|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
Ja teraz mam ładnie zrobione bez zalanych skórek ale kształt słaby Kolejna zmiana za tydzień.A co do lęku kiedy nie ma ruchów ani USG to mam tak samo, mocno mnie uspokoił maraton wizyt z piątku. Ufajmy że teraz jest już bezpieczniej Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2017-09-03 o 10:13 |
|
|
|
|
#3362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są spraye na pająki i taki cudowny płyn w Leroy Merlin- 32pln i żadna cholera nie wlezie do domu. Kocham ten preparat Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
trzymaj się! Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Witam sie niedzielnie
Pogoda iście jesienna, ja sie obudziłam z bólem gardła, póki co przeszło, ale z reguły zwiastuje to u mnie nadchodzące przeziębienie ![]() Co do pająków, to ja jakos mocno Sie nie boje, miałam starszego brata i on hodował sobie ptaszniki ![]() Tez mam obawy czy wszystko jest ok i prawidłowo sie rozwija, niemniej tez wiem, ze jak juz sie weszło w 14tc to ryzyko ze cos bedzie nie tak jest naprawdę niewielkie. No i myśle, ze juz niedługo brzuchy nam zaczną powoli rosnąć szczerze mówiąc to nie moge sie doczekać Limonka, bardzo mi przykro mam nadzieje, ze niedługo bedziesz mogła sie cieszyć dzidziusiem |
|
|
|
#3364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
Właściwie żadnych, moja mama nigdy nie szła na skróty i nie wymyślała głupot w odpowiedzi na moje pytania za młodu. Tutaj chodziło o to, że mama nie kłamała mówiąc że w Australii są groźniejsze pająki niż u nas
![]() No właśnie, wizaż wczoraj wieczorem nie działał a mi się taaaaak nudziło Szkoda, że nie da się przesyłać żarcia przez internet... Zachcianki byłby zaspokajane na bieżąco Jeśli chodzi o obawy czy u dzidzi wszystko ok, to powiem Wam, że u mnie z jakoś lepiej w tym temacie. Jak się zaczną ruchy to pewnie wcale nie będzie lepiej bo każdy "spokój" będzie też powodem do obaw. Tak wogóle to czas mi bardzo szybko leci. Za miesiąc z małym hakiem będzie już połowa ciąży! Jako ze własciwie nie mam jeszcze brzucha to ciężko to pojąć
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz już się musimy regularnie smarować bo brzuszki wyskoczą nie wiadomo kiedy
Dzisiaj o 21:20 Rolnik szuka żony |
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
Ja już taką ćwierć piłkę mam
![]() Jakieś dwa dni bolał mnie brzuch w różnych częściach i podciągnął się do góry. Noszę dumnie Około 14 tyg. macica się podnosi. Teraz to uczucie rozpierania jest już wyżej, nie w podbrzuszu. I piersi wkraczają w drugą fazę wzrostową. Znów robią się bardziej tkliwe i pełne. Ilsa, u mnie mąż się zobowiązał do smarowania
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-09-03 o 10:59 |
|
|
|
|
#3370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn mamy dwie takie same w sypialni. Nic sie nie dzieje, szuflady chodza płynnie i wytrzymuja duże obciążenie i wypychanie ciuchami do granic mozliwosci Mamy tez biurko ktore jest super solidne i dwie szafki nocne plus szafa z ktorej nie jestem zadowolona bo jest taka... delikatna, mechanizm przesuwny nie chodzi płynnie. Taka taniocha Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-09-03 o 11:02 |
||
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie z innej beczki
![]() Czy ktoś jeszcze wymiotuje, czy zostałam sama na placu boju ![]() Nie to, żebym Wam źle życzyła, no ale kurcze juz 3 razy od rana miałam zwrot, a dopiero 11. Dramat Ktoś się łączy ze mną w bólu ?
|
|
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja akurat nie lubię tego typu programów
Cytat:
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam czegoś niedrogiego bo chcemy delikatny remont w mieszkaniu zrobić a będziemy się budować więc nie chcemy wydawać fortuny teraz. Nad szafą też się zastanawiam i właśnie przeglądam - mogłabyś napisać jaką masz? Albo chociaż opisać jak wygląda i ile mniej więcej kosztowała ![]() Jakiś czas temu dziewczyny polecałyście jakieś farby do domu, mogłybyście przypomnieć które polecacie? Czeka mnie odmalowywanie mieszkania
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
Ja malowałam magnat ceramic i polecam. Super kryje po 1 warstwie, z tym że jak masz ciemny kolor i chcesz przemalować na jasny, to wcześniej pomaluj białym gruntem, Śnieżka ma takie. Ewentualnie tańsza trochę farba i podobno też dobra to Beckers.
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byly pawie dzis jeszcze nie ale niechwale dnia... Wiadomo. Przestalam brac prevomit bo juz nie dzialal, zaczelam przygode z witaminami, w poprzedniej ciazy wzmagaly moje mdlosci i wymioty, zobaczymy co bedzie teraz.
|
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Alley, mamy sporo mebli z ikea, bo cena i wzornictwo nam odpowiadają. Jak się dobrze złoży (tzn. trzymając się instrukcji), to nic im nie można zarzucić. Nie kupujemy też tych najtańszych serii
![]() Czaro_dziejka, lelowa wciąż. Chyba Koma pisała, że się jej zaczęło. Asiula od czasu do czasu
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jezeli chodzi o farby to u mnie w rodzinie wszyscy maluja Tikkurila a moj maz uparl sie na Sto i jakos szalu nie robi. Sa smugi i trudno sie ja czyści Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wymioty zerowe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, nie macie wrażenia, ze jak coś jest "ciążowe" to cena automatycznie idzie w górę? Weszłam ostatnio na jakiś sklep internetowy, a tam zwykła bluzka 40 zł, a już taka sama ciążowa 70 zł. Że co? Że więcej materiału idzie? ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Ja na szczęście należę do osób, które jak są zmęczone to zasypiają w minutę ![]() Jak będę w potrzebie, to myślę, że po prostu kupię poduchę Ja, ja Jejku, to już? Jak ten czas leci... ![]() Cytat:
Ja z mężem (a raczej ja, bo mąż się tylko dołącza z braku wyboru ) uwielbiam te wszystkie reality show ![]() Czekam na Rolnika, na modelki Plus Size, na Wyprawę Robinson (nie jestem pewna czy tak to się dokładnie nazywa... ) i pewnie milion innych programów, które się zaczynają, a ja jeszsze nie wiem No i pozycja obowiązkowa - Rodzinka.pl ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- dzień dobry wszystkim w niedzielę i ostatni dzień weekendu
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 11. września startuje. A modelki pewnie Mąż będzie chciał oglądać bo on lubi te wszystkie tap madl |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także ja się łącze, telepatycznie!! Z takich moich obserwacji to np.nie mogę się mocno i głośno śmiać, bo po tym się zaczyna przygoda 😁 dziwneWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście, że wiem - dopiero od piątku 8 września Nie ma co, dali dobre zakończenie ostatniego odcinka przed wakacjami...
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Rozeznanie
|
I ja się witam niedzielnie
Też zauważyłam, że to co "ciążowe" jest droższe, tak samo cokolwiek "na wesele" same słowa podnoszą cenę Ja się wycwaniłam i wczoraj z urodzin wzięłam sobie ciasto na wynos tym sposobem w lodówce czeka na mnie jablecznik, karpatka i w-zetka Teraz już jestem po rosołku, a mięsko się robi Ja w tej ciąży wymiotywalam tylko 4 razy. Za to z córką raz dziennie (rano), od 8 do 20 tygodnia. Niby było to męczące, ale za to czułam się w ciąży , a jak się skończyły wymioty, to po dwóch dniach czułam ruchy, więc nie musiałam się martwić brakiem objawów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa mnie boli
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#3387 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam sie jesiennie, ledwo sie wrzesien zaczal, ale ciemno, zimno, pada. Jesien jak nic...
![]() Cytat:
![]() Hmm, nie mam dostepu do polskiej telewizji, ale czasem tesknie. Ten program to zaczal sie juz po moim wyjezdzie, fajne to? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
Czuję się fatalnie, rzygam nawet jak za długo myję zęby MAM DOŚĆ. Nie mam ochoty nigdzie wychodzić, nic robić, zrobiłam się taka jakaś nijaka... pisać też mi się nie chce...
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam.
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Ja teraz mam ładnie zrobione bez zalanych skórek ale kształt słaby
Kolejna zmiana za tydzień.
13.03.2008

trzymaj się!
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

mam nadzieje, ze niedługo bedziesz mogła sie cieszyć dzidziusiem 

także ja się łącze, telepatycznie!! Z takich moich obserwacji to np.nie mogę się mocno i głośno śmiać, bo po tym się zaczyna przygoda 😁 dziwne
Nie ma co, dali dobre zakończenie ostatniego odcinka przed wakacjami...
tym sposobem w lodówce czeka na mnie jablecznik, karpatka i w-zetka