|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
A to macie juz "na stale" tzn zanim nie kupicie/wynajmiecie sobie czegos swojego, czy tylko na wakacje? bo wczoraj pisalas cos o wakacjach tylko ![]() A Twoj Tż to sam powinien dylac z tym roslokiem do Ciebie skoro zle sie czujesz ![]() Z tym seminarium to u nas byla mozliwosc wyboru: literaturoznawstwo, ale z taka leniwa baba, co tylko problemy robi i jezykoznawstwo z 2 promotorami (oni mieli sie zmieniac co semestr i raz jeden raz drugi mial prowadzic zajecia a w efekcie jeden mial byc promotorem, drugi recenzentem) no i ten jeden promotor byl taki se, olewacz jeden, ale za to babka byla super. Dlatego ja zdecydowalam sie na to 2 seminarium. Ale nie mialam pisac pracy stricte z jezykoznawstwa tylko taka bardziej o historii jezyka i to mi odpowiadalo bo z jezykoznawstwa to ja noga jestem tzn nigdy mnie to nie interesowalo a i zajecia mielismy do dupy prowadzone, takze jakbym od razu wiedziala, ze mam pisac o jakis gramatykach i ortografiach to na pewno bym sie nie zdecydowala. No ale na 5 roku zmienili mi promotorke i ta to w ogole nie sprawdza ale za to zada zebym pisala o jakis normach, uzusach o ktorych nie mam zielonego pojecia i za bardzo nawet materialow ;/ No ale mam nadzieje ze kiedys mi sie uda obronic. Tylko teraz bardzo zaluje ze nie poszlam na literaturoznawstwo, bo praca pewnie nie bylaby sprawdzona, ale za to napisana napewno ![]() No ale jak juz uda mi sie obronic to Was zapraszam na wirtualne wino
|
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie myslimy sie wprowadzic na czerwiec, lipiec, sierpien i wrzesien, czyli 4 miesiace, a co bedzie potem, nie wiem? Prawdopodobnie ciagle bedziemy mieszkac razem, bo sie przyzwyczaimy. Zobaczymy jak bedziemy sie dogadywac z tymi ludzmi. Tak bardzo bym chciala, zeby bylo dobrze.
Zaczynam tez szukac jakiejs pracy na wakacje, bo przez czerwiec bede na utrzymaniu TZ (bo sesja) - a po egzaminach znow staje sie kobieta pracujaca Musimy z TZ laptopa sobie kupic, bo ja nie zabiore mojego kompa z domu, a jak bede zagladac na wizaz?
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
no raczej nie koniki bo stadnina byla zajeta do wtorku...;/
oby bo czasami ma durne pomysly :d
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
tez obstawiam stadnine
![]() a my z TZ juz od lipca razem bedziemy mieszkac ale w Holandii
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie nie bo w piatek chcielismy jechac i dzwonilismy i nie bylo miejsca do polowy tygodnia
|
|
#907 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, wszystkiego, co najlepsze! Spełnienia marzeń, radości i uśmiechu na co dzień. Niech dni do upragnionego ślubu mijają Ci w mgnieniu oka!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też dzisiaj spałam u TŻa Kurczę, jak wracam potem do domu, jakoś mi tak smutno... Brakuje mi go w każdej sekundzie. Już nie mogę się doczekać czasu, gdy nie będziemy musieli się rozstawać i spać osobno![]() To ta Holandia już pewna? |
|||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
kochane jade z moim tz milo spedzac niedziele...niestety juz na 100% nie pojedziemy na koni wiec to nie ta niespodzianka...jedziemy teraz nad jezioro po przyczepe tz ojca... nie chce mi sie niedzieli spedzac w aucie zwlaszcza ze jedziemy tam i z powrotem ;/
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
dawno mnie tutaj na tym wątku nie było
nic się u mnie nie zmieniło, teściowa dalej mnie drażni, teściu jeszcze bardziej :/ z przygotowaniami jestem na tym co byłam nic więcej na razie nie załatwiamy tylko obrączki przez przypadek oglądaliśmy
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez bez zmian wiec nie ma co sie lamac...ja dalej bezrobotna
|
|
#911 | ||
|
Zakorzenienie
|
kupilam sobie piekna sukieneczke w orsey taka w moich kolorach rudo-brazowa w kwiaty slicznaaaa...
Cytat:
Cytat:
![]() nie martw sie mi tesciowie tez mnie dobijaja.. ale jestem twarda;D
|
|
|
#912 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nigdy nie byłam świadkową, ale mam nadzieję, że kiedyś będę![]() Cytat:
na początek takie wyjście jak najbardziej fajne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My tu ciągle dyskusje prowadzimy, czasem tematy już się któryś tam raz powtarzają, ale jest fajnie![]() A z teściami to widzę sielanka ![]() Miałam dziś sen o naszym weselu, ale dziwny był, we snie wszystkich się pytałam jak wyglądałam na weselu, bo nie pamiętałam jaki mam welon, nie wiedziałam jak zespół grał i w ogóle całe wesele mi jakoś bardzo szybko zleciało, a ja chyba ze stresu nic nie zapamiętałam
|
||||||
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia! Wszystkiego naj najlepszego z okazji urodzinek! Stu latek spędzonych z ukochaną osobą!
Strippi - i jak ta niespodzianka od tż? Czyżby to był ten wyjazd nad jezioro? A może tam czeka Cię jakaś miła niespodzianka. My dziś wieczorem znowu idziemy na kurs przedmałżeński - wczoraj trwał 1,5 godziny!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Myślałam, że odciski będę mieć w wiadomym miejscu. Dzis zapowiada sie to samo - też pewnie tyle potrwa. i tak jeszcze 3 czy 4 weekendy! - mam nadzieje ze już nie tak długo. Bo zazwyczaj to tak ok45 minut trwało. Pozdrawiam! Miłej niedzieli życzę! |
|
|
|
#914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że przynajmniej wiemy, że wszystko u Ciebie w porządku![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tu macie kilka zdjęć mojego Nikusia
|
|||
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze ze u ciebie oki.. i sliwienka pamietaj z tesciami zyc na codzien nie bedziesz;d najwazniejsze zeby miedzy toba a tz bylo okia mi sie czesto sni wesele.. albo w dzien wesela dopiero szukam sukni i nic niema albo okazuje sie ze sali niezdazylam wynajac albo orkiestry.. cyrk na kolkach... aha i piekny piesek
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro mnie się teraz wesele nie śni, to pewnie tuż przed ślubem będę miała nawał takich snów, a Wy już wtedy będziecie miały spokój
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane.
![]() Ja to juz sie zaczynam bac co z moja praca mgr... Musze sie w koncu spotkac z moja promotorka...![]() A tak wogole, to pamietacie, ze mialam dzis pojechac do Augustowa? Wczoraj TZ powtorzyl, ze jesli dzis bedzie ladna pogoda to pojedziemy. I tak jak przez dwa tygodnie lalo tak dzis od rana swieci slonce. Nie jest rewelacyjnie cieplo (16*), ale zimno tez nie jest. No i juz wrocilam z wyccieczki... do hipermarketu i z powrotem... Heh, wiedzialam ze tak bedzie i dobrze, ze na nic sie nie nastawialam...
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Jaguś, Jaguś, toś se rzeczywiście Augustów zobaczyła...
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez sie kiedys snilo wesele, nie moglam znalezc sukienki, a potem tuz przed oltarzem Tz powiedzial, ze nie moze sie ze mna ozenic, bo woli swojego kumpla
straszne brr....A co do naszego pokoiku, dzięki dziewczyny za miłe słowa, nie byłam tego pewna, czy to dobra decyzja. Jestem teraz troche spokojniejsza (chociaz strasznie sie boje) A propo pieskow, wzielismy dzisiaj psa TZ na spacer to taki duzy psiak, wielkosci (kurcze nie znam sie) no taki troce za kolana. I przyplatal sie taki malutki piesek jakies 15 cm mial i szczekal, biegal zaczepial, probowal obwahiwac, ale sie usmialam bo Spike szedl sobie jakgdyby nigdy nic ![]() Ja jade we wtorek do Łodzi na wycieczke dwudniowa, TZ mowi, ze nie wytzymai przyjedzie |
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
ale sliczności
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pies też się zawsze zachowuje jak Wasz Spike . Śmiesznie to wygląda, jak ten mały piesek się wścieka, a ten duży nawet na niego nie spojrzy
|
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
ech, ano zobaczylam...
z perspektywy polki sklepowej...![]() sliczny piesio. ![]() Cytat:
rewelacyjny sen.
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Rybulko sliczny piesek my z TZ tez takiego sobie kiedys mamy w planach kupic. dokładnie tę samą rasę
![]() tak tak. tylko do tej pory nie wiem czy na rok czy na same wakacje. wszytsko zalezy czy do lipca z pracą się do mnie odezwą ale jak narazie nic sie nie zapowiada na to. Cytat:
|
|
|
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ta sukienka jest boska, zrobie sobie w niej fotki i wam wysle![]() a ja chce pieska nowofunlanda - wodolaz - taki jak bernardyn ale czarny i moze ciut wiekszy uwielbiam je
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym chciala yorka
ale moj Tż nie chce o tym slyszec
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
baaa, lepsza niz na Wypy Kanaryjskie
wypoczelam jak nidgy... ![]() samba, to witaj w klubie yorkowych.
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez ja tezzzzz swegoczasu znalazlam yorka i juz mialam nadzieje ze u nas zostanie o dziwo nawet rodzice sie zgodzili ale na necie wynalalzma jego wlascicieli.. bo sumienie mnie ruszylo ze moze serio ktos go szuka.. i zaczelam sie lamac malenki york czy wielki nowofunland... i postanowione jak bedziemy mieli domek bedzie nowofonland
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jak kiedys dorobimy sie domku to tez pieska koniecznie przeforsuje wtedy tez raczej jakiegos duzego: wilczurka, owczarka czy cos w tym stylu ![]() heheh ja tez nigdy nie bylam na Kanarach, za to palcem po mapie zwiedzilam caly swiat
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilą wróciłam z grilla gdzie byłam z TŻ i jego kolegą na działce TŻ, kolega próbuje TŻ wybić ślub z głowy bo ślubuje na całe życie przed Bogiem a TŻ mu że robi to też z powodu tego że nie skacze z kwiatka na kwiatek dlatego będzie ślubować mi wierność
aż mi się miło zrobiłoja pocieszam się że mam staż ale po stażu też będę strippi bezrobotna
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

A to macie juz "na stale" tzn zanim nie kupicie/wynajmiecie sobie czegos swojego, czy tylko na wakacje? bo wczoraj pisalas cos o wakacjach tylko 
tzn nigdy mnie to nie interesowalo a i zajecia mielismy do dupy prowadzone, takze jakbym od razu wiedziala, ze mam pisac o jakis gramatykach i ortografiach to na pewno bym sie nie zdecydowala. No ale na 5 roku zmienili mi promotorke i ta to w ogole nie sprawdza ale za to zada zebym pisala o jakis normach, uzusach o ktorych nie mam zielonego pojecia
i za bardzo nawet materialow ;/ No ale mam nadzieje ze kiedys mi sie uda obronic. Tylko teraz bardzo zaluje ze nie poszlam na literaturoznawstwo, bo praca pewnie nie bylaby sprawdzona, ale za to napisana napewno 

Ze dwa lata temu tez przezylam niemal identyczna historie. Tylko to byl pies goscia z sasiedniego bloku. Typek podejzany, tak samo jak jego synowie. Ponoc nie raz mieli rozne sprawy (typu o kradziez czy nawet rozprowadzanie narkotykow; przynajmniej tak slyszalam). Ja swego Nukiego nigdy nie spuszczam ze smyczy, bo to wariat. Zaraz mi gdzies znika, wytarza sie w fekaliach i pozniej mam tylko same problemy.
Tamten gosc ma wilczura. Moj to sredni pudel. Koles puszcza caly czas swego psa samopas, mimo, ze nie powinien. Wiedzialam po postawie tego wilczura, ze sie zaczyna czaic, czyli, ze szykuje sie do ataku. No i jego wlasciciel w tym momencie sie na cos zagapil, nie patrzac zupelnie na psa, tylko w inna strone. Wilczur rzucil sie na mego, zaczyl go gryzc. Moj chcial sie broinic, ale nie mial jak. To tego chcialm go odciagnac, ale sie nie dalo, bo wilczur dalej sie rzucal na swego. Do wlasciciela krzyczalam, zeby psa zabral a ten tylko krzyczal zeby zostawil. Nawet nie podszedl ani nic. Pare razy balam sie, ze sama moge zostac ugryziona. Nie wiedzialam, czy mam bronic psa, czy moze brac samej nogi za pas i zostawic Nukusia na pastwe losu. Po chwili takiej jadki wilczur odpuscil. Ja cala rozdygotana, Nuki tez. Powiedzialam gostkowi, wrecz sie wydarlam ze lzami w oczach i gula w gardle, ze takiego bydlaka to sie na smyczy i kagancu wyprowadza. Koles do mnie - "zamknij sie". A ja do niego, zeby sam sie zamknal. Widac, ze sie nie spodziewal, ze moglabym mu na to odpowiedziec zapytal sie "Co powiedzialas?". "To co slyszales" - odpowiedzialam. I odeszlam. A koles wyglada na takiego, ze niebalby sie kobiety uderzyc...