❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤ - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-27, 17:56   #3571
figa84
Zakorzenienie

Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Zuzia i inne zainteresowane, jak nie czytałyście to poczytajcie ten wpis oraz komentarze na Facebooku i blogu
https://m.facebook.com/story.php?sto...98169696902160

Po porodzie to jest w ogóle huśtawka hormonów, więc jeśli chcecie kp to naprawdę warto coś poczytać przed, żeby być świadomym.
Dobra kończę temat, bo nikt nic nie pisze i wyjdzie, że przez mnie

Macie jakieś zachcianki ciążowe? Ja w pierwszej jadłam cytryny i teraz znowu mnie bierze

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:09   #3572
Petit_Papillon
luckygirl

Figa ja bym mogła naokraglo jeść frytki przed ciąża tez uwielbiałam, ale teraz podwójnie ale po wczorajszych chyba mam przesyt

Właśnie w piekarniku jest domowa pizza i nie moge sie doczekać

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:12   #3573
agatka553
Rozeznanie

Ja np. nigdy nie przepadałam za ogórkami kiszonymi,a teraz mąż na mnie "krzyczy", że jem ich zdecydowanie za dużo. A teraz właśnie jedzie do.mnie najpyszniejszy kebab już nie mogę się doczekać

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:13   #3574
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Figa ja bym mogła naokraglo jeść frytki przed ciąża tez uwielbiałam, ale teraz podwójnie ale po wczorajszych chyba mam przesyt

Właśnie w piekarniku jest domowa pizza i nie moge sie doczekać
Ja tez jakis czas temu ciagle bym mogla jesc frytki a no i nektarynki, brzoskwinie...
Aktualnie jestem w 16 t i nie mam zadnych objawow ciazy. Tyle ze troche piersi wrazliwsze. Denerwuje mnie to juz troche

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:14   #3575
agatka553
Rozeznanie

Wszyscy mówią, że córy z tego nie będzie

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Ja tez jakis czas temu ciagle bym mogla jesc frytki a no i nektarynki, brzoskwinie...
Aktualnie jestem w 16 t i nie mam zadnych objawow ciazy. Tyle ze troche piersi wrazliwsze. Denerwuje mnie to juz troche

Oooo owoce to też u mnie must have

Stary 2017-08-27, 18:31   #3576
Margotka_
Zadomowienie

Oo widzę o zachciankach rozmawiamy

Ja w poprzedniej ciąży z córa jadłam chili na kilogramy. Pasta chili, sos chili, wszystko byleby ostre a teraz hmmm...od skrajności w skrajność albo mam ochotę na coś mocno czekoladowego, mmmm rozpływający się brownie, albo kwaśne , ale takie porządnie kwaśne, niekoniecznie kapusta kiszona czy ogórki, zadowalają mnie nawet mega kwaśne jabłka Hahaha
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:52   #3577
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Oo widzę o zachciankach rozmawiamy

Ja w poprzedniej ciąży z córa jadłam chili na kilogramy. Pasta chili, sos chili, wszystko byleby ostre a teraz hmmm...od skrajności w skrajność albo mam ochotę na coś mocno czekoladowego, mmmm rozpływający się brownie, albo kwaśne , ale takie porządnie kwaśne, niekoniecznie kapusta kiszona czy ogórki, zadowalają mnie nawet mega kwaśne jabłka Hahaha
omg, skąd ja teraz wezmę kwaśne jabłko mnie aż trzęsie na kwaśne... tydzień temu wypiłam wodę ze słoja ogórków na raz
Stary 2017-08-27, 19:16   #3578
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Jeśli chodzi o zachcianki, to ja jako takich nie mam. Chociaż ostatnio chodzi za mną metka cebulowa i tatar Ale z tym to sobie poczekam
Zauważyłam tylko jedną rzecz. Przed ciążą często miałam ochotę na coś słodkiego (im bardziej czekoladowe, tym lepiej), a teraz w ciąży do słonego bardziej mnie ciągnie
I tak jak przed ciążą nie wyobrażałam sobie obiadu bez mięsa, tak teraz jadłabym głównie zupy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez M a g d a l e n a
Czas edycji: 2017-08-27 o 20:53
M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 19:36   #3579
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
omg, skąd ja teraz wezmę kwaśne jabłko mnie aż trzęsie na kwaśne... tydzień temu wypiłam wodę ze słoja ogórków na raz
Hehehe nie mam pojęcia. Dzisiaj mężu mi takie przyniósł, mmmm aż mnie wykręcalo, ale zjadłam 3 Hm a może kwaśne żelki haribo dałyby radę ?
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 19:52   #3580
Petit_Papillon
luckygirl

Owoce tez bym mogła jeść na okrągło - najchętniej borówki, maliny, banany
Na słodkie nie mam praktycznie w ogole ochoty.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-27, 20:14   #3581
zuzia4.22
Raczkowanie

Cytat:
Zuzia i inne zainteresowane, jak nie czytałyście to poczytajcie ten wpis oraz komentarze na Facebooku i blogu

Po porodzie to jest w ogóle huśtawka hormonów, więc jeśli chcecie kp to naprawdę warto coś poczytać przed, żeby być świadomym.

Macie jakieś zachcianki ciążowe? Ja w pierwszej jadłam cytryny i teraz znowu mnie bierze

Dzięki zaraz zabieram się za czytanie co do zachcianek to teraz już jem wszystko co z przed ciąży, smakują mi te same grupy produktów. Ale na początku nie mogłam patrzeć na słodkie.Tylko jakby na mięso nie mam ochoty a kiełbasa z grilla to rzecz ktorej nie tkne ale sama nie wiem czemu. Ale fakt, tak jak mówicie takie dobre jabuszko można byłoby wciagnac póki co trafiam na Jakies wybrakowane

Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
zuzia4.22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 20:41   #3582
Shelby_a
Zadomowienie

O i jeszcze jedno! Ja normalnie nie pilam kawy ale za to zawsze herbate. Teraz wcale nie mam na nia ochoty. Obojetnie czy gorzka czy z cukrem. Nie pamietam kiedy ostatnio pilam. A tak przed ciaza to z 2 kubki dziennie na pewno.

Stary 2017-08-27, 21:13   #3583
LoveMessages
Zakorzenienie

Mi się nic nie zmieniło w smakach. Mniej slodkiego jem.

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 21:56   #3584
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

To tylko ja pochłaniam słodycze tonami? ciekawe czy już przytyłam, bo ostatnio było 2 kg na minusie, ale sadzać po moim menu to nieuniknione

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

A i owoce pochłaniam a z synkiem miałam smaki na owoce mięso i kwaśne

ZwariowanaWariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 22:17   #3585
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZwariowanaWariatka Pokaż wiadomość
To tylko ja pochłaniam słodycze tonami? ciekawe czy już przytyłam, bo ostatnio było 2 kg na minusie, ale sadzać po moim menu to nieuniknione

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Ja tez moge slodkie jesc i jesc. Nawet teraz sie zastanawiam czy czegos nie znalezc. Waga jak na razie stoi w miejscu.

Stary 2017-08-27, 22:47   #3586
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
O i jeszcze jedno! Ja normalnie nie pilam kawy ale za to zawsze herbate. Teraz wcale nie mam na nia ochoty. Obojetnie czy gorzka czy z cukrem. Nie pamietam kiedy ostatnio pilam. A tak przed ciaza to z 2 kubki dziennie na pewno.

Mnie na dość moment odrzuciło od kawy i herbaty. I herbata to dla mnie nowość, bo w poprzednich ciazach piłam bez problemu.

Stary 2017-08-27, 23:16   #3587
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
U nas kąpanie jest na sali, przychodzą dwie położne jedna rozbiera i oddaje drugiej. Ta pod bieżącą wodą prosto z kranu kąpie maluszka trzymając go na ręce, myjąc go bodziakiem,który miał na sobie z dodatkiem mydła do dezynfekcji, a ta pierwsza rozbiera drugie dziecko z sali. Później ubiera to, które już wykąpane. Mi dech zaparło jak to zobaczyłam to przerzucanie mokrego dzieciątka z ręki na rękę... masakra. Zdaję sobie sprawę, że one robią to pewnie milionowy raz,ale i tak to mnie szokuje.
Młodemu właśnie w drugiej dobie, przy kąpieli odpadł kikut,z tego akurat się cieszyłam, bo mnie przerażał.

O jaaaa. Ja nigdy nie widziałam kąpieli. Zabieraly dziecko i oddawaly wykapane.

Figa przypilnuje sobie teraz na pewno i będę pytać o glukoze. Jak wtedy nie wiedzialam o tym i w sumie nawet jak.dziewczyny obok mowily o glukozie cos to ja chyba ni3 do konca wiedziałam o co kaman i czy to cos zlego.....

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem jak mamy mogą w ogóle oddawać dzieci położnym bo chcą odpocząć czy się wyspać. Nie chce nikogo urazić No ale nie rozumiem ️ ja też byłam bardzo słaba, miałam anemię, mało brakowało do przetaczania krwi, nie mogłam wstać, bo po dwóch krokach robiło mi się słabo ale nie potrafiłabym oddać malutkiej żeby odpocząć czy iść spać
U mnie tak było że zabrały i tyle. W sumie to nikt mnie nie pytał mowily ze zawsze tak jest więc przyjęłam za normę i tyle. Ja nie.bylam zmęczona bo rodzilam 5minut nie prosilam o odpoczynek. Tak po prostu tam robią. Teraz raczej jeśli będę na siłach poproszę aby od razu dały mi dziecko żeby czasem nie dostało jakiegoś uspokajacza

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

U mnie jakichś strasznych zachcianek nie ma ale ogólnie zmienił mi się smak. Zawsze jadłam dużo słodyczy teraz dopiero od kilku dni jestem w stanie włożyć do ust cokolwiek ze słodyczy. To samo z kawą. Wcześniej 2 3 kubki teraz zero. Dziś wypilam jeden sorry poza tym jem tonami owoce im bardziej twarde i kwaśne tym lepiej. Jabłka śliwki nektarynki winogrona gruszki pomarańcze...poza tym warzywa i mięso. Ogory kiszone i małosolne. Surowki salatki. Frytki ☺ właśnie od grilla mnie odrzucilo nie wiem czemu. No i muszę dużo pić bo mam mega pragnienie non stop.

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 00:10   #3588
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Tez mam mega pragnienie i w noc wstaje minimum 3 razy do toalety a w dzień tez co chwile latam.. mam tak gdzieś od 2 tygodni. I odrzuciło mnie od wszelkich sałatek i surówek. No i kebaba teraz nienawidzę

ZwariowanaWariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 07:57   #3589
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

chciałam dołączyć do wątku. Mój termin to 24 luty
Hej , witaj

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
A jak jest z jedzeniem dla nowej mamy? Czytalam że tragicznie.

To chyba zależy od szpitala, w moim jedzenie było kiepskie :/

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:

Mi się ciągle chce płatek z mlekiem , a to dziwne bo ja ogólnie średnio mogę mleko bo mi po nim niedobrze i brzuch boli ale teraz nic mi po nim nie jest mimo że potrafię jeść i trZy razy dziennie

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ZwariowanaWariatka Pokaż wiadomość

Mi się strasznie chce słodkiego ale powstrzymuje się żeby waga za bardzo nie skoczyła ;p

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Witam z rana
Miałam dzisiaj z rana iść na badania ale młody wstał z temperaturą 37,7 no i nie mam jak wyjść :/ zaraz będę dzwonić do przychodni czy są jakieś numerki do pediatry.
Mam nadzieję że nic poważnego bo na jutro wieczór mamy zaplanowane wyjście a do niego babcia miała przyjść więc wolałabym żeby był zdrowy :/

K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 08:14   #3590
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Hej , witaj

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

To chyba zależy od szpitala, w moim jedzenie było kiepskie :/

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Mi się ciągle chce płatek z mlekiem , a to dziwne bo ja ogólnie średnio mogę mleko bo mi po nim niedobrze i brzuch boli ale teraz nic mi po nim nie jest mimo że potrafię jeść i trZy razy dziennie

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Mi się strasznie chce słodkiego ale powstrzymuje się żeby waga za bardzo nie skoczyła ;p

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Witam z rana
Miałam dzisiaj z rana iść na badania ale młody wstał z temperaturą 37,7 no i nie mam jak wyjść :/ zaraz będę dzwonić do przychodni czy są jakieś numerki do pediatry.
Mam nadzieję że nic poważnego bo na jutro wieczór mamy zaplanowane wyjście a do niego babcia miała przyjść więc wolałabym żeby był zdrowy :/

Zdrówka dla młodego!

Witam się poniedziałkowo
Wg rozpiski na pierwszej stronie dziś zaczynam 5 miesiąc -17+0☺.
Dla mnie to trochę dziwne, bo ciąża to 9miesięcy, połowa to 4,5miesiaca. A wg tej rozpiski mam już 5miesiąc a do połowy 3tyg.. Więc jak ktoś pyta, który to miesiąc to odp. jeszcze przed połową. Bo jak powiedziałam prawie 5, to od razu obliczyli, że jeszcze w tym roku urodzę

Stary 2017-08-28, 08:27   #3591
201710041131
Konto usunięte

Hej hej

Widziałam, ze pisalyscie o blogerkach, sama miałam bloga ale krótko, przy hnb się nie da.
Taka sup...ler, na która mam mega alergie sprzedałaby gowno w papierku młodym matkom gdyby jej zapłacili.
Nie znoszę prostytutek medialnych a ich pełno w tym światku.

Mi zabrali dziecko po porodzie i mieli dzwonic na dokarmianie bo to inne piętro a zawsze jak przychodziłam to dzieciak naładowany mm po korek. Przysięgłam sobie ze po wyjściu ze szpitala nigdy w życiu nie dostanie już mm.
A drugiego dziecka nie spuszczę z oka.

Do mojego szpitala przychodzili goście z dziećmi ale u nas odwiedzający mogli patrzeć na dzieci zza szyby. Ma to plusy i minusy. Nie wiem jak będzie teraz bo idę do innego szpitala rodzic.

Nie wiem do czego jeszcze chciałam się odnieść, mogłam cytować bo 5 stron było

Wg happy baby zaczynam 5 miesiąc. Nie czuje ruchów, brzuch zatrzymał mi się jakiś tydzień temu jak mi tak wywaliło. Tradzik coraz silniejszy, zaczęła mnie tez swędzieć buzia.

Zachcianek brak.

Jutro mam gina o 10:30. Kciuki poproszę.
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 08:50   #3592
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka dla młodego!

Witam się poniedziałkowo
Dla mnie to trochę dziwne, bo ciąża to 9miesięcy, połowa to 4,5miesiaca. A wg tej rozpiski mam już 5miesiąc a do połowy 3tyg.. Więc jak ktoś pyta, który to miesiąc to odp. jeszcze przed połową. Bo jak powiedziałam prawie 5, to od razu obliczyli, że jeszcze w tym roku urodzę

Dzięki idziemy do lekarza na 9.45

U mnie też dziś 17+0 mnie jak ktoś pyta to mówię który tydzień

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej hej

Widziałam, ze pisalyscie o blogerkach, sama miałam bloga ale krótko, przy hnb się nie da.
Taka sup...ler, na która mam mega alergie sprzedałaby gowno w papierku młodym matkom gdyby jej zapłacili.
Nie znoszę prostytutek medialnych a ich pełno w tym światku.

Mi zabrali dziecko po porodzie i mieli dzwonic na dokarmianie bo to inne piętro a zawsze jak przychodziłam to dzieciak naładowany mm po korek. Przysięgłam sobie ze po wyjściu ze szpitala nigdy w życiu nie dostanie już mm.
A drugiego dziecka nie spuszczę z oka.

Do mojego szpitala przychodzili goście z dziećmi ale u nas odwiedzający mogli patrzeć na dzieci zza szyby. Ma to plusy i minusy. Nie wiem jak będzie teraz bo idę do innego szpitala rodzic.

Nie wiem do czego jeszcze chciałam się odnieść, mogłam cytować bo 5 stron było

Wg happy baby zaczynam 5 miesiąc. Nie czuje ruchów, brzuch zatrzymał mi się jakiś tydzień temu jak mi tak wywaliło. Tradzik coraz silniejszy, zaczęła mnie tez swędzieć buzia.

Zachcianek brak.

Jutro mam gina o 10:30. Kciuki poproszę.
Kciuki za wizytę

U nas w jednym szpitalu dla odwiedzających jest specjalna sala w drugim takie wydzielone miejsce że na salę obcy są nie wpuszczani.
Ja to w sumie raz trafiłam na okres grupy że był zakaz odwiedzin a ostatnio tylko raz mąż był a tak to siedział z dziećmi , tak było lepiej a w sumie tylko 3 dni byłam więc dałam rade bez odwiedzin

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Dziewczyny muszę zrobić posiew moczu czy do badania moczu musi być poranny czy można złapać później ? Nie poszłam z rana że względu na temperaturę małego ale teraz będę szła do przychodni to mogłabym zanieść tylko nie wiem czy to nie musi być poranny ?

K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 09:15   #3593
Betsy93
Rozeznanie

Witam się poniedziałkowo, jakiś czas mnie tutaj nie było.. Ale juz jestem😉. Z tej okazji wrzucam pierwszy raz swój brzuszek końcem 16 tc2017-08-28-09-08-58.jpg

Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 09:18   #3594
karska
Wtajemniczenie

Witam się po weekendzie nadrobiłam, odniosę się bez cytowania

Pisałyście dużo na temat podejścia pielęgniarek i położnych do niemowląt po narodzeniu. Właśnie dlatego wcześniej pisałam aby pod koniec ciąży zrobić taki "poradnik" rodzenia. To moja pierwsza ciąża i tak naprawę nie wiem co jest normalne co nie, jakie mam prawa, czy dziecko jest ze mną czy je zabierają. Mam więc prośbę w imieniu swoim i może innych dziewczyn, które nie rodziły, napiszcie jak wygląda sytuacja po porodzie i cięciu, czy dziecko zabierają, co się dalej dzieje. Wiem, że można znaleźć dużo informacji w internecie, ale nie ma to jak dowiedzieć się czegoś z "wiarygodnego" źródła. Mnie to przeraża, pewnie nie zwróciłabym uwagi czy dziecko było dokarmione czy dostało glukozę bo nie wiem co jest normą a co nie. I tak naprawdę dlaczego mm jest takie złe?

Zachcianki mam, jednego dnia na kapustę kiszoną i ogórki, a drugiego na czekoladę tak jak u Was, królują jabłka, im twardsze tym lepiej, nektarynki, śliwki :ślina:

Byłam na pobraniu krwi, standardowo przy poniedziałku kolejka więc też grzecznie zapytałam czy któraś z Pań jest też w ciąży, na odpowiedź nie, oznajmiłam, że w takim razie teraz ja wejdę i podziękowałam mina ludzi bezcenna, słyszałam jak po moim wejściu do zabiegowego rozpoczęła się dyskusja, ale nie słyszałam o czym

Cytat:
Jesteś w 5 miesiącu czyli masz pełne 4 za sobą i leci Ci 5 tak jak są miesiące kalendarzowe, za tydzień powiesz, że jest wrzesień, pomimo że będzie dopiero 4.09, ale zaczął się i już jest

Edytowane przez karska
Czas edycji: 2017-08-28 o 09:24
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 09:22   #3595
Betsy93
Rozeznanie

W końcu brzucho się zaokragla z tygodnia na tydzien😊.

Dziewczyny mam problem a w zasadzie nie wiem czy to problem ale podejrzewam że tak😐od kilku dni obserwuje u siebie hmm.. upławy?! Od początku ciąży miałam duz o więcej śluzu takiego bialawego..nic nie bolał o nie piekło, lekarz mówił że jest ok. Teraz dosłownie się ze mnie leje..bialo przezroczysty śluz bardzo wodnisty.. jakoś nigdy przed ciąża nie miałam z tym problemu dla tego teraz w ciazy tym bardziej się obawiam..chociaz innych objawów brak. dziś jad e tylko odebrać zwolnienie do rejestracji mojego gina. Myślicie żeby poprosić o możliwość wejścia między pacjentkami i skonsultować to z nim?da mi coś na To? Jakie macie doświadczenia?

Stary 2017-08-28, 09:30   #3596
novakia
Zakorzenienie

Betsy to normalne te uplawy

Stary 2017-08-28, 09:31   #3597
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

U mnie dzisiaj 16t1d, czyli 17 tydzień i zarazem ostatni 4 miesiąca Mnie jak znajomi pytają, który to miesiąc to mówię, np tak jak ostatnio, że połowa 4. Nie chcą wierzyć, bo nie mam brzucha heh. A co będzie, jak zacznę mówić za tydzień, że to już piąty hehe

M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 09:32   #3598
Betsy93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie nadrobiłam, odniosę się bez cytowania

Pisałyście dużo na temat podejścia pielęgniarek i położnych do niemowląt po narodzeniu. Właśnie dlatego wcześniej pisałam aby pod koniec ciąży zrobić taki "poradnik" rodzenia. To moja pierwsza ciąża i tak naprawę nie wiem co jest normalne co nie, jakie mam prawa, czy dziecko jest ze mną czy je zabierają. Mam więc prośbę w imieniu swoim i może innych dziewczyn, które nie rodziły, napiszcie jak wygląda sytuacja po porodzie i cięciu, czy dziecko zabierają, co się dalej dzieje. Wiem, że można znaleźć dużo informacji w internecie, ale nie ma to jak dowiedzieć się czegoś z "wiarygodnego" źródła. Mnie to przeraża, pewnie nie zwróciłabym uwagi czy dziecko było dokarmione czy dostało glukozę bo nie wiem co jest normą a co nie. I tak naprawdę dlaczego mm jest takie złe?

Zachcianki mam, jednego dnia na kapustę kiszoną i ogórki, a drugiego na czekoladę tak jak u Was, królują jabłka, im twardsze tym lepiej, nektarynki, śliwki :ślina:

Byłam na pobraniu krwi, standardowo przy poniedziałku kolejka więc też grzecznie zapytałam czy któraś z Pań jest też w ciąży, na odpowiedź nie, oznajmiłam, że w takim razie teraz ja wejdę i podziękowałam mina ludzi bezcenna, słyszałam jak po moim wejściu do zabiegowego rozpoczęła się dyskusja, ale nie słyszałam o czym

Jesteś w 5 miesiącu czyli masz pełne 4 za sobą i leci Ci 5 tak jak są miesiące kalendarzowe, za tydzień powiesz, że jest wrzesień, pomimo że będzie dopiero 4.09, ale zaczął się i już jest
Jestem za, dlatego ze to także moja pierwsza ciąża i też nie mam pojęcia jak powinno byc e tym szpitalu po porodzie.. chociaż wydaje mi się że ciężko dziewczynom będzie opisać bo podejrzewam że co szpital to obyczaj i wszędzie jest inaczej..ale chętnie poczytam.. A tak wogole jak ja poznam ze dokarmili mi dziecko mm? Tylko po tym ze nie będzie chciało cyca? Wybaczcie jeśli to pytanie wydaje wam się głupie ale pytam poważnie..😕

Stary 2017-08-28, 09:34   #3599
Petit_Papillon
luckygirl

Jestem za prosba Karskiej i Betsy

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-28, 09:34   #3600
Petit_Papillon
luckygirl

❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Dubel

14.07.2014
16.07.2016

Edytowane przez Petit_Papillon
Czas edycji: 2017-08-28 o 09:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości