Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-25, 16:17   #1771
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Doradca.

Tak właśnie się obudziła 2h po jedzeniu i ulała

Nie wiem. Wkładki mam muszle z medeli , wiec widzę ze dużo nie cieknie. Ale cieknie. Nie mam twardych piersi jak po wyjściu ze szpitala. Nie czuje, żeby zbierał się pokarm.
Biedulka strasznie mi Was szkoda, nie rozumiem dlaczego nikt nie może Wam pomóc..
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ja tak karmię pozycja akrobatyczna ale jakby ciut lepiej. Najfajniejsze jest to że młodemu zdarza się odbić już w trakcie karmienia. Je, je a potem puszcza, beka i je dalej

Morelle, ale to było dawno temu ta konsultacja z cdl więc wiele się mogło zmienić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja bym musiała spróbować tak karmić, w szpitalu lekarz mi tak pokazywał ale ja sama jakoś nie umiem

Stary 2017-08-25, 16:35   #1772
Agg_s
Wtajemniczenie

Aż mi głupio narzekać na mojego czorta jak czytam co przechodzi Morele z Pestką. Mój wrzeszczy pół dnia, ja padam na twarz i też mam ochotę wyć, ale podejrzewam "po prostu" kolkę, czyli standard u wielu dzieci, a tutaj taka biedna Pesteczka, nie wiadomo co jej jest i jak jej pomóc. może faktycznie jakiś specjalista gastrolog dziecięcy, jakiś szpital (choć wiem że to nic przyjemnego) - no kurczę przecież to nie jest normalne.
Szperając w necie najczęściej można wyczytać, że to mogą być objawy właśnie refluksu jak sama napisałaś, ewentualnie niewydolność zwieracza przełyku
Kiedy macie teraz jakaś wizytę u lekarza?

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:35   #1773
minini
Zadomowienie

Cytat:
Minini, super macie poukładany dzień. Dobrze że trafiło Ci się bezproblemowe dziecko bo przy dwójce na pewno hardcore.

Anusia, super że chusta działa

hardkor raz był jak mlodszy wył głodny a starszy wył bo mu zabrałam klocki za kare bo nie słuchał. a tak poza tą jedną akcją to jest ok

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

jesteście boskie

I widzę, że kałmageddon się przyjął

u nas wczoraj było to samo, ale i tak dałam radę zostawić tam miliony monet

mi także :/ a nie powiedziałabym, że jem więcej, niż w ciąży czy przed ciążą, wręcz przeciwnie.

moja mama powiedziała, że miała to samo i ze mną, i z moją siostrą, dopiero po skończeniu karmienia waga ruszała w dół

strasznie współczuję :/

U nas to samo, pomimo karmienia mieszanego (chociaż mm jest max. 30% w ciągu doby), Timi nie przybiera więcej niż niecałe 27g na dobę w najlepszym tygodniu, a tak to dolne normy albo i poniżej, a siusia/robi kupki/ma dobry humor/zasypia po jedzeniu, czyli się nadaja
wczoraj 5 tygodni i 2 dni - 4360g (urodzeniowa 3800, spadek do 3500).

Timi ma chyba od 2 dni skok i jakiś kryzys nocny, przy odkładaniu, chociaż śpi jak kamień na rękach, od razu się wybudza i zasypia dopiero z powrotem na rękach, pół nocy śpię z nim w ramionach, przez co się nie wysypiam i chodzę potem jak zombie. Ale jakoś mi się normuje tryb dnia, już ogarniam bez większego dramatu sprzątanie, pranie, robienie jedzenia itp.
u mnie tez przy starszym synku waga dopiero poszla w dół jak skonczylam kp. i to baaardzo drastycznie. teraz bede bardziej uważc na diete jak skoncze karmic

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Anusia
Ten.materiał faktycznie jest nie najlepszy. Moze sprzedaj i zainwestuj w lepszą.
Na pleckach powinno.byc gładko nadmiar cały.pod pupą.i.bardziej dociagnieta... ale u ciebie tak.jak.u mnie to.oierwsze próby dopiero, ja tez sie uczę z filmikami.

Minini
To w sumie.u.nas podobnie tylko my rano lecimy na spacer tak.do 11-12 jesteśmy już w domu, karmienie, zabawa, robie obiad w między czasie, potem znowu kp, spi z dwie godziny, wstaje je, maz go ponosi czy ja w chuscie.i znowu zasypia a ja ogarniam kolację lub inne domowe obowiązki. Potem troche aktywności, kapiel, kp i spadnie, wstaje zazwyczaj co 2,5 godziny.
Ale bywaja raz na jakiś czas dni ze np przespi tylko 2,h

no to nie ma źle
u nas tez bywają dni bez spania albo z rozpier. trybem dnia ale przyjmuje to co sie dzieje ze spokojem i dostosowuje dzien do sytuacji z mlodym, poki jest taki mały

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Minini, ty cyborgu. Super, ze tak sobie radzisz
Faith - ja tak miałam, po czerwonym było żółte.

Co do ubrań do KP - Asos, H&M

Darietta - nie patrz na innych, ja bym nie dawała mm tylko przystawiala jak na wiecej. Zresztą w podobnej sytuacji jesteśmy. Klaudia cały czas chudzielec.
Morelle, współczuje wymiotów
Anusia - fajnie wyglądacie. Mi sie dzisiaj przydała chusta zeby dac kurierowi zwrot z Zalando. Jakby zostawiła małą w wózku to by ryczała, a musiałam miec dwie ręce bo paczka spora. Sprawdziłam i rzeczywiście można siedzieć.

mozna z chustą siedzieć, gotowac, sprzatać i pranie zrobić a jak pisze Anusia to i z toalety korzystać

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Dzięki. Ja własnie siedze przy laptopie.

Z cyklu dla śmiechu, wczoraj musiałam pilnie siusiu a że byłam w chuście to szkoda było mi budzić mała. Nie zgadniecie co sie stało.... jeden ogon zamoczyłam w sedesie jeszcze przed, nim coś zrobiłam, tak na marginesie.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
Wpadłam dać znać że żyje. Niestety rozłożyła mnie choroba, noc miałam tragiczną. Najpierw mnie trzęsło z zimna, potem się gotowałam. Starszy dalej przeziębiony. Przemo harczy nosem. Byliśmy dziś z nim u lekarza, ale to ponoć przez refluks. Kupiłam gastrotuss baby. W niedzielę chrzciny, mam nadzieję że się jakoś wykurujemy i będzie ok.
Trzymajcie kciuki! Przepraszam że nie nadrabiam, czuję się fatalnie.
dużo zdrowia dla was oby do chrzcin wszyscy wydobrzeli

a moje warsztaty chustowe odwołali. za mało chętnych bylo moge sie umowic na indywidualne spotkanie... ehh.. ale co raz lepiej idzie mi wiązanie mlodego wiec poki co sie nie martwie
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:43   #1774
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Morella po tym co piszesz ide o zaklad ze jakbys wskoczyła do lozka Ty golas Pestka golas i 2 dni byscie w lozku spedzily bez mm ,to by Ci sie laktacja rozbujala. Przeciez kobiety robia relaktacje nawet i po 3-4 miesiacach

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:47   #1775
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Morella po tym co piszesz ide o zaklad ze jakbys wskoczyła do lozka Ty golas Pestka golas i 2 dni byscie w lozku spedzily bez mm ,to by Ci sie laktacja rozbujala. Przeciez kobiety robia relaktacje nawet i po 3-4 miesiacach

Dokładnie. Trochę nie rozumiem co to za cdl była, że nie pomogła rozbujac laktacji.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:55   #1776
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Ja znowu nie pójdę na spacer. .. znowu wymiotuje jak fontanna .... i to z zagęszczaczem ; ((( boże co jej jest. ..
mam nadzieję że nie długo jej przejdzie albo ktoś wam w końcu pomoże ...

Cytat:
Z czystej ciekawości kupiłam chuste, najtansza jaka była. Ostatnio kazdy zakup dla małej okazuje sie nietrafiony. I co....przepadłam. To jedyna rzecz jaka uszczesliwia moja mała. żałuje ze nie kupiłam lepszej. Wreszcie mała spi w dzień dłuzej jak 20min.

Popracuj nad wiązaniem żeby dzidziuś miał pozycję takiej fasolki i nóżki podwinięte, kolanka do brzuszka

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Odnośnie karmienia to ja nie miałam nawału, nie mam uczucia przepełnionych piersi, praktycznie nie potrzebuje wkładek, bo mnie jeszcze nigdy nie zalalo, czasami tylko kilka kropel kapnie, a Jasiek przybiera bardzo dobrze, więc nie zawsze u każdego mleko musi płynąć strumieniami, żeby było dobrze

Ja też specjalnego nawału nie miałam . Na 5-6 dzień po porodzie miałam twarde i trochę bolały bardziej ale sciaglam 20 ml i było ok. Później się nie powtórzyło
Wkładki mam bo jak mały pije to. Drugiej mi leci .

Bardzo się cieszę że nie mamy jakiś większych problemów z małym . Mam nadzieję że tak zostanie.

Stary 2017-08-25, 17:03   #1777
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Darietta moja mała też bardzo chudziutka. Położna kazała mi dokarmiac a ja się zaparlam i powiedziałam nie. Raz tylko tż dał baran jeden. I wyszło na moje, bo pediatra kazała jak najczęściej przystawiać i widać, że mała przybiera. W jeden tydzień przybrała tylko 70g. A teraz w 2 tygodnie 540g więc różnie może przybierać w każdym tygodniu a to widać po mojej małej. Więc będzie dobrze
Mi wlasnie pediatra powiedział zeby raz dziennie 80 ml dac. Ja mam naprawde metlik w głowie co robić.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:08   #1778
anusia1990
Zakorzenienie

Dziewczyny spotkałyście się z jakimś dobrym blogiem gdzie ktoś reaktywował laktację po jakimś czasie?Nie chodzi mi tylko o teorie a fakty z życia kogoś komu się udało.
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:13   #1779
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny spotkałyście się z jakimś dobrym blogiem gdzie ktoś reaktywował laktację po jakimś czasie?Nie chodzi mi tylko o teorie a fakty z życia kogoś komu się udało.
Masz fb? Jest grupa kwartalnik laktacyjny. Jest tam mnóstwo osób z różnymi historiami. Zapytaj, jest dużo pomocnych osób i się pewnie podzielą historia
Stary 2017-08-25, 17:19   #1780
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Cashmere zdrówka

Morelle skoro Cię zalewa to musisz mieć pokarm, widocznie mała Ci pobudza jak ją przystawiasz a jak tam się czujecie? Jeszcze ulewa?

Darietta a próbujesz małą inaczej uspokajać niż piersią? Bo mój też nie raz nie śpi po kilka godzin ale ja się staram nie dawać mu za często piersi w takich dniach bo mi wtedy mega ulewa i się tulimy u mnie na klatce piersiowej, albo go wożę w wózku po domu albo z nim chodzę i opowiadam, śpiewam. No i smok jest zbawienny bo on ma wiecznie odruch ssania wypluwa pierś i juz jej nie chce, a za 5 min ciumka i wtedy daję smoka

Ona ssie paluchy to jej daje cycka bo nie wiem czy głodna czy poprostu nerwus. W wozku nie woze bo ryczy ona jest nieodkładalna. A calymi dniami z nią chodze spiewam tańczę. Smoczka nie chce bo juz próbowałam
Stary 2017-08-25, 17:23   #1781
siilmariien
Wtajemniczenie

U mnie też była już żółta wydzielina, a teraz wróciło krwawienie

Dziewczyny jak u Was się sprawują gule po szczepieniu na gruźlicę? Pamiętam że położna Lili mówiła że jak gula pęknie żeby jej nie ruszać i nie moczyć.
U nas nic się z nią nie działo, a teraz pojawiła się biała kropka na środku - taka która może właśnie pęknąć. Po 4 tygodniach.
U Was też tak późno zaczęło się coś dziać?
Cytat:
Mi się sukienki z milook podobają

