Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-05, 20:10   #3841
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Dziękuję Wam bardzo

Kolejna wizyta 3.10 to jak wystrzeli 16 tydzień. A już dziś dostałam ulotkę informacyjną o II trymestrze. Nic tylko Małża pouczyć. Tak samo mnie gin zapewniała, że wymioty powinny niedługo ustąpić. A ja mam wrażenie, że wszystko mam z opóźnieniem, bo uciążliwe dopiero od 10 tc się stały.

Naładowali mnie pozytywną energią tak, że jeszcze nie mam ochoty się do łóżka kłaść spać
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:16   #3842
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Lunak- super dziecie

A ja poszalalam i kupilam sobie spodniebdresowa w new yorker. Takie milusie, w koncu mnie nic nie usciska
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:18   #3843
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Łobuz, jak można ciężarną denerwować
No nie 😈
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Selina i bardzo dobrze, że robisz usg jeszcze. Nie ma co się denerwować dodatkowo.

Koma wredna ta Twoja szefowa. Zamiast się ucieszyć i pogratulować to z takim tekstem wypaliła. Mogła sobie darować.

Dziewczyny teraz ja się chwalę! Dot ma 5,4 cm i wszelkie ryzyka są bardzo niewielkie i wszystko prawidłowe. Wstydliwe mam to dziecię. Buźki nie pokazało i się rączką zakryło. Gin powiedział, że grzeczne, bo się zmierzyć dał szybciutko

(po raz pierwszy załączam jakiś plik do wiadomości, więc jakby było coś nietego to wybaczcie ).

Idę jeść, bo miałam stresa przed wizytą, że się spóźnię (korki na mieście takie, że kilka ulic jechałam godzinę:/)
Super
Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Co sie stało?

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Aaa nazbierało się drobiazgów i miałam kumulację nerwów na niego dostał opierdziel i juz jest ok
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:23   #3844
kasia6713
Zakorzenienie

Dziewczyny, jestem z powrotem po wizycie.
moja wizyta trwała chyba z 40 minut, bo młody się się cały czas ruszał, nie dał się zmierzyć i nie chciał się przekręcić aby zrobić mu przekrój twarzy nawet lekarz merdał nim kilka razy żeby się dobrze ułożył, ale on nie dał za wygraną, tylko położył sobie jedną rękę za głowę i leżał w najlepsze. Chyba uparty po mamusi
mój lekarz jak zwykle nie zawiódł i zbadał wszystko jak najdokładniej. Wszystko jest w jak najlepszym porządku! Widziałam znowu rączki i wszystkie palce u rąk, nóżki, żołądek. Widziałam jak otwierał buzię (lekarz mówił, że chyba pił wody płodowe) i ssał kciuka

No i nie będę oryginalna - najprawdopodobniej będzie siusiak miała robione USG dopachwowo i przez brzuch i oba pokazały to samo lekarz się jeszcze upewnił czy to nie jest pępowina, ale mówi, że raczej nie ma wątpliwości nawet gdzieś tam znalazł już jedno męskie jajeczko

Mąż i teście wniebowzięci, moja mama mówi, że szkoda, że nie będzie plotła warkoczyków (bo liczyła jednak na dziewczynkę), ale cieszy się, ze my się cieszymy i jej wystarczy żeby było zdrowe

Jakoś mi tak... Fajnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170905_200249.jpg (145,2 KB, 48 załadowań)
Stary 2017-09-05, 20:24   #3845
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
U mnie była 😃 dziś mam zamiar ją dojesc 😆 wracam z pracy. Przyjaciółka namówiła mnie, by wziąć byka za rogi i pogadać z szefową. Pod plaszczykiem gratulacji powiedziała swoje- ma osobę, która by się nadawała na to stanowisko wg niej...a ja oslupialam!! Byłam w stanie tylko wykrzesac z siebie, że zamierzam wrócić...no fuck!! Oczywiście, oczywiście- na zastępstwo- dodała.... Dziewczyny...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kochana szefowa
Stary 2017-09-05, 20:27   #3846
Mecassie
Zakorzenienie

GRATULACJE wizyt śliczne fasolki

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:28   #3847
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
moja wizyta trwała chyba z 40 minut, bo młody się się cały czas ruszał, nie dał się zmierzyć i nie chciał się przekręcić aby zrobić mu przekrój twarzy nawet lekarz merdał nim kilka razy żeby się dobrze ułożył, ale on nie dał za wygraną, tylko położył sobie jedną rękę za głowę i leżał w najlepsze. Chyba uparty po mamusi
mój lekarz jak zwykle nie zawiódł i zbadał wszystko jak najdokładniej. Wszystko jest w jak najlepszym porządku! Widziałam znowu rączki i wszystkie palce u rąk, nóżki, żołądek. Widziałam jak otwierał buzię (lekarz mówił, że chyba pił wody płodowe) i ssał kciuka

No i nie będę oryginalna - najprawdopodobniej będzie siusiak miała robione USG dopachwowo i przez brzuch i oba pokazały to samo lekarz się jeszcze upewnił czy to nie jest pępowina, ale mówi, że raczej nie ma wątpliwości nawet gdzieś tam znalazł już jedno męskie jajeczko

Mąż i teście wniebowzięci, moja mama mówi, że szkoda, że nie będzie plotła warkoczyków (bo liczyła jednak na dziewczynkę), ale cieszy się, ze my się cieszymy i jej wystarczy żeby było zdrowe

Jakoś mi tak... Fajnie
Gratulacje słodziaka i kolejny chłopiec będzie
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:31   #3848
Koma1002
Zadomowienie

No to gratulacje!! Kolejny wstydzioch, co nie chce buźki pokazać 😍 ale wygląda na tym zdjęciu słodko ❤❤ gratulacje!!!

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Kochana szefowa
Co do szefowej, powoli nabieram dystansu...mówiła coś o pracy do samego końca... taaaa

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:34   #3849
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tez macie zimno w domach? Bo ja juz sie zastanawiam czy nie pogrzac troche kaloryferami...
no...
mąż mówi, że powoli będzie odpalał ogrzewanie, bo nie mogę się przeziębić

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Miałam stłuczkę ;( nie z mojej winy, ale i tak lipa, Pan wjechał centralnie z moje drzwi. Wczoraj już byłam taka szczęśliwa, że jest coraz lepiej itd... a tu taka przygoda. zapisałam się na wieczór na usg. Myślicie że przesadzam?

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
jejku, jakbyś miało emocji miała ostatnio
bardzo dobrze zrobiłaś, że zdecydowałaś o USG

Cytat:
Kurde...mnie ruszyło, bo ogólnie brak poszanowania dla pracowników to u nas norma...ale sporo dla tej pracy poswiecilam, miałam też plany...teraz zaczyna mi to zwisac

za podejście

Cytat:
Dziewczyny teraz ja się chwalę! Dot ma 5,4 cm i wszelkie ryzyka są bardzo niewielkie i wszystko prawidłowe. Wstydliwe mam to dziecię. Buźki nie pokazało i się rączką zakryło. Gin powiedział, że grzeczne, bo się zmierzyć dał szybciutko

(po raz pierwszy załączam jakiś plik do wiadomości, więc jakby było coś nietego to wybaczcie ).

Idę jeść, bo miałam stresa przed wizytą, że się spóźnię (korki na mieście takie, że kilka ulic jechałam godzinę:/)
Cytat:
Na płeć jeszcze za wcześnie, bo to 12 tydzień od dziś i on nie chce robić nadziei na konkretne.
Ale jestem mega zadowolona z wizyty. Wszystko mi wytłumaczył tak full wypas. Powiedział, że pappy robić nie trzeba, bo nie ma wskazać, ale on zdaje sobie sprawę z tego, że liczby działają na wyobraźnię. A godzinę wcześniej miałam wizytę u swojej gin to tylko wymaz wzięła i powiedziała, że męczyć nie będzie
gratulacje
ja też mam lekarza full wypas

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Co do szefowej, powoli nabieram dystansu...mówiła coś o pracy do samego końca... taaaa

dobra babeczka jeszcze będzie Ci mówić do kiedy masz pracować
Stary 2017-09-05, 20:34   #3850
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Kasia, gratulacje
Sami chłopcy
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 20:34   #3851
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Kasia gratuluję synka
Stary 2017-09-05, 20:49   #3852
kasia6713
Zakorzenienie

dziewczyny, jeszcze Wam się pochwalę, że tyyyyyle dzisiaj prezentów dostałam

Przyszedł mi dzisiaj zestaw z BebiProgram. Kocyka (zabawki) nie otwierałam do końca, ale jest przemilutki do tego dostałam fajną sztywną teczkę na dokumenty i taki fajny "obrazek" z kształtami, na którym jest informacja, że dziecko rozpoznaje na początku tylko duże kształty i że warto mu to pokazywać Polecam się zapisać, bo oprócz tego dostaje się na maila informacje dostosowane do tygodnia ciąży

Dzisiaj dostałam też od położnej 3 "paczki":
1. Sztywna mała teczka na dokumenty z poradnikami + nakleją na samochód.
2. Paczka z poradnikami + pieluszką z Pampersa + próbką mleczka do prania ciuszków malca (albo płukania..)
3. No i ostatnia, najcenniejsza od firmy lovi (swoją drogś, ni słyszałam o tej firmie...) Paczka z poradnikami, butelką dla malca zapobiegającą kolkom i smoczkiem zapobiegającym odruchom ssania (że co ).

Zdjęcia kiepskie, bo słabe światło o tej porze i robiłam je z góry, bo cień mi zasłaniał z przodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170905_200017.jpg (264,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170905_195354.jpg (299,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170905_195813.jpg (244,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170905_195520.jpg (266,6 KB, 46 załadowań)
Stary 2017-09-05, 21:01   #3853
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Selina i bardzo dobrze, że robisz usg jeszcze. Nie ma co się denerwować dodatkowo.

Koma wredna ta Twoja szefowa. Zamiast się ucieszyć i pogratulować to z takim tekstem wypaliła. Mogła sobie darować.

piękny jest

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:

Jakoś mi tak... Fajnie
Kasia super wieści!

A teściowa niech nie będzie taka pewna braku warkoczyków ...moj jeden brat ma włosy do pasa, drugi- do lopatek! Obydwaj lubią jak im matka zaplecie mnóstwo dobierańców takich a'la afrykańskie warkoczyki.. także ten..
Mój syn też do niedawna nosił długie włosy, a ile płaczu było przy ścinaniu!

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:04   #3854
ScarlettO
Wtajemniczenie

Dziewczynki, gratuluje udanych wizyt śliczne dzieciaczki uwielbiam oglądać Wasze zdjecia

A mnie cos poskładali, boje sie ze rwa kulszowa mnie dopadła, bo boli mnie lewa cześć lędźwi, ledwo chodzę ostatnio przechodziłam w styczniu i trzymało mnie ok 2 tygodni. Najgorsze ze nie ma na to leku
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:07   #3855
asiula1306
Zakorzenienie

Na wstępie gratuluję wizyt my na miejscu, przeszlam podroz bardzo dobrze tylko rozbolala mnie głowa od niewyspania (wstalam o 3.30 a bardzo zle spalam) wiec juz jestem w lozeczku

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Kurczę a jesteś w stanie od kogoś pożyczyć ? 2 tygodnie czekania przez głupi zus

Odniosłam L4 do pracy, posiedziałam z koleżanką z działu (reszty nie było w biurze przez godzinę to sobie poszłam )
Wracając zaparkowałam koło bloku zamiast na naszym miejscu parkingowym w garażu pod blokiem obok to może bym pojechała potem na zakupy jedzeniowe i do kina

U mnie na L4 jest około 150 zł mniej bo w marcu tego roku miałam podwyżkę inflacyjną a liczy się rok do tyłu
Ja na zwolnieniu wychodze lepiej niz ze zwykłą pensją bo w ostatnim kwartale roku mamy żniwa i duze premie wiec mocno podnosza mi średnią. A podwyzke miałam rok temu wiec akurat sie wpasowalo w ostatni rok

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Mi kawa podchodzi tylko z prawdziwego ekpresu, od rozpuszczalnej w pracy mnie odrzuca więc przestawilam sie na cappucino o dziwo smakuje mi dobrze w ciąży a przed bym nie tknela

Chyba Asiula to byla? Ale to byl sos ze mieszasz wlasnie smietane z jajkiem i polewasz makaron i do piekarnika
Ja jeszcze lubie robic beszamel bo jest bardzo prosty
Oj to chyba nie ja. Ostatni sos byl wspomagany fixem wiec nie ma sie czym chwalić
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
My mamy za☠☠☠isty ekspres w pracy ze spieniaczem mleka i innymi wodotryskami. Także kawka jest dobra.
W domu mam dolce gusto na kapsułki to czasami capuccino podejdzie właśnie
Ja sie kiedys prawie z mężem rozstalam bo przytargalam do domu ekspres na kapsułki a maz uznal ze niepotrzebny i rozpetala sie wielka awantura o wszystko. Ostatecznie tylko maz pije kawę z ekspresu, ja przed ciążą sporadycznie a w ciazy w ogole nie pije (tylko Inka)

Cytat:
Motylek Ale ze średniej z podstawy którą masz na umowie czy np.wszystkie zwolnienia są odliczane? Jak ktoś był dajmy na to rok (12mcy) na zwolnieniu lekarskim i miał płacone 80% pensji i potem zachodzi w ciążę i idzie na L4 to ma 100% od czego? Od tego co na umowie ma czy od tych 80% które dostawał przez ostatni rok? Dziś mnie też ZUS wkurzył...pani w okienku mi powiedziała, że ZUS nie zajmuje się tym co by było gdyby...i jak będę w konkretnej sytuacji to ona mi powie jak wyliczaja to co dostaję zero zrozumienia

Chyba od sredniej miesiecznych wynagrodzen- tyle ile faktycznie maja wyplacic a nie tyle ile masz na umowie. Ja np nam stawke godzinowa wiec nie mam stalej miesiecznej pensji no i mam premie od zysku wiec na dobra sprawe nigdy nie wiem ile ostatecznie wyjdzie bo nie umiem obliczac progow wiec trudno byloby obliczyc od tego co na umowie. Ale zrobilam lopatologicznie i wzielam wyciag z konta, zsumowalam 12 ostatnich pensji i podzielilam. Pierwsza wyplata na zwolnieniu mi sie zgodzila
Cytat:
Dziękuję Wam bardzo

Kolejna wizyta 3.10 to jak wystrzeli 16 tydzień. A już dziś dostałam ulotkę informacyjną o II trymestrze. Nic tylko Małża pouczyć. Tak samo mnie gin zapewniała, że wymioty powinny niedługo ustąpić. A ja mam wrażenie, że wszystko mam z opóźnieniem, bo uciążliwe dopiero od 10 tc się stały.

Naładowali mnie pozytywną energią tak, że jeszcze nie mam ochoty się do łóżka kłaść spać
Ja tez mam wizyte 03.10 i u mnie tez bedzie 16 tydzień

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:08   #3856
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Przyszedł mi dzisiaj zestaw z BebiProgram. Kocyka (zabawki) nie otwierałam do końca, ale jest przemilutki do tego dostałam fajną sztywną teczkę na dokumenty i taki fajny "obrazek" z kształtami, na którym jest informacja, że dziecko rozpoznaje na początku tylko duże kształty i że warto mu to pokazywać Polecam się zapisać, bo oprócz tego dostaje się na maila informacje dostosowane do tygodnia ciąży

2. Paczka z poradnikami + pieluszką z Pampersa + próbką mleczka do prania ciuszków malca (albo płukania..)
3. No i ostatnia, najcenniejsza od firmy lovi (swoją drogś, ni słyszałam o tej firmie...) Paczka z poradnikami, butelką dla malca zapobiegającą kolkom i smoczkiem zapobiegającym odruchom ssania (że co ).

Zdjęcia kiepskie, bo słabe światło o tej porze i robiłam je z góry, bo cień mi zasłaniał z przodu
oooo też się zapiszę a czy zapisałaś się na paczkę po urodzeniu dzieciątka?? gratuluję synka
Stary 2017-09-05, 21:11   #3857
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:

Aha i gratuluję wszystkich udanych wizyt!) same chłopaki na watku

Ja właśnie wczoraj dostałam też ta paczkę z bebiprogram

Edytowane przez motyllek90
Czas edycji: 2017-09-05 o 21:13
motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:13   #3858
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Dziewczynki, gratuluje udanych wizyt śliczne dzieciaczki uwielbiam oglądać Wasze zdjecia

A mnie cos poskładali, boje sie ze rwa kulszowa mnie dopadła, bo boli mnie lewa cześć lędźwi, ledwo chodzę ostatnio przechodziłam w styczniu i trzymało mnie ok 2 tygodni. Najgorsze ze nie ma na to leku
Scarlett pomoże kot jeśli masz gdzieś u znajomych, albo najlepiej swojego własnego -niech grzeje. Wiem jak to brzmi...ale na mój chory kręgosłup (początek to była właśnie rwa w wieku 19lat!) bardzo pomaga mój kot, który w czasie choroby mnie nie odstępował. Podobno (Ale to może byc miejski mit) koty czują w jakiś sposób chore miejsca i lubią na nich leżeć.
Mój kot serio łagodzi stany zapalne. Moja sąsiadka (prawie 90-tka) mówi, że nie ma nic lepszego na artretyzm niż skórka z kota (na szczęście dodaje, że może być żywa).

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:13   #3859
_Selina_
Zakorzenienie

Dziewczyny, gratulacje

U nas na ten moment na szczęście wszystko ok. Za to pierwszy raz widziałam jak się rusza, jak dotyka rączkami buzi itd. Pani doktor powiedział, że jest wystraszony i ma wysokie tętno. Śmiałam się, że po takich przygodach to chyba nic dziwnego. mam wypić melise, poleżeć kilka dni. dziękuję Wam za troskę :-*

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:19   #3860
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Na wstępie gratuluję wizyt my na miejscu, przeszlam podroz bardzo dobrze tylko rozbolala mnie głowa od niewyspania (wstalam o 3.30 a bardzo zle spalam) wiec juz jestem w lozeczku

Ja na zwolnieniu wychodze lepiej niz ze zwykłą pensją bo w ostatnim kwartale roku mamy żniwa i duze premie wiec mocno podnosza mi średnią. A podwyzke miałam rok temu wiec akurat sie wpasowalo w ostatni rok

Oj to chyba nie ja. Ostatni sos byl wspomagany fixem wiec nie ma sie czym chwalić

Ja sie kiedys prawie z mężem rozstalam bo przytargalam do domu ekspres na kapsułki a maz uznal ze niepotrzebny i rozpetala sie wielka awantura o wszystko. Ostatecznie tylko maz pije kawę z ekspresu, ja przed ciążą sporadycznie a w ciazy w ogole nie pije (tylko Inka)

Chyba od sredniej miesiecznych wynagrodzen- tyle ile faktycznie maja wyplacic a nie tyle ile masz na umowie. Ja np nam stawke godzinowa wiec nie mam stalej miesiecznej pensji no i mam premie od zysku wiec na dobra sprawe nigdy nie wiem ile ostatecznie wyjdzie bo nie umiem obliczac progow wiec trudno byloby obliczyc od tego co na umowie. Ale zrobilam lopatologicznie i wzielam wyciag z konta, zsumowalam 12 ostatnich pensji i podzielilam. Pierwsza wyplata na zwolnieniu mi sie zgodzila

Ja tez mam wizyte 03.10 i u mnie tez bedzie 16 tydzień

Super ze podróż minęła ok a jaka u Was pogoda?

Cytat:
Scarlett pomoże kot jeśli masz gdzieś u znajomych, albo najlepiej swojego własnego -niech grzeje. Wiem jak to brzmi...ale na mój chory kręgosłup (początek to była właśnie rwa w wieku 19lat!) bardzo pomaga mój kot, który w czasie choroby mnie nie odstępował. Podobno (Ale to może byc miejski mit) koty czują w jakiś sposób chore miejsca i lubią na nich leżeć.
Mój kot serio łagodzi stany zapalne. Moja sąsiadka (prawie 90-tka) mówi, że nie ma nic lepszego na artretyzm niż skórka z kota (na szczęście dodaje, że może być żywa).

Rodzice maja, jutro lub pojutrze mam do nich wpaść. Jutro to takie wątpliwe, bo TZ wraca ze Stanów a ja sie mocno stęskniłam, wiec wolałabym byc jak wróci

Cytat:
Dziewczyny, gratulacje

U nas na ten moment na szczęście wszystko ok. Za to pierwszy raz widziałam jak się rusza, jak dotyka rączkami buzi itd. Pani doktor powiedział, że jest wystraszony i ma wysokie tętno. Śmiałam się, że po takich przygodach to chyba nic dziwnego. mam wypić melise, poleżeć kilka dni. dziękuję Wam za troskę :-*

Dobrze ze wszystko ok jak te dzieci z tygodni na tydzień rosną ze można zauważyć realne zmiany w wyglądzie i zachowaniu
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:21   #3861
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, gratulacje

no i super, to odpoczywaj
Stary 2017-09-05, 21:26   #3862
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Kasia super wiadomość na wieczór No i kolejny chłopczyk, rosną w siłę moja dzidzia dokładnie tak samo leżała, z ręką w górze i nie chciała się odpowiednio przekręcić do badania

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 21:30   #3863
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Ooo jakie super prezenty!! Mi położna dała głównie płyty instruktażowe...😢😢🙁

Stary 2017-09-05, 21:32   #3864
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Wy już z położnymi się widziałyście? Ja jeszcze poczekam, zrobię mojej niespodziankę później
Stary 2017-09-05, 21:36   #3865
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Wy już z położnymi się widziałyście? Ja jeszcze poczekam, zrobię mojej niespodziankę później
Właściwie to do położnej chodzę przed każdą wizyta. To ona założyła mi kartę ciąży (na polecenie doktora), waży, mierzy ciśnienie, uzupełnia kartę o nowe wyniki i takie ☠☠☠☠☠☠☠y. Ogólnie na moje pytania odpowiada "a co doktor na to?" Taka średnio jest przydatna, ale bardzo kulturalna i to ona rozdaje gratisy

Stary 2017-09-05, 22:25   #3866
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cześć laski. Nie mam czasu.na wizaz.
Dzis byłam posprzątać w mieszkaniu, w czwartek sie przeprowadzam!!!!!!

za udane wizyty szykuje się meski wątek
Moje usg jest za 9 dni, czekam jak.na zbawienie 🙏

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 22:44   #3867
_Dolly
Rozeznanie

Dziewczyny a jak to z tą położną? Same się zgłaszałyście do niej czy jak? Bo moja gin nic nie przebąkiwała o jakiejkolwiek położnej, a sama się nie orientuję jak i co
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 22:48   #3868
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to z tą położną? Same się zgłaszałyście do niej czy jak? Bo moja gin nic nie przebąkiwała o jakiejkolwiek położnej, a sama się nie orientuję jak i co
U mnie położna podchodzi dyskretnie do pacjentek nowych, których nie zna i pyta czy mają kartę ciąży. Znajome pacjentki zaprasza od razu do swojego gabinetu, żeby dr miał wyniki w karcie, a nie takie w rozsypce.

Stary 2017-09-05, 22:59   #3869
Nicole`_
Zakorzenienie

Wow, dziewczyny na 15 prognoz płci mamy 10 chłopców! U mnie też są oczekiwania, głównie w rodzinie męża, ale zlewam to!

Chyba z 3 godziny nadrabiałam wątek Czytałam o pensjach i L4 i w sumie trochę się zestresowałam, bo ja byłam pewna, że jak pójde na L4 to po prostu dostanę 100% pensji z umowy, a Wy tu o jakimś przeliczaniu średnich... ja byłam prawie rok na wychowawczym zupełnie niepłatnym i co teraz?

Dziś zrobiłam mocz, krew i inne jakieś badania zlecone przez gina żeby mieć na prenatalne i coś mi tam źle powychodziło, nie wiem czy infekcje mam/miałam czy jak Dobrze, że jutro wizyta to się okaże wszystko. Wizytę mam dopiero na 19 więc napiszę Wam późno co i jak

Z samopoczuciem do dupy nadal. Zaczynam wątpić w to czy mi się jeszcze kiedykolwiek poprawi...
Stary 2017-09-06, 07:03   #3870
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale leje ;( a mnie tak głowa boli po wczorajszych emocjach...

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości