A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-26, 12:36   #3661
foxina
Rozeznanie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Do przeczytania Martina namówił mnie TŻ i w wakacje 2 lata temu przeczyatliśmy oboje wszystkei dotychczasowe tomy (on drugi raz), na bieżąco wymieniając się wrażeniami i dyskutując. Cykl jest genialny!! śmiem twierdzić, że - jak dla mnie, bo pewnie wiele osób sie ze mną nie zgodzi - jest lepszy od Tolkiena Brak opisów któe nudziły mnie we "Władcy", za to zdecydowanie więcej akcji, grozy, wątków trzymajacych w napięciu

Co trochę zaglądam na stronę autora w oczekiwaniu na wzmiankę że "Taniec smoków" już gotowy...
Ja śmiem twierdzić podobnie Olifko, że lepszy od Tolkiena! A czytałaś coś jeszcze Martina?
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 12:48   #3662
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Ja w polecanych na dwóch pierwszych miejscach mam:
1. Żniwo - Tess Gerritsen
2. Zegarmistrz - Jeffery Deaver

Zegarmistrza mam, ale czeka w dłuuugiej kolejce.
Pewnie przeczytasz pierwsza, to daj znać czy fajny.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Zdałam, mam wakacje.
I zabieram się za nadrabianie zaległości filmowo-książkowych. W planach mam jeden film dziennie i tyle książki na ile będę miała ochotę.
Wspaniale, gratuluję em!
To teraz oblewanko!

Zazdroszczę wakacji, i filmowo-książkowego szaleństwa.

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Cykl Martina "Pieśń Lodu i Ognia" już niejednokrotnie zachwalałam! Jest fenomenalny! W dużym skrócie klimat książek to połączenie Władcy pierścienia z sagą o ludziach lodu. POLECAM!
Cytat:
Do przeczytania Martina namówił mnie TŻ i w wakacje 2 lata temu przeczyatliśmy oboje wszystkei dotychczasowe tomy (on drugi raz), na bieżąco wymieniając się wrażeniami i dyskutując. Cykl jest genialny!! śmiem twierdzić, że - jak dla mnie, bo pewnie wiele osób sie ze mną nie zgodzi - jest lepszy od Tolkiena Brak opisów któe nudziły mnie we "Władcy", za to zdecydowanie więcej akcji, grozy, wątków trzymajacych w napięciu
HA! To kurs Marin R.R. - niedługo będzie mój!

Cytat:
protko - "Kto ze mną pobiegnie" mam zaraz na 4-tym miejscu
Czyli wychodzi na to, że mamy bardzo zbliżony gust.
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 13:17   #3663
amber2046
Zakorzenienie

OliFka1 świetne zakupy.
Ech czemu ja sprzedałam moje książki Montgomery.

Emememsik gratuluję końca egzaminów.

Czytałam w tym roku "Kto ze mną pobiegnie" - rewelacja.
Czy Grosman jeszcze coś ciekawego napisał?
Sprawdzałam na biblionetce, ale jest tam tylko ten jeden tytuł.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 13:20   #3664
marthinisa
Rozeznanie

Tego watku nie mozna nawet na chwile spuscic z oka, bo potem czlek sie przekopuje przez te wszystkie posty, robi notatki, uzupelnia "wishing listy" i zaluje ze w portfelu dno widac

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
no i stało się ! kupiłam Pratchetta " Równoumagicznienie" . (a wszystko przez Was ). Miałam nie wydawać pieniędzy, ale zostałam wspomożona przez Babcię więc nie mogłam się opanować

póki co wciąga jak nie wiem (poczekam na jakąś promocje w Merlinie i pewnie kupię więcej )
Widze ze Pratchetto - mania zatacza coraz szersze kregi

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Dzisiaj trochę pospamuję, ale jeszcze jedna ciekawostka, artykuł z 'New York Times'a' - http://www.nytimes.com/2008/05/23/bo...=5070&emc=eta1 dot. '1001 książek, które należy przeczytać zanim się umrze'
Lubie wszelakie listy "must have/must do/must see/must read" - dzialaja na mnie bardzo mobilizujaco i daja poczucia spelnionego obowiazku (w tym przypadku obowiazku bibliofila). Chociaz z drugiej strony ta presja i czytanie mimo, ze ksiazka wcale mi sie nie podoba, ale czytam bo "nie wypada nie znac" jest okropna. Mam tak, ze jak juz zaczne jakis tutul to nie ma zmiluj, musze go skonczyc chocby mialo mi to zabrac cale tygodnie, miesiace, lata...

Cytat:
..seria "Emilka" z Allegro (proszę się nie śmiać, to książki mojego dzieciństwa i po prostu musiałam je mieć )
W zyciu sie smiac nie bede, wrecz przeciwnie - zielenieje z zazdrosci, bo to ksiazka mojego dziecinstwa, ktora przeczytalam niezliczona ilosc razy, tak ze moje egzemplarze to pojedyncze, fruwajace kartki, ktore teraz strach do reki brac. Obiecalam sobie ze kiedys zapotrze w nowiutkie ksiazeczki z calej serii o Emilce - poetce...

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Piękna kolekcja
Wszystko bym Ci bardzo chętnie zabrała. "Pokuta", "Złodziejka książek" moje ostatnie ksiązkowe marzenia. Nad " Złodziejką" się wczoraj zastanawiałam, czy nie kupic w Merline, ale cena mnie skutecznie odstraszyła. Może w następnym miesiącu.
Gratuluję i życzę miłego czytania
ps. Mam takie samo wydanie "Emilki", kupione lata temu.
Zarowno Pokute jak i Zlodziejke... mam juz za soba. Obie czytalam w oryginale wiec moja ocena moze byc nieco spaczona, ale nad Pokuta meczylam sie okropnie,bo ksiazka zawiera niekonczace sie opisy wewnetrznych przezyc bohaterow,a ja wole bardziej "dynamiczne" ksiazki, szczegolnie jesli czytam po angielsku. Choc musze przyznac punkty za swietne i zaskakujace zakonczenie. Poza tym uwazam ze lektura jest konieczne przed obejrzeniem filmu o tym samym tytule.
Zlodziejka... tymczasem wciagnelam mnie od pierwszej chwili. Swietna narracja, trafne obserwacje i ironia. Polecam goraco!!!

A oto moje dzisiejsze merlinowskie nabytki, ktore beda na mnie czekac w domku

1. Co widziały wrony - Ann-Marie MacDonald
....kupiona pod wplywem opinii wizanek.
2. Mistrz I Małgorzata - Michał BUŁHAKOW
...bo mam "parcie" na klasyke.
3. Pani Bovary, Gustaw Flaubert
...jak wyzej.
4. Żona podróżnika w czasie - Audrey Niffenegger
...kolejny wplyw wizanek.
5. Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Egon Binder
6. Domowy wyrób wędlin - Jerzy Czapok

Wiem, wiem, ze dwie ostatnie pozycje troche nie z tej ziemii ale to nabytki mojego meza, ktory ma fiola na punkcie zdrowego, domowego zywienia. Co w obliczu ostatnich badan na temat dlugowiecznosci ma racje bytu, bowiem w Polsce ludzie najdluzej zyja na poludniu, gdzie nie tylko zdrowe powietrze, ale tez wszystko maja swoje: maselko swoje, mleczko swoje, warzywka z wlasnego ogrodeczka i takie tam

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 13:54   #3665
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Zdałam, mam wakacje.
I zabieram się za nadrabianie zaległości filmowo-książkowych. W planach mam jeden film dziennie i tyle książki na ile będę miała ochotę.
No to teraz...

Pochwalisz się, ile punktów dostałaś za polski?

Cytat:
Napisane przez OliFka1
protko - "Kto ze mną pobiegnie" mam zaraz na 4-tym miejscu
Ja chyba też.
Cytat:
Napisane przez amber2046
Czytałam w tym roku "Kto ze mną pobiegnie" - rewelacja.
W takim razie wpisuję ją do notesika-kusiciela.

OliFka1, Marthinisa-gratuluję nowych nabytków. Wiele z nich chętnie bym przygarnęła.
Stary 2008-05-26, 14:32   #3666
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elsha Pokaż wiadomość

W takim razie wpisuję ją do notesika-kusiciela.
I ja również. Amber, będziesz miała na sumieniu moje bankructwo!

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
...jak wyzej.
5. Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Egon Binder
6. Domowy wyrób wędlin - Jerzy Czapok

Wiem, wiem, ze dwie ostatnie pozycje troche nie z tej ziemii ale to nabytki mojego meza, ktory ma fiola na punkcie zdrowego, domowego zywienia. Co w obliczu ostatnich badan na temat dlugowiecznosci ma racje bytu, bowiem w Polsce ludzie najdluzej zyja na poludniu, gdzie nie tylko zdrowe powietrze, ale tez wszystko maja swoje: maselko swoje, mleczko swoje, warzywka z wlasnego ogrodeczka i takie tam
Gratuluję nabytków.
Jak to dobrze mieć takiego męża co dba o zdrowie rodziny i uwędzi domową kiełbaskę. W erze fast foodów mężczyzna przejmujący się tym co jecie to skarb.

Tak by mi się marzyło....
Ja sobie półleżę na jakimś szezlongu i czytam ciekawą powieść, a TŻ mi piecze chleb domowej roboty i robi domowe wędliny... Cóż, pomarzyć czasem można...
Stary 2008-05-26, 16:52   #3667
amber2046
Zakorzenienie

Marthinisa gratuluję książek.
Zaintrygowały mnie szczególnie te dwie ostatnie należące do twojego męża.
Pewnie wyniknie z nich coś smakowitego. Uwielbiam jeść.

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
I ja również. Amber, będziesz miała na sumieniu moje bankructwo!
Co złego to nie ja.

Przed chwilą odbyłam bardzo obiecująca rozmowę telefoniczna i w środę jadę na przegląd biblioteczki liczącej ponad 2000 książek. Jej właścicielka chce spieniężyć cześć zbiorów. Jak na razie porozumiałyśmy sie co do jednego tytułu za który zapłacę 1/4 ceny okładkowej. Z tego co sie dowiedziałam książki są czytane raz w stanie idealnym.
Niech mnie ktoś uszczypnie bo nie mogę w to do końca uwierzyć.

Fart, fart, fart.

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-26, 17:06   #3668
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość

Przed chwilą odbyłam bardzo obiecująca rozmowę telefoniczna i w środę jadę na przegląd biblioteczki liczącej ponad 2000 książek. Jej właścicielka chce spieniężyć cześć zbiorów. Jak na razie porozumiałyśmy sie co do jednego tytułu za który zapłacę 1/4 ceny okładkowej. Z tego co sie dowiedziałam książki są czytane raz w stanie idealnym.

Fart, fart, fart.
No fart
Moze wezmiesz cos dla mnie tez??? Albo wezmiesz mnie ze soba?
Szczesciara
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 17:15   #3669
protka
Zakorzenienie

Cytat:

Fart, fart, fart.
Szczęściara z Ciebie! Zazdroszczę niezmiernie.
Już sobie wyobrażam Ciebie przed tą biblioteczką z 2000 książek.
Pewnie będziesz miała taką minę, jak ja bym miała na Twoim miejscu.

No to już Ci skok nie będzie potrzebny, chyba że na bank.

Udanych łowów!

Nie zapomnij listy.
Stary 2008-05-26, 18:02   #3670
amber2046
Zakorzenienie

Na razie nie chcę zapeszać, ponieważ trudno mi uwierzyć że prawdziwy bibliofil bez problemów będzie chciał sprzedać mi swoje perełki. Chyba, że mieszka z kimś traktującym jego pasje jako uciążliwe zbieractwo makulatury.
Przejrzę co by mnie interesowało z poszczególnych wydawnictw, bez nastawiania sie na powrót do domu z torbami pełnymi książek. Chciałbym konkretne dwa-trzy tytuły i mam przeczucie, że znajdę je na półkach. Pozostaje zagadką czy będę na sprzedaż, a jeśłi tak to w jakiej cenie...
Chociaż ta wynegocjowana już pozycja nastraja mnie wyjątkowo optymistycznie. Do tego widziałam jej zdjęcie czysta, zadbana książka. Swoja drogą zaimponowała mi moja rozmówczyni. Mieć w prywatnym zbiorze ponad 2000 przeczytanych książek - jestem pełna uznania. Sama posiadam mniej więcej 1/8 tej liczby, z czego przeczytałam połowę, a mimo to duma mnie rozpiera gdy pomyśle o zawartości biblioteczki.

Mam nadzieje, że zdołam sie w środę opanować i obędzie sie bez kompromitacji. Pomnie zwykle widać emocje a nie chce wyjść na pięciolatkę na stoisku z cukierkami.

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2008-05-26 o 19:23
Stary 2008-05-26, 19:40   #3671
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie nie chcę zapeszać, ponieważ trudno mi uwierzyć że prawdziwy bibliofil bez problemów będzie chciał sprzedać mi swoje perełki. Chyba, że mieszka z kimś traktującym jego pasje jako uciążliwe zbieractwo makulatury.
Przejrzę co by mnie interesowało z poszczególnych wydawnictw, bez nastawiania sie na powrót do domu z torbami pełnymi książek. Chciałbym konkretne dwa-trzy tytuły i mam przeczucie, że znajdę je na półkach. Pozostaje zagadką czy będę na sprzedaż, a jeśłi tak to w jakiej cenie...
Chociaż ta wynegocjowana już pozycja nastraja mnie wyjątkowo optymistycznie. Do tego widziałam jej zdjęcie czysta, zadbana książka. Swoja drogą zaimponowała mi moja rozmówczyni. Mieć w prywatnym zbiorze ponad 2000 przeczytanych książek - jestem pełna uznania. Sama posiadam mniej więcej 1/8 tej liczby, z czego przeczytałam połowę, a mimo to duma mnie rozpiera gdy pomyśle o zawartości biblioteczki.

Mam nadzieje, że zdołam sie w środę opanować i obędzie sie bez kompromitacji. Pomnie zwykle widać emocje a nie chce wyjść na pięciolatkę na stoisku z cukierkami.
Może po prostu Twoja znajoma chce sobie zwolnić troszkę miejsca na nowe książki...?
Pewnie, że lepiej się nigdy nie nastawiać na zbyt wiele, bo wtedy można się rozczarować, a tak to zawsze można się miło zaskoczyć.

Skompromitować się na pewno nie skompromitujesz, chyba, że postanowisz się przykuć do biblioteczki A jak będzie widać Twój zachwyt, to sądzę że Twojej znajomej powinno być tylko miło z tego powodu, jeśli ktoś doceni jej zbiór.

A skoro masz ok.250 książek, to też świetny wynik!
Pomyśl ile co roku Ci przybywa... Wcale nie jest to takie nieosiągalne, zgromadzić tyle książek w ciągu kilkunastu czy kilkudziesięciu lat.
Ja marzę o 300 ukochanych książkach, które będą ze mną bardzo długo...
Więcej, to bym nawet nie pomieściła, a nie lubię upychać książek byle gdzie,
muszą mieć swoje eksponowane miejsce. A nie niszczeć po szafach, pod łóżkiem czy w piwnicy.

Jesteśmy na dobrej drodze.
Stary 2008-05-26, 20:17   #3672
Alvesta
Zakorzenienie

witajcie ja wczoraj w nocy wróciłam z majówki w Zakopanem i tak sie staram nadrobić wątek ale marnie mi to idzie... wrzucę tylko nowe nabytki. W porównaniu z Wami to skromniutko, ale u mnie nadal odwyk więc i tak się cieszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5260062.JPG (52,8 KB, 22 załadowań)
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 21:07   #3673
emememsik
po prostu Em :)

foxina, OliFka1, protka, amber2046, elsha, dziękuję.

Cytat:
Napisane przez elsha Pokaż wiadomość
Pochwalisz się, ile punktów dostałaś za polski?
Nie. Powiem tylko, że powyżej średniej. Niestety, mój wrodzony perfekcjonizm nie daje mi spokoju, dlatego nawet nie chcę mówić jaki mam wynik, bo mało kto zrozumiałby co z nim jest nie tak.

I gratuluję wszystkim zakupów.

A ja dziś odebrałam te książki z allegro wylicytowane za 1 zł i 2 zł.
Stary 2008-05-26, 21:20   #3674
magrat16
Zakorzenienie

Uwaga, uwaga,w dedalusie chyba pojawi się seria Kot, który... Przynajmniej mam taką nadzieję, bo widzę, że na stronie pojawił się pierwszy tom. A skoro seria zaczęła pojawiać się już na allegro to i w dedalusie pewnie też.
Jutro po zajęciach pojadę wybadać sprawę i kupić do kompletu jakiś tom(y?) serii Lato z kryminałem Polityki.
Ciekawe czy w tym roku też ją wydadzą??
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 21:28   #3675
gasta18
Wtajemniczenie

A ja zapomniałam napisać, że mam już ponad 400 książek
Stary 2008-05-26, 21:30   #3676
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga,w dedalusie chyba pojawi się seria Kot, który... Przynajmniej mam taką nadzieję, bo widzę, że na stronie pojawił się pierwszy tom. A skoro seria zaczęła pojawiać się już na allegro to i w dedalusie pewnie też.
Jutro po zajęciach pojadę wybadać sprawę i kupić do kompletu jakiś tom(y?) serii Lato z kryminałem Polityki.
Ciekawe czy w tym roku też ją wydadzą??

Kot, kot będzie mój.

Mam nadzieję, że zaoferuję więcej tomów w tak kuszącej cenowo ofercie.

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-26, 23:08   #3677
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:

Kot, kot będzie mój.

Mam nadzieję, że zaoferuję więcej tomów w tak kuszącej cenowo ofercie.
Ja też mam taką nadzieję jak na razie wypatrzyłam trzy tomy po 5 zł, nówki. Tom 3,4 i 6 a chciałabym po kolei raczej

03.10.2015
Stary 2008-05-27, 11:35   #3678
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam taką nadzieję jak na razie wypatrzyłam trzy tomy po 5 zł, nówki. Tom 3,4 i 6 a chciałabym po kolei raczej
Na allegro jest aukcja 6 tomów, ale cena z przesyłka przekroczyła już 40zł wiec spasowałam i nie zamierzam licytować.
Wystarczy mi, że serie Noblistów kompletowałam po kilka sztuk a ostatnio wręcz dokupowałam pojedyncze tytuły. Zresztą tak samo było z Kapuścińskim. Na koniec okazało sie, ze mogłam zgarnąć zafoliowany komplet w tekturowym etiu od jednego sprzedawcy i nie bawić sie w kilka przelewów, odbieranie przesyłek itd. a do tego miałabym 40zł w kieszeni. Odrobiłam lekcje cierpliwości i teraz spokojnie czekam.

Gasta po Tobie spodziewałam sie rozbudowanej biblioteczki, czytasz w szatańskim tempie.

Alvesta napisze tylko tyle - Tolkien.
Bardzo ładnie wydana książka, czyj to przekład?

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-27, 12:31   #3679
protka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zapomniałam napisać, że mam już ponad 400 książek
Gratuluję! Niezła kolekcja.

Cytat:
Dobrze by było. Co prawda jeszcze nie czytałam żadnego, ale coś tak czuję,
że spodoba mi się.

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
witajcie ja wczoraj w nocy wróciłam z majówki w Zakopanem i tak sie staram nadrobić wątek ale marnie mi to idzie... wrzucę tylko nowe nabytki. W porównaniu z Wami to skromniutko, ale u mnie nadal odwyk więc i tak się cieszę
Śliczne książki. Czy ten Tolkien też w przekładzie Skibniewskiej?

Cytat:

Kot, kot będzie mój.
I mój!
Chyba, że potem Ci podprowadzę co nieco.

Ładny avatarek. To Ty?
Lubię czarno-białe zdjęcia.

Cytat:
W Dedalusie, czy na allegro?

Cytat:
Na allegro jest aukcja 6 tomów, ale cena z przesyłka przekroczyła już 40zł wiec spasowałam i nie zamierzam licytować.
Też widziałam tę aukcję, może warto poczekać na komplety...
Powinny być atrakcyjniejsze cenowo.
A swoją drogą dziwne, że w sklepiku gazety nie można ich dostać...
Stary 2008-05-27, 12:45   #3680
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
.
I mój!
Chyba, że potem Ci podprowadzę co nieco.

Ładny avatarek. To Ty?
Lubię czarno-białe zdjęcia.

Też widziałam tę aukcję, może warto poczekać na komplety...
Powinny być atrakcyjniejsze cenowo.
A swoją drogą dziwne, że w sklepiku gazety nie można ich dostać...
Chyba kocia mania rozpanoszyła sie na dobre i objęła w swe władanie większość Wizażanek z tego wątku.

Na avie jestem ja a właściwie cześć mnie z nieodłącznym atrybutem kubkiem pełnym malinowej herbaty dilmah.

Ten zastaw 6 kotów jest na allegro.
http://www.allegro.pl/item370487750_..._6_zestaw.html

Jeśli moja magiczna kula nie szwankuje to obstawiam że w zestawach cena jednego tomu nie powinna przekroczyć 6-7zł.

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-27, 12:46   #3681
gasta18
Wtajemniczenie

Amber no na razie 400.... mam nadzieję, że kiedyś dojdę do 1000
Stary 2008-05-27, 12:59   #3682
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Amber no na razie 400.... mam nadzieję, że kiedyś dojdę do 1000
Wierzę w Ciebie.

Mam wręcz wrażenie graniczące z pewnością, że będzie to pokaźniejsza kolekcja odpowiednio wyeksponowana i przechowywana, do tego składająca się z książek przeczytanych, o korych będziesz mogła zawsze powiedzieć parę zdań.

Jestem pod tym względem nad wyraz spokojna o użytkowniczki tego wątku. Pozostaje tylko życzyć każdej z nas z osobna, (siebie też w to wliczam) odpowiednich funduszy, dużo wolnego czasu i stosownego metrażu.

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-27, 13:14   #3683
gasta18
Wtajemniczenie

O tak tak
Ja bym jeszcze prosiła o zdrowie dla TŻta żeby się zbytnio nie denerwował moimi książkowymi zakupami
Stary 2008-05-27, 14:31   #3684
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Na allegro w sobotę wkleję zdjęcia z mojej książkowej rozpusty. Dzisiaj byłam w dedalusie i ograniczyłam się do jednej książki. Na poczcie czeka awizo, w tym tygodniu przyjdzie kolejna paczka tym razem na adres babci no i jeszcze mam zlecenie na zakupy od mamy i jej znajomej. Uff... ale się uzbierało.
Też widziałam aukcję 6 kotów, nawet ją obserwowałam.( licytuję zawsze w ostatniej godz.)

03.10.2015
Stary 2008-05-27, 21:34   #3685
gasta18
Wtajemniczenie

Ehhh dzień wypłaty się zbliża..... księgarnie internetowe kuszą...... no i jednak zamówię jeszcze coś... a co mi tam
Stary 2008-05-27, 22:05   #3686
lilithin
Wtajemniczenie

dzisiaj przyszla paczka z merlina! a w niej:
- "Cien wiatru" - Zafon
- "Zlodziejka ksiazek" - Zusak
- "Bagaze Franza K." - Grzela
- "Ja, Tituba, czarownica z Salem" - Conde

Prz okazji niezywkle bezczelny pan kurier poinformowal mnie, ze to, ze zaznaczylam opcje dostarczenia po 16 to tylko pic na wode, ze merlin sobie podpisal jakas idiotyczna umowe, a on i tak nie moze dostarczyc po 16
A teraz nie wiem od czego zaczac... "Cien wiatru" dziewczyny bardzo mi polecaly w innym watku, wiec moze od tego?
Stary 2008-05-27, 22:59   #3687
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
A teraz nie wiem od czego zaczac... "Cien wiatru" dziewczyny bardzo mi polecaly w innym watku, wiec moze od tego?
gratulacje ja sobie "Cień wiatru" na wakacje zostawiam, żeby mnie za bardzo od książek nie odciągała Na razie "napoczęłam" Kapuścińskiego

03.10.2015
Stary 2008-05-28, 00:10   #3688
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Ja śmiem twierdzić podobnie Olifko, że lepszy od Tolkiena! A czytałaś coś jeszcze Martina?
To jesteśmy juz dwie No właśnie wyczytałam na biblionetce, że oprócz Pieśni lodu i ognia Martin pisze w dużej mierze science fiction, a nie trawię tego gatunku

Cytat:
HA! To kurs Marin R.R. - niedługo będzie mój!
ale...cały??? a wiesz, że cała dotychczas wydana saga liczy 6 tomów, takich po kilkaset stron?
ja marzę o całej kolekcji, ale wolę poczekać na "Taniec smoków".

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość

...jak wyzej.
wszystkie podobały mi się od począku do końca super!

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
dzisiaj przyszla paczka z merlina! (...) Prz okazji niezywkle bezczelny pan kurier poinformowal mnie, ze to, ze zaznaczylam opcje dostarczenia po 16 to tylko pic na wode, ze merlin sobie podpisal jakas idiotyczna umowe, a on i tak nie moze dostarczyc po 16
nie może to być! ja zaznaczyłam dostawę 8-16 a pan kurier przyszedł po 18... jak ja już byłam w pracy. Dobrze, że mama była w domu i paczkę odebrała. (a potem za telefon i "paczka przyszła do ciebie... zamawiałaś moze cegły??" ) To jak to wkońcu z nimi jest???
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 07:53   #3689
magrat16
Zakorzenienie

Merlin założył swój klub
http://merlin.pl/info/klub_merlina.h...EAD5AFCA74.LB3

03.10.2015
Stary 2008-05-28, 10:03   #3690
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze beda jakies fajne promocje klubowe, ale to i tak mi sie wydaje, ze na jakies ksiazki, ktorych nikt nie kupuje A ta obnizka kosztow przesylki to jakas kpina! Jesli w ciagu pol roku wydasz mniej niz 500zl, a biezace zamowienie masz na 90zl, to obnizaja koszty o polowe. A darmowa wysylka jest od 80zl Tak wiec dziekuje za taki klub. Warunki gorsze niz bez niego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości