sa to krótkie pordki i body wiec zimą nie założy. A w pepco 62 jak na teraz jest.
Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-08-25 o 19:33 |
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle próbuj z kp ja też walcze zeby zwiększyć jeszcze bardziej bo boje się że mala sie nienajade. I chce zeby przybrała wiecej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

właśnie się obudziła 2h po jedzeniu i ulała
pozycja akrobatyczna ale jakby ciut lepiej. Najfajniejsze jest to że młodemu zdarza się odbić już w trakcie karmienia. Je, je a potem puszcza, beka i je dalej 

moge sie umowic na indywidualne spotkanie... ehh.. ale co raz lepiej idzie mi wiązanie mlodego wiec poki co sie nie martwie

mam nadzieję że nie długo jej przejdzie albo ktoś wam w końcu pomoże ... 

szkoda mi Pestki strasznie. Nie wiem co ja bym zrobila gdyby to mojego dziecka dotyczyło.
i to wtedy jak jej pampera zdjelan bo juz się kupa wylewala a ona dopiero co zaczela robić. Jedna jest ostatnio w dzien ale jaka