|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
Ze dwa lata temu tez przezylam niemal identyczna historie. Tylko to byl pies goscia z sasiedniego bloku. Typek podejzany, tak samo jak jego synowie. Ponoc nie raz mieli rozne sprawy (typu o kradziez czy nawet rozprowadzanie narkotykow; przynajmniej tak slyszalam). Ja swego Nukiego nigdy nie spuszczam ze smyczy, bo to wariat. Zaraz mi gdzies znika, wytarza sie w fekaliach i pozniej mam tylko same problemy. Tamten gosc ma wilczura. Moj to sredni pudel. Koles puszcza caly czas swego psa samopas, mimo, ze nie powinien. Wiedzialam po postawie tego wilczura, ze sie zaczyna czaic, czyli, ze szykuje sie do ataku. No i jego wlasciciel w tym momencie sie na cos zagapil, nie patrzac zupelnie na psa, tylko w inna strone. Wilczur rzucil sie na mego, zaczyl go gryzc. Moj chcial sie broinic, ale nie mial jak. To tego chcialm go odciagnac, ale sie nie dalo, bo wilczur dalej sie rzucal na swego. Do wlasciciela krzyczalam, zeby psa zabral a ten tylko krzyczal zeby zostawil. Nawet nie podszedl ani nic. Pare razy balam sie, ze sama moge zostac ugryziona. Nie wiedzialam, czy mam bronic psa, czy moze brac samej nogi za pas i zostawic Nukusia na pastwe losu. Po chwili takiej jadki wilczur odpuscil. Ja cala rozdygotana, Nuki tez. Powiedzialam gostkowi, wrecz sie wydarlam ze lzami w oczach i gula w gardle, ze takiego bydlaka to sie na smyczy i kagancu wyprowadza. Koles do mnie - "zamknij sie". A ja do niego, zeby sam sie zamknal. Widac, ze sie nie spodziewal, ze moglabym mu na to odpowiedziec zapytal sie "Co powiedzialas?". "To co slyszales" - odpowiedzialam. I odeszlam. A koles wyglada na takiego, ze niebalby sie kobiety uderzyc... Pozniej Nuki caly dzien pod moim lozkiem siedzial i nie wychodzil. WIdac bylo po oczach, ze sie bardzo wystraszyl calej tej sytuacji. No i pozniej z przymusu a nie z przyjemnosci ponownie wychodzil na podworko.Tak wiec Rybulka, wspolczuje calej tej sytuacji, bo dokladnie wiem co przezyliscie oboje.
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to musiało być okropne tak mi przykro, ale dobrze, że z psinką wszytsko ok, o ile może być ok po takim przeżyciu.Mój pies to z kolei pies bez wyobraźni, chociaż jest małym kundelkiem to nie boi się nawet psów dużo większych od siebie, ostatnio wybiegł na ulice za innym psem, gdy brat zamykał furtkę. Groszek rzucił się na psa rasy husky co prawda to był jeszcze szczeniak, ale dużo większy od mojego. Brat nie wiedział jak go ma z tym psem rozdzielić, co więcej ten husky taki był przerażony, że biegał w ogół smyczy, uciekając przed moim agresorem. Mój pies chyba zwariował
|
||
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze nic powaznego mu się nie stalo, ale wyobrazam sobie jaka musialas byc przerazona
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
ehh te psy... ja mam bernardyna,. jest łagodny w stosunku do ludzi, uwielbia sie bawic z dziecmi ale jak widzi obcego psa to szału dostaje....dlatego od pewnego czasu biega tylko po podworku- po prostu idac z nim na spacer boje sie ze pożre jakiegos biednego małego psinka a ja nic nie bede mogla poradzic....nawet jak kaganiec ma to moze łąpą walnąc i krzywdę zrobic....bo to bydle wielkie. ale ma to chyba we krwi bo za zadne skarby nie mozna go tego oduczyc....
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka Wszystkiego naj naj naj!!!!!!!
Ja mam urodzinki jutro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Weeeeknd zleciał, aż żal pomyśleć że pojutrze do pracy ![]() A jutrzejsze urodzinki idziemy świętować u PM2008 oglądać zjęcia z wesela. Ciekawe jak wyszły.AAAAAAAAAAAA i jeszcze super nowinę się dowiedziałam od niej. Że mi się w kościele przy klękaniu sukienka zahaczyła o krzesło i było widać moje majtki !!!!!!!!!! Jak to usłyszałam to padłam. Na szczęście chyba nie ma tego na żadnej focie u rodziny ![]() jaga brak mi słów na jego nieodpowiedzialność. Naprawdę. |
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz dzis skladam Ci wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() no jutro niedziela i moj kochany ma jakas niespodzianke a mnie z tymi majtkami to smieszna sprawa moze ktos zrobil fotke :P
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#879 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale usmialam sie z tego ![]() Cytat:
No chyba ,ze macie godnego polecenia fotografa z WArszawy??[/quote] mysle ze tak ale za dojazd niezle zaplacisz.. moze tak jak pisaly dziewczyny lepiej poszukaj czegos blizej ciebie i jak nic nieznajdziesz dopiero napisz tam.. Cytat:
![]() jaga ale tyy masz z nim przeboje.. ubilabym... Cytat:
Cytat:
oo tak to prawda... wiem ze mas zjutro dostalam przypomnienie na naszej klasie ![]() i ja tez;d a dzis moja przyjaciolka sie mnie zapytala czy 16 sierpnia tego roku bede czynic honory bycia swiadkiem na jej slubie tak mi sie slodko zrobilo.. szczegolnie ze sie nidespodziewalam...
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
witam kochane panny młode
![]() Na początku dzięki za wszystkie zaproszenia na nk Samba, najważniejsze jest szczerze pogadać, może Twój TZ się nie domyśla, może myśli, że Ty właśnie tak chcesz. Faceci to bardzo mało domyślne stworzenia. Do nich to tylko wprost. U nas kwestia pieniędzy jest niemal małżeńska. Ja mam pieniądze to płacę (choć z reguły nie mam ). Ostatnio jak bylismy w teatrze, on zapłacił za pizze wcześniej, ja później za kawe i ciastka i jakos sie tak dzielimy. Chociaz uwazam, ze kwestia pieniedzy jest bardzo drazliwa.Wczoraj bylismy na naszej sali. Rozmawialismy z pania kierowniczka. I jestem bardzo zadowolona. A poza tym tak w sekrecie Wam powiem, przez wakacje prawdopodobnie bedziemy mieszkac z TZ razem Wszystkim jubilatkom skladam serdeczne zyczenia:zdrowia, szczescia i milosci i tego co same sobie byscie zyczyly |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, zdrowka, szczescia, pomyslnosci i wszystkiego czego zapragniesz.
![]() Martucha, mam nadzieje, ze poczul. A tak poza tym to super zdjecia. Super wybor. Ja tez bym sie na tego fotografa zdecydowala. ![]() Scio, trzymam kciuki za marzenie.
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak samo Cytat:
a co do mieszkania razem to zazdroszcze jak nie wiem...ja tez bym chciala mieszkac z moim ale to nie realne niestety
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja tez nie mogę sie doczekac mieszkania z TŻ, ślubu i w ogóle...
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole wszytkim wam dziekuje za opinie na temat fotografa ![]() Cytat:
ja tez strippi narazie nie mam szan.. moze od przyszlego roku..
|
|
|
#886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej zostalas zapamietana Cytat:
![]() Cytat:
faceci sa bardzo ograniczeni w niektorych kwestiach W sumie jakby sie tak glebiej zastanowic to chyba nie jest tak zle jak to wczoraj przedstawilam - chodzi mi o codzienne sytuacje typu wyjscie gdzies czy cos - czasem on cos kupuje, czasem ja i zasadniczo dla mnie to jest ok, tylko czasami moj Tż ma wyskoki typu nie mam drobnych, albo mam kase ale na koncie i wtedy mam ochote go utluc Wczoraj poprostu bylam wkurzona o to cale wesele, ze mam dac tyle samo kasy co jego ojciec i jego siostra i on, ktorzy zarabiaja. Poza tym to jest ich rodzina, ich kuzynka, nie znam jej i na zaproszeniu figuruje jako "osoba towarzyszaca", jakby Tż szedl ze mna i z moja rodzinka na wesele do mojej rodziny to na pewno nie chcialabym od niego kasy na prezent, no ale glupio mi bylo nie zapytac w ogole o kwestie prezentu (bo moj tz jak to chlop nic nie gada) i isc sobie jakby nigdy nic. Chociaz moze tak wlasnie powinnam zrobic?? Zazdroszcze tego wspolnego mieszkanka Tez wlasnie sie cieszylam ze jak pojedziemy do anglii to bedziemy mieli okazje razem pomieszkac i sie troche lepiej poznamy od strony mieszkania ze soba itd - ja bym bardzo chciala zobaczyc jak to bedzie ![]() edit: zapomnialam dopisac ze raczej nie pojedziemy i z tego powodu mi smutno
|
|||
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://allegro.pl/item367470995_welo...ny_nowosc.html ladne welony sprzedaja i tanio
|
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam kochane
i każdej z osobna bardzo dziekuję za zyczenia ![]() Kliwia wszytskiego naj, naj . i aby czas do slubu zleciał w mgnieniu oko, a po slubie był czasem jak najbardziej miziankowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mój narzeczony wczoraj kolejny raz pochwalił mój "talent" kulinarny ach jak miło sie kobiecie robi jak dostanie taki komplement
|
||
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
czesc spioszki
siadam do poprawiania mojego mgr - znow ;/ moja promotorka jest nienormalna ;/ oddalam jej ostatnio moja prace, potem lazilam za nia 2 tygodnie az mi odda i oddala w koncu, tzn zostawila w dziekanacie - nie widzialam sie z nia. Oczywiscie w pracy nie poprawila mi ani jednego slowa - widac jak uwaznie przeczytala za to napisala mi wiecej o tym i o tym i o tym kuzwa kobite chyba powalilo i tak mam duzo o tym, a moja pierwsza koncepcja pracy ustalona z wczesniejszym promotorem w ogole czegos takiego nie uwzgledniala poza tym moja praca juz teraz ma 150 stron (gorne maksimum) a ja pisze magistra a nie doktorat ;/ i z tego powodu jestem wkurzona bo juz nie wiem co mam jej tam napisac zeby to zaakceptowala wreszcie ;/ w ogole nawet tych 150 stron jej sie nie chce przeczytac to po co jej wiecej? no ale zanim siade do moich tortur to pierwsze oczywiscie musialam zerknac tu
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
oj współczuje. nasza promotorka ma kompletnie inny styl pracy z magistrantami. hehe sprawdza tylko raz
tylko czy to dobre to nie wiem
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
ces kochane
![]() moj kochany ma dzis dla mnie niespodzianke....wiecej o 15:00 sie dowiem ciekawe co to...
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oczywiscie nam opowiesz, bo my tez ciekawe jestesmy
|
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co to jest
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na tej podstawie jest ciagle czegos za malo ostatnio dalam jej ta prace bez spisu tresci to punkt pierwszy jej adnotacji do mnie: brak spisu tresci , a drugi: ze za malo o czyms tam. Problem tylko w tym ze ona jest specjalista od j. polskiego a ja studiuje chorwacki i jak jej zapytasz czego ona wlasciwie od Ciebie chce to dostaniesz wykaz niezbednych ksiazek do jezyka polskiego, ktore masz odniesc do tematu - dla mnie to absurd i bezsens totalny. Teraz te rzeczy co mam jej dopisywac, wedlug mnie w ogole nie sa na temat, poza tym za bardzo sie na tym nie znam, a ze ona tego nie sprawdzi to nie wiem czy to co juz napisalam to nie sa same bzdury. No ale zmienilam jej marginesy zeby miala troche wiecej (bo wczesniej mialam normalne) i zamierzam oddac dokladnie to samo bo ja juz nie wiem co mam tam dopisac tylko boje sie ze ona zas mi to odda ze za malo i tak w kolko ;/Cytat:
|
||
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
samba to ja nie wiem c wam za promotora dali, skoro sie nie zna na pracy tak naprawde. szkoda, ze wam zmienili z tego wczesniejszego. ale pzynajmiej na obronie cie moze nie bedzie męczyła, bo sie w temacie nie bedzie znała
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale na razie to sen z oczu mi spedza, jak to zrobic by to zaakceptowala
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie niee....ale powiedzial ze to bedzie super dzien dla nas
noo ja ciagle mysle co to takiego
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Tez nie moge sie doczekac tego wspolnego mieszkania, co prawda na razie bedziemy mieli tylko pokoj do wlasnej dyspozycji, a kuchnie i lazienke wspolna z 2 inymi ludziami
![]() Ale wydaje mi sie ze na poczatek wystarczy. Metoda malych kroczkow. Jak juz sie zaaklimatyzujemy, to pomyslimy o czyms samodzielnym. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Samba z tym promotorem to faktyczni jakies hocki klocki. Ja obecnie jestem na etapie zastanawiania sie do kogo isc na seminarium i z czego pisac mgr. raczej nie z literaturoznawstwa, bardziej z jezyka. Najchętniej to bym pisala z gramatyki historycznerj, ale niestety mialabym do wyboru dwie babki, ktore sa beznadziejne, lubia sobie upodlac ludzi. Ale Ty na pewno sobie poradzisz i nie dlugo na wizazu bedziemy miały wirtualną imprezkę z okazji Twojego mgr ![]() Ja sobie dziś trochę choruję, TZ gotuje rosół u siebie, uczyć mi się nie chcę. Chyba wybiorę się do niego na rosołek strippi fajnie Ci, na pewno TZ wymysli cos fajnego. Milej niedzieli |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

Koleżanka nawet wyskoczyła z okna na parterze w samych skarpetkach, żeby nam pomóc
. Na szczęście nic się nie stało, ma tylko sierść wyrwaną w kilku miejscach... Tylko teraz siedzi jakiś zahukany i wystraszony...
Ze dwa lata temu tez przezylam niemal identyczna historie. Tylko to byl pies goscia z sasiedniego bloku. Typek podejzany, tak samo jak jego synowie. Ponoc nie raz mieli rozne sprawy (typu o kradziez czy nawet rozprowadzanie narkotykow; przynajmniej tak slyszalam). Ja swego Nukiego nigdy nie spuszczam ze smyczy, bo to wariat. Zaraz mi gdzies znika, wytarza sie w fekaliach i pozniej mam tylko same problemy.
Tamten gosc ma wilczura. Moj to sredni pudel. Koles puszcza caly czas swego psa samopas, mimo, ze nie powinien. Wiedzialam po postawie tego wilczura, ze sie zaczyna czaic, czyli, ze szykuje sie do ataku. No i jego wlasciciel w tym momencie sie na cos zagapil, nie patrzac zupelnie na psa, tylko w inna strone. Wilczur rzucil sie na mego, zaczyl go gryzc. Moj chcial sie broinic, ale nie mial jak. To tego chcialm go odciagnac, ale sie nie dalo, bo wilczur dalej sie rzucal na swego. Do wlasciciela krzyczalam, zeby psa zabral a ten tylko krzyczal zeby zostawil. Nawet nie podszedl ani nic. Pare razy balam sie, ze sama moge zostac ugryziona. Nie wiedzialam, czy mam bronic psa, czy moze brac samej nogi za pas i zostawic Nukusia na pastwe losu. Po chwili takiej jadki wilczur odpuscil. Ja cala rozdygotana, Nuki tez. Powiedzialam gostkowi, wrecz sie wydarlam ze lzami w oczach i gula w gardle, ze takiego bydlaka to sie na smyczy i kagancu wyprowadza. Koles do mnie - "zamknij sie". A ja do niego, zeby sam sie zamknal. Widac, ze sie nie spodziewal, ze moglabym mu na to odpowiedziec zapytal sie "Co powiedzialas?". "To co slyszales" - odpowiedzialam. I odeszlam. A koles wyglada na takiego, ze niebalby sie kobiety uderzyc...
Pozniej Nuki caly dzien pod moim lozkiem siedzial i nie wychodzil. WIdac bylo po oczach, ze sie bardzo wystraszyl calej tej sytuacji. No i pozniej z przymusu a nie z przyjemnosci ponownie wychodzil na podworko.

oglądać zjęcia z wesela. Ciekawe jak wyszły.

ostatnio dalam jej ta prace bez spisu tresci to punkt pierwszy jej adnotacji do mnie: brak spisu tresci