|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Hypnotic ja wcale nie jestem szczupła!!Mam oponkę na brzuchu i jestem grubas,zwłaszcza przy Was laseczkach
![]() Agness róznie u mnie jest z limitem kalorii ale zawsze poniżej 1000 kcal,nie będę pisała ile kalorii spożywam bo juz kiedyś coś o tym pisałam i Wiosenka mnie zbiła za to
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to błędne koło, teraz pójdziesz biegać na tej resztce energii i czym to się skończy Agus jak nie zaczniesz normalnie jeść to sie nigdy nie skończy a psycholog to podstawa i pierwszy krok do normalności , reszta należy do Ciebie i co z tym zrobisz tak potoczy sie Twoje życie. Mam nadzieje że w końcu sie dodzwonisz bo jak na razie to wszystko idzie po Twojej myśli prawda ??Kasiu nie wiesz co może być podłożem Twoich problemów?? Od dawna nie akceptujesz Swojego wyglądu??wiesz skoro wszyscy wokół uważają że już wystarczy, że nie powinnaś już chudnąć to za pewne maja rację, pomyśl nad tym i zrób coś w stronę normalności za nim będzie za późno
|
|
#2073 |
|
Raczkowanie
|
Funky, nie wiem od kiedy to się zaczeło ale już dość dawno temu ,chyba wpakowałam się w to bo wszyscy naokoło mi zawsze powtarzali ze jestem taka kobieca,okrągła i jakoś tak zaczeło mnie to drażnić,chciałam udowodnić że ja też mogę być szczupła..Zawziełam się wtedy bardzo i udowodniłam że potrafię bardzo znacznie schudnąć ,potem znów troszkę przytyłam i teraz od dwóch miesięcy znów tnę..
Wiesz najgorsze jest to że według mnie ja jestem za gruba i nie dociera do mnie nic poza tym...
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety tak to się zwykle zaczyna, ale widzisz teraz wszyscy wokół powtarzają że już wystarczy wydaje mi sie ze ten "nadmiar" kg widzisz Tylko Ty Kasiu chyba czas się zatrzymać i nie brnąć w to dalej, wiem że łatwo się mówi, ale chociaż postaraj się dla Siebie i dla Swojego Tż który Cię kocha taka jaka jesteś i na pewno nie chce byś traciła życie na odchudzanie
|
|
#2075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powinnaś wiesz co zrobić z tym ruchem? np Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Funkyś, a co u Ciebie, Słoneczko? lepszy nastrój już? A u Ciebie, Hypnotic?
|
|
|
#2076 |
|
Raczkowanie
|
Funky ,masz rację ale widzisz jak bym przeszła na normalne jedzenie zaraz bym utyła bo ja nie znam czegoś takiego jak rozsądna dieta albo jem wszystko i dużo albo nie jem prawie nic,taka prawda ,a co u Ciebie?
Zmieniony podpisek
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda pisać , staram sie jakoś to przetrwać
cały czas pod górkę ...Izuś Ty tez nam napisz co u Ciebie ?? ![]() Kasiu- może na początku waga lekko poszła by w gorę, ale potem jak metabolizm ruszy to waga stanie w miejscu a nawet łatwiej będzie Ci zdrowo schudnąć, pomyśl chcesz tak do końca życia bać się jedzenia, ja też mam tak że przeginam zawsze w którąś stronę, na zasadzie wszystko albo nic i myślałam że nigdy nie będę umiała normalnie jeść, a teraz po tylu miesiącach głodówek , jem normalnie bez napadów i obżarstwo, wszystko jest możliwe, tylko trzeba na to czasu, organizm na początku zachowuje sie trochę jak "dzik" ale potem się uspokaja i wraca do normalności. btw: ten podpis znacznie bardziej mi się podoba
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie całkowicie normalnie, więc właściwie nie mam o czym pisać
|
|
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
Funky,miło mi że Ci się podoba podpisik
Jak schudnę jeszcze troszkę to wtedy przerzucę się na normalne jedzonko
|
|
#2080 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Izuniu
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=iza_wiosenna;769482 4]ale co się dzieje? jedzenie, egzamin, serducho?
u mnie całkowicie normalnie, więc właściwie nie mam o czym pisać [Nio to chyba dobrze a będziesz szla do tego psychologa ??/quote]wszystko , już tak chyba jest że jak się wali to wszystko na raz ehh jedzenie idzie w parze z waga , a że waga idzie w górę to jedzenie spada ... na prawdę nie ma o czym pisać, wiem że to minie, nie można mieć wszystkiego i nie zawsze układa sie po naszej myśli![]() Kasiu- wiesz że to sie nie skoczy, nigdy nie będzie wystarczająco, zawsze znajdzie sie coś do poprawy i myśl że może jeszcze jeden kg mniej ...
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
Funky ty jesteś szczuplutka musisz normalnie jeść,nie wolno Ci redukować!Pamiętaj -jesteś naprawdę szczuplutka!Nie daj psychice nad Tobą zapanować!!!Nie chcę ci dawać rad ale taka jest szczera prawda!!!
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
Będę się starała funky
|
|
#2085 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem dzielna. Często płacze po nocach, patrze się na bułkę chyba z 20 minut zanim ją zjem i latam do lustra patrzeć, czy tyje. ![]() ale bywało gożej, nie narzekam, jednak coraz bardziej zaczynam akceptować to , że nigdy już nie bede TAK chuda. Wiem że to dobrze. Ale.. szczerze mówiąc..żal mi tego. Cytat:
Naprawde jej obecność na mnie źle wpływa. Pamiętam, że kiedy nie jadłam mówiłam sobie: będe taka jak Kasia, ona jest taaaaka szczupła. A teraz patrze na nią codziennie, słucham jak prawią jej komplementy a mi mówią , że mam grube nogi. ![]() No tak, największej. Mimo że zawsze miałam niedowage, ale u mnie to było naturalne. Właśnie boje sie, że jak mi się nie uda tego okresu utrzymać. Nie wiem czy po tym wszystkim nie stał się 'bardziej wrażliwy'. (; Kochana, 1 kg to naprawdę mało. A wiesz, że Tobie potrzebny jest każdy gram. Widziałam jaka jesteś chudziutka, więc powinnaś sie cieszyć ![]() I prosze Cię, jedz normalnie. Nie cofaj się spowrotem, na co to wszystko, no na co? ;** Cytat:
a w ramach pozbywania się 'kompleksu guszki' : któraś dziewczyna powiedziała, że idzie w miniówie do szkoły. No to, my też lecimy co Ty na to? ![]() Cytat:
Ale dobrze wiem, że zdrowie mam tylko jedno i nie warto go marnować. Dlatego myśli o R chowam głęboko, głęboko. (; |
||||
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Baby - nie no P to pod żadnym pozorem mi nie wyszło,łącznie ze słodyczami miałam na koncie jakieś 1800kcal,spaliłam 850,potem łyżka homo,i nieco później kanapki,to wszystko. Korci mnie,żeby dzisiaj już nic nie zjeść,nie mam ochoty na nic ... więc nie wiem czy jest sens wpychać na siłę ...
Funky - wiem,nie będę już ograniczała kalorii rano,bo wiem jak to się kończy ... brak energii,potem chęć na węgle itp.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko wiesz u mnie to tak nieźle nawet jak na mnie
. Nawet się przemogłam i po obiedzie zjadłam na deser takiego niedźwiadka kinder (coś jak kinder bueno white), trochę mniej myślę o jedzeniu. Wiem, że to wszystko mi potrzebne. Generalnie tak sie trochę wyluzowałam, ale niestety dalej czuje się trochę grubo, a najbardziej te nogi . To mój największy kompleks! A co do figury gruszki to ja nie wiem jaką mam . Teraz to pewnie mam tzw. tubę, bo podobno wszędzie jestem płaska, chociaż ja siebie tak nie postrzegam. Kiedyś bylam klepsydrą, bo miałam płaski brzuch, porządną pupę i całkiem spory jak na swój wiek biust. No, ale wszystko popsułam. imposing to masz jakiś dziwnych chłopaków w klasie. U mnie to lubią jak dziewczyna ma tu i ówdzie. Tak czy siak, na pewno nie jesteś gruba, więc jak coś im się nie podoba to niech spadają ![]() kasik teraz mi się podoba twój podpis ![]() A co u Ciebie Wiosenko ? |
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Wpadłam na moment, bo muszę ogarnąć chatę i przygotować obiad dla brata na jutro. Zajrzę wieczorem ( właściwie to pewnie w nocy) i poczytam dokładnie co u Was.
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
tak się przypatruję Waszej rozmowie i boję się, że nie będziesz umiała zastopować z reduckją...Cytat:
Cytat:
u mnie, ja pisałam - normalnie więc spoko. nawet zjadłam orzeszki po kolacji i potrafiłam przestać
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko, pewnie normalnie te 1,5 kg nie przerażało by mnie tak, baaa nawet bym sie nie zważyła, ale że pojawiły sie inne problemy to znalazłam Sobie dla nich przykrywkę czyli obsesja na punkcie wagi i wyglądu, czyli wszystko tak jak za czasów zaawansowanej anoreksji
jedyne na co miałam kiedyś wpływ i co mogłam kontrolować to była moja waga a teraz tracę kontrole i nie tylko nad waga ale nad całym moim życiem
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie - nie zauważyłaś tych kg więc w czym problem? a bardzo obcinasz kcal?
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego się zważyłam, ale jakby wszystko było okej to nie zrobiłabym tego tylko żyła z myślą że ok przytyłam bo musiałam, a jeśli chodzi o ilość jedzenia to jest mniej, ale nie tak żeby było się o co martwić.Dziękuje za troskę![]() muszę to przetrwać , nie zmuszę nikogo aby mnie pokochał
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
' wiem, że to boli, ale wkrótce przestanie choć ja sama pamiętam swą nieszczęśliwą miłość, z której b. długo się nie mogłam wyleczyć...mam nadzieję, że nie będziesz próbowała się zredukować proszę... i tak ważysz za mało i wyglądasz zbyt szczupło ![]() wiecie co, ja muszę lecieć, bo naaaaaaauka czeka. dobranoc i miłego jutra !
|
|
|
#2094 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[quote=funky87;7694974] Cytat:
kurcze a to przez tą sesje?Cytat:
Cytat:
A ja przez 2 godziny uczyłam się do niemieckiego a pewnie i tak okaże się że nic nie umiem . Ale byłam na lodach z tatą(ja mcflurry z chrunch i karmelem, tata gałke czekoladowych )tylko troche przeraził mnie podwieczrek bo był taki wieeelki;[
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie patrz na innych. są ludzie bardzo chudzi i trudno. a 41-42 to Twoje założenie i myślę, że to duuuuużo za mało... powinno być 45 przynajmniej.nie był aż wielki muszę lecieć!
|
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia to 41-42 to naprawdę malo! Mi tyle kazali ważyć w szpitalu i to jest minimum dla mojego wzrostu (155cm). U mnie była dziewczyna co miała właśnie 160 i była w twoim wieku (2 gimnazjum, tak?) i jej kazali ważyć 48 kilo, więc i tak się powinnaś cieszyć, że sama sobie ustalasz wagę
. I absolutnie nie jesz za dużo! Mam wrażenie, że troszkę zawyżasz kalorie ;>? Za naukę trzymam kciuki
|
|
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja to się czuję, jak mały szpieg, bo regularnie Was podczytuję, ale prawie nigdy nie piszę. Postanowiłam się przełamać
![]() Imposing - zobacz, ale to Tobie powiedział (Arek?), że nadajesz się na modelkę. Czyli to znaczy, że jesteś BARDZO ładna i BARDZO szczupła. Każda dziewczyna jak jest mała, marzy, żeby zostać modelką, a wg niego TY się na taką nadajesz. Teraz widzisz to inaczej? Coś mi się widzi, że mu się podobasz A co do tego komentarza o za grubych nogach - to modelki mają okropne nogi w większości. Może naoglądał się tych naprawdę przeraźliwie chudych nóg modelek (nie mówię o smukłych i umięśnionych, ale tych od projektantów wariatów) i stwierdził, że Twoje są ładniejsze. Chłopacy to prosty gatunek i często źle ubierają w słowa to, co myślą. Nie powiedział, że jesteś za brzydka na modelkę, tylko że masz zbyt ładne (bo nieco większe od tych z wsytającymi żyłami i siniakami) nogi. Ja tak widzę tą sytuację A co do chudej piękności, to może ona po prostu jest pewna siebie? Bo często b. szczupłe dziewczyny są pewne siebie, bo widzą, że koleżanki im zazdroszczą. Co za tym idzie, pewność siebie, dbanie i eksponowanie swojego ciała sprawia, że podobają się chłopakom, mimo że nie mają takiej świetnej figuryk, bo są zwyczajnie za chude. Co z tego wynika? Że powinnaś cieszyć się swoim pieknym ciałem i je podkreślać ładnymi ubraniami (jak zapewne zreszta jest). No i nos miniowki![]() Agness- zgadzam sie z dziewczynami, jak najpredzej skontaktuj sie z psychologiem. Widze kochana jak sie meczysz. Wydaje mi sie, ze jedzenie naprawde zaprzata ci glowe, wciac analizujesz, czy zjadlas malo, czy duzo... A co do wagi - to nie przejmuj sie, ze nie jest tak strasznie mala, bo w rzeczywistosci wygladasz chudo, zgrabnie i ladnie (wierze dziewczynom na slowo, w przeciwienstwie do Ciebie). Zauwazylam bowiem, ze osoby, ktory sporo schudly (a u Ciebie tak bylo, z 80kg jezeli sie nie myle) waga zawsze jest wieksza, niz sugeruje to wyglad. Niejednkrotnie to zaobserwowalam, nie wiem, z czego to wynika, ale tak jest ![]() Wiosenko - jestes kochana, naprawde wspaniale doradzasz dziewczynom. Mam nadzieje, ze zly nastroj Cie juz nie dopadnie ![]() Funky - podziwiam Cie za to z jaka determinacja bylas na P, bylas taka silna, naprawde. Musialo Ci byc strasznie ciezko. Waga sie nie przejmuj, badz sobie spokojnie na U i sie nie waz. Masz bardzo ladne jadlospisy, widzialam na NCJ A co do tego, ze jak sie wali, to wszytsko - to racja,naprawde. U mnie tez tak jest. Ae uwierz, ze cokolwiek teraz czujesz i mimo, ze wydaje Ci sie, ze juz zawsze tak bedzie, to jednak tak nie bedzie. To tylko chwilowe odczucie. Na pewno bedziesz juz wkrotce szczelsiwa, zapomnisz o wszytskim i w ogole. Trzymaj sie i niech zadne glupie mysli nie przychodza Ci do glowyAgatko - Twoja historia naprawde strasznie mnie wzruszyla. Naleza Ci sie niesmaowity podziw i wielkie brawa, ze pomimo takich przeciwnosci losu i tego bolu, udalo Ci sie podniesc i dalej walczyc. Mam nadzieje, ze ten tydzien minie Ci szybko i wreszcie bedziesz w domu, ze rozpoczniesz dobry etap. Bo Ci sie nalezy. Zaslugujesz na szczescie, akceptacje swojego ciala i wspanialego faceta. Wierze, ze wkrotce to wszytsko bedzie Twoje ![]() Hypnotic - niech zadna R nie chodzi Ci po glowie. Wiem, jak to jest czuc sie grubo, jak to jest miec kompleks nog... Ale uwierz, ze przy takiej wadze NIEMOZLIWE jest byc gruba. Prosze nie odchudzaj sie. Musisz wyrosnac na zdrowa, sliczna dziewczyne. Musisz jesc, dbac o siebie, a nie ucinac kcal Plameczko - Twoje ostatnie posty sa takie madre, naprawde. Tak ladnie pisalas do Orzeszka. A co u Ciebie? Jak sie tzrymasz? Zoosiu - widzisz, masz swietny metabolizm Nie ograniczaj jedzenia, nie ma potrzeby.A co do checi, zeby sie najesc, zeby zorganizowac sobie taki niby napad... Tez mam takie mysli. Ale staram sie nie wprowadzac ich w zycie. A jak z Tz - tem?Krytia - strasznie Cie podziwiam, bo wiem, jak ciezko jest swoje dawne marzenia o byciu najszczuplejsza, najchudsza, zmieniac... w zdrowie. Dobrze Ci idzie. Powiem Ci szczerze, ze podziwiam Twoj metabolizm. Przy jedzeniu tak malej ilisoci kcal wczesniej, naprawde malutko tyjesz. Naprawde. Pomysl, jak wspaniale go teraz rozkrecisz i ile bedziesz mogla jesc potem. Zreszta, jeszcze dluga droga, zeby te kilogramy w ogole bylo po Tobie widac, bo 4kg to zadna roznica, szczegolnie dla takiej chudziny, zreszta pewnie czesc z tego to wahanie... ![]() Aniu, Baby - bardzo sie ciesze, ze u Was tak dobrze Naprawde. Dobrze wiedziec, ze niektore z nas wychodza na prosta![]() Ogolnie dziewczyny wszytskie jestescie strasznie madre, kochane i wartosciowe. Naprawde.
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz lepiej a raz gorzej
|
|
#2099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ja nie dam rady to tylko 1kg mniej niż ważyłam wtedy załamie sięCytat:
Jutro dzień straszny bo i psycholog i ten wstrętny niemiecki(nie wiem czy coś umiem)
|
|
#2100 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia spokojnie, na pewno dużo umiesz! Wiara w siebie to podstawa!! A jeśli chodzi o tycie, to mi w szpitalu też kazali wrócić do wagi o kilogram mniejszej od tej która była przed ED.
Inna strona medalu to, fakt, że ja jestem taka przekorna, że sie nikogo nie słucham i tak też jest tym razem . No, ale może kiedyś zmądrzeję.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

próbowałam na wszelkie sposoby,jednak cały czas był w słuchawce ten sam głosik,że nie ma takiego numeru ... spróbuję jeszcze raz,może coś źle wystukałam,czekam aż Agatka mi odpisze,bo to od nie miałam numery.
... oczywiście mega wyrzuty sumienia i rowerek - spaliłam 850kcal. Po tym wszystkim tak bardzo chciałam zadzwonić do psychologa,umówić się na wizytę,a jednak wyświetliło,że nie ma takiego numeru. Teraz przed chwilą zrobiłam sobie kanapki,a wieczorem mam w planach jeszcze bieganie ... wszystko,byle nie przytyć ...
więc idę ślęczeć nad książkami

) Nie rozumiem zupełnie dlaczego, bo w moim mniemaniu nie jestem za chuda, no ale ludziom to nie dogodzisz :/ I nie przejmuj się, powtarzaj sobie moje motto "Ja to nie wszyscy, a wszyscy to nie ja!"
i są beznadziejni
przy 160-159