|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Hypnotic nie wszędzie jest na każdym raku tak trudno a głównie zależy od egzaminu. Są egzaminy, gdzie kujesz tylko 2-3tygodnie z tym, że masz cas, żeby na godzinkę się przejść, wyspać. Są egzaminy, na które kujesz po 2miesiące w dzień i noc, prujesz flaki a i tak idąc tam ryczysz, bo masz uczucie, że polecisz, że nic nie umiesz. Ja mam momentalnie przed takim szalonym i potem jeszcze jeden taki niestety, za te trzy lata to teraz najtrudniejsa sesja... .Tylko medycyna to kierunek, gdzie naprawdę musisz być świadoma tego, że czasu będzie mało, życia innego niż studyjnego jeszcze mniej a może się nawet zdarzyć, że nie będziesz miała wakacji w ogóle. Uczysz się na okrągło a nie tylko kiedy nadchodzi sesja i głównie materiałów jeste muuuultum . Ale zależy co kto lubi, jak by cią bardzo pociągało i widział byś w tym sens życia to proszę bardzo .W ramach częściowej pochwały - narazie się trzymam z jedzeniem, zalewam smaki na słodkie kawą z mlekiem...i ryczę...
|
|
|
|
|
#1982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że ma skrzywiony obraz Siebie, czasem widzę całkowicie co innego, nic na to nie poradzę że zawsze jak mam doła to odbija sie to na moim postrzeganiu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słoneczko wiesz że przy Ed przychodzą takie dni kiedy dopada nas taki dół, ale najważniejsze to podnieść się i iść dalej, Ty jesteś bardzo silna i już nie raz dawałaś radę i nam pomagałaś, więc i teraz postaraj się Jesteś takim promyczkiem na tym forum, nawet nie wiem co by ze mną było gdyby nie TY
|
|
#1983 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ci naprawde współczuje, nie masz czasu dla siebie ani nic![]() Cytat:
Cytat:
. Cytat:
A nauczyć się mam do przyszłego poniedziałku![]() Imposing za te kostki to ci współczuje. JAk mnie komary gryzły na węgrzech to przez 3 tygodnie bąble nie znikały i tak aaczęłam się ich panicznie bać że to myła masakara ![]() Płakałam dzisiaj mamie że będę gruba i będę nosić rozmiar spodni 100 i że nie będę mogła chodzić bo tak przytyje i że już mam gruby tyłek nogi i wszystko Dziewczyny właśnie powstrzymuje się przed pójściem do toalety i ...do kibla Zjadłam 3500 kaloriiA najgorsze jest to że pewnie już nie umiałabym ograniczyć kalorii
|
|
#1984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(mówię tu o sobie)
|
|
|
|
|
#1985 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może idź do jakiegoś lekarza albo coś zażyj?te rozmiary to głupia sprawa :/ ja sama mam spódniczkę z takiego placu w rozm. 36, która jest na mnie przeciasna. a niektóre 34 za luźne. tak że głowa do góry ![]() Cytat:
![]() wiesz, co do nauki - współczuję, ale zarazem zazdroszczę tego, że potrafisz się tak zawziąć i zacząć uczyć i siedzieć nad książkami te 10 godzin. Podziwiam Cię, wiesZ? a Ty czasem piszesz o sobie takie okropne rzeczy. Uważam, że jesteś naprawdę wartościowa, masz jakiś cel i do tego dążysz i doczekasz się w końcu przerwy, kiedy będziesz mogła wreszcie zająć się sobą, prawda?Cytat:
jesteś naprawdę cudowną osobą zupełnie jak ja mam nadzieję, że dziś (i nie tylko) u Ciebie dla odmiany super a tak a propos, jak długi weekend, odpoczęłaś troszkę? Cytat:
![]() Hypnotic, jak Ci minął długi weekend? Cytat:
![]() a nogi to na pewno masz grube ze swoimi 30kilkoma cm... Funkuś co u Ciebie?Dziewczyny a w ogóle jak tam Wasz długi weekend minął?
|
|
|
#1986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchaj ... myślę,że gdybyś mi podała numer do tej kobiety,to byłoby najlepsze wyjście ... naprawdę byłabym Ci wdzięczna,wystarczyłby tylko jeden telefon,jedna rozmowa i umówiłabym się na wizytę ... Więc ... jeśli to dla Ciebie nie problem czekam na numer na PW. Cytat:
Cytat:
Gdyby nie to samopoczucie,to byłoby cudownie ... ![]() Dziewczyny,doradźcie mi. Bo przez ostatnie kilka dni (z 4-5) nie jadłam redukcyjnie,gdzieś po 2000 kcal,ale spalałam średnio 400-500,no i od jutra chcę zacząć znów R (wiem,to chore ) i zastanawiam się ile kalorii jeść,aby sobie nie zaszkodzić,skoro ostatnio jadłam więcej troszkę,ale spalałam :confus ed:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko a do jakiego chodzialś wczeniej psychologa?? specjaliste od ED czy zwyklego?? Teraz wydaje mi się że Twój problem tkwi w nadmiernych ambicjach i niskiej samoocenie więc wydaje mi sie że zwykły psycholog powinien sobie poradzic, wesz to dobrze że zdecydowałąs się pójść, Sama widzisz że nie jest do końca dobrze, tak jak powinno być, te chwile załamnia masz zdecydowanie za często
![]() U mnie jakośc dziwnie, nie cieszy mnie nic, taka obojętnośc, odbija sie to trochę na jedzeniu, dziś nieprzesadzając stałam 15 min przy pieczywie i zastanawiałam nad taka głupotą, ehhhh nosi mnie po całym mieszkaniu bo chciałabym sie zwazyć ale nie zrobie tego dzis bo po całym dniu na pewno jest więcej, zeszta i tak jest więcej ;/
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja narazie nie mam czasu żeby pisać co u mnie, ale wieczorkiem jak wrócę z pracy i się ogarnę napiszę kilka słów, obieciuję.
|
|
#1989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja proponuję 2000 serio Cytat:
zresztą wiesz, że tyjesz bardzo, bardzo wolno! sama się przekonałaś ta obojętność, nie wiem skąd ona się bierze - mam identycznie. a stało się coś u Ciebie ostatnio złego, co by mogło być przyczyną tej 'apatii'?
|
|
|
#1990 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też strasznie boję się, że w pewnym momencie moje spodnie będa za ciasne- a będą i odechciewa mi sie na smą myśl. Czasem dochodzą do mnie takie mysli, że najwyżej pójde do szpitala i tam już nie moga mnie nigdzie przenieśc jak nie przytyje i będę tam do usrania, . To takie trudne, Gdy zobacze 0,2 kg więcje na wadze, to odrazu obcinam kcal. A przecież miałam juz przytyć 2 kg. Jak tak dalej pójdzie to spędze słoneczne, upale wakacje za cudnymi murami szpitala 300 km od domu. |
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Asilos - naprawdę będę bardzoo ale to bardzo wdzięczna
![]() Wiosenko - hmm ... przecież nie mogę jeść tyle ile w ciągu ostatnich dni (nie wiem czy nie przytyłam )... choć dzisiaj troszkę mniej było ... muszę obciąć chociaż do 1500 ... Funky - kochanie,mam nadzieję,że ten dół minie ![]() nie przejmuj się tymi ciuchami,taka szczuplutka jesteś
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś- te edkowe dylematy i problemy biorą sie właśnie z tego że nie radzisz Sobie z innymi sprawami czyt. ambicjami i małą wiarą w Siebie, z czegoś w końcu wzięła sie choroba, wydaje mi się że ty tak do końca z tego nie wyszłaś, może fizycznie bo wróciłaś do Swojej właściwiej wagi, ale psychicznie dalej Sobie nie radzisz, każdy problem i od razu wszystko wraca
Dobrze że zdecydowałaś się na psychologa, bo te dwie wizyty na początku to zdecydowanie za mało, ja chodzę już pół roku tydzień w tydzień i co nadal nie wszytko jest ok, a ten nastrój to wiem czym jest spowodowany, niestety nie mam na to wpływu, zawiodłam sie kolejny raz i to boli bardzo nikogo nie zmuszę do tego żeby mnie pokochał..
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() przepraszam, ale Aga noooo... po co Ci ta redukcja?
|
|
|
#1994 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jest lepiej kurcze tylko pewnie jak tak będę jeść to przytyje 10kgA co do psychologa to też myśle że zwykły chyba mógłby sobie poradzić Cytat:
A i zapomniałam napisać po 2śniadaniu 600skoków na skakance było ze złości i chęci rozładowania napięcia;/
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - nie wiem czy to złośliwość,czy troska z Twojej strony
... ale naprawdę szukałam rady ...a po co mi redukcja? bo straasznie dołują mnie teksty typu 'ważę 53kg przy wzroście 168 i jestem gruba' ... już tyle się ich naczytałam ... nie dość,że jestem niższa,to ważę więcej,i to mnie najbardziej dołuje ... cały czas mam wrażenie,że wyglądam źle ... nie wiem już co mi pomoże ...
|
|
|
#1996 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Aga, powim Ci tak, naprawdę te myslenie samo nie przejdzie. Ucz się na cudzych błędach. |
|
|
|
|
#1997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
że tak powiem bez ogródek -tak,o faceta który sprawił że przez chwilę poczułam się najszczęśliwsza na świecie a przez lata jak kompletne dno..... Cytat:
Krytia jak napisałaś o tym prysznicu to tak mi się smutno zrobiło, myślałam że się popłaczę, dobrze że tego nie zrobiłaś Cytat:
|
|
#1998 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze
Uwierz że z każdą wizytą będzie lepiej i kiedyś będziesz akceptować te przybywające gramy które na pewno są Ci potrzebne, dla zdrowia
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Funky - jak tylko Agatka prześle mi numer do tej psycholog,to zadzwonię tam.
Obiecuję
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
A weekend cudowny.. brat robił impreze dla swoich znajomych ja wróciłam do mojego małego miasteczka do babci.. ucieszyła sie niezmiernie... rozpaliłam sobie w kominku... a wieczorem wyszłyśmy na chuśtawke i babcia mi opowiadała takie historie ciekawe... było jej miło....
(to ona mi wmawiala ze jestem gruba..)no i dziś wrocili rodzice.. pare dni separacji i rodzina jakby jest blizej siebie... poprostu trzeba odpoczac.... ja poprobowalam roznych rzeczy ktorych sie balam.. np. jajecznicy oni nie komentowali ... mam wrocila ... widze ze schudla (niby pare dni a ja widze...) i tak kazdy robil co uwazal.... i bylo good ale ciesze sie ze wrocili... bo ... tesknilam ....Ciocia ktora gotuje obiadki mi i bratu stwierdzila ze widzi ze juz jestem dorosla... ze sama decyduje o sobie... i ze jestem samodzielna..... a i wczoraj poszlam na zakupy i kupilam sobie super rzeczy ) i nie wisza... aaah... i stwierdzilam ze brzydka to ja nie jestem.... i tak minal mi weekend.. i nic sie nie uczyłam ( jak nie ja.. )do Krytii , Krytiuś nie bredź ... bo ja jedząc 4000kcal w szpitalu (na białym chlebie i serze żółtym i szynce) ,,przybrałam na wadze" 10kg w 3 miesiące.... nierealne... dojscie do rozmiaru 100 czy przytycie 10kg!! ale ja wpełni cie rozumiem... tez tak miałam... a tyć to bedziesz jak bedziesz sie zblizała do nadwagi .. a tuuu ci daaaaleeekoo jeszcze do normy a co dopiero do nadwagi... takze złotko nie tyjesz... tylko ,,przybierasz..." |
|
|
|
#2002 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko, że nikogo nie obchodzi czy je akceptuje czy nie. Mam przytyć, jak nie to szpital i już. Z jednej strony zazdroszcze Ci, że jesteś juz dorosła i nikt nie może Cię wsadzic do szpitala. Zresztą, przeciez nie ma juz potrzeby |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra ide spać jutro jak zwykle pobudka o 6,.20
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza wiesz u mnie długi weekend nawet nieźle, ale dalej nie jest idealnie. Tylko chyba nic w życiu nie może być idealne
![]() Bbasiulka to super, że miałaś fajny wieczór Oby tak dalej! Napewno jesteś ekstra laska, fajnie, że to widzisz.Krytia to przykre z tym wymiotowaniem Ale nie rób tak nigdy więcej. Mam nadzieje, że to już nie wróci. Ja na swoje szczęście w szpitalu próbowałam, ale nie potrafię. Leciały mi łzy i w ogóle... ale się nie udało...Ja już lecę, bo zaraz wyjeżdżam do Warszawy (dopiero ). Pewnie wrócę nad ranem, jak zwykle . Po krótce napiszę, że u mnie strasznie zmienne stany emocjonalne. Niby cały czas skaczę, jestem pełna energii, z uśmiechem na twarzy. Szkoda, że to tylko przykrywka. W głebi duszy, czuje się grubo, jak podchodzę do lustra to mam wrażenie, że mam 3 podbródki. Czasem na chwilę przechodzi... Dobranoc i do jutra
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Funky, faceci są beznadziejni :/ łatwo powiedzieć: olej go, bo wiem, że to trudne
![]() Hypnotic rozumiem Cię postaraj się nie myśleć o wyglądzie, bo te trzy podbródki, to wiesz a jak z jedzeniem?Basiulka - kominek przepraszam, że tak krótko, aleeee ja lecę spać, jutro... 5,30 JEZU dobranoc !
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Agness jutro będziesz miała ten numer, ale pod jednym warunkiem- że zadzwonisz
![]() Napiszę co u mnie. Więc tak jak u każdej z Was- raz lepiej, raz gorzej. Próbuję się pozbierać po samobójstwie kolegi, ale nie jest to łatwe. Tym bardziej, że jak wspominałam wcześniej nie jest to pierwsza osoba, którą w ten sposób straciłam. Śmierć każdego z nich była niepotrzeba, każdy z nich mógłyby żyć... Nie umiem opisać co teraz czuję. Wszystko we mnie jest okropnie chaotyczne, myśli i uczucia galopują i plączą się nieustannie. Przy tym powraca przeszłość. Ta zła przeszłość. Przypominam sobię swoje stany depresyjne, okres kiedy była na skraju wyczerpania. Wszystko wraca. Zaciskam mocno oczy, potrząsam głową żeby przestać o tym myśleć, ale nie potrafię. Cały czas wyrzucam sobię, że zmarnowałam tyle lat. Niczego w życiu nie osiągnęłam, wszystko cały czas się wali. Nie potrafię normalnie jeść, nie umiem żyć. Nie potrafię stworzyć trwałego związku, bo nie umiem żyć w zgodzie ze sobą. Cały czas tylko stwarzam pozory. Na pozór zadowolona, na pozór uśmiechnięta, pogodna- ale tylko na pozór. Wewnątrz ciągła walka, którą nieustannie przegrywam..., Nie musicie się do tego odnosić, po prostu musiałam to z siebie wyrzucić, a ten wątek jest dla mnie trochę jak pamiętnik, w którym zapisuje się myśli i słowa- czasem bez sensu. Wybaczcie, że nie doradzam Wam, nie posieszam, ale chyba dziś nie potrafię...
|
#2007 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
DOSTAŁAM OKRES! Tak po prostu. Sam z siebie. Jestem taka meeega szczęśliwa |
||
|
|
|
#2008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko wyobrażam Sobie jak musi Ci być ciężko,tam samej, ale już nie długo będziesz w domu, wśród bliskich i przyjaciół i te okropne myśli zejdą na drugi plan, zobaczysz wszystko sie ułoży tylko potrzeba na to czasu, teraz to jest świeże i dlatego tak boli, ale wiem tez że dasz Sobie rade i pamiętaj że jesteśmy z TobaCytat:
bardzo, bardzo sie cieszę, dobrze że nie musiałaś brać leków, tzn że wszystko powoli wraca do normy btw: a ja zrobiłam to i zważyłam sie 1,5kg do przodu i to na pewno nie żadne znikające kg ani wahania wagi, to nie możliwe bo za każdym razem jak staje na wadze to jest więcej i więcej ehhhh idę zawalić kolejna sprawę z moim życiu ->egzamin
|
|
#2009 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz ja przy wymiotowaniu płakałam choć nie chciałam, same łzy tryskały i gardło bolało i żołądek. Nigdy nie wymiotujcie na siłe ![]() Cytat:
tak smutno I nie każdy musi zawsze pocieszać, kochana zawsze możesz napisać co cię dręczy![]() Cytat:
A co u mnie słychać? Na razie przeżywam małe załamanie tym, że myśle że jestem gruba i że przytyje do monstrualnych rozmiarów i że moja twarz jest okrągła jak kółko . Ale wczoraj było nawet fajnie przymierzałam buty na zakończenie roku i jestem umówiona z mamą że w przyszłym tygodniu kupimy mi ładne buty![]() BRAWOOO za okres ![]() Edit: funky kurcze jesteś pewna że to nie przez ten okres albo coś innego? A co do egzaminu to nie zawalisz go zobaczysz
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
U mnie trochę gorzej.
Byłam z koleżankami nad morzem, było bardzo fajnie. Nie przytyłam tak jak się spodziewałam a jadłam hmm sporo, tak jak one, i to nie zawsze lekkie rzeczy. Waga po powrocie z Francji stoi w miejscu. Ale teraz, dokladniej od wczoraj cos sie sypneło w moim życiu.. i to ma również wpływ na całą moją chorobę. Mam głupie myśli, że mogłabym schudnąc.. widzę się grubą, byłam pewna, że przytyłam, czułam ogromny brzuch itd a okazało się że ani grama. Mam ochotę ograniczyć jedzenie i znowu się odchudzać, o co mi chodzi a z jednej strony nadal trochę ciągnie mnie do jedzenia.. Trochę tak jakbym chciała zajeść problem. I tak jak Ty Izo mam z tego powodu również doła. że jem bez przerwy, ciągle tylko myśle o tym co zjeść i nie potrafię tego zahamować. Ostatnio było dobrze, bo układało mi się w życiu, można powiedzieć, że byłam nawet szczęśliwa. A teraz? Poszła jedna rzecz i od razu wszystko... I jeszcze jedna sprawa. Już od dawna nie miałam napadu. To przez te ciągłe wyjazdy. Ostatnio złapałam się nad tym, że planuje kiedy nikogo nie będzie w domu, kiedy nie bedę musiała wychodzić nigdzie.. że planuje napad. mam po prostu ochotę się obżreć. Boże, to takie nienormalne.
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

.
.
a dziś jak?
(mówię tu o sobie)
:confus ed:

serio
) dlatego trafiłam na wizaż i dlatego tu piszę, miałam nawrót choroby i nie do końca czasem potrafię sobie z tym radzić... jak widzicie zresztą. 

. Po krótce napiszę, że u mnie strasznie zmienne stany emocjonalne. Niby cały czas skaczę, jestem pełna energii, z uśmiechem na twarzy. Szkoda, że to tylko przykrywka. W głebi duszy, czuje się grubo, jak podchodzę do lustra to mam wrażenie, że mam 3 podbródki. Czasem na chwilę przechodzi...
dobranoc