Dorietta a miałaś spotkanie z cdl?
Dzięki, obczaję sobie

Cytat:
Odnośnie karmienia to ja nie miałam nawału, nie mam uczucia przepełnionych piersi, praktycznie nie potrzebuje wkładek, bo mnie jeszcze nigdy nie zalalo, czasami tylko kilka kropel kapnie, a Jasiek przybiera bardzo dobrze, więc nie zawsze u każdego mleko musi płynąć strumieniami, żeby było dobrze
Mam tak samo. Mleko cieknie mi tylko wtedy jak długo nie karmiłam i karmię jedną piersią, a druga jest przepełniona na maksa i wtedy z niej leci.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
Wpadłam dać znać że żyje. Niestety rozłożyła mnie choroba, noc miałam tragiczną. Najpierw mnie trzęsło z zimna, potem się gotowałam. Starszy dalej przeziębiony. Przemo harczy nosem. Byliśmy dziś z nim u lekarza, ale to ponoć przez refluks. Kupiłam gastrotuss baby. W niedzielę chrzciny, mam nadzieję że się jakoś wykurujemy i będzie ok.
Trzymajcie kciuki! Przepraszam że nie nadrabiam, czuję się fatalnie.
Ojej, zdrówka dla Ciebie i synków!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:25   #1782
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Aż mi głupio narzekać na mojego czorta jak czytam co przechodzi Morele z Pestką. Mój wrzeszczy pół dnia, ja padam na twarz i też mam ochotę wyć, ale podejrzewam "po prostu" kolkę, czyli standard u wielu dzieci, a tutaj taka biedna Pesteczka, nie wiadomo co jej jest i jak jej pomóc. może faktycznie jakiś specjalista gastrolog dziecięcy, jakiś szpital (choć wiem że to nic przyjemnego) - no kurczę przecież to nie jest normalne.
Szperając w necie najczęściej można wyczytać, że to mogą być objawy właśnie refluksu jak sama napisałaś, ewentualnie niewydolność zwieracza przełyku
No ja właśnie dlatego sie tak rzadko odzywam 😔 szkoda mi Pestki strasznie. Nie wiem co ja bym zrobila gdyby to mojego dziecka dotyczyło.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość

Popracuj nad wiązaniem żeby dzidziuś miał pozycję takiej fasolki i nóżki podwinięte, kolanka do brzuszka

Ja też specjalnego nawału nie miałam . Na 5-6 dzień po porodzie miałam twarde i trochę bolały bardziej ale sciaglam 20 ml i było ok. Później się nie powtórzyło

Bardzo się cieszę że nie mamy jakiś większych problemów z małym . Mam nadzieję że tak zostanie.

Też każdego dnia dziekuje za takie grzeczne dziecko. Mimo ze czasami nie spi w nocy nie wiedzieć czemu np dzis. Od 3 do 5 nie spala. Poprzytulalam ja trochę i odłożyłam na łóżko i leżała między nami. Mam wrazenie ze coś jej sie śni zlego i sie budzi bo przytulenie ja uspokaja. Czasami w nocy spi tak niespokojnie ze ja po prostu siedzę i czuwam i chodze jak zombie w dzien. Czasamo w dzien malo śpi i trochę marudzi ale wtedy rzucam wszystko i potrafimy lezec pol dnia w łóżku i sie karmic. Ja wiem ze latwo mi powiedzieć bo mam jedno dziecko i moze mam jeszcze duzo cierpliwosci ale wiem ze jak nie poświęce jej teraz maks czasu i uwagi to kiedys bede żałować.

Devileek genialny avatar tak a propo

A podpinam się pod kałmagedony! Mój dzieć walnal dziś taką kupą ze chwała teściowej za podklady szpitalne bo pralabyn całą kanape 😂 i to wtedy jak jej pampera zdjelan bo juz się kupa wylewala a ona dopiero co zaczela robić. Jedna jest ostatnio w dzien ale jaka 🙈

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:26   #1783
Mała!
Zakorzenienie

Cashmere
Zdrowia dla Was i.udanych chrzcin.

Morelle
Moze faktycznie to.kp w większości, było by u was pomocne... a.mleko na 200% masz z tego co piszesz.

Byłam w biurze, dostałam kwiaty od szefa i dziewczyn i reczniczek czy kocyc z ksoturkiem dla Hugo. Bardzo miło. W ogóle bym sobie popracowała... taka odskocznia by mi się przydała.
Potem byliśmy na obiedzie, ale danie dnia średnio mi smakowało no i teraz się karmimy mógłby pospać do 19:30

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-25 o 17:30
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:32   #1784
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
No ja właśnie dlatego sie tak rzadko odzywam szkoda mi Pestki strasznie. Nie wiem co ja bym zrobila gdyby to mojego dziecka dotyczyło.

Też każdego dnia dziekuje za takie grzeczne dziecko. Mimo ze czasami nie spi w nocy nie wiedzieć czemu np dzis. Od 3 do 5 nie spala. Poprzytulalam ja trochę i odłożyłam na łóżko i leżała między nami. Mam wrazenie ze coś jej sie śni zlego i sie budzi bo przytulenie ja uspokaja. Czasami w nocy spi tak niespokojnie ze ja po prostu siedzę i czuwam i chodze jak zombie w dzien. Czasamo w dzien malo śpi i trochę marudzi ale wtedy rzucam wszystko i potrafimy lezec pol dnia w łóżku i sie karmic. Ja wiem ze latwo mi powiedzieć bo mam jedno dziecko i moze mam jeszcze duzo cierpliwosci ale wiem ze jak nie poświęce jej teraz maks czasu i uwagi to kiedys bede żałować.

A podpinam się pod kałmagedony! Mój dzieć walnal dziś taką kupą ze chwała teściowej za podklady szpitalne bo pralabyn całą kanape i to wtedy jak jej pampera zdjelan bo juz się kupa wylewala a ona dopiero co zaczela robić. Jedna jest ostatnio w dzien ale jaka

Też mam takie podejście . W ogóle się. Ie zloszcze jak placze czy marudzi pomimo że jest najedzony itp. Też się potrafi budzić co godzinę, dwie różnie. Tłumacze sobie że to tylko dziecko i trzeba przetrwać ten czas też mam tylko go jednego więc na pewno jest łatwiej . No i to jest ten czas na największe przytulanie bo później wszystko bardziej interesuje
Wczoraj też mu się coś chyba złego przysnilo no obudził się z krzykiem nagłym ...

Wczoraj sobie tak myślałam że niesamowicie się cieszę że go mamy bałam się bardzo czy to nie za wcześnie, czy sobie poradzimy czy będę miała instynkt ale teraz wiem że to była dobra decyzja

Stary 2017-08-25, 17:32   #1785
vadi
*sportaddict*

Morelle chyba Ci się trafił jakiś słabyb doradca, piersi to fabryka, a nie magazyn, mleko się tworzy na bieżąco, więc nie wiem, co to za opinia, że nie masz mleka, a potem Cię zalewa, brzmi absurdalnie

Siil u nas robi się czerwona gulka z białym środkiem w miejscu szczepionki.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:34   #1786
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle ale ja też nie czuję, żeby pokarm się zbierał. Na jakiej podstawie doradca stwierdził, że masz za.mało.mleka?
Kanały mleczne ze są puste.

Cytat:
Ja tak karmię pozycja akrobatyczna ale jakby ciut lepiej. Najfajniejsze jest to że młodemu zdarza się odbić już w trakcie karmienia. Je, je a potem puszcza, beka i je dalej

Morelle, ale to było dawno temu ta konsultacja z cdl więc wiele się mogło zmienić

Wtedy wydaje mi się, że miałam więcej niż teraz. A sama już nie wiem

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Biedulka strasznie mi Was szkoda, nie rozumiem dlaczego nikt nie może Wam pomóc..

Ja bym musiała spróbować tak karmić, w szpitalu lekarz mi tak pokazywał ale ja sama jakoś nie umiem

Cytat:
Kochana współczuję wam kolek mi spr wydaje, że moja tez ma od kilku dni. Płacze i się rzuca, ale narazie udaje się opanować.

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość

Możliwe. Nie wiem tylko czy by nie było wrzasku, że głodna.

Cytat:

Ja też tak mam, że jak daje 1 to z 2 leci.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak u Was się sprawują gule po szczepieniu na gruźlicę? Pamiętam że położna Lili mówiła że jak gula pęknie żeby jej nie ruszać i nie moczyć.
U nas nic się z nią nie działo, a teraz pojawiła się biała kropka na środku - taka która może właśnie pęknąć. Po 4 tygodniach.

Dzięki, obczaję sobie

Mam tak samo. Mleko cieknie mi tylko wtedy jak długo nie karmiłam i karmię jedną piersią, a druga jest przepełniona na maksa i wtedy z niej leci.

U nas pękło i w ten sam dzień co pojawił się biały czubek i wszystko wpłynęło. Octanisept i juz się praktycznie zagoilo.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:37   #1787
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Kanały mleczne ze są puste.

.

Jak ona to stwierdziła ?

Ja czytałam że pokarm jest jeszcze 2 lata po. Nie wiem ile w tym prawdy ale tak jak pisze Asia piersi to nie magazyn tam produkcja jest cały czas jak malutka tylko ssie
...

Stary 2017-08-25, 17:38   #1788
asia1905
Zakorzenienie

Morelle jak ona oceniła te kanały mleczne? Moim.zdaniem jak chcesz karmić i jesteś gotowa o to powalczyć to idź do.innej cdl.

U nas w miejscu szczepionki jest czerwone i biała kropka po środku. W poniedziałek będzie 6 tygodni od porodu.
Stary 2017-08-25, 17:38   #1789
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak samo jak u Ciebie. Wkladek w ogole nie uzywam. Piersi miekkie. Laktatorem ściągam minimalne ilosci. Za csly dzień uzbieralam kiedys 30ml. A mala przybiera ładnie. Czasami je co godzine a czasami ładnie co 2,5-3 h.

Zdrówka dla Was!

Darietta ja Warki nie próbowałam ale karmi u mnie daje super efekt tylko po karmi mam wrazenie przepełnionych piersi. Nie pije jednak codziennie. I herbatka z rossmana jest ok.
A jeśli coś mogę Ci powiedzieć to zacznij od zmiany myslenia i podejścia do karmienia piersią. Skoro nie dajesz mm a mala przybiera to znaczy ze masz pokarm i to się liczy. I nawet jeśli placze to powodem nie musi byc jej glod. Za duzo masz nabijane do głowy ze Twoj pokarm jej nie starcza. Dzieci sa różne Tobie widocznie trafil sie typowy ssak co by tylko wisial na piersi. A nawet jeśli masz wrazenie piersi pustych a Wiki ciagle wisi to nie martw sie mleko w piersiach jest produkowane na bieżąco a ona takim wiszeniem napedza Ci laktacje. A i nie wiem czy wiesz ale podczas karmienia piersia powinno się pic duzo wody wtedy mlekp sie produkuje.

Ja pije dużo na ile Wiki pozwoli. A jaka herbatka z rossmana. Wiem że ja mam metlik co do karmienia przez to co inni mówią. Do tego ciezko psychicznie przeszlam ciążę myslałam że po porodzie troche odzyje a tu
Stary 2017-08-25, 17:39   #1790
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja pije dużo na ile Wiki pozwoli. A jaka herbatka z rossmana. Wiem że ja mam metlik co do karmienia przez to co inni mówią. Do tego ciezko psychicznie przeszlam ciążę myslałam że po porodzie troche odzyje a tu
Idź do dobrej cdl i z nią porozmawiaj. Karmienie jest w głowie!
Stary 2017-08-25, 17:44   #1791
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie dlatego sie tak rzadko odzywam 😔 szkoda mi Pestki strasznie. Nie wiem co ja bym zrobila gdyby to mojego dziecka dotyczyło.

A podpinam się pod kałmagedony! Mój dzieć walnal dziś taką kupą ze chwała teściowej za podklady szpitalne bo pralabyn całą kanape 😂 i to wtedy jak jej pampera zdjelan bo juz się kupa wylewala a ona dopiero co zaczela robić. Jedna jest ostatnio w dzien ale jaka 🙈

Cytat:
Cashmere
Zdrowia dla Was i.udanych chrzcin.

Morelle
Moze faktycznie to.kp w większości, było by u was pomocne... a.mleko na 200% masz z tego co piszesz.

Byłam w biurze, dostałam kwiaty od szefa i dziewczyn i reczniczek czy kocyc z ksoturkiem dla Hugo. Bardzo miło. W ogóle bym sobie popracowała... taka odskocznia by mi się przydała.
Potem byliśmy na obiedzie, ale danie dnia średnio mi smakowało no i teraz się karmimy mógłby pospać do 19:30

Cytat:
Też mam takie podejście . W ogóle się. Ie zloszcze jak placze czy marudzi pomimo że jest najedzony itp. Też się potrafi budzić co godzinę, dwie różnie. Tłumacze sobie że to tylko dziecko i trzeba przetrwać ten czas też mam tylko go jednego więc na pewno jest łatwiej . No i to jest ten czas na największe przytulanie bo później wszystko bardziej interesuje
Wczoraj też mu się coś chyba złego przysnilo no obudził się z krzykiem nagłym ...

Wczoraj sobie tak myślałam że niesamowicie się cieszę że go mamy bałam się bardzo czy to nie za wcześnie, czy sobie poradzimy czy będę miała instynkt ale teraz wiem że to była dobra decyzja

Chyba spr odstawić to mm. Tylko zmniejszając dawki.
Mam jeszcze te herbaty na laktacje

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Morelle chyba Ci się trafił jakiś słabyb doradca, piersi to fabryka, a nie magazyn, mleko się tworzy na bieżąco, więc nie wiem, co to za opinia, że nie masz mleka, a potem Cię zalewa, brzmi absurdalnie

Siil u nas robi się czerwona gulka z białym środkiem w miejscu szczepionki.
To było dawno więc nie wiem

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Morelle jak ona oceniła te kanały mleczne? Moim.zdaniem jak chcesz karmić i jesteś gotowa o to powalczyć to idź do.innej cdl.

U nas w miejscu szczepionki jest czerwone i biała kropka po środku. W poniedziałek będzie 6 tygodni od porodu.
Oglądała moje piersi. Nie wiem jak

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Jak ona to stwierdziła ?

Ja czytałam że pokarm jest jeszcze 2 lata po. Nie wiem ile w tym prawdy ale tak jak pisze Asia piersi to nie magazyn tam produkcja jest cały czas jak malutka tylko ssie
...

ja w ogóle jestem w szoku, że ona cały czas chce ssać z piersi pomimo butli. Tylko po jakimś czasie się oczywiście denerwuje

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

W ogóle rozróżniam w końcu płacz mojego dziecka.
Gdy jej coś nie pasuje
Gdy nie wie co się dzieje
Gdy jest głodna i gdy ma mokro
Ma 4 różne
Stary 2017-08-25, 17:48   #1792
Mała!
Zakorzenienie

Morelle
Ja bym zmniejszyła mm
Może wam się uda, warto spróbować.

Zabije męża i syna.... nosz... szlak mbie trafi od godziny go.usypiam a ci padaja do sypialni z odbitymi w gipsie stopami Tymona zeby porównać... Tymon sie drze skacze po łóżku i dupa ze.spania... szkoda tylko mojego czasu...

Stary 2017-08-25, 17:58   #1793
asia1905
Zakorzenienie

Morelle ale odstawianie mm warto mieć właśnie pod kontrolą cdl.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Wiem, że myslicie, że głupia ciągle z tą cdl i cdl. Ale dobra osoba jest w stanie pomóc, tylko trzeba taką znaleźć i zaufać.
Stary 2017-08-25, 18:18   #1794
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Dzięki, obczaję sobie

U nas dzis 5 tyg i jest tyko czerwona plamka. Ale widać ze cos się dzieje.
Cytat:

To widzę że mamy to samo podejście 😊
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Herbatka na laktacje z babydream. Słuchaj siebie przede wszystkim i swojego instynktu. Odżyjesz w końcu tylko przestań sie stresować przystawiaj Wiki tak często jak tylko masz siłę a laktacja ruszy pełną piersią.

Cytat:
Chyba spr odstawić to mm. Tylko zmniejszając dawki.
Mam jeszcze te herbaty na laktacje

To było dawno więc nie wiem

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Oglądała moje piersi. Nie wiem jak

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

ja w ogóle jestem w szoku, że ona cały czas chce ssać z piersi pomimo butli. Tylko po jakimś czasie się oczywiście denerwuje

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

W ogóle rozróżniam w końcu płacz mojego dziecka.
Gdy jej coś nie pasuje
Gdy nie wie co się dzieje
Gdy jest głodna i gdy ma mokro
Ma 4 różne
Morelle spotkanie inna cdl to dobry pomysł. Moze na Twoim mleku Pestka nie bedzie miala tylu problemow brzuszkowych.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 18:26   #1795
Agg_s
Wtajemniczenie

Ja się nie złoszczę ale po prostu czasami boli mnie okrutnie ze mimo stawania na rzęsach - tulenia, masowania, bujania, noszenia itp itd - on dalej płacze. I nie wiem czy robię wtedy coś zle, czy coś go boli czy taki z niego typ. I dlatego czasem chce mi się wyć bo chciałabym dla niego wszystko co najlepsze...

U nas dzisiaj miesiąc i biały bąbelek na ramionku pękł.

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 18:32   #1796
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle
Ja bym zmniejszyła mm
Może wam się uda, warto spróbować.

Zabije męża i syna.... nosz... szlak mbie trafi od godziny go.usypiam a ci padaja do sypialni z odbitymi w gipsie stopami Tymona zeby porównać... Tymon sie drze skacze po łóżku i dupa ze.spania... szkoda tylko mojego czasu...

Hehe Biedna

Cytat:
Morelle ale odstawianie mm warto mieć właśnie pod kontrolą cdl.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Wiem, że myslicie, że głupia ciągle z tą cdl i cdl. Ale dobra osoba jest w stanie pomóc, tylko trzeba taką znaleźć i zaufać.
Cytat:
U nas dzis 5 tyg i jest tyko czerwona plamka. Ale widać ze cos się dzieje.

To widzę że mamy to samo podejście 😊

Herbatka na laktacje z babydream. Słuchaj siebie przede wszystkim i swojego instynktu. Odżyjesz w końcu tylko przestań sie stresować przystawiaj Wiki tak często jak tylko masz siłę a laktacja ruszy pełną piersią.

Morelle spotkanie inna cdl to dobry pomysł. Moze na Twoim mleku Pestka nie bedzie miala tylu problemow brzuszkowych.

Cytat:
Ja się nie złoszczę ale po prostu czasami boli mnie okrutnie ze mimo stawania na rzęsach - tulenia, masowania, bujania, noszenia itp itd - on dalej płacze. I nie wiem czy robię wtedy coś zle, czy coś go boli czy taki z niego typ. I dlatego czasem chce mi się wyć bo chciałabym dla niego wszystko co najlepsze...

U nas dzisiaj miesiąc i biały bąbelek na ramionku pękł.

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Ja też się nie zloszcze. Mąż stwierdził, że teraz jestem lepsza od niego czytam, śpiewam, skacze, glaskam i nie denerwuje się na nią w ogóle. Tylko płakać mi się chce jak wymiotuje.
Stary 2017-08-25, 19:00   #1797
Mała!
Zakorzenienie

Strasznie się zdenerwowałam na.męża i Tymona. Rozwalilo to cały rytm wieczoru. Dostali opiernicz, ale dalej.mi.nie przeszło pokrzyczałabym jeszcze i zrobiła vanti... chyba musze się rozładować po prostu bo ewidentnie spieta jestem i mnie nosi...

Stary 2017-08-25, 19:23   #1798
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Herbatke wypróbuję ja tam pije wszystko nie zaszkodzi. A wiki przystawiam jak chcę ona i tak nie mam co innego do roboty w koncu to urlop macierzyński i jestem cała dla niej. Ale chcialabym mic choc chwile zadbać o siebie marzy mi sie fryzjer.
Stary 2017-08-25, 19:32   #1799
darietta
Zakorzenienie

Miałam pokazać wam sukienke do karmienia i odsyłam wygladam jak we worku. Ciuszki dla Wiki chyba też odesle bo 62 jest wielkie a sa to krótkie pordki i body wiec zimą nie założy. A w pepco 62 jak na teraz jest.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170823_154103.jpg (39,1 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170823_154111.jpg (43,4 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-08-25 o 19:33
Stary 2017-08-25, 19:35   #1800
darietta
Zakorzenienie

Morelle próbuj z kp ja też walcze zeby zwiększyć jeszcze bardziej bo boje się że mala sie nienajade. I chce zeby przybrała wiecej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości