Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-03, 10:12   #3361
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Czaro-dziejka jakie słodkie no a jak to jest z paznokciami przy noworodku ? Zastanawiam się i chyba przejdę na hybrydy bo takie krótkie żele mi się nie podobają tylko boje się że mi to nie wytrzyma
Ale krótkie hybrydy już mogą być ? Bo byłyby wygodne przy dziecku i ładnie przy krótkich wyglądają jasne, neutralne odcienie Ja teraz mam ładnie zrobione bez zalanych skórek ale kształt słaby Kolejna zmiana za tydzień.

A co do lęku kiedy nie ma ruchów ani USG to mam tak samo, mocno mnie uspokoił maraton wizyt z piątku. Ufajmy że teraz jest już bezpieczniej

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2017-09-03 o 10:13
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 10:26   #3362
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Pajaki to moja fobia... dzisiaj rano maz znalazl pajaka u nas w mieszkaniu (po raz pierwszy od trzech lat) i chcial go zabic ale stracil go oczu. A ja juz w ulamku sekundy bylam gotowa do startu i spędzenia dnia poza domem. To jest dramat- raz na działce wydawalo mi sie ze pajak lazi mi po rece i tak sie wydarlam i zaczęłam biec przed siebie ze maz spanikowal i nie wiedział co sie dzieje. Ale darlam sie jakby mnie ze skory obdzierali, rozplakalam sie i nie moglam zlapac oddechu, zaczelam zrzucac z siebie ubrania bo wszedzie widzialam tego pająka. Masakra. Ludzie sie moga smiac, mowic ze wyolbrzymiam ale to jest jak amok. Trace nad soba totalnie panowanie. Jak mam pajaka w polu widzenia to jeszcze jakos sobie z tym radzę chociaz cisnienie mi wali w górę i oblewa mnie zimny pot i zaczynam panikowac. A jak pajak na mnie wlezie to jest koniec

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Asiula mam to samo...aczkolwiek widzę u siebie postępy- np.jestem w stanie krzyknąć mężowi " pająk! Zabij to!" Kiedyś w czasach szkolnych moja reakcja na pająka wyglądała tak" AAAA.. " i bałam sie nawet wypowiedzieć słowo pająk, mówiłam " groźny stawonog" dużo mi dało zajmowanie się synem- przecież przy 3-4 latku, który wie, że mama go zawsze obroni nie będę uciekać przed "robackiem" którego kiedyś mi przyniósł w rączce.

Są spraye na pająki i taki cudowny płyn w Leroy Merlin- 32pln i żadna cholera nie wlezie do domu. Kocham ten preparat

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Właśnie dokładnie taka Ostatnio w galileo był ranking najpopularniejszych zup w Europie - mówili jaka zupa na którym miejscu i niemiecki kucharz pokazywał na szybko jak się robi ową zupę. Na pierwszym miejscu była pomidorowa - przepis polegał na tym, że zagotował świeże pomidory, przetarł przez sitko, dodał listek bazylii i kleks śmietany. No błagam...

Moja mama banialuk mi nigdy nie wciskała

NIE SPRAWDZAJCIE W GOOGLE CO TO JEST KARAKUTA!!! Dla mnie jest już za późno
A jakich konkretnie banialuk ?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
wpadłam się pożegnać, niestety znowu poroniłam. Jutro mam zabieg. Ciąża przestała się rozwijać w 7 tygodniu. Na razie nie znamy przyczyny, ale będziemy robić badania, nie poddajemy się jeszcze.

Życzę Wam wszystkiego dobrego, trzymajcie się ciepło!

L.
Dopiero doczytuję..tak mi przykro. Współczuję trzymaj się!

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 10:29   #3363
ScarlettO
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Witam sie niedzielnie

Pogoda iście jesienna, ja sie obudziłam z bólem gardła, póki co przeszło, ale z reguły zwiastuje to u mnie nadchodzące przeziębienie mam nadzieje ze jednak nie

Co do pająków, to ja jakos mocno Sie nie boje, miałam starszego brata i on hodował sobie ptaszniki to sie przyzwyczaiłam do widoku, niemniej nadal uważam ze ptaszniki o tyle ładniejsze bo miały ciekawe kolory

Tez mam obawy czy wszystko jest ok i prawidłowo sie rozwija, niemniej tez wiem, ze jak juz sie weszło w 14tc to ryzyko ze cos bedzie nie tak jest naprawdę niewielkie. No i myśle, ze juz niedługo brzuchy nam zaczną powoli rosnąć szczerze mówiąc to nie moge sie doczekać

Limonka, bardzo mi przykro mam nadzieje, ze niedługo bedziesz mogła sie cieszyć dzidziusiem
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 10:38   #3364
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
A gdzie te ciążowe kupujecie? H&M?

Ja w C&A bardzo mięciutkie jeansy upolowalam za 59 PLN, poza tym- allegro dużo tanich mamuśkowych rzeczy oferuje (nówki z bon prixa sa fajne, tylko trzeba brać 1 rozmiar mniejsze niż standardowo bo Bon Prix zawyża numeracje). Ja już tylko w ciążowych spodniach śmigam albo w dresach po domu

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
dziewczyny, piszecie o poduchach, a ja mam 160 zł do końca przyszłego tygodnia
Kasia to zwykłego jaśka wkładaj na noc pod kolana- zobaczysz że wygodniej albo zrób sobie sama coś a la poducha ciazowa- zwijasz jakiś koc w naleśnik zwiazujesz dwoma sznurkami i układasz jak poduchę ciazową- idealne rozwiązanie to nie jest, ale odciąży kręgosłup i nic nie będzie uciskane w nocy. Spróbuj tymczasowo

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Witam się z Wami Dziewczyny.
P0dczytuję Was od samego początku pierwszej części ale do tej pory nie miałam odwagi się ujawnić
Mam 34 lata, jestem obecnie w 12 tygodniu mojej pierwszej ciąży. Termin porodu mam wyznaczony na 23 marca 2018.
Jak do tej pory czuję się świetnie. Ominęły mnie wszystkie dolegliwości ciążowe. Oby już tak zostało
Hello równolatko! Fajnie że dołączyłas

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2017-09-03, 10:40   #3365
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
A jakich konkretnie banialuk ?
Właściwie żadnych, moja mama nigdy nie szła na skróty i nie wymyślała głupot w odpowiedzi na moje pytania za młodu. Tutaj chodziło o to, że mama nie kłamała mówiąc że w Australii są groźniejsze pająki niż u nas

No właśnie, wizaż wczoraj wieczorem nie działał a mi się taaaaak nudziło

Szkoda, że nie da się przesyłać żarcia przez internet... Zachcianki byłby zaspokajane na bieżąco

Jeśli chodzi o obawy czy u dzidzi wszystko ok, to powiem Wam, że u mnie z jakoś lepiej w tym temacie. Jak się zaczną ruchy to pewnie wcale nie będzie lepiej bo każdy "spokój" będzie też powodem do obaw. Tak wogóle to czas mi bardzo szybko leci. Za miesiąc z małym hakiem będzie już połowa ciąży! Jako ze własciwie nie mam jeszcze brzucha to ciężko to pojąć
Stary 2017-09-03, 10:43   #3366
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Teraz już się musimy regularnie smarować bo brzuszki wyskoczą nie wiadomo kiedy

Dzisiaj o 21:20 Rolnik szuka żony Ogląda któraś ?

Stary 2017-09-03, 10:53   #3367
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

Dzięki Wam mam palmersa i czasem jak mnie najdzie to używam...mam też olejek z babydream i balsam- zapach mnie hipnotyzuje...taki "dzieciowy"

Stary 2017-09-03, 10:53   #3368
parapet
Zadomowienie

Ja już taką ćwierć piłkę mam
Jakieś dwa dni bolał mnie brzuch w różnych częściach i podciągnął się do góry. Noszę dumnie
Około 14 tyg. macica się podnosi. Teraz to uczucie rozpierania jest już wyżej, nie w podbrzuszu.

I piersi wkraczają w drugą fazę wzrostową. Znów robią się bardziej tkliwe i pełne.

Ilsa, u mnie mąż się zobowiązał do smarowania
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 10:58   #3369
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba obejrze i tak nic ciekawszego w tv nie ma

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-09-03 o 10:59
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 11:01   #3370
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też kawkę właśnie piję, daaaawno nie piłam więc od czasu do czasu przy weekendzie sobie pozwalam. Szukam komody bo nasza się rozwaliła. Czy któraś ma z ikei i poleca lub odradza? Różne są zdania o meblach z ikei. Ja nic nie mam z Ikei oprócz dodaktów i akcesoriów ale spodobała mi się zwykła biała komoda
Ja mam komode z ikei (taka jak Malm ale w innym kolorze) i sobie chwale tzn mamy dwie takie same w sypialni. Nic sie nie dzieje, szuflady chodza płynnie i wytrzymuja duże obciążenie i wypychanie ciuchami do granic mozliwosci

Mamy tez biurko ktore jest super solidne i dwie szafki nocne plus szafa z ktorej nie jestem zadowolona bo jest taka... delikatna, mechanizm przesuwny nie chodzi płynnie. Taka taniocha
Cytat:

Ooo ja bede oglądać! Jestesmy z mezem wiernymi fanami tego programu

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-09-03 o 11:02
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 11:03   #3371
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Mam pytanie z innej beczki
Czy ktoś jeszcze wymiotuje, czy zostałam sama na placu boju
Nie to, żebym Wam źle życzyła, no ale kurcze juz 3 razy od rana miałam zwrot, a dopiero 11. Dramat
Ktoś się łączy ze mną w bólu ?
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 11:04   #3372
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja akurat nie lubię tego typu programów Jedyne na co czekam to nowe odcinki Rodzinki.pl

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
I piersi wkraczają w drugą fazę wzrostową. Znów robią się bardziej tkliwe i pełne.
Mam to samo wyraźnie to czuję! I bardzo mnie to zdziwiło. W sumie nie wiem czemu
Stary 2017-09-03, 11:07   #3373
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja mam komode z ikei (taka jak Malm ale w innym kolorze) i sobie chwale tzn mamy dwie takie same w sypialni. Nic sie nie dzieje, szuflady chodza płynnie i wytrzymuja duże obciążenie i wypychanie ciuchami do granic mozliwosci

Mamy tez biurko ktore jest super solidne i dwie szafki nocne plus szafa z ktorej nie jestem zadowolona bo jest taka... delikatna, mechanizm przesuwny nie chodzi płynnie. Taka taniocha
Oo, dzięki za opinię ! Właśnie Malm mi się spodobała
Szukam czegoś niedrogiego bo chcemy delikatny remont w mieszkaniu zrobić a będziemy się budować więc nie chcemy wydawać fortuny teraz. Nad szafą też się zastanawiam i właśnie przeglądam - mogłabyś napisać jaką masz? Albo chociaż opisać jak wygląda i ile mniej więcej kosztowała

Jakiś czas temu dziewczyny polecałyście jakieś farby do domu, mogłybyście przypomnieć które polecacie? Czeka mnie odmalowywanie mieszkania

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 11:11   #3374
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Jakiś czas temu dziewczyny polecałyście jakieś farby do domu, mogłybyście przypomnieć które polecacie? Czeka mnie odmalowywanie mieszkania
Ja malowałam magnat ceramic i polecam. Super kryje po 1 warstwie, z tym że jak masz ciemny kolor i chcesz przemalować na jasny, to wcześniej pomaluj białym gruntem, Śnieżka ma takie. Ewentualnie tańsza trochę farba i podobno też dobra to Beckers.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 11:12   #3375
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Nie to, żebym Wam źle życzyła, no ale kurcze juz 3 razy od rana miałam zwrot, a dopiero 11. Dramat
Wczoraj byly pawie dzis jeszcze nie ale niechwale dnia... Wiadomo. Przestalam brac prevomit bo juz nie dzialal, zaczelam przygode z witaminami, w poprzedniej ciazy wzmagaly moje mdlosci i wymioty, zobaczymy co bedzie teraz.
Stary 2017-09-03, 11:17   #3376
parapet
Zadomowienie

Alley, mamy sporo mebli z ikea, bo cena i wzornictwo nam odpowiadają. Jak się dobrze złoży (tzn. trzymając się instrukcji), to nic im nie można zarzucić. Nie kupujemy też tych najtańszych serii

Czaro_dziejka, lelowa wciąż. Chyba Koma pisała, że się jej zaczęło. Asiula od czasu do czasu
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 11:21   #3377
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, dzięki za opinię ! Właśnie Malm mi się spodobała
Szukam czegoś niedrogiego bo chcemy delikatny remont w mieszkaniu zrobić a będziemy się budować więc nie chcemy wydawać fortuny teraz. Nad szafą też się zastanawiam i właśnie przeglądam - mogłabyś napisać jaką masz? Albo chociaż opisać jak wygląda i ile mniej więcej kosztowała

Jezeli dobrze kojarze to mamy szafe Morvik ale chyba nie jest juz dostepna w ofercie. Nie pamietam niestety ile kosztowała.

A jezeli chodzi o farby to u mnie w rodzinie wszyscy maluja Tikkurila a moj maz uparl sie na Sto i jakos szalu nie robi. Sa smugi i trudno sie ja czyści

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 11:22   #3378
Mecassie
Zakorzenienie

U mnie wymioty zerowe ogólnie do tego czasu ciąży wymiotowałam tylko 4razy :brawo: eh chcę już wizytę

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 11:41   #3379
kasia6713
Zakorzenienie

świetne zdobycze
Dziewczyny, nie macie wrażenia, ze jak coś jest "ciążowe" to cena automatycznie idzie w górę?
Weszłam ostatnio na jakiś sklep internetowy, a tam zwykła bluzka 40 zł, a już taka sama ciążowa 70 zł. Że co? Że więcej materiału idzie?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Kasia to zwykłego jaśka wkładaj na noc pod kolana- zobaczysz że wygodniej albo zrób sobie sama coś a la poducha ciazowa- zwijasz jakiś koc w naleśnik zwiazujesz dwoma sznurkami i układasz jak poduchę ciazową- idealne rozwiązanie to nie jest, ale odciąży kręgosłup i nic nie będzie uciskane w nocy. Spróbuj tymczasowo
Ja raczej nie ma problemów ze snem. Nie jest mi niewygodnie, nic mnie nie ciśnie.
Ja na szczęście należę do osób, które jak są zmęczone to zasypiają w minutę
Jak będę w potrzebie, to myślę, że po prostu kupię poduchę

Cytat:

Ja, ja
Jejku, to już?
Jak ten czas leci...

Cytat:
Ja akurat nie lubię tego typu programów Jedyne na co czekam to nowe odcinki Rodzinki.pl
wiesz od kiedy zaczyna się rodzinka.pl?

Ja z mężem (a raczej ja, bo mąż się tylko dołącza z braku wyboru ) uwielbiam te wszystkie reality show
Czekam na Rolnika, na modelki Plus Size, na Wyprawę Robinson (nie jestem pewna czy tak to się dokładnie nazywa... ) i pewnie milion innych programów, które się zaczynają, a ja jeszsze nie wiem
No i pozycja obowiązkowa - Rodzinka.pl

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

dzień dobry wszystkim w niedzielę i ostatni dzień weekendu
Stary 2017-09-03, 12:18   #3380
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z mężem (a raczej ja, bo mąż się tylko dołącza z braku wyboru ) uwielbiam te wszystkie reality show
Czekam na Rolnika, na modelki Plus Size, na Wyprawę Robinson (nie jestem pewna czy tak to się dokładnie nazywa... ) i pewnie milion innych programów, które się zaczynają, a ja jeszsze nie wiem
No i pozycja obowiązkowa - Rodzinka.pl
Jeszcze Ślub od pierwszego wejrzenia od 11. września startuje. A modelki pewnie Mąż będzie chciał oglądać bo on lubi te wszystkie tap madl

Stary 2017-09-03, 12:20   #3381
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
A niech! Mi wymioty się zaczęły!! Nie 3 razy dziennie, raz wystarczy, ale takie prawdziwie nieprzyjemne! Aż boję się czasami z domu wyjść, bo nie wiem co mnie spotka za rogiem!! także ja się łącze, telepatycznie!! Z takich moich obserwacji to np.nie mogę się mocno i głośno śmiać, bo po tym się zaczyna przygoda 😁 dziwne

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 12:27   #3382
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
świetne zdobycze
Dziewczyny, nie macie wrażenia, ze jak coś jest "ciążowe" to cena automatycznie idzie w górę?
Weszłam ostatnio na jakiś sklep internetowy, a tam zwykła bluzka 40 zł, a już taka sama ciążowa 70 zł. Że co? Że więcej materiału idzie?
To idąc tym tropem rozmiary "s" powinny być tańsze niż "l". Paranoja. Ale te ceny to faktycznie z kosmosu. Bardzo podoba mi się koszulka "przemtyniczka arbuzów" no ale dać ponad stówę za zwykłą koszulkę?!? Przecież takie kosztują po 40 w sieciówkach!

Cytat:
wiesz od kiedy zaczyna się rodzinka.pl?
Oczywiście, że wiem - dopiero od piątku 8 września Nie ma co, dali dobre zakończenie ostatniego odcinka przed wakacjami...
Stary 2017-09-03, 12:32   #3383
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
A niech! Mi wymioty się zaczęły!! Nie 3 razy dziennie, raz wystarczy, ale takie prawdziwie nieprzyjemne! Aż boję się czasami z domu wyjść, bo nie wiem co mnie spotka za rogiem!! także ja się łącze, telepatycznie!! Z takich moich obserwacji to np.nie mogę się mocno i głośno śmiać, bo po tym się zaczyna przygoda 😁 dziwne

Biedna, wspolczuje
Stary 2017-09-03, 12:41   #3384
Wilanka
Rozeznanie

I ja się witam niedzielnie

Też zauważyłam, że to co "ciążowe" jest droższe, tak samo cokolwiek "na wesele" same słowa podnoszą cenę

Ja się wycwaniłam i wczoraj z urodzin wzięłam sobie ciasto na wynos tym sposobem w lodówce czeka na mnie jablecznik, karpatka i w-zetka
Teraz już jestem po rosołku, a mięsko się robi

Ja w tej ciąży wymiotywalam tylko 4 razy. Za to z córką raz dziennie (rano), od 8 do 20 tygodnia. Niby było to męczące, ale za to czułam się w ciąży , a jak się skończyły wymioty, to po dwóch dniach czułam ruchy, więc nie musiałam się martwić brakiem objawów.

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:02   #3385
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Łącze się w bólu, chociaż ja nie wymiotuję...za to mdłości i drazliwosc na zapachy- level milion! Ju z bym chyba wolała czasem puścić pawia niż trzymać to w sobie

Stary 2017-09-03, 13:02   #3386
_Selina_
Zakorzenienie

Głowa mnie boli

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:03   #3387
Pannkaka
Rozeznanie

Witam sie jesiennie, ledwo sie wrzesien zaczal, ale ciemno, zimno, pada. Jesien jak nic...

Cytat:
No właśnie, wizaż wczoraj wieczorem nie działał a mi się taaaaak nudziło
No wlasnie, wczoraj umylam i uspilam corke, dokonczylam pranie i zadowolona siadlam z herbatka do komputera, a tu nic nie dzialalo

Cytat:
Hmm, nie mam dostepu do polskiej telewizji, ale czasem tesknie. Ten program to zaczal sie juz po moim wyjezdzie, fajne to?

Cytat:
Nie codziennie, ale mam wrazenie, ze czesciej niz wczesniej, aktualnie tak co 2-3 dni. Dzis na razie poza mala cofka i cudownym smakiem w ustach jakos sie trzymam
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:04   #3388
Nicole`_
Zakorzenienie

Hej dziewczyny W weekend łatwiej Was nadgonić, nie piszecie aż tyle

Cytat:
Ja mogę przybić pionę Czuję się fatalnie, rzygam nawet jak za długo myję zęby Dziś leciałam do łazienki, bo przy wieszaniu prania za bardzo się nawąchałam płynu do płukania...

MAM DOŚĆ. Nie mam ochoty nigdzie wychodzić, nic robić, zrobiłam się taka jakaś nijaka... pisać też mi się nie chce...
Stary 2017-09-03, 13:05   #3389
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
I ja się witam niedzielnie

Też zauważyłam, że to co "ciążowe" jest droższe, tak samo cokolwiek "na wesele" same słowa podnoszą cenę

Ja się wycwaniłam i wczoraj z urodzin wzięłam sobie ciasto na wynos tym sposobem w lodówce czeka na mnie jablecznik, karpatka i w-zetka
Teraz już jestem po rosołku, a mięsko się robi

Ja w tej ciąży wymiotywalam tylko 4 razy. Za to z córką raz dziennie (rano), od 8 do 20 tygodnia. Niby było to męczące, ale za to czułam się w ciąży , a jak się skończyły wymioty, to po dwóch dniach czułam ruchy, więc nie musiałam się martwić brakiem objawów.

Ojejku jak wczesniej moglam jesc slodkie to wuzetke bym cala wtrzachnela Uwielbiam.
Stary 2017-09-03, 13:05   #3390
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Alley, mamy sporo mebli z ikea, bo cena i wzornictwo nam odpowiadają. Jak się dobrze złoży (tzn. trzymając się instrukcji), to nic im nie można zarzucić. Nie kupujemy też tych najtańszych serii

Czaro_dziejka, lelowa wciąż. Chyba Koma pisała, że się jej zaczęło. Asiula od czasu do czasu
Ja też lubię prostotę z ikei i mamy np.regal kallax (albo jakoś tak, taki otwarty) od 8 lat...syn regularnie po nim sie na łóżko wspinał. Ja często z jego pomocą okna mylam tj stojąc na nim i trzyma się, chociaż to "mebel z papieru" a co do serii Malm- mam 2 komody i nie zamienię ich na inne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości