|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Zawaliłam, jak zresztą wszystko ostatnio
po prostu bosko .....
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Funky, co zawaliłaś? Egzamin Ci nie poszedł
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś egzamin a ostatnio to wszystko sie sypie..
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jeszcze nie zawaliłaś !! Musisz myśleć, choć troszkę pozytywnie, bo jak nie to będzie źle !! Sukces tkwi w naszym umyśle, nie tylko w umiejętnościach...
Za to ja dzisiaj zawaliłam - prawie... Zważyłam się rano. Było tyle co przed wyjazdem. Mimo wszystko ucięłam śniadanie. Prawdopodobnie utnę obiad. Myślę cały czas o R. W samochodzie nie mogła spać, tylko myślałam o tym jakby tu przejść na R, żeby nikt nie zauważył. Mówienie do mnie to jak rzucanie grochem o ścianę, bo ja nie potrafię sobie pomóc. Najgorsze jest to, że jak nie zrobię tej R, to będę miała świadomość, że już nie potrafię. A jak zrobię to mi się świat na głowę zawali. |
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Przykro mi czytać dziewczyny te smutne posty. Mam nadzieję, że nie obrazicie się, że wprowadzę trochę optymizmu?
![]() 1. Zaliczyłam geografię i religię, już 'tylko' francuski, chemia, biologia, geografia druga, dwie fizyki :P 2. W sobotę po treningu wszamałam 14 pierogów z truskawkami, po czym stwierdziłam, że jestem głodna i dopchnęłam resztką truskawek: bez wyrzutów, pochwalona przez mamę i ciocię, pycha było! 3. Nikt nie wierzy, że przytyłam, dzisiaj znów usłyszałam, że jestem chuda, ale nie jest tak jak kiedyś ![]() 4. Dużo się śmieję! 4 czerwca wizyta u psychologa ![]() 5. Mama chce mnie zważyć, ale ja się nie daję :P Na co mi to wiedzieć? Może się odważę, ale waga to samo zło nie? :P W spodnie się mieszczę, więc o co kaman :P 6. Dzisiaj mija 11 miesięcy od mojego pierwszego pocałunku i pierwszego TŻ ![]() 7. W niedzielę znów spotkam się z w/w Słonkiem ![]() 8. Pisaliśmy dzisiaj ze sobą i parę razy, mimo chodem padło słowo z ordziny wyrazów kochać :P I, że mam śliczne oczy usłyszałam ![]() 9. Wraca libido! (ciiii... :P)10. Mogłabym być taka chuda jak wcześniej... ale po co? Żeby ciągle jeść to co w wakacje? Sałata, keczup, arbuzy i cola light? Żeby wpakować się w jakieś napady znów? Nie... zbyt lubię jeeeść Mniam ![]() Pozdrawiam! ![]() PS. W wakacje będę pracować w McDonaldzie :P |
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
Zajrzałam tu zobaczyć, co u Was. Widzę, że sporo nowych się pojawiło... Strasznie to przykre, że tyle ludzi ma problem z ed
W ogóle nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta.. A co u mnie? Eh.. Szkoda gadać. Nie rzygam tak często, cały czas tyję.. Znowu zastanawiam się nad zapisaniem się na terapię. Boję się normalności..
|
#2018 |
|
Wtajemniczenie
|
Annie wiesz ciesze się, że tobie się tak dobrze powodzi
Naprawdę fajnie, że Ci się układa.Za to u mnie zupełnie na odwrót. Kompletnie nie mam na nic ochoty. Właśnie się dowiedziałam, że źl sprawdziłam termin konkursu na, którym mi bardzo zależało i już po ptakach. Czuje się gruba i ocieżała. Wydeło mi brzuch, zrobiło mi się jakieś uczulenie i mam całą twarz i uszy pokryte małymi prawie niewidocznymi krostkami, które cholernie mnie swędzą. Moja mama ma dziś imieniny i chce iść na kolację, a ja przecież jestem na tym swoim niby R. Sama nie wiem co to do cholery jest. Jakościowo nie do końca R, bo jem dżem i serki smakowe, ale ograniczam kcal i w ogóle lipa. Stwierdziłam, że U nie jest dla mnie, bo ja jedząc 1700 kcal tyję (a przynajmniej tak się czuję), więc najpierw muszę schudnąć, a potem rozkręcać metabolizm. Przecież to jest chore, jakaś teoria spiskowa. Najgorsze jest to, że ja o tym wiem, a nic z tym nie robię. Naprawde źle mi z tym wszystkim. Chciałabym już się nie przejmować, normalnie jeść, ale nie mogę, bo tak fatalnie się czuję. Mam wrażenie, że wszystko mi wydęło i mam takie grube nogi, że ledwo dopinam się w spodnie. Ważyłam dziś rano 39 kilo. Tyle ile mniej więcej chciałam, choć i tak mnie to nie satysfakcjonuje. W głowie jednak zapaliła mi się czerwona lampka, że jak przytyję choćby pół kilo to będzie tragedia. Przepraszam za ten mój długi bezsensowny wywód. Nikomu nic nie doradzam tylko się nad sobą ciągle użalam. Świetnie... |
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Annie - bardzo się cieszę,że u Ciebie jest tak dobrze
![]() wiesz,mówisz,że mija 11 miesięcy od pierszego pocałunku z TŻ-tem,a mi mija dzisiaj dokładnie 10 miesięcy odkąd jestem ze swoim ^^ ![]() Funky - ...Hypnotic - rany,taka z Ciebie chudzinka,a odchudzasz się ... to dopiero smutne jest ... mam podobną sytuację,niby chciałabym normalnie jeść i w ogóle,a tu lipa ... Dzisiaj u mnie też niezakolorowo. Chyba zjem 1200kcal,może ew. 1300,bo mi idealna redukcja nie wyszła,no i teraz chcę tu jakoś mniej kalorii rozplanować. Po obiedzie miałam w planach i podwieczorek i kolację,jednak nie był on taki jak miał być,no niestety nie było tych produktów,no i musiałam ratować się czymś innym niestety ... no i kalorycznie nie przegięłam,aczkolwiek mam wyrzuty sumienia,że na nic mi będzie te ograniczanie kalorii,jak tak będę jadła to co na R się niebardzo nadaje ... i w ogóle mam wrażenie podobnie jak Hypnotic,że mi brzuch wydęło ... nie wiem czemu,może dlatego,że wczoraj wieczorem zjadłam sporą miskę bigosu (sama kapustka i troche jakiejś szynki),ale to przecież niemożliwe,żeby dzisiaj nadal był taki wydęty ... Ogólnie to beznadzieja.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przepraszam, nie jestem ostatnio na bieżąco...
Enex, mam pytanie do Ciebie: czy uwazasz, ze warto? Warto poświęcać swoje zycie i zdrowie dla innych? Bo z tego co mówisz, to jest naprawdę bardzo, bardzo trudno. Życzę powodzenia, sama przez całe zycie marzyłam o medycynie, ale zaczynam się zastanawiać, czy byłabym w stanie tak poświęcić się dla innych... Hypnotic, nie tnij, doskonale wiesz, że R Ci nie potrzebna, chcesz wiedzieć, że masz kontrolę nad sobą, ale nie musisz tego sprawdzać w taki sposób, który jest szkodliwy dla Twojego zdrowia, dla Ciebie, bo dużo Cię kosztowało, żeby teraz yło tak jak jest. A ja znowu miałam atak obżarstwa Ogromny Nie chcę przechodzić znowu na R, ale obawiam się, ze to jedyne wyjście, waga znowu pokaząłam 2 kg więcej, po tych dwóch dniach, nie chce zlecieć ![]() ![]() Miałam tyle róznych postanowień, w każdym udawało mi się wytrwać. Teraz mam tylko jedno: że już nigdy nie stracę kontroli nad jedzeniem i nie będę się obżerać jak świnia. Bezterminowo. Chyba wpisywanie się do tego wątku, taka odpowiedzialnośc przed innymi, może to mnie zmobilizuje... Bo jadłospisów staram się już nie planowac tydzień wprzód...
|
#2021 |
|
Wtajemniczenie
|
Agness dzięki
Właśnie teraz się zastanawiam i dochodzę do wniosku, że może zrezygnuję, tylko strasznie się boję, że przytyję. Już czuje się gruba, a co dopiero jak mi waga wzrośnie . Maggie nie wiem co Ci poradzić. Twoje jadłospisy są praktycznie idealne jeśli chodzi o NCJ. Kurczę no, właśnie my mamy tak przerąbane... Chcemy mieć kontrolę, ale nie potrafimy tego wypośrodkować. Zawsze jest w jedną lub drugą stronę za bardzo. |
|
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby wróciły czasy sprzed odchudzania, moze i bym schudła na jogurtach i musli, nie jedząc tyle białka tylko odzywiając się jak każda nastolatka, a nie miałabym teraz obsesji na punkcie jedzenia.
|
|
#2023 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego to mam to samo a chwile temu zjadłam podwieczorek ![]() funky ale jak to zawaliłaś już wam sprawdzili czy to były ustne?(nie znam się na tym )![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jezu dziewczyny przed chwilą byłam u koleżanki i zjadłam u niej tylko łazanki i loda . Było nawet fajnie tylko łaziłyśmy 8km (przeze mnie mogłyśmy iść tylko 4) . A teraz zjadłam tak wielki podwieczorek, brzuch mi się wielki zrobił Czuje się źle a najgorsze jest to że myśle już co by tu zjeść na kolacje A może powinnam zejśćz P przecież już waże całkiem sporo? Ale pewnie i tak nie umiałabym obciąć kalorii. Siedze i ucze się ale i tak nic nie umiem i jeszcze siedze na wizażu
|
|
#2024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze się razem z Tobą i podziwiam CIę z całego serca Cytat:
Cytat:
Ile Ty masz wzrostu? 39 kg to jest straasznie malo! A tak pozatym masz 13 lat? Dorastasz ciagle. I nadal chcesz sie pakowac w to bagno ? Nie rozmumiem Cię. Mam nadzieje ze jednak przemyslisz to jeszcze raz i wybijesz sobie R z głowy imposing: Świetnie |
|||
|
|
|
#2025 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsza jest ta świadomość, że ta osoba nigdy nie wróci najważniejsze, Agatko - nie patrz w tył! ważne to, co przed Tobą, rozpamiętywanie przeszłości nic nie da. musisz być silna, byś kolejne lata wspominała świetnie Cytat:
nie mów tak, często po ważnym egzaminie ma się wrażenie, że było beznadziejnie, a potem... taka niespodzianka Cytat:
może zrób z koleżankami jakiś wieczór filmowy? bo myślę, że to wszystko kwestia stresu, zalatania itp. a tak - odpoczniesz, rozluźnisz się, zjesz coś pysznego... ? Cytat:
39 kg, pomyśl, jak mało to jest. a co najgorsze jesteś w wieku, w którym ROŚNIESZ intensywnie, stajesz się kobietą (okres itp.) i waga nie będzie cały czas ta sama. urośniesz kilka cm i logiczne, że trochę przytyjesz. taka jest prawda, że waga stabilizuje się koło 18-20 roku życia. wcześniej jest zmienna, bo zmienia się nasze ciało. nie możesz utrzymywać w pewnym sensie w sztuczny sposób tych 39 kg. możliwe, że kiedyś będziesz ważyć 45 wyglądając podobnie, ale bardziej kobieco (np. większe piersi, NIE GRUBO). chcesz całe życie być dzieckiem? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do tego, że jesz więcej. jak wyglądają te ataki - jesteś głodna i sobie po prostu jesz czy może są to prawdziwe napady z drżeniem rąk i myśleniem 'byle więcej, byle szybciej'? a może dramatyzujesz? bo kiedyś - sama pisałaś - jadłaś naprawdę dużo, pamiętasz? imposing! gratuluję!
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Krytio - dostałam już numer od Asilos i jutro/pojutrze spróbuję tam zadzwonić
jejku,jak ja bym chciała mieć to już za sobą,umówić się na wizytę,pójść,porozmawiać i zacząć żyć normalnie,bez ciągłych myśli,że się nie akceptuję ...A co do Ciebie - ile już przytyłaś,ile ważysz? Wiosenko - wiesz,może byłabym szczęśliwsza,gdybym się zawzięła i tą redukcję dobrze poprowadziła ... no ale ... muszę zrobić pierwszy krok - zadzwonić do tego psychologa. Asilos - zgadzam się z Wiosenką,musisz być silna,na pewno sobie dasz radę .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
No i nie dałam rady 1000skoków na skakance
ja już nie wyrabiam
|
#2028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słuchaj - miarą Twojego szczęścia nie może być dobrze poprowadzona redukcja! /a propos tego, co podkreśliłam i pochyliłam/Cytat:
|
|
|
#2029 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siedzenie tutaj mnie dobija. Pracuję jedynie w weekendy, brat całe dnie spędza w pracy lub zajmuje się swoimi sprawami, znajomi, których tu mam też wiecznie zalatani, więc siedzę sama w domu. Kilka dni leniuchowania nikomu nie zaskodziło, ale u mnie trwa to już stanowczo za długo. Mam nienaturalnie małą ilość ruchu, bo taki jest fakt. Raz na tydzień skoczę do miasta po zakupy, w ciągu dnia krzątam się z kąta w kąt nie mogąc znaleźć sobię miejsca. Im bliżej do powrotu do domu tym bardziej czuję się wykończona, wycieńczona. Ale przetrwam jeszcze te 8 dni i zacznę całkiem nowe życie. Taki mam plan. Nie chcę dłużej czuć się jak nieudacznik. Narazie czuję się tak bez przerwy, a ostatnio jest coraz gorzej. Nadzieja jednak nie zgasała- muszę pilować tego małego płomienia... Cytat:
Cytat:
Cytat:
To strasznie męczy ciało i duszę. Wprawdzie moje ataki są nieporównywalnie mniejsze do tych z czasów depresji, ale nadal się pojawiają. Wtedy jadłam bez opamiętania, zresztą większoś z Was czytała moją historię, więc wiecie jak to było. Teraz potrafię po ataku jeść normalnie, nie trwa on już do końca dnia- i to jest plus, o ile w ogóle można doszukiwać się jakichś plusów w napadach ![]() Cytat:
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia, Wiosenko
dziękuję Wam z całego serca! Rzuciłam w cholerę to całe R. Poszłam z mamą na zakupy i stwierdziłam, że te cholerne cyferki na wadze nie mogą mi zdominować całego życia! Kupiłam sobie trochę słodyczy . Na kolację zjadłam serek homo i świeżutkiego croissanta i na razie jest git To też dzięki Wam ![]() Krytia głupio wyszło z tą skakanką Może ustal sobie, że np. będziesz dziennie robiła 500 skoków lub jakieś inne lekkie ćwiczenia, np. pilates czy joga (na odstresowanie) i nie więcej ?Agatko szkoda, że był napad |
|
|
|
#2031 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Funky
Hypnotic ma rację- nawet zmuś się Kochana, żeby chwilę pomyśleć pozytywnie ![]() Cytat:
Cytat:
co do tych myśli i ciągłym planowaniu R napiszę coś od siebie na końcu... Cytat:
aż 10 podpunktów, a łącznie z PSem 11 bardzo się cieszę ja się pochwalę, że mi niedawno minęło 3 lata od kiedy jestem razem ze swoim chłopakiem, więc też bardzo się z tego cieszę..![]() Cytat:
Cytat:
sama wciąż mam takie dziwne, że moja chora R jest dzisiaj nieprawidłowa, więc mogłam zjeść mniej. Staram się mieć najpierw chociaż prawidłową, zdrową R...chodzi tu o kaloryczność, żeby chociaż te 1500 bez wyrzutów jeść. Co do brzucha, to możliwe, że po bigosie tak długo się utrzymuje. Cytat:
Nie chcesz chyba wpaść w błędne koło...R->napady->R...? Nie, proszę Cię ![]() U mnie tak bardzo dziwnie. Przez ostatnie 3 dni czułam się świetnie, jadam regularnie, zdrowo no i...raczej redukcyjnie? Chcę podciągnąć metabolizm, zaczęłam jeść więcej i chcę dobrnąć do mojego zapotrzebowania w końcu. Wczoraj zjadłam chyba z 1500 po raz pierwszy od dłuuugiego czasu. Wieczorem się przeraziłam jak sobie obliczyłam...chwilę byłam przestraszona po czym pomyślałam, że muszę chociaż tyle jeść narazie. Boję się jeść i więcej i mniej, bo nie chcę mieć problemów z metabolizmem jedząc poniżej i około 1000... to okropne, bo czuję się niepewna bardzo. Nie ważyłam się od dwóch tygodni...stwierdziłam, że nie chcę się tym martwić, robić sobie wyrzutów. Nie ważyłam się po tygodniu, w którym jadłam baardzo mało i do tego sporo trenowałam, ani po kolejnym, w którym było parę 'zakazanych produktów'. Teraz zaczynam się już bać w ogóle zważyć się, nie wiem czy waga stoi w miejscu, spadła, czy się podniosła. Planuję zważyć się w niedzielę, bo ten tydzień będzie pewnie nieco inny, bo nie mam lekcji. Dzisiaj jadłam prawie wzorowo (w mojej głowie), a teraz poczułam się dziwnie, zjadłam węglowodany do kolacji bo po prostu nie mogłam już patrzeć na ten twaróg. Ciągle ustalam sobie, coś nowego, co pomoże mi uporać się ze sobą, ciągle planuję-jestem wtedy taka rozentuzjazmowana, po czym przychodzi taka chwila jak ta- kiedy zaczynam myśleć, że chyba nigdy nie przejdzie mi obsesja o myśleniu nt. jedzenia. Czuję, że wszystkich już denerwuję swoim gadaniem o jedzeniu, już bardzo ograniczyłam rozmawianie o tym, bo nie chcę już po prostu, nie chcę nikogo męczyć. Ostatnio na imprezie rodzinnej usłyszałam parę komentarzy, prawie mi się łzy w oczach zebrały. Bardzo dawno nie jadłam na spotkaniu rodzinnym żadnego ciasta, niczego słodkiego...no a ostatnio sobie zjadłam 2 kawałki ciast. Usłyszałam najpierw jedno wielkie: "ooo! Dorotka ciasto jesz? a co się stało?","i co? smakuje Ci?" po czym "za mało szpinaku w cieście". Myślałam, że odłożę to i wyjdę z pokoju, ale nie odezwałam się, patrzyłam w talerz, piłam herbatę a oni całe szczęście zmienili temat. Nie znoszę komentarzy na temat jedzenia...
|
||||||
|
|
|
#2032 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek chyba nie z tego watku, a moze... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czemu Ciebie to spotyka? Przeciez twoja R nie byla jakas restrukcyjna
|
|
|
#2033 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ciebie będę pilonwała, także nie masz już wyjścia- musisz zadzownić do końca tygodnia!! Cytat:
![]() Właśnie miałam się zabierać do edytowania poprzeniej wiadomości, bo zapomniałam o wzmiance do Ciebie, ale widzę, że już się opamiętałaś. Wiosenka ma 100% rację. Jesteś bardzo młoda, cały czas dojrzewasz i to normlane, że waga się waha. Poza tym to jesteś strasznie chuda i masz za sobą przeszłość, która powinna być dla Ciebie przestrogą, nauczką. Nie chcesz chyba znaleźć się znowu w szpitalu i zaczynać wszystkiego od początku? Nie warto marnować życia. Gdybym kilka lat temu wiedziała tyle ile Ty wiesz teraz, mogłabym inaczej pokierować swoim życie. Niestety mam 22 lata i dopiero zaczynam drogę do normalności Niech to będzie dla Ciebie ostrzeżenie. Walcz o życie!!
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem pewna, że ten nowy rozdział będzie cudowny. a jak serduszko?? Cytat:
i nie było normalnego pieczywa na kolację i ta skakanka... 8 km spaceru... nie brnij w obsesję ruchu!
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Krytia sama wiesz ze glupio zrobilas
![]() Agatko kochanie trzymaj sie juz niedlugo bedziesz z domu, zaczniesz terapie i wszystko sie ulozy. Przetrzymaj jeszcze te kilka dniGanden ja tez nienawidze takich komentarzy. I wole jesc sama jak nikt nie patrzy, a w towarzystwie to tylko symbolicznie. Wole nie mowic jakie mam chore jazdy...
|
|
#2036 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do niczego jestem beznadziejna nie umiem nic a nic a na środe musze wszystko umieć. A i babka z fizyki zabrała mi zeszyt a chce żebym jutro odpowiadała
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Krytia, niby dziś zjadłaś więcej, ale moim zdaniem ten ruch to duży krok w tył, przepraszam...
|
|
#2038 |
|
Wtajemniczenie
|
Annie- cieszę się, że u ciebie tak dobrze
![]() Hypnotic- wręcz zabraniam ci przechodzenia na R ;P przecież wiesz, że malutko ważysz, że nie możesz tego zrobić, doskonale wiesz jak ciężko było, gdy byłaś w szpitalu chyba nie chcesz znów tam wylądować? Pomyśl tylko- to ed, każdy tu na siebie patrzy i widzi, czuje się grubym- nie jesteś sama, a redukcja pogorszy sprawę, tymbardziej, że jest ci ona zabroniona! Maggie- też mi przykro, że tak się twoja redukcja kończy napady, ehh .. przecież była ona taka śliczna, więc skąd się wzięły te napady ?A ja znów tylko myślę o R, ale nie potrafię przejść na nią i odmówić sobie niektórych rzeczy. Co prawda- gdybym się mocno zmobilizowała jak wcześniej, to bym i wytrwała. Ale nie mogę i nie chcę znów wyglądać jak trup- chociaż tak bardzo chcę tej R ;( . Dziś byłam u babci, u której rzadko bywam i zjadłam kawałek ciasta i kilka czekoladek. Później jeszcze batonika i trochę Bake Rollsów, a jak się dorwałam do czereśni to znów nie mogłam się oderwać ^^ przed chwilą zjadłam kolację i dalej jestem głodna. Pewnie jeszcze zjem kilka czereśni, no ale coo . Coraz więcej jem chyba i to mnie martwi. Boję się przytycia jak cholera, ale wiem, że gdybym zaczęła tyć to zaraz zaczęła ucinać kcal. Do tego zauważyłam-i nie tylko ja- przestały mi tak sterczeć kości na plecach a co się z tym wiąże? Przytyłam. Nawet małą fałdkę wyczułam, w sumie to nic, ale ja tak przeżywam..mówią, że ładniej z tym wyglądam, ale ed..wiadomo. Czuję się jak jakaś świnka doświadczalna. To głodówki, to kompulsy, a to normalne jedzenie. Sama już nie wiem co chcę.
|
#2039 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko masz rację, moje życie leży w moich rękach. Powinnam o tym pamiętać...
Wiosenko co do psychologa to strasznie skomplikowane. Dziś dowiedziałam się, że zostałam wypisana ze szpitala i generalnie już nie mam terapii z tą panią. Z czego tak właściwie się cieszę. Powiedziałam mamie, że nie chcę już do niej wracać i wolę jakiegoś innego psychologa. Ona na to, że jeśli to ma mi pomóc to mogę chodzić. No i teraz muszę to przemyśleć i jutro chyba poszukam jakiegoś, albo pójdę do tej poradni z której miałam skierowanie do szpitala, bo tam było całkiem sympatycznie. Jeśli chodzi o kalorie to właśnie podliczyłam i nie wygląda to zbyt korzystnie wychodzi jakieś 1100 kcal. Wiem, głupota.
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i ze złości i chęci ukarania siebie i spalenia kalorii zaczęłam skakać na skakance i kurcze nogi mnie tak bolą
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

po prostu bosko .....

Naprawdę fajnie, że Ci się układa.
. 

)

A może powinnam zejśćz P przecież już waże całkiem sporo?
A tak pozatym masz 13 lat? Dorastasz ciagle. I nadal chcesz sie pakowac w to bagno ? Nie rozmumiem Cię. Mam nadzieje ze jednak przemyslisz to jeszcze raz i wybijesz sobie R z głowy 
. Na kolację zjadłam serek homo i świeżutkiego croissanta i na razie jest git