|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Zuzia i inne zainteresowane, jak nie czytałyście to poczytajcie ten wpis oraz komentarze na Facebooku i blogu
https://m.facebook.com/story.php?sto...98169696902160 Po porodzie to jest w ogóle huśtawka hormonów, więc jeśli chcecie kp to naprawdę warto coś poczytać przed, żeby być świadomym. Dobra kończę temat, bo nikt nic nie pisze i wyjdzie, że przez mnie ![]() Macie jakieś zachcianki ciążowe? Ja w pierwszej jadłam cytryny i teraz znowu mnie bierze ![]() Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3572 |
|
luckygirl
|
Figa ja bym mogła naokraglo jeść frytki
ale po wczorajszych chyba mam przesyt ![]() Właśnie w piekarniku jest domowa pizza i nie moge sie doczekać
|
|
|
|
#3573 |
|
Rozeznanie
|
Ja np. nigdy nie przepadałam za ogórkami kiszonymi,a teraz mąż na mnie "krzyczy", że jem ich zdecydowanie za dużo. A teraz właśnie jedzie do.mnie najpyszniejszy kebab już nie mogę się doczekać
![]() Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a no i nektarynki, brzoskwinie... Aktualnie jestem w 16 t i nie mam zadnych objawow ciazy. Tyle ze troche piersi wrazliwsze. Denerwuje mnie to juz troche Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Wszyscy mówią, że córy z tego nie będzie
![]() Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Oo widzę o zachciankach rozmawiamy
Ja w poprzedniej ciąży z córa jadłam chili na kilogramy. Pasta chili, sos chili, wszystko byleby ostre a teraz hmmm...od skrajności w skrajność albo mam ochotę na coś mocno czekoladowego, mmmm rozpływający się brownie, albo kwaśne , ale takie porządnie kwaśne, niekoniecznie kapusta kiszona czy ogórki, zadowalają mnie nawet mega kwaśne jabłka Hahaha
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie aż trzęsie na kwaśne... tydzień temu wypiłam wodę ze słoja ogórków na raz |
|
|
|
|
#3578 |
|
Wtajemniczenie
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Jeśli chodzi o zachcianki, to ja jako takich nie mam. Chociaż ostatnio chodzi za mną metka cebulowa i tatar
Ale z tym to sobie poczekam ![]() Zauważyłam tylko jedną rzecz. Przed ciążą często miałam ochotę na coś słodkiego (im bardziej czekoladowe, tym lepiej), a teraz w ciąży do słonego bardziej mnie ciągnie ![]() I tak jak przed ciążą nie wyobrażałam sobie obiadu bez mięsa, tak teraz jadłabym głównie zupy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-08-27 o 20:53 |
|
|
|
#3579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3580 |
|
luckygirl
|
Owoce tez bym mogła jeść na okrągło - najchętniej borówki, maliny, banany
![]() Na słodkie nie mam praktycznie w ogole ochoty. |
|
|
|
#3581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do zachcianek to teraz już jem wszystko co z przed ciąży, smakują mi te same grupy produktów. Ale na początku nie mogłam patrzeć na słodkie.Tylko jakby na mięso nie mam ochoty a kiełbasa z grilla to rzecz ktorej nie tkne ale sama nie wiem czemu. Ale fakt, tak jak mówicie takie dobre jabuszko można byłoby wciagnac póki co trafiam na Jakies wybrakowane Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zadomowienie
|
O i jeszcze jedno! Ja normalnie nie pilam kawy ale za to zawsze herbate. Teraz wcale nie mam na nia ochoty. Obojetnie czy gorzka czy z cukrem. Nie pamietam kiedy ostatnio pilam. A tak przed ciaza to z 2 kubki dziennie na pewno.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nic nie zmieniło w smakach. Mniej slodkiego jem.
|
|
|
#3584 |
|
gotowa do działania
|
To tylko ja pochłaniam słodycze tonami?
ciekawe czy już przytyłam, bo ostatnio było 2 kg na minusie, ale sadzać po moim menu to nieuniknione ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- A i owoce pochłaniam a z synkiem miałam smaki na owoce mięso i kwaśne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Waga jak na razie stoi w miejscu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Figa przypilnuje sobie teraz na pewno i będę pytać o glukoze. Jak wtedy nie wiedzialam o tym i w sumie nawet jak.dziewczyny obok mowily o glukozie cos to ja chyba ni3 do konca wiedziałam o co kaman i czy to cos zlego..... Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- U mnie jakichś strasznych zachcianek nie ma ale ogólnie zmienił mi się smak. Zawsze jadłam dużo słodyczy teraz dopiero od kilku dni jestem w stanie włożyć do ust cokolwiek ze słodyczy. To samo z kawą. Wcześniej 2 3 kubki teraz zero. Dziś wypilam jeden sorry poza tym jem tonami owoce im bardziej twarde i kwaśne tym lepiej. Jabłka śliwki nektarynki winogrona gruszki pomarańcze...poza tym warzywa i mięso. Ogory kiszone i małosolne. Surowki salatki. Frytki ☺ właśnie od grilla mnie odrzucilo nie wiem czemu. No i muszę dużo pić bo mam mega pragnienie non stop.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3588 |
|
gotowa do działania
|
Tez mam mega pragnienie i w noc wstaje minimum 3 razy do toalety a w dzień tez co chwile latam.. mam tak gdzieś od 2 tygodni. I odrzuciło mnie od wszelkich sałatek i surówek. No i kebaba teraz nienawidzę
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej , witaj
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Witam z rana ![]() Miałam dzisiaj z rana iść na badania ale młody wstał z temperaturą 37,7 no i nie mam jak wyjść :/ zaraz będę dzwonić do przychodni czy są jakieś numerki do pediatry. Mam nadzieję że nic poważnego bo na jutro wieczór mamy zaplanowane wyjście a do niego babcia miała przyjść więc wolałabym żeby był zdrowy :/ Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam się poniedziałkowo ![]() Wg rozpiski na pierwszej stronie dziś zaczynam 5 miesiąc -17+0☺. Dla mnie to trochę dziwne, bo ciąża to 9miesięcy, połowa to 4,5miesiaca. A wg tej rozpiski mam już 5miesiąc a do połowy 3tyg.. Więc jak ktoś pyta, który to miesiąc to odp. jeszcze przed połową. Bo jak powiedziałam prawie 5, to od razu obliczyli, że jeszcze w tym roku urodzę ![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3591 |
|
Konto usunięte
|
Hej hej
Widziałam, ze pisalyscie o blogerkach, sama miałam bloga ale krótko, przy hnb się nie da. Taka sup...ler, na która mam mega alergie sprzedałaby gowno w papierku młodym matkom gdyby jej zapłacili. Nie znoszę prostytutek medialnych a ich pełno w tym światku. Mi zabrali dziecko po porodzie i mieli dzwonic na dokarmianie bo to inne piętro a zawsze jak przychodziłam to dzieciak naładowany mm po korek. Przysięgłam sobie ze po wyjściu ze szpitala nigdy w życiu nie dostanie już mm. A drugiego dziecka nie spuszczę z oka. Do mojego szpitala przychodzili goście z dziećmi ale u nas odwiedzający mogli patrzeć na dzieci zza szyby. Ma to plusy i minusy. Nie wiem jak będzie teraz bo idę do innego szpitala rodzic. Nie wiem do czego jeszcze chciałam się odnieść, mogłam cytować bo 5 stron było Wg happy baby zaczynam 5 miesiąc. Nie czuje ruchów, brzuch zatrzymał mi się jakiś tydzień temu jak mi tak wywaliło. Tradzik coraz silniejszy, zaczęła mnie tez swędzieć buzia. Zachcianek brak. Jutro mam gina o 10:30. Kciuki poproszę. |
|
|
|
#3592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idziemy do lekarza na 9.45 U mnie też dziś 17+0 mnie jak ktoś pyta to mówię który tydzień Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() U nas w jednym szpitalu dla odwiedzających jest specjalna sala w drugim takie wydzielone miejsce że na salę obcy są nie wpuszczani. Ja to w sumie raz trafiłam na okres grupy że był zakaz odwiedzin a ostatnio tylko raz mąż był a tak to siedział z dziećmi , tak było lepiej a w sumie tylko 3 dni byłam więc dałam rade bez odwiedzin ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Dziewczyny muszę zrobić posiew moczu czy do badania moczu musi być poranny czy można złapać później ? Nie poszłam z rana że względu na temperaturę małego ale teraz będę szła do przychodni to mogłabym zanieść tylko nie wiem czy to nie musi być poranny ? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#3593 |
|
Rozeznanie
|
Witam się poniedziałkowo, jakiś czas mnie tutaj nie było.. Ale juz jestem😉. Z tej okazji wrzucam pierwszy raz swój brzuszek końcem 16 tc2017-08-28-09-08-58.jpg
|
|
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie
Pisałyście dużo na temat podejścia pielęgniarek i położnych do niemowląt po narodzeniu. Właśnie dlatego wcześniej pisałam aby pod koniec ciąży zrobić taki "poradnik" rodzenia. To moja pierwsza ciąża i tak naprawę nie wiem co jest normalne co nie, jakie mam prawa, czy dziecko jest ze mną czy je zabierają. Mam więc prośbę w imieniu swoim i może innych dziewczyn, które nie rodziły, napiszcie jak wygląda sytuacja po porodzie i cięciu, czy dziecko zabierają, co się dalej dzieje. Wiem, że można znaleźć dużo informacji w internecie, ale nie ma to jak dowiedzieć się czegoś z "wiarygodnego" źródła. Mnie to przeraża, pewnie nie zwróciłabym uwagi czy dziecko było dokarmione czy dostało glukozę bo nie wiem co jest normą a co nie. I tak naprawdę dlaczego mm jest takie złe? Zachcianki mam, jednego dnia na kapustę kiszoną i ogórki, a drugiego na czekoladę tak jak u Was, królują jabłka, im twardsze tym lepiej, nektarynki, śliwki :ślina:Byłam na pobraniu krwi, standardowo przy poniedziałku kolejka więc też grzecznie zapytałam czy któraś z Pań jest też w ciąży, na odpowiedź nie, oznajmiłam, że w takim razie teraz ja wejdę i podziękowałam ![]() Cytat:
tak jak są miesiące kalendarzowe, za tydzień powiesz, że jest wrzesień, pomimo że będzie dopiero 4.09, ale zaczął się i już jest
Edytowane przez karska Czas edycji: 2017-08-28 o 09:24 |
|
|
|
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
W końcu brzucho się zaokragla z tygodnia na tydzien😊.
Dziewczyny mam problem a w zasadzie nie wiem czy to problem ale podejrzewam że tak😐od kilku dni obserwuje u siebie hmm.. upławy?! Od początku ciąży miałam duz o więcej śluzu takiego bialawego..nic nie bolał o nie piekło, lekarz mówił że jest ok. Teraz dosłownie się ze mnie leje..bialo przezroczysty śluz bardzo wodnisty.. jakoś nigdy przed ciąża nie miałam z tym problemu dla tego teraz w ciazy tym bardziej się obawiam..chociaz innych objawów brak. dziś jad e tylko odebrać zwolnienie do rejestracji mojego gina. Myślicie żeby poprosić o możliwość wejścia między pacjentkami i skonsultować to z nim?da mi coś na To? Jakie macie doświadczenia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Betsy to normalne te uplawy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj 16t1d, czyli 17 tydzień i zarazem ostatni 4 miesiąca
Mnie jak znajomi pytają, który to miesiąc to mówię, np tak jak ostatnio, że połowa 4. Nie chcą wierzyć, bo nie mam brzucha heh. A co będzie, jak zacznę mówić za tydzień, że to już piąty hehe ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3599 |
|
luckygirl
|
Jestem za prosba Karskiej i Betsy
|
|
|
|
#3600 |
|
luckygirl
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Dubel
Edytowane przez Petit_Papillon Czas edycji: 2017-08-28 o 09:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

ale po wczorajszych chyba mam przesyt 

a no i nektarynki, brzoskwinie... 

Ale z tym to sobie poczekam 

co do zachcianek to teraz już jem wszystko co z przed ciąży, smakują mi te same grupy produktów. Ale na początku nie mogłam patrzeć na słodkie.Tylko jakby na mięso nie mam ochoty a kiełbasa z grilla to rzecz ktorej nie tkne ale sama nie wiem czemu. Ale fakt, tak jak mówicie takie dobre jabuszko można byłoby wciagnac
póki co trafiam na Jakies wybrakowane

ciekawe czy już przytyłam, bo ostatnio było 2 kg na minusie, ale sadzać po moim menu to nieuniknione
️ ja też byłam bardzo słaba, miałam anemię, mało brakowało do przetaczania krwi, nie mogłam wstać, bo po dwóch krokach robiło mi się słabo ale nie potrafiłabym oddać malutkiej żeby odpocząć czy iść spać
05.07.2008
idziemy do lekarza na 9.45