|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Mi się poród rozkręcał długo. Jak rano wstałam wyleciało ze mnie trochę takiej jakby galaretki beżowo różowej (jestem zdania że to był fragment czopu). Pojechałam do szpitala na oddział do kuzynki bo jest moim ginekologiem. Zbadała mnie, zrobiła ktg i odesłała do domu bo powiedziała że dzisiaj raczej nie urodzę. A termin cesarki miałyśmy za 4 dni.
Wróciłam do domu i koło południa zaczął mnie boleć delikatnie brzuch jak na okres i miałam skurcze. Na początku nieregularne ale potem coraz bardziej się skracaly odstępy między nimi i były co 8-12 min. Trwało to kilka godzin. W końcu koło 12 w nocy tak już mnie bolało że stwierdziłam że to na pewno nie skurcze przepowiadajace. Przyjechałam z rozwarciem na 6 cm i jeszcze bym poczekała godzinę i bym już nie mogła mieć cesarki... Tak wiec jeśli będziecie mieć skurcze to od razu sobie piszcie co ile są. I jak się będzie czas skracać i zacznie was boleć też krzyż to spokojnie się zbierzcie do szpitala. Jak pojedziecie ze skurczami tak mniej więcej co 10 min to na pewno zdążycie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Raczkowanie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7667423 6]A przypomnisz który to szpital?
Mi położna po pierwszym porodzie kazała jechać od razu jak coś się zacznie, żebym zdążyła ![]() ![]() Borowska. Mówili nam, że pierworódki to 99% przypadków, że poród trwa ponad 12h-24h i żeby się nie nastawiać na szybką akcję. Więc się uspokoiłam, bo myślę sobie: nogi wydepiluję, umyję włosy, a jak mąż będzie w pracy, to powiem mu, żeby powysyłał ostatnie maile i żeby przyjechał po mnie za godzinę-dwie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Ja mam kosmetyki alphanova bebe. Są drogie ale wydajne i mają świetny skład. Trudno je dostać a szczególnie lotion do mycia pupy. Teraz właśnie mam z nim problem bo wszędzie braki a zostało mi już tylko parę kropli.
Moja córka nigdy dzięki tym kosmetykom nie miała oparzeń. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A porodu taki jak miałam to życzę każdemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Agulek zorientuj się może masz w okolicy położną środowiskową, która przychodzi przed porodem (moja ma do mnie przyjść 2 razy przed i 4 po, oczywiście na NFZ). Zrobi ci taką przyspieszoną sr w domu. Tylko wtedy oddziału nie zwiedzisz, ale tak jak dziewczyny pisały, możesz jechać raz na dzień otwarty.
Moja sr kosztowała 120zł za 6 spotkań, chociaż organizowana przez szpital. Były głównie pary, ale ja chodziłam sama bo Tż nie mógł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |||||||
Zakorzenienie
|
Widzę, że macie podobne przeboje z tż'ami jak ja ehhh. Mój jest bardzo samodzielnym mężem - zrobi obiad, odkurzy i takie tam, ale czasem po prostu nie rozumie, że robię coraz mniej sprawna.
Cytat:
![]() Dobrze, że tv udało się uratować! Cytat:
Nie doczytałam - ile ma Twój maluch? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7667469 1] Mi też się marzy poród popołudniu albo w weekend. Albo w nocy jak już moja mama będzie. Bo jeśli zacznę rodzić wcześniej, a akurat będę sama z dzieckiem w domu to nie wiem co zrobię. [/QUOTE] Mam takie samo marzenie ![]() Muszę zapytać gin co robić w takiej sytuacji. Przecież nie zostawię dziecka samego w domu. Cytat:
Z mojej SR byłam zadowolona, ale ogółem to dla mnie strata czasu, chyba, że komuś nudzi się w domu tak jak mi wtedy. U nas były same pary. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A i ostatnio ginekolog mi mówiła, że jak wystąpią bóle w pachwinach to też oznacza, że poród się zaczął. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
Rozeznanie
|
A u mnie na pierwszych zajęciach na 13 babek,4 byly z facetami. A juz na kolejnych i kolejnycj tylko jeden tatus.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- aguleekk u mnie sr za darmo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
We wrześniu będzie miał dwa lata.
O 17 idę na USG mam nadzieję że córka trochę przykoksiła przez ostatni tydzień. Liczę na solidne 2 kg. Powiem wam że na tym etapie już mnie męczą te badania. Nie mogę za długo leżeć w jednej pozycji bo mam wrażenie że się uduszę a gin mi tak jakoś długo jeździ po tym brzuchu i dociska tę głowicę że mam ochotę mu ją wyrwać. ![]() Ja tam wolę nie wspominać swojego pierwszego porodu. Miałam indukowany ,balonik+masaż+oxy i przebijanie pęcherza. To było dla mnie za dużo wrażeń jak na jeden raz. Plus był tylko taki że mnie nie nacinali ani nie pękłam ale nie ma się co dziwić jak rodziłam 2 kg dziecko. Po wszystkim czułam się jak nie dobita świnia
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2017-08-28 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli ból w pachwinach oznacza poród to chyba rodzę. Mam nadzieję, że coś uroiłam bo nawet ustać nie mogę. Chociaż prócz tego powinny być też inne objawy? Przyszła mi dziś komoda, mój K. musi ją złożyć a ja poukładać ciuszki. Również stoję przed wyborem torby do wózka. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- co do tż-ów mój ostatnio zrozumiał, że jest mi coraz ciężej i sam z siebie zaczął pomagać ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- prócz tego dość silnie bolą mnie więzadła, prawdopodobnie z mojej winy, bo podnosiłam dziś z ziemi pełny kosz prania do wywieszenia. Nie wiem czy uznać to za niepokojące czy nie. Dziewczyny jak to jest z tym becikowym? Lekarz musi wypisać zaświadczenie tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie do mnie dzwonił mój ginekolog, że mi wyszedł GBS ujemny 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
https://amedu.pl/organiczne-mleczko-...va-bebe-500-ml
W domu tylko tym i mokrym płatkiem przemywamy pupę. Jest super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- https://www.empik.com/gosc/koszyk/potwierdzenie Tu mają dobrą cenę i chyba jest już na stanie bo udało Mi się zamówić. Ale to jeszcze niczego nie gwarantuje bo czasem się okazuje że jednak nie ma i zwracają kase 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie widzę, że najtaniej jest na ekodrogeria.pl - 29.90 +13 zł kurier. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
Ja jutro ide zapytać co z tym moim gbs, bo się martwie, ze nie pobrali. U mojej siostry tez zapomnieli i byl problem.
#380 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba jutro dostanę skierowanie na GBS.
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Ja też jutro wizyta (w końcu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Wtajemniczenie
|
Przyszła wanienka, ta, którą ma też littlehope 😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
A ja wynalazlam wanienke skladana i taką tez planuje kupic
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Wtajemniczenie
|
A przy cc chyba nie ma potrzeby pobierania gbs, przy poprzednich ciazach nie pobierali.
Puscilam zamowienie z gemini. Gdzie znajde takie grubsze kocyki bawelniane, znacie jakies firmy ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#387 |
Zakorzenienie
|
Też właśnie myślę nad kocykiem bo kupiłam jakiś z myślą, że będzie do wózka ale stwierdzam, że jednak jest za cienki. Może właśnie polecacie coś grubszego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Ja z grubszych mam z motherhood z wypełnieniem, ale on nie jest w 100% z bawełny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Womar Zaffiro też ma fajne i niedrogie i Texpol seria scandi jest godna polecenia. Ja już po usg, mała waży 2010 g. Trochę mało, ale najważniejsze że przybiera. Też nie miałam jeszcze pobieranego gbs. Liczę że na normalnej wizycie 4 września mi pobierze albo da skierowanie.
![]() |
#390 |
Rozeznanie
|
https://youtu.be/1I5AFMOET1M
Albo tansza wersja,ktora wybralam ja to Bebedue karibu. Jak dla mnie wyjscie idealne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